News:

Mikäli foorumi ei jostain syystä vastaa, paras paikka löytää ajantasaista tietoa on Facebookin Hommasivu,
https://www.facebook.com/Hommaforum/
Sivun lukeminen on mahdollista myös ilman FB-tiliä.

Main Menu

2011-01-03 Valviran ylitarkastaja: 6 e pizzat kielivät väärinkäytöksistä

Started by Suomitalon renki, 03.01.2011, 10:51:36

Previous topic - Next topic

etnis

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 14:13:20
Mikä pitseria on auki vain arkipäivinä ja 8 tuntia? Aivan niin, ei mikään. Että laske vaan 30 päivää ja 10 tuntia. 100 neliön vuokrat 2000€, tarvikkeet euron per lätty eli 300 euroa. Loput 12 700€ jääkin sitten muihin kuluihin.

... Ja siinähän sitä tarkempaakin laskelmaa tuli.

Raaka-aineet tais mennä jo hiukan alakanttiin? :)
Chaos rampant in age of distrust
Confrontations impulsive habitat

Mika.H

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 14:13:20
Mikä pitseria on auki vain arkipäivinä ja 8 tuntia? Aivan niin, ei mikään. Että laske vaan 30 päivää ja 10 tuntia. 100 neliön vuokrat 2000€, tarvikkeet euron per lätty eli 300 euroa. Loput 12 700€ jääkin sitten muihin kuluihin.

... Ja siinähän sitä tarkempaakin laskelmaa tuli.

Jos joskus puhuttaisiin kuitenkin siitä, mikä meidän suomalaisten yleisin ongelma on. Meidät kun on aivopesty siihen, että vain kalliilla saa jotain hyvää.

Mielipuolinen juttu, että ei arvosteta sitä, että joku yrittää tehdä asiat toisella tavalla. Ikään kuin kallis hinta olisi joku tavoitetila?

edit: ja juu raaka-aineista jäi nolla pois...  mutta kymppitonni riittää kyllä muihin kuluihin, veroineen...

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

eliasj

Vaikka tietysti itsekin pitseria-asiakkaana toivon, että hinnat ovat laillisesti alhaalla, kannatan sen tarkastamista. Jos ovat, niin loistavaa – jos mukana on vilunkipeliä, niin ei hyvä. Jokaisella pitää olla sama lähtötilanne kilpailuun, eli siis verot pitää maksaa.

etnis

Eivät ole. Hyviä siis, viiden euron kebab-kastikkeelle maistuvat, tukkukaupan eläinrojusta valmispohjalle tehdyt pitsalutkut.

Laadusta pitää maksaa. Ei se tietysti mikään itseisarvo ole, joillekin kelpaa meksikonpata ja kanapyörykät muovipussista...
Chaos rampant in age of distrust
Confrontations impulsive habitat

Alkuasukas

Quote from: etnis on 03.01.2011, 14:16:46
Raaka-aineet tais mennä jo hiukan alakanttiin? :)
Noo, pieniä pilkkuvirheitä.... Meidän lähi KKK-markettiin tuli myyntiin pitsa"kinkkua" 0,8€ kilo. Kohtuullisen pahan näköistä shittiä muutes.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Mika.H

Quote from: etnis on 03.01.2011, 14:21:43
Eivät ole. Hyviä siis, viiden euron kebab-kastikkeelle maistuvat, tukkukaupan eläinrojusta valmispohjalle tehdyt pitsalutkut.

Laadusta pitää maksaa. Ei se tietysti mikään itseisarvo ole, joillekin kelpaa meksikonpata ja kanapyörykät muovipussista...

Tuossa oli vuosi pari sitten yhden majoitusliikkeen konkurssipesän loppuvarasto myynnissä. Siinä oli mukana oikein hieno ravintelikin, jossa hinnat sellaista 20 euron luokkaa... Minä en ollut edes ajatellutkaan mitä kaikkea valmisruokaa onkaan myynnissä. Tuolla ei muuten tehty muuta itse kuin jäävesi... Nykyään näemmä KAIKKI on tukkukamaa. Ihan kaikki.



Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Mika.H

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 14:25:06
Quote from: etnis on 03.01.2011, 14:16:46
Raaka-aineet tais mennä jo hiukan alakanttiin? :)
Noo, pieniä pilkkuvirheitä.... Meidän lähi KKK-markettiin tuli myyntiin pitsa"kinkkua" 0,8€ kilo. Kohtuullisen pahan näköistä shittiä muutes.

Juusto noissa on kalleinta. Maksaiskos 3-5 euroa /kg? Oliskos tuotakin 100g? Muilla kuin kotipizzoissa tietysti..;)
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Alkuasukas

Jossain oli lista Dominosin raaka-ainekuluista; kinkku ja juusto oli kalleinta, kolmantena oli se pahviloota jossa lätty kuljetetaan  ;D
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

etnis

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 14:32:18
Jossain oli lista Dominosin raaka-ainekuluista; kinkku ja juusto oli kalleinta, kolmantena oli se pahviloota jossa lätty kuljetetaan  ;D

Se loota lienee myös ravintoainepitoisin osa kokonaisuutta :)
Chaos rampant in age of distrust
Confrontations impulsive habitat

Lauttasaaren Emiiri

Otetaas yks laskelma, pääkaupunkiseudulla olevalle paikalle.

2000e vuokra
1000e sähkö/tele/netti/vakuutus
200e maksupääte (laite+provikat)

Pitsan myyntihinta 6e, josta vero 12% (koska kuitenkin se myydään ulos riippumatta asiakkaan oikeasta tilasta  ;D) eli alv0% 5,35
ainekset 1e eli myyntikate 4,35e

ravintola auki 12hx7, paikalla 2-4 työntekijää (ka. 3)
palkkakustannukset 12x30x3x8,5= 9180e kuussa (unohtaen rasistisesti pyhä/iltalisät)
palkkakustannusten sivukulut = 2750 (arvio 30%)

kokonaiskk kustannukset ovat 15130 e/kk

eli kun n. 3500 pitsaa on myyty, alkaa omistaja nettoamaan. jätin pois laskelmista lakisääteisen terveydenhuollon, hävikin, markkinointikustannukset, viranomaiskustannukset jne.

Lisäksi laitteet ja muut perustamiskustannukset puuttuvat kokonaan. Ei tässä kohtaa oteta huomioon muitakaan myyntejä (tupakki, kalja, limppari)

Eli en kyllä itse tuota sanoisi kovinkaan terveellä pohjalla yrittämiselle.

edit: Ainiin, pitsalaatikko maksaa n.20senttiä kipaleelta (alv0%)
Onko falskia sitten sanoa, että edustan suomalaisia, jos en kuitenkaan halua puhua sellaisten puolesta, jotka elämästä vieraantuneina ajattelevat vain omaa napaansa, täyttävät vatsansa teollisesti kasvatetulla lihalla ja katsovat maailmaa televisiosta ja autonsa ratin takaa mukavasti istuen?
- Kimmo Helistö

KariQVA

10 pizzaa tunnissa on kovin optimistinen laskelma jos puhutaan jostain pikkupitäjän pizzeriasta maanantai-iltana klo 21 tammikuussa. Minä olen jonkin verran näitä palveluja käyttänyt ja istunut useamman kerran pizzerioissa, joissa ei sen tilauksen ja syömisen sisältävän reilun puolen tunnin aikana ole ollut ketään toista asiakasta eikä pizzeria ole tarjonnut edes kotiinkuljetusta, jolloin sekin optio on käytetty. Ja näitä paikkoja on paljon.

Ilta-Sanomien uutisen keskustelussahan joku laskee tulot 15 pizzan tuntivauhdilla. Jos joku pystyy osoittamaan, että esim. nämä

http://www.aamulehti.fi/moro/uutisellista/161331.shtml

myivät koko aukioloaikansa keskiarvolla 10-15 pizzaa tunnissa, lupaan perua puheeni, mutta siihen asti kuitenkin epäilen, että näiden sadan metrin sisällä toimineiden 4-5 pizzerian yhteenlaskettu myynti ei hiljaisempana aikana ollut juurikaan tuota 15 lättyä enempää. Ehkä piikkinä yöllä baarien sulkemisen jälkeen, mutta kyllä niissä jokaisessa keskimäärin aika hiljaista oli.

Tuskin nuo paikat myöskään ihan sattumalta nimeään vaihtavat. Tiedän paikkoja, joilla on 10 vuoden sisään neljäs ja/tai viides nimi menossa. Mistähän se sitten kertoo?


Mika.H

Quote from: KariQVA on 03.01.2011, 15:12:18

Tuskin nuo paikat myöskään ihan sattumalta nimeään vaihtavat. Tiedän paikkoja, joilla on 10 vuoden sisään neljäs ja/tai viides nimi menossa. Mistähän se sitten kertoo?


No se kertoo siitä, että paikka on huono. Siinä ei siis toimi 6 euron pizza, eikä varsinkaan 20 euron pizza.

Pizzan hinta taasen ei ole mikään tae verojen maksusta.

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

KariQVA

Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 15:28:46
Quote from: KariQVA on 03.01.2011, 15:12:18

Tuskin nuo paikat myöskään ihan sattumalta nimeään vaihtavat. Tiedän paikkoja, joilla on 10 vuoden sisään neljäs ja/tai viides nimi menossa. Mistähän se sitten kertoo?


No se kertoo siitä, että paikka on huono. Siinä ei siis toimi 6 euron pizza, eikä varsinkaan 20 euron pizza.

Jos naamat tiskin takana ovat kuitenkin vuodesta toiseen samat, niin voidaanko olettaa, että kyseiset tyypit ovat harvinaisen kovapäisiä vai onko olemassa vaihtoehtoa c, josta Valvira puhuu?

Mika.H

Quote from: Lauttasaaren Emiiri on 03.01.2011, 15:00:17

Eli en kyllä itse tuota sanoisi kovinkaan terveellä pohjalla yrittämiselle.


Tuo pizza-meininki on hieman saman tyylistä kuin raviurheilu. Hyvä hevonen /pizzeria tuottaa hemmetisti. Hyviä valitettavasti vaan on huomattavan vähän.

Hattua nostan kuitenkin siitä, että yrittävät ja hakevat sitä suurta onnistumista.
Se yrittämisen palo meiltä kantapeikoilta puuttuu, kiitos noiden "ylitarkastajien" ja muiden vastaavien pellejen!

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Alkuasukas

Quote from: Lauttasaaren Emiiri on 03.01.2011, 15:00:17
Otetaas yks laskelma, pääkaupunkiseudulla olevalle paikalle.

2000e vuokra
1000e sähkö/tele/netti/vakuutus
200e maksupääte (laite+provikat)

Pitsan myyntihinta 6e, josta vero 12% (koska kuitenkin se myydään ulos riippumatta asiakkaan oikeasta tilasta  ;D) eli alv0% 5,35
ainekset 1e eli myyntikate 4,35e

ravintola auki 12hx7, paikalla 2-4 työntekijää (ka. 3)
palkkakustannukset 12x30x3x8,5= 9180e kuussa (unohtaen rasistisesti pyhä/iltalisät)
palkkakustannusten sivukulut = 2750 (arvio 30%)

kokonaiskk kustannukset ovat 15130 e/kk

Eli pitseriasi tarvitsee 3 ihmistä paistamaan 10 pitsaa tunnissa? Ei ihme jos ei kannata.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

EL SID

Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 14:08:46
Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 13:53:01
10 pitsaa tunnissa tekee 15 000 euron alvittoman myynnin. Pitäisi riittää...

vähennetään tuosta sitten hieman kuluja. el sidin puolesta...

vuokra 2000 (paljon)
sähkö 1000
muut 2000
(tässä voisi sitten olla vaikkapa raaka-aineet, jotka ovat tasoa 10% per myynti, mutta leikitään, että ne ovat tuossa muut-osiossa...)

jää 10 000 palkkoihin...

10h x 30pv x 2 henkilöä = 600h... eli vajaat 17 euroa tunnissa.

tuollakin maksaa jo minimipalkan veroineen hyvinkin!

(ja pilkunnussijoille tiedoksi. tuo oli vaan esimerkki)




Quote from: Lauttasaaren Emiiri on 03.01.2011, 15:00:17
Otetaas yks laskelma, pääkaupunkiseudulla olevalle paikalle.

2000e vuokra
1000e sähkö/tele/netti/vakuutus
200e maksupääte (laite+provikat)

Pitsan myyntihinta 6e, josta vero 12% (koska kuitenkin se myydään ulos riippumatta asiakkaan oikeasta tilasta  ;D) eli alv0% 5,35
ainekset 1e eli myyntikate 4,35e

ravintola auki 12hx7, paikalla 2-4 työntekijää (ka. 3)
palkkakustannukset 12x30x3x8,5= 9180e kuussa (unohtaen rasistisesti pyhä/iltalisät)
palkkakustannusten sivukulut = 2750 (arvio 30%)

kokonaiskk kustannukset ovat 15130 e/kk

eli kun n. 3500 pitsaa on myyty, alkaa omistaja nettoamaan. jätin pois laskelmista lakisääteisen terveydenhuollon, hävikin, markkinointikustannukset, viranomaiskustannukset jne.

Lisäksi laitteet ja muut perustamiskustannukset puuttuvat kokonaan. Ei tässä kohtaa oteta huomioon muitakaan myyntejä (tupakki, kalja, limppari)

Eli en kyllä itse tuota sanoisi kovinkaan terveellä pohjalla yrittämiselle.

edit: Ainiin, pitsalaatikko maksaa n.20senttiä kipaleelta (alv0%)

teidän raaka-ainekulut heittävät, eikä edes hieman:

4dl jauhoja                     0.30
herkkusienet 200 g               0.40
kinkku 300g                      1.50
juusto  4dl                      0.80
tomaattimurska 200g              0.30
hiiva mausteet, öljy             0.10

yhteensä                         3.40


lisäksi palkkakustannuksesi eivät pidä paikkaansa:

haluttu palkka            2000
lomapalkka ynnä lomaraha  250
sotumaksu                 50.18
Tyel                      382.50
ryhmähenkivakuutusmaksu   1.60
tapaturmavakuutusmaksu    22.50

yhteensä:                 2723.67

eli n.30% palkan päälle

ohessa vain yrittäjän palkka. Duunarin sivukulut ovat isommat.

lainakuluja, uunit ynnä muut,



lapsukaisille vähän oikeaa tietoa hinnoista ja yrittämisen kalleudesta saa tuolta:

http://www.mtk.fi/liitot/varsinaissuomi/tarmokas/fi_FI/Materiaalipankki/_files/84704557449938699/default/maisemayritt%C3%A4j%C3%A4t%20luento%202.12.2010.pdf


Lisäksi pizzerioiden menekki on selvästi yliarvioitu. Tyystin epätieteellisellä otannalla (opera, ylimääräisenä mausteena katkarapu, oli hieman kuiva), totesin juuri äsken läheisen kotipizzan myynniksi tunnin aikana kaksi pizzaa, joka on kaukana täällä olevien laskelmien kymmenestä pizzasta. Yrittäjä piti tilannetta normaalina.

Kaikki riippuu loppujen lopuksi asiakasvirroista, kilpailu alalla on kovaa ja jos pizzeriat olisivat todellinen kultakaivos, miksi niitä kaatua ja niiden omistajien vaihtuvuus on noin valtava, jopa niin että tampereen kirkonkylällä, asiaksvirtojen äärellä olevan pizzerian omistajan täytyy yrittää vakuutuspetosta pärjätäkseen, vaikka yrittäjä oli ainakin hesarin mukaan ahkera kaveri

http://www.halla-aho.com/scripta/maahanmuuttokriittinen_tulipalo_tampereella.html





Mika.H

Quote from: EL SID on 03.01.2011, 15:42:20

sinun raaka-ainekulusi heittää, eikä edes hieman:

4dl jauhoja                     0.30
herkkusienet 200 g               0.40
kinkku 300g                      1.50
juusto  4dl                      0.80
tomaattimurska 200g              0.30
hiiva mausteet, öljy             0.10

yhteensä                         3.40

Sinun pizzasi painaa jo ilman vettäkin n 1,5 kg..;)

Ehkä kannattaa keskustelu lopettaa nyt tähän huipennukseen..;)

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Veli Karimies

Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 15:47:40
Sinun pizzasi painaa jo ilman vettäkin n 1,5 kg..;)

Ehkä kannattaa keskustelu lopettaa nyt tähän huipennukseen..;)

Kuulostaa oikealta. Lopetat keskustelun koska olet häviöllä.

Mika.H

Quote from: Veli on 03.01.2011, 15:50:24
Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 15:47:40
Sinun pizzasi painaa jo ilman vettäkin n 1,5 kg..;)

Ehkä kannattaa keskustelu lopettaa nyt tähän huipennukseen..;)

Kuulostaa oikealta. Lopetat keskustelun koska olet häviöllä.

Aivan sama..;)

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Alkuasukas

Ööö, sidin aineksista tekee melkein sen 10 pitsaa, eli jos tuon oli tarkoitus olla esimerkki yhden pitsan raaka-ainekuluista niin lepikkoon meni.

Jos naapurin Kotipitsassa menee 2 pitsaa tunnissa, niin eiköhän ole ihan vtun maku että maksaako se pitsa 6 vai 16 euroa, ei se sijainti menesty kuitenkaan. Eikä menesty mikään muukaan kauppa jos ei volyymia ole tarpeeksi.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Soromnoo

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Arvonlis%C3%A4veron+kevennys+alensi+ravintoloiden+hintoja/1135261488270

"Kaiken kaikkiaan hinnat laskivat kaikissa ravintolatyypeissä paitsi ketjuihin ja MaRaan kuulumattomissa pitserioissa ja kebap-ravintoloissa."

Salaliitto yltää syvälle :)

EL SID

Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 15:47:40
Quote from: EL SID on 03.01.2011, 15:42:20

sinun raaka-ainekulusi heittää, eikä edes hieman:

4dl jauhoja                     0.30
herkkusienet 200 g               0.40
kinkku 300g                      1.50
juusto  4dl                      0.80
tomaattimurska 200g              0.30
hiiva mausteet, öljy             0.10

yhteensä                         3.40

Sinun pizzasi painaa jo ilman vettäkin n 1,5 kg..;)

Ehkä kannattaa keskustelu lopettaa nyt tähän huipennukseen..;)




Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 15:54:53
Ööö, sidin aineksista tekee melkein sen 10 pitsaa, eli jos tuon oli tarkoitus olla esimerkki yhden pitsan raaka-ainekuluista niin lepikkoon meni.

Jos naapurin Kotipitsassa menee 2 pitsaa tunnissa, niin eiköhän ole ihan vtun maku että maksaako se pitsa 6 vai 16 euroa, ei se sijainti menesty kuitenkaan. Eikä menesty mikään muukaan kauppa jos ei volyymia ole tarpeeksi.




no, lapsukaiset, lähteenä nyt sattuu olemaan ihan virallinen taho, ja laskelmia käytetään yrittäjille malleina luennoilla:

http://www.mtk.fi/liitot/varsinaissuomi/tarmokas/fi_FI/Materiaalipankki/_files/84704557449938699/default/maisemayritt%C3%A4j%C3%A4t%20luento%202.12.2010.pdf


Quote from: Veli on 03.01.2011, 15:50:24
Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 15:47:40
Sinun pizzasi painaa jo ilman vettäkin n 1,5 kg..;)

Ehkä kannattaa keskustelu lopettaa nyt tähän huipennukseen..;)

Kuulostaa oikealta. Lopetat keskustelun koska olet häviöllä.

veli, olet aivan oikeassa: kyllä paskaa osataan jauhaa, mutta kun vaaditaan oikeita laskelmia, niin sitten ollaan jo lopettamassa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta Mika.Hoon kohdalla.

Iloveallpeople

Missäs noin kalliita pitsoja myydään? Täälläpäin hinta on 4€-5€.
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Mika.H

Quote from: EL SID on 03.01.2011, 15:59:08
veli, olet aivan oikeassa: kyllä paskaa osataan jauhaa, mutta kun vaaditaan oikeita laskelmia, niin sitten ollaan jo lopettamassa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta Mika.Hoon kohdalla.

Hehheh. Voi jeesus mitä touhua. Ota tuo opinnäyte mukaan kun seuraavan kerran menet pizzeriaan ja pyydä, että punnitsevat annoksesi..;)

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Veli Karimies

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 15:54:53
Ööö, sidin aineksista tekee melkein sen 10 pitsaa, eli jos tuon oli tarkoitus olla esimerkki yhden pitsan raaka-ainekuluista niin lepikkoon meni.

Vai niin, että yksi pitsa olisi sellainen kahden hampurilaisen välissä olevan pihvin kokoinen ja painoinen?  ;D ;D ;D

Veli Karimies

Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 16:10:13
Quote from: EL SID on 03.01.2011, 15:59:08
veli, olet aivan oikeassa: kyllä paskaa osataan jauhaa, mutta kun vaaditaan oikeita laskelmia, niin sitten ollaan jo lopettamassa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta Mika.Hoon kohdalla.

Hehheh. Voi jeesus mitä touhua. Ota tuo opinnäyte mukaan kun seuraavan kerran menet pizzeriaan ja pyydä, että punnitsevat annoksesi..;)

Odotas! Soitan heti kaverilleni joka vääntää kotipitsassa lättyä.  ;D ;D ;D

Mika.H

Quote from: EL SID on 03.01.2011, 15:59:08

no, lapsukaiset, lähteenä nyt sattuu olemaan ihan virallinen taho, ja laskelmia käytetään yrittäjille malleina luennoilla:

http://www.mtk.fi/liitot/varsinaissuomi/tarmokas/fi_FI/Materiaalipankki/_files/84704557449938699/default/maisemayritt%C3%A4j%C3%A4t%20luento%202.12.2010.pdf



Tuo on kyllä päivän paras..;)

Turun aikuiskoulutuskeskuksen mukaan pizzoihin siis menee kamaa(ilman vettä) noi 1,5kg...;)

Virallisesti!

;D ;D ;D

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Alfresco

Quote from: Suomitalon renki on 03.01.2011, 10:51:36
http://www.uusisuomi.fi/raha/107957-kova-vaite-6-%E2%82%ACn-pitsoista-%E2%80%93-%E2%80%9Dmustat-laatikot-kassakoneisiin%E2%80%9D

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ylitarkastaja Olavi Kärkkäinen tunnistaa epäilyksen "liian edullisista" pitsoista.

Kirjoitin itse tästä samasta asiasta 2.1. tuvassa otsikolla    
"Saako makkaraa myydä kinkkuna?" ( http://hommaforum.org/index.php/topic,40960.0.html )

Lukeeko Valvira Hommaa vai oliko tämä vain sattumaa?

Alkuasukas

No soita. Sidin esimerkissä pelkät täytteet painavat kilon.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

EL SID

Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 16:10:13
Quote from: EL SID on 03.01.2011, 15:59:08
veli, olet aivan oikeassa: kyllä paskaa osataan jauhaa, mutta kun vaaditaan oikeita laskelmia, niin sitten ollaan jo lopettamassa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta Mika.Hoon kohdalla.

Hehheh. Voi jeesus mitä touhua. Ota tuo opinnäyte mukaan kun seuraavan kerran menet pizzeriaan ja pyydä, että punnitsevat annoksesi..;)



Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 16:14:13
Quote from: EL SID on 03.01.2011, 15:59:08

no, lapsukaiset, lähteenä nyt sattuu olemaan ihan virallinen taho, ja laskelmia käytetään yrittäjille malleina luennoilla:

http://www.mtk.fi/liitot/varsinaissuomi/tarmokas/fi_FI/Materiaalipankki/_files/84704557449938699/default/maisemayritt%C3%A4j%C3%A4t%20luento%202.12.2010.pdf



Tuo on kyllä päivän paras..;)

Turun aikuiskoulutuskeskuksen mukaan pizzoihin siis menee kamaa(ilman vettä) noi 1,5kg...;)

Virallisesti!

;D ;D ;D



Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 16:15:20
No soita. Sidin esimerkissä pelkät täytteet painavat kilon.

et ole ilmeisesti kuullut, että raaka-aine, kuten kinkku, sienet jne kutistuvat uunissa, kun menettävät nestettä. Sinustakin on 60-70% vettä vaikka et sitä huomaa. Eli jos joudut uuniin, painostasi siis katoaa tuon verran. mars lapsukaiset takaisin kouluun.

Lapsellisella linjallasi jatkajana haukut väärää puut, sinun pitää ottaa yhteyttää Turun AKK:hon, että opettavat yrittäjillä vääriä tietoja., mikä tosin ei pidä paikkaansa