News:

Mikäli foorumi ei jostain syystä vastaa, paras paikka löytää ajantasaista tietoa on Facebookin Hommasivu,
https://www.facebook.com/Hommaforum/
Sivun lukeminen on mahdollista myös ilman FB-tiliä.

Main Menu

Ravintolat keksivät keinon, millä asiakkaat voivat tuoda omia juomia ravintolaan

Started by B52, 01.11.2014, 16:47:47

Previous topic - Next topic

Luotsi

Nyt on muuten juurikin tuloillaan tuon mainitun moraalittoman lisenssoimattoman alkomahoolianniskelun huippukausi. Tuhansien yhdistyksien/kerhojen/jne pikkujoulut. Osallistumismaksu muutama kymmenen €, not included alcoholic drinks  :)
*** Kommunismi toimii mainiosti - muurahaisilla ***

Emo

Quote from: Alkuasukas on 01.11.2014, 19:54:58
Kävin joskus ulkosilla mailla ravintelissa, illan isännällä oli oma pullo. Ravinteli laskutti noin 2€ muodollisen avausmaksun. Toimiva systeemi. Monen ravintolan viinivalikoima on ihan paska. Ja viinit 2X Alkon hinnoilla.

Ja niinkin on käynyt, että kun ravintolan viinivalikoimassa on vähän parempi ja vielä muita ylihinnoiteltuja viinejä rutkasti  kalliimpi viini, niin sitten kun tilaat lasillisen sitä viiniä niin olematta mikään erityinen viiniasiantuntija huomaat, että viini todella on sitä kalliimpaa ja parempaa, ja siksi se pullo on seissyt avattuna puoli vuotta odottaen seuraavaa hienostelijaa, joka tulisi ja tilaisi sitä "parempaa kalliimpaa viiniä". Eli se parempikin viini on sitten lopulta huonompaa viiniä.

Tästäkin syystä olisi hyvä, jos saisi tuoda oman pullon mukanaan ravintolaan. Välttyisi juomasta muiden jämiä.

ruikonperä

Kuka nykyään edes murehtii viineistä sun muista virvokkeista ravintolassa. Tupakointikielto tappoi jo koko skenen vuosia sitten.
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

Porilainen munalla

#33
http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194936506451/artikkeli/pysayttava+luku+ravintolaalalta+nyt+ollaan+aidosti+liemessa.html
QuotePysäyttävä luku ravintola-alalta – "Nyt ollaan aidosti liemessä"
[Suomalaisravintoloihin kohdistunut tuore selvitys saa matkailu- ja ravintola-alan työmarkkinajärjestö MaRan varatoimitusjohtajan Veli-Matti Aittoniemen haukkomaan henkeä. Verohallinnon vuotta 2013 koskeva selvitys paljastaa, että pahimmillaan lähes joka viidennellä ravintola-alan yrittäjällä oli pientä verovelkaa. Se on Aittoniemen mukaan vakava hälytysmerkki.
– Pieneksi verovelaksi kutsutaan noin kymppitonnin velkaa. Anniskelulupaan voidaan puuttua verovelkojen takia, minkä vuoksi verot maksetaan lähes aina ensin. Sen takia tämä luku on pysäyttävä. Kertoo siitä, että nyt ollaan aidosti liemessä.
Aittoniemi sanoo, että myös liiton neuvontaan tulvivien yhteydenottojen perusteella ravintola-alan hätä on todellinen.
– Neuvomme yrittäjiä koko ajan irtisanomisissa, yrityssaneerauksissa ja konkursseissa. Tämä muistuttaa valitettavan paljon 1990-luvun alun lamaa.
Aittoniemen mukaan yksi syy ravintola-alan yrittäjien hätään on jatkuvat veronkorotukset ja lisääntyvä byrokratia.
 Arvonlisävero on noussut, alkoholiveroa korotettiin, sähkövero nousi. Samaan aikaan tulee jatkuvasti näitä ilmoitus- ja raportointivelvollisuuksia. Pitää tehdä ruokatarjoilun omavalvontasuunnitelmaa, anniskelulupaa varten täytyy tehdä useita suunnitelmia, on oltava henkilökuntaluetteloita, rakennusviranomaisia varten selvityksiä ja väen määrästä riippuen erilaisia ilmoitusvelvollisuuksia, Aittoniemi luettelee.
Varatoimitusjohtaja sanoo, että pienen yrityksen täytyy tuottaa noin 40 senttiä paksu paperipino ennen kuin se voi ottaa ainuttakaan asiakasta sisään.
– Olen 25 vuotta alalla toiminut juristi. Minulla alkaa muisti pettää, että mitä kaikkea täytyy tehdä. Mietin vain, että miten pk-yrittäjä siitä selviää.
Ja byrokratiaa olisi Aittoniemen mukaan tulossa lisää, ellei sitä vastaan taisteltaisi jatkuvasti.

– Meillä oli pitkään vääntöä, että ravintoloissa pitäisi ilmoittaa ihan kaikki elintarvikkeiden sisällöt. Nyt pitää ilmoittaa allergeenit ja lihan alkuperä, mikä on hyvä. Onneksi se ei mennyt läpi, että ihan kaikki olisi pitänyt ilmoittaa. Silloin ruokalista olisi näyttänyt puhelinluettelolta.
Aittoniemi sanoo, että päättäjiltä on täysin hämärtynyt, mitä esimerkiksi viiden ihmisen pk-yritys pystyy tekemään.
– Tulee virheitä jo senkin takia, että ihmiset eivät tiedä, mihin kaikkeen täytyy hakea lupia, Aittoniemi sanoo ja arvioi, että pk-yrityksessä paperitöihin menee viikossa noin yhden henkilön yhden päivän työpanos.
Ravintoloiden etuja ajava Aittoniemi sanoo, että seuraavan hallituskauden olennaisin asia olisi lopettaa verojen kiristykset ja keskittää ravintola-alan valvontaa tehokkaammin.
– Me emme tarvitse ihmisiä valvomaan, ettei asiakas kanna tiskiltä kahta lasia kerralla pöytään. Valvonnan pitäisi kohdistua paikkoihin, joissa on vahvoja epäilyjä tarkoituksenmukaisesta harmaan talouden harjoittamisesta.
– Vieläkin puhutaan vakavalla naamalla arvonlisäverojen nostamisesta. Ainakin tämä toimiala on siinä tilanteessa, että meillä konkurssiaalto edessä, jos vielä jotain nostetaan.
Verohallinnon selvityksen mukaan anniskeluluvan haltijoiden verovelka vuonna 2013 vaihteli 11–19 prosentin välillä aluehallintovirastoittain. Keskimääräinen verovelka oli 12 000 euroa./quote]
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

Ari-Lee

Quote from: ruikonperä on 01.11.2014, 22:48:05
Kuka nykyään edes murehtii viineistä sun muista virvokkeista ravintolassa. Tupakointikielto tappoi jo koko skenen vuosia sitten.

Näinpä. Sitä piti mennä kantapaikkaan viihtymään ja tupakoimaan muutamalle mukilliselle. Kielsivät tupakoinnin. Saahan noita mukillisia kotonakin ja halvemmalla. Ja kotonakin saa käydä ulkona savulla jos siltä tuntuu.

Tähän loppuun ärsyttävä itsekeskinen pöljyys: Menköön ravintolat nurin jokainen, koska MINÄ en niissä istuskele.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

CaptainNuiva

Eikä pelkästään ravintola-ala vaan samaa kurimusta työnnetään muillekkin, byrokratian kasvaessa myös sen ahneus kasvaa.
Tähän kun lisätään vielä se että työllistäminen on tehty kaikin tavoin kalliiksi ja firmat on pitkälti laitettu työntekijöiden hunajakupeiksi joiden kuuluu valtion/kunnan sijasta turvata työntekijöiden hyvinvointi vapaa-ajan aktiviteetteja myöten niin ei mikään ihme että suossa ollaan.
Politiikot ja byrokraatit turvattuine ja kähmittyinen etuineen ovat täysin pihalla ja ymmällään tosielämästä ynnä kustannuksista.

Aika on loppumassa, erittäin suuria yhteiskunanllsia remppoja täytyisi tehdä, suorastaan mullistavia jotta tästä noustaisiin mutta yhdelläkään päättäjällä ei tunnu olevan käsitystä minkä edessä nyt ollaan.
5-10 vuotta ja hyvinvointivaltiosta ei ole jäljellä kuin savuavat rauniot ja helvetillinen velka....Ainoa hyvä puoli asiassa on että mokuttajat lemmikkeineen vaihtavat maisemaa kuin heinäsirkkalauma.
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

siviilitarkkailija

QuoteAittoniemi sanoo, että päättäjiltä on täysin hämärtynyt, mitä esimerkiksi viiden ihmisen pk-yritys pystyy tekemään.

Tämä ei ole hämäryydestä vaan, itse kutsun asiaa sanoilla, korporaatiokommunistinen kokoomus hallinto.

Suomessa on vääristynyt kuva kokoomuksesta yritys- ja yrittäjämyönteisenä puolueena. Todellisuudessa kokoomus on korporaatiokommunistinen jonka ainoa tarkoitus on ollut ja on korporaatioiden edunvalvonta. Huipulla usko ja halu alistaa Suomi ja suomalaiset liittovaltion hallinnon alaiseksi.

Kun pohdimme asiaa ihan konkreettisesti, jäljelle jää kokoomuslainen ministeri. Luuletteko tai luuleeko kukaan että liittovaltiota ajavaa pääministeri Stubbia voisi vähempää kiinnostaa miten suomalainen pieni ravintolayritys ja ravintolayrittäjä elää ja voi toimia. Ei voi eikä kiinnosta. Eihän kokoomuslaista sosiaaliministeri Risikkoa kiinnostanut paskaakaan vaikka kokonainen reumapotilaiden hoito ja maailman huippua edustava tutkimuslaitos suljettiin. Ministeri suoraan sanoi että syökää nappeja ne pelastavat. Edesmennyt kansallinen kokoomus ymmärsi ja tuki yrittäjiä ja yritystoimintaa ja suomalaisuutta. Nykyinen kokoomus vihaa suomalaisia ja pyrkii alistamaan kaiken liittovaltion määräysvallan alle. Aivan kuten kommunistit ja vain liittovaltion keskushallinnon pesäpaikka on siirtynyt Moskovasta Brysseliin.

Ongelma on se että korporaatiokommunistinen kokoomus on ajanut suomalaisen yritystoiminnan niin ahtaalle, että jäljellä on vain ja ainoastaan veronkierto- sekä keinottelutalous. Tämä on TÄSMÄLLEEN SAMA METODI MILLÄ NEUVOSTOLIITOSSA YLIPÄÄNSÄ MIKÄÄN YRITYS PYSTYI TOIMIMAAN POLIITTISEN ITSEPETOSHALLINNON JA LAINSÄÄDÄNNÖN PUITTEISSA. Jättämällä lainsäädäntö ja verot hoitamatta ja tekemällä bisnestä niin kauan kunnes poliisi kyllästyy saamiinsa lahjuksiin ja lopettaa toiminnan.

Suomalaiset ovat sankoin joukoin äänestäneet mielestään toivotalkoota ja fantastista tulevaisuutta edustavaa kokoomusta. Seurauksena on ollut järkyttävät valtionhallinnon kasvu, yrittäjien mahdollisuuksien tuho ja vihervasemmistolainen mielipuolinen vero- ja lupahelvetti joka on tehnyt järkevästä ja tolkullisesta yrittämisestä likipitäen mahdotonta.

Kokoomuspuolueessa edustetaan kunta- ja valtiotyönantajaa, ei yksityistä pienyrittäjää. Samoin korporaatiokommunistisen ideologian mukaan korkein tavoiteltava asema ei ole yrittäminen vaan valtioviran hoitaminen. Tätä on kokoomus herran vuonna 2014 ja tämän takia pienravintoloitsija kärsii helvetin tuskat ellei tajua lopettaa ja muuttaa toimintaansa projektiluonteiseksi ja järjestelmälliseksi veron- ja vastuunkiertelyksi.

Hyvästi kaikille avoimet ravintolat, tervetuloa yksityiset klubit

Ravintolaa ei kannata perustaa ellei ole tuhdisti rahaa. Köyhän kannattaa perustaa klubi. Klubissa saa tehdä asioita mitä muualla ei saa. Myös polttaa klubi savukkeen. Klubissa voi myös paljastella ja taivastella pienessä porukassa. Mutta alkoholin anniskelua ei "periaatteessa" saa harjoittaa ilman lupaa. Helsinki on jo nyt täynnä pieniä yksityisiä klubeja jotka eivät ole avoimia kaikille.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Pyöräilijä

Omien juomien nauttiminen ravintolassa on sallittua EU:ssa.

Isossa-Britanniassa britit ottivat tämän BYO-periaateen ( bring your own beer/wine/liqour ) käyttöön jo 1970-luvun alussa. Omat juomat olivat aluksi vain opiskelijoiden harrastus, mutta ulottui vähitellen kaikkiin kansanluokkiin.

Ravintolat, joihin asiakas voi tuoda omat juomansa, on merkitty näyteikkunaan Isossa-Britanniassa BYO-tarralla. Vastaava käytäntö on Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Matkailutoimistoista ja netistä voi tulostaa listan näistä ravintoloista.

Brittein saarilla ravintola voi hankkia anniskeluluvan asemesta ns "bottle club" -lisenssin, joka antaa ravintolan asiakkaille oikeuden tuoda mukanaan omat juomansa. Euroopan unionilla ei ole tämän käytännön kanssa mitään ongelmia.

Nykyisin Isossa-Britanniassa on jo kovan tason ravintolaketjuja, jotka sallivat omat juomat. Näiden ravintoloiden asiakkaat maksavat  ravintolaketjulle 75-100 punnan vuosimaksun, jolla klubiravintoloihin pääsee sisään oman vuosikertapullonsa kanssa. Näille asiakkaille eivät ravintoloiden listaviinit edes kelpaa. Korkkausmaksuja ei ole ja klubilaiset saavat etuoikeuden paikkavarauksissa.

(https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTM3g9mldukWFEOCff6n_KIAysvcUhqoJUFH8IwCBFGbPpLSjzLJA)

Tämä tarra ikkunassa
tarkoittaa omia juomia.

foobar

Quote from: B52 on 01.11.2014, 16:47:47
http://www.talouselama.fi/uutiset/ts+ravintolat+keksivat+keinon+milla+asiakkaat+voivat+tuoda+omia+juomiaan+ravintolaan+jaamatta+kiinni/a2274342

Monet ravintolat jättävät nykyisin anniskeluluvan kokonaan hakematta, kirjoittaa Turun Sanomat.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin sanoo lehdessä, että jopa sadat ravintolat ovat alkaneet kiertää lakia jättämällä anniskeluluvan kokonaan hakematta.

Jotenkin tämän kannanottajan tausta haiskahtaa siltä, että ongelma ei ole suinkaan se että viinaa tarjoillaan "luvatta" vaan se, että anniskeluluvallisilla ravintoloilla ei ole monopolia (tai pikemminkin kartellia) toimintaan. Nyt kun säädöksiä ollaan taas kiristelty, voi tämäkin intressiryhmä heittää koepallon ja katsoa, saisiko käännettyä viranomaisten päät omaksi edukseen.

Mitä korkeammalle viinan hinta nousee, sitä pienemmäksi houkutus järjestää esimerkiksi häänsä anniskeluluvallisessa ravintolassa laskee. Anniskeluravintolat epäilemättä mielellään möisivät esimerkiksi sata pulloa kossua asiakkaille hintaan 60 euroa/pullo, mutta niin kauan kuin se on mahdollista häiden maksava osapuoli kyllä hakee ne Virosta ja tuo itse paikalle - jollaiseksi anniskeluluvaton häidenjärjestämispaikka juuri näistä syistä valikoituu.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Onnikka

Quote from: foobar on 02.11.2014, 11:22:18

Jotenkin tämän kannanottajan tausta haiskahtaa siltä,
Kannanottaja luultavasti, jos tahtoisi jäsenistön etuja ajaa, kannattaisi verojen alentamista. Kartelli on eri juttu. Kuka vain voi perustaa ravintolan tai ostaa olemassaolevan. Syrjäisessä vuokratiloissa toimivat eivät ole edes kalliita.
Kunnalliskartellit kaavoituksessa sekä anniskelulupien anto asettavat rajoituksia sekä ne verot mutta kartellista ei ole kyse.

Onhan näitä "keinoja" ollut aina.
Yhdistys tai yritys järjestää pikkujoulut omissa tiloissaan, tanssilavoilla ei liiemmin juoda siellä myytävää juomaa jne. Nykyisin ovat selvinpäin ja ennen joivat riittämiin juuri ennen sisällemenoa, mahdollisesti matti taskussa.

Tuttavan neljänsissä häissä kun kävin vähän päälle vuosi sitten, taisi olla vuokrattu maatilan tilat ilman tarjoilua, ei ruokaa eikä juomaa vaan itse tekivät. Mikä luultavasti järkevintä koska tiedä milloin viidennet tulee.  :D
Yhtä kamalaa oli sahti kuin muuallakin, virosta tuodut viinat jäi maistamatta koska autolla olin. Ruoka oli hyvää, sillä kun kehuin kertoivat sitten että itse olivat useamman päivän niitä tehneet ja pääruoan lämmityksen hoitivat vasta paikan päällä. Olisko jotain viitisenkymmentä vierasta joten hommaa varmasti ollut.
Olivat varanneet ihan patjoja sekä peittoja jos joku tahtoisi yöpyä, mutta kovin selvinpäistä väkeä vaikutti olevan vielä illastakin kun lähdin. Ei nykyään enää kukaan kehtaa juoda.

vihapuhegeneraattori

Quote from: JT on 01.11.2014, 17:56:13
Quote from: Eino P. Keravalta on 01.11.2014, 17:32:16
Eikös USA:ssa ole näitä B.Y.O.B.-paikkoja, eli 'bring your own beer'..

Jep. Omat ruokajuomat voi viedä. Ihan toimiva systeemi.

Niin mutta kuten yllä on mainittu, raha pitää tehdä jostain. BYOB on yleensä käytössä strippiklubeissa keskeisillä lokaatioilla, niihin on hankala saada viinalupa (osavaltiosta riippuen) ja sitten paikoissa missä pääasia on ruoka.

Käytännössä täytyy siis olla joku toinen tapa millä pysyä voitollisena kuin viinan myynti. Ja se ei ole helppoa. High-end kerhot joissa oma maksullinen pulloparkki vois olla ihan kiva. Maksat jäsenyydestä, et viinoista.

En pidä PS:n laiskuudesta YLE ja raja-asioissa tällä hetkellä. EU-, Eduskunta- ja Kuntavaaleissa on turha odottaa mun ääntä.

Mutta Hallis on puolueen toilailuista huolimatta ollut uskollinen asialle. Siksi ääni on 5!

Lemmy

PAM seuraa Merimiesunionia "saavutettujen etujen" vahtimisessa.
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011