News:

Mikäli olet unohtanut salasanasi eikä rekisteröinnissä käytetty sähköposti toimi tai haluat vaihtaa sähköpostisi toimivaksi, ota yhteyttä sähköpostilla tai facebookin kautta.

Main Menu

Ravintolat keksivät keinon, millä asiakkaat voivat tuoda omia juomia ravintolaan

Started by B52, 01.11.2014, 16:47:47

Previous topic - Next topic

B52

http://www.talouselama.fi/uutiset/ts+ravintolat+keksivat+keinon+milla+asiakkaat+voivat+tuoda+omia+juomiaan+ravintolaan+jaamatta+kiinni/a2274342

Monet ravintolat jättävät nykyisin anniskeluluvan kokonaan hakematta, kirjoittaa Turun Sanomat.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin sanoo lehdessä, että jopa sadat ravintolat ovat alkaneet kiertää lakia jättämällä anniskeluluvan kokonaan hakematta.

Näin Asiakkaat voivat juoda ravintolassa omiaan juomiaan, eivätkä tarkastajat voi puuttua asiaan.

"Nykyisen alkoholilain mukaan anniskeluviranomaiset voivat valvoa vain ravintoloita, jotka ovat hakeneet anniskeluluvan. Osa ravintoloista on päättänyt olla hakematta anniskelulupaa ja sallii omien juomien tuonnin ravintolaan", paljastaa Selin lehdessä.

"Jättämällä luvat hakematta ravintola voi käytännössä välttää tarkastukset. Laittomasti toimivien ravintoloiden valvonta kuuluu poliisille, jolla ei tällä hetkellä ole valvontaan resursseja. Kukaan ei siis valvo lain noudattamista tehokkaasti", Selin sanoo TS:n mukaan.



Nerokasta.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

Micke90

Quote from: Talouselämä on 01.11.2014, 16:47:47
Näin Asiakkaat voivat juoda ravintolassa omiaan juomiaan, eivätkä tarkastajat voi puuttua asiaan.

Tämähän on skandaali! Nyt lisää valtuuksia kaiken maailman sääntösakareille ja pilkunnussijoille!  >:(

Tabula Rasa

Nerokasta, vielä sopiva juomaparkki johon voi omat juomansa jättää maksua vastaaan niin liikeidea on valmis. Eikun yökerhoa perustamaan.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

VH

Temppu taitaa toimia vain ruokaravintoloissa, jotainhan on myytävä ravintolan ylläpitämiseksi. Tai sitten pitää olla melkoinen hinta pääsylipulla.
"Paras tapa päästä eroon laittomasta maahanmuutosta on toki luoda riittävä määrä väyliä lailliselle maahantulolle."
Anni Sinnetännemäki

Eino P. Keravalta

Eikös USA:ssa ole näitä B.Y.O.B.-paikkoja, eli 'bring your own beer'..
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

JT

Quote from: Eino P. Keravalta on 01.11.2014, 17:32:16
Eikös USA:ssa ole näitä B.Y.O.B.-paikkoja, eli 'bring your own beer'..

Jep. Omat ruokajuomat voi viedä. Ihan toimiva systeemi.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Tabula Rasa

Njooh, toisaalta jos tarvitaan ainoastaan tila, lipunmyyjä/viinaparkkihenkilö. Pokejakaan ei taida vaatia sellainen tila jossa ei anniskella. Äänentoisto/ohjelma kuntoon niin eikun menoksi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Sour-One

Silloin voi sanoa olevansa köyhä, jos ravintolaan pitää mennä omien juomien kanssa.

Emo

Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 18:01:34
Silloin voi sanoa olevansa köyhä, jos ravintolaan pitää mennä omien juomien kanssa.

Ravintoloissa on köyhät valikoimat, jolloin myös pitää mennä ravintolaan omien juomien kanssa. Esimerkiksi olutvalikoimat ovat maamme juottoloissa onnettomat. Oluthuoneilta löytyy sentään jotain, muualta ei mitään. Ei siksi että itse joisin, mutta isot pojat ovat kertoneet.

Jos tarjolla on kallista, huonoa ja vähän, niin ilimammuuta kannattaa ottaa omat juomat mukaan.

Sour-One

Quote from: Emo on 01.11.2014, 18:07:12
Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 18:01:34
Silloin voi sanoa olevansa köyhä, jos ravintolaan pitää mennä omien juomien kanssa.

Ravintoloissa on köyhät valikoimat, jolloin myös pitää mennä ravintolaan omien juomien kanssa. Esimerkiksi olutvalikoimat ovat maamme juottoloissa onnettomat. Oluthuoneilta löytyy sentään jotain, muualta ei mitään. Ei siksi että itse joisin, mutta isot pojat ovat kertoneet.

Jos tarjolla on kallista, huonoa ja vähän, niin ilimammuuta kannattaa ottaa omat juomat mukaan.

Teetkö itse tollasta?

Kyllä on luuseritouhua.

Emo

Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 18:14:01
Quote from: Emo on 01.11.2014, 18:07:12
Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 18:01:34
Silloin voi sanoa olevansa köyhä, jos ravintolaan pitää mennä omien juomien kanssa.

Ravintoloissa on köyhät valikoimat, jolloin myös pitää mennä ravintolaan omien juomien kanssa. Esimerkiksi olutvalikoimat ovat maamme juottoloissa onnettomat. Oluthuoneilta löytyy sentään jotain, muualta ei mitään. Ei siksi että itse joisin, mutta isot pojat ovat kertoneet.

Jos tarjolla on kallista, huonoa ja vähän, niin ilimammuuta kannattaa ottaa omat juomat mukaan.

Teetkö itse tollasta?

Kyllä on luuseritouhua.

Varmasti tekisin jos joisin. Minä vähät siitä onko luuseria vaiko ei, mutta kuraa en joisi. Jos juottoloihin silti pakko olisi mennä, niin oman minibollingerin kaivaisin taskustani.

vainukoira

Hassua että tälläinen uutinen tuli nyt. Juuri eilen mietin, miten hyvä idea olisi ravintola tai mikä tahansa luukku, jonne kansa voisi roudata itse juomiaan juuri niin kuin itse tahtoo.

Riittää kun ottaa vain sisäänpääsymaksun ja/tai velvoittaa käyttämään tietyn summan rahaa muihin juomiin, ruokiin ja palveluihin suhteessa ravintolassa vietettyyn aikaan. Lisäksi asiakkaat voisivat kaupata/vaihtaa viinaa toisilleen. Siinä oliskin härdelliä. Voi samalla toimia itse meklarina ja vetää välistä.

Eikä tämän siis tarvitse edes olla mikään ravintola. Riittää, kun on jokin hyvin kestävä betonipintainen tila jossa on lämmitys ja valaistus. Sinne on mukava kerääntyä samanhenkisten kanssa tinttaamaan kaljaa. Ei tarvita välttämättä edes kalusteita, porukkahan tuo lopulta ne tulleessaan. Ja jossain vaiheessa iltaa koti-ikävän yllättäessä ne saattavat unohtua paikan päälle seuraavien asiakkaiden iloksi, kuten kaljakellunnassa. Tuollaisessa paikassa voi tunnelma nousta niin kattoon, ettei tarvitse edes karaokelaitteistoa, se on suoraa huutoa muutenkin.

Ja kun tarjoilua ei ole, ei tarvita henkilökuntaakaan. Portsarina toimii sisäänpäin pyöröovi joka liikahtaa euroilla, tekstareilla ja bitcoineilla. Ulos pääsee ilmaiseksi toisesta samanlaisesta tai useammasta. Tilan valvonnan voi hoitaa etänä nettikameralla ja kännykällä. Ja jos haluaa välttämättä viihdyttää kansaa jollain ohjelmanumerolla, niin senkin voi yrittäjä toteuttaa tuolla samalla nykyaikaisella interaktiivisella periaatteella mukavasti ja turvallisesti omalta kotisohvalta, hyödyntämällä panssarilasin taakse sijoitettua tauluteeveetä ja kameraa. Asiakkailla voi esimerkiksi peluuttaa bingolla tällä tavoin. Vain mielikuvitus on rajana. Siinä lasissa kyllä pitää olla pissapoika ja pyyhin. Jotain rajaa sentään pihistelyynkin.

Ja kun ei ole ravintola, niin ei tarvitse vessaakaan. Kuskoot nurkkiin.

Eikä tämän palvelun tarvitse rajoittua rasistisesti vain pottunokille. Rikkauksille on tarjolle kulttuurisensitiivisesti oma versio, jonne saa tuoda viinan sijaan oma khatit ja tietysti koraanin.

Luotsi

Taitaa olla hiukan harhaanjohtava otsikko. Jos en ole aivan väärin ymmärtänyt, tuo on yleistä ns tilausravintoloissa. Eli tila vuokrataan tietyksi ajaksi, ruuat toimitetaan ja asiakkaat hoitelevat omat juomansa. Eräällä tutullani on tällainen palvelu catering-firmansa ohessa. Ihan hyvin toimiva & suht' kysytty järjestely.
En ole kuullut Suomessa ravintolasta, jonne toivotettaisiin tervetulleeksi omien alkoholijuomien kanssa noin vain suoraan kadulta.
*** Kommunismi toimii mainiosti - muurahaisilla ***

siviilitarkkailija

Ja sitten väistämätön ja ravintolaelämään kuuluva pakollinen osuus väkivallasta. Väkivallasta joka ennenpitkää osuu ravintoloitsijan kuin ravintoloitsijaan kohdalle. Oli tilaus tai omatoimitarjoilua.

Tilausravintolan luvaton alkoholipyöritys onnistuu tasan niin kauan kun poliisin virkamies ei piipahda sisään. Silloin ei auta itku markkinoilla. Mikä siis auttaa? Vastaus on se että EI väkivallan kohdatessa kutsu poliisia paikalle. Koska jos kutsuu, niin silloin on heti kiinni kuin täi tervassa eikä nuo selittelyt auta. Helsingissä voi pyörittää ja on pyöritetty vuosikymmeniä ns pimeitä anniskeluravintoloita, mutta toiminnan onnistumisen edellytys on se että ne eivät aiheuta poliisille päänvaivaa. Ja päänvaivaa niistä tulee kun humalaiset tappelevat.

Pitää muistaa että jos humalainen asiakas A solvaa asiakasta B, joka tästä raivostuneena ottaa tuopin ja lyö sillä asiakkaan A, pään auki, niin arvatkaa kenet poliisi tulee ja pidättää? Ovelimmat lienee jo arvanneet että tietysti ravitsemusliikkeen omistajan tai jonkun joka näyttää riittävästi omistajan edustajalta. Onhan aivan selvää että yksikään ravitsemusliiketoiminnan harjoittaja ei tietoisesti halua avata ravintolaansa vain siksi että A ja B pääsevät tappelemaan, mutta johtuen lainsäädännöstä, demlasta ja korkeimmasta oikeudesta, humalaiset A ja B ovat nopeammin vapaana kuin tilausravintolan pyörittäjä joka saa paitsi sakot myös mojovan veromätkyn. Ja saattaapa vielä maijaan kuskattaessa kiljua oudolla kielellä että "Olen väälä henkilö, minä en ole tehnyt mitään!". Mihin konstaapeli lystikkäästi tokaisee että: "Aivan ja siksi sinulle tuli nyt lähtö!"
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

VH

Alkuperäisestä Turun Sanomien uutisesta
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/694433/PAM+Sadat+firmat+kiertavat+alkoholilakia++tarkastajat+voimattomia

Quote...
Osa ravintoloista on päättänyt olla hakematta anniskelulupaa ja sallii omien juomien tuonnin ravintolaan, paheksuu PAM:in puheenjohtaja Ann Selin.

– Jättämällä luvat hakematta ravintola voi käytännössä välttää tarkastukset. Laittomasti toimivien ravintoloiden valvonta kuuluu poliisille, jolla ei tällä hetkellä ole valvontaan resursseja. Kukaan ei siis valvo lain noudattamista tehokkaasti, Selin väittää.
...
Selinin mukaan maahan on porsaanreiän vuoksi syntynyt satoja laittomasti alkoholia anniskelevia yrityksiä.
...
Selin viittaa harmaan talouden selvitysyksikön raporttiin, jonka mukaan anniskeluluvallisista yrityksistä matalakatteisten määrä on kasvanut 10 prosentin vuosivauhtia. Yhä useammassa palkkojen osuus liikevaihdosta jää alle viidenneksen.

– Havainnot voivat ennakoida ohimyynnin lisääntymistä ja harmaata taloutta.

Ensin puhutaan omien juomien sallimisesta, mutta heti perään laittomasta anniskelusta.

Siis maassamme on satoja ravintoloita, joissa myydään viinaa ilman voimassaolevaa lupaa!!!
Jotenkin rohkenen epäillä tätä...

Ja kuinkahan palkkojen osuuden jääminen alle viidennekseen liikevaihdosta ennakoi ohimyynnin lisääntymistä?
Nähdäkseni se kertoo mahdollisesta palkkojen pimeänä maksamisesta.
Ja ohimyynti käsittääkseni on myyntiä jota ei lyödä kassaan. Se ei ole millään tavalla sidoksissa siihen, onko lupia myyntiin vai ei.
"Paras tapa päästä eroon laittomasta maahanmuutosta on toki luoda riittävä määrä väyliä lailliselle maahantulolle."
Anni Sinnetännemäki

Alkuasukas

Kävin joskus ulkosilla mailla ravintelissa, illan isännällä oli oma pullo. Ravinteli laskutti noin 2€ muodollisen avausmaksun. Toimiva systeemi. Monen ravintolan viinivalikoima on ihan paska. Ja viinit 2X Alkon hinnoilla.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

P

Quote from: Alkuasukas on 01.11.2014, 19:54:58
Kävin joskus ulkosilla mailla ravintelissa, illan isännällä oli oma pullo. Ravinteli laskutti noin 2€ muodollisen avausmaksun. Toimiva systeemi. Monen ravintolan viinivalikoima on ihan paska. Ja viinit 2X Alkon hinnoilla.

UK:ssa normijuttu poiketa off licencessä ennen ravintolaa, joka moisen sallii. Oma puteli mukaan ja raflaan. Osa peri korkkausmaksun ja osa ei.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

Tässä viimekuussa tuolla iloisessa itänaapurissa poikkesin Pjäteroskaan, paikalliseen kivijalkakauppaketjun geneeriseen perusliikkeeseen. Kassajonossa huomasin edessä olleen keski-ikäisen pariskunnan keränneen koreihinsa vodkaa. Laskin itsekseni, että ostivat 50 pulloa.  Kyselin autossa odottaneelta tutultani hypättyäni ratin taakse, mahdollista syytä suurostokseen. Paikallinen totesi, että ovat järjestämässä häitä, jotain vuosipäivää tai muuta vastaavaa juhlaa. On kuulemma aika normaalia ja iso osa ravintoloista hyväksyy omien viinojen tarjoilun yksityistilaisuuksissa.

Ilmeisesti sama lie mahdollista Suomessa, kun valitsee juhliensapitopaikaksi ravintolan, jossa ei ole anniskeluoikeuksia. Kun kyse on vielä yksityistilaisuudesta omia viinoja saa tarjoilla. Oikeastaan kannattaisi perustaa suljettu klubi, joka perii jäseniltään avausmaksun/pulloparkkimaksun ja jonkin muun pikkumaksun. Klubiin olisi mahdollista liittyä pika-anomuksella, jonka voisi tehdä ovella ja maksaa jäsenyys.

Silloin ei tarvitsisi välittää anniskeluajoista, eikä alkoholitarkastajilla olisi mitään asiaa ko. paikkaan.

Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

MW

Quote from: P on 01.11.2014, 20:20:51
***
Klubiin olisi mahdollista liittyä pika-anomuksella, jonka voisi tehdä ovella ja maksaa jäsenyys.

Silloin ei tarvitsisi välittää anniskeluajoista, eikä alkoholitarkastajilla olisi mitään asiaa ko. paikkaan.

Puhumattakaan rassismista narikassa, ja muista epäselvyyksistä. Jos vielä kävisin, se olisi tuollainen paikka. "Exclusive" on kai vielä sallittujen sanojen listalla?

Sour-One

Quote from: Emo on 01.11.2014, 18:16:21
Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 18:14:01
Quote from: Emo on 01.11.2014, 18:07:12
Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 18:01:34
Silloin voi sanoa olevansa köyhä, jos ravintolaan pitää mennä omien juomien kanssa.

Ravintoloissa on köyhät valikoimat, jolloin myös pitää mennä ravintolaan omien juomien kanssa. Esimerkiksi olutvalikoimat ovat maamme juottoloissa onnettomat. Oluthuoneilta löytyy sentään jotain, muualta ei mitään. Ei siksi että itse joisin, mutta isot pojat ovat kertoneet.

Jos tarjolla on kallista, huonoa ja vähän, niin ilimammuuta kannattaa ottaa omat juomat mukaan.

Teetkö itse tollasta?

Kyllä on luuseritouhua.

Varmasti tekisin jos joisin. Minä vähät siitä onko luuseria vaiko ei, mutta kuraa en joisi. Jos juottoloihin silti pakko olisi mennä, niin oman minibollingerin kaivaisin taskustani.

Mitäpä tuohon enempää lisäämään; persaukinen tuo oman minibollingerin ravintölaan. Siis JOS joisi. JOS olisi varaa.

Sour-One

Quote from: Alkuasukas on 01.11.2014, 19:54:58
Kävin joskus ulkosilla mailla ravintelissa, illan isännällä oli oma pullo. Ravinteli laskutti noin 2€ muodollisen avausmaksun. Toimiva systeemi. Monen ravintolan viinivalikoima on ihan paska. Ja viinit 2X Alkon hinnoilla.

Siis veloittiko ravintola pullosta viinä 2 kertaa Alkon hinta?!? Onpa melkoista ryöstöä ravintolassa!

Sour-One

Quote from: P on 01.11.2014, 20:20:51
Tässä viimekuussa tuolla iloisessa itänaapurissa poikkesin Pjäteroskaan, paikalliseen kivijalkakauppaketjun geneeriseen perusliikkeeseen. Kassajonossa huomasin edessä olleen keski-ikäisen pariskunnan keränneen koreihinsa vodkaa. Laskin itsekseni, että ostivat 50 pulloa.  Kyselin autossa odottaneelta tutultani hypättyäni ratin taakse, mahdollista syytä suurostokseen. Paikallinen totesi, että ovat järjestämässä häitä, jotain vuosipäivää tai muuta vastaavaa juhlaa. On kuulemma aika normaalia ja iso osa ravintoloista hyväksyy omien viinojen tarjoilun yksityistilaisuuksissa.

Ilmeisesti sama lie mahdollista Suomessa, kun valitsee juhliensapitopaikaksi ravintolan, jossa ei ole anniskeluoikeuksia. Kun kyse on vielä yksityistilaisuudesta omia viinoja saa tarjoilla. Oikeastaan kannattaisi perustaa suljettu klubi, joka perii jäseniltään avausmaksun/pulloparkkimaksun ja jonkin muun pikkumaksun. Klubiin olisi mahdollista liittyä pika-anomuksella, jonka voisi tehdä ovella ja maksaa jäsenyys.

Silloin ei tarvitsisi välittää anniskeluajoista, eikä alkoholitarkastajilla olisi mitään asiaa ko. paikkaan.

Jaa niin, että asiakkaat tulisivat jonnekin ryyppäämään OMIA viinojaan ja vielä maksaisivat siitä. Ja ravintola ihan tienaisi sillä, että perisivät jäseniltään avausmaksun/pulloparkkimaksun ja jonkin muun pikkumaksun.  ;D Ja sitten heräsit?

P

Quote from: MW on 01.11.2014, 21:02:45
Quote from: P on 01.11.2014, 20:20:51
***
Klubiin olisi mahdollista liittyä pika-anomuksella, jonka voisi tehdä ovella ja maksaa jäsenyys.

Silloin ei tarvitsisi välittää anniskeluajoista, eikä alkoholitarkastajilla olisi mitään asiaa ko. paikkaan.

Puhumattakaan rassismista narikassa, ja muista epäselvyyksistä. Jos vielä kävisin, se olisi tuollainen paikka. "Exclusive" on kai vielä sallittujen sanojen listalla?

Tuohan on kuin III:sta Valtakunnasta tai Etelävaltioista 60-luvulta?  Ei kai klubi saa valita jäseniään?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 21:59:18
Quote from: P on 01.11.2014, 20:20:51
Tässä viimekuussa tuolla iloisessa itänaapurissa poikkesin Pjäteroskaan, paikalliseen kivijalkakauppaketjun geneeriseen perusliikkeeseen. Kassajonossa huomasin edessä olleen keski-ikäisen pariskunnan keränneen koreihinsa vodkaa. Laskin itsekseni, että ostivat 50 pulloa.  Kyselin autossa odottaneelta tutultani hypättyäni ratin taakse, mahdollista syytä suurostokseen. Paikallinen totesi, että ovat järjestämässä häitä, jotain vuosipäivää tai muuta vastaavaa juhlaa. On kuulemma aika normaalia ja iso osa ravintoloista hyväksyy omien viinojen tarjoilun yksityistilaisuuksissa.

Ilmeisesti sama lie mahdollista Suomessa, kun valitsee juhliensapitopaikaksi ravintolan, jossa ei ole anniskeluoikeuksia. Kun kyse on vielä yksityistilaisuudesta omia viinoja saa tarjoilla. Oikeastaan kannattaisi perustaa suljettu klubi, joka perii jäseniltään avausmaksun/pulloparkkimaksun ja jonkin muun pikkumaksun. Klubiin olisi mahdollista liittyä pika-anomuksella, jonka voisi tehdä ovella ja maksaa jäsenyys.

Silloin ei tarvitsisi välittää anniskeluajoista, eikä alkoholitarkastajilla olisi mitään asiaa ko. paikkaan.

Jaa niin, että asiakkaat tulisivat jonnekin ryyppäämään OMIA viinojaan ja vielä maksaisivat siitä. Ja ravintola ihan tienaisi sillä, että perisivät jäseniltään avausmaksun/pulloparkkimaksun ja jonkin muun pikkumaksun.  ;D Ja sitten heräsit?

En unessani valistunut miljonääri ihan järjestelmälle vinoillessaan sponssasi koko raflan. ;)
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Emo

Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 21:52:34

Mitäpä tuohon enempää lisäämään; persaukinen tuo oman minibollingerin ravintölaan. Siis JOS joisi. JOS olisi varaa.

Tässä maassa kukaan ei jätä juomatta siitä syystä, että hänellä ei ole varaa juoda tai varaa sauhuttaa rahaa tupakansavuna ilmaan. Ne kaikkein varmimmin juovat ja tupakoivat keillä ei olisi varaa juoda ja tupakoida. He vaikka jättävät syömättä, jotta saavat juoda. Sinä et todellakaan näköjään tiedä elämästä mitään. Oletko niin nuori? Vaiko niin tyhmä?
En kovin usein juo, koska minulla ei ole juoppousgeeniä. Mutta silloin kun juon, juon vähän ja senverran hyvää ainetta,  että sinä näköjään halkeat kiukusta ja kateudesta jo nettipalstallakin  ;D
Tosielämässä sinä varmasti iskisit minun bollingerini vihastuksissa kiveen. No ei se mitään, ei ne nyt NIIN kalliita ole litrahinnaltaan etteikö niitä muutaman pullon voisi kiveenkin iskeä.

Sour-One

Quote from: Emo on 01.11.2014, 22:09:04
Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 21:52:34

Mitäpä tuohon enempää lisäämään; persaukinen tuo oman minibollingerin ravintölaan. Siis JOS joisi. JOS olisi varaa.

Tässä maassa kukaan ei jätä juomatta siitä syystä, että hänellä ei ole varaa juoda tai varaa sauhuttaa rahaa tupakansavuna ilmaan. Ne kaikkein varmimmin juovat ja tupakoivat keillä ei olisi varaa juoda ja tupakoida. He vaikka jättävät syömättä, jotta saavat juoda. Sinä et todellakaan näköjään tiedä elämästä mitään. Oletko niin nuori? Vaiko niin tyhmä?
En kovin usein juo, koska minulla ei ole juoppousgeeniä. Mutta silloin kun juon, juon vähän ja senverran hyvää ainetta,  että sinä näköjään halkeat kiukusta ja kateudesta jo nettipalstallakin  ;D
Tosielämässä sinä varmasti iskisit minun bollingerini vihastuksissa kiveen. No ei se mitään, ei ne nyt NIIN kalliita ole litrahinnaltaan etteikö niitä muutaman pullon voisi kiveenkin iskeä.

Nythän emolta rykäs täyslaidallisen. Eihän tuohon uskalla sanoa enää mitään. Ei varmaankaan juoppousgeeniä, mutta jos jois, veis omat minibollingerit ravinteliin  ;D

mannym

Sour-Onella on kummallinen ravintolasnobismi meneillään. Kyl meidän nyt täytyy kaikkien mennä ravintolaan, juoda mitä tarjotaan ja hymyillen maksaa lasku. Muuten olemme persaukisia, luusereita ja mitä näitä nyt oli. Ravintolakonsepti on nyt täydellinen, sitä ei sovi mennä muuttamaan. Muuten Sour-One järkyttyy ja sit on kaikki vituillaan.

Mitä enemmän vapauksia ja vähemmän rajoituksia, varsinkin asioissa jotka ei oikeasti aiheuta haittaa. On pelkästään hyvä asia.
"I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned."

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

"Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free."

Sour-One

Quote from: mannym on 01.11.2014, 22:23:15
Sour-Onella on kummallinen ravintolasnobismi meneillään. Kyl meidän nyt täytyy kaikkien mennä ravintolaan, juoda mitä tarjotaan ja hymyillen maksaa lasku. Muuten olemme persaukisia, luusereita ja mitä näitä nyt oli. Ravintolakonsepti on nyt täydellinen, sitä ei sovi mennä muuttamaan. Muuten Sour-One järkyttyy ja sit on kaikki vituillaan.

Mitä enemmän vapauksia ja vähemmän rajoituksia, varsinkin asioissa jotka ei oikeasti aiheuta haittaa. On pelkästään hyvä asia.

Köyhät kyykkyyn, ylös, kyykkyyn, ylös kyykkyyn...  ;D

Emo

Quote from: Sour-One on 01.11.2014, 22:14:57

Nythän emolta rykäs täyslaidallisen. Eihän tuohon uskalla sanoa enää mitään. Ei varmaankaan juoppousgeeniä, mutta jos jois, veis omat minibollingerit ravinteliin  ;D

Miksi en veisi jos kerta tykkään bollingerista (toki heidsieckikin kelpaa) eli jos haluan juoda alkoholia niin miksi en veisi sitä mitä sentään saan juoduksi vaan veisin vaikka kossua, porvoonlankkua , lapinkultaa taikka samalla vaivalla vaikka Ipeca  oksetussiirappia niin lentää yrjö nopeammin ja varmemmin?

Yritäpä tilata ravintolasta jotain parempaa shampanjamerkkiä niin hyvin pian huomaat miksi ne on vietävä sinne itse.
Kuten hyvin usein kunnon ruokakin pitäisi viedä ravintoloihin itse. En ole ruuanlaittaja, mutta osaan minä sentään potut keittää ja kalan paistaa, toisin kuin useimmat ns. ruokaravintolat.

Tabula Rasa

Njooh, eiköhän ne köyhät keksi jossain vaiheessa omaavan huomattavan ylivoiman ja yksittäinen pomputtaja onkin jännän äärellä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Luotsi

Nyt on muuten juurikin tuloillaan tuon mainitun moraalittoman lisenssoimattoman alkomahoolianniskelun huippukausi. Tuhansien yhdistyksien/kerhojen/jne pikkujoulut. Osallistumismaksu muutama kymmenen €, not included alcoholic drinks  :)
*** Kommunismi toimii mainiosti - muurahaisilla ***

Emo

Quote from: Alkuasukas on 01.11.2014, 19:54:58
Kävin joskus ulkosilla mailla ravintelissa, illan isännällä oli oma pullo. Ravinteli laskutti noin 2€ muodollisen avausmaksun. Toimiva systeemi. Monen ravintolan viinivalikoima on ihan paska. Ja viinit 2X Alkon hinnoilla.

Ja niinkin on käynyt, että kun ravintolan viinivalikoimassa on vähän parempi ja vielä muita ylihinnoiteltuja viinejä rutkasti  kalliimpi viini, niin sitten kun tilaat lasillisen sitä viiniä niin olematta mikään erityinen viiniasiantuntija huomaat, että viini todella on sitä kalliimpaa ja parempaa, ja siksi se pullo on seissyt avattuna puoli vuotta odottaen seuraavaa hienostelijaa, joka tulisi ja tilaisi sitä "parempaa kalliimpaa viiniä". Eli se parempikin viini on sitten lopulta huonompaa viiniä.

Tästäkin syystä olisi hyvä, jos saisi tuoda oman pullon mukanaan ravintolaan. Välttyisi juomasta muiden jämiä.

ruikonperä

Kuka nykyään edes murehtii viineistä sun muista virvokkeista ravintolassa. Tupakointikielto tappoi jo koko skenen vuosia sitten.
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

Porilainen munalla

#33
http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194936506451/artikkeli/pysayttava+luku+ravintolaalalta+nyt+ollaan+aidosti+liemessa.html
QuotePysäyttävä luku ravintola-alalta – "Nyt ollaan aidosti liemessä"
[Suomalaisravintoloihin kohdistunut tuore selvitys saa matkailu- ja ravintola-alan työmarkkinajärjestö MaRan varatoimitusjohtajan Veli-Matti Aittoniemen haukkomaan henkeä. Verohallinnon vuotta 2013 koskeva selvitys paljastaa, että pahimmillaan lähes joka viidennellä ravintola-alan yrittäjällä oli pientä verovelkaa. Se on Aittoniemen mukaan vakava hälytysmerkki.
– Pieneksi verovelaksi kutsutaan noin kymppitonnin velkaa. Anniskelulupaan voidaan puuttua verovelkojen takia, minkä vuoksi verot maksetaan lähes aina ensin. Sen takia tämä luku on pysäyttävä. Kertoo siitä, että nyt ollaan aidosti liemessä.
Aittoniemi sanoo, että myös liiton neuvontaan tulvivien yhteydenottojen perusteella ravintola-alan hätä on todellinen.
– Neuvomme yrittäjiä koko ajan irtisanomisissa, yrityssaneerauksissa ja konkursseissa. Tämä muistuttaa valitettavan paljon 1990-luvun alun lamaa.
Aittoniemen mukaan yksi syy ravintola-alan yrittäjien hätään on jatkuvat veronkorotukset ja lisääntyvä byrokratia.
 Arvonlisävero on noussut, alkoholiveroa korotettiin, sähkövero nousi. Samaan aikaan tulee jatkuvasti näitä ilmoitus- ja raportointivelvollisuuksia. Pitää tehdä ruokatarjoilun omavalvontasuunnitelmaa, anniskelulupaa varten täytyy tehdä useita suunnitelmia, on oltava henkilökuntaluetteloita, rakennusviranomaisia varten selvityksiä ja väen määrästä riippuen erilaisia ilmoitusvelvollisuuksia, Aittoniemi luettelee.
Varatoimitusjohtaja sanoo, että pienen yrityksen täytyy tuottaa noin 40 senttiä paksu paperipino ennen kuin se voi ottaa ainuttakaan asiakasta sisään.
– Olen 25 vuotta alalla toiminut juristi. Minulla alkaa muisti pettää, että mitä kaikkea täytyy tehdä. Mietin vain, että miten pk-yrittäjä siitä selviää.
Ja byrokratiaa olisi Aittoniemen mukaan tulossa lisää, ellei sitä vastaan taisteltaisi jatkuvasti.

– Meillä oli pitkään vääntöä, että ravintoloissa pitäisi ilmoittaa ihan kaikki elintarvikkeiden sisällöt. Nyt pitää ilmoittaa allergeenit ja lihan alkuperä, mikä on hyvä. Onneksi se ei mennyt läpi, että ihan kaikki olisi pitänyt ilmoittaa. Silloin ruokalista olisi näyttänyt puhelinluettelolta.
Aittoniemi sanoo, että päättäjiltä on täysin hämärtynyt, mitä esimerkiksi viiden ihmisen pk-yritys pystyy tekemään.
– Tulee virheitä jo senkin takia, että ihmiset eivät tiedä, mihin kaikkeen täytyy hakea lupia, Aittoniemi sanoo ja arvioi, että pk-yrityksessä paperitöihin menee viikossa noin yhden henkilön yhden päivän työpanos.
Ravintoloiden etuja ajava Aittoniemi sanoo, että seuraavan hallituskauden olennaisin asia olisi lopettaa verojen kiristykset ja keskittää ravintola-alan valvontaa tehokkaammin.
– Me emme tarvitse ihmisiä valvomaan, ettei asiakas kanna tiskiltä kahta lasia kerralla pöytään. Valvonnan pitäisi kohdistua paikkoihin, joissa on vahvoja epäilyjä tarkoituksenmukaisesta harmaan talouden harjoittamisesta.
– Vieläkin puhutaan vakavalla naamalla arvonlisäverojen nostamisesta. Ainakin tämä toimiala on siinä tilanteessa, että meillä konkurssiaalto edessä, jos vielä jotain nostetaan.
Verohallinnon selvityksen mukaan anniskeluluvan haltijoiden verovelka vuonna 2013 vaihteli 11–19 prosentin välillä aluehallintovirastoittain. Keskimääräinen verovelka oli 12 000 euroa./quote]
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

Ari-Lee

Quote from: ruikonperä on 01.11.2014, 22:48:05
Kuka nykyään edes murehtii viineistä sun muista virvokkeista ravintolassa. Tupakointikielto tappoi jo koko skenen vuosia sitten.

Näinpä. Sitä piti mennä kantapaikkaan viihtymään ja tupakoimaan muutamalle mukilliselle. Kielsivät tupakoinnin. Saahan noita mukillisia kotonakin ja halvemmalla. Ja kotonakin saa käydä ulkona savulla jos siltä tuntuu.

Tähän loppuun ärsyttävä itsekeskinen pöljyys: Menköön ravintolat nurin jokainen, koska MINÄ en niissä istuskele.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

CaptainNuiva

Eikä pelkästään ravintola-ala vaan samaa kurimusta työnnetään muillekkin, byrokratian kasvaessa myös sen ahneus kasvaa.
Tähän kun lisätään vielä se että työllistäminen on tehty kaikin tavoin kalliiksi ja firmat on pitkälti laitettu työntekijöiden hunajakupeiksi joiden kuuluu valtion/kunnan sijasta turvata työntekijöiden hyvinvointi vapaa-ajan aktiviteetteja myöten niin ei mikään ihme että suossa ollaan.
Politiikot ja byrokraatit turvattuine ja kähmittyinen etuineen ovat täysin pihalla ja ymmällään tosielämästä ynnä kustannuksista.

Aika on loppumassa, erittäin suuria yhteiskunanllsia remppoja täytyisi tehdä, suorastaan mullistavia jotta tästä noustaisiin mutta yhdelläkään päättäjällä ei tunnu olevan käsitystä minkä edessä nyt ollaan.
5-10 vuotta ja hyvinvointivaltiosta ei ole jäljellä kuin savuavat rauniot ja helvetillinen velka....Ainoa hyvä puoli asiassa on että mokuttajat lemmikkeineen vaihtavat maisemaa kuin heinäsirkkalauma.
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

siviilitarkkailija

QuoteAittoniemi sanoo, että päättäjiltä on täysin hämärtynyt, mitä esimerkiksi viiden ihmisen pk-yritys pystyy tekemään.

Tämä ei ole hämäryydestä vaan, itse kutsun asiaa sanoilla, korporaatiokommunistinen kokoomus hallinto.

Suomessa on vääristynyt kuva kokoomuksesta yritys- ja yrittäjämyönteisenä puolueena. Todellisuudessa kokoomus on korporaatiokommunistinen jonka ainoa tarkoitus on ollut ja on korporaatioiden edunvalvonta. Huipulla usko ja halu alistaa Suomi ja suomalaiset liittovaltion hallinnon alaiseksi.

Kun pohdimme asiaa ihan konkreettisesti, jäljelle jää kokoomuslainen ministeri. Luuletteko tai luuleeko kukaan että liittovaltiota ajavaa pääministeri Stubbia voisi vähempää kiinnostaa miten suomalainen pieni ravintolayritys ja ravintolayrittäjä elää ja voi toimia. Ei voi eikä kiinnosta. Eihän kokoomuslaista sosiaaliministeri Risikkoa kiinnostanut paskaakaan vaikka kokonainen reumapotilaiden hoito ja maailman huippua edustava tutkimuslaitos suljettiin. Ministeri suoraan sanoi että syökää nappeja ne pelastavat. Edesmennyt kansallinen kokoomus ymmärsi ja tuki yrittäjiä ja yritystoimintaa ja suomalaisuutta. Nykyinen kokoomus vihaa suomalaisia ja pyrkii alistamaan kaiken liittovaltion määräysvallan alle. Aivan kuten kommunistit ja vain liittovaltion keskushallinnon pesäpaikka on siirtynyt Moskovasta Brysseliin.

Ongelma on se että korporaatiokommunistinen kokoomus on ajanut suomalaisen yritystoiminnan niin ahtaalle, että jäljellä on vain ja ainoastaan veronkierto- sekä keinottelutalous. Tämä on TÄSMÄLLEEN SAMA METODI MILLÄ NEUVOSTOLIITOSSA YLIPÄÄNSÄ MIKÄÄN YRITYS PYSTYI TOIMIMAAN POLIITTISEN ITSEPETOSHALLINNON JA LAINSÄÄDÄNNÖN PUITTEISSA. Jättämällä lainsäädäntö ja verot hoitamatta ja tekemällä bisnestä niin kauan kunnes poliisi kyllästyy saamiinsa lahjuksiin ja lopettaa toiminnan.

Suomalaiset ovat sankoin joukoin äänestäneet mielestään toivotalkoota ja fantastista tulevaisuutta edustavaa kokoomusta. Seurauksena on ollut järkyttävät valtionhallinnon kasvu, yrittäjien mahdollisuuksien tuho ja vihervasemmistolainen mielipuolinen vero- ja lupahelvetti joka on tehnyt järkevästä ja tolkullisesta yrittämisestä likipitäen mahdotonta.

Kokoomuspuolueessa edustetaan kunta- ja valtiotyönantajaa, ei yksityistä pienyrittäjää. Samoin korporaatiokommunistisen ideologian mukaan korkein tavoiteltava asema ei ole yrittäminen vaan valtioviran hoitaminen. Tätä on kokoomus herran vuonna 2014 ja tämän takia pienravintoloitsija kärsii helvetin tuskat ellei tajua lopettaa ja muuttaa toimintaansa projektiluonteiseksi ja järjestelmälliseksi veron- ja vastuunkiertelyksi.

Hyvästi kaikille avoimet ravintolat, tervetuloa yksityiset klubit

Ravintolaa ei kannata perustaa ellei ole tuhdisti rahaa. Köyhän kannattaa perustaa klubi. Klubissa saa tehdä asioita mitä muualla ei saa. Myös polttaa klubi savukkeen. Klubissa voi myös paljastella ja taivastella pienessä porukassa. Mutta alkoholin anniskelua ei "periaatteessa" saa harjoittaa ilman lupaa. Helsinki on jo nyt täynnä pieniä yksityisiä klubeja jotka eivät ole avoimia kaikille.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Pyöräilijä

Omien juomien nauttiminen ravintolassa on sallittua EU:ssa.

Isossa-Britanniassa britit ottivat tämän BYO-periaateen ( bring your own beer/wine/liqour ) käyttöön jo 1970-luvun alussa. Omat juomat olivat aluksi vain opiskelijoiden harrastus, mutta ulottui vähitellen kaikkiin kansanluokkiin.

Ravintolat, joihin asiakas voi tuoda omat juomansa, on merkitty näyteikkunaan Isossa-Britanniassa BYO-tarralla. Vastaava käytäntö on Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Matkailutoimistoista ja netistä voi tulostaa listan näistä ravintoloista.

Brittein saarilla ravintola voi hankkia anniskeluluvan asemesta ns "bottle club" -lisenssin, joka antaa ravintolan asiakkaille oikeuden tuoda mukanaan omat juomansa. Euroopan unionilla ei ole tämän käytännön kanssa mitään ongelmia.

Nykyisin Isossa-Britanniassa on jo kovan tason ravintolaketjuja, jotka sallivat omat juomat. Näiden ravintoloiden asiakkaat maksavat  ravintolaketjulle 75-100 punnan vuosimaksun, jolla klubiravintoloihin pääsee sisään oman vuosikertapullonsa kanssa. Näille asiakkaille eivät ravintoloiden listaviinit edes kelpaa. Korkkausmaksuja ei ole ja klubilaiset saavat etuoikeuden paikkavarauksissa.

(https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTM3g9mldukWFEOCff6n_KIAysvcUhqoJUFH8IwCBFGbPpLSjzLJA)

Tämä tarra ikkunassa
tarkoittaa omia juomia.

foobar

Quote from: B52 on 01.11.2014, 16:47:47
http://www.talouselama.fi/uutiset/ts+ravintolat+keksivat+keinon+milla+asiakkaat+voivat+tuoda+omia+juomiaan+ravintolaan+jaamatta+kiinni/a2274342

Monet ravintolat jättävät nykyisin anniskeluluvan kokonaan hakematta, kirjoittaa Turun Sanomat.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin sanoo lehdessä, että jopa sadat ravintolat ovat alkaneet kiertää lakia jättämällä anniskeluluvan kokonaan hakematta.

Jotenkin tämän kannanottajan tausta haiskahtaa siltä, että ongelma ei ole suinkaan se että viinaa tarjoillaan "luvatta" vaan se, että anniskeluluvallisilla ravintoloilla ei ole monopolia (tai pikemminkin kartellia) toimintaan. Nyt kun säädöksiä ollaan taas kiristelty, voi tämäkin intressiryhmä heittää koepallon ja katsoa, saisiko käännettyä viranomaisten päät omaksi edukseen.

Mitä korkeammalle viinan hinta nousee, sitä pienemmäksi houkutus järjestää esimerkiksi häänsä anniskeluluvallisessa ravintolassa laskee. Anniskeluravintolat epäilemättä mielellään möisivät esimerkiksi sata pulloa kossua asiakkaille hintaan 60 euroa/pullo, mutta niin kauan kuin se on mahdollista häiden maksava osapuoli kyllä hakee ne Virosta ja tuo itse paikalle - jollaiseksi anniskeluluvaton häidenjärjestämispaikka juuri näistä syistä valikoituu.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Onnikka

Quote from: foobar on 02.11.2014, 11:22:18

Jotenkin tämän kannanottajan tausta haiskahtaa siltä,
Kannanottaja luultavasti, jos tahtoisi jäsenistön etuja ajaa, kannattaisi verojen alentamista. Kartelli on eri juttu. Kuka vain voi perustaa ravintolan tai ostaa olemassaolevan. Syrjäisessä vuokratiloissa toimivat eivät ole edes kalliita.
Kunnalliskartellit kaavoituksessa sekä anniskelulupien anto asettavat rajoituksia sekä ne verot mutta kartellista ei ole kyse.

Onhan näitä "keinoja" ollut aina.
Yhdistys tai yritys järjestää pikkujoulut omissa tiloissaan, tanssilavoilla ei liiemmin juoda siellä myytävää juomaa jne. Nykyisin ovat selvinpäin ja ennen joivat riittämiin juuri ennen sisällemenoa, mahdollisesti matti taskussa.

Tuttavan neljänsissä häissä kun kävin vähän päälle vuosi sitten, taisi olla vuokrattu maatilan tilat ilman tarjoilua, ei ruokaa eikä juomaa vaan itse tekivät. Mikä luultavasti järkevintä koska tiedä milloin viidennet tulee.  :D
Yhtä kamalaa oli sahti kuin muuallakin, virosta tuodut viinat jäi maistamatta koska autolla olin. Ruoka oli hyvää, sillä kun kehuin kertoivat sitten että itse olivat useamman päivän niitä tehneet ja pääruoan lämmityksen hoitivat vasta paikan päällä. Olisko jotain viitisenkymmentä vierasta joten hommaa varmasti ollut.
Olivat varanneet ihan patjoja sekä peittoja jos joku tahtoisi yöpyä, mutta kovin selvinpäistä väkeä vaikutti olevan vielä illastakin kun lähdin. Ei nykyään enää kukaan kehtaa juoda.

vihapuhegeneraattori

Quote from: JT on 01.11.2014, 17:56:13
Quote from: Eino P. Keravalta on 01.11.2014, 17:32:16
Eikös USA:ssa ole näitä B.Y.O.B.-paikkoja, eli 'bring your own beer'..

Jep. Omat ruokajuomat voi viedä. Ihan toimiva systeemi.

Niin mutta kuten yllä on mainittu, raha pitää tehdä jostain. BYOB on yleensä käytössä strippiklubeissa keskeisillä lokaatioilla, niihin on hankala saada viinalupa (osavaltiosta riippuen) ja sitten paikoissa missä pääasia on ruoka.

Käytännössä täytyy siis olla joku toinen tapa millä pysyä voitollisena kuin viinan myynti. Ja se ei ole helppoa. High-end kerhot joissa oma maksullinen pulloparkki vois olla ihan kiva. Maksat jäsenyydestä, et viinoista.

En pidä PS:n laiskuudesta YLE ja raja-asioissa tällä hetkellä. EU-, Eduskunta- ja Kuntavaaleissa on turha odottaa mun ääntä.

Mutta Hallis on puolueen toilailuista huolimatta ollut uskollinen asialle. Siksi ääni on 5!

Lemmy

PAM seuraa Merimiesunionia "saavutettujen etujen" vahtimisessa.
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011