News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

2013-06-22 HS: Suomen ruokakulttuuri on kansantaru

Started by Boon Choo, 22.06.2013, 22:32:48

Previous topic - Next topic

foobar

Quote from: Veikko on 23.06.2013, 15:53:39
QuoteOnko joku alle satavuotias nähnyt Suomessa elävän lampaan?
todistaa pettämättömän tehokkaasti minkälaisessa alueellisessa umpiossa hesarin toimituskunta elää henkisen umpionsa lisäksi.

Vaatii aikamoista yritystä olla näkemättä elämänsä aikana elävää lammasta. Pitää olla aika uskollinen vihreälle avarakatseisuudelle jotta pysyy niin tiukasti vain sporareittien varrella että moinen välttely oikeasti toteutuu.

Mutta niin, nämä jututhan *ovat* trollausta. Niiden ongelma vain on se, että ne eivät ole sitä kokonaisuudessaan, joten on lähes mahdotonta sanoa mikä osa itseasiassa ärsyttämistä ja mikä todellista mielipidettä. Tai ehkäpä se enemminkin johtuu siitä, että punavihreys rajatta lähenee sen sorttista umpihulluutta, ettei sitä enää edes voi erottaa trollauksesta.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Lalli IsoTalo

Quote from: foobar on 23.06.2013, 16:59:24
... Mutta niin, nämä jututhan *ovat* trollausta. Niiden ongelma vain on se, että ne eivät ole sitä kokonaisuudessaan, joten on lähes mahdotonta sanoa mikä osa itseasiassa ärsyttämistä ja mikä todellista mielipidettä. Tai ehkäpä se enemminkin johtuu siitä, että punavihreys rajatta lähenee sen sorttista umpihulluutta, ettei sitä enää edes voi erottaa trollauksesta.

Umpihulluuden ja trollauksen raja onkin sosiaalinen konstruktio.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Pakkomamutus = Kansanmurha
— Valtionvelka = Lapsen velkaorjuus
— Ei omaisuutta = Systeemin orja
— Digital ID = Systeemin orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— DEI, woke, SDP = Tasa-arvon tuho
— Valkoinen =  Rotusyyllinen
— Missä N, siellä R

saint

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 16:08:15
Quote from: rölli on 23.06.2013, 15:58:14
kossu on suomalaista, sitä on hyysärivirpukan turha väittää alunperin afrikkalaisten tekemäksi

Pikkusen sokerilla maustettua heikohkoa vodkaa.

Mikä siitä tekee heikompaa kuin muista etanoli/vesi -liuoksista, jotka laimennetaan 38-tilavuusprosentin väkevyyteen ja lisätään sitten maun pehmentämiseksi sokeria 3 g/litra?
"Annapas kun autan; tässä lisää köyttä"  -Leso

Leso

Nostalgiaa haittaa se, että se on suomalainen eli kotimainen tuote.
Satanen paikallista vetoa, että Nostalgia häpeää Finlandiaakin ulkomailla.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Nostalgia

Quote from: Leso on 23.06.2013, 18:27:33
Nostalgiaa haittaa se, että se on suomalainen eli kotimainen tuote.
Satanen paikallista vetoa, että Nostalgia häpeää Finlandiaakin ulkomailla.

Ai sitä vodkaa? Se on imho ihan hyvää. Vai sitä Jean Sibeliuksen teosta? Se on loistava, sopisi kansallisäveleksi.
Slussenin sissin ottaminen referenssisuomalaiseksi on mielestäni melkein yhtä epärehellistä kuin somaliraiskaajan ottaminen referenssisomaliksi.

Nostalgia

Quote from: saint on 23.06.2013, 18:07:08
Mikä siitä tekee heikompaa kuin muista etanoli/vesi -liuoksista, jotka laimennetaan 38-tilavuusprosentin väkevyyteen ja lisätään sitten maun pehmentämiseksi sokeria 3 g/litra?

En oikein tajua tuota "maun pehmentämistä" sokerilla.  Onhan aito puhdas vodka nyt huomattavasti paremman makuista.
Slussenin sissin ottaminen referenssisuomalaiseksi on mielestäni melkein yhtä epärehellistä kuin somaliraiskaajan ottaminen referenssisomaliksi.

Alapo

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 16:49:28
Quote from: Lalli IsoTalo on 23.06.2013, 16:42:17
Quote from: Veikko on 23.06.2013, 15:53:39
QuoteOnko joku alle satavuotias nähnyt Suomessa elävän lampaan?
todistaa pettämättömän tehokkaasti minkälaisessa alueellisessa umpiossa hesarin toimituskunta elää henkisen umpionsa lisäksi.

Ollaan punavihreyden ytimessä.

Lähemmäs 70% Suomalaisista asuu kaupunkiseuduilla että eipä tuo nyt varsinaisesti mikään päivittäinen ilmiö enää ole tänä päivänä.

PK-seudun laitamilla näkee ihan elävilä lampaita, ainakin vihdissä tien 25 varrella.

saint

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 18:39:48
Quote from: saint on 23.06.2013, 18:07:08
Mikä siitä tekee heikompaa kuin muista etanoli/vesi -liuoksista, jotka laimennetaan 38-tilavuusprosentin väkevyyteen ja lisätään sitten maun pehmentämiseksi sokeria 3 g/litra?

En oikein tajua tuota "maun pehmentämistä" sokerilla.  Onhan aito puhdas vodka nyt huomattavasti paremman makuista.

No, makunsa kullakin, mutta joku 45-prosenttinen Finlandia/Dry Vodka on mielestäni kyllä hyvä juomasekoituksissa (esim. suosikkini Bloody Mary), kun taas snapsina Kossu käy suuhun paremmin (huom. siis IMHO!).
"Annapas kun autan; tässä lisää köyttä"  -Leso

kekkeruusi

Quote from: saint on 23.06.2013, 18:56:55
Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 18:39:48
Quote from: saint on 23.06.2013, 18:07:08
Mikä siitä tekee heikompaa kuin muista etanoli/vesi -liuoksista, jotka laimennetaan 38-tilavuusprosentin väkevyyteen ja lisätään sitten maun pehmentämiseksi sokeria 3 g/litra?

En oikein tajua tuota "maun pehmentämistä" sokerilla.  Onhan aito puhdas vodka nyt huomattavasti paremman makuista.

No, makunsa kullakin, mutta joku 45-prosenttinen Finlandia/Dry Vodka on mielestäni kyllä hyvä juomasekoituksissa (esim. suosikkini Bloody Mary), kun taas snapsina Kossu käy suuhun paremmin (huom. siis IMHO!).
Finlandia ja Dry Vodka ovat 40 prossaisia ja Kossu 38, joten ei siinä oikein eroa ole. Näinköhän erottaisit makutestissä toisistaan?

Nuivake

Mistä hemmetistä tulee se kuvottava kossun jälkimaku? Tämä erityisen pikantti maku on aistittavissa helpoiten kainalonlämpimässä kossussa, hyi hemmetti. Esim. Dry Vodkasta se puuttuu täysin.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Nostalgia

Quote from: kekkeruusi on 23.06.2013, 19:10:20
Finlandia ja Dry Vodka ovat 40 prossaisia ja Kossu 38, joten ei siinä oikein eroa ole. Näinköhän erottaisit makutestissä toisistaan?

Meinaatko sanoa että saman alkoholipitoisuuden sisältävät vodkatyyppiset juomat maistuvat kaikki samalta vai?
Slussenin sissin ottaminen referenssisuomalaiseksi on mielestäni melkein yhtä epärehellistä kuin somaliraiskaajan ottaminen referenssisomaliksi.

kekkeruusi

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 19:40:39
Quote from: kekkeruusi on 23.06.2013, 19:10:20
Finlandia ja Dry Vodka ovat 40 prossaisia ja Kossu 38, joten ei siinä oikein eroa ole. Näinköhän erottaisit makutestissä toisistaan?

Meinaatko sanoa että saman alkoholipitoisuuden sisältävät vodkatyyppiset juomat maistuvat kaikki samalta vai?
Sitäpä juuri. Etanolia ja vettä, kuinka monta erilaista makuyhdistelmää niistä saa?

saint

Quote from: kekkeruusi on 23.06.2013, 19:10:20
[...]
Finlandia ja Dry Vodka ovat 40 prossaisia ja Kossu 38, joten ei siinä oikein eroa ole. Näinköhän erottaisit makutestissä toisistaan?

No joo tosiaan, "vanhaan hyvään aikaan" nuo vodkat olivat 45-volttisia (punakorkkinen no 015). Mitä tulee makujen erottamiseen, niin nautittaessa vodka (oikeaoppisesti) pakastinlämpöisenä kylmyys turruttaa makuhermot ja korkeintaan perusmaut (makea, suolainen, hapan ja karvas) ovat aistittavissa. Hienommat makuvivahteet ovatkin hajuaistimuksia, joita kylmästä juomasta saa vähänlaisesti. Etanoli itsessään on tympeän makuista ja juomaseostenkin maistuvuus riippuu paljolti siitä, kuinka hyvin etanolin maku pystytään häivyttämään.
"Annapas kun autan; tässä lisää köyttä"  -Leso

Veikko

Kossusta en edes välitä keskustella (se on juoma, jonka ohitan muutenkin) mutta Jaloviina on tietämäni mukaan aito suomalainen innovaatio (ja maistuu myös minulle, varsinkin ***:senä) sillä missään muualla ei kai ole keksitty laittaa myyntiin konjakin ja neutraalin viljaviinan sekoitusta. Se oli köyhän ja ulkomaanvaluutan pulaa kärsivän, mutta perinteisesti konjakkiin kiintyneen kansan pula-ajan resepti, joka osoittautui onnistuneeksi.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Nostalgia

Jos mietitään aidosti Suomalaisia ja alkuperäisiä alkoholituotteita niin Sahtihan lienee ainut jolle on olemassa ihan EUn nimisuoja
Slussenin sissin ottaminen referenssisuomalaiseksi on mielestäni melkein yhtä epärehellistä kuin somaliraiskaajan ottaminen referenssisomaliksi.

Veikko

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 20:54:17
Jos mietitään aidosti Suomalaisia ja alkuperäisiä alkoholituotteita niin Sahtihan lienee ainut jolle on olemassa ihan EUn nimisuoja

Sahdinsakeasti totta. Ja olutpiireissä ympäri maailman tunnettu.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Nostalgia

Quote from: Veikko on 23.06.2013, 21:02:14
Sahdinsakeasti totta. Ja olutpiireissä ympäri maailman tunnettu.

Joskin aidosti hyvää olutta tässä maassa on opittu panemaan vasta 2000-luvulla tulleiden pienpanimoiden myötä..
Slussenin sissin ottaminen referenssisuomalaiseksi on mielestäni melkein yhtä epärehellistä kuin somaliraiskaajan ottaminen referenssisomaliksi.

Merimakkara

Suomuurain, mustikka, puolukka jne. Ahvena hauki ja säynävä jne. Hirvi poro ja karhu jne. Eihän näistä kertakaikkiaan saa aikaiseksi mitään omaperäitä Suomalaista apetta. Kaikki raaka-aineet ja reseptit on rosvottu pitkin muolimoo. Juu. Tukehdu sinä toimittaja häpykarvoilla kyllästettyyn pizzaasi.

Nostalgia

Oluesta ja Kahvista on kyllä pakko sanoa että on suorastaan merkillepantavaa miten paljon niitä suomessa kuluuu ja miten vähän niistä tajutaan mitään. Oluena vedetään lievästi lemmehtyneen kusen makuista väljähtänyttä lager olutta ja kahviksi kelpaa pääasiassa vaaleapaahtoinen suodatinkahvi.
Slussenin sissin ottaminen referenssisuomalaiseksi on mielestäni melkein yhtä epärehellistä kuin somaliraiskaajan ottaminen referenssisomaliksi.

törö

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 21:05:16
Quote from: Veikko on 23.06.2013, 21:02:14
Sahdinsakeasti totta. Ja olutpiireissä ympäri maailman tunnettu.

Joskin aidosti hyvää olutta tässä maassa on opittu panemaan vasta 2000-luvulla tulleiden pienpanimoiden myötä..

Ne tulivat taas mahdollisiksi korruption valtion monopolin höllentämisen seurauksena. Ei sillä mitään tekemistä kulttuurin kanssa ole.

Elcric12

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 21:11:34
Oluesta ja Kahvista on kyllä pakko sanoa että on suorastaan merkillepantavaa miten paljon niitä suomessa kuluuu ja miten vähän niistä tajutaan mitään. Oluena vedetään lievästi lemmehtyneen kusen makuista väljähtänyttä lager olutta ja kahviksi kelpaa pääasiassa vaaleapaahtoinen suodatinkahvi.

Suomen sääntelevä alkoholipolitiikka on ollut olutkulttuurin turmio.

Emo

Quote from: Hämäläisten perillinen on 23.06.2013, 22:46:56
Quote from: desperaato on 23.06.2013, 11:46:07Empä ole aiemmin tullut ajatelleeksi, että kristinuskon hyökyaalto olisi ollut niin tuhoisa suomalaisille kuin nyt annat ymmärtää.

Tämä johtunee valtiovallan taholta harjoitetusta suomalaisten järjestelmällisestä aivopesusta. Vielä nykyisinkin suomalainen koululaitos kasvattaa lapsemme uskomaan sellaisiin valheisiin, että ... kristinusko olisi eurooppalainen uskonto.

...

Mitä koulua olet käynyt?

Jeesus ei ollut eurooppalainen eikä elänyt Euroopassa. Kukaan opettajani ei koskaan väittänyt kristinuskoa "eurooppalaiseksi" uskonnoksi. 

DuPont

Tuo artikkeli oli toki vähän provo, mutta kyllä siinä asiaakin oli. Suomalainen ruokakulttuuri voisi olla rikas, muttei tällä hetkellä ole.

Meillä on ziljoona poroa pohjoisessa, mutta etelän marketeissa niitä saa puoli vuotta vanhoina pakasteina. Hirveä joutuu hakemaan. Ostamme kalatiskiltä ties milloin kalastettua kalaa kamalalla hinnalla (kuha 25-30€/kilo), syömme perusjauhelihaa ja kanansuikaleita valmismarinadissa. Luo siitä sitten ruokakulttuuria. Ongelma on myös siinä, etteivät kuluttajat itse vaadi hyvää tarpeeksi.

Tumppu

Quote from: Nostalgia on 23.06.2013, 21:11:34
Oluesta ja Kahvista on kyllä pakko sanoa että on suorastaan merkillepantavaa miten paljon niitä suomessa kuluuu ja miten vähän niistä tajutaan mitään. Oluena vedetään lievästi lemmehtyneen kusen makuista väljähtänyttä lager olutta ja kahviksi kelpaa pääasiassa vaaleapaahtoinen suodatinkahvi.

Joo on ne melkosta pasketta ja muualla on kaikki paremmin. Jostakin kumman syystä viime kesänä saksalaiset tuttavat käydessään täällä kulttuuriumpiossa ostivat mersun takapaksin täyteen lapinkusta ja hiillosmakkaraa ja olivat sitten pitäneet suomalaisen grillikekkerin naapureilleen ja tuttavilleen. Tähteitä ei kuulemma jäänyt vaan kaikki meni ja osa hulluimmista oli vitsaillessaan ehdottanut että seuraavalta vierailulta pitää tuoda samaa kamaa. Ei ne sakemannitkaan paljo oluen päälle ymmärrä :)

Malla

Quote from: Alapo on 23.06.2013, 18:42:31
PK-seudun laitamilla näkee ihan elävilä lampaita, ainakin vihdissä tien 25 varrella.

Niitä (ja monia muita eläimiä) näkee jopa Falkullan kotieläintilalla vastapäätä Malmin lentokenttää. Oikein kiva retkipaikka lapsekkaille.

femacco

Quote from: DuPont on 23.06.2013, 23:01:55
Meillä on ziljoona poroa pohjoisessa, mutta etelän marketeissa niitä saa puoli vuotta vanhoina pakasteina. Hirveä joutuu hakemaan. Ostamme kalatiskiltä ties milloin kalastettua kalaa kamalalla hinnalla (kuha 25-30€/kilo), syömme perusjauhelihaa ja kanansuikaleita valmismarinadissa. Luo siitä sitten ruokakulttuuria. Ongelma on myös siinä, etteivät kuluttajat itse vaadi hyvää tarpeeksi.

Suurin osa ihmisistä on tyhmiä einespaskaa mässyttäviä hyödyllisiä idiootteja, joiden elämän ainoa funktio on valtion legitimiteetin säilyttäminen veronkannon muodossa. Heitä ei porvarin kuhamarinat, -marinadittomuudet tai muut gastronomiset hienoudet kiinnosta. Suurin osa ihmisistä tietää kyllä miten asioiden tulisi olla, mutta laiskuuttaan tai mukavuudenhaluaan he eivät tee asioille mitään. Sellaiset ihmiset sietäisi viskata etulinjaan kun Euroopan laajuinen sota tulee - naiset ja lapset kanssa.

Pitemmittä puheitta lähden Valintataloon ostamaan pitsaa.

skrabb

Ruotsinkin ruokakulttuuri on kansantaru.
Satuin ohimennen äsken katsomaan viimeiset sekunnit tästä:
Quote1/16. Miksi ruotsalaiset syövät niin kuin syövät? Henrik Schyffert, Erig Haag ja Lotta Lundgren selvittävät asiaa. Entä miksi ruotsalaiset syövät hanakasti ulkomaisia ruokia, ja mikä on ruotsalaisin kansallisruoka?
Ruskean kastikkeen maa
Ruotsalaisten ruokatottumusten ja elintapojen tarkastelua
"Falafel on yhtä ruotsalaista ruokaa kuin kaalikääryleet".
Koko sarja uusitaan Areenassa heinäkuun aikana.
http://areena.yle.fi/tv/1634391

Mistäpä muualta meidän höperöt toimittelijat ideoita poimivat "kolumeihinsa" kuin kansankoti damarilandia Svedustanista.
Ylenanti rustannee samanlaisen tv-sarjan suomalaisesta ruokakultturista.
Kaikki "hyvä" tulee Svedustanista.
Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki.

rölli2

Eiköhän jokaisen maan ruokakulttuuria ole muovanneet valloittajat ja muihin maihin tehdyt löytöretket ja ryöstelyt. kolumbus toi makaroonit kiinasta ja onkos sen italialaisempaa ruokaa kuin pasta  ;D Ensin haukutaan suomalaiset rasistekisi ja juopoiksi. ihan geeneissä on tuo juoppous. sitten ne tekevät liian vähän töitä ja saavat liikaa palkkaa ja pitävät liian pitkiä lomia. nyt ei ole enää ruokakulttuuriakaan eikä suomalaisia ole olemassakaan, kaikki ollaan smaa afriikalaista perhettä . tyypillistä kommariviherpunikkiajattelua. kaikki vaan kaikille muille paitsi suomalaisille. haistakaa pitkä paska, niin ja finlandia vodkakin on ihan jees

P

#148
Quote from: Marko Parkkola on 22.06.2013, 22:35:14
Karjalanpaisti on rasistisinta koskaan.

Jep. Jopa hallal-naudan pyhyyden saa tuossa ruuassa tuhottua lisäämällä reseptinmukaisesti sikaa joukkoon. Kakkosena rasistiruuissa tulee hernekeitto, kun siihenkin lisäillään sikaa. Kolmantena rasistiruuissa on kierojen savolaisten kalakukko. Eräässäkin kv-tilaisuudessa meni muslimi sitä lastaamaan lautaselleen ja söi. Ei hennonnut isäntä kertoa, että maukkaan kalan päälle oli ollut ladottuna possun läskiä, joka oli muheuttanut kalat..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Elcric12

Quote from: P on 24.06.2013, 16:43:13
Quote from: Marko Parkkola on 22.06.2013, 22:35:14
Karjalanpaisti on rasistisinta koskaan.

Jep. Jopa hallal-naudan pyhyyden saa tuossa ruuassa tuhottua lisäämällä reseptinmikaisesti sikaa joukkoon. Kakkosena rasistiruuissa tulee hernekeitto, kun siihenkin lisäillään sikaa. Kolmantena rasistiruuissa on kierojen savolaisten kalakukko. Eräässäkin kv-tilaisuudessa meni muslimi sitä lastaamaan lautaselleen ja söi. Ei hennonnut isäntä kertoa, että maukkaan kalanpäälle oli ollut ladottuna possun läskiä, joka oli muheuttanut kalat..

Eiköhän siellä ollut liivatettakin monessa ruokalajissa.