News:

Mikäli olet unohtanut salasanasi eikä rekisteröinnissä käytetty sähköposti toimi tai haluat vaihtaa sähköpostisi toimivaksi, ota yhteyttä sähköpostilla tai facebookin kautta.

Main Menu

2013-06-22 HS: Suomen ruokakulttuuri on kansantaru

Started by Boon Choo, 22.06.2013, 22:32:48

Previous topic - Next topic

P

Quote from: Elcric12 on 24.06.2013, 17:10:45
Quote from: P on 24.06.2013, 16:43:13
Quote from: Marko Parkkola on 22.06.2013, 22:35:14
Karjalanpaisti on rasistisinta koskaan.

Jep. Jopa hallal-naudan pyhyyden saa tuossa ruuassa tuhottua lisäämällä reseptinmikaisesti sikaa joukkoon. Kakkosena rasistiruuissa tulee hernekeitto, kun siihenkin lisäillään sikaa. Kolmantena rasistiruuissa on kierojen savolaisten kalakukko. Eräässäkin kv-tilaisuudessa meni muslimi sitä lastaamaan lautaselleen ja söi. Ei hennonnut isäntä kertoa, että maukkaan kalanpäälle oli ollut ladottuna possun läskiä, joka oli muheuttanut kalat..

Eiköhän siellä ollut liivatettakin monessa ruokalajissa.

Venäläinen borsh-keittokin on aika kiero ruoka muslimille. Vaikka liha olisikin nautaa, niin kas yhtenä salakavalasti kadonneena raaka-aineena on sianihra.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Nostalgia

Quote from: Tumppu on 24.06.2013, 12:40:37
Joo on ne melkosta pasketta ja muualla on kaikki paremmin.

Kyllähän suomesta hyvää olutta saa ja aidosti kotimaista jos haluaa vain satsata.
Slussenin sissin ottaminen referenssisuomalaiseksi on mielestäni melkein yhtä epärehellistä kuin somaliraiskaajan ottaminen referenssisomaliksi.

Ink Visitor

Ruokakulttuuripalkinto kirjailija-toimittaja Anna-Maija Tantulle

11.02.2014
Suomalainen Ruokakulttuurirahasto on myöntänyt ensimmäisen tunnustuspalkintonsa kotitalousopettaja ja ruokakirjoittaja Anna-Maija Tantulle. Hän on esitellyt suomalaisen ruokakulttuurin makumaailmaa keittokirjoissaan ja lehtijutuissaan. Elämäntyöstä Tantulle myönnetyn palkinnon arvo on 10 000 euroa.
Rahastoa edustava ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä Helsingin yliopistosta totesi Tantun pitkän uransa aikana merkittävästi kohottaneen suomalaisen ruokakulttuurin tasoa. Se oli rahaston alkupääoman lahjoittaneen edesmenneen gastronomin, pääkonsuli Heikki Tavelan asettama kriteeri palkinnon saajalle.

Mäkelä kiitti Tanttua siitä, ettei tämä ole kirjoittanut vain suomalaiselle yleisölle, vaan keittokirjoja on käännetty myös englanniksi ja saksaksi. Tanttu opiskeli Wisconsinin yliopistossa, jossa hän pääsi myös tekemään tv-ohjelmaa ja käytti kokemustaan hyväksi suomalaisissakin ruokaohjelmissa.

"Kallisarvoisia suulle"
Tanttu tunnetaan parhaiten keittokirjoistaan sekä jutuistaan Gloria- ja Glorian ruoka&viini -lehdissä. Hän sanoi ottavansa palkinnon vastaan hieman hämillään ja erittäin kiitollisena.

"Suomalainen ruokakulttuuri on hyvässä hoidossa."

- Herkistyn tavattomasti, kun puhun ruokaan liittyvistä asioista. Tällainen kunnia on harvinaista herkkua freelancerille. Samalla se on tunnustus niille ruokakulttuurin parissa työskenteleville ihmisille ja tiimeille, jotka vuosikausia ovat puurtaneet sen eteen Suomessa ja ulkomailla, Tanttu sanoi.

Hän korosti, että suomalaiset herkut eivät ole hinnaltaan kallisarvoisia, ne ovat kallisarvoisia suulle.

- Savusilakka, tuore kala, kaikki, mikä huolella valmistettiin, oli Tavelalle tärkeätä.

Tämän päivän tilanteessa on Tantun mielestä parasta se, että suomalainen ruokakulttuuri on hyvässä hoidossa. Siitä pitävät hänestä huolen monet tahot, kuten martat, Elo-säätiö, Maa- ja kotitalousnaiset, kotitalousopettajat ja monet muut.

"Ruokakulttuurissa ihmisten toinen jalka on menneisyydessä, toinen tulevaisuudessa."

Tanttu lainasi professori Mäkelää, ja summasi näkemyksensä ruokakulttuurista.

- Ruokakulttuurissa ihmisten toinen jalka on menneisyydessä, toinen tulevaisuudessa, palkinnonsaaja sanoi.

Kesäpaikan maut kantavat
Tanttu on ollut 1960-luvulta lähtien suomalaisen ruokajournalismin keskeisiä kirjoittajia ja esiintyjiä. Hän oli muun muassa vuonna 1968 perustamassa ruokatoimittajien legendaarista Kympit-yhdistystä.

"Suomalaisen ruokajournalismin keskeisiä kirjoittajia ja esiintyjiä."

Suomalaisen ruokakulttuurin kehittämiseen Tanttu vaikutti myös vuosikymmenien ajan Suomen Gastronomien Seurassa. Hän oli toimittamassa seuran 50-vuotista taivalta juhlistavaa kirjaa Vesi kielellä ja on nykyisin seuran kunniapuheenjohtaja.

Tantun veli Hannu Karvonen muisteli sisarusten lapsuutta ja isosiskonsa kehitystä ruuan taitajaksi. Isän edustustehtävät Palloliitossa tutustuttivat lapsiakin keskieurooppalaisiin ruokakulttuureihin. Töissä käyvä äiti puolestaan valmisti perheelle joka päivä maukasta kotiruokaa.

Kesällä nautittiin Suomen luonnon monipuolisista antimista maaseutumökillä Kangasalla. Tanttu on koonnut kesäpaikan armoitetun keittäjän ja lapsuutensa ruokavaikuttajan Mandin reseptit keittokirjaansa Pikku-Liuksialan reseptejä.

Palkitsemista tarkoitus jatkaa
Päätöksen palkinnon saajasta teki Suomalaisen Klubin säätiön hallitus Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston hoitokunnan esityksestä.

Hoitokunnan jäsenet ovat ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä Helsingin yliopistosta, ravintoloitsija Pekka Terävä, Suomalaisen klubin säätiön edustaja Jarmo Pekkala ja toimitusjohtaja Ari Larnemaa. Palkinnon luovutti Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiön hallituksen puheenjohtaja Johannes Koroma tiistaina Helsingissä.

Säätiö ilmoittaa jakavansa myös tulevaisuudessa tunnustuksia ruokakulttuurimme edistämiseen vaikuttaville henkilöille ja tahoille. (Ruokatieto)

http://www.ruokatieto.fi/uutiset/ruokakulttuuripalkinto-kirjailija-toimittaja-anna-maija-tantulle
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Ink Visitor

Kolmosen ruokakulttuuritunnustukset kokeneille tekijöille



Kotitalousneuvoja Heta Nykänen sekä keittiömestarit Ulla Liukkonen ja Markus Maulavirta ovat saaneet Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkinnot suomalaisen ruokakulttuurin edistämisestä. Palkittuja kuvataan sanoilla innostava, iloinen ja rohkea.




Elämäntyö ruokakulttuuria

Heta Nykänen on työskennellyt Pohjois-Savon marttojen erikoisneuvojana vuodesta 1975 ja perehdyttänyt suuren joukon pohjoissavolaisia paikalliseen ja Suomen ruokakulttuuriin. Työssään hän painottaa erityisesti suomalaisten raaka-aineiden arvostusta ja käyttöä sekä ylläpitää perinteisten ruuanvalmistus- ja säilöntätapojen käyttöä.

Liukkonen tunnetaan innokkaana karjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana.

Keittiömestari Ulla Liukkonen tunnetaan innokkaana karjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana. Hän on ravintolatyönsä ohessa aktiivisesti osallistunut Suomen Keittiömestarit ry:n ja Karjalan keittiömestarien toimintaan.

Keittiömestari Markus Maulavirta on rohkea suomalaisten tuottajien ja pienyritysten puolestapuhuja. Hän on esikuva lukuisille kokeille, jotka ovat lähteneet ravintoloiden keittiöistä tuottajien ja pienyrittäjien luo etsimään ja jalostamaan ravintolakeittiöihin sopivia raaka-aineita.

Tunnustuspalkinnon saajat valitsi ja perusteli lautakunta, johon kuuluivat Kotitalousopettajien liitto – Hushållslärarnas förbund ry:n, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n, Marttaliitto ry:n ja Suomen Keittiömestarit ry:n edustajat yhdessä rahaston puheenjohtaja Jaakko Kolmosen ja Alfred Kordelinin säätiön edustajan, asiamies Hannu Heikkilän kanssa.

"Esikuva lukuisille kokeille, jotka ovat lähteneet ravintoloiden keittiöistä tuottajien ja pienyrittäjien luo."

3 000 euron suuruiset palkinnot Gastro-ammattikeittiömessuilla Helsingissä torstaina

http://www.ruokatieto.fi/uutiset/kolmosen-ruokakulttuuritunnustukset-kokeneille-tekijoille


Aika jännää...
Miten voidaan palkita jostain sellaisesta mitä meillä ei kuulemma ole tai jos onkin niin se kaikki on jostain muualta ja mikään ei ole meidän omaamme...
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...


Leso

Quote from: DuPont on 25.03.2014, 13:52:06
http://www.buzzfeed.com/tabathaleggett/traditional-finnish-foods-that-you-desperately-need-in-yo

Tuo oli jossain ketjussa aiemminkin.

Peräkammarissa Uuninpankolla, siellä, missä kukaan itsensä vakavasti ottava hommalainen ei ikuna käy ja jota ei varsinkaan sen takia julkisesti listata.
Allekirjoittanut linkitti, senkusta meette ettimään.

Allekirjoitus
Leso
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Onnikka

Quote from: Eino P. Keravalta on 23.06.2013, 10:41:49
Ruokakulttuuria voi myös kehittää.

Me suomalaiset voisimme luoda jotain uutta ja omintakeista: voisimme alkaa tehdä susista pihvejä. Siinä vasta eksoottinen ruoka! Kaikki voittaisivat: suomalaiset pääsisivät suden ikeestä ja samalla loisimme uuden matkailuvetonaulan ja lisän pohjoiseen ruokakulttuuriimme. Kun sudet ovat loppua, niitä voidaan istuttaa lisää laajoille, aidatuille alueille.

Mikähän suden kanssa sopisi? Ehdotan yrttejä, haudutettuja valkosipuleita ja paistettuja lanttu-nauris-peruna-kuutioita. Lisäksi pataan sopivat nallekarhut ja jänöpuput, miksei myös kettu. Hirviäkin saisi ampua oikein urakalla.
Kyykärmes!

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/kesakeittio_grillattua_kyyta_31846.html
QuoteJaakko Kolmonen valmistaa grillattua kyytä. Ravintosisällöltään ateria vastaa oravapaistia, maku puolestaan muistuttaa rapua, Kolmonen sanoo.

Nuivatar

Susia on Suomessa reilu sata. En lähtisi ihan heti pihvejä tekemään lopuista. :facepalm:

Onnikka

Quote from: Nuivatar on 30.03.2014, 23:24:20
Susia on Suomessa reilu sata. En lähtisi ihan heti pihvejä tekemään lopuista. :facepalm:
Koirista sitten. Tulisi tunnetuksi äkkiä kun ravintelissa saisi valita omalle pöytäseurueelle oman hauvelin jota ensin olisi silitellyt päivälliseksi.

elukka

Quote from: Lady Delirium on 24.06.2013, 13:22:06
Suurin osa ihmisistä on tyhmiä einespaskaa mässyttäviä hyödyllisiä idiootteja, joiden elämän ainoa funktio on valtion legitimiteetin säilyttäminen veronkannon muodossa. Heitä ei porvarin kuhamarinat, -marinadittomuudet tai muut gastronomiset hienoudet kiinnosta.

Kohtuullisen veronkannon ymmärtäisin, mutta nykyinen on varkautta. Suomin elää riistososiaalidemokratiassa ja taloudellisia rinnastuksia voi tehdä myös natsien talousjärjestelmän kanssa ilman niitä hologausteja. Sananvapaushan, kuten jo todettua, kulkee kohti orwellismia.

Ostan tukusta ja k-kaupasta halvalla marinoimatonta lihaa <3kg erissä ja sitä suikalepaskaa en syöttäisi edes koiralle. Marinoimaton on tuoreempaa ja marinadi lisää säilyvyyttä vanhalle paskalle, jota ei ole ajoissa kaupan hyllystä ostettu. Maku erottuu selvästi.

Jos lidl myisi tuorelihaa niin ostaisin. KAnankoipia paskalla marinaadilla olen ostanut litukasta tai k-kaupasta samalla tavoin.
Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

elukka

Quote from: ämpee on 22.06.2013, 22:44:43
Kehitin tossa Juhannuksen alla Suomalaista Ruokakulttuuria !!

Otin pakkasesta sulamaan naudan paistia sellaisen reippaan 600g paketin, ja 3 x 140g pekonia, sekä kanajauhelihaa 400g pakkauksen.
Paisti ja pekonit laskettiin myllystä läpitte kahisten, ja sekaan lisättiin kanajauheliha, silputtu sipuli, silputtu valkosipuli, ja hivenen mustapippurirouhetta, sekä tietenkin maidossa liotettu korppujauho.
Mukaan lipsahti myös myllyn puhdistamiseen käytetty kaurasämpylä, mutta tuoreemmasta korppujauhosta tuo käy.
Kaksi kananmunaa lopuksi sekaan pitämään pihvejä kasassa.

Tee nuotio ja kärvennä siinä elukkaa. Ihan sama onko sillä silavakerros, sulat tai suomut. Eri elukat kypsytetään eri kypsyysasteeseen. Peurat, lampaat ja naudat syön sisältä punasena. Sen verran multikulti suvakki olen minäkin, että on laaja skaala ethelän yrttejä joka elukassa lisättynä, kun ne tirisee notskilla. Voisi olla isompi nationalisti ja opetella käyttämään Suomen luonnon yrttejä.

Suolan kai voisi hyväksyä, koska sitä maahan tuotiin hopean valkeaa reittiä pitkin kauan ennen kuin kukaan oli keksinytkään hurriviikinkejä.

Juomana suosin suvakkina punaviintä ainaskin punikkilihan kanssa. Punikkia en söisi vaikka kuolisin nälkään.

Mutta tee nuotio ja syö kuin kivikaudella! Siis olet kunnon tollosuomalainen elukka!

Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

elukka

Quote from: Eino P. Keravalta on 22.06.2013, 23:41:57
Minäkään en pidä sammakonreisistä, sianvatsoista, katkaravuista, ostereista, siansorkista, apinanaivoista, toukista, kissanlantakahvista tai joidenkin afrikkalaisten heimojen tavoin lehmän lannasta, verestä ja maidosta sekoitetusta mössöstä, mutta kulttuuria ne kaikki ovat.

Seuraavat partikkelit ottasin poijjes siun listasta:
- katkaravuista
- ostereista
- siansorkista

Muita en ole kokeillut ja voi olla etten kokeile, olenhan peräkammarin rasisti.
Kulttuurimarxismi
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

Homoliittolain vaikutukset Massachusettsin osavaltiossa
https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: junakohtaus on 22.06.2013, 23:32:35
Siinä Salmi on kyllä oikeassa, että enimmäkseen Suomessa syödään paskaa. Tavallisesta marketista on ihan turha yrittää löytää mitään niin eksoottista kuin kunnollinen leipä, kunnollinen jauheliha tai jäätelö, joka on jäätelöä eikä jäätelönkorviketta.
Joopajoo

Tässä lyhyellä aikaa olebn syönyt kolmen kaverin jäätelöä pennijerryä ja Ingman creamyä eikä noissa paljoa laatueroja ollut.
Mitä vikaa meidä jauhelihassa on? Tai millä lailla ulkomailla paistetut paistopisteleivät poikkeaa meidän vastaavista?