News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

Räsäsen ravintola-aikoja vastustetaan netissä

Started by B52, 21.02.2012, 00:11:10

Previous topic - Next topic

Arvoton

Kuten aiemmin sanoin, todellakin laki ravintoloiden järjestyksenpidon ja juopuneille myymisen osalta kuollut kirjain. Se näyttää olevan vitsi.

Jos busseja olisi tarpeeksi yleensäkin klo 2:een asti kapakoiden sulkeuduttua, niin voi voi taksiyrittäjille. Mutta saammehan me Afrikasta bussin kuljettajia, ettei sellaisiksi tarvitse palkata ent. taksidraivereita!

Porilainen munalla

Quote from: kekkeruusi on 21.02.2012, 20:33:08
Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 18:31:10
20 vuoden aikana olen omistanut, johtanut ja myynyt kolme ravintolaa.
Alalla töissä ympäri pohjoismaita yli 30 vuotta, nähty ja koettu nousut ja laskut ja asiakaskäyttäytymisen muutos on yksi osa-alue jota nykyään koulutan.

En halua kuulostaa Björn Wahlroosilta jonka mukaan yksityiset asiakkaat eivät tuo pankkeihin kuin hiekkaa kengissään, mutta eivät ravintolatkaan kostu mitään niistä 00.30 - 2.00 umpikännissä sisään vaeltavista hörhöistä jotka käyvät juomassa kaksi - kolme drinkkiä, kusevat pitkin seiniä ja haastavat laskuhumalassaan riitaa.
Mitäs se laki sanoo humaltuineille myymisestä? Miksi sitten päästää niitä edes sisään?
Laki kieltää humalaisille myymisen.
Mutta mitäpä sitä ravintoloitsijaparka tekee kun aukioloajat ovat klo 04.ään saakka ja kansa on tottunut vetämään
itsensä pöhnään jo kapakkaan tullessaan?
Hän ottaa sisään ne humalaiset koska muita ei ole tarjolla riittävästi.
Aukioloaikojen rajoittaminen saattaisi muuttaa tämän kuvion kaikille terveellisemmäksi.

Mikä hinku ja pakko siellä kapakassa on aamuneljään riekkua?
Jos kahden jälkeen tekee mieli viinaa niin kyllä siihenkin aina konstit löytyy.
Epäilen kuitenkin vahvasti että 02.00 jälkeen väitetty kotibileiden tms. yleistyminen jäisi hyvin marginaaliseksi ilmiöksi.
Ja, kotonaan kuka vaan saa riekkua miten tahtoo.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

l'uomo normale

#182
Quote from: kekkeruusi on 21.02.2012, 21:38:49
Quote from: Eino P. Keravalta on 21.02.2012, 21:31:05
Aukioloajat tulee vapauttaa holhouksesta täysin. On ravintolan asia, milloin se haluaa pitää ovensa auki.
Lisäksi se, mitä viranomaisten pitäisi oikeasti tehdä, on että lisäisivät valvontaa sen suhteen että humalaisille ei enää tarjota. Sen sijaan että keksisivät lisää holhoushöpötyksiä entisten lisäksi.

Mitä järkeä ravintolan pidossa olisi liiketaloudellisesti, ellei humalaiselle tarjottaisi? Helsingin keskustakin on täynnä juottolaa juottolan jälkeen. Olisi enemmän vaikka seksiklubeja. Kunhan ravintolat eivät asiakkaitaan ihan sammumispisteeseen juottaisi, ainakaan talvipakkasilla. Juokoot ravintoloissa mieluummin kuin kerrostaloasunnoissa kotibileissä.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

kekkeruusi

Quote from: Arvoton on 21.02.2012, 21:43:08
Kuten aiemmin sanoin, todellakin laki ravintoloiden järjestyksenpidon ja juopuneille myymisen osalta kuollut kirjain. Se näyttää olevan vitsi.

Jos busseja olisi tarpeeksi yleensäkin klo 2:een asti kapakoiden sulkeuduttua, niin voi voi taksiyrittäjille. Mutta saammehan me Afrikasta bussin kuljettajia, ettei sellaisiksi tarvitse palkata ent. taksidraivereita!
Luonnollinen ratkaisu on tietenkin pakolla määrätä bussien kulkeminen loppumaan aikaisemmin.

kekkeruusi

Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 21:43:18
Quote from: kekkeruusi on 21.02.2012, 20:33:08
Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 18:31:10
20 vuoden aikana olen omistanut, johtanut ja myynyt kolme ravintolaa.
Alalla töissä ympäri pohjoismaita yli 30 vuotta, nähty ja koettu nousut ja laskut ja asiakaskäyttäytymisen muutos on yksi osa-alue jota nykyään koulutan.

En halua kuulostaa Björn Wahlroosilta jonka mukaan yksityiset asiakkaat eivät tuo pankkeihin kuin hiekkaa kengissään, mutta eivät ravintolatkaan kostu mitään niistä 00.30 - 2.00 umpikännissä sisään vaeltavista hörhöistä jotka käyvät juomassa kaksi - kolme drinkkiä, kusevat pitkin seiniä ja haastavat laskuhumalassaan riitaa.
Mitäs se laki sanoo humaltuineille myymisestä? Miksi sitten päästää niitä edes sisään?
Laki kieltää humalaisille myymisen.
Mutta mitäpä sitä ravintoloitsijaparka tekee kun aukioloajat ovat klo 04.ään saakka ja kansa on tottunut vetämään
itsensä pöhnään jo kapakkaan tullessaan?
Noudattaa lakia.

Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 21:43:18
Hän ottaa sisään ne humalaiset koska muita ei ole tarjolla riittävästi.
Aukioloaikojen rajoittaminen saattaisi muuttaa tämän kuvion kaikille terveellisemmäksi.
Ihan samat paineet sillä kuppilan pitäjällä on tarjoilla juopuneille kuin ennenkin. Vai eikö raha kelpaa aiemmin?

Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 21:43:18
Mikä hinku ja pakko siellä kapakassa on aamuneljään riekkua?
Mikä pakko sitä juottolaa on aamuneljään auki pitää? Ihan itse ne paikat ovat sitä lupaa hakeneet. Jos paikka on auki, niin eikö siellä silloin saa käydä?

Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 21:43:18
Epäilen kuitenkin vahvasti että 02.00 jälkeen väitetty kotibileiden tms. yleistyminen jäisi hyvin marginaaliseksi ilmiöksi.
Ymmärsit väärin. Sanoin, että jos sulkemisaikoja ratkaisevasti aiennetaan, niin osa porukasta ei lähde sinne anniskelupaikkaan lainkaan, vaan viettää iltansa bilettämällä kotona tai muussa yksityisessä paikassa.

kekkeruusi

Quote from: Dilat Laraht on 21.02.2012, 21:44:51
Quote from: kekkeruusi on 21.02.2012, 21:38:49
Quote from: Eino P. Keravalta on 21.02.2012, 21:31:05
Aukioloajat tulee vapauttaa holhouksesta täysin. On ravintolan asia, milloin se haluaa pitää ovensa auki.
Lisäksi se, mitä viranomaisten pitäisi oikeasti tehdä, on että lisäisivät valvontaa sen suhteen että humalaisille ei enää tarjota. Sen sijaan että keksisivät lisää holhoushöpötyksiä entisten lisäksi.

Mitä järkeä ravintolan pidossa olisi liiketaloudellisesti, ellei humalaiselle tarjottaisi?
Se vaan on laki niin. Liiketaloudellisesti lain rikkomisen perustelu on vähän samaa kuin jos huumekauppias tai pimeän viinan myyjä tekisi niin.

Arvoton

Mutta siis keille on siitä niin iso hyöty, ilo ja taloudellinen kasvu, että jengiä pidetään bilettämässä vaikka nyt aamu 5:een tai 4:ään? Lisääntyykö ne asiakkaat jostain, että joka jätkä voi perustaa yöbaarin?

Jos kun ravintolat menivät kiinni klo 3 viimeistään, ei silloinkaan busseja ollut tarjolla riittävästi ja takseja jouduin käyttämään yhtä paljon kuin nytkin. Ja usein yöbussit eivät hirveästi kiinnosta.

Ravintola-alan tilanteeseen minusta rajoittamaton aukiolo ei auta kuten auttaisi se, että viina niissä halpenisi reilun veron alentamisen myötä. En minäkään ole itseisarvoisen kotijuopottelun ja virovviinan lipittämisen kannalla.

VikaTikki

Laki on epämääräinen ja sanailtu niin, että viranomaiset voivat halutessaan nussia ravintolanomistajan tästä ylihuomiseen tai päästää aika törkeistäkin laiminlyönneistä verrattain helpolla.

5 vuotta pokena Helsingin yöelämässä opetti mulle kuitenkin yhden asian.
5% asiakkaista muodostaa 95% ongelmista, ja se on tää prosenttiporukka joka iskee insinööri Nöttösen rillit vinoon nakkikioskin jonossa ja karatepotkaisee raudoittaja Ranen aataminomen murskaksi taksitolpalla.
Aika liberaalina ihmisenä en haluais tätä sanoa, mutta Britannian asbo-käytäntö olisi erittäin tehokas tapa näiden ongelmien vähentämiseksi.

Sitä en voi hyväksyä, että minun vapaan aikuisen täysivaltaisen ihmisen vapauksia rajoitetaan, koska muutama pari kromosomia liikaa tai liian vähän saanut talidomi ei osaa olla.
Bryssä on bryssä vaikka voissa paistais.

Porilainen munalla

Kekkeruusi, meidän on turha tätä jatkaa.
Minä väitän runsaisiin kokemuksiini perustuen että lyhentämällä pari tuntia ravintoloiden
yöaukioloaikaa, niiden tuotto paranee ja asiakkaat käyttäytyvät paremmin koska eivät ehdi vetää itseään niin soosiin
ravintolaan tullessaan.
Sinä väität että näin ei kävisi.
Olemme siis eri mieltä joten eläköön sananvapaus.
Tämä ei muuten ratkea kuin lyhentämällä aukioloaikoja ja katsomalla olinko oikeassa.
Jos olen sittenkin väärässä niin myönnän sen sitten mieluusti.
Kumpi soittaa Räsäselle, jotta tähän saadaan selvyys? ;D
Mainittakoon nyt vielä, että minäkin, kuten monet ravintolatyöntekijät, biletän rajusti ja käytän ajoittain viinaa reippaasti.
Mutta osaan, ja joudun myös laskemaan kulukuvioita hieman.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

kekkeruusi

Quote from: Arvoton on 21.02.2012, 22:00:15
Mutta siis keille on siitä niin iso hyöty, ilo ja taloudellinen kasvu, että jengiä pidetään bilettämässä vaikka nyt aamu 5:een tai 4:ään?
Väärä kysymys, ei vapauksia tarvitse perustella, vaan niiden rajoittamista.

Quote from: Arvoton on 21.02.2012, 22:00:15
Lisääntyykö ne asiakkaat jostain, että joka jätkä voi perustaa yöbaarin?
Näin markkinataloudessa sen pitäisi olla baarinpitäjän ongelma, ei viranomaisten.

Quote from: Arvoton on 21.02.2012, 22:00:15
Ravintola-alan tilanteeseen minusta rajoittamaton aukiolo ei auta kuten auttaisi se, että viina niissä halpenisi reilun veron alentamisen myötä. En minäkään ole itseisarvoisen kotijuopottelun ja virovviinan lipittämisen kannalla.
Se olennainen asia tässä onkin, että ei tuo Räsäsen ehdotuskaan mitään etuja tuo.

Viimeinen suomalainen

Tässä näin 30 vuotta ravintola-alan touhuja työn puolesta sivusta seuranneena sanoisin Räsäsen olevan osin oikeassa. Minusta tunti pois ravintoloiden aukioloajoista loppupäästä tekisi ihan hyvää. Vielä 80-luvulla ravintola-asiakkaat menivät kapakkaan hyvässä kunnossa klo 19 -21 välillä. Nyt tullaan jo valmiiksi turpa täynnä puoliltaöin. Mitä ravintola tästä hyötyy? Asiakkaat ovat jo sisääntullessaan ulosheittokunnossa, eivät juo juuri mitään ja pikkutuntien palkat ovat kalliita työnantajille. Tunti pois loppupäästä ei vielä vaikuttaisi "mannen valinnankaan" suhteen puoleen eikä toiseen. Kuppilat kiinni klo 03.00 ja maailma pelastuu!
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

Sami Aario

Quote from: VikaTikki on 21.02.2012, 21:32:27
Minä en polta tupakkaa, vaikeutetaan sitä mahdollisimman paljon.

[jne...]

Tähän voisi lisätä:
Minä en käy marketissa klo 21 jälkeen, kielletään se.  :o

VikaTikki

Quote from: Viimeinen suomalainen on 21.02.2012, 22:20:30
Tässä näin 30 vuotta ravintola-alan touhuja työn puolesta sivusta seuranneena sanoisin Räsäsen olevan osin oikeassa. Minusta tunti pois ravintoloiden aukioloajoista loppupäästä tekisi ihan hyvää. Vielä 80-luvulla ravintola-asiakkaat menivät kapakkaan hyvässä kunnossa klo 19 -21 välillä. Nyt tullaan jo valmiiksi turpa täynnä puoliltaöin. Mitä ravintola tästä hyötyy? Asiakkaat ovat jo sisääntullessaan ulosheittokunnossa, eivät juo juuri mitään ja pikkutuntien palkat ovat kalliita työnantajille. Tunti pois loppupäästä ei vielä vaikuttaisi "mannen valinnankaan" suhteen puoleen eikä toiseen. Kuppilat kiinni klo 03.00 ja maailma pelastuu!

Todella koskettavaa, että ajattelet ravintoloitsijaparkaa, ja hänen negatiivista katetttaan aamuyöllä, mutta ei hätää, laki on jo nykyisellään riittävä, ja kukaan ei aseella uhaten pakota ravintoloitsijaa pitämään ravintolaa auki neljään, he tekevät sen ihan itse.
Bryssä on bryssä vaikka voissa paistais.

Viimeinen suomalainen

Niin, kysehän on vain loppujen lopuksi siitä että jos joku muu pitää narikkaansa auki niin kaikkien siihen on lähdettävä. Eihän ennen kuppilat jouluna ja juhannuksenakaan olleet auki.
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

l'uomo normale

Tallinnakin on olemassa ja helposti helsinkiläisten tavoitettavissa. Biletysvaihtoehtoja on paljon ja jos Suomessa liikaa rajoitetaan, touhu siirtyy muualle. Suomessakin voisi olla Las Vegas / Sin City -tyyliin vapaampi alue vaikkapa Ahvenanmaalla.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Arvoton

Vapauden puolesta taistelevat varmasti tietävät, että niin kauan kuin maailmassa on vähintään kaksi ihmistä, ihmisyksilö  e i  v o i  olla 100 %:n vapaa ja ennen kuin Kekkeruusi muistuttaa, korostan, että tähän liittyy olettama, että toinen heistä ei ole orja.

Kekkeruusi tuntuu hauskalta jätkältä. On hienoa nähdä, että joka virkkeen ja perustelun osankin hän jaksaa pilkkoa ja määrittelee, mikä on oikeaa puhetta ja mikä oikeaa perustelua. On hienoa nähdä, että jotkut jaksavat yrittää. On tullut selväksi, että ravintola-alan täytyy saada toimia vapailla aukioloilla, mutta joutua toimimaan valvotusti.

Jään edelleen jonkun verran Päivin linjoille TÄSSÄ asiassa. Ja siihen, että mua eniten vituttaa viinan ja siiderin kalleus kapakoissa ja vasta toiseksi eniten, että iltayhdeltätoista missään pk-seudun menomestoissa ei tapahdu vielä mitään. Keravasta ei ole kokemusta. Itse en enää palaa aiheeseen.

B52

On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

sivullinen.

Ei saa baarissa enää polttaa. Bändit haluavat esiintyä kello kahdeksan. Paikka pistetään pian puolenyönaikaan. Oluessa on jokaisen politrukin mielestä liikaa alkoholia - ja eihän se maksakkaan kuin 6€ tuoppi. Lähdetkö perjantaina "viihteelle"? Ei mä jään ennemmin ylitöihin; täällä on mukavampaa. Jep, jep. Näin sitä kyykytetään pientä suomalaista. Isot herrat ne lentää Pattayalle; siellä on hieman eri säännöt.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Porilainen munalla

Quote from: Viimeinen suomalainen on 21.02.2012, 22:20:30
Tässä näin 30 vuotta ravintola-alan touhuja työn puolesta sivusta seuranneena sanoisin Räsäsen olevan osin oikeassa. Minusta tunti pois ravintoloiden aukioloajoista loppupäästä tekisi ihan hyvää. Vielä 80-luvulla ravintola-asiakkaat menivät kapakkaan hyvässä kunnossa klo 19 -21 välillä. Nyt tullaan jo valmiiksi turpa täynnä puoliltaöin. Mitä ravintola tästä hyötyy? Asiakkaat ovat jo sisääntullessaan ulosheittokunnossa, eivät juo juuri mitään ja pikkutuntien palkat ovat kalliita työnantajille. Tunti pois loppupäästä ei vielä vaikuttaisi "mannen valinnankaan" suhteen puoleen eikä toiseen. Kuppilat kiinni klo 03.00 ja maailma pelastuu!
Me, jotka alalla työskentelemme osaamme katsoa asiaa kokonaisuutena. Nyt moni mouhottaa jostain ihmeen vapaudesta ja holhouksesta. ;D

Olen saanut kokea tämän sulkemisajan aikaistamista eräässä ketjuravintolassa.
Johtaja vaati hampaat irvessä kustannustehokkuuden lisäämistä, vaikka paikalla oli käytännössä monopoli (ei muita yökerhoja) ja asiakkaat juotettiin lähes konttauskuntoon.
Paikka sulkeutui normaalisti 03.00 ja tarjoilu sekä musa loppui 02.30. (Disco)
Viimeinen puoli tuntia oli perinteisesti yhtä helvettiä kun viittäsataa ihmistä yritettiin saada yhtä aika ulos.
Tämä aiheutti jatkuvaa porua ja hankaluutta, tappeluja ravintolan narikassa yms.
Tehtiin päätös musiikin lopettamisesta 02.00, mutta tarjoilu jatkui normaalisti 02.30:een ja paikka suljettiin 03.00.

Mitä tapahtui?
Alkuhämmennyksestä toivuttuaan kaikki kiittelivät toimintatapaa.
Suurin osa alkoi valua ulos jo 02.00 jälkeen ja viinasiepot saivat vielä rauhassa ryystää viimeisen puolituntia.
Narikka toimi paremmin, tappelut vähenivät, poliisit kiittelivät, taksit kiittelivät ja jopa lähistön nakkikiskan omistaja kertoi myyntinsä lisääntyneen ja tappelujen jonossa vähentyneen.

Entäpä omistaja?
Tiskijukan, henkilökunnan, siivojien, portsarien jne. palkkaa sai vähentää 30 min jokaiselta. Ja enemmänkin.
Tämän sai kertoa 200 aukiolopäivällä vuodessa.
Henkilökunta ei valittanut tuntiensa vähenemisestä vaan vaikuttivat tyytyväisiltä.
Korjaus- ja siivouskulut vähenivät.

Kyseistä ravintolaa ajettiin näin yli vuoden ajan, mutta myöhemmin se ajautui takaisin vanhoihin uomiinsa.
Aivan turhaan mielestäni.

Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

Habaneroz

Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 23:06:34
Quote from: Viimeinen suomalainen on 21.02.2012, 22:20:30
Tässä näin 30 vuotta ravintola-alan touhuja työn puolesta sivusta seuranneena sanoisin Räsäsen olevan osin oikeassa. Minusta tunti pois ravintoloiden aukioloajoista loppupäästä tekisi ihan hyvää. Vielä 80-luvulla ravintola-asiakkaat menivät kapakkaan hyvässä kunnossa klo 19 -21 välillä. Nyt tullaan jo valmiiksi turpa täynnä puoliltaöin. Mitä ravintola tästä hyötyy? Asiakkaat ovat jo sisääntullessaan ulosheittokunnossa, eivät juo juuri mitään ja pikkutuntien palkat ovat kalliita työnantajille. Tunti pois loppupäästä ei vielä vaikuttaisi "mannen valinnankaan" suhteen puoleen eikä toiseen. Kuppilat kiinni klo 03.00 ja maailma pelastuu!
Me, jotka alalla työskentelemme osaamme katsoa asiaa kokonaisuutena. Nyt moni mouhottaa jostain ihmeen vapaudesta ja holhouksesta. ;D

Olen saanut kokea tämän sulkemisajan aikaistamista eräässä ketjuravintolassa.
Johtaja vaati hampaat irvessä kustannustehokkuuden lisäämistä, vaikka paikalla oli käytännössä monopoli (ei muita yökerhoja) ja asiakkaat juotettiin lähes konttauskuntoon.
Paikka sulkeutui normaalisti 03.00 ja tarjoilu sekä musa loppui 02.30. (Disco)
Viimeinen puoli tuntia oli perinteisesti yhtä helvettiä kun viittäsataa ihmistä yritettiin saada yhtä aika ulos.
Tämä aiheutti jatkuvaa porua ja hankaluutta, tappeluja ravintolan narikassa yms.
Tehtiin päätös musiikin lopettamisesta 02.00, mutta tarjoilu jatkui normaalisti 02.30:een ja paikka suljettiin 03.00.

Mitä tapahtui?
Alkuhämmennyksestä toivuttuaan kaikki kiittelivät toimintatapaa.
Suurin osa alkoi valua ulos jo 02.00 jälkeen ja viinasiepot saivat vielä rauhassa ryystää viimeisen puolituntia.
Narikka toimi paremmin, tappelut vähenivät, poliisit kiittelivät, taksit kiittelivät ja jopa lähistön nakkikiskan omistaja kertoi myyntinsä lisääntyneen ja tappelujen jonossa vähentyneen.

Entäpä omistaja?
Tiskijukan, henkilökunnan, siivojien, portsarien jne. palkkaa sai vähentää 30 min jokaiselta. Ja enemmänkin.
Tämän sai kertoa 200 aukiolopäivällä vuodessa.
Henkilökunta ei valittanut tuntiensa vähenemisestä vaan vaikuttivat tyytyväisiltä.
Korjaus- ja siivouskulut vähenivät.

Kyseistä ravintolaa ajettiin näin yli vuoden ajan, mutta myöhemmin se ajautui takaisin vanhoihin uomiinsa.
Aivan turhaan mielestäni.

Olen samaa mieltä. Vaikka näin asiakkaan näkökulmasta katsonkin. Mukava jos nämä libertaristit perustelisivat kantaansa muutenkin kuin ideologista soopaa syytämällä. Vähän sama kuin puhuisi tyypillisen yliopistovihreän kanssa maahanmuutosta, parin minuutin sisällä sieltä tulee kaikki ideologiset kliseet rasismista, sorrosta, vähäosaisuudesta, solidaarisuudesta ja natseista...

Jepulis

Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 23:06:34

Kyseistä ravintolaa ajettiin näin yli vuoden ajan, mutta myöhemmin se ajautui takaisin vanhoihin uomiinsa.
Aivan turhaan mielestäni.
Ehkä sinun mielipiteesi on ristiriidassa sen todellisuuden kanssa, mikä oli luettavissa ravintoloitsijan kirjanpidosta? Mitenkään muuten silmät kostuttavaa tarinaasi ei voi selittää. Yleensäkin on hienoa, että varastotyöntekijä tietää miten Nokiaa johdetaan parhaiten ja heitä pitäisikin kuunnella enemmän, koska hehän tietävät "kokonaisuuden" - jopa asiakkaitaan kuulematta.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

B52

http://www.hs.fi/politiikka/Kymmenettuhannet+vaativat+netissä+sisäministeri+Räsäsen+eroa/a1305556109360

Kymmenettuhannet vaativat netissä sisäministeri Räsäsen eroa

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) raivostutti suomalaiset ehdotettuaan maanantaina HS:ssa, että alkoholin myyminen ravintoloissa lopetettaisiin nykyistä aikaisemmin.

Lähes 38 000 ihmistä oli tiistai-iltaan mennessä allekirjoittanut adressin, jossa vaaditaan Räsäsen eroa ministerin tehtävästä.

Räsänen sanoi HS:n haastattelussa maanantaina, että poliisien menoja olisi mahdollista supistaa esimerkiksi asettamalla ravintoloille muutamaa tuntia varhaisemman sulkemisajan.

Räsäsen mukaan tämä säästäisi poliisia töiltä, sillä poliisin tehtävät ajoittuvat nyt pääosin yökerhojen sulkemisaikaan, kello aamuneljän ja -viiden välille.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

Porilainen munalla

Quote from: Jepulis on 21.02.2012, 23:16:54
Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 23:06:34

Kyseistä ravintolaa ajettiin näin yli vuoden ajan, mutta myöhemmin se ajautui takaisin vanhoihin uomiinsa.
Aivan turhaan mielestäni.
Ehkä sinun mielipiteesi on ristiriidassa sen todellisuuden kanssa, mikä oli luettavissa ravintoloitsijan kirjanpidosta? Mitenkään muuten silmät kostuttavaa tarinaasi ei voi selittää. Yleensäkin on hienoa, että varastotyöntekijä tietää miten Nokiaa johdetaan parhaiten ja heitä pitäisikin kuunnella enemmän, koska hehän tietävät "kokonaisuuden" - jopa asiakkaitaan kuulematta.
Ja sinäkö oikeasti luulet ettei ravintola-alalla seurata myyntiä haukankatseella koko ajan?
Syy vanhaan muottiin ajautumisessa olivat ihan muualla.
Miten tuo Nokian varastotyöntekijä liittyy asiaan?
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

crissaegrim

Eipä haittaa minua, sillä eivät Kallion kuppilat ole kuin kahteen asti muutenkaan.

Kai tuo on yhteiskuntaa ja kokonaisuutta ajatellen ihan hyvä ratkaisu. Nyt ei ole kyse ravintoloiden tuottamisesta, sillä laki on laki. Ei kukaan suuria ruokakauppojakaan ajatellut kehittäessään siwalain. Yleisen turvallisuuden nimissä on varmasti parempi, kun ihmisillä ei ole mitään syytä hillua stadissa neljään asti. Voi tietenkin ajatella, että ei siellä ole pakko käydä, mutta nyt tarkoitankin muita kuin itseäni. Joskus "holhoaminen" toimii myös.
In a world of fiction everything is true.

dothefake

Olen luullut, että poliiseilla on vuorotyö, joten mitä säästetään, kun poliisi tekee samaa työtä klo kaksi, verrattuna klo neljään. Vai pannaanko poliisit kotiin kesken vuoron, kun ei enää ihmisiä liiku?
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Jepulis

Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 23:26:26
Quote from: Jepulis on 21.02.2012, 23:16:54
Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 23:06:34

Kyseistä ravintolaa ajettiin näin yli vuoden ajan, mutta myöhemmin se ajautui takaisin vanhoihin uomiinsa.
Aivan turhaan mielestäni.
Ehkä sinun mielipiteesi on ristiriidassa sen todellisuuden kanssa, mikä oli luettavissa ravintoloitsijan kirjanpidosta? Mitenkään muuten silmät kostuttavaa tarinaasi ei voi selittää. Yleensäkin on hienoa, että varastotyöntekijä tietää miten Nokiaa johdetaan parhaiten ja heitä pitäisikin kuunnella enemmän, koska hehän tietävät "kokonaisuuden" - jopa asiakkaitaan kuulematta.
Ja sinäkö oikeasti luulet ettei ravintola-alalla seurata myyntiä haukankatseella koko ajan?
Syy vanhaan muottiin ajautumisessa olivat ihan muualla.
Miten tuo Nokian varastotyöntekijä liittyy asiaan?
Jos tarinasi ei ollut totta, niin kerro ihmeessä se tosi osuus? Mutta mikäli oli, niin etkö juuri kertonut, ettei ravintolan omistajat olleet kertomuksesi johtopäätöksestä samaa mieltä? Jäämme odottamaan jännittyneenä missä pihvi piilee.  :roll:
Ja mitä varastotyöntekijään tulee, niin Nokiahan menestyisi maailmalla loistavasti jos Espoon puhelinvarastonhoitajalta olisi kysytty, tiedäthän sinäkin ravintola-alasta haukankatseellasi narikasta käytännössä kaiken - jopa paremmin kuin ravintolan omistajat taseistaan.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

crissaegrim

Quote from: dothefake on 21.02.2012, 23:44:34
Olen luullut, että poliiseilla on vuorotyö, joten mitä säästetään, kun poliisi tekee samaa työtä klo kaksi, verrattuna klo neljään. Vai pannaanko poliisit kotiin kesken vuoron, kun ei enää ihmisiä liiku?

Ainakin voidaan hoitaa kunnolla harvemmat tapaukset joita silloin sattuu. Jos kerrankin poliisi voisi tulla paikalle ajoissa, ennen kuin vahinko ehtii tapahtua.
In a world of fiction everything is true.

dothefake

Kuinka työ vähenee, jos kapakat pannaan kiinni kaksi tuntia aiemmin. Muuten olen sitä mieltä, että ihan sama, koska ovat auki.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Porilainen munalla

Quote from: Jepulis on 22.02.2012, 00:00:32
Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 23:26:26
Quote from: Jepulis on 21.02.2012, 23:16:54
Quote from: Porilainen munalla on 21.02.2012, 23:06:34

Kyseistä ravintolaa ajettiin näin yli vuoden ajan, mutta myöhemmin se ajautui takaisin vanhoihin uomiinsa.
Aivan turhaan mielestäni.
Ehkä sinun mielipiteesi on ristiriidassa sen todellisuuden kanssa, mikä oli luettavissa ravintoloitsijan kirjanpidosta? Mitenkään muuten silmät kostuttavaa tarinaasi ei voi selittää. Yleensäkin on hienoa, että varastotyöntekijä tietää miten Nokiaa johdetaan parhaiten ja heitä pitäisikin kuunnella enemmän, koska hehän tietävät "kokonaisuuden" - jopa asiakkaitaan kuulematta.
Ja sinäkö oikeasti luulet ettei ravintola-alalla seurata myyntiä haukankatseella koko ajan?
Syy vanhaan muottiin ajautumisessa olivat ihan muualla.
Miten tuo Nokian varastotyöntekijä liittyy asiaan?
Jos tarinasi ei ollut totta, niin kerro ihmeessä se tosi osuus? Mutta mikäli oli, niin etkö juuri kertonut, ettei ravintolan omistajat olleet kertomuksesi johtopäätöksestä samaa mieltä? Jäämme odottamaan jännittyneenä missä pihvi piilee.  :roll:
Ja mitä varastotyöntekijään tulee, niin Nokiahan menestyisi maailmalla loistavasti jos Espoon puhelinvarastonhoitajalta olisi kysytty, tiedäthän sinäkin ravintola-alasta haukankatseellasi narikasta käytännössä kaiken - jopa paremmin kuin ravintolan omistajat taseistaan.
Ravintola säästi merkittävästi sillä  että paikkaa tavallaan alettiin sulkea puoli tuntia ennen normaalia tapaa.
Missään en mielestäni kertonut etteikö ravintolan johto tästä asiasta olleet samaa mieltä kanssani enkä ymmärrä minkä perusteella sinä noin vahvasti epäilet käsitystäni ravintolamaailmasta?
Jos ymmärtäisit eden hitusen ketjuravintoloiden maailmasta olisit ymmärtänyt ilman rautalankaakin pihvin piilevän ketjujohdon määräyksissä siitä että kaikki ketjun ravintolat aukeavat ja sulkevat samaan aikaan.
Kyseisessä paikassa kyseinen toimintatapa tuotti selviä todennettavia säästöjä ja vähemmän harmeja.
Ketjuravintolat nyt muutenkin ovat tappaneet ravintolaelämästä kaikenlaisen luovuuden ja yksilöllisyyden.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

Porilainen munalla

Quote from: dothefake on 22.02.2012, 00:15:29
Kuinka työ vähenee, jos kapakat pannaan kiinni kaksi tuntia aiemmin. Muuten olen sitä mieltä, että ihan sama, koska ovat auki.
Alkuiltojen tyhjäkäynti vähenee.
Työtunnit muuttuvat tehokkaammiksi, loppuillan ongelmat vähenevät merkittävästi.

Täällä jotkut väheksyivät 80-luvun meininkiä.
Ne, jotka jo silloin olivat yöelämässä mukana, muistanevat että silloin hullun casinotalouden vuosina sitä vasta viinaa juotiinkin.
Vaikka paikat sulkivatkin pääsääntöisesti 02.00.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?