News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2011-01-12 HS: Ruokakulttuuri islamin maissa palkittiin Vuoden tiedekirjana

Started by Iloveallpeople, 12.01.2011, 13:27:59

Previous topic - Next topic

kolki

Tiede-lehden juttu

Suomen luteet

Tieteellisten seurain valtuuskunnan perustelut

Mietityttää, että olisiko kirja päässyt voittoon, jos se olisi tehty jonkun muun uskonnon, kuin islamin ruokakulttuurista.

Aukusti Jylhä

Tuolta sisällysluettelosta iski silmään tämmöinen jono:

105 Nautintoaineet
105 Alkoholi ja tislaus
111 Kahvi
115 Kauhea kahave-juoma
126 Tee
131 Tupakka
133 Hasis ja oopiumi
137 Qat
139 Qatin myönteiset puolet

140 Sokeri

Miksi vain khatin myönteiset puolet? No kun sitä saa kohta kaupasta, ja
meidän kaikkien pitää tietää, että HYVÄ! Huolestuneet hävetköön ahadasmielisyyttään.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

AuggieWren

Mitä yhteistä on kiinalaisella, intialaisella, malesialaisella, indonesialaisella, tunisialaisella, turkkilaisella, persialaisella, egyptiläisellä, somalialaisella, tshetsheenien, azerien, kazakkien, kosovolaisten ja malilaisten ruokakulttuurilla?

Siis mikä on se punainen lanka, jolla voi perustella juuri "islamilaisuuden" perusteella tapahtuvan ruokakulttuurien yhteenkokoamisen?

Ryhdytään siis vaan rustaamaan "Ruokakulttuuri roomalais-katolisissa maissa" -opusta ja odotetaan varmaa palkintoa? Vai päteekö tämäkin anomalian ylistys vain ja ainoastaan musulmaaneihin?
Kaikki ongelmat johtuvat rasismista ja kantaväestön asenteista.

kaneh_bosm

Quote from: käpykaarti on 14.01.2011, 08:50:22
Miksi vain khatin myönteiset puolet?

Koska kiitos fanaattisen hUUmevastaisuuden takia mistään huumaavista kasveista ei yleisesti tiedetä juuri mitään. Paitsi tietenkin että ne ovat HUUMEITA!

Marius

Hernekeitto on peräisin Ruotsista, btw.

Läskisoosi on käytännössä nykyään lihakastike, mutta ennenwanhaan läski oli läskiä,
siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä oli enemmän energiaa miehille,
jotka tekivät raskaita pelto- ja varsinkin metsätöitä, helteessä, loskassa ja paukkupakkasessa, sekä sään kaikissa välimuodoissa, jotka vain pohjolalle ovat ominaisia.
Läskisoosi ja kuivaliha, laardi ja voi olivat työruokaa.
Silti muutakin ruokakulttuuria toki on aina ollut.

Pohjois-Amerikan intiaanien "työruokaa", sissimuonaa oli/on pemmikaani,
auringossa kuivatettu biisoninlihasta ja rasvasta puristettu tökötti,
mutta ei se edusta inkkareiden koko ruokakulttuuria.

Jos läski ja talkkuna sekä hernari vedetään viivalle, niin islamin maista
vedetään mitä?  Riisi- tai mitälie sorminsyötyä jauhomoskaa.

Jos taas parhaimmat, tuoreimmat ja puhtaimmat ainekset otetaan esiin,
mielestäni pohjola on raaka-aineiltaan vertaansa vailla.


Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Tom Kärnä

Quote from: JT on 13.01.2011, 05:01:38
Olen syönyt maukkaita sapuskoja monista välimeren eteläpuolisista ja aasialaisista maista, ja perehtynyt maailman kulinaariasioihin sattumalta muutenkin, mutta islamilaisesta ruuasta en ollut kuullutkaan aiemmin, ellei puhuta halal-asioista. Minusta islamilaisesta keittiöstä ja ruokakulttuurista puhuminen on aivan yhtä keinotekoista, kuin jos puhuttaisiin kristitystä vastaavasta. Jollain marokkolaisella safkalla ei ole paljonkaan yhteistä indonesialaisen kanssa. Vastaavasti meksikolainen keittiö eroaa melkoisesti vaikkapa etiopialaisesta, vaikka molemmat edustavat "kristittyä" ruokakulttuuria.

Totta kai muslimien "islamilainen" sapuskakin on erittäin moninaista. Mutta muslimeilla on kuitenkin selvästi enemmän ruokailuun liittyviä uskonnollisia säädöksiä kuin kristityillä, joten se "ruokakulttuuri" on ainakin pikkaisen yhtenäisempi.     :)

Apostolien tekojen mukaan kristittyjen ensimmäisessä "kirkolliskokouksessa" päätettiin, että kristittyjen tulee välttää epäjumalille pyhitettyä lihaa sekä verta ja lihaa, josta verta ei ole laskettu.

Itse kuitenkin olen koko elämäni syönyt verilettuja. Mutta jos minä halal-lihaa välttäisin kuitenkin...

...Yksi kaverini tykkää käydä Marokossa. Siellä hän syö paikallisten kojujen halpoja ruokia, ja tykkää kovasti. Kerran hän tarjosi minulle (Suomessa) falafelia.

Quote
Karjalanpiirakan dissaaminen missä tahansa yhteydessä on mautonta ja ignoranttia. Ainakin minun mummoni leipomien!

Itse arvostan suuresti karjalanpiirakoita! Tai ainakin, jos ne ovat oikein tehtyjä.
"Delenn's fleet is a start. Now we have to build on it."
-John Sheridan

Faidros.

Quote from: AuggieWren on 14.01.2011, 09:11:38
Mitä yhteistä on kiinalaisella, intialaisella, malesialaisella, indonesialaisella, tunisialaisella, turkkilaisella, persialaisella, egyptiläisellä, somalialaisella, tshetsheenien, azerien, kazakkien, kosovolaisten ja malilaisten ruokakulttuurilla?

Siis mikä on se punainen lanka, jolla voi perustella juuri "islamilaisuuden" perusteella tapahtuvan ruokakulttuurien yhteenkokoamisen?

Ryhdytään siis vaan rustaamaan "Ruokakulttuuri roomalais-katolisissa maissa" -opusta ja odotetaan varmaa palkintoa? Vai päteekö tämäkin anomalian ylistys vain ja ainoastaan musulmaaneihin?

Globaali ateistin keittokirja!! ;D
Veripalttu ja punainen maito. Aperitiiviksi suomalainen viljavalkoviini, mistä on paha maku kirkastettu pois. Heti putoaa pois kai muutama miljardi jotka ei tuota satsia syö! ;)
Tästä se lähtee ja kasa kirjallisuuspalkintoja on minun, ehkä jopa Nobel! ;)
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Nanfung

QuoteRuokakulttuuri islamin maissa palkittiin Vuoden tiedekirjana
"Tutkijakaksikko on monta vuosikymmentä kestäneen ja mitä ilmeisimmin maittavan tutkimustyön päätöksenä saaneet aikaiseksi merkittävän kokonaisteoksen, jossa lukijalle avautuu kiehtovia perspektiivejä islamilaisten yhteiskuntien arjen ja juhlan moninaisuuteen", raati sanoo.


Turkulaisen Agalin lihatuotteet myynti- ja käyttökieltoon

http://www.hs.fi/msn/kotimaa/Turkulaisen+Agalin+lihatuotteet+myynti-+ja+k%C3%A4ytt%C3%B6kieltoon/a1305553238408

http://www.agali.fi/lihaliike/?sivu=palvelut
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

Koskela Suomesta

Quote from: Luotsi on 12.01.2011, 16:54:45
Quote from: ElenaDaylights on 12.01.2011, 14:46:27
Läskisoosi ja hernerokka ei koskaan kärsi inflaatiosta. Siltikään niistä ei ole tiedepalkinnon asteelle. Tietokirja? Tiedekirja vaiko taidekirja?

Enemmän kuin ko opuksesta tämä taitaa kertoa enemmänkin "tieteen" tai "tiede"kirjojen nykytasosta maassamme - ei taida yltää vastaavaan kuin vaikkapa potkupallo tai korkeushyppely.

Kokkikirja on siis tiedekirja? ahaa, pitääpä sitten siirtää nuo omat kokkikirjat samaan riviin kirjahyllyssä kuin kosmologia, tähtitiede etc. En olisi ilman tätä valintaa osannutkaan yhdistää kokkikirjoja tieteeseen....   :facepalm:
'That's not an argument. THAT's an argument.' Daily Mail 15.12.2011

Eksternaalinen kausaali atribuutio.

Koskela Suomesta

Quote from: tomkedooni on 17.01.2011, 01:59:14
Itse arvostan suuresti karjalanpiirakoita! Tai ainakin, jos ne ovat oikein tehtyjä.

Ei kaupasta etelässä mitään oikeita karjalanpiirakoita saa. Mitä lie vehnäjauhokuoreen sullottua riisipuuroa. Aivan kamalia limaisia mönttejä.
'That's not an argument. THAT's an argument.' Daily Mail 15.12.2011

Eksternaalinen kausaali atribuutio.