News:

Mikäli olet unohtanut salasanasi eikä rekisteröinnissä käytetty sähköposti toimi tai haluat vaihtaa sähköpostisi toimivaksi, ota yhteyttä sähköpostilla tai facebookin kautta.

Main Menu

2011-04-26 HS Kolumni: Suomalainen haisee karjalanpaistille

Started by skrabb, 26.04.2011, 11:47:06

Previous topic - Next topic

pw

Antaa palaa vaan...

Hesarin paskahalvausta seuratessa ei voi kuin myhäillä. Hesarin vajoaminen yhä syvemmälle sataa eittämättä Uuden Suomen pussiin. Usarin lukijamäärät kasvaa sitä mukaa kuin pravdan laskee. Intternetti murskaa printtimedian. Siinä on oleva seuraava vallankumous :)

Jäniksenkäpälä

#31
Quote from: Luxonia on 26.04.2011, 19:26:21
Quote from: KTM on 26.04.2011, 12:25:38
Onko joku joskus syönyt karjalanpaistia jossain muuallakin kuin hautajaisissa?
Minä teen heti huomenna, kun Halpa-hallissa oli karjalanpaistiliha 30 % alennuksessa. Nyt pitääkin etsiä ohje. Jos ei löydy, teen sen ilmeisesti omasta päästäni, ja siinä toteutunee hautajaisehto.

Lihat vuokaan peulakon leveyden kokoisina, mukaan 1 sipuli suht pieninä paloina ja maustepippuria jonnii verran.
1 h 180°
Suolaa - ja vettä vähän, jos meinaa kuivua.
1,5 h 150°

Tämä sopii siis n. 600 grammalle ja ei väliä onko sisävilettä pelkästään vai karjalanpaistittain sekalihaa.

PS 1. Jos liha on heikompilaatuista, niin kantsii tuota jälkimmäistä aikaa pidentää tarpeen mukaan.
PS 2. Tuo kotikokin ohje näyttää vähän hassulta, mutta parempi niin, jos liha ei priimaa...
Pu, pu, pu, pu, pu

kyyhkyslakka

Quote from: Luxonia on 26.04.2011, 19:51:25
Kiitos, tämä onkin ensimmäinen kerta kun teen sitä ikinä, niin oli jotenkin osuva tuo kolumnin otsikko. Tutkin lihakset huomenna. ;D

Niissä lihapaketeissa on yleensä siinä päällä se ohje. Ne lämpötilat on mun makuun liian kovia tosin, alkuun voi pitää kovemmalla mutta sitten pitää hauduttaa että liha murenee. Kandee myös heittää porkkanat ja sipulit sekaan, lanttuakin jos kantti kestää. Veden määrää voi tarkkailla ja lisäillä tarpeen mukaan, tai sit peittää foliolla jossain vaiheessa. Jaha... taidan jo tietää mitä itsekin syön huomenna.  ;D