News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

Kebab-ravintoloiden omistussuhteet, veronkierto ja starttirahajärjestelmä

Started by JorgCyborg, 11.03.2011, 14:24:28

Previous topic - Next topic

JorgCyborg

Iltalehden uutisen (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011031113343577_uu.shtml) mukaan Tampereella viime vuonna vakuutuspetosaikeissa tuhopoltetun kebab-ravintolan omistussuhteet ovat olleet epäselvät; ravintola siirtyi ihmishenkiä vaatineen tuhopolton tehneille veljeksille viime vuoden huhtikuussa, ja edelliset omistajat (myös maahanmuuttajaveljekset) saivat ravintolan haltuunsa helmikuussa. Kauppakirjaa edellisen omistajan kanssa ei kuitenkaan tehty, koska "siihen ei kiireessä ollut aikaa"(!) Ilmeisesti starttirahojen loputtua veljekset olivat päättäneet tuikata ravintolansa tuleen ihmishengistä ja aineellisista vahingoista tippaakaan välittämättä.

Nyt itseäni kiinnostaisi tietää, kuinka monta kebab-ravintolaa Suomessa on, kuka ne omistaa, onko mitään virallisia kauppoja tehty, ja onko esimerkiksi kebab-paikka A siirtynyt puolivuosittain tuttavalta tuttavalle. Niiden määrähän on räjähtänyt maassamme aivan totaalisti käsiin viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana. Tästä syystä mielestäni pitäisi ehdottomasti julkaista tilastot, kenelle starttirahoja on myönnetty, millä perusteilla (onko paljon tällaisia veljes-kaveri-virityksiä) ja mille ajanjaksolle SEKÄ millainen harmaa talous ko. alalla rehottaa. Nykyinen suomalainen starttirahajärjestelmä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Starttiraha on aivan liian avokätinen ja tietylle porukalle suorastaan houkutteleva yhteiskunnan tukien hyväksikäytön muoto.

Toinen hyvä kysymys on, millä katteilla Tampereen kalleimmilla liikepaikoilla voi toimia toistakymmentä kebab-ravintolaa. Mistä kaikille riittää asiakkaita, ja miten ravintolat voivat maksaa vuokrat, palkkakulut sekä raaka-ainekustannukset myymällä kaikki viiden euron annoksia? Omituista, ettei kukaan epäile julkisesti alalla esiintyvän kartellia, harmaata taloutta tai veronkiertoa.

Ps. Suomalaisella oikeuslaitoksella on nyt näytön paikka; ihmishenkiä vaatineen ja miljoonavahingot aiheuttaneen törkeän ja härskin vakuutuspetosyrityksen tekijöiden taustat on tutkittava, ja tapauksesta langetettava kunnon tuomiot. Paremmassa ja oikeudenmukaisemmassa yhteiskunnassa täyttyisivät kaikki maastakarkoitusperusteet.

desperaato

Nyt tulee päivittäin uusien käyttäjien pitkiä, kantaaottavia aloituksia. Liekö vain sattumaa vai hakeeko jokin taho näillä tiettyä reaktiota, josta voisi sitten poimia helmiä luettavaksi suvaitsevaiston äänestäjille ja todisteeksi hirveästä rassismuksesta.

matkamasentaja

Ja miksipä tuollaisia kuin yllä kannattaa täältä kysyä. Ei täällä varmaankaan ole Suomen kebabbiloitten toiminnoista ja taseista tietoa ynnä tietokantaa. Ottaa vaan suoraan yhteyttä vaikkapa patentti- ja rekisterihallitukseen tai verottajaan.

ibn ghul

Quote from: JorgCyborg on 11.03.2011, 14:24:28Nykyinen suomalainen starttirahajärjestelmä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Starttiraha on aivan liian avokätinen ja tietylle porukalle suorastaan houkutteleva yhteiskunnan tukien hyväksikäytön muoto.

No ei ole, luepa itse vaikka tuo linkkaamasi teksti. N. 600e/kk, ja siis yritystä kohden, ei yrityksessä työskentelevää henkilöä. Lisäksi tuota myönnetään ainoastaan yrityksille joista alueella on pulaa, lähes missään ei ole pulaa kebab-ravintoloista, joten en usko että niille usein starttirahaa edes myönnetään.

Mutta siis vaikka myönnettäisiin niin ei sillä paljon juhlita. Jos yritys kusettaa jollain muulla tavalla niin sieltä niitä pimeitä tuloja voi tullakin, mutta starttirahan takia ei kannata hillittömiä petossuunnitelmia tehdä, kun työttömyyskorvaus + sossu kombolla saa enemmän rahaa...
"Jos ihmisille sanoo, että heidän kultturinsa on perseestä, miten heidän voi olettaa äänestävän sellaisen väitteen esittäjää?" (John King: Human Punk, s 242)

tarhuri

Niin, ja starttirahan on oikeastaan aika pieni summa, lienee jotain tuollaista työmarkkinatuen suuruusluokkaa.  Tuskin sen varaan kovin suurieleistä talousrikollisuutta saadaan kyhättyä.

Epäilyttävää, minä en ainakaan provosoitunut.
Olen olemassa, siis ajattelen.

Ressu

Olen kuullut myös tämän starttirahasysteemin, mutta se on kyllä kovin pieni, tuskin edes suurempi kuin perustyökkäri. Eri asia on tietenkin, jos myy ohi kassan, mutta kun moni tekee näin pakottaa kilpailu hinnat sen verran mataliksi, että sekin etu menee tai jää kovin olemattomaksi.

Taloudellisesti voidaan sanoa, että valtio sponssaa pizzoja ja kebabbeja kansalle mikä omasta mielestäni näin opiskelijana on loistojuttu! :) Ja onhan se muillekkin parempi, että nämä kaverit eivät istu työkkärillä vaan tekevät jotain työtä. Työkkäriä vastaan Suomi ei saa yhtään mitään..

Mitä tulee kartelliin, niin termi taitaa olla vähän hukassa. :P Kartellin tarkoitus on tavoitella monopolietuja ja määrittää hinta poikkeuksellisen korkeaksi ei poikkeuksellisen matalaksi. :P Kyllä tuollainen "kartelli" näin kuluttajana minulle passaa! :D

Noottikriisi

Vaikka provo olisikin, niin asia kyllä kiinnostaa minuakin.
Starttiraha tosiaan lienee pieni tekijä mutta miten oli uuden yrittäjän verotuksen kanssa? Onko ensimmäinen puoli vuotta verovapaata tms?
Entä yrityksen perustaminen, käsittääkseni siihen tarvitaan aika paljon tietoa byrokratian vaatimuksista. Kuka auttaa ja voisiko saman avun tarjota myös suomalaiselle nuorelle?

Olen maahanmuuttovastainen ja minulle on jokseenkin samantekevää onko maahanmuuttaja töissä ellei kyseessä ole oikeasti sellainen ammattitaito jota Suomesta ei löydy.

Huijaava tai veroeduilla kikkaileva yrittäjä kilpailee epäreilusti rehellisen yrittäjän kanssa (ja kiintiössä suojatyöhön valittu apumies kilpailee epäreilusti suomalaisen tyhmeliinin kanssa). Suomessa on varmasti paljon työttömiä nuoria jotka voisivat alkaa vaikka pienyrittäjiksi jos heitä autettaisiin kuten maahanmuuttajia.


Onko sinusta jo kauan tuntunut siltä että monikulttuurisuus on rikkaus?

pelle12

Quote from: Noottikriisi on 11.03.2011, 18:02:56


Huijaava tai veroeduilla kikkaileva yrittäjä kilpailee epäreilusti rehellisen yrittäjän kanssa (ja kiintiössä suojatyöhön valittu apumies kilpailee epäreilusti suomalaisen tyhmeliinin kanssa). Suomessa on varmasti paljon työttömiä nuoria jotka voisivat alkaa vaikka pienyrittäjiksi jos heitä autettaisiin kuten maahanmuuttajia.



Ei tarvitse kuin pikkasen vilkaista mitä on tapahtunut suomalaisille grilliyrittäjille viimeisen 20 vuoden aikana, niin osaa laskea yksi ynnä yksi.

Noottikriisi

Jep. Tämä kehitys on niin kieroa koska tavallisen perunanenän kannalta on kiva kun välipalansa saa edullisemmin eikä siinä yhteydessä tule aina mieleen tähän liittyvät yhteiskunnalliset vaikutukset. :(

Onko sinusta jo kauan tuntunut siltä että monikulttuurisuus on rikkaus?

Mika.H

Kebabpojilla on omat rahoitussysteeminsä. Jokaisesta maasta tänne tuleva on tietyssä sukulaissuhteessa jo täällä oleviin saman maan veijareihin. He rahoittavat sitten keskenään noita kauppojaan. Ilman pankkeja, jotka eivät noille ikinä mitään rahoitusta edes anna...

On x-määrä menestyviä ravintoloita, joiden tuotolla sitten sukulaispojille annetaan yrittämisen mahdollisuus. Starttirahat ja muut sosiaaliavustukset eivät tuossa ole merkittävässä asemassa. Niiden hakemuksia kun eivät nuo osaa edes täyttää...

Viralliset kauppakirjat ja muu länsimaalainen hapatus ei ole tuossa nyt mikään suuri juttu (lue kusetus). Lähinnä tuo vaan osoittaa sen, että yrittäjä yrittää ja suomalainen virkamies lukee papereita.

Pimeesti nuo myyvät sen mitä pystyvät, mikä ei eroa suomalaisesta yrittäjästä mitenkään.

Se, että noita ravintoloita on samalla kadulla tuhat, osoittaa vaan sen, että kova on pojilla yritys. Enemmän nuo omia rahojaan tuossa polttelevat kuin valtion. Lähinnähän alvit noissa maksamatta jäävät jos jäävät.

Paska ja raskas bisnes tuo ravintolatouhu on, mutta jos sattuu paikka natsaamaan niin kyllä tuossakin tienaa välillä kunnollakin.

Alalla on tietytsi melko kirjava joukkio sekalaista porukkaa, joten ei nyt ihan kaikkia viitsisi syyttää siitä, että pari idioottia polttivat kerrostalon.
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Mika.H

Quote from: pelle12 on 11.03.2011, 18:08:30
Ei tarvitse kuin pikkasen vilkaista mitä on tapahtunut suomalaisille grilliyrittäjille viimeisen 20 vuoden aikana, niin osaa laskea yksi ynnä yksi.

snagarit tappoi mäkki ja "bensikset", jos ihan tarkkoja ollaan...
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

pelle12

Quote from: Noottikriisi on 11.03.2011, 18:16:36
Jep. Tämä kehitys on niin kieroa koska tavallisen perunanenän kannalta on kiva kun välipalansa saa edullisemmin eikä siinä yhteydessä tule aina mieleen tähän liittyvät yhteiskunnalliset vaikutukset. :(


Lyhytnäköistä, mutta ah niin ymmärettävää. Put your money where your mouth is, vai miten se jenkki sanoisikaan?

MaryLee

Yleisin veto on se että pankkikortti ei käy / laite on rikki.
raha jää pois kirjanpidosta.

Toinen on se että työntekijöitä on 8-10 joista 2-3 kirjoilla.
(loput vetää työttömyyskorvausta..)

Jos myy pizzaa/kebabbia femmalla niin on PAKKO varastaa jostain. Kotipizza myy about tuplahinnalla.

Tommi Korhonen

Niissä Tampereen kebabbiloissa joissa käyn ei varmaankaan ole omistajien vaihto tai konkurssihuijaukset ongelma. Heval, Pizza Service, Partola Kebab tms.
Mutta JOTAIN outoa noissa on: kaikissa on samanlaiset hinnastot, ja kun olen kysellyt niin jossain määrin positiivisesti ovat sanoneet olevansa kyllä ketjussa/ketjuuntuneet. Kaikkein hämmentävintä on paikka jossa on kahdeksan tai yhdeksän kameran (!) valvontajärjestelmä. Yksi kameroista muuten valvoo myös kassaa. Ei siinä mitään.

Tuo ketjuuntumisen mekaniikka minua kyllä kiinnostaisi. Miten se tapahtuu ja onko rehellistä peliä. Arvostan näitä kaikkia paikkoja, ja siellä on ahkeraa populaa. Ja kaikki paikat kyllä myyvät sellaisella volyymillä että voivat ihan rehellisesti kantaa kulunsa. Mutta kyllä niissä on porukkaa töissäkin (tässä minä eniten epäilen väärinkäytöksiä noissa paikoissa, esim työttömyyskorvausten ja työnteon sekoitamista).
Joka tapauksessa käyn edelleen noissa paikoissa. Arvostan heidän ahkeruuttaan ja jopa repertuaariaan, ja en usko että siinä on keskustan kebab-paloa vastaavaa hämärää. Jos haluatte hämärän paikan, niin tsekatkaa Jalapeno:t Tampereella... Eihän siellä koskaan käy ketään. Ja jos käy kokeilemassa niin tietää ettei kannatakaan.
Noissa toisissa paikoissa taas porukka on aina "luuhaamassa", mutta yhtälailla voi sanoa että ovat myös aina töissä. Sitä sitoutumista olisi vaikea kantiksilta saada irti. Joku yrittäjä jossain elintarvikekioskissaan kyllä, mutta siinä se perunanenien osalta onkin. Ei siinä että siinä mitään pahaa olisi, niinkin olemme suomalaiset hyvin eläneet. Mutta erilainen työkultturi saattaa vaikuttaa ihan rehellisestikin suomalaisten grillien tappioon.
Quote from: Ant. on 25.06.2015, 06:17:22Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

MoonShine

Pakko kysyy taas, miksi te käytte vetämässä sitä karvaranne$keidaa?
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

RIEKKIS

Quote from: MoonShine on 11.03.2011, 20:54:23
Pakko kysyy taas, miksi te käytte vetämässä sitä karvaranne$keidaa?

Koska osanoiden uusien asukkien jutuista ei olekkaan  pahasta/pahaa vaan esim. kebab on hyvää silloin tällöin nautittuna.
Niko "Riekkis" Riekkovaara Jämsän kaupungin valtuustoon nr 89.

rähmis

Quote from: Tommi Korhonen on 11.03.2011, 20:54:01
Mutta JOTAIN outoa noissa on: kaikissa on samanlaiset hinnastot, ja kun olen kysellyt niin jossain määrin positiivisesti ovat sanoneet olevansa kyllä ketjussa/ketjuuntuneet.

Nyt alkaa polttaa.

Kotikulmasi kebberian omistajana esiintyvä mukavanoloinen yrittäjä ei läheskään aina ole oikeasti paikan omistaja vaikka niin väittäisikin.

Minulla on ollut tilaisuus saada tietoa kuviosta enemmänkin, mutta en ainakaan toistaiseksi kommentoi asiasta enempää. 

törö

Quote from: MoonShine on 11.03.2011, 20:54:23
Pakko kysyy taas, miksi te käytte vetämässä sitä karvaranne$keidaa?

Heidän sapuskoissaan ei ole kaatopaikallista synteettisiä aromeita kuten Mäkkärin safkoissa, niistä on pienempi ruokamyrkytyksen riski kuin ABC:n vuosikertasämpylöissä eivätkä ne ole liian pikaisen lämmittämisen takia vetisiä niin kuin Hesen pakastehampurilaiset.

Hyvää pöperöä saa toki muualtakin, mutta miksi karvaranteiden sapuskoja oikeastaan pitäisi syrjiä? Ei heikäläisiä sentään ole kärynnyt orjatyövoiman käytöstä kuten eräiden kinkkiraflojen tapauksessa on käynyt eivätkä nekään edusta kuin pientä osaa kinkkirafloista, ja vielä on kuulematta sekin, että he olisivat käyttäneet työharjoittelijoita työvoimana, kuten monet suomalaiset yrittäjät.




MoonShine

Quote from: RIEKKIS on 11.03.2011, 21:06:37
Quote from: MoonShine on 11.03.2011, 20:54:23
Pakko kysyy taas, miksi te käytte vetämässä sitä karvaranne$keidaa?

Koska osanoiden uusien asukkien jutuista ei olekkaan  pahasta/pahaa vaan esim. kebab on hyvää silloin tällöin nautittuna.

Entä omanarvontunto ja kuluttajan halu äänestää jaloillaan nykyisten etnohelvettien levittäytymistä vastaan.
Kuka luulee, että poltetun salolaisen ja tamperelaisen kepappilan toimintamallit olivat jotenkin yksittäistapausluonteisia kusetuksineen, erikoiskirjanpitoineen sekä veronmaksun osalta, siis kuka?

Miksi vain kahdessa ravintolassa olisi hoideltu samalla maahantuontipolitiikkaa, työntekijöiden sossuasiointia, omistussuhteiden veivaamista edes takaisin ilman kauppasopimuksia jne....?

Ettei vaan olisi kepulimainen 'maan tapa' kyseessä ja vasta tulipalon yhteydessä alkaa sylttytehtaat paljastua.

Siksi en käy, vaikka kebab julistettaisiin YK:n terveystuotteeksi.
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

Mika.H

Quote from: rähmis on 11.03.2011, 21:13:30
Quote from: Tommi Korhonen on 11.03.2011, 20:54:01
Mutta JOTAIN outoa noissa on: kaikissa on samanlaiset hinnastot, ja kun olen kysellyt niin jossain määrin positiivisesti ovat sanoneet olevansa kyllä ketjussa/ketjuuntuneet.

Nyt alkaa polttaa.


Tampere on erikoinen paikka.
Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

jumahul

Quote from: MoonShine on 11.03.2011, 21:40:51

Entä omanarvontunto ja kuluttajan halu äänestää jaloillaan nykyisten etnohelvettien levittäytymistä vastaan.
Kuka luulee, että poltetun salolaisen ja tamperelaisen kepappilan toimintamallit olivat jotenkin yksittäistapausluonteisia kusetuksineen, erikoiskirjanpitoineen sekä veronmaksun osalta, siis kuka?

Miksi vain kahdessa ravintolassa olisi hoideltu samalla maahantuontipolitiikkaa, työntekijöiden sossuasiointia, omistussuhteiden veivaamista edes takaisin ilman kauppasopimuksia jne....?

Ettei vaan olisi kepulimainen 'maan tapa' kyseessä ja vasta tulipalon yhteydessä alkaa sylttytehtaat paljastua.

Siksi en käy, vaikka kebab julistettaisiin YK:n terveystuotteeksi.

Kuluttajan halu äänestää jaloillaan on varmaan kuluttajakohtaista, kuten myös kuluttajan halu rullakebabille.

Kyllä nämä "kotimaisten ketjujenkin" toimipisteet on lähinnä kebabmaailmanosasta tulleiden "yrittäjien" pyörittämiä. ja kyllä snäkäreitäkin vielä on, nekin on nykyisin aika monesti ulkomaalaisten pyörittämiä. Käykää vaikka Korson grillillä kattomassa.

Eiköhän se kebab ole kuitenkin niitä kaikkein positiivisimpia asiota, joita humanitäärisen maahanmuuton seurauksena on Suomeen tullut. Toisin kuin rautatientorin biomassaiset tukipylväät.

Niissä kahdessa ravintolassa, jotka harrastivat laittomuuksia ja poltettiin on yhteistä se, että niissä harrastettiin laittomuuksia ja ne poltettiin.

matkamasentaja

Quote from: Mika.H on 11.03.2011, 21:44:27
Quote from: rähmis on 11.03.2011, 21:13:30
Quote from: Tommi Korhonen on 11.03.2011, 20:54:01
Mutta JOTAIN outoa noissa on: kaikissa on samanlaiset hinnastot, ja kun olen kysellyt niin jossain määrin positiivisesti ovat sanoneet olevansa kyllä ketjussa/ketjuuntuneet.

Nyt alkaa polttaa.


Tampere on erikoinen paikka.

On. Siinä olet oikeassa, mutta mieluummin asun Tampereen liepeillä kuin Mänttässä.