News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2011-01-03 Valviran ylitarkastaja: 6 e pizzat kielivät väärinkäytöksistä

Started by Suomitalon renki, 03.01.2011, 10:51:36

Previous topic - Next topic

EL SID

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 18:05:19
Pitääkin vinkata Rabbelle että ottaa listalle EL SID-pitsan, joka painaa kolmen normaalin pitsan verran.

minä voin kysyä, jahka näen miehen seuraavan kerran. Kerronko terveisiä?

Ps. odottelen niitä lähdetietoja sinun laskelmillesi.

http://hommaforum.org/index.php/topic,40986.msg547739.html#msg547739



Kyrsimys

Quotetässä olisi kiva nähdä lähdetiedot, kun kerran on vastakkaisiakin väitteitä, jotka perustuvat faktoihin. kuten tämä:

http://www.mtk.fi/liitot/varsinaissuomi/tarmokas/fi_FI/Materiaalipankki/_files/84704557449938699/default/maisemayritt%C3%A4j%C3%A4t%20luento%202.12.2010.pdf

Ja mihinköhän faktoihin nuo sitten perustuvat? Dioissa annetut summat ovat osa esimerkkiä, ei mitään faktaa, ellei sinulla ole asiasta parempaa tietoa. Ainakaan tuo 4dl jauhoja = 30 senttiä ei todellakaan pidä paikkaansa edes vähittäismyyntihinnoilla.
Kriittisyys merkitsee toisinajattelua, protestia vallitsevia ennakkoluuloja ja vääristymiä vastaan. Kriittisyys edellyttää oman arvonsa tuntevaa ja itseensä uskovaa ihmistä, aggressiivisuutta, uskallusta, mielikuvitusta ja asennetta, jossa ei luonnostaan hyväksytä asioita sellaisina kuin ne ovat.

Fatman

Katson tässä paikallisen turkkilaisen pizzerian listaa:
- Aukioloaika on 77 tuntia viikossa
- Pizzojen hinnat ovat välillä 5-18 euroa (halvin ei ole se tavallisin oman kokemuksen mukaan.)

Pizzojen maku on erinomainen, käyn siellä jatkossakin.  ;)

retired

QuoteSähköä lätyn paistamiseen kuluu noin 0,06 €:n edestä.

6 pitsan uuni näyttäisi olevan 9,6kW teholtaan ja kuluttaa muuten saman paistaako 10 pitsaa tunnissa vai 0 pitsaa tunnissa, siis päällä ollessaan. Sehän ei ole mikään mikro joka lämpiää tarvittaessa, vaan on päällä koko päivän, joten sähkön kulutus on suht vakio myynnistä riippumatta.

Cettu

Eräässä Kaisaniemen kiinalaisessa buffet-ravintolassa ainakin pistetään rahat tylysti kassasta ohi, jos maksaa käteisellä. Sitten jos pyytää kuittia, niin vastahakoisesti lyödään sen 7 e kassaan, kun on pakko.

apexi

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 17:44:18
Tilitoimistojen hintoja voi ihmetellä vaikka täältä:

http://tilitoimistojenhintavertailut.netai.net/

Edullisin hinta alle 200 kuitin kuukausiveloitukselle oli 150e. Aiemmin oltiin laskettu, että 3500 annosta pitäisi myydä, että päästään voitolle, joten vähintään 3500 kuittia pitäisi tilitoimiston käsitellä. Lisäksi tietenkin kaikki muut pikku kuitin +100 kpl varmaankin. Saattaa tuo 1000e olla siis jopa alakanttiin.

Tilannehan tietenkin muuttuu mikäli jostain syystä ei löydykään kuittia kaikista myynneistä, ei tule niin kalliiksi tilitoimistokaan.
"See computers are racist because they make them too hard to use. They need to make them easy like TV, so people in the community can have good jobs. Computers are made by whites and chinese, and they don't like it when we try to get ahead."
-Rakim, Oakland.

Alfresco

Quote from: retired on 03.01.2011, 18:29:06
QuoteSähköä lätyn paistamiseen kuluu noin 0,06 €:n edestä.

6 pitsan uuni näyttäisi olevan 9,6kW teholtaan ja kuluttaa muuten saman paistaako 10 pitsaa tunnissa vai 0 pitsaa tunnissa, siis päällä ollessaan. Sehän ei ole mikään mikro joka lämpiää tarvittaessa, vaan on päällä koko päivän, joten sähkön kulutus on suht vakio myynnistä riippumatta.

Sähkö siirtomaksuineen maksaa tänä päivänä n. 13-14 s/kWh. Eräs kaveri kirjoitti turunturkkilaisten pitseriasta joka on auki 77 h/vk. Heidän sähkölasku on 385 euroa kuussa pelkästä uunista. Jos ei pimeässä halua istua niin valoista ja muusta menee joku satku lisää. Tämä siis vaan tiedoksi teille, jotka teette kauppaa ja makselette laskuja pelkillä kateprosenteilla.

Mika.H

Quote from: apexi on 03.01.2011, 18:55:46
Aiemmin oltiin laskettu, että 3500 annosta pitäisi myydä, että päästään voitolle, joten vähintään 3500 kuittia pitäisi tilitoimiston käsitellä. Lisäksi tietenkin kaikki muut pikku kuitin +100 kpl varmaankin. Saattaa tuo 1000e olla siis jopa alakanttiin.

hehheh. oletkos kuullut sellaisesta yhteenvedosta? vaikkapa päivittäisestä?

Vai meinaatkos että ihan tosissaan jokainen pizza tuonne kirjanpitoon lyödään omana vientinään?

;)

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Alfresco

Quote from: apexi on 03.01.2011, 18:55:46
... Saattaa tuo 1000e olla siis jopa alakanttiin.

Tilannehan tietenkin muuttuu mikäli jostain syystä ei löydykään kuittia kaikista myynneistä, ei tule niin kalliiksi tilitoimistokaan.

Sehän tässä onkin koko homman juju. Kun muste haalenee kuisteista välittömästi, säästää monessa asiassa.

VirtuteEtArmis

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 18:05:19
Pitääkin vinkata Rabbelle että ottaa listalle EL SID-pitsan, joka painaa kolmen normaalin pitsan verran.

Lastenannoksia moiset, tosiraavas punaniska syö aikuisten kokoja, sillä alle 100 kg rääpäleet punnitaan neuvolassa.

Hyperkuningas - tämän hetken suurin kaupallinen känkkysovellus

# Hinta 28€ kotipaketissa
# 2,5kg taikinaa
# rajaton lukumäärä täytteitä
# halkaisija 75cm
# suositellaan kymmenelle hengelle

Tuossa olisikin sopiva testi rajalle, kynäniskat ja muut nälkää pakoon lähteneet wannabe uussuomalaiset voisivat vetästä tuollaisen sianlihalla täytetyn pizzan tunnissa tuulensuojaan. Jos ei uppoa, niin takaisin lähtömaahan, mars mars  :P

Riukulehto

Quote from: VirtuteEtArmis on 03.01.2011, 19:02:23

Hyperkuningas - tämän hetken suurin kaupallinen känkkysovellus

# Hinta 28€ kotipaketissa
# 2,5kg taikinaa
# rajaton lukumäärä täytteitä
# halkaisija 75cm
# suositellaan kymmenelle hengelle

Tuossa olisikin sopiva testi rajalle, kynäniskat ja muut nälkää pakoon lähteneet wannabe uussuomalaiset voisivat vetästä tuollaisen sianlihalla täytetyn pizzan tunnissa tuulensuojaan. Jos ei uppoa, niin takaisin lähtömaahan, mars mars  :P

Testanneet ovat onnistuneesti
http://www.youtube.com/watch?v=cpWwkSnat5M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=cpWwkSnat5M
"Sanomattakin on selvää, että Itä-Ukrainassa on vahva venäjänkielinen vähemmistö, kun taas läntisellä puolella on enemmän ukrainalaisia. Yksi osasyy varmasti siihenkin, että tämä kriisi eskaloitui, oli se lainsäädäntö, joka rakennettiin venäjänkielisyyttä vastaan Ukrainassa": Alexander Stubb 11.9.2014

Alkuasukas

Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 18:59:27
Quote from: apexi on 03.01.2011, 18:55:46
Aiemmin oltiin laskettu, että 3500 annosta pitäisi myydä, että päästään voitolle, joten vähintään 3500 kuittia pitäisi tilitoimiston käsitellä. Lisäksi tietenkin kaikki muut pikku kuitin +100 kpl varmaankin. Saattaa tuo 1000e olla siis jopa alakanttiin.

hehheh. oletkos kuullut sellaisesta yhteenvedosta? vaikkapa päivittäisestä?

Vai meinaatkos että ihan tosissaan jokainen pizza tuonne kirjanpitoon lyödään omana vientinään?
Tais ne meinata...
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Mika.H

Quote from: Alkuasukas on 03.01.2011, 19:32:29
Quote from: Mika.H on 03.01.2011, 18:59:27
Quote from: apexi on 03.01.2011, 18:55:46
Aiemmin oltiin laskettu, että 3500 annosta pitäisi myydä, että päästään voitolle, joten vähintään 3500 kuittia pitäisi tilitoimiston käsitellä. Lisäksi tietenkin kaikki muut pikku kuitin +100 kpl varmaankin. Saattaa tuo 1000e olla siis jopa alakanttiin.

hehheh. oletkos kuullut sellaisesta yhteenvedosta? vaikkapa päivittäisestä?

Vai meinaatkos että ihan tosissaan jokainen pizza tuonne kirjanpitoon lyödään omana vientinään?

Tais ne meinata...

oioi. monen kilon pizzoja kirjanpidossa tuhansittain?

ei ihme, ettei 6 euron hinnalla noita saa..;)

ps. tehdäänköhän varastomuutokset jokaisen pizzan jälkeen?

;D

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

VikaTikki

Ravintola-alalla sama meno kuin rakennusalallakin.
Ainoastaan suomalaisilla on verovelvollisuus.
Ongelma ulkomaalaisten kanssa kilpailussa ei ole oma ahneuteni, vaan se, että työntekijästä laskuttamastani eurosta 30% vakuutuskartellille ja semmoset ehkä 50% alveina ja tuloveroina valtiolle. Tää verovapautettu porukka on semmosessa 80% kilpailuetuasetelmassa suomalaisiin nähden, joten ei ihme, että voidaan halvemmalla myydä.
Bryssä on bryssä vaikka voissa paistais.

FadeAway

Pizza ja Kebab alalla oli ainakin 2000-luvun alussa käytössä ulkomaalaistahoilla toimiva menetelmä.
A ryhtyy yrittäjäksi hakee starttirahaa ja hänen(kaveri/sukulainen)B lähtee pimeisiin töihin työttömyyskorvauksella tai mahdollisesti jopa ansiosidonnaisella. Pizza Keskus(tai mikä ikinä) myy halpoja pizzoja palkkakulut lähes olemattomat. A&B saattoivat asua samassa kämpässä , jonka maksaja oli sossu oy ab. Tuen saajana B.
Siinä sitten bisnes rullaa ja suuri osa bisneksestä meni kirjanpidon ohi(jos edes kirjanpitoa oli.).
Liiketoiminta jatkui yleensä alle vuoden, jonka jälkeen suuri osa palkoista, laskuista, alveista, työnantajamaksut jne jäivät konkurssipesästä valtion maksettavaksi.
Pizza Keskuksen konkurssipesästä B ostaa laitteet ja mitä käypää sieltä nyt löytyy(Esim. varastoon saatettiin hankkia tarpeita..). Rahat tähän hän on saanut työkkäristä=KELAsta tai palkkoina A:n "työntekijänä". Tämän jälkeen , kun on hieman lomailtu ja "kunnostettu" pizzeriaa, B hakee starttirahaa ja perustaa samaan tilaan , vaikka Pizza Centerin. Ja jos mahdollista A tulee B:lle (pimeisiin)töihin. Yrittäjien työttömyysturva on aika huono, joten karenssin ajan B:n tulot tulevat sossusta ja pimeästä palkasta pitsabisneksestä.

Tässä vaiheessa kadun toisella puolella työskentelevä suomalaisomisteinen pitseria menee konkkaan, kun eivät pysty kilpailemaan 4-5 euron pitsoja vastaan rehellisesti.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

MoonShine

Tietenkin karvaranteet tekee noin, jos järjestelmä kerran antaa siihen mahdollisuuden.
On kuitenkin olemassa eräs kansanryhmä, joka on vielä nokkelampi. Ne hakee kaiken tarvitsemansa Sossu/KELASTA, eikä tule edes hiki.
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

Mika.H

Quote from: FadeAway on 04.01.2011, 19:51:23
Pizza ja Kebab alalla oli ainakin 2000-luvun alussa käytössä ulkomaalaistahoilla toimiva menetelmä.
A ryhtyy yrittäjäksi hakee starttirahaa ...

Mistä hemmetistä tuo starttirahajuttukin on oikein keksitty?

http://www.mol.fi/mol/fi/04_yrittaminen/05_starttiraha/index.jsp

Yrittäkää nyt edes hieman. Teette tästä palstasta täysin pelletasoisen keskustelupalstan noilla jorinoillanne!

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Iloveallpeople

QuoteYrittäjä: Kuuden euron pizza vie perikatoon

...
Petri Niemenoja toimii yrittäjänä porilaisessa Pressan Pizzassa. Hän avaa omaa kirjanpitoaan asian selventämiseksi.

Ostot lohkaisevat vuoden verottomasta myynnistä yli puolet. Noin kolmasosa menee palkkakuluihin. Vuokra-, lainanhoito-, sähkö- ja mainoskulujen jälkeen mm. ylimääräisiin hankintoihin, kirjanpito- ja muihin juokseviin kuluihin jää vähän yli 3 prosenttia, laskeskelee Niemenoja.

- Tästä päästään nopeasti sellaiseen yhtälöön, että ei siinä voittoa tehdä. Tämä on faktaa meillä. Ja me olemme sentään melko hyvin myyvä pizzeria. Emme ole ydikeskustassa, joten vuokrakulumme eivät ole kovin suuret. Ydinkeskustassa vuokrat voivat olla jopa 3-4 kertaiset.

- Jos joutuisin myymään pizzaa kuudella eurolla niin ampuisin itseäni jalkaan ja kiroisin paljon. Minulle se on mahdoton yhtälö. Meillä normaalikokoisen pizzan hinta on 7,30 - 8,20 euroa. Lounastarjouksemme 6,90 euroa sisältää juoman ja alkusalaatin ja se on jo huikeasti tappiollista toimintaa.
...

YLE Satakunta
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Mika.H

Quote from: Iloveallpeople on 05.01.2011, 14:31:49
Lounastarjouksemme 6,90 euroa sisältää juoman ja alkusalaatin ja se on jo huikeasti tappiollista toimintaa.


Onpas typerä yrittäjä jos huikealla tappiolla myy...

PS. muuten juttu oli taas tyypillistä yleläistä tutkivaa jouranalismiä..;)



Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

hammerzeit

Quote from: Mika.H on 05.01.2011, 14:47:29Onpas typerä yrittäjä jos huikealla tappiolla myy...

Oletko ikinä kuullut ns. loss leader -tuotteista, tai kotoisammin vaikka sisäänvetäjistä? Kun myyt Lassille pizzan tappiolla, Lassi voi hyvin huomata, että paikan sapuskat ovat hyviä ja tulla toistekin syömään voitollisesti.

Ja toisaalta jos et myy, naapurin Kebab Türkiye myy taatusti, jolloin asiakkaat keskittyvät sinne. Markkinointia tämäkin.
A war is easily won if your enemy does not know he is fighting.

Mika.H

Quote from: hammerzeit on 05.01.2011, 14:58:10
Quote from: Mika.H on 05.01.2011, 14:47:29Onpas typerä yrittäjä jos huikealla tappiolla myy...

Oletko ikinä kuullut ns. loss leader -tuotteista, tai kotoisammin vaikka sisäänvetäjistä? Kun myyt Lassille pizzan tappiolla, Lassi voi hyvin huomata, että paikan sapuskat ovat hyviä ja tulla toistekin syömään voitollisesti.

Ja toisaalta jos et myy, naapurin Kebab Türkiye myy taatusti, jolloin asiakkaat keskittyvät sinne. Markkinointia tämäkin.

Juu olen kuullut juu.

Tuo pizzajuttu oli sen verran paksua potaskaa, etten nyt jaksanut tuon tarkemmin asiaa kommentoida. lounas ei kuitenkaan tappiollista toimintaa ole.

6,9 euroa on muuten reipas 40mk... markka-aikana tuo oli aivan helvetin kallis lounas...

Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

hammerzeit

Quote from: Mika.H on 05.01.2011, 15:00:536,9 euroa on muuten reipas 40mk... markka-aikana tuo oli aivan helvetin kallis lounas...

Jep, tämä olisi kokonaan toinen ja ainakin minua kiukuttava aihe. Muistan vielä elävästi miten eurojen tullessa säädettiin, että valuutanvaihdon suojissa hintoja ei saa korottaa. Muistaako joku että kahvikuppi olisi maksanut joskus aiemmin huoltoasemalla lähemmäs 12 markkaa? Koska minä en muista!
A war is easily won if your enemy does not know he is fighting.

Mika.H

Quote from: hammerzeit on 05.01.2011, 15:06:27
Muistaako joku että kahvikuppi olisi maksanut joskus aiemmin huoltoasemalla lähemmäs 12 markkaa? Koska minä en muista!

Enpä muista minäkään. Paljonkos muuten paketista saa kahvikuppeja? 100kpl/kg?

Laskekaapas tuon katteet sitten... Vai onko tuossakin joku "virallinen" taho määrännyt minimihinnan jolla saapi myydä?





Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

antero

Quote from: Mika.H on 05.01.2011, 15:00:53
6,9 euroa on muuten reipas 40mk... markka-aikana tuo oli aivan helvetin kallis lounas...


2500e/6,9e*6,9e*5,94573mk/e ois 14 864 mk.

Mitä duunarin mediaanipalkka oli tuolloin?
Kyllästyttääkö vatnikki-jäsenien jatkuva dada? Mene omaan profiilisi, klikkaa "Kaverit/estolista", klikkaa "Muokkaa estolistaa", Lisää estolistalle haluamasi vatnikit. Ja nauti Hommasta ilman vatnikkejä!

Alkuasukas

Quote from: antero on 05.01.2011, 15:40:52
Quote from: Mika.H on 05.01.2011, 15:00:53
6,9 euroa on muuten reipas 40mk... markka-aikana tuo oli aivan helvetin kallis lounas...


2500e/6,9e*6,9e*5,94573mk/e ois 14 864 mk.

Mitä duunarin mediaanipalkka oli tuolloin?

Ohos, nyt tuli niin korkeaa matematiikkaa notta.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

EL SID

Quote from: Mika.H on 05.01.2011, 14:20:37




Quote from: Alkuasukas on 05.01.2011, 15:53:04




Puuttumatta enää mitenkään pizzerioiden kulurakenteeseen, kysyisin teiltä molemmilta, että mikä ihmeen tarve/motivaatio teillä on väittää pizzerioiden tekevän "miljoonatulosta", kun kerran tutkimukset ja monet yrittäjät väittävät, ettei se kannata?

käsittääkseni teillä ei ole edes mitään kokemusta asiasta, vaan lähinnä kirjoitatte asenteella "musta* minusta tuntuu"?

*=rasistinen ilmaus, joutui sensuurin kohteeksi


Marius

Mutta saahan parin euron kaffikuppiin kaupanpäällisiä:

Kermaa ja sokeria, niin paljon kuin kehtaa, ja kannattaa tietysti kehdata.
Lusikkaa ei saa pölliä, mutta puiset sekoitustikut on hyviä sytykkeitä, pahvimukeja voi hyödyntää monin tavoin, jne. Tietysti kannattaa muistaa serviettipaperit, tuiki tarpeellisia...

Niin, että kyllä kahvee saattaa tulla hintoihinsa, myyjällekin.

No ei nyt tosissaan, tuo oli vaan pieni osa urbansurvivalkaupunkisissitaktiikkaa, jonka oppii perusteellisemmin, hienosäätöineen, vain käymällä "kurssit".
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Alkuasukas

Quote from: EL SID on 05.01.2011, 16:11:31

Puuttumatta enää mitenkään pizzerioiden kulurakenteeseen, kysyisin teiltä molemmilta, että mikä ihmeen tarve/motivaatio teillä on väittää pizzerioiden tekevän "miljoonatulosta", kun kerran tutkimukset ja monet yrittäjät väittävät, ettei se kannata?

käsittääkseni teillä ei ole edes mitään kokemusta asiasta

Missä olen puhunut miljoonatuloista? On ollut kyse kannattavuuslaskelmista, ja niiden perusteella 6€ pitsassa on kate noin 80%, eli ei voi mennä tappiolla. Oma suosikkikebumestani Eerikin Pippuri teki reilun 800t€ liikevaihdolla pari kymppiä plussaa.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

EL SID

Quote from: Alkuasukas on 05.01.2011, 16:22:09
Quote from: EL SID on 05.01.2011, 16:11:31

Puuttumatta enää mitenkään pizzerioiden kulurakenteeseen, kysyisin teiltä molemmilta, että mikä ihmeen tarve/motivaatio teillä on väittää pizzerioiden tekevän "miljoonatulosta", kun kerran tutkimukset ja monet yrittäjät väittävät, ettei se kannata?

käsittääkseni teillä ei ole edes mitään kokemusta asiasta

Missä olen puhunut miljoonatuloista? On ollut kyse kannattavuuslaskelmista, ja niiden perusteella 6€ pitsassa on kate noin 80%, eli ei voi mennä tappiolla. Oma suosikkikebumestani Eerikin Pippuri teki reilun 800t€ liikevaihdolla pari kymppiä plussaa.


yritin odotella vielä mikan vastausta, mutta sitä ei tullut.

oletko ajatellut että sinä olisit väärässä? ettei se olekaan aivan noin yksinkertaista?

teorian ja käytännön ero on se, että on helppo piirtää v*t*n kuva, mutta käytäntöä on tehdä itse sellainen.
Pizzerioiden jatkuvat omistajien vaihtumiset, konkurssit, valtaväestön omistamien pizzerioiden hiljainen katoaminen kielivät siitä, ettei alalla ole kaikki hyvin.
Olen saanut tuttavalta todellisen kustannuslaskelman pizzerian kuluista, sen perusteella voin sanoa, että itse en alalle lähtisi. Ikävä kyllä, minua kiellettiin levittästä laskelmia julkisuuteen, alunperin sain laskelmat vain siksi, koska olin vihjannut voivani itse harkita alaa, mikäli työnäkymät huononevat.
Mutta kun itse olet noin varma pizzerian omistamisen ihanuudesta, niin mikä estää sinua lähtemästä pizzayrittäjäksi? tienaisit ja voisit osoittaa kuinka hyvin pärjäät. Ja jos opiskelet tai asut vielä äitisi helmoissa, niin voit palkata pizzeriaan omat piiat ja rengit tekemään työtä, sinä omistajana voisit vain loikoilla ja nauttia muiden työn tuloksesta?

Senhän pitäisi onnistua. itse asiassa sen on pakko onnistua. Sinähän et ole voinut tehdä vääriä laskelmia. Et ainakaan voi myöntää sitä.

EL SID

Quote from: Mika.H on 05.01.2011, 14:20:37
Quote from: FadeAway on 04.01.2011, 19:51:23
Pizza ja Kebab alalla oli ainakin 2000-luvun alussa käytössä ulkomaalaistahoilla toimiva menetelmä.
A ryhtyy yrittäjäksi hakee starttirahaa ...

Mistä hemmetistä tuo starttirahajuttukin on oikein keksitty?

http://www.mol.fi/mol/fi/04_yrittaminen/05_starttiraha/index.jsp

Yrittäkää nyt edes hieman. Teette tästä palstasta täysin pelletasoisen keskustelupalstan noilla jorinoillanne!




ainakin Vaasan TE-keskuksen mukaan keskimääräinen starttiraha oli vuonna 2009 590 euroa kuukaudessa. Täälläpäin sillä maksaa tilan vuokrat ja hieman kustannuksia, mutta ei juuri mitään muuta. Tosin starttirahoissa on eroa, tiedän sen olevan joissakin tapauksissa lähemmäs 900 euroa.
Siksi on pakko ihmetellä, miksi tietyt yritykset pizzeriat vaihtuvat suvussa, niille tottakai haetaan starttirahaa, kun velipoika aloittaa "uutena" yrittäjänä, jne, mutta ei firmaa pelkällä starttirahalla pyöritetä, mikä ei ole tarkoituskaan.
Tietenkin yrittäjä voi maksaa itselleen niin pienet tulot, että hänen asumis ja muut sosiaalituet pysyvät täysimääräisenä. Kun kaikkia ei laiteta koneelle, ei tarvitse ihmetellä, miksi joku pitserian pyörittäjä ajaa premium-luokan autolla, kun taas viereisen kiskan rehellinen Franchiseyrittäjän vanha toyota jättää jälkeensä enemmän (ruosteista) rautaa, mitä autossa lähti liikkeelle.