News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

Pizzerian hygieniataso

Started by kertsu59, 20.10.2009, 09:19:22

Previous topic - Next topic

Shemeikka

#60
OT hampurilaiset

Luin noin 15 vuotta sitten kirjan nimeltä, Pikaruokakansa (Fastfood nation) joka kertoi hampurilaisista. Mieleeni jäi nippelitieto, että USAssa hampurilaispihveissä voi olla jopa 20% teurastetun eläimen ulostetta mukana. Syynä on teurastajien kiire suolia leikatessa ja kakkaa ei hampurilaisen syöjä huomaa, koska hampurilaisten ulkonäkö, haju ja maku on kokonaan kemikaaleilla aikaansaatu.

Euroopassa tilanne on parempi teurastajien parempien työolojen takia; ehkä 7% hampurilaislihasta on eläimen ulostetta.

Huomiomuumio: tämä siis tilanne noin vuonna 2003.

Käyn tästä tiedosta huolimatta useahkosti hampurilaisella kotimaisessa ketjussa.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Hämeenlinnan Oraakkeli

#61
Quote from: Shemeikka on 02.10.2019, 17:19:34
OT hampurilaiset

Luin noin 15 vuotta sitten kirjan nimeltä, Pikaruokakansa (Fastfood nation) joka kertoi hampurilaisista. Mieleeni jäi nippelitieto, että USAssa hampurilaispihveissä voi olla jopa 20% teurastetun eläimen ulostetta mukana. Syynä on teurastajien kiire suolia leikatessa ja kakkaa ei hampurilaisen syöjä huomaa, koska hampurilaisten ulkonäkö, haju ja maku on kokonaan kemikaaleilla aikaansaatu.

Euroopassa tilanne on parempi teurastajien parempien työolojen takia; ehkä 7% hampurilaislihasta on eläimen ulostetta.

Käyn tästä tiedosta huolimatta useahkosti hampurilaisella kotimaisessa ketjussa.

Ja itse teurastamossa työssä olleena sekä mäkkärin laatuvaatimuksista kuulleena sanoisin että sitä lehmänulostetta on uutisen siällössä 100%. Jos olisi noin paljon paskaa niin ehec koli infektiot olisivat yleisempiä.

Bellerofon

Juu. Ei pidä paikkaansa. Jauheliha pitäisi periaatteessa aina kypsentää täysin, sillä pieni vaara on EHEC bakteereille tarttua teurastuksessa, mutta määrät tartunnoille olisivat aivan toista luokkaa, jos jauhelihassa olisi 7-20% paskaa.
Voin sanoa omasta kokemuksestani, että täysin tuulesta temmattu luku. Todennäköisempää lienee saada sontaa purilaiseen valmistajan käsistä.

Pullervo

#63
Tappajapizza iski Saksassa. Nyt kyseessä oli kohtalokas virhe elintarvikeketjun alkupäässä/keskivaiheilla eli pizzasalamimakkaran valmistajalta lähti maailmalle listeriabakteerin saastuttamia tuote-eriä. Hessenissä kaksi ikäihmistä menehtyi listerioosiin ja 37 sairastuneesta on raportoitu. Listerioosin tappavuus on noin 25 % sairastuneista ja useille riskiryhmille, joilla on heikentynyt vastustuskyky, on tuo tietysti todennäköisemmin kohtalokas, kuin perusterveille aikuisille.

Wilke Wurstwaren -makkaratehdas löysi jo keväällä sisäisessä valvonnassaan vaarallisia mikrobeja tuotteistaan. Nyt tuotteiden takaisinveto on maailmanlaajuinen ja yrityksen tuotanto ajettu alas.

Menee hieman ketjun fokuksen ohi, mutta huonosti/väärin valmistetuista, säilytetyistä, käsitellyistä jne elintarvikkeista voi koitua vakavampiakin seurauksia, kuin loppuillan tiivis vietto wc:ssä. Tietysti tuota saastunutta pizzasalamia on voinut syödä ilman sitä pizzaakin, sikäli tässä nyt on tällainen oletus asiassa ilman vahvistusta.

https://www.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-aktuell/bensdorf-listerien-in-pizza-salami-und-bruehwurst-zwei-tote-65087146.bild.html
Quote from: Bild/konekäännösWORLDWIDE RECALL AT WILKE SAUSAGES

Listeria in pizza salami - two dead
(2.10.2019)

Pizza salami contaminated with Listeria and sausage made by Wilke Wurstwaren should have killed two people - now the company was closed!

The two deaths are, according to Robert Koch Institute with a probability of 99.6 percent in the "immediate context" to the Wilke products, the first reported the "HNA" .

The victims are two elderly people. Another 37 cases of illness are said to be related to Wilke products. In addition, District Administrator Dr. Reinhard Kubat all Wilke products worldwide back!

(...)

e: lisätty uutisen päiväys

nollatoleranssi

Quote from: Pentecost on 01.10.2019, 11:28:56
Mutta onhan se kuitenkin hienoa, että:

QuoteAsiakkaamme eivät ole koskaan valittaneet

Tuo voi olla totta, koska kyseinen paikka oli  ollut vuonna 2018 paras yleisöäänestyksessä yli 680 ääntä. Löytyy netistä.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

Ajatolloh

Quote from: Mika.H on 21.10.2009, 00:33:25
ok. yleensähän ruokamyrkytyksen saa jos kylmäketju tökkii. toki muitakin syitä on, mutta tuo nyt noista on tärkein.


Totta. Tosin listeria on ilkeä (sv. listig) poikkeus. Listeria-basilisko elää ja lisääntyy jopa ihan jääkaappilämpötiloissakin. Tämähän sai kokea eräs meijeri ikävästä takavuosina Pohjanmaalla.

Perustietoa tuosta liskomaisesta listeriasta. https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/listeriabakteeri/

Pentecost

Minäkin tuppasin nauramaan näille ruokamyrkytysasioille, kunnes sain sellaisen kivan bakteerin, että olin sairaalassa kaksi viikkoa. Oli levinnyt keuhkoihin, munuaisiin ja ties minne. Olo oli karmea enkä halua kokea moista enää koskaan. Arvatkaako vaan käynkö missään karvaranteiden paikoissa?

Bakteeri ei sitten vaan suostunut kuolemaan ja otti peräti kolme antibioottikuuria, kunnes siitä päästiin. Olin kuusi viikkoa sairaslomalla.

Ja tämä kaikki yhdestä ainoasta vierailusta pizzeriassa.

KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

foobar

Quote from: Mika.H on 20.10.2009, 21:29:27
ps. missäpäin olisi somalipohjainen ravintola? onko missään??

Vuosia sitten jossain muistaakseni Itäkeskus-Vuosaari-linjallahan oli somalialainen tilausravintola. Meni sitten kiinni kun joku perunanenä oli vuokrannut itselleen tms. ja uunista löytyi reippaat määrät torakoita ja sillä tapaa. Viranomaiset laittoivat paikan salamana kiinni ja asiasta jopa uutisoitiin näkyvästi!

Ainut asia jota tässä ihmettelen on etteivät kaiken maailman hyväkkäät osanneet pöyristyä siitä että somalialaiseen ravintolaan ylipäänsä sovelletaan jotain kriteereitä. Tasa-arvon ja antirasismin nimissähän sääntöjen pitäisi olla eri ryhmille erilaiset!
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Ajatolloh

#68
Somalialaisen ravintolan perään kyselijöille: 2. linjalla on Camel Cafe.

https://www.facebook.com/pages/category/Restaurant/Camel-cafe-661357557347093/

En ole käynyt, joten turha kysyä tarjoomuksien hinta-laadusta mitään. Kannattaa käydä itse testaamassa ja kertoa meille muillekin.

Edit. Jaa lieköhän tuokin kuollut pois kun eivät ole kahteen vuoteen fecestäkään päivittäneet?

Joku on näköjään 2017 käynyt lounastamassa ja oli tyytyväinen hinta-laatuun. http://blog.juhah.org/2017/04/20/camel-cafe/

-PPT-

Jos ei ruokamyrkytystä pelkää niin silloin kannattaa välttää etnisiä paikkoja ettei osaltaan pönkitä harmaata taloutta tai jotai etnisten keskinäisiä reviirirististiriitoja.

newspeak

#70
Quote from: Shemeikka on 02.10.2019, 17:19:34
OT hampurilaiset

Luin noin 15 vuotta sitten kirjan nimeltä, Pikaruokakansa (Fastfood nation) joka kertoi hampurilaisista. Mieleeni jäi nippelitieto, että USAssa hampurilaispihveissä voi olla jopa 20% teurastetun eläimen ulostetta mukana. Syynä on teurastajien kiire suolia leikatessa ja kakkaa ei hampurilaisen syöjä huomaa, koska hampurilaisten ulkonäkö, haju ja maku on kokonaan kemikaaleilla aikaansaatu.

Euroopassa tilanne on parempi teurastajien parempien työolojen takia; ehkä 7% hampurilaislihasta on eläimen ulostetta.

Huomiomuumio: tämä siis tilanne noin vuonna 2003.

Käyn tästä tiedosta huolimatta useahkosti hampurilaisella kotimaisessa ketjussa.

Eipä taida tuollaiset lukemat pitää paikkaansa, vaikka nauta tungettaisiin kokonaisena lihamyllyyn. Vaikuttaa melkoiselta kettutyttöpuheelta. Mahdollisena kontaminaatiolähteenä nuo prosentit voisivat olla mahdollisia, mutta ettäkö lihassa olisi noin paljon sontaa niin ei helvetissä. Sen näkisi jo paljaalla silmälläkin!

Ja ne kemikaalit; onko kyse mahdollisesti syöpää aiheuttavasta divetyoksidista?

P.S. Eläinten teurastukseen liittyen on verkosta löydettävissä opetustarkoitukseen tarkoitettavia videoita, joihin perehtymistä suositan kaikille niille, joilla on tarvetta ottaa näihin asioihin kantaa. Tämä tietenkin sillä varauksella, että mieleltään herkille näiden videoiden katselu ei sovi ja ennen katsomista kannattaa ensin pohtia rauhassa omassa mielessään, mitä on katsomassa ennen katsomista.

Joka tapauksessa kakka asuu eläimen (ja ihmisenkin) ruuansulatuskanavassa. Ruuansulatuskanava taasen sijaitsee vatsaonteloksi kutsutussa tilassa, jonka seinämiin tuo kanava osittain ja löyhästi kiinnittyy. Teurastukseen liittyy eläimen suolistaminen, jossa vatsaontelo avataan ja ruuansulatuskanava irroitetaan kiinnikkeistään. Suolta ei siis leikata, vaan se leikataan irti. Tässä yhteydessä suoli saattaa kuitenkin vahingossa leikkaantua, jolloin sen sisältöä voi päätyä myös vatsaonteloon ja aikaisemmin paljastuneisiin kudoksiin, jotka voivat kontaminoitua suolessa asustavasta bakteerimassasta, josta suurin osa ei ole terveydelle haitallista. Suolistuksessa poistettavia sisäelimiä ei yleensä käytetä ihmisravintona eli varsinaisina lihatuotteina.

mikkoellila

Quote from: foobar on 02.10.2019, 21:00:40
Vuosia sitten jossain muistaakseni Itäkeskus-Vuosaari-linjallahan oli somalialainen tilausravintola. Meni sitten kiinni kun joku perunanenä oli vuokrannut itselleen tms. ja uunista löytyi reippaat määrät torakoita ja sillä tapaa. Viranomaiset laittoivat paikan salamana kiinni ja asiasta jopa uutisoitiin näkyvästi!

Ainut asia jota tässä ihmettelen on etteivät kaiken maailman hyväkkäät osanneet pöyristyä siitä että somalialaiseen ravintolaan ylipäänsä sovelletaan jotain kriteereitä. Tasa-arvon ja antirasismin nimissähän sääntöjen pitäisi olla eri ryhmille erilaiset!

Vuonna 2015, kun turvapaikanhakijoiden tulva oli pahimmillaan, ja media oli täynnä hehkutusta siitä, että turvapaikanhakijat ovat huippuosaajia ja työvoimapulan poistajia jne., HS kertoi turvapaikanhakijoiden perustamasta "ravintolasta", joka ilkeiden byrokraattien päätöksellä suljettiin.

Arabit tms. olivat päättäneet perustaa "ravintolan" kerrostaloasuntoon, jota ei ollut tarkoitettu ravintolakäyttöön. HS:n mielestä oli hirveää rasismia, että lähi-itämaalaisten pitäisi noudattaa samoja elintarvikehygienianormeja, paloturvallisuusnormeja, ilmastointinormeja ja taloyhtiön järjestyssääntöjä kuin suomalaisten.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.