News:

Mikäli foorumi ei jostain syystä vastaa, paras paikka löytää ajantasaista tietoa on Facebookin Hommasivu,
https://www.facebook.com/Hommaforum/
Sivun lukeminen on mahdollista myös ilman FB-tiliä.

Main Menu

2013-07-13 IL: China Market on saanut viranomaisilta yli 150 huomautusta

Started by Mehud, 13.07.2013, 11:06:28

Previous topic - Next topic

Eugen235


Turkuhan on legendaarinen taho. Jos osaa diilata kaupungin päättäjien kanssa (= lahjoa), sää tehdä mitä vain. Oli sitten kyse China marketista, kebab-lihan laadusta, grynderoinnista, kaavoituksesta yleensä sekä tietysti parkkitaloista.

Turku on tässä reippaasti edellä jopa Helsinkiä.

Helsingin virkakoneisto ja päättäjät ovat tosin saatanasti tyhmempiä kuin turkulaiset, mutta se onkin jo toinen juttu.

nuiv-or

Quote18.07.2013: Pullan myyntikielto oli viimeinen pisara: Ollilan maalaiskauppa pistää lapun luukulle Pirkkalassa


Lähituotteita myynyt, suosittu Ollilan maalaiskauppa Pirkkalassa laittaa lapun luukulle.

Yrittäjä Anja Ollilan mukaan viimeinen pisara oli terveysviranomaisten määräys siirtää itse tehtyjen pullien myynti kaupan ulkopuolelle.

– Emme voi lisätä henkilökuntaa monelle myyntipisteelle, Anja Ollila sanoo.

Terveystarkastajien mukaan pullia ei saa myydä elintarviketilassa, koska niissä on käsittelemätöntä tilamaitoa. Ollilaa tällainen määräys ihmetyttää.

– Kysehän on ihmisen elintarvikkeeksi hyväksytystä tuotteesta.

Maalaiskauppa palveli asiakkaita 16 vuoden ajan, ja varsinkin itse tehty leipä sekä leivonnaiset ihastuttivat kävijöitä.

– En jaksa enää taistella terveysviranomaisten kanssa, vaan keskityn tästä lähin maatilaani, agronomi Ollila sanoo nyt.

Pullakielto on vain yksi esimerkki kaupan toimintaa hankaloittaneista määräyksistä. Keskustelun puute on Ollilan mielestä suurin ongelma.

– Tarkastaja käy paikalla kuin rikostutkija, tekee muistiinpanoja ja lähettää jälkikäteen lopullisen raportin, jonka sisältö yllättää aina. Raportista voi valittaa, mutta se on yrittäjän mukaan  työlästä.

– Miksi muistiinpanoista ei voi keskustella yhdessä, jotta vältetään väärinymmärrykset?

EU-tarkastajien kanssa on Ollilan mukaan helpompi toimia.

– He käyvät, tekevät raporttinsa ja tuovat sen allekirjoitettavaksi. Silloin pystytään varmistamaan, että asiat on ymmärretty samalla tavalla.

Ollilalla on yksi neuvo maalaiskaupan perustamisesta haaveileville.

– Pyytäkää ulkopuolinen asiantuntija paikalle, kun terveystarkastaja on tulossa.

Ollila perusti maalaiskaupan ja kahvilan maatilan asuinrakennuksen päätyyn vuonna 1997. Valikoimaan lisättiin nopeasti muidenkin pienyrittäjien elintarvikkeita ja lahjatavaroita.

Myynnin lisäksi kaupalla oli Ollilalle toinenkin merkitys.

– Maataloustyö on aika yksinäistä, mutta kauppa toi maatilalle paljon sosiaalista elämää.

Ongelmista huolimatta Ollila muistelee kauppaa lämmöllä.

– Tämä on ollut mahtava kokemus. Asiakkaista ja tapaamistani pienyrittäjistä jää hieno muisto.

Maalaiskaupasta jäävän tilan Ollila aikoo palauttaa pirtiksi.

– Siinä isäntä voi sitten vuolla kirveenvartta. Ennen tätä Ollila toivottaa viimeiset asiakkaat tervetulleiksi.

–Kaikki loput lahjatavarat myydään alennuksella.



Onko pullassa bakteereja? Lue, mitä terveystarkastaja vastaa

Koska Ollilan tila lopetti maalaiskaupan elintarvikemyynnin saatuaan tarpeeksi terveysviranomaisten tiukkuudesta, kysyi Moro viranomaisten kantaa yksityiskohtiin.

Miksi käsittelemätöntä tilamaitoa tai siitä valmistettuja tuotteita ei saa myydä tai syödä elintarviketilaksi luokitellulla alueella, Pirkkalan kunnan ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö?

– Varsinainen syy löytyy elintarvikelaista, jonka tarkoitus on tässä tapauksessa vähentää tinkimaidon riskejä. Terveystarkastajat valvovat, että lakia noudatetaan.

Eikö tinkimaidosta valmistettujen pullien paistaminen 225-asteisessa uunissa tapa bakteereja?

– Tappaa toki ainakin suurimman osan bakteereista, mutta niissä voi olla muita taudinaiheuttajia.

Mitä muita lähituotteita ei saa myydä elintarviketilassa?

– Tarkimpia olemme helposti pilaantuvien elintarvikkeiden, kuten lihan, kalan ja maitotuotteiden kanssa.

Mikä lähituotannosta tekee riskialttiin?

– Lähituotantoon liittyy aina enemmän hygieniariskejä kuin teolliseen tuotantoon. Tämä  voi tuntua kuluttajasta ja yrittäjästä epätasa-arvoiselta, mutta kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja tilastot. Turhaan ei rajoiteta.

Tuleeko terveystarkastajien raportteihin väärinymmärryksiä?

– Kyllä sekin on mahdollista, ihmiset tekevät työtä ja väärinymmärryksiä tulee. Tarkistuspöytäkirja perustuu paikalla tehtyihin havaintoihin, joita tarkennetaan keskustelulla.

Voiko väärinymmärryksistä keskustella?

– Voi, jos tieto tulee ennen kuin pöytäkirja on kirjoitettu. Jos on tapahtunut väärinymmärrystä tai asiat on korjattu, ne myös oikaistaan seuraavalla tarkastuskäynnillä.

Tämä vain näyttää kaksoisstandardilta.

Kari Kinnunen

Quote from: Gommi on 14.07.2013, 11:08:43
Myös muissa tuotteissa olen huomannut, minkälainen uskomaton kusetus on käynnissä nykyään, ennen Kiinassa myytiin halpaa ja helposti rikki menevää kamaa, joka toimi jotenkuten. Nykyään sieltä myydään käytännössä käyttökelvotonta kamaa, joka vain näyttää hyvältä paketissa. Kaikki Kiinasta viimeisen 5 vuoden ajan ostamani tavarat, mm. taskulamput, sukelluslasit, lelut ja muut vastaavat ovat olleet täyttä huijausta: taskulampuista puuttuu kiristysrengas, uimalasien sangat ovat venymätöntä muovia, jne... Lisäksi niiden hinnat ovat vain kivunneet ylöspäin, lähes länsimaisten tuotteiden tasolle, joku vetää välistä rankasti.

Köyhällä ei ole varaa ostaa kallista, mutta jos halpa on käyttökelvoton, on pakko harkita kalliimpia tuotteita.

Niin, nykyään Kiinasta tulee kallista käyttökelvotonta kamaa...

Tunkki

Quote from: ananaskaarme on 18.07.2013, 18:49:58
Mikä selviää 225-asteisesta uunituksesta hengissä? Pulliin piiloutunut rakenteellinen piilorasssismi?

Meleko harva mikrobi, kysele lisää Treen valvontavirastosta, osannevat kertoa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: Tunkki on 18.07.2013, 19:16:07
Quote from: ananaskaarme on 18.07.2013, 18:49:58
Mikä selviää 225-asteisesta uunituksesta hengissä? Pulliin piiloutunut rakenteellinen piilorasssismi?

Meleko harva mikrobi, kysele lisää Treen valvontavirastosta, osannevat kertoa.

Bakteereiden ja virusten itiöt voivat ehkä selvitä pullan sisäosissa. Mutta tuo kommentti oli todella pöljä tuolta byrokraatilta.

Agentti

On se jännä kun ennen vanhaan ihmiset selvisivät hengissä ilman teollista ruuanvalmistusta... ties mitä mikrobeja silloin syötiin! Niin ja se ihmiskehon vastustuskyky, sehän kasvaa teollisella moskalla aivan huikeisiin sfääreihin! Maksalaatikko-supermies!  :roll:

Saippuakupla

Tämän ketjun aiheena on on China Market. Jatkokeskustelut itse väsätyistä pullista, niiden mahdollisista bakteereista ja asiaan liittyvästä byrokratiasta vaikka tänne:

http://hommaforum.org/index.php/topic,85648.0.html

nuiv-or

Voisiko näistä viranomaisista tehdä kantelun?

Onko China Marketin vinosilmäistä omistajaa ja perunanenäistä Ollilaa kohdeltu tasavertaisesti?

Mitä jos Ollila palkkaa kinukin hoitamaan byrokratian terveysviranomaisten kanssa?

IMMane

Käsittääkseni elintarvikkeiden, vihannesten, hedelmien yms. käsittely kauppojen takatiloissa ei ole niin nökönuukaa. Rottia ja hiiriä piisaa. Toki suomessa saniteetti vielä ihan kohtuu tasolla mutta "onneksi" suomalaista ruokaa ei enään kauan ole. Tai hinnat tulevat ainakin olemaan pilvissä verrattuna muuhun "laatutarjontaan". Eikä siinä sinänsä koska samanlaista kemikaalimössöä ne kait suurinpiirtein ovat.

En halua juuri moittia maanviljelijöitä ja lihankasvattajia. Suurin osa painaa varmasti kovasti hommia ja tekee sen mahdollisimman hyvin. Globaali markkinatalous, voitot ja pakkolaajentuminen. Pakko tehdä uhrauksia ja kompromisseja. Isot syövät pienet ja kustannustehokkuus(halpa työvoima ja kustannusrakenne) on päällikkö. Ruuan laatu tippuu tasaisesti.