News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2013-07-13 IL: China Market on saanut viranomaisilta yli 150 huomautusta

Started by Mehud, 13.07.2013, 11:06:28

Previous topic - Next topic

Mehud

Turkulainen China market on saanut yli 150 huomautusta viranomaisilta ja viranomaiset ovat saaneet satoja valituksia vanhentuneesta ja jopa vaarallisista elintarvikkeista. Yritys on saanut 25000 euron uhkasakon, mutta sitä ei jostain syystä ole pantu käytäntöön, vaikka valituksia ja huomautuksia on tehty jo kymmenen vuotta. Yrittäjä ei ole koskaan noudattanut terveystarkastajien antamia ohjeita.

Tässä vielä ihana lainaus jutusta: "China Market ei ole Turun terveystarkastajien ainoa murheenkryyni. Tulonen sanoo, että 90-prosenttisesti heitä työllistävät etniset paikat". http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071317248378_uu.shtml
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Uuno Nuivanen

Pitää nyt kuitenkin muistaa, että ilman valtaisaa mamutusta emme edes tietäisi, miltä pitsa ym. sapuskat maistuvat. Toisaalta emme pääsisi katsastamattomilla moottoripyörillämme edes tutustumaan näihin maailman antimiin, elleivät mamut ajaisi busseja.

Saippuakupla

QuoteLukuisia puutteita

Helposti pilaantuvat kylmässä säilytettävät elintarvikkeet oli jätetty tuntikausiksi firman omaan kuljetusautoon ovet levällään, jonka johdosta kylmässä säilytettävien elintarvikkeiden lämpötila oli yli 20 C.

Suurin osa pakasteista jäähileessä, joka viittaa tuotteiden sulamiseen kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Pakastimet umpijäässä. Osa pakasteista mennyt vanhaksi jo vuosia sitten. Pakastimet ja muut kylmälaitteet liian lämpimiä. Osa huoneenlämmössä säilyvien elintarvikkeiden parasta ennen merkinnöistä useita vuosia vanhoja.

Osa elintarvikehuoneiston valokatkaisijoista irti seinästä, josta aiheutuu sähköturvallisuusriski.

Suurin osa sähköjohdoista kulkee jatkojohtoina tai pinta-asennuksina. Osa sähköjohdoista katkaistu, eikä tietoa kulkeeko niissä virta.

Takatiloissa myrkyt, kemikaalit, roskat, pakkausmateriaalit, työvälineet jne. sulassa sovussa vierekkäin, joista aiheutuu kontaminaatiovaara.

Jätteitä säilytettiin avoinna olevan takaoven vieressä ulkona. Isännöitsijältä tullut lukuisia huomautuksia asian johdosta. Pihalla nähty liikkuvan rottia ja hiiriä jätteiden vieressä. Asiasta huomautettu kymmeniä kertoja, mutta mitään korjauksia jätehuollon suhteen ei ole tullut.

China Market Turussa, otteet Oiva-raportista 28.5.2013

Oiva-valvontaraportti kertoo kuluttajalle tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista kuten yrityksen hygieenisestä tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta.

Lähde:
http://www.oivahymy.fi

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071317248378_uu.shtml

Eikä tuossa vielä kaikki! Tarkastusraportti liitteenä.

Marius

Toimittaako kyseinen puoti tavaraa kiinalaisiin ravintoloihin ympäri Suomen?

Mikä on näiden ravintoloiden tila/vastuu Suomessa?
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Mehud

Quote from: Marius on 13.07.2013, 11:30:48
Toimittaako kyseinen puoti tavaraa kiinalaisiin ravintoloihin ympäri Suomen?

Mikä on näiden ravintoloiden tila/vastuu Suomessa?

En tiedä toimittaako tavaraa kiinalaisille ravintoloille, mutta tuo peräämäsi vastuu on sama kuin kaikilla muillakin ravintoloilla suomessa. Turun terveystarkastajan kommentista kuitenkin ilmenee, että suurin osa turun etnisistä paikoista ei kanna sitä vastuuta, vaan toimillaan vaarantaa asikkaidensa terveyden. Hauskinta on se että viranomaiset katsovat näitä laiminlyöntejä sormiensa välistä eikä oikeasti puutu niihin, koska etnisyys.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

matkamiehiii

Oli tuossa omassakin lähiseudulla aikoinaan china-center mutta nyt käsittääkseni meni konkurssiin tai jtn.
Se oli kyllä mielenkiintoinen kasa kauppoja josta sai halvalla vaikka uudet kengät parilla eurolla - sen sijanti oli kuitenkin sen verran syrjässä ettei sinne ketään eksynyt vaikkakin sinällään ihan hyvät liikkeet täynnä perus made in china tavaraa.

Meno oli kuitenkin ehkä vähän liian eksoottista suomalaisten ostajien makuun, esim lasten lelukaupassa myytiin oikeita samuraimiekkoja jne... vähän tuollaista liian "kiinalaista" menoa omaan makuun, myöskään myyjät ei yleensä osannut sanaakaan suomea. Vähän tuli sellainen fiilis että ei ihan varmasti kaikkia lakeja noudata...

Marius

En usko, tai oikeastaan tämä ei ole uskon asia, vaan on fakta että hyvin harva kiinalainen tai aasialainen yritys pysyisi päivääkään pystyssä Suomessa jos joutuisi noudattamaan lakeja.

Koen uskomattomaksi sen, että tätä ei tunnusteta.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

vilach

Quote from: Marius on 13.07.2013, 11:55:15
En usko, tai oikeastaan tämä ei ole uskon asia, vaan on fakta että hyvin harva kiinalainen tai aasialainen yritys pysyisi päivääkään pystyssä Suomessa jos joutuisi noudattamaan lakeja.
Miksi?

Marius

(Vilach:)
Siksi, että lakien noudattaminen ei ole niille tominnan lähtöajatus, vaan toiminnan aloittaminen juontaa siitä, että lakeja voi näin ja noin olla noudattamatta. Toiminnan kannattavuus lasketaan sen varaan, miten voidaan lakeja kiertää ( esim. tilaamalla tavarat serkun China Centereistä ) ja siihen oheen lasketaan varmoiksi oheistuloiksi eritavoin kohvoiatut sosiaalituet.
Ilman tällaisia etnisiä etuuksia ei Suomessa olisi juuri yhtäkään kiinalaista ravintolaa. Puhumattakaan pizza/kebab mestoista.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Outo olio

Quote from: Marius on 13.07.2013, 11:30:48
Toimittaako kyseinen puoti tavaraa kiinalaisiin ravintoloihin ympäri Suomen?

Asiaan liittyen, en löydä nyt sitä linkkiä, mutta maks. pari kuukautta sitten oli uutinen että itämaisissa ravintoloissa on ruokariskejä: noutopöytäruokien lämpötilat olivat liian alhaisia, samaa keitettyä riisiä myytiin vielä parin päivän päästäkin, jne.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

ilmari3.

Turun ympäristöhuollon johtaja on eläinlääkäri Liisa Palmu (kok), jonka alla tämä valvonta on. Taitaa olla tehoton tyyppi ja terveydelle vaarallinen tämä Liisa Palmu (kok).

hullu1234

Quote from: Outo olio on 13.07.2013, 12:17:26
Quote from: Marius on 13.07.2013, 11:30:48
Toimittaako kyseinen puoti tavaraa kiinalaisiin ravintoloihin ympäri Suomen?

Asiaan liittyen, en löydä nyt sitä linkkiä, mutta maks. pari kuukautta sitten oli uutinen että itämaisissa ravintoloissa on ruokariskejä: noutopöytäruokien lämpötilat olivat liian alhaisia, samaa keitettyä riisiä myytiin vielä parin päivän päästäkin, jne.

Ainakin ripuliriisijuttu oli:

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/helsingin_ravintoloissa_tarjotaan_ripuliriisia/

Saippuakupla

Quote from: Outo olio on 13.07.2013, 12:17:26
Asiaan liittyen, en löydä nyt sitä linkkiä, mutta maks. pari kuukautta sitten oli uutinen että itämaisissa ravintoloissa on ruokariskejä: noutopöytäruokien lämpötilat olivat liian alhaisia, samaa keitettyä riisiä myytiin vielä parin päivän päästäkin, jne.

Liittyi tähän Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen uutiseen:

http://www.hel.fi/hki/ymk/fi/uutiset/riisi_150513

Marjo-Kaisa Meriläinen: Ravintoloiden riisin ja lihan hygieeninen laatu Helsingissä 2011. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen julkaisuja 9/2013.

Lemmy

Tää on nyt sitä "arkipäivän monikulttuurisuutta" katsos kun pottunokka Suomalainen yleensä noudattaa sääntöjä. Mutta ulkomaalainen haistattaa pitkät ja mitä tekee viranomainen? Korkeintaan kiihottuu työpöytänsä äärellä.
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Marius

OT:
Itse koin jo 30 vuotta sitten, että meille härmäläisille alettiin pakolla tunkemaan pizzaa kurkkuun.
En syö pizzaa, en luultavasti söisi muutenkaan. Enkä maksa pilaantuneesta riisistä 15 E/annos.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Dirre

QuotePakastimet umpijäässä.
QuotePakastimet ja muut kylmälaitteet liian lämpimiä.

??

Mehud

Quote from: Dirre on 13.07.2013, 13:04:06
QuotePakastimet umpijäässä.
QuotePakastimet ja muut kylmälaitteet liian lämpimiä.

??

Viranomaisten toimet on umpijäässä kun kyseessä on etniset ravintolat. Kyllä erinomaisen hevosenlihan löytymisen takia vietiin hyvää ruokaa kaatopaikoille, mutta pilaantuneen ja jopa vaarallisen ruoan myyminen sallitaan.

Näissä tapauksissa viranomaisten toimenpide on seuraavanlainen: Kuules Muhamed, sun kebabbilan keittiö on terveydelle vaarallinen läävä ja siksi et tällä kertaa saa kymmentä pistettä ja papukaijamerkkiä.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Aukusti Jylhä

Quote from: Dirre on 13.07.2013, 13:04:06
QuotePakastimet umpijäässä.
QuotePakastimet ja muut kylmälaitteet liian lämpimiä.

??
Jos vaikkapa jääkaapin pakastinlokero ei ole tiivis, se ei pysy riittävän kylmänä, JA alkaa muodostamaan jäätä sisällensä. Olisko joku kosteus-lämpötilaero-hässäkkä, mutta näin se menee.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Solidman

Jutun mukaan China Marketille on annettu 157 huomautusta 10 vuoden aikana:facepalm: Olisikohan pikku hiljaa aika ruveta järeisiin toimiin?

Marius

Tämä vain kuvastaa ja tuo päivänvaloon sen asenteen mikä on taatusti vallalla myös muissa aasialaisyrityksissä. Vaikea todistaa, mutta käsi sydämelle: kuka luulee että rehellisyys kuulusi aasialaisiin kulttuureihin?
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

ilmari3.

Quote from: Solidman on 13.07.2013, 14:40:33
Jutun mukaan China Marketille on annettu 157 huomautusta 10 vuoden aikana:facepalm: Olisikohan pikku hiljaa aika ruveta järeisiin toimiin?

Kenttäväki on tehnyt hyvää työtä, mutta mitä on tehnyt esimies http://www.turku.fi/public/default.aspx?app=5&objectid=45651.
Jos mitään ei tapahdu vaikka suorittajaporras kuinka ahkeroi kentällä, niin missähän on vika?

Titus


Liipannee parilta osin ketjun aiheita:

Turkulaisravintolan haineväkeiton alkuperä epäilyttää

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/460031/Turkulaisravintolan+hainevakeiton+alkupera+epailyttaa

Kuultuaan Turun Sanomien tiedoista Turun ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu päätti
lähettää terveystarkastajan ravintolaan tutkimaan haineväkeiton
valmistusaineiden pakkausmerkinnät.


:flowerhat:
that's a bingo!

vilach

Quote from: Marius on 13.07.2013, 14:55:50
kuka luulee että rehellisyys kuulusi aasialaisiin kulttuureihin?
Kiinassa ja erityisesti muissa aasian maissa, kuten vietnam ja thaimaa on paljon opportunisteja, sen takia siellä on niin kyöhää, likaista, korruptiota. Jopa hommaforumilla moni luulee, että siellä väestönlaatu on ihan samanlainen, kuin länsimaissa.

nuiv-or

Tuloselta pitäisi kysyä

1. mikä on normaalikäytäntö, eli miten hän toimisi jos China centerin omistaja olisi suomalainen
2. minkä ohjeistuksen mukaan hän toimii
3. mitä virkaa Tulosen virastolla on


QuoteYritys on saanut 25000 euron uhkasakon, mutta sitä ei jostain syystä ole pantu käytäntöön, vaikka valituksia ja huomautuksia on tehty jo kymmenen vuotta.

Toimittaja voisi selvittää, mikä tämä jokin syy on. Täytäntöön, ei käytäntöön.

Samuel Kielosto

Uutisessa kiinnitti huomiota tämä kohta:
QuoteChina Market ei ole Turun terveystarkastajien ainoa murheenkryyni. Tulonen sanoo, että 90-prosenttisesti heitä työllistävät etniset paikat.
Kyse ei siis ole mistään yksittäistapauksesta. Enpä turhaan ole vältellyt mamumestoja viimeiset 20 vuotta.
Nuivuus on rikkaus.

hattiwatti

Myyjät tuolla ovat Vietnamista, eikä Kiinasta.

Taisivat omata jonkun Kiinalaisravintolankin siinä ylempänä mäkeä.

Sami Aario

Quote from: Junes Lokka on 13.07.2013, 16:52:01
Toimittaja voisi selvittää, mikä tämä jokin syy on. Täytäntöön, ei käytäntöön.

Epäilen että terveysviranomainen pelkää vähemmistövaltuutetun hirmuista kostoa ja lööpeissä kirkuvaa ravintolarasismia, mitä terveysviranomainen ei tohdi myöntää.

Sibis

Tulee mieleen Forcit-causti.

Viranomaiset senkun tarkastelevat ja palkka juoksee muttei mittään tehdä :facepalm:
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

valtakunnanpärkhele

Tämähän on nerokas homma minkä etniset yrittäjät ovat oivaltaneet.  voi perseillä miten haluaa ja fyrkkaa tulee ja säästöt ovat  huimat, kun ei ole  niin nuukaa päivämäärien ja lämpotilojen kanssa, ainoa rangaistus  pikku nuhtelut, jos sitäkään. Turhaan niitä hygienia ja anniskelupasseja suoritetaan. Kun mitään todellisia sanktioita ei ole olemassa!!!  Voi vuosikauskia vaan jatkaa hommaaa.. käsittämätöntä.

Tämän lisäksi. Veljet, siskot, serkut ja kaverit ovat 'jokapäivä' vaan vähän auttamassa ilman palkkaa/nälkäpalkalla, kela+fattarahoilla, milloin tähänkin puututaan..
J. Sarasvuo - Woketus on paitsi väärin, myös mielenvikaisuuden muoto.
Wokettajat eivät edistä asiaa, jonka moraalisessa oikeutuksessa he hurskastelullaan loisivat


Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Gommi

Hienompaa monikulttuuria. On muistettava että Kiinaan eivät päde samat säännöt kuin somppuihin ja sen työnteon rinnalla mekin näytämme laiskamadoilta, mutta jotain varsin epäilyttävää siinä maassa silti on.

Kiinalaiset ovat vanha sivistyskansa ja tajunneet sen jo vuosisatoja sitten, että jos paska menee kaupaksi, miksi tehdä parempaa? Viimeksi Helsingin Sanomissa oli juttu 20 tonnista 70-luvun kanasäilykkeistä, jotka hengenvaarallisilla kemikaaleilla oli tehty syötävän näköiseksi. Taas yksi uusi luku tähän "puristetaan viemärijätteistä ruokaöljyä"-kulttuuriin.

Oman terveytenne takia, älkää ostako mitään Kiinalaista ns. "elin"tarviketta!

Myös muissa tuotteissa olen huomannut, minkälainen uskomaton kusetus on käynnissä nykyään, ennen Kiinassa myytiin halpaa ja helposti rikki menevää kamaa, joka toimi jotenkuten. Nykyään sieltä myydään käytännössä käyttökelvotonta kamaa, joka vain näyttää hyvältä paketissa. Kaikki Kiinasta viimeisen 5 vuoden ajan ostamani tavarat, mm. taskulamput, sukelluslasit, lelut ja muut vastaavat ovat olleet täyttä huijausta: taskulampuista puuttuu kiristysrengas, uimalasien sangat ovat venymätöntä muovia, jne... Lisäksi niiden hinnat ovat vain kivunneet ylöspäin, lähes länsimaisten tuotteiden tasolle, joku vetää välistä rankasti.

Köyhällä ei ole varaa ostaa kallista, mutta jos halpa on käyttökelvoton, on pakko harkita kalliimpia tuotteita.

Eugen235


Turkuhan on legendaarinen taho. Jos osaa diilata kaupungin päättäjien kanssa (= lahjoa), sää tehdä mitä vain. Oli sitten kyse China marketista, kebab-lihan laadusta, grynderoinnista, kaavoituksesta yleensä sekä tietysti parkkitaloista.

Turku on tässä reippaasti edellä jopa Helsinkiä.

Helsingin virkakoneisto ja päättäjät ovat tosin saatanasti tyhmempiä kuin turkulaiset, mutta se onkin jo toinen juttu.

nuiv-or

Quote18.07.2013: Pullan myyntikielto oli viimeinen pisara: Ollilan maalaiskauppa pistää lapun luukulle Pirkkalassa


Lähituotteita myynyt, suosittu Ollilan maalaiskauppa Pirkkalassa laittaa lapun luukulle.

Yrittäjä Anja Ollilan mukaan viimeinen pisara oli terveysviranomaisten määräys siirtää itse tehtyjen pullien myynti kaupan ulkopuolelle.

– Emme voi lisätä henkilökuntaa monelle myyntipisteelle, Anja Ollila sanoo.

Terveystarkastajien mukaan pullia ei saa myydä elintarviketilassa, koska niissä on käsittelemätöntä tilamaitoa. Ollilaa tällainen määräys ihmetyttää.

– Kysehän on ihmisen elintarvikkeeksi hyväksytystä tuotteesta.

Maalaiskauppa palveli asiakkaita 16 vuoden ajan, ja varsinkin itse tehty leipä sekä leivonnaiset ihastuttivat kävijöitä.

– En jaksa enää taistella terveysviranomaisten kanssa, vaan keskityn tästä lähin maatilaani, agronomi Ollila sanoo nyt.

Pullakielto on vain yksi esimerkki kaupan toimintaa hankaloittaneista määräyksistä. Keskustelun puute on Ollilan mielestä suurin ongelma.

– Tarkastaja käy paikalla kuin rikostutkija, tekee muistiinpanoja ja lähettää jälkikäteen lopullisen raportin, jonka sisältö yllättää aina. Raportista voi valittaa, mutta se on yrittäjän mukaan  työlästä.

– Miksi muistiinpanoista ei voi keskustella yhdessä, jotta vältetään väärinymmärrykset?

EU-tarkastajien kanssa on Ollilan mukaan helpompi toimia.

– He käyvät, tekevät raporttinsa ja tuovat sen allekirjoitettavaksi. Silloin pystytään varmistamaan, että asiat on ymmärretty samalla tavalla.

Ollilalla on yksi neuvo maalaiskaupan perustamisesta haaveileville.

– Pyytäkää ulkopuolinen asiantuntija paikalle, kun terveystarkastaja on tulossa.

Ollila perusti maalaiskaupan ja kahvilan maatilan asuinrakennuksen päätyyn vuonna 1997. Valikoimaan lisättiin nopeasti muidenkin pienyrittäjien elintarvikkeita ja lahjatavaroita.

Myynnin lisäksi kaupalla oli Ollilalle toinenkin merkitys.

– Maataloustyö on aika yksinäistä, mutta kauppa toi maatilalle paljon sosiaalista elämää.

Ongelmista huolimatta Ollila muistelee kauppaa lämmöllä.

– Tämä on ollut mahtava kokemus. Asiakkaista ja tapaamistani pienyrittäjistä jää hieno muisto.

Maalaiskaupasta jäävän tilan Ollila aikoo palauttaa pirtiksi.

– Siinä isäntä voi sitten vuolla kirveenvartta. Ennen tätä Ollila toivottaa viimeiset asiakkaat tervetulleiksi.

–Kaikki loput lahjatavarat myydään alennuksella.



Onko pullassa bakteereja? Lue, mitä terveystarkastaja vastaa

Koska Ollilan tila lopetti maalaiskaupan elintarvikemyynnin saatuaan tarpeeksi terveysviranomaisten tiukkuudesta, kysyi Moro viranomaisten kantaa yksityiskohtiin.

Miksi käsittelemätöntä tilamaitoa tai siitä valmistettuja tuotteita ei saa myydä tai syödä elintarviketilaksi luokitellulla alueella, Pirkkalan kunnan ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö?

– Varsinainen syy löytyy elintarvikelaista, jonka tarkoitus on tässä tapauksessa vähentää tinkimaidon riskejä. Terveystarkastajat valvovat, että lakia noudatetaan.

Eikö tinkimaidosta valmistettujen pullien paistaminen 225-asteisessa uunissa tapa bakteereja?

– Tappaa toki ainakin suurimman osan bakteereista, mutta niissä voi olla muita taudinaiheuttajia.

Mitä muita lähituotteita ei saa myydä elintarviketilassa?

– Tarkimpia olemme helposti pilaantuvien elintarvikkeiden, kuten lihan, kalan ja maitotuotteiden kanssa.

Mikä lähituotannosta tekee riskialttiin?

– Lähituotantoon liittyy aina enemmän hygieniariskejä kuin teolliseen tuotantoon. Tämä  voi tuntua kuluttajasta ja yrittäjästä epätasa-arvoiselta, mutta kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja tilastot. Turhaan ei rajoiteta.

Tuleeko terveystarkastajien raportteihin väärinymmärryksiä?

– Kyllä sekin on mahdollista, ihmiset tekevät työtä ja väärinymmärryksiä tulee. Tarkistuspöytäkirja perustuu paikalla tehtyihin havaintoihin, joita tarkennetaan keskustelulla.

Voiko väärinymmärryksistä keskustella?

– Voi, jos tieto tulee ennen kuin pöytäkirja on kirjoitettu. Jos on tapahtunut väärinymmärrystä tai asiat on korjattu, ne myös oikaistaan seuraavalla tarkastuskäynnillä.

Tämä vain näyttää kaksoisstandardilta.

Kari Kinnunen

Quote from: Gommi on 14.07.2013, 11:08:43
Myös muissa tuotteissa olen huomannut, minkälainen uskomaton kusetus on käynnissä nykyään, ennen Kiinassa myytiin halpaa ja helposti rikki menevää kamaa, joka toimi jotenkuten. Nykyään sieltä myydään käytännössä käyttökelvotonta kamaa, joka vain näyttää hyvältä paketissa. Kaikki Kiinasta viimeisen 5 vuoden ajan ostamani tavarat, mm. taskulamput, sukelluslasit, lelut ja muut vastaavat ovat olleet täyttä huijausta: taskulampuista puuttuu kiristysrengas, uimalasien sangat ovat venymätöntä muovia, jne... Lisäksi niiden hinnat ovat vain kivunneet ylöspäin, lähes länsimaisten tuotteiden tasolle, joku vetää välistä rankasti.

Köyhällä ei ole varaa ostaa kallista, mutta jos halpa on käyttökelvoton, on pakko harkita kalliimpia tuotteita.

Niin, nykyään Kiinasta tulee kallista käyttökelvotonta kamaa...

Tunkki

Quote from: ananaskaarme on 18.07.2013, 18:49:58
Mikä selviää 225-asteisesta uunituksesta hengissä? Pulliin piiloutunut rakenteellinen piilorasssismi?

Meleko harva mikrobi, kysele lisää Treen valvontavirastosta, osannevat kertoa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: Tunkki on 18.07.2013, 19:16:07
Quote from: ananaskaarme on 18.07.2013, 18:49:58
Mikä selviää 225-asteisesta uunituksesta hengissä? Pulliin piiloutunut rakenteellinen piilorasssismi?

Meleko harva mikrobi, kysele lisää Treen valvontavirastosta, osannevat kertoa.

Bakteereiden ja virusten itiöt voivat ehkä selvitä pullan sisäosissa. Mutta tuo kommentti oli todella pöljä tuolta byrokraatilta.

Agentti

On se jännä kun ennen vanhaan ihmiset selvisivät hengissä ilman teollista ruuanvalmistusta... ties mitä mikrobeja silloin syötiin! Niin ja se ihmiskehon vastustuskyky, sehän kasvaa teollisella moskalla aivan huikeisiin sfääreihin! Maksalaatikko-supermies!  :roll:

Saippuakupla

Tämän ketjun aiheena on on China Market. Jatkokeskustelut itse väsätyistä pullista, niiden mahdollisista bakteereista ja asiaan liittyvästä byrokratiasta vaikka tänne:

http://hommaforum.org/index.php/topic,85648.0.html

nuiv-or

Voisiko näistä viranomaisista tehdä kantelun?

Onko China Marketin vinosilmäistä omistajaa ja perunanenäistä Ollilaa kohdeltu tasavertaisesti?

Mitä jos Ollila palkkaa kinukin hoitamaan byrokratian terveysviranomaisten kanssa?

IMMane

Käsittääkseni elintarvikkeiden, vihannesten, hedelmien yms. käsittely kauppojen takatiloissa ei ole niin nökönuukaa. Rottia ja hiiriä piisaa. Toki suomessa saniteetti vielä ihan kohtuu tasolla mutta "onneksi" suomalaista ruokaa ei enään kauan ole. Tai hinnat tulevat ainakin olemaan pilvissä verrattuna muuhun "laatutarjontaan". Eikä siinä sinänsä koska samanlaista kemikaalimössöä ne kait suurinpiirtein ovat.

En halua juuri moittia maanviljelijöitä ja lihankasvattajia. Suurin osa painaa varmasti kovasti hommia ja tekee sen mahdollisimman hyvin. Globaali markkinatalous, voitot ja pakkolaajentuminen. Pakko tehdä uhrauksia ja kompromisseja. Isot syövät pienet ja kustannustehokkuus(halpa työvoima ja kustannusrakenne) on päällikkö. Ruuan laatu tippuu tasaisesti.