News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

Rasvasota jatkuu

Started by Jouko Piho, 11.11.2012, 03:48:20

Previous topic - Next topic

Jaakko P.

Jäikö kaikilla tosiaan se Rasvainen Kupla katsomatta? Siinähän se nähtiin miten molemmilla osapuolilla oli paljon dataa takanaan eri tutkimuksista, kummallakin sattumoisin tuki sitä omaa agendaansa.

Antti Heikkilä ainakin vaikuttaa asiantuntevalta silloin kun puhuu rasvoista. Paljon ihmejuttujakin hän suoltaa väliin, eli Pihon sielunveli lienee. Suosittelen lukemaan hänen sivuiltaan muutamia vanhempia (rasvaisia) juttuja.

Taisi selittää tämän margariinin pahuudenkin sillä että siinä on keinotekoisesti tuotettuna vain yhtä rasvahappoa (lipidiä?), kun keho tarvitsisi niitä kaikkia. Margariinista saa vain yhtä, ehkä terveellisintä, mutta silti tulee yliannostus sitä yhtä ja pula toisista. Voi antaa kaikkia, mutta liikaa voita syövä saa sitten niitä pahojakin liikaa. Eli vähän voita leivälle päivittäin, öljyä käytettäessä oliiviöljyä.

Kun margariini yleistyi niin yleistyivät myös nämä taudit, joita ironisesti nyt hoidetaan muka joillain Becel-margariineillä.

Voin toki olla täysin väärässäkin tässä kemian ja ruokavalion puolelle menevissä jutuissa, mutta sellainen olo on jäänyt että THL:llä uransa tehnyt mies ei kerta kaikkiaan voi myöntää enää tässä vaiheessa olevansa väärässä. Ja follow the money toimii aina, tässäkin asiassa.
Quote from: Uuno Nuivanen on 07.05.2010, 12:31:14
Olen todennut, että kaikki on rasismia. Paitsi mokutus.

Tykkimies Pönni

#31
Kasviöljystä rasia- tai juokseva margariini -miten se tapahtuu?


Kasviöljyjen teollinen käsittelyprosessi on aika mielenkiintoinen, vai mitä mieltä olette seuraavasta? Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??). Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä. Seuraavana on vuorossa tumman haisevan mönjän valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Saksalaisen toksikologian instituutin (BfR) mukaan jo 100 g margariinia päivässä ylittää viisinkertaisesti suurimman sallitun 3-MCDP:n päiväsaannin. (Valitettavasti myös vauvojen maitokorvikkeet sisältävät liikaa 3-MCDP:n jäämiä.) Jotta nestemäinen seos saadaan kiinteämmäksi, se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia (syövyttävä aine, jonka pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei vielä ole tutkittu) taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat). Jossain välissä massaan sitten lisätään erilaisia maku- ja emulgointiaineita. Ja kun mm. E-vitamiini ja monta muuta vitamiinia on tässä prosessissa tuhoutunut, seokseen lisätään mm.synteettistä E-vitamiinia ja markkinoidaan sitten vitaminoituna! Eikä asiaa auta, jos tähän biologisesti  kuolleeseen seokseen lisätään lopussa ylenmäärin kasvistanoleja ja -steroleja ja nimitetään se Benecoliksi. Kasvistanolit ovat kyllä terveydelle hyödyllisiä, mutta ne (ja paljon kaikkea muuta hyvää!) saadaan luonnollisessa muodossa paljon turvallisemmin syömällä kasviksia, marjoja ja käsittelemättämiä rasvoja.

Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia ja ihovoiteita. Kun mönjästä halutaan tehdä margariinia, siihen lisätään kemikaaleja, jotta se muistuttaisi mahd. paljon voita. Esim. Flora kevytmargariini sisältää 15 eri ainetta, joista vettä on eniten.


http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

nimetönkeskustelija

Ja hulluinta tässä on se, että kouluissa, sairaaloissa ja useimmissa työpaikkaravintoloissa tyrkytetään aina margariinisontaa leivän kanssa. Itse en voi sietää sen makua enkä myöskään luota siihen että margariinit olisivat syömäkelpoista ravintoa ihmiselle.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

Pöllömestari

#33
Quote from: samuliloov on 13.11.2012, 13:47:11
Kasviöljystä rasia- tai juokseva margariini -miten se tapahtuu?


Kasviöljyjen teollinen käsittelyprosessi on aika mielenkiintoinen, vai mitä mieltä olette seuraavasta? Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??). Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä. Seuraavana on vuorossa tumman haisevan mönjän valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Saksalaisen toksikologian instituutin (BfR) mukaan jo 100 g margariinia päivässä ylittää viisinkertaisesti suurimman sallitun 3-MCDP:n päiväsaannin. (Valitettavasti myös vauvojen maitokorvikkeet sisältävät liikaa 3-MCDP:n jäämiä.) Jotta nestemäinen seos saadaan kiinteämmäksi, se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia (syövyttävä aine, jonka pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei vielä ole tutkittu) taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat). Jossain välissä massaan sitten lisätään erilaisia maku- ja emulgointiaineita. Ja kun mm. E-vitamiini ja monta muuta vitamiinia on tässä prosessissa tuhoutunut, seokseen lisätään mm.synteettistä E-vitamiinia ja markkinoidaan sitten vitaminoituna! Eikä asiaa auta, jos tähän biologisesti  kuolleeseen seokseen lisätään lopussa ylenmäärin kasvistanoleja ja -steroleja ja nimitetään se Benecoliksi. Kasvistanolit ovat kyllä terveydelle hyödyllisiä, mutta ne (ja paljon kaikkea muuta hyvää!) saadaan luonnollisessa muodossa paljon turvallisemmin syömällä kasviksia, marjoja ja käsittelemättämiä rasvoja.

Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia ja ihovoiteita. Kun mönjästä halutaan tehdä margariinia, siihen lisätään kemikaaleja, jotta se muistuttaisi mahd. paljon voita. Esim. Flora kevytmargariini sisältää 15 eri ainetta, joista vettä on eniten.


http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

Nyt hieman lähdekritiikkiä ja internetinlukutaitoa. Vaikka en itsekään tajua kaikkia kemianalan kommervenkkejä ja olen asiassa maallikko, niin tämän kaltaiset tekstit on todettu ja todistettu jo monessa muussa foorumissa vääristetyiksi moneen kertaan. Jo pelkästään lähdeluetteloa lukemalla tajuaa ettei lähteitä ole esitetty.

Pistäkää sitä neitsytöljyä leivän päälle jos haluatte terveellisen vaihtoehdon. Tai syökää voita, niinkuin minä teen, koska se maistuu hyvälle. Paitsi jos olette llihavia.

edit. lausejärjestys. Pysyköön makuni niiden tietona jotka ovat saaneet maistaa.

dothefake

Siis Pöllömestari maistuu hyvälle, missä voidaan maistaa?
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Tykkimies Pönni

#35
Quote from: Pöllömestari on 14.11.2012, 00:04:18
Quote from: samuliloov on 13.11.2012, 13:47:11
Kasviöljystä rasia- tai juokseva margariini -miten se tapahtuu?


Kasviöljyjen teollinen käsittelyprosessi on aika mielenkiintoinen, vai mitä mieltä olette seuraavasta? Öljy erotetaan kasvin siemenistä heksaanilla, joka on liuotin. Se on raakaöljyn jalostuksen sivutuote, joka on vaarallinen sikiölle ja jonka epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. Euroopan neuvoston asetuksen mukaan se "aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesieliöille" (entäpä ihmiselle??). Öljyseos käsitellään sitten fosforihapolla, jota käytetään mm. ruosteenpoistoon sen metalleja syövyttävän vaikutuksen vuoksi. Tämä voimakas happo neutraloidaan voimakkaalla emäksellä, lipeällä. Seuraavana on vuorossa tumman haisevan mönjän valkaisu ja "deodorointi" eli hajustaminen miellyttävämmäksi kemikaaleilla. "Deodoroinnin" seurauksena tuotteeseen jää mm. karsinogeenisiä 3-MCDP-yhdisteitä. Saksalaisen toksikologian instituutin (BfR) mukaan jo 100 g margariinia päivässä ylittää viisinkertaisesti suurimman sallitun 3-MCDP:n päiväsaannin. (Valitettavasti myös vauvojen maitokorvikkeet sisältävät liikaa 3-MCDP:n jäämiä.) Jotta nestemäinen seos saadaan kiinteämmäksi, se kovetetaan joko vaihtoesteröinnillä käyttäen apuna natriummetylaattia (syövyttävä aine, jonka pitkäaikaisia haittavaikutuksia ei vielä ole tutkittu) taikka lisäämällä siihen vetyä käyttäen apuna mm. nikkeliä (tässä vaiheessa muodostuvat haitalliset transrasvat). Jossain välissä massaan sitten lisätään erilaisia maku- ja emulgointiaineita. Ja kun mm. E-vitamiini ja monta muuta vitamiinia on tässä prosessissa tuhoutunut, seokseen lisätään mm.synteettistä E-vitamiinia ja markkinoidaan sitten vitaminoituna! Eikä asiaa auta, jos tähän biologisesti  kuolleeseen seokseen lisätään lopussa ylenmäärin kasvistanoleja ja -steroleja ja nimitetään se Benecoliksi. Kasvistanolit ovat kyllä terveydelle hyödyllisiä, mutta ne (ja paljon kaikkea muuta hyvää!) saadaan luonnollisessa muodossa paljon turvallisemmin syömällä kasviksia, marjoja ja käsittelemättämiä rasvoja.

Margariinin ja kevytlevitteiden tärkeintä ainesosaa, haisevaa tummaa mönjää muokataan käyttötarkoituksen mukaan. Siitä tehdään mm. kenkälankkia ja ihovoiteita. Kun mönjästä halutaan tehdä margariinia, siihen lisätään kemikaaleja, jotta se muistuttaisi mahd. paljon voita. Esim. Flora kevytmargariini sisältää 15 eri ainetta, joista vettä on eniten.


http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

Nyt hieman lähdekritiikkiä ja internetinlukutaitoa. Vaikka en itsekään tajua kaikkia kemianalan kommervenkkejä ja olen asiassa maallikko, niin tämän kaltaiset tekstit on todettu ja todistettu jo monessa muussa foorumissa vääristetyiksi moneen kertaan. Jo pelkästään lähdeluetteloa lukemalla tajuaa ettei lähteitä ole esitetty.

Pistäkää sitä neitsytöljyä leivän päälle jos haluatte terveellisen vaihtoehdon. Tai syökää voita koska se maistuu hyvälle, niinkuin minä. Paitsi jos olette llihavia.

Nyt hieman kritiikin kritiikkiä. Margariini valitettavasti tehdään aika tarkkaan kuten medianvahtikoira meille kertoo.

Itse muistelin prosessin menneen jotakuinkin näin:

Uutetaan rypsistä ja tai soijasta oljy bensiinillä(esim. heksaani). Kuumennetaan seosta bensiinin haihduttamiseksi. Bensiini haihtuu ja tämän jälkeen harmaa oljymassa hydrataan käyttäen nikkelirakeita katalyyttina ja työntäen seokseen vetykaasua paineella. Hydraus tarkoittaa kaksoissidosten saturoimista ja sillä saadaan massa jäykemmäksi. Sitten, käyttötarkoituksesta riippuen, lisätään muut lisäaineet. Naamarasvaksi tehtävä rasva värjätään valkoiseksi kun taas margariiniksi valmistettava tuote värjätään voin keltaiseksi. Värin lisäksi lisätään muut asiaan kuuluvat aineet.

Tuo fosforihappo taitaa liittyä esteröintiin millä siis esteröitäisiin osa rasvahapoista mitkä taas saippuoitaisiin lipeällä. Esteröinnin ja tämän saippuoimisen ideana olisi täyteveden sitouttaminen. Jne...




Soromnoo

Hmmm, minen laita leivänpäälle kumpaakaan... taidan elää ikuisesti.

1NiitäKelanPoikia

#37
Ja motiivit myydä voin sijasta margariinia?

Margariini tehdään pääosin kookos- ja palmuöljystä, jolloin valmistus on erittäin halpaa, samalla siitä velotetaan voin hinta. Toiseksi margariini säilyy kemikaaliensa ansiosta käytännössä loputtomiin, sehän on hädintuskin enää eloperäistä. Ja THL:llä on jäänyt huomaamatta eräs pikkuseikka liittyen kolesteroliin. Korkea kokonaiskolesteroli ei ole vaarallista. Vaarallista on siihen johtaneet syyt, eli tulehduksen leviäminen verenkierrossa (flunssassa töihin) ja sitä seuraava verisuonen kalkkeutuminen. Kalkkeutuminen tarkoittaa verisuonen seinämässä olevan vaurion paikkautumista. Verisuonen vaurioita=tulehdusta=kalkkeutumista voi estää mm. liikunnalla, Omega-3 rasvoilla joita esim. saa kalasta, lihasta, ja voista, sekä pysymällä flunssaisena ja varsinkin kuumeessa kotona peiton alla.
Sananvapauteen kuuluu aina vastuu. Sananvapaudella on myös rajansa. Siihen ei kuulu oikeus sanoa laittomuuksia...
-Jukka Holmberg, Medialiitto