Olimme viime perjantaina poikien kanssa mökillä haapoja kaatamassa jäniksille,paluumatkalla haimme vaimon töistä ja kävimme hakemassa mamumpizzeriasta lätyt kaikille.Vanhin poika tuli silmät pyöreinä autolle oli näet pizzerian työntekijä siivoillut siinä välitöinään hieman ,luutunnut ensin keittiön lattian sitten samalla luutulla oli sipaissut pizzauunitkin muruista puhtaaksi.Ja hyvät ihmiset tämä tarina on TOSI.
Quote from: kertsu59 on 20.10.2009, 09:19:22
pizzerian työntekijä siivoillut siinä välitöinään hieman ,luutunnut ensin keittiön lattian sitten samalla luutulla oli sipaissut pizzauunitkin muruista puhtaaksi.
Yök. Söittekö pitsat?
Mitäs jos nämä pyyhkivät sillä lattialuutulla myös sen leipomisalustan?
Voihan kuuma uuni tappaa bakteerit. Mutta nyt on pakko sanoa, että en söisi.
Miten nämä pitseriat saavat toimiluvat, jos hygieniaosaminen on nolla?
Alempirotuisille suomalaisille taitaa olla kovemmat kriteerit. Täytyy olla hygieniapassi, että saa edes koskea elintarvikkeisiin. Toisaalta, pitserian matala hygieniataso ei yllätä. Asiakkaathan ovat dhimmejä, kyllä niille paskakin kelpaa.
Quote from: Simo Hankaniemi on 20.10.2009, 15:18:34
Asiakkaathan ovat dhimmejä, kyllä niille paskakin kelpaa.
Kirjaimellisesti.
http://www.iltalehti.fi/helsinki/2009101910452387_hi.shtml
Iltalehti: ...Helsingin Sanomat kertoo. Lehden mukaan huonon arvosanan saaneet ravintolat luopuivat raa´an lihan käytöstä.
Yksi lehti kertoo, että toinen lehti kertoo. Eli asian on pakko olla totta: raa'an lihan käytöstä on todella luovuttu.
Joku jossain veisteli että muhamettilaiset tapaavat pyyhkiä takapuolensa parittomalla määrällä kiviä. Seuraavassa on varmaan sitten ollut käytössä se toinen vessapaperin korvike eli vasen käsi:
http://www.viisitahtea.fi/ajankohtaista/4780-helsingin-ravintoloiden-kebabit-laadukkaita
Sen sijaan raa'asta maahantuodusta kebab-lihasta löytyi ulosteperäisiä bakteereita. Ne joutuvat yleensä elintarvikkeisiin huonon käsihygienian seurauksena.
Quote from: Tinden on 20.10.2009, 09:35:50
Quote from: kertsu59 on 20.10.2009, 09:19:22
pizzerian työntekijä siivoillut siinä välitöinään hieman ,luutunnut ensin keittiön lattian sitten samalla luutulla oli sipaissut pizzauunitkin muruista puhtaaksi.
Yök. Söittekö pitsat?
Mitäs jos nämä pyyhkivät sillä lattialuutulla myös sen leipomisalustan?
Voihan kuuma uuni tappaa bakteerit. Mutta nyt on pakko sanoa, että en söisi.
Miten nämä pitseriat saavat toimiluvat, jos hygieniaosaminen on nolla?
Kielitaidottomuus tai muu taidottomuus ei saa olla este työnteolle! Muuten rassismi! Eikös Anni Sinnemäki tullut juuri ulos tuolla linjalla? Ja kulttuurilliset erot ovat rikkaus. Jos Anatoliassa uunin ja lattian putsaaminen samalla luutulla on OK, niin kyllä sen pitää olla OK Suomessakin. Muuten Rassismi!
Ja sitten turhista turhin repliikki: Ei ole pakko syödä "salmonellapitsaa". Muitakin vaihtoehtoja varmasti löytyy.
Missäs ne "tiettyjen ihmisryhmien" pitseerioiden puolustajat nyt olikaan? Entä kepakkojen syöjät?
Muistakaa silti tukea etnistä kepakkopaikkaa asiakkuudella.
Eikös kantikset joudu esittämään jonkinlaisen hygieniakoulutustodistuksen ennen kuin saavat toimia elintarvikealalla? Korjatkaa, jos olen väärässä.
QuoteEikös kantikset joudu esittämään jonkinlaisen hygieniakoulutustodistuksen ennen kuin saavat toimia elintarvikealalla? Korjatkaa, jos olen väärässä
Olen lyhyen elämäni aikani tehnyt tiskaajan ja keittiöapulaisen hommia
vähän pitkin poikin helsinkiä. Jos tarkastuksissa tehtäisiin työnsä, menisi
varmaan useampi tusina rafloja kiinni. Jo pelkät olot monissa keittiöissä on
työturvallisuuden osalta laittomat, hygieniasta puhumattakaan.
Quote from: pavor nocturnus on 20.10.2009, 18:00:14
QuoteEikös kantikset joudu esittämään jonkinlaisen hygieniakoulutustodistuksen ennen kuin saavat toimia elintarvikealalla? Korjatkaa, jos olen väärässä
Olen lyhyen elämäni aikani tehnyt tiskaajan ja keittiöapulaisen hommia
vähän pitkin poikin helsinkiä. Jos tarkastuksissa tehtäisiin työnsä, menisi
varmaan useampi tusina rafloja kiinni. Jo pelkät olot monissa keittiöissä on
työturvallisuuden osalta laittomat, hygieniasta puhumattakaan.
Tuo ei yllättä. Pelkkä koulutus ei tietenkään takaa, että ihmiset noudattavat saamiaan oppeja, mutta mamuilta ei taideta vaatia edes sitä teoriatasoa, ja luulen, että jokainen tällä foorumilla tietää millainen hygieniataso maissa, joista useimmat mamut tulevat, vallitsee.
Pitsastahan saattaa löytyä rintakarva juurineen ja kuminauha keltainen ;D
QuoteTuo ei yllättä. Pelkkä koulutus ei tietenkään takaa, että ihmiset noudattavat saamiaan oppeja, mutta mamuilta ei taideta vaatia edes sitä teoriatasoa, ja luulen, että jokainen tällä foorumilla tietää millainen hygieniataso maissa, joista useimmat mamut tulevat, vallitsee.
Oletetaan että lähdetään tekemään pistotarkastus sarjaa. Jos meininki ei ole 4-5 vuoteen muuttunut, veikkaan että sanomista tulisi ja paljon. Entäs sen jälkeen? Oikeudenkäyntejä ja valituksia alkaisi varmaan satelemaan.
QuoteSitä emme halua, emme etenkään ,jos on kyse mamujen pizzerioista. Se provosoisi vain lisää stereotypiointia ja rasismia! Katselkaamme mieluummin sormiemme lävitse kunnes ensimmäinen todella vakava myrkytyskeissi paljastuu (kenties peräti tahallinen?).
Rasseli mainittu. Tahallisia ja tahattomia tapauksia on pilvin pimein mutta eihän niitä saa tuoda julkisuuteen kun on rasseli. M.O.T
Pyysin erästä ystävätärtä liittymään Hommaan koska hänellä on omakohtaisa kokemuksia entisenä islamistin vaimona.(myös pitsoista ja niiden vääntäjistä hän tietää omalla kohdalla), Ei taida hänen rohkeutensa kuitenkaan riittää kertomaan asioista edes anonyyminä koska poikansa on panttina...
QuoteSitä emme halua, emme etenkään ,jos on kyse mamujen pizzerioista. Se provosoisi vain lisää stereotypiointia ja rasismia! Katselkaamme mieluummin sormiemme lävitse kunnes ensimmäinen todella vakava myrkytyskeissi paljastuu (kenties peräti tahallinen?).
Näin juuri. Taidan huomenna etsiä kallion kuppaisimman kebab mestan, ja jos en löydä ateriastani mitään moitittavaa, palaan puotiin ja vaadin rahani takaisin.
Mitenköhän kävisi, jeesaisiko suojaväri ja " on X kulttuurin perinteissä aina ruoka valmistettu (menetelmä ei-näin X)" vai purisiko suvaitsevaisto kieltänsä ja antaisi koko jutun olla?
Minua kiinnostaisi kyllä laaja selvitys ravintoloiden hygieniatasoista ja -käytännöistä, mukaan niin etniset kuin paikallisten raflat. Itselläni ei ole ollut mitään ikäviä kokemuksia, mutta olisihan se hyvä tietää millaisissa mestoissa sitä sapuskaa naamaansa mättää ja mussuttaako torakanpapanoita pippuripihvinsä päällä.
Mut herranjestas eihän sitä ny oikeesti samalla rätillä luuttuilla lattioita ja ruoankäsittelypintoja edes mun hygienian suhteen suht avomielisessä kartanossani.
Quote from: Dude on 20.10.2009, 18:58:34
Minua kiinnostaisi kyllä laaja selvitys ravintoloiden hygieniatasoista ja -käytännöistä, mukaan niin etniset kuin paikallisten raflat. Itselläni ei ole ollut mitään ikäviä kokemuksia, mutta olisihan se hyvä tietää millaisissa mestoissa sitä sapuskaa naamaansa mättää ja mussuttaako torakanpapanoita pippuripihvinsä päällä.
Mut herranjestas eihän sitä ny oikeesti samalla rätillä luuttuilla lattioita ja ruoankäsittelypintoja edes mun hygienian suhteen suht avomielisessä kartanossani.
Brittidokkari 'Kitchens from Hell' kertoi kaiken. Enkä usko, että Suomessa tilanne on yhtään parempi, ainakaan ns. etnisten paikkojen suhteen.
Itse olen jo muistakin kuin hygieniasyistä hakenut pizzani siitä eräästä kotimaisesta ketjusta, joka jostain syystä antaa myös pizzan ilmaiseksi, jos eivät muista tarjota kuittia ostoksesta.
Quote from: pelle12 on 20.10.2009, 19:25:15
Quote from: Sivusta seuraaja on 20.10.2009, 19:15:25
Itse olen jo muistakin kuin hygieniasyistä hakenut pizzani siitä eräästä kotimaisesta ketjusta, joka jostain syystä antaa myös pizzan ilmaiseksi, jos eivät muista tarjota kuittia ostoksesta.
Itse syyllistyin vielä noin vuosi sitten muutaman 'kasviskebabin' (liha korvattu fetajuustolla) ostamiseen eräästä mamukebabpizzeriasta (kun oli niin halpaa, ts. kaikki sotumaksut yms. verot maksamatta), mutta kiitos hommafoorumin, olen luopunut pahasta tavastani. Kehotan muitankin samaan. Ette häviä mitään. Jos kebabia tekee mieli, valmistakaa itse!
Taitaa olla kuitenkin niin, että veroja kiertävät paikat pysyvät aikansa pystyssä Valden avulla vaikkei niistä ostaisi kukaan mitään. Ja jostain löytyy aina uudet yrittäjät, jotka jne.......
Quote from: kertsu59 on 20.10.2009, 09:19:22
Ja hyvät ihmiset tämä tarina on TOSI.
Epäilemättä tarinasi aitoutta täytyy sanoa, ettei kannata uskoa kaikkea mitä mamupizzerioista kerrotaan. Kuulin, että paikallisessa olisi leikattu varpaankynsiä pizzapöydällä. No, menin paikkaan niin huomasin, että pizzapöytä oli todella korkealla, ja paikassa ei ollut yhtään korkeaa tuolia. Aika akrobaatteja ne karvakädet varmaan.
Niin olen hakenut monta vuotta pizzani mamupaikoista syynä pizzojen runsaus verrattuna hintaan .En usko että työntekija teki tuon teon puhtaasta ilkeydesta vaan hygienian taso on lähtömaassa erilainen .Otin yhteyttä terveystarkastajaan joka aikoi käväistä teroittamassa paikan omistajalle hygieniamääräysten noudattamisen tärkeyttä. Itse aion kuitenkin välttää kyseistä pizzeriaa niin kauan kun nykyinen omistaja vaihtuu.
Tässä räkäleipien ja känkkyjen luvatussa kaupungissa on myös tullut vastaan hassuuksia. On löytynyt ainakin pilaantunutta lihaa, rotanhammas, kummallisia karvoja ja 6 mm mutteri. Kaksi v.m. näin itsekin. Kummassakin tapauksessa reklamaatioon vastattiin nyppäämällä häiriötä aiheuttanut objekti lautaselta paljain pesemättömin käsin. Sitten käsienlevittelyä ja äläwäbälä. O_o´
Yhdessä paikassa mulkoilu, äyskintä ja jupina oli aina käydessäni sitä luokkaa että veikkasin tummien poikien räkivän kebabiin tjsp pientä kivaa lisätäytettä "pahalle yksinkulkevalle naikkoselle". Myöskin sen verran monta kertaa tullut nähnyt tuota ns. siivoamista että vältän nykyään kaikkia etnopaikkoja ja todella suosin suomalaista.
Älkää nyt missään nimessä hyvät ihmiset käykö noissa kebuluolissa..
no onneksi pizzauuni on jotain +300 astetta lämmin, joten tuosta ei taida tulla kuin henkisiä kärsimyksiä... rumasti tehty kuitenkin.
tosi on, että joissain mamupaikoissa hygienia on mitä on, mutta täytyy kyllä tasapuolisuuden vuoksi todeta, että esimerkiki eerikin pippuri-nimisessä ravintolassa hygieniataso hakkaa kirkkaasti kaikki mahdolliset kotimaiset kilpailijansa... paikka on turkkilaisten omistuksessa.
http://www.eerikinpippuri.com/?page=1
täällä maaseudulla on ainakin kolme mamupohjaista pizzeria ja kaikkia voi kyllä käyttää, erinomaista mömmöä jopa tarjolla. hemmetin yritteliästä porukkaakin noissa vielä hommissa, joten oppiakin jotain noista voisi ottaa...
ps. missäpäin olisi somalipohjainen ravintola? onko missään??
Quote from: Mika.H on 20.10.2009, 21:29:27
no onneksi pizzauuni on jotain +300 astetta lämmin, joten tuosta ei taida tulla kuin henkisiä kärsimyksiä... rumasti tehty kuitenkin.
tosi on, että joissain mamupaikoissa hygienia on mitä on, mutta täytyy kyllä tasapuolisuuden vuoksi todeta, että esimerkiki eerikin pippuri-nimisessä ravintolassa hygieniataso hakkaa kirkkaasti kaikki mahdolliset kotimaiset kilpailijansa... paikka on turkkilaisten omistuksessa.
http://www.eerikinpippuri.com/?page=1
täällä maaseudulla on ainakin kolme mamupohjaista pizzeria ja kaikkia voi kyllä käyttää, erinomaista mömmöä jopa tarjolla. hemmetin yritteliästä porukkaakin noissa vielä hommissa, joten oppiakin jotain noista voisi ottaa...
ps. missäpäin olisi somalipohjainen ravintola? onko missään??
Ovat merenkävijäkansaa,ei ne pitsoja paistele ;)
Quote from: Mika.H on 20.10.2009, 21:29:27
no onneksi pizzauuni on jotain +300 astetta lämmin, joten tuosta ei taida tulla kuin henkisiä kärsimyksiä... rumasti tehty kuitenkin.
tosi on, että joissain mamupaikoissa hygienia on mitä on, mutta täytyy kyllä tasapuolisuuden vuoksi todeta, että esimerkiki eerikin pippuri-nimisessä ravintolassa hygieniataso hakkaa kirkkaasti kaikki mahdolliset kotimaiset kilpailijansa... paikka on turkkilaisten omistuksessa.
http://www.eerikinpippuri.com/?page=1
täällä maaseudulla on ainakin kolme mamupohjaista pizzeria ja kaikkia voi kyllä käyttää, erinomaista mömmöä jopa tarjolla. hemmetin yritteliästä porukkaakin noissa vielä hommissa, joten oppiakin jotain noista voisi ottaa...
ps. missäpäin olisi somalipohjainen ravintola? onko missään??
Eerikin Pippuri tosiaan on aivan omaa luokkaansa ulospäin näyttävän hygieniansa puolesta. Pari kertaa tullut siellä käytyä, sekä Eerikinkadun ravintolassa että foorumissa sijaitsevassa. Pakkohan tuo oli käydä testaamassa kun aikanaan MoonTV:llä muistaakseni valittiin Suomen parhaaksi kebabbilaksi. Maku on nyt mielipidekysymys, mutta itse olen saanut parempaakin kebabbia, ei se huonoa silti ollut.
En oikein ymmärrä näitä kommentteja tässä ketjussa että "Älkää nyt helvetissä käykö näissä kebuluolissa". Itselläni on kaksi maahanmuuttajaomisteista kantapaikkaa, joista saa erittäin maistuvia pitsoja. Molemmissa paikoissa pariskunta painaa pitkää päivää kymmenestä kymmeneen. Paikat ovat ulkoisesti siistin oloisia, joten en usko hygienian olevan sen huonompi kuin kantisten grilleilläkään. Raaka-aineista ei tietenkään koskaan voi missään olla satavarma (ketjupikaruokaloissa kuten Hesellä tosin luotan näihinkin), mutta kuten sanoin pitsat ovat olleet maistuvia, enkä koskaan ole ruokamyrkytystä saanut. Palvelu on kyseisissä paikoissa ystävällistä ja maksan pankkikortilla, koska en muutenkaan käytä käteistä. Miksen siis käyttäisi näitä "kebuluolia"? Luultavasti se olisi sitten eräiden henkilöiden mielestä parempi että nämä yrittäjäpariskunnat päätyvät kortistoon.
Tottakai ymmärrän, että on olemassa myös näitä "rottakebabbiloita", joissa hygienia taso on jotain aivan muuta ja ruokamyrkytyksen mahdollisuus on todennäköisempi. Itseasiassa olen kahdesti saanut kebabista ruokamyrkytyksen. Kerran Turusssa ja kerran Ruotsissa. Oletan kuitenkin että järjellä varustettu ihminen osaa valita itselleen sopivan ruokailupaikan. Tämän takia mielestäni on typerää toitottaa ja yleistää huono hygienia ja muut vilpillisyydet koskemaan kaikkia etnisiä pikaruokaloita.
Huonoa hygieniaa tosiaan löytyy ihan kantisten paikoistakin. Työni puolesta olen nähnyt sellasia keittiöitä ja tapauksia, että jäisi asiakkaalta ruoka-annokset syömättä mikäli keittiön olot tietäisi.
Quote from: Jack_V on 20.10.2009, 22:09:02
En oikein ymmärrä näitä kommentteja tässä ketjussa että "Älkää nyt helvetissä käykö näissä kebuluolissa".
Jokainenhan varmaan saa kommentoida miltä tuntuu?
Käykää ihmeessä erilaisissa etnisviritteisissä pitserioissa.
Jättäkää ennakkoluulonne oven ulkopuolelle. Nauttikaa välimerellisistä herkuista.
Suosittelen lämpimästi, vaikka itse jätänkin ne väliin.
Parempi?
Quote from: rankka on 20.10.2009, 22:26:52
Quote from: Jack_V on 20.10.2009, 22:09:02
En oikein ymmärrä näitä kommentteja tässä ketjussa että "Älkää nyt helvetissä käykö näissä kebuluolissa".
Jokainenhan varmaan saa kommentoida miltä tuntuu?
Saa, joten minäkin olen oikeutettu kommentoimaan etten ymmärrä tuon tason kommentteja.
Quote from: rankka on 20.10.2009, 22:26:52
Käykää ihmeessä erilaisissa etnisviritteisissä pitserioissa.
Jättäkää ennakkoluulonne oven ulkopuolelle. Nauttikaa välimerellisistä herkuista.
Suosittelen lämpimästi, vaikka itse jätänkin ne väliin.
Parempi?
Kuten sanoin, on myös huonomman tason paikkoja, joten on parempi olla yleistämättä. Sanoin myös että älyllinen ihminen todennäköisesti osaa valita itselleen sopivan ruokailupaikan.
Quote from: Mika.H on 20.10.2009, 21:29:27
tosi on, että joissain mamupaikoissa hygienia on mitä on, mutta täytyy kyllä tasapuolisuuden vuoksi todeta, että esimerkiki eerikin pippuri-nimisessä ravintolassa hygieniataso hakkaa kirkkaasti kaikki mahdolliset kotimaiset kilpailijansa... paikka on turkkilaisten omistuksessa.
http://www.eerikinpippuri.com/?page=1
Olen saanut kyseisestä paikasta ruokamyrkytyksen, luulen että syy oli valkosipuliperunoissa.
Täytyy kyllä myöntää että senkin jälkeen on tullut käytyä, joskaan valkosipuliperunoita en ole valinnut lisukkeeksi.
Quote from: Jack_V on 20.10.2009, 22:09:02
En oikein ymmärrä näitä kommentteja tässä ketjussa että "Älkää nyt helvetissä käykö näissä kebuluolissa".
Ehdotatko siis, että ihmisten pitäisi mennä kebuluolaan?
Quote from: Veli on 20.10.2009, 23:24:20
Quote from: Jack_V on 20.10.2009, 22:09:02
En oikein ymmärrä näitä kommentteja tässä ketjussa että "Älkää nyt helvetissä käykö näissä kebuluolissa".
Ehdotatko siis, että ihmisten pitäisi mennä kebuluolaan?
Luetun ymmärtäminen näyttää olevan yllättävän vaikea asia.
Ei, ihmisen ei pidä mennä kebuluolaan, nakkarille, heseen, mäkkäriin tai ylipäänsä mihinkään mikäli se ei tunnu oikealle ja järkevälle valinnalle.
Käykää hyvät ihmiset ruokakaupassa!
Tulipa tässä käytyä eräältä syyrialaiselta hakemassa pizza. Lattialla vilisti otus, joka oli jonkinlainen kuoriainen, mutta monta kertaa kovakuoriaista suurempi. Osaavatko biologiaa tuntevat kertoa mikä eläin mahdollisesti kyseessä?
On myös ahkera tyyppi. Aina töissä kun paikka on auki.
Quote from: Jack_V on 20.10.2009, 23:33:16
Luetun ymmärtäminen näyttää olevan yllättävän vaikea asia.
Ei, ihmisen ei pidä mennä kebuluolaan, nakkarille, heseen, mäkkäriin tai ylipäänsä mihinkään mikäli se ei tunnu oikealle ja järkevälle valinnalle.
Miksi siis sinun on sitä vaikea ymmärtää?
No älä vastaa. Tiedän jo, et ymmärrä käsitettä kebuluola kun rinnastat sen samaan sarjaan esim hesen ja mäkin kanssa.
Quote from: OlliH on 20.10.2009, 23:56:39
Tulipa tässä käytyä eräältä syyrialaiselta hakemassa pizza. Lattialla vilisti otus, joka oli jonkinlainen kuoriainen, mutta monta kertaa kovakuoriaista suurempi. Osaavatko biologiaa tuntevat kertoa mikä eläin mahdollisesti kyseessä?
On myös ahkera tyyppi. Aina töissä kun paikka on auki.
Torakka? Riittää syyksi sulkea paikka terveysviranomaisen toimesta.
Quote from: Veli on 20.10.2009, 23:57:48
Quote from: Jack_V on 20.10.2009, 23:33:16
Luetun ymmärtäminen näyttää olevan yllättävän vaikea asia.
Ei, ihmisen ei pidä mennä kebuluolaan, nakkarille, heseen, mäkkäriin tai ylipäänsä mihinkään mikäli se ei tunnu oikealle ja järkevälle valinnalle.
Miksi siis sinun on sitä vaikea ymmärtää?
No älä vastaa. Tiedän jo, et ymmärrä käsitettä kebuluola kun rinnastat sen samaan sarjaan esim hesen ja mäkin kanssa.
Ei tainnut mennä edellisenkään viestin pointti jakeluun?
Väännetään sitten rautalangasta. Siinä ei ollut tarkoitus rinnastaa mitään mihinkään. Pointtina oli ilmaista ettei ihmisen
pidä tehdä mitään mikä ei ole älyllisen ihmisen rationaalisen ajatteluprosessin tuloksena oikea tai järkevä valinta. Viestissä olisi voinut lukea ihan yhtä hyvin vaikkapa:
"Ihmisen ei pidä mennä Siwaan, talkootöihin, tukiopetukseen tai kansantanhuihin mikäli ei pidä sitä oikeana ja järkevänä valintana."
En siis ole missään vaiheessa ilmoittanut että ihmisten pitäisi mennä "kebuluolaan" tai "rinnastanut kebuluolia samaan sarjaan mäkin tai hesen kanssa".
Sen sijaan että olet tunkenut sanoja suuhuni, olisit voinut perustella miksi minun ei tulisi käydä hyväksi havaitsemissani kebab-pitserioissa, jotka mitä ilmeisemmin menevät tähän "kebuluola"-kategoriaan maahanmuuttajaomisteisuutensa vuoksi.
Jätän tämän asian tähän.
Quote from: Ari-Lee on 21.10.2009, 00:01:31
Quote from: OlliH on 20.10.2009, 23:56:39
Tulipa tässä käytyä eräältä syyrialaiselta hakemassa pizza. Lattialla vilisti otus, joka oli jonkinlainen kuoriainen, mutta monta kertaa kovakuoriaista suurempi. Osaavatko biologiaa tuntevat kertoa mikä eläin mahdollisesti kyseessä?
Torakka? Riittää syyksi sulkea paikka terveysviranomaisen toimesta.
Samaa mieltä. Etnopaikkojen hygienia paranisi huomattavasti, jos viranomaiset puuttuisivat asioihin rivakammin. Itse käyn vain niissä paikoissa, jotka olen hyviksi havainnut. Yleinen siisteys kertoo jo paljon.
Vähän aikaa sitten laitoin yhden paikan mustalle listalle. Lopullinen niitti oli, että joka kerta kyseisessä paikassa asioidessani herra kebab oli oikea töykeyden huippu. Koska syön annokseni kotona, olen saanut mukaani paketin ja joka ainoa kerta herra kebab on lätkäissyt paketin eteeni siihen tyylin, ettei siitä ole mitään kaunista sanottavaa. Lieneekö ylimielisen käytöksen syy siinä, kun miehinen ego joutuu tarkastelemaan maailmaa vajaan 160 cm:n korkeudelta. Oikea ällöhyypiö.
Quote from: hoxpox on 20.10.2009, 23:08:43
Quote from: Mika.H on 20.10.2009, 21:29:27
tosi on, että joissain mamupaikoissa hygienia on mitä on, mutta täytyy kyllä tasapuolisuuden vuoksi todeta, että esimerkiki eerikin pippuri-nimisessä ravintolassa hygieniataso hakkaa kirkkaasti kaikki mahdolliset kotimaiset kilpailijansa... paikka on turkkilaisten omistuksessa.
http://www.eerikinpippuri.com/?page=1
Olen saanut kyseisestä paikasta ruokamyrkytyksen, luulen että syy oli valkosipuliperunoissa.
Täytyy kyllä myöntää että senkin jälkeen on tullut käytyä, joskaan valkosipuliperunoita en ole valinnut lisukkeeksi.
ok. yleensähän ruokamyrkytyksen saa jos kylmäketju tökkii. toki muitakin syitä on, mutta tuo nyt noista on tärkein.
minua tuossa paikassa viehättää kavereiden jatkuva siivoaminen. aina kun tulee hetki aikaa niin pojat jynssäävät kalusteitaan. ovat ns ylpeitä työstään ja se asenne on hieno juttu.
Täällä on puhuttu siitä, miten ahkeria nämä (turkkilais)ulkkisruokapaikkojen pitäjät ovat. Kyllä varmaan monet tekevät pitkää päivää. Mitäs siinä, pitäkööt paikat niin pitkään auki, kun laki sallii.
Haluaisin vain muistuttaa siitä, että miksi nämä halpismätöt pystyvät myymään halpaa; usein jää näistä paikoista alvit maksamatta, myydään pimeesti, on kaikenlaista vilunkia ja kierrätystä. Kyllähän tästä viranomaisetkin ovat puhuneet, harmaa raha pyörii juuri näissä etnisissä.
Minusta se on väärää kilpailua, kun toinen yrittäjä maksaa verot ja joutuu myymään kalliimmalla ja toinen porskuttaa menemään myymällä halpaa eikä välitä velvotteista.
Tämän takia en syö näissä ählypaikoissa.
Quote from: Ari-Lee on 20.10.2009, 23:38:25
Käykää hyvät ihmiset ruokakaupassa!
Tämä on tärkeä asia!
Kotona tehty ruoka on edullista, ravitsevaa, kaupasta saa hyviä kotimaisia tarvikkeita. Suosittelen låmpimästi.
Ja sitten tunnustus:
Teen kuitenkin yhden poikkeuksen, saatan käydä yhdessä intialaisessa joskus. :roll:
Quote from: Phantasticum on 21.10.2009, 00:28:46
Quote from: Ari-Lee on 21.10.2009, 00:01:31
Quote from: OlliH on 20.10.2009, 23:56:39
Tulipa tässä käytyä eräältä syyrialaiselta hakemassa pizza. Lattialla vilisti otus, joka oli jonkinlainen kuoriainen, mutta monta kertaa kovakuoriaista suurempi. Osaavatko biologiaa tuntevat kertoa mikä eläin mahdollisesti kyseessä?
Torakka? Riittää syyksi sulkea paikka terveysviranomaisen toimesta.
Samaa mieltä. Etnopaikkojen hygienia paranisi huomattavasti, jos viranomaiset puuttuisivat asioihin rivakammin. Itse käyn vain niissä paikoissa, jotka olen hyviksi havainnut. Yleinen siisteys kertoo jo paljon.
Vähän aikaa sitten laitoin yhden paikan mustalle listalle. Lopullinen niitti oli, että joka kerta kyseisessä paikassa asioidessani herra kebab oli oikea töykeyden huippu. Koska syön annokseni kotona, olen saanut mukaani paketin ja joka ainoa kerta herra kebab on lätkäissyt paketin eteeni siihen tyylin, ettei siitä ole mitään kaunista sanottavaa. Lieneekö ylimielisen käytöksen syy siinä, kun miehinen ego joutuu tarkastelemaan maailmaa vajaan 160 cm:n korkeudelta. Oikea ällöhyypiö.
Kannattaa huomioida, että eri kulttuureilla on erilaiset tapakulttuurit. Jos esim. menet Japaniin ja ojennat henkilölle esim. pankissa jotain ihan suomalaiseen tapaan, on se äärimmäistä gaijinin töykeyttä. Ojentaminen pitää tehdä molemmilla käsillä nöyrästi. Aiemmassa työpaikassani monet suomalaiset noudattivat tätä tapaa myös suomessa vierailevien japanilaisten osalta.
Saattaapi olla mahdollista että jonkinlainen tapakulttuurien eroavaisuus on tässäkin kyseessä. Tosin jos on pitkään maassa asuttu, niin luulisi sen tarttuvan jotain kautta maahanmuuttajallekin.
Quote from: Ari-Lee on 21.10.2009, 00:01:31
Quote from: OlliH on 20.10.2009, 23:56:39
Tulipa tässä käytyä eräältä syyrialaiselta hakemassa pizza. Lattialla vilisti otus, joka oli jonkinlainen kuoriainen, mutta monta kertaa kovakuoriaista suurempi. Osaavatko biologiaa tuntevat kertoa mikä eläin mahdollisesti kyseessä?
On myös ahkera tyyppi. Aina töissä kun paikka on auki.
Torakka? Riittää syyksi sulkea paikka terveysviranomaisen toimesta.
Itse kun en koskaan ollut torakkaa elävänä nähnyt, ja muutenkin vain lehtijuttujen kuvista jättiläistorakoita nähnyt, niin kuvittelin torakoita suuremmiksi, mutta Wikipedian mukaan ne ovat juuri näkemäni kokoisia.
Hervannan legendaarisessa Mikontalossa, jossa aina sattuu ja tapahtuu oli tässä taannoin A-rapussa jonkun vaihto-opiskelijan mukanaan tuoma torakkainfestaatio. Onneksi oli totaalinen remontti siellä muutenkin edessä, ja pystyttiin ilmeisesti laittamaan sellaiset myrkyt, että syöpäläiset saatiin hengiltä.
Quote from: Jack_V on 21.10.2009, 00:23:51Sen sijaan että olet tunkenut sanoja suuhuni, olisit voinut perustella miksi minun ei tulisi käydä hyväksi havaitsemissani kebab-pitserioissa, jotka mitä ilmeisemmin menevät tähän "kebuluola"-kategoriaan maahanmuuttajaomisteisuutensa vuoksi.
Ja tämä lause taasen todistaa, ettet SINÄ ymmärrä. Kebuluola tarkoittaa epäilyttävää sivukujan kebab-pitseriaa jonka hygieeniataso on astetta shellin vessa. Ja huomaatko miten itseasiassi sinä olet pistämässä sanoja minun suuhuni, katso boldattu kohta.
Jos et vieläkään sisäistä, niin vertaa sanaa kebuluola vaikka sanaan räkälä.
Itse olen vähentänyt tämän vuoden puolella kebabbiloissa käyntiä noin 90%. Eipä kiinnosta suosia veronkiertoa, kun itse maksaa kaikesta koko ajan enemmän ja enemmän, eikä pysy palkkakehitys enää perässä.
Eerikin Pippurista kokemuksia ajalta, jolloin kävin Stadin ytimessä töissä. Ei vakuuttanut kyllä silloin sen enempää annoskoolla kuin maullakaan. Syötävää toki oli. Nykyisin tulee käytyä joskus oman pikku kotikunnan keskustan pizzeriassa, turkkilaisten tai kurdien pyörittämä sekin, mutta palvelu on aina ystävällistä ja annokset riittävän kokoisia ja maukkaita. Ei kai tollaisessa tuppukylässä tarvitsisikaan montaa sutta myydä, kun asiakasvirta loppuisi kokonaan sanan kiertäessä.
Aiemminkin olen asiasta maininnut, mutta täällä Turussa eräs näihin epämääräisempiin kuuluva kebabbila myy siipikarjaa sianlihana. Useassa pizzassa ja pastassa on täytteenä kinkku. No eihän rauhanuskoinen sikaan koske, niinpä seinällä olevassa menu'ssa lukeekin jotenkin näin: kinkku=pizzasuikaleet, pizzasuikaleet: kalkkunanliha, mustapippuri, suola. Näppärästi se käy!
Lähetin asiallisen tiedustelun omalla nimelläni Turun kaupungin terveystarkastajalle ja kysyin samalla tällaisen toimintatavan laillisuuttta. Moni kun jätti linnut syömättä lintuinfluenssahysterian aikana, ja nyt voisi olla päinvastoin kun sikalenssu pelottaa ihmisiä. Mitään vastausta en koskaan saanut. Ei kai rasisteille tarvitse vastata :(
Quote from: pelle12 on 20.10.2009, 19:25:15
Quote from: Sivusta seuraaja on 20.10.2009, 19:15:25
Itse olen jo muistakin kuin hygieniasyistä hakenut pizzani siitä eräästä kotimaisesta ketjusta, joka jostain syystä antaa myös pizzan ilmaiseksi, jos eivät muista tarjota kuittia ostoksesta.
Itse syyllistyin vielä noin vuosi sitten muutaman 'kasviskebabin' (liha korvattu fetajuustolla) ostamiseen eräästä mamukebabpizzeriasta (kun oli niin halpaa, ts. kaikki sotumaksut yms. verot maksamatta), mutta kiitos hommafoorumin, olen luopunut pahasta tavastani. Kehotan muitankin samaan. Ette häviä mitään. Jos kebabia tekee mieli, valmistakaa itse!
Itse olen huomannut, että noissa mamupitserioissakin on aika selviä eroja. Hintataso on aika hyvä indikaattori sille, onko odotettavissa hyvää ruokaa vai vatsatauti. Kotipitsassa en ole käynyt nykyikseen ollenkaan (enkä tule kyllä käymäänkään), koska tarjolla on paljon parempiakin vaihtoehtoja (mamujen kuin suomalaistenkin toimesta). Oman osansa voi tehdä myös se, että eräs erinomainen kotimainen pitsanlähde on melkein naapurissa :)
Helpointa on mennä kokemuksen perusteella, onneksi kaikkea ei täällä tarvitse kokeilla itse, vaan www.kaenkky.com pelastaa monelta virhereissulta (näin Oululaisittain).
Quote from: OlliH on 21.10.2009, 05:59:45
Quote from: Phantasticum on 21.10.2009, 00:28:46
Lopullinen niitti oli, että joka kerta kyseisessä paikassa asioidessani herra kebab oli oikea töykeyden huippu. Koska syön annokseni kotona, olen saanut mukaani paketin ja joka ainoa kerta herra kebab on lätkäissyt paketin eteeni siihen tyylin, ettei siitä ole mitään kaunista sanottavaa.
Kannattaa huomioida, että eri kulttuureilla on erilaiset tapakulttuurit.
Missään muussa paikassa en ole koskaan törmännyt vastaavaan ylimieliseen käytökseen ja samalta suunnalta taitavat kaikki olla. Kantapaikassani on ystävällinen palvelu ja mikä parasta, siellä on myös naispuolisia työntekijöitä yhtä normaaleissa työasuissa kuin miespuoliset. Paikka on muutenkin asiallinen ja siisti - terveystarkastajan lausunto on esillä.
Jos joku siitä porukasta paljastuisi radikaalimuslimiksi, joka käy moskeijassa kuuntelemassa vääräuskoisia vastaan suunnattuja vihasaarnoja, olisin suunnattoman pettynyt, suorastaan järkyttynyt. Haluan vielä uskoa, etteivät kaikki Eurooppaan tulevat muslimit ole samasta puusta tehtyjä.
Quote from: Ari-Lee on 20.10.2009, 23:38:25
Käykää hyvät ihmiset ruokakaupassa!
Ostatte valmispihvin ja pyyhitte sillä lähimmän julkisen käymälän vessanpytyn ja sitten omassa keittiössä väsäätte siitä evästä. Vastannee etno-kebabia ihan hyvin.
Miten esim Turkissa noudatettu (siis ei pelkästään "säädetty") hygieniataso voisi muitta mutkitta olla vaihdettavissa suomalaisiin normeihin? Hesarin juttu oli täysin vastuuton. Siinä yritettiin todistaa jotakin, mutta niin kömpelösti, että juttu ei vakuuttanut ketään. Tai sitten kirjoittaja ei vielä ollut läpäissyt hesarin toimittajakoulua.
Quote from: Maastamuuttaja on 21.10.2009, 22:29:06
Miten esim Turkissa noudatettu (siis ei pelkästään "säädetty") hygieniataso voisi muitta mutkitta olla vaihdettavissa suomalaisiin normeihin? Hesarin juttu oli täysin vastuuton. Siinä yritettiin todistaa jotakin, mutta niin kömpelösti, että juttu ei vakuuttanut ketään. Tai sitten kirjoittaja ei vielä ollut läpäissyt hesarin toimittajakoulua.
Hesarin toimittelija yrittää houkutella suomalaiset syömään paskaa..
Sitähän noissa etnosapuskoissa meinaan riittää. Liipataan perse vasurilla, huuhdellaan käsi haalealla vedellä hätäisesti, pyyhitään käsi housunlahkeeseen ja mennään käpistelemään asiakkaille tarjoiltavia ruoka-annoksia. Mutta hyvää on ja ainakin halpaa.
QuoteKaksi imatralaisravintolaa elintarvikeviranomaisen tehotarkkailuun — Jos asiat eivät korjaannu, Seven grilliä ja Avivania uhkaavat pakkokeinot
Yrittäjät Loran Suleyman ja Mahmoud Dilsher Josef vakuuttavat ravintoloiden olevan siistejä. Elintarvikeviranomainen joutuu hyvin harvoin antamaan huonon arvosanan ravintolalle. Pakkokeinot ovat vielä harvinaisempia.
Stressi riepoo Imatrankoskella toimivan Seven grillin henkilökuntaa. Ravintolan päälle laskeutui alkusyksystä synkkä pilvi, kun elintarvikevalvonta antoi grillille viimeisimmässä tarkastuksessaan huonon arvosanan.
x
Yrittäjä Loran Suleyman on tuloksista hämillään. Hänen mukaansa ravintolassa siivotaan päivittäin.
— Meillä käy monta sataa asiakasta päivässä, joten teemme paljon ruokaa. Kun tilauksia tulee paljon, niin myös sotkua syntyy. Asiakkaamme eivät ole koskaan valittaneet
x
Viranomainen on löytänyt sekä Seven grillin että Avivanin käytänteistä korjattavaa myös aiemmilla tarkistuskerroilla. Kumpaankin ravintolaan on tehty tänä vuonna kolme tarkastusta. Tarkastusvälin tiheneminen johtuu siitä, että aiemmilla tarkistuksilla havaittuja puutteita ei ole korjattu.
x
https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/1c308b82-4d4b-490f-abf9-5b058b6ac953
QuoteImatran ympäristötoimen 20. elokuuta suorittamassa tarkastuksessa ravintolasta löydettiin monia puutteita. Esimerkiksi varastotilojen siisteydessä, puhtaudessa ja järjestyksessä sekä siivousvälineiden säilytyksessä havaittiin epäkohtia.
Lista on pitkä.
Puutteita todettiin myös omavalvontasuunnitelmassa, käsienpesupisteen varustelussa, hygieniaosaamisen todentamisessa, kylmänä säilytettävien elintarvikkeiden lämpötilaseurannassa ja jäähdytyksen seurannassa. Pieniä puutteita löydettiin myös hygieniakäytänteissä ja elintarvikkeiden säilyttämisessä.
QuoteAvivanissa tilojen, pintojen ja välineiden puhtaus arvioitiin yleisarvosanalla hyvä. Elintarvikehuoneiston siisteydessä ja puhtaudessa havaittiin kuitenkin pieniä epäkohtia, samoin siivousvälineiden kunnossa ja elintarvikkeiden säilytyksessä. Puutteita oli myös hygieniaosaamisen todentamisessa, kylmänä säilytettävien elintarvikkeiden lämpötilaseurannassa ja jäähdytyksen seurannassa.
Mutta onhan se kuitenkin hienoa, että:
QuoteAsiakkaamme eivät ole koskaan valittaneet
Lähtökohtaisesti ei tulisi mieleenkään syödä Imatralla, vaikka siitä ohi tuleekin kiirehdittyä pari kertaa kuukaudessa.
MITA!!??
Eiko muka kebabbi sailu vessan kaapisa??
Quote from: no future on 01.10.2019, 12:08:28
Lähtökohtaisesti ei tulisi mieleenkään syödä Imatralla, vaikka siitä ohi tuleekin kiirehdittyä pari kertaa kuukaudessa.
Lähtökohtaisesti ei tule monessakaan pizza-kebabbilassa käytyä nykyään, niin monen ohi tulee ajettua, lähes päivittäin.
Avivan 19.8.2019. https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/#text=avivan&
QuoteElintarvikehuoneiston siisteydessä ja puhtaudessa on pieniä epäkohtia. Siivousvälineiden kunnossa on pieniä epäkohtia. Hygieniaosaamisen todentamisessa on puutteita. Elintarvikkeiden säilytyksessä on pieniä epäkohtia. Kylmänä säilytettävien elintarvikkeiden lämpötilaseurannassa on puutteita. Jäähdytyksen seurannassa on puutteita. Tarjoilun lämpötilaseurannassa on puutteita. Viimeisintä Oiva-raporttia ei ole laitettu esille
Seven Grilli 20.8.2019. https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/#text=%20Seven%20grilli&
QuoteOmavalvontasuunnitelmassa on puutteita. Varastotilojen siisteydessä, puhtaudessa ja järjestyksessä on epäkohtia. Siivousvälineiden säilytyksessä ja kunnossa on epäkohtia. Hygieniakäytänteissä on pieniä puutteita. Käsienpesupisteen varustelussa on puutteita. Hygieniaosaamisen todentamisessa on puutteita. Elintarvikkeiden säilyttämisessä on pieniä puutteita. Kylmänä säilytettävien elintarvikkeiden lämpötilaseurannassa on puutteita. Jäähdytyksen seurannassa on puutteita. Viimeisintä Oiva-raporttia ei ole laitettu esille.
Quote from: Ano Nyymi on 21.10.2009, 22:32:22
Quote from: Maastamuuttaja on 21.10.2009, 22:29:06
Miten esim Turkissa noudatettu (siis ei pelkästään "säädetty") hygieniataso voisi muitta mutkitta olla vaihdettavissa suomalaisiin normeihin? Hesarin juttu oli täysin vastuuton. Siinä yritettiin todistaa jotakin, mutta niin kömpelösti, että juttu ei vakuuttanut ketään. Tai sitten kirjoittaja ei vielä ollut läpäissyt hesarin toimittajakoulua.
Hesarin toimittelija yrittää houkutella suomalaiset syömään paskaa..
Sitähän noissa etnosapuskoissa meinaan riittää. Liipataan perse vasurilla, huuhdellaan käsi haalealla vedellä hätäisesti, pyyhitään käsi housunlahkeeseen ja mennään käpistelemään asiakkaille tarjoiltavia ruoka-annoksia. Mutta hyvää on ja ainakin halpaa.
Noinhan se monessa ravintolassa menee. Pizzerioissa on kuitenkin se hyvä puoli, että paistamisen korkea lämpötila tappaa myös ulosteperäiset bakteerit ;D
Quote from: OlliH on 20.10.2009, 23:56:39
Tulipa tässä käytyä eräältä syyrialaiselta hakemassa pizza. Lattialla vilisti otus, joka oli jonkinlainen kuoriainen, mutta monta kertaa kovakuoriaista suurempi. Osaavatko biologiaa tuntevat kertoa mikä eläin mahdollisesti kyseessä?
Se oli kebabkuoriainen. Kyseisestä hyönteisestä tulee kebbeen se lihalta etäisesti näyttävä proteiinimössö (=se ruskean harmahtava suikale, joka vuollaan vartaasta)
Et kai oikeasti ole luullut, että siihen 5 euron kebuun on varaa edes sianlihaa laittaa?
Quote from: Mika on 01.10.2019, 14:47:32
Noinhan se monessa ravintolassa menee. Pizzerioissa on kuitenkin se hyvä puoli, että paistamisen korkea lämpötila tappaa myös ulosteperäiset bakteerit ;D
Bakteerit kyllä kuolee, mutta jos basiliskot on olleet sitä sorttia, jotka tuottavat toksiineja (stafylokokkeja tms), niin seurauksia tulee. Toksiinit eivät yleensä ole lämpökäsittelystä moksiskaan.
Ainakin ruokamyrkytys voi tulla ja silloin laatta ja ruikuli lentää 24h kunnes toksiinit ovat poistuneet.
Jos asialla oli botulinus -suvun basilisko, niin voipi tulla noutajakin. Tällöin ruuassa on botuliini nimitä toksiinia.
Quote from: Ajatolloh on 01.10.2019, 18:07:01
Quote from: Mika on 01.10.2019, 14:47:32
Noinhan se monessa ravintolassa menee. Pizzerioissa on kuitenkin se hyvä puoli, että paistamisen korkea lämpötila tappaa myös ulosteperäiset bakteerit ;D
Bakteerit kyllä kuolee, mutta jos basiliskot on olleet sitä sorttia, jotka tuottavat toksiineja (stafylokokkeja tms), niin seurauksia tulee. Toksiinit eivät yleensä ole lämpökäsittelystä moksiskaan.
Ainakin ruokamyrkytys voi tulla ja silloin laatta ja ruikuli lentää 24h kunnes toksiinit ovat poistuneet.
Jos asialla oli botulinus -suvun basilisko, niin voipi tulla noutajakin. Tällöin ruuassa on botuliini nimitä toksiinia.
Botulinus suvun basiliskoja ei onneksi tule ellei käytä jotain uudelleen pakastettuja sulaneita pakasteita tai kotitekoisia säilykkeitä. helppo tapa välttää ruokamyrkytys on asioida ravintolassa, jossa käy paljon asiakkaita. Raaka-aineet eivät kerkeä mädäntyä.
Quote from: Maastamuuttaja on 21.10.2009, 22:29:06
Miten esim Turkissa noudatettu (siis ei pelkästään "säädetty") hygieniataso voisi muitta mutkitta olla vaihdettavissa suomalaisiin normeihin? Hesarin juttu oli täysin vastuuton. Siinä yritettiin todistaa jotakin, mutta niin kömpelösti, että juttu ei vakuuttanut ketään. Tai sitten kirjoittaja ei vielä ollut läpäissyt hesarin toimittajakoulua.
Turkissa on muuten ruokapaikoissa
korkea hygieniataso. Eikä tämä ole mikään vitsi. En muista saaneeni koskaan minkäälaisia vatsavaivoja Turkissa syödessä ja ruokaa on tullut ostettua vaikka mistä takapihan basaarin kebutiskistä.
Olen antanut itselleni ymmärtää, että Turkissa korkeaa hygieniaa vaatii nimenomaan viranomaistaso. En tiedä mitä on rangaistukset määräysten rikkojalle, mutte arvatenkin ei mitään kovin hellää. Eikä auta huutaa 'rassisti'. Voipi olla, että silloin rangaistusta tulee vielä vähän lisää Bosporin salmen mitalla niin että "huuto taatusti loppuu stana ja käsität, että on vain yksi tie: Turkin tie ja laitat asiat kuntoon kele"
Mutta mitä tekemistä Turkin (kepillähakatulla) hygieniatasolla on Suomen tai Ruotsin kanssa? Ei mitään.
Ne kerrat kun olen karvakäpälän kebusta mahan saanut kipeäksi, ovat tapahtuneet AINA täällä Euroopassa, Pohjolassa.
Ei se Turkin hygieniataso taida sillä siirtyä tänne noudatettavaksi, että tulija on Turkista. Kyllä se on viranomainen yms joka sen tekee. Eihän Turkista tullut karvatassu pidä meikäläisen viranomaisen nuhteita minään vaan jatkaa kusettamista. Siinä se ongelma on.
Quote from: Hämeenlinnan Oraakkeli on 01.10.2019, 18:49:12
Botulinus suvun basiliskoja ei onneksi tule ellei käytä jotain uudelleen pakastettuja sulaneita pakasteita tai kotitekoisia säilykkeitä. helppo tapa välttää ruokamyrkytys on asioida ravintolassa, jossa käy paljon asiakkaita. Raaka-aineet eivät kerkeä mädäntyä.
Luultavasti noin mutta tarkoitukseni ei ollut tuollaista väittäkkään vaan jakaa yleistietoa siitä, että ruoka ei vielä välttämättä ole turvallista vain siksi, että basiliskot olisi terminoitu.
Botuliini-myrkky tosin on armelias ruuan kuumentajalle: riittävän pitkä kuumennus yli 80 C asteen denaturoi kyseisen myrkyn harmittomiksi ainesosiksi. Sama ei välttämättä päde muihin toksiineihin.
OT hampurilaiset
Luin noin 15 vuotta sitten kirjan nimeltä, Pikaruokakansa (Fastfood nation) joka kertoi hampurilaisista. Mieleeni jäi nippelitieto, että USAssa hampurilaispihveissä voi olla jopa 20% teurastetun eläimen ulostetta mukana. Syynä on teurastajien kiire suolia leikatessa ja kakkaa ei hampurilaisen syöjä huomaa, koska hampurilaisten ulkonäkö, haju ja maku on kokonaan kemikaaleilla aikaansaatu.
Euroopassa tilanne on parempi teurastajien parempien työolojen takia; ehkä 7% hampurilaislihasta on eläimen ulostetta.
Huomiomuumio: tämä siis tilanne noin vuonna 2003.
Käyn tästä tiedosta huolimatta useahkosti hampurilaisella kotimaisessa ketjussa.
Quote from: Shemeikka on 02.10.2019, 17:19:34
OT hampurilaiset
Luin noin 15 vuotta sitten kirjan nimeltä, Pikaruokakansa (Fastfood nation) joka kertoi hampurilaisista. Mieleeni jäi nippelitieto, että USAssa hampurilaispihveissä voi olla jopa 20% teurastetun eläimen ulostetta mukana. Syynä on teurastajien kiire suolia leikatessa ja kakkaa ei hampurilaisen syöjä huomaa, koska hampurilaisten ulkonäkö, haju ja maku on kokonaan kemikaaleilla aikaansaatu.
Euroopassa tilanne on parempi teurastajien parempien työolojen takia; ehkä 7% hampurilaislihasta on eläimen ulostetta.
Käyn tästä tiedosta huolimatta useahkosti hampurilaisella kotimaisessa ketjussa.
Ja itse teurastamossa työssä olleena sekä mäkkärin laatuvaatimuksista kuulleena sanoisin että sitä lehmänulostetta on uutisen siällössä 100%. Jos olisi noin paljon paskaa niin ehec koli infektiot olisivat yleisempiä.
Juu. Ei pidä paikkaansa. Jauheliha pitäisi periaatteessa aina kypsentää täysin, sillä pieni vaara on EHEC bakteereille tarttua teurastuksessa, mutta määrät tartunnoille olisivat aivan toista luokkaa, jos jauhelihassa olisi 7-20% paskaa.
Voin sanoa omasta kokemuksestani, että täysin tuulesta temmattu luku. Todennäköisempää lienee saada sontaa purilaiseen valmistajan käsistä.
Tappajapizza iski Saksassa. Nyt kyseessä oli kohtalokas virhe elintarvikeketjun alkupäässä/keskivaiheilla eli
pizzasalamimakkaran valmistajalta lähti maailmalle
listeriabakteerin saastuttamia tuote-eriä. Hessenissä kaksi ikäihmistä menehtyi
listerioosiin (https://fi.wikipedia.org/wiki/Listeria_monocytogenes) ja 37 sairastuneesta on raportoitu. Listerioosin tappavuus on noin 25 % sairastuneista ja useille riskiryhmille, joilla on heikentynyt vastustuskyky, on tuo tietysti todennäköisemmin kohtalokas, kuin perusterveille aikuisille.
Wilke Wurstwaren -makkaratehdas löysi jo keväällä sisäisessä valvonnassaan vaarallisia mikrobeja tuotteistaan. Nyt tuotteiden takaisinveto on maailmanlaajuinen ja yrityksen tuotanto ajettu alas.
Menee hieman ketjun fokuksen ohi, mutta huonosti/väärin valmistetuista, säilytetyistä, käsitellyistä jne elintarvikkeista voi koitua vakavampiakin seurauksia, kuin loppuillan tiivis vietto wc:ssä. Tietysti tuota saastunutta pizzasalamia on voinut syödä ilman sitä pizzaakin, sikäli tässä nyt on tällainen oletus asiassa ilman vahvistusta.
https://www.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-aktuell/bensdorf-listerien-in-pizza-salami-und-bruehwurst-zwei-tote-65087146.bild.html
Quote from: Bild/konekäännösWORLDWIDE RECALL AT WILKE SAUSAGES
Listeria in pizza salami - two dead (2.10.2019)
Pizza salami contaminated with Listeria and sausage made by Wilke Wurstwaren should have killed two people - now the company was closed!
The two deaths are, according to Robert Koch Institute with a probability of 99.6 percent in the "immediate context" to the Wilke products, the first reported the "HNA" .
The victims are two elderly people. Another 37 cases of illness are said to be related to Wilke products. In addition, District Administrator Dr. Reinhard Kubat all Wilke products worldwide back!
(...)
e: lisätty uutisen päiväys
Quote from: Pentecost on 01.10.2019, 11:28:56
Mutta onhan se kuitenkin hienoa, että:
QuoteAsiakkaamme eivät ole koskaan valittaneet
Tuo voi olla totta, koska kyseinen paikka oli ollut vuonna 2018 paras yleisöäänestyksessä yli 680 ääntä. Löytyy netistä.
Quote from: Mika.H on 21.10.2009, 00:33:25
ok. yleensähän ruokamyrkytyksen saa jos kylmäketju tökkii. toki muitakin syitä on, mutta tuo nyt noista on tärkein.
Totta. Tosin listeria on ilkeä (sv. listig) poikkeus. Listeria-basilisko elää ja lisääntyy jopa ihan jääkaappilämpötiloissakin. Tämähän sai kokea eräs meijeri ikävästä takavuosina Pohjanmaalla.
Perustietoa tuosta liskomaisesta listeriasta. https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/listeriabakteeri/
Minäkin tuppasin nauramaan näille ruokamyrkytysasioille, kunnes sain sellaisen kivan bakteerin, että olin sairaalassa kaksi viikkoa. Oli levinnyt keuhkoihin, munuaisiin ja ties minne. Olo oli karmea enkä halua kokea moista enää koskaan. Arvatkaako vaan käynkö missään karvaranteiden paikoissa?
Bakteeri ei sitten vaan suostunut kuolemaan ja otti peräti kolme antibioottikuuria, kunnes siitä päästiin. Olin kuusi viikkoa sairaslomalla.
Ja tämä kaikki yhdestä ainoasta vierailusta pizzeriassa.
Quote from: Mika.H on 20.10.2009, 21:29:27
ps. missäpäin olisi somalipohjainen ravintola? onko missään??
Vuosia sitten jossain muistaakseni Itäkeskus-Vuosaari-linjallahan oli somalialainen tilausravintola. Meni sitten kiinni kun joku perunanenä oli vuokrannut itselleen tms. ja uunista löytyi reippaat määrät torakoita ja sillä tapaa. Viranomaiset laittoivat paikan salamana kiinni ja asiasta jopa uutisoitiin näkyvästi!
Ainut asia jota tässä ihmettelen on etteivät kaiken maailman hyväkkäät osanneet pöyristyä siitä että somalialaiseen ravintolaan ylipäänsä sovelletaan jotain kriteereitä. Tasa-arvon ja antirasismin nimissähän sääntöjen pitäisi olla eri ryhmille erilaiset!
Somalialaisen ravintolan perään kyselijöille: 2. linjalla on Camel Cafe.
https://www.facebook.com/pages/category/Restaurant/Camel-cafe-661357557347093/
En ole käynyt, joten turha kysyä tarjoomuksien hinta-laadusta mitään. Kannattaa käydä itse testaamassa ja kertoa meille muillekin.
Edit. Jaa lieköhän tuokin kuollut pois kun eivät ole kahteen vuoteen fecestäkään päivittäneet?
Joku on näköjään 2017 käynyt lounastamassa ja oli tyytyväinen hinta-laatuun. http://blog.juhah.org/2017/04/20/camel-cafe/
Jos ei ruokamyrkytystä pelkää niin silloin kannattaa välttää etnisiä paikkoja ettei osaltaan pönkitä harmaata taloutta tai jotai etnisten keskinäisiä reviirirististiriitoja.
Quote from: Shemeikka on 02.10.2019, 17:19:34
OT hampurilaiset
Luin noin 15 vuotta sitten kirjan nimeltä, Pikaruokakansa (Fastfood nation) joka kertoi hampurilaisista. Mieleeni jäi nippelitieto, että USAssa hampurilaispihveissä voi olla jopa 20% teurastetun eläimen ulostetta mukana. Syynä on teurastajien kiire suolia leikatessa ja kakkaa ei hampurilaisen syöjä huomaa, koska hampurilaisten ulkonäkö, haju ja maku on kokonaan kemikaaleilla aikaansaatu.
Euroopassa tilanne on parempi teurastajien parempien työolojen takia; ehkä 7% hampurilaislihasta on eläimen ulostetta.
Huomiomuumio: tämä siis tilanne noin vuonna 2003.
Käyn tästä tiedosta huolimatta useahkosti hampurilaisella kotimaisessa ketjussa.
Eipä taida tuollaiset lukemat pitää paikkaansa, vaikka nauta tungettaisiin kokonaisena lihamyllyyn. Vaikuttaa melkoiselta kettutyttöpuheelta. Mahdollisena kontaminaatiolähteenä nuo prosentit voisivat olla mahdollisia, mutta ettäkö lihassa olisi noin paljon sontaa niin ei helvetissä. Sen näkisi jo paljaalla silmälläkin!
Ja ne kemikaalit; onko kyse mahdollisesti syöpää aiheuttavasta divetyoksidista?
P.S. Eläinten teurastukseen liittyen on verkosta löydettävissä opetustarkoitukseen tarkoitettavia videoita, joihin perehtymistä suositan kaikille niille, joilla on tarvetta ottaa näihin asioihin kantaa. Tämä tietenkin sillä varauksella, että mieleltään herkille näiden videoiden katselu ei sovi ja ennen katsomista kannattaa ensin pohtia rauhassa omassa mielessään, mitä on katsomassa ennen katsomista.
Joka tapauksessa kakka asuu eläimen (ja ihmisenkin) ruuansulatuskanavassa. Ruuansulatuskanava taasen sijaitsee vatsaonteloksi kutsutussa tilassa, jonka seinämiin tuo kanava osittain ja löyhästi kiinnittyy. Teurastukseen liittyy eläimen suolistaminen, jossa vatsaontelo avataan ja ruuansulatuskanava irroitetaan kiinnikkeistään. Suolta ei siis leikata, vaan se leikataan irti. Tässä yhteydessä suoli saattaa kuitenkin vahingossa leikkaantua, jolloin sen sisältöä voi päätyä myös vatsaonteloon ja aikaisemmin paljastuneisiin kudoksiin, jotka voivat kontaminoitua suolessa asustavasta bakteerimassasta, josta suurin osa ei ole terveydelle haitallista. Suolistuksessa poistettavia sisäelimiä ei yleensä käytetä ihmisravintona eli varsinaisina lihatuotteina.
Quote from: foobar on 02.10.2019, 21:00:40
Vuosia sitten jossain muistaakseni Itäkeskus-Vuosaari-linjallahan oli somalialainen tilausravintola. Meni sitten kiinni kun joku perunanenä oli vuokrannut itselleen tms. ja uunista löytyi reippaat määrät torakoita ja sillä tapaa. Viranomaiset laittoivat paikan salamana kiinni ja asiasta jopa uutisoitiin näkyvästi!
Ainut asia jota tässä ihmettelen on etteivät kaiken maailman hyväkkäät osanneet pöyristyä siitä että somalialaiseen ravintolaan ylipäänsä sovelletaan jotain kriteereitä. Tasa-arvon ja antirasismin nimissähän sääntöjen pitäisi olla eri ryhmille erilaiset!
Vuonna 2015, kun turvapaikanhakijoiden tulva oli pahimmillaan, ja media oli täynnä hehkutusta siitä, että turvapaikanhakijat ovat huippuosaajia ja työvoimapulan poistajia jne., HS kertoi turvapaikanhakijoiden perustamasta "ravintolasta", joka ilkeiden byrokraattien päätöksellä suljettiin.
Arabit tms. olivat päättäneet perustaa "ravintolan" kerrostaloasuntoon, jota ei ollut tarkoitettu ravintolakäyttöön. HS:n mielestä oli hirveää rasismia, että lähi-itämaalaisten pitäisi noudattaa samoja elintarvikehygienianormeja, paloturvallisuusnormeja, ilmastointinormeja ja taloyhtiön järjestyssääntöjä kuin suomalaisten.