News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

Portsariltakin on saatava huomisesta alkaen kuitti

Started by B52, 31.12.2013, 16:00:21

Previous topic - Next topic

Oami

Quote from: Morsum on 02.01.2014, 11:01:35
Tulipas heti mieleeni kysymys, joka ei ole kuitenkaan sulle esitetty, vaan kummastelen sitä vain näin näkyvästi.

Mitähän niiden baarien kuitissa lukee, joihin on ilmainen sisäänpääsy, mutta pakollinen narikka? Mitään eteispalvelua ei välttämättä tarvitse/saa, mutta siitä huolimatta se on pakko maksaa.

Kunhan asiasta ilmoitetaan ennen kuin asiakas on sisällä ravintolassa, niin kai se sitten toimii kuten muutenkin.

Jollei ole ilmoitettu, niin kieltäydytään maksamasta/ tehdään rikosilmoitus petoksesta tai sen yrityksestä.
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

Jepulis

Quote from: kekkeruusi on 31.12.2013, 16:03:58
Voi voi, kahvagorillojen pimeät bisnekset menevät hankalammaksi. :roll:

- Psst, oisko tilaa ..saturainen kahisee kädessä.
- Olkaa hyvä söör ..kahina vaimenee saturaisen päädyttyä univormun taskuun
- Kiitos...ovi kolahtaa auki, samalla kuuluu kahinaa ja asiakas hoipertaa sisään tuntien portsariin epätavanomaista läheisyyttä
...aamulla taskusta löytyy rypistynyt kuitti

Ei, olet väärässä hyvä Kekkeruusi. Bisnekset eikun paranee, koska nyt tietyn suuntauksiset asiakkaat palaa takaisin ulos päästäkseen jonon ohi.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

dothefake

#32
Loistava uudistus, mutta kuinka estetään antamasta vitosen suorituksesta euron kuitti, jos sopimus on molemminpuolinen. Ja kuinka estetään kuititon kauppa, jos sopimus on molemminpuolinen.

Itseasiassa kuititon kauppa yleistyy, kun asiakas mieltää paremmin olevansa se, joka veron maksaa.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

SteveBerman

Quote from: Oami on 02.01.2014, 12:07:06
Quote from: Morsum on 02.01.2014, 11:01:35
Tulipas heti mieleeni kysymys, joka ei ole kuitenkaan sulle esitetty, vaan kummastelen sitä vain näin näkyvästi.

Mitähän niiden baarien kuitissa lukee, joihin on ilmainen sisäänpääsy, mutta pakollinen narikka? Mitään eteispalvelua ei välttämättä tarvitse/saa, mutta siitä huolimatta se on pakko maksaa.

Kunhan asiasta ilmoitetaan ennen kuin asiakas on sisällä ravintolassa, niin kai se sitten toimii kuten muutenkin.

Jollei ole ilmoitettu, niin kieltäydytään maksamasta/ tehdään rikosilmoitus petoksesta tai sen yrityksestä.

:D huutonaurua. Vai oikein petos!

B52

Näpertelyä koko asia, jos kaupan osapuolet ovat sopineet maksun pimeänä niin asia on siinä. Piste.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

SteveBerman

Quote from: Morsum on 02.01.2014, 11:01:35

Tulipas heti mieleeni kysymys, joka ei ole kuitenkaan sulle esitetty, vaan kummastelen sitä vain näin näkyvästi.

Mitähän niiden baarien kuitissa lukee, joihin on ilmainen sisäänpääsy, mutta pakollinen narikka? Mitään eteispalvelua ei välttämättä tarvitse/saa, mutta siitä huolimatta se on pakko maksaa.

...tämähän ei ole tietenkään eteispalvelua vaan ns. palveluraha, johon sisältyy sitten kaikenlainen järjestyksenvalvojan suorittama palvelu asiakkaalle. Muunmuassa järjestyksen ylläpito, joka onkin erittäin suuri tekijä ravintolan viihtyvyydessä, eikös olekin? Toki näsäkkäimmät huomauttavat nyt, että se on ravintolan velvollisuus huolehtia järjestyksestä, ja niinhän se onkin. Kuluja siitä kuitenkin tulee ja näin niistä osa saadaan asiakkaan maksettaviksi suoraan. Toinen tapahan olisi sitten nostaa tuopin hintaa 50 senttiä.

KalleK

Quote from: Fures foras, frugi intro. on 01.01.2014, 17:16:29
Kuinka moni tänne kirjoittelevista tietää asioiden todellisen tilan?

Aika moni näyttää kuvittelevan, että asiat ovat samalla tavalla kuin 80-luvulla.

Jo 90-luvulla narikkasta saadut rahat alettiin kantaa tilityspussissa ravintolan kassalle. Rahan laittamisesta omiin taskuihin tuli joko potkut tai rikossyyte.

Nykyisin suurin osa ovimiehistä saa 10-15 euron tuntipalkkaa ja ne muutamat hilut mitä asiakkaat ovat valmiita maksamaan palvelusta - emme enää elä 70-lukua jolloin kapakoita oli yksi per kaupunginosa ja poke piti lahjoa matkalla sisään ja ulos. Nykyisin porttari tarkoittaa lähinnä 100-300 metrin kävelymatkaa, jonka jälkeen se onkin tervetuloa toiseen kapakkaan.

Tietenkin vieläkin kiertelee huhuja "hyvistä ovista" joissa juomarahaa + narikkamaksuja tulee pokelle 500 euroa illasta. Ne ovat nimenomaan tarinoita. Ja miksi ei -  kyllä tuollaisiin lukuihin voi päästä- aika harva kertoo kuitenkaan niistä kesäkuukausista jolloin "palvelurahasta" elävä poke syö makaronia nälkäänsä kun narikassa on pari takkia illassa.

Käytännössä ovimiesten hommat ovat siirtyneet turvallisuusalan firmoille. Niiden järjestyksenvalvojat saavat kiinteää tuntipalkkaa ja narikkasta kertyvät rahat kannetaan tilityspussissa ravintolan kassaan. Toki löytyy vielä niitä baareja joissa poke saa pitää narikasta tulevat rahat- kun sitten miettii, minkälainen työvuoro sitten on Kontulan ostarin räkälän ovella lauantaina 20-02 niin eipä käy kateeksi...

Ne jotka uskovat, että ovimiehen homma on "helppoa rahaa" voivat miettiä sitä kuinka moni poke ajaa mersulla. Ne ajat jolloin portsarin "virka" Tapiolassa myytiin 60 000 markalla ovat historiaa.

No minulla on useampikin portsarituttu, eikä yksikään heistä saa mitään tuntipalkkaa. Ei ole koskaan saanutkaan. Suoraan menee taskuun kolikot, ilman kuitteja.

Toisaalta tämä porukka tekeekin duunia sitten noissa lähiökuppiloissa, "räkälöissä", joissa useimmiten sitten joutuu ihan tekemäänkin sitä duunia, pahimmillaan ihan henkensä kaupalla kun puukot, astalot ja rautaputket viuhuu. Kyllä sellaisesta kait on muodollinen rahallinenkin korvaus sitten paikallaan. Vaikka monesti itse provosoivat kyllä näitä rähinöitä suoraan sanottuna.

Nämä minun tuttuni saavat keskimäärin 100-200 euroa illassa, joskus alle, yleensä lähempänä sitä satasta. Puhtaana tumppuun siis. Ihan hyvä liksa. Mutta eihän sitä joka ilta töissä olla. Hiljaisempina iltoina kun ei ovimiestä kutsuta paikalle laisinkaan. Viikonloppukeikkaahan nuo aika pitkälle ovat.

En tiedä, mitä nuo paikat ovat joissa muka tilitetään johonkin yhteiseen kassaan illan narikkamaksut, luulisin että tuollaisia ovat ainoastaan keskustan isot yökerhot? Ja niissä tupataan jakelemaan aika avokätisesti sitten kyllä tippejä portsareille, koska se on helpoin tapa päästä aina sisään ja jonojen ohi. Etenkin mamut (ei neekerit) näyttävät tippaavan erityisen reippasti pokeja noissa keskustan isommissa diskoissa. Joten illan saldo on varmasti ainakin se parisataa pimeästi handuun jos seisot jonkun tällaisen paikan ovella.

Eikä suomalainen asiakas mitään lompakollaan äänestä. Hän nostaa auliisti hameenhelmansa pystyyn perseraiskausta varten kun portsari käskyttää, sillä kun siihen tiettyyn diskoon on päästävä, niin sinne on silloin päästävä. Jonotetaan vaikka kaksi tuntia pää jäässä kolmenkymmenen asteen pakkasessa, mutta muualle ei mennä, vaikka viereisessä baarissa olisi tyhjää täynnä. Ja niin kauan kuin näin on, niin kauan suomalainen asiakas tulee saamaan virtsasuihkua kasvoilleen ravintolan henkilökunnan toimesta. Ja räkäisen naurun päälle.
"Meillä on isot pippelit ja teillä pienet, öhö öhö"

Onkko

Niille joille kuitin antaminen jotenkin kertoo verojen maksusta... Ei kerro.
Kaksi kuittivihkoa ei ole mikään uusi keksintö, verottajalle toinen ja taskuun toinen.
Yksityiselle annetusta "virattomasta" kuitista tuskin jää kiinni, yrityksille on toki eri vihko.
Tämä siis jos käsin kirjoitetaan kuitti. Kassakoneitten aikana helpoin on 2 kassakonetta joka sekään ei ole mikään uusi keksintö.
Hankaluuksia tuottaa jos kortilla maksetaan mutta lienee siihenkin ratkaisut olemassa, olen ollut poissa sen verran kauon että en tiedä.

Nimimerkillä ei olisi ollut kannattavaa jos kaikesta verot olisi maksettu.

Tabula Rasa

Quote from: KalleK on 02.01.2014, 15:23:33
Quote from: Fures foras, frugi intro. on 01.01.2014, 17:16:29
Kuinka moni tänne kirjoittelevista tietää asioiden todellisen tilan?

Aika moni näyttää kuvittelevan, että asiat ovat samalla tavalla kuin 80-luvulla.

Jo 90-luvulla narikkasta saadut rahat alettiin kantaa tilityspussissa ravintolan kassalle. Rahan laittamisesta omiin taskuihin tuli joko potkut tai rikossyyte.

Nykyisin suurin osa ovimiehistä saa 10-15 euron tuntipalkkaa ja ne muutamat hilut mitä asiakkaat ovat valmiita maksamaan palvelusta - emme enää elä 70-lukua jolloin kapakoita oli yksi per kaupunginosa ja poke piti lahjoa matkalla sisään ja ulos. Nykyisin porttari tarkoittaa lähinnä 100-300 metrin kävelymatkaa, jonka jälkeen se onkin tervetuloa toiseen kapakkaan.

Tietenkin vieläkin kiertelee huhuja "hyvistä ovista" joissa juomarahaa + narikkamaksuja tulee pokelle 500 euroa illasta. Ne ovat nimenomaan tarinoita. Ja miksi ei -  kyllä tuollaisiin lukuihin voi päästä- aika harva kertoo kuitenkaan niistä kesäkuukausista jolloin "palvelurahasta" elävä poke syö makaronia nälkäänsä kun narikassa on pari takkia illassa.

Käytännössä ovimiesten hommat ovat siirtyneet turvallisuusalan firmoille. Niiden järjestyksenvalvojat saavat kiinteää tuntipalkkaa ja narikkasta kertyvät rahat kannetaan tilityspussissa ravintolan kassaan. Toki löytyy vielä niitä baareja joissa poke saa pitää narikasta tulevat rahat- kun sitten miettii, minkälainen työvuoro sitten on Kontulan ostarin räkälän ovella lauantaina 20-02 niin eipä käy kateeksi...

Ne jotka uskovat, että ovimiehen homma on "helppoa rahaa" voivat miettiä sitä kuinka moni poke ajaa mersulla. Ne ajat jolloin portsarin "virka" Tapiolassa myytiin 60 000 markalla ovat historiaa.

No minulla on useampikin portsarituttu, eikä yksikään heistä saa mitään tuntipalkkaa. Ei ole koskaan saanutkaan. Suoraan menee taskuun kolikot, ilman kuitteja.

Toisaalta tämä porukka tekeekin duunia sitten noissa lähiökuppiloissa, "räkälöissä", joissa useimmiten sitten joutuu ihan tekemäänkin sitä duunia, pahimmillaan ihan henkensä kaupalla kun puukot, astalot ja rautaputket viuhuu. Kyllä sellaisesta kait on muodollinen rahallinenkin korvaus sitten paikallaan. Vaikka monesti itse provosoivat kyllä näitä rähinöitä suoraan sanottuna.

Nämä minun tuttuni saavat keskimäärin 100-200 euroa illassa, joskus alle, yleensä lähempänä sitä satasta. Puhtaana tumppuun siis. Ihan hyvä liksa. Mutta eihän sitä joka ilta töissä olla. Hiljaisempina iltoina kun ei ovimiestä kutsuta paikalle laisinkaan. Viikonloppukeikkaahan nuo aika pitkälle ovat.

En tiedä, mitä nuo paikat ovat joissa muka tilitetään johonkin yhteiseen kassaan illan narikkamaksut, luulisin että tuollaisia ovat ainoastaan keskustan isot yökerhot? Ja niissä tupataan jakelemaan aika avokätisesti sitten kyllä tippejä portsareille, koska se on helpoin tapa päästä aina sisään ja jonojen ohi. Etenkin mamut (ei neekerit) näyttävät tippaavan erityisen reippasti pokeja noissa keskustan isommissa diskoissa. Joten illan saldo on varmasti ainakin se parisataa pimeästi handuun jos seisot jonkun tällaisen paikan ovella.

Eikä suomalainen asiakas mitään lompakollaan äänestä. Hän nostaa auliisti hameenhelmansa pystyyn perseraiskausta varten kun portsari käskyttää, sillä kun siihen tiettyyn diskoon on päästävä, niin sinne on silloin päästävä. Jonotetaan vaikka kaksi tuntia pää jäässä kolmenkymmenen asteen pakkasessa, mutta muualle ei mennä, vaikka viereisessä baarissa olisi tyhjää täynnä. Ja niin kauan kuin näin on, niin kauan suomalainen asiakas tulee saamaan virtsasuihkua kasvoilleen ravintolan henkilökunnan toimesta. Ja räkäisen naurun päälle.

Riippuu varmasti kaupungista. Ainakaan suomalaiseen kulttuuriin tippaus ei kuulu. Nimimerkillä kaupungin isoimman ja myöhimpään aukiolevan ovella jää pokea kohti käteen 10-20e. Ravintola-alan tessin mukaiset tuntiminimit la-su yöltä on taas sitä satasta. Pe-la yöltä vähemmän. Ovirahat menevät ravintoloitsijan taskuun. Joka sekään ole kultakaivos. Huonona iltana jos käy 50 asiakasta niin eipä sillä maksa edes henkilökunnan palkkoja. Alkon myynti verojen jälkeen ei ole myöskään niin kannattavaa kuin virontuojasta tuntuu.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Soromnoo

Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 18:24:12
Riippuu varmasti kaupungista. Ainakaan suomalaiseen kulttuuriin tippaus ei kuulu. Nimimerkillä kaupungin isoimman ja myöhimpään aukiolevan ovella jää pokea kohti käteen 10-20e. Ravintola-alan tessin mukaiset tuntiminimit la-su yöltä on taas sitä satasta. Pe-la yöltä vähemmän. Ovirahat menevät ravintoloitsijan taskuun. Joka sekään ole kultakaivos. Huonona iltana jos käy 50 asiakasta niin eipä sillä maksa edes henkilökunnan palkkoja. Alkon myynti verojen jälkeen ei ole myöskään niin kannattavaa kuin virontuojasta tuntuu.

Jaa notta 10-20€ käteen illasta? Ja joku istuu siellä tuohon rahaan?

Tabula Rasa

Quote from: Soromnoo on 02.01.2014, 19:14:57
Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 18:24:12
Riippuu varmasti kaupungista. Ainakaan suomalaiseen kulttuuriin tippaus ei kuulu. Nimimerkillä kaupungin isoimman ja myöhimpään aukiolevan ovella jää pokea kohti käteen 10-20e. Ravintola-alan tessin mukaiset tuntiminimit la-su yöltä on taas sitä satasta. Pe-la yöltä vähemmän. Ovirahat menevät ravintoloitsijan taskuun. Joka sekään ole kultakaivos. Huonona iltana jos käy 50 asiakasta niin eipä sillä maksa edes henkilökunnan palkkoja. Alkon myynti verojen jälkeen ei ole myöskään niin kannattavaa kuin virontuojasta tuntuu.

Jaa notta 10-20€ käteen illasta? Ja joku istuu siellä tuohon rahaan?

10-20e on keskimääräiset tipit/ilta. Palkka tulee vaikka asiakkaita olisi nolla. Palkat voi jokainen laskea uusimmasta ravintola-alan tessistä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Fures foras, frugi intro.

Quote from: Soromnoo on 02.01.2014, 19:14:57
Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 18:24:12
Riippuu varmasti kaupungista. Ainakaan suomalaiseen kulttuuriin tippaus ei kuulu. Nimimerkillä kaupungin isoimman ja myöhimpään aukiolevan ovella jää pokea kohti käteen 10-20e. Ravintola-alan tessin mukaiset tuntiminimit la-su yöltä on taas sitä satasta. Pe-la yöltä vähemmän. Ovirahat menevät ravintoloitsijan taskuun. Joka sekään ole kultakaivos. Huonona iltana jos käy 50 asiakasta niin eipä sillä maksa edes henkilökunnan palkkoja. Alkon myynti verojen jälkeen ei ole myöskään niin kannattavaa kuin virontuojasta tuntuu.

Jaa notta 10-20€ käteen illasta? Ja joku istuu siellä tuohon rahaan?

Voin vahvistaa, että tippiä tulee isoissa paikoissa perjantaisin ja lauantaisin 15-30 per poke/ilta. Jos saat 50 illassa niin se yleensä tarkoitta helvetillistä alimiehitystä...

Kyllähän sitä joillakin etnisillä ryhmillä on tapana tuputtaa jopa viiskymppisiä - poikkeuksetta ne tuputtajat ovat joko alaikäisiä tai sellaisia kavereita jotka ovat aikaisemmin "vähän viillelleet" jotain toista asiakasta rikotulla tuopilla! :facepalm:

kekkeruusi

Quote from: B52 on 02.01.2014, 13:25:25
Näpertelyä koko asia, jos kaupan osapuolet ovat sopineet maksun pimeänä niin asia on siinä. Piste.
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Tabula Rasa

Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Quote from: B52 on 02.01.2014, 13:25:25
Näpertelyä koko asia, jos kaupan osapuolet ovat sopineet maksun pimeänä niin asia on siinä. Piste.
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Ja ravintolan barista myy viinoja joita ei omista ja paikallisen salen kassakin myy kaljaa jota ei omista. Tuolla logiikalla kaupankäynti olisi melko vaikeaa. Lippukassa tilitetään siinä missä kassatkin. Toki voit esittää todisteesi että ravintoloitsijat jättävät säännönmukaisesti lippukassoista verot maksamatta.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

kekkeruusi

Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 19:40:45
Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Quote from: B52 on 02.01.2014, 13:25:25
Näpertelyä koko asia, jos kaupan osapuolet ovat sopineet maksun pimeänä niin asia on siinä. Piste.
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Ja ravintolan barista myy viinoja joita ei omista ja paikallisen salen kassakin myy kaljaa jota ei omista.
Ja milläs nimellä sitä kutsutaan jos baarimikko tai vastaava alkaa myymään omiin nimiinsä tai muuten omilla ehdoillaan baarin viinoja?

Soromnoo

Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 19:26:30
10-20e on keskimääräiset tipit/ilta. Palkka tulee vaikka asiakkaita olisi nolla. Palkat voi jokainen laskea uusimmasta ravintola-alan tessistä.

Pikkasen on sitten eri meininkiä eri puolilla suomea. Tunnen ties kuinka monta pokea ja yksikään ei noilla hinnoilla yöksi ovelle vääntyisi.

Tosin poken oma toiminta vaikuttaa vähän helvetisti tienesteihin.

Luotsi

Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 19:40:45
Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Quote from: B52 on 02.01.2014, 13:25:25
Näpertelyä koko asia, jos kaupan osapuolet ovat sopineet maksun pimeänä niin asia on siinä. Piste.
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Ja ravintolan barista myy viinoja joita ei omista ja paikallisen salen kassakin myy kaljaa jota ei omista. Tuolla logiikalla kaupankäynti olisi melko vaikeaa. Lippukassa tilitetään siinä missä kassatkin. Toki voit esittää todisteesi että ravintoloitsijat jättävät säännönmukaisesti lippukassoista verot maksamatta.

Empirian perusteella liput; jos sellaisia ravinteliin myyty on, maksetaan lähes aina eri kassaan kuin narikkamaksut. Ainakin tähän saakka, nythän on ollut puhetta että tähän tulisi muutos juurikin tuon kuittijutun ansiosta.
*** Kommunismi toimii mainiosti - muurahaisilla ***

Soromnoo

Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Se miten ovella toimitaan rahojen jakamisen suhteen on ravintoloitsijan ja ovimiesten välinen sopimus. Kyllä ravintoloitsijat tietävät mitä siellä tapahtuu.

On myös tapauksia joissa ovimiehille maksetaan ravintolan suunnasta pohjaliksa + saavat pitä narikan + tipit.

Tabula Rasa

Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:46:46
Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 19:40:45
Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Quote from: B52 on 02.01.2014, 13:25:25
Näpertelyä koko asia, jos kaupan osapuolet ovat sopineet maksun pimeänä niin asia on siinä. Piste.
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Ja ravintolan barista myy viinoja joita ei omista ja paikallisen salen kassakin myy kaljaa jota ei omista.
Ja milläs nimellä sitä kutsutaan jos baarimikko tai vastaava alkaa myymään omiin nimiinsä tai muuten omilla ehdoillaan baarin viinoja?

Ai, kerropa toki siitä pokesta joka myy omiin nimiinsä lippuja eikä tilitä niitä ravintoloitsijalle ja saa vielä pitää duuninsa?
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Tabula Rasa

Quote from: Soromnoo on 02.01.2014, 19:47:02
Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 19:26:30
10-20e on keskimääräiset tipit/ilta. Palkka tulee vaikka asiakkaita olisi nolla. Palkat voi jokainen laskea uusimmasta ravintola-alan tessistä.

Pikkasen on sitten eri meininkiä eri puolilla suomea. Tunnen ties kuinka monta pokea ja yksikään ei noilla hinnoilla yöksi ovelle vääntyisi.

Tosin poken oma toiminta vaikuttaa vähän helvetisti tienesteihin.

Njooh, toisaalla on ylitarjontaa, toisaalle taas ei saa millään. pkseutu lienee tuossakin sitä työvoimapulan puolta. Johtuen mm siitä ettei sillä satasella tai parilla/vkl maksa edes vuokraa.

Oma toiminta. Njooh. Voi tulla kokeilemaan.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Fures foras, frugi intro.

Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Quote from: B52 on 02.01.2014, 13:25:25
Näpertelyä koko asia, jos kaupan osapuolet ovat sopineet maksun pimeänä niin asia on siinä. Piste.
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Hah! En käsitä mistä tuollainen käsitys on peräisin.  Ravintolapäällikkö tai omistaja tietää tasan tarkkaan mitä ravintolassa tapahtuu. Jostain kumman syystä monet luulevat, että poket yms. henkilökunta keksii käytännöt päästään.

Eräskin äijä ryhtyi poistettaessa itkemään "haluan puhua ravintolapäällikön kanssa" - kyseinen rouva oli minuuttia aikaisemmin käskenyt heittää juipin pihalle.... ;D

Välillä on pistetty pihalle jopa esiintyvien bändien soittajia kun eivät ole noudattaneet määräyksiä.

sivullinen.

Quote from: Tabula Rasa on 02.01.2014, 18:24:12
Ainakaan suomalaiseen kulttuuriin tippaus ei kuulu.

Ei kuulu ei. Tämän uudistuksen jälkeen ei kuulu senkään vertaa. Kuitinvaihto baarin ovella pilaa tunnelman, jos sellaista sattuisi olemaan, joten ei kannata. Se taitaakin olla tämän uudistuksen ainoa todellinen anti. Valtion rahahuolia ei tällä ratkaista, pimeää työtä ei vähennetä, oikeudenmukaisuuden tunnetta ei lisätä, mutta juomarahakulttuurin juurtuminen Suomeen katkaistaan kertaheitolla.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

VladTepes

Quote from: Jorma Peelo on 01.01.2014, 16:50:56
Koska maksamiamme verovaroja törsätään surutta kelvottomiin hankkeisiin,
niin itse suhtaudun jopa myötämielisesti pimeään työhön. Eivätkä nämä pimeät
ansiot niille pokeille mitään rahapesää tee. Kulutukseenhan ne menee joka
ruoka- ja viinakaupassa käynnin yhteydessä, ja näin tekevät paluun verottajalle.

Pimeä työ pitää omalta osaltaan yhteiskunnan rattaita pyörimässä.

Harvinaisen pönttö ajatusmalli.

siviilitarkkailija

Quote from: VladTepes on 03.01.2014, 08:45:18
Quote from: Jorma Peelo on 01.01.2014, 16:50:56
Koska maksamiamme verovaroja törsätään surutta kelvottomiin hankkeisiin,
niin itse suhtaudun jopa myötämielisesti pimeään työhön. Eivätkä nämä pimeät
ansiot niille pokeille mitään rahapesää tee. Kulutukseenhan ne menee joka
ruoka- ja viinakaupassa käynnin yhteydessä, ja näin tekevät paluun verottajalle.

Pimeä työ pitää omalta osaltaan yhteiskunnan rattaita pyörimässä.

Harvinaisen pönttö ajatusmalli.

harvinaisen asiallinen ajatusmalli. Mikäli ihminen olisi kone, talouskin olisi täysin järjestäytynyttä ja kaikki asiat toteutuisivat vain suunnitelmien pohjalta. Tuolloin ei olisi mitään pimeää eikä pimeää työtä. Mutta maailmassa vallitsee kaaos. Tietty määrä pimeää työtä on vain hyväksi taloudelle. Kyse on siitä että pääosa työstä on verotettua ja että isot rahavirrat valvotaan. Jos kaikki työ valvotaan kuten suunnitelmataloudessa, valvonnan hinta räjähtää ja talous taannehtii.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

VladTepes

Quote from: siviilitarkkailija on 03.01.2014, 21:03:58
Quote from: VladTepes on 03.01.2014, 08:45:18
Quote from: Jorma Peelo on 01.01.2014, 16:50:56
Koska maksamiamme verovaroja törsätään surutta kelvottomiin hankkeisiin,
niin itse suhtaudun jopa myötämielisesti pimeään työhön. Eivätkä nämä pimeät
ansiot niille pokeille mitään rahapesää tee. Kulutukseenhan ne menee joka
ruoka- ja viinakaupassa käynnin yhteydessä, ja näin tekevät paluun verottajalle.

Pimeä työ pitää omalta osaltaan yhteiskunnan rattaita pyörimässä.

Harvinaisen pönttö ajatusmalli.

harvinaisen asiallinen ajatusmalli. Mikäli ihminen olisi kone, talouskin olisi täysin järjestäytynyttä ja kaikki asiat toteutuisivat vain suunnitelmien pohjalta. Tuolloin ei olisi mitään pimeää eikä pimeää työtä. Mutta maailmassa vallitsee kaaos. Tietty määrä pimeää työtä on vain hyväksi taloudelle. Kyse on siitä että pääosa työstä on verotettua ja että isot rahavirrat valvotaan. Jos kaikki työ valvotaan kuten suunnitelmataloudessa, valvonnan hinta räjähtää ja talous taannehtii.

Jos nyt jotain yritystoiminnasta ymmärtää, niin ymmärtää varmaan, että yritys, joka jättää yhden merkittävimmistä kustannuksista (verot) maksamatta, saa epäreilua kilpailetua muihin yrityksiin nähden. Se on jo epäreilua näiden rehellisesti toimivien kannalta, mutta se on todella ongelmallista tietysti myös koko kansantalouden kannalta, mikäli tehokkaimmat ja parhaat toimijat poistuvat markkinoilta.

kekkeruusi

Quote from: Soromnoo on 02.01.2014, 19:53:51
Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Se miten ovella toimitaan rahojen jakamisen suhteen on ravintoloitsijan ja ovimiesten välinen sopimus. Kyllä ravintoloitsijat tietävät mitä siellä tapahtuu.

Ei ne vaan tiedä. Tästähän oli viime vuonna Aamulehdessä juttukin. Ravintoloitsijat eivät olleet tietoisia pokejen omista bisneksistä ovella.

Tabula Rasa

Quote from: kekkeruusi on 03.01.2014, 23:36:53
Quote from: Soromnoo on 02.01.2014, 19:53:51
Quote from: kekkeruusi on 02.01.2014, 19:36:48
Ongema on juuri tuossa. Se narikan ovigorilla myy sisäänpääsyä ravintolaan, jota ei omista. Nämä pimeät bisnekset ovat ravintolan hyväksikäyttöä portsareiden toimesta, eikä siinä(kään) mielessä mitenkään ok.

Se miten ovella toimitaan rahojen jakamisen suhteen on ravintoloitsijan ja ovimiesten välinen sopimus. Kyllä ravintoloitsijat tietävät mitä siellä tapahtuu.

Ei ne vaan tiedä. Tästähän oli viime vuonna Aamulehdessä juttukin. Ravintoloitsijat eivät olleet tietoisia pokejen omista bisneksistä ovella.

Toinen vaihtoehto on olla tietoisia ja joutua vastailemaan kysymyksiin. Enpä tiedä millä mikäkin ravintola pyörii, mutta möyhimällä löytynee harmeja. 5e kebupizzeriat nyt kauhuesimerkkinä(sillä rahalla ei maksa edes kokin palkkaa veroineen+laadukkaita raaka-aineita alta 70 lättyä/h myynnillä. Vuokra+sähkö/lämpö päälle niin puhutaan reilusti yli sadasta/h). Kuka on kassalla ollut tietää että yli 100 asaikasta tunnissa tekee tiukkaa jo pelkästään kassaan keskittyneelle henkilölle.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Porilainen munalla

Tällä kuittipakotuksella, hymynaamoilla, jatkuvasti uusiutuvilla kassa -ja pankkikorttikoneilla ei ole saatu, eikä
saada mitään muuta aikaan kuin palvelualojen hillitön kallistuminen ja keskittyminen yhä nopeammin yhä suurempien yritysten käsiin.
Jotka pääasiassa kantavat rahansa ulos Suomesta.

Mitään todellista vaikutusta näillä rehellisten toimijoiden kyykytystoimilla  ei harmaan talouden kitkemiseen ole hiukan vertaa.

Koko touhu osoittaa taas kerran vain sen miten kaukana päättäjämme leijailevat todellisesta arkielämästä.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

MW

Quote from: Porilainen munalla on 04.01.2014, 01:34:02
***
Koko touhu osoittaa taas kerran vain sen miten kaukana päättäjämme leijailevat todellisesta arkielämästä.

Höpsis, Jutalla on Homma hanskassa, kunhan se saa tipeistä tipit...

Porilainen munalla

Nämä valtion liimailemat hymynaamat ja KGB:n valvoma kuittien antaminen on
märkä rätti kaikkien rehellisten yrittäjien kasvoille.
Valtaosa yrittäjistä sentään toimii täysin rehellisellä pohjalla.
Nyt valtio haluaa saada kiinni muutaman epärehellisen parturi-kampaajan, ravintoloitsijan ja portsarin.
Siihen nähden nämä keinot ovat totaalisen ylimitoitettuja, ja vaikuttavat vain hyvin yksinkertaisten virkamiesten palaverien
päätöksiltä.
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?