News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

Suomalaiset syö E-lisäaineita, venäläisille ne eivät kelpaa..

Started by jopelius, 07.10.2013, 15:05:52

Previous topic - Next topic

jopelius

Suomalaiset herkuttelevat kaikenlaisilla lisäaineilla. Mitä enemmän E-merkintöjä tuoteselostuksessa sitä maukkaampaa evästä.

Venäläisille moska ei maistu. He vaativat Valiota toimittamaan lisäaineettomia jogurtteja Venäjälle. Näin Valio tietenkin tekee ja kauppa käy..

No, jossain venäläiset ovat fiksuja vaikka heitä kovin haukutaan omista säännöistään. Meillä EU:n puolella mennään direktiivien mukaan. Tai niitä noudatetaan ainakin Suomessa.

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013100317563842_ru.shtml

Emo

Suomalaisten kaikenpuolista "vaatimattomuutta" minä jaksan ihmetellä.

Lisäaineet on yksi asia, toinen kouluruokailu. Vastikään TV:stä kuulin, että oululaiset koululaiset syövät puolalaisia vakuumipakattuja pottuja, vaikka Suomen parhaat perunapitäjät sijaitsevat aivan Oulun naapurikunnissa!

Mieleeni muistui myös tämä:

http://www.mantsalalehti.fi/lukijanuutiset/159528-kouluun-omat-evaat-koska-kouluruoka-on-liian-pahaa

QuoteMäntsälän yläkoulussa huono ruokatilanne on johtanut siihen, että opettajan ja terveydenhoitajan viesti lapsille ja heidän vanhemmilleen on: "Laittakaa lapsille eväät kouluun mukaan!".

...
Laatukriteerien sanotaan merkitsevän, mutta alhaisin hinta näyttää kuitenkin olevan ratkaisevin tekijä. Vanhemmat kuitenkin maksavat kouluruoasta.

Tyttäreni koulussa vastikään vaihdettiin ruuan toimittajaa kun kouluruoka oli opettajienkin mielestä ala-arvoista.

Näkyi olevan tämän päivän Ilta-Pulussa lööppi, että Lääkäri vaatii: omat eväät kouluihin.

Kiva että edes Venäjän markkinoille tahdomme tuottaa laadukkaampaa ruokaa.


e: nippu kirj.virheitä

Reinhardt42

Missään sivistysvaltiossa ei syödä sellaista kurapaskaa kuin Suomessa. Ei edes monissa kehitysmaissa.
En tietenkään tarkoita että kaikki ruoka olisi paskaa tai että kaikki söisivät paskaa mutta että ylipäätään kaupoista löytyy hyllykilometreittäin
paskaa tarkoittaa sitä että kyllä se paska vaan monille tuntuu maistuvan.
Tarkoitan siis kaiken maailman eineksiä, oranssilla limalla kuorrutettuja broilereita ja lihoja, "makkaroita", mauttomia ja vetisiä juustoja ja jukurtteja. Lisäksi useimmissa työmaaruokaloissa laatu on aivan ala-arvoista kun samaa einespaskaa käytetään niissäkin(+ puolimätiä vihanneksia)
Ja kaikki vielä täynnä lisäaineita. Kaikki mitä on jotenkin prosessoitu on jatkettu niin paljon kuin vain pystyy jauhoilla, broilerinnahalla, limalla tms. ilmaisella hötöllä voittojen maksimoimiseksi.
Ja suomalainen ostaa. Sikahinnalla ostaa, syö ja paisuu ja muuttuu itsekin höttöpaskaksi.
Tämän takia suosinkin ruokaostoksissamme äärimmäisyyteen asti Lidliä, laatu on huikeasti parempaa edullisuudesta huolimatta.

Aika saatananmoista tiäksäämeininkiä.

kekkeruusi

Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.

Emo

Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.

Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.

kekkeruusi

Hyvä ruoka maistuu hyvälle. Maku, rakenne, ulkonäkö ja säilyvyys kohdillaan, miksipä ei pitäisi.

Emo

Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 17:11:53
Hyvä ruoka maistuu hyvälle. Maku, rakenne, ulkonäkö ja säilyvyys kohdillaan, miksipä ei pitäisi.

Luulisi miehen, joka chilien päälle ymmärtää, käsittävän myös mitä on hyvä ruoka.

Ville Hämäläinen

Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.

Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.

Suomessa on niin paljon irtisanottuja nokialaisia että koodikin kelpaa ruuaksi
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Rubiikinkuutio

Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38

Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.

Koodi ei maistu hyvälle eikä pahalle. Koko koodiston yleistäminen "pahan sateenvarjon"-alle on typerää.

Hyvä ruoka koostuu hyvistä raaka-aineista. Se onko ruuassa koodeja ei kerro koostuuko ruoka hyvistä raaka-aineista. Einekseen jossa ei ole ainuttakaan E-koodia voidaan käyttää silkkaa luonnonmukaista höttöä raakaaineina ja se sekä säilyy huonosti, että maistuu paskalta. Sen sijaan se, että hyvään ruokaan lisätään sitruunahappoa ei se tee siitä automaattisesti pahaa.

Hyvää, terveellistä  ja maittavaa ruokaa voi tehdä sekä e-koodien kanssa, että ilman.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Eino P. Keravalta

Suomalainen syö kelvotonta lisäainehöttöä, koska suomalainen on naiivi, hyväuskoinen ja luottavainen: se luulee, että kyllä viranomaiset tietävät, mitä tekevät ja eihän nyt sentään kaupassa saa mitään haitallista myydä! Venäläisillä sen sijaan on historiallisista syistä terve epäluulo kaikkea kohtaan ja he ovatkin tottuneet ajattelemaan itse - tosin vaihtelevin tuloksin. Suomalainen ei tästä poiketen ajattele itse, koska sosiaalidemokratiassa ajattelu on ulkoistettu "asiantuntijoille" ja päivystäville dosenteille.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Rubiikinkuutio

Quote from: Eino P. Keravalta on 07.10.2013, 17:43:52
Suomalainen syö kelvotonta lisäainehöttöä, koska suomalainen on naiivi, hyväuskoinen ja luottavainen: se luulee, että kyllä viranomaiset tietävät, mitä tekevät ja eihän nyt sentään kaupassa saa mitään haitallista myydä!

Tämä on totta. Suomalset syövät kelvotontä eineshöttöä. Toki se olisi yhä kelvotonta ja kaikintavoin laadutonta eineshöttöä vaikka siitä poistettaisiin kaikki lisäaineet.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

nollatoleranssi

Taas on tehty kohua täysin turhasta. Ensinnäkin Valion edustaja hyvin toteaa, että niitä tuotteita on myynnissä, mutta kun ne eivät myy(!!!)

Suomalaiset eivät ole varmaan edes tajunneet niiden lisäaineiden määrää, mutta yhtäkkiä kun niistä lehtijutussa mainitaan niin herää sellainen "Ahaa!" elämys ja ruvetaankin yhden tuoteryhmän lisäaineiden määrää tutkimaan.

Todellisuudessa sitten samat suomalaiset ostavat kaikkia muita tuotteita, jotka ovat täynnä lisäaineita.

Nykyisin koska lähes joka tuotteessa on "e-koodeja" ja yleensä ne ovat pelkästään säilymisen takaamiseksi.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

Lalli IsoTalo

Nykissä kiinalaisravintolat mainostivat jo 1990-luvun lopussa "no msg". Tämä trendi ei vielä ole tullut Suomeen.

Suomessa esimerkiksi Stockmanin omissa pastakastikkeissa on ties mitä E-koodia, mutta viereiseltä hyllyltä saa italialaista pastakastiketta ilman yhtään e-koodia. Outoa.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Pakkomamutus = Kansanmurha
— Valtionvelka = Lapsen velkaorjuus
— Ei omaisuutta = Systeemin orja
— Digital ID = Systeemin orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— DEI, woke, SDP = Tasa-arvon tuho
— Valkoinen =  Rotusyyllinen
— Missä N, siellä R

nollatoleranssi

Quote from: Lalli IsoTalo on 07.10.2013, 17:48:42
Suomessa esimerkiksi Stockmanin omissa pastakastikkeissa on ties mitä E-koodia, mutta viereiseltä hyllyltä saa italialaista pastakastiketta ilman yhtään e-koodia. Outoa.

Johtuuko siitä ettei ole e-koodeja vai ne julkaistaan oikeilla nimillään? Ja missä määrin niitä tarvitsee julkaista ulkomaalaisten tuotteiden kohdalla?

http://ekoodit.fi/
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

törö

Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla. Niitä löytyy yhä kaupan hyllystä jos tekee mieli kokeilla.

Ville Hämäläinen

Quote from: törö on 07.10.2013, 17:58:52
Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla. Niitä löytyy yhä kaupan hyllystä jos tekee mieli kokeilla.

Suosittelen valkopippuria, mustapippuri on vähä-älyisempi
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Rubiikinkuutio

Quote from: törö on 07.10.2013, 17:58:52
Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla.

Se on vain yksi ja monessa ruokalajissa hyvin huono tapa yrittää parantaa ruuan makua. Hyvä pihvi toki hyötyy pienestä suolasta ja pippurista, mutta esimerkiksi heikkolaatuista lihaa ei saa hyväksi pihviksi vaikka siihen kaataisi kaikki maailman mausteet. Sen sijaan hyvälaatuinen liha on hyvää vähemmälläkin maustamisella. Sama pätee moneen muuhunkin raaka-aineeseen. Toki joissain tapauksila mausteellakin vi tehdä hyvän ruuan, mutta noin perus-sääntönä lähtisin hyvän ruuan tekemisessä hyvistä raaka-aineista.
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Soromnoo


Nuivake

Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.

Perkele.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

kekkeruusi

Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.

Perkele.
Jauhoitko itse jauhot? Kaupan jauhoissa kun on E-koodiainetta jauhonparanteena.

törö

Quote from: Rubiikinkuutio on 07.10.2013, 18:05:41
Quote from: törö on 07.10.2013, 17:58:52
Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla.

Se on vain yksi ja monessa ruokalajissa hyvin huono tapa yrittää parantaa ruuan makua. Hyvä pihvi toki hyötyy pienestä suolasta ja pippurista, mutta esimerkiksi heikkolaatuista lihaa ei saa hyväksi pihviksi vaikka siihen kaataisi kaikki maailman mausteet. Sen sijaan hyvälaatuinen liha on hyvää vähemmälläkin maustamisella. Sama pätee moneen muuhunkin raaka-aineeseen. Toki joissain tapauksila mausteellakin vi tehdä hyvän ruuan, mutta noin perus-sääntönä lähtisin hyvän ruuan tekemisessä hyvistä raaka-aineista.

Ei kaikkea lihaa tarvitse paistaa ja vähän heikkolaatuisemmastakin saa tehtyä hyvän muhennoksen.

Nuivake

Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 18:54:15
Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.

Perkele.
Jauhoitko itse jauhot? Kaupan jauhoissa kun on E-koodiainetta jauhonparanteena.

En. Tuoteselosteen mukaan "Vehnäjauho ja jauhon paranne askorbiinihappo". Kyseinen happo on näemmä c-vitamiinia.

Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

kekkeruusi

Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 19:02:41
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 18:54:15
Jauhoitko itse jauhot? Kaupan jauhoissa kun on E-koodiainetta jauhonparanteena.

En. Tuoteselosteen mukaan "Vehnäjauho ja jauhon paranne askorbiinihappo". Kyseinen happo on näemmä c-vitamiinia.
Joka on E-koodillinen lisäaine. On niillä muillakin E-koodillisilla lisäaineilla myös sanallinen nimi.

dothefake

Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.

Perkele.
Etkö laittanut lainkaan E507:ää?
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

kekkeruusi

Quote from: dothefake on 07.10.2013, 19:07:53
Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.

Perkele.
Etkö laittanut lainkaan E507:ää?
Ei löydy suolahappo elintarvikkeiden lisäaineista.

Sour-One

Quote from: nollatoleranssi on 07.10.2013, 17:48:31
Taas on tehty kohua täysin turhasta. Ensinnäkin Valion edustaja hyvin toteaa, että niitä tuotteita on myynnissä, mutta kun ne eivät myy(!!!)

Suomalaiset eivät ole varmaan edes tajunneet niiden lisäaineiden määrää, mutta yhtäkkiä kun niistä lehtijutussa mainitaan niin herää sellainen "Ahaa!" elämys ja ruvetaankin yhden tuoteryhmän lisäaineiden määrää tutkimaan.

Todellisuudessa sitten samat suomalaiset ostavat kaikkia muita tuotteita, jotka ovat täynnä lisäaineita.

Nykyisin koska lähes joka tuotteessa on "e-koodeja" ja yleensä ne ovat pelkästään säilymisen takaamiseksi.

En täysin usko karppaukseen, mutta se hyvä puoli siinä on, että siinä mielestäni on palattu peruselintarvikkeiden käyttämiseen.

Emo

Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo

Moniko suosittelee välttämään? :)

Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.

kekkeruusi

Quote from: Emo on 07.10.2013, 20:15:01
Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo

Moniko suosittelee välttämään? :)

Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.
Onko niissä silloin enemmän taikavoimia? Vaikuttaako kuun vaiheet tai horoskoopit asiaan?

Mursu

Quote from: Lalli IsoTalo on 07.10.2013, 17:48:42
Nykissä kiinalaisravintolat mainostivat jo 1990-luvun lopussa "no msg". Tämä trendi ei vielä ole tullut Suomeen.

Tuo olisi kuin pizzeria mainostaisi ei tomaattia.


Mursu

Tämä E-koodivouhotus on älytöntä. E-koodeilla merkatuilla aineilla ei ole mitään yhteisiä ominaisuuksia vaan siellä on ties mitä. Systeemi on luotu, siksi, että henkilölle,m jolla on allergia tai siihen verrattava tila voidaan antaa selkeä lista koodeista ja hän voi välttää niitä missä tahansa Euroopassa, vaikka ei kunnolla osaisi paikallista kieltä. Nyt, kun täysin terveet ihmiset alkavat laskea E-koodeja (aivan, laskea!), valmistajat reagoivat tähän ja alkavat kiertää merkintöjä. Arvaa ketkä tästä kärsivät. Miten olisi ne, joita varten  merkinnät alunperin tehtiin.