News:

Mikäli olet unohtanut salasanasi eikä rekisteröinnissä käytetty sähköposti toimi tai haluat vaihtaa sähköpostisi toimivaksi, ota yhteyttä sähköpostilla tai facebookin kautta.

Main Menu

Suomalaiset syö E-lisäaineita, venäläisille ne eivät kelpaa..

Started by jopelius, 07.10.2013, 15:05:52

Previous topic - Next topic

Emo

Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 20:20:14
Quote from: Emo on 07.10.2013, 20:15:01
Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo

Moniko suosittelee välttämään? :)

Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.
Onko niissä silloin enemmän taikavoimia? Vaikuttaako kuun vaiheet tai horoskoopit asiaan?

Ai et ole perehtynyt asiaan? No eipä yllätä.

Synteettiset vitamiinit ovat terveydelle haitallisia tai vitamiinitarkoituksessa käytettynä hyödyttömiä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antioksidantti

Muun muassa flavonoidit puuttuvat synteettisestä pilleristä, ja on todettu pelkän puhtaan synteettisen vitamiinin syönnin olevan jopa terveydelle haitallista.

Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa säilyvyyttä parantamaan. Vitamiinit kannattaa syödä marjoista, hedelmistä ja vihanneksista eikä pillereistä puhumattakaan eineksistä.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.

Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.

No pistäkääpä listaa että mitä vaarallisia e-koodeja löytyy jogurtista. Tai jostakin valion tuotteista. Omassa jääkaapissa oli kermaviiliä ja siinä ei ollut lisäaineita.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:21:57
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 20:20:14
Quote from: Emo on 07.10.2013, 20:15:01
Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo

Moniko suosittelee välttämään? :)


Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.
Onko niissä silloin enemmän taikavoimia? Vaikuttaako kuun vaiheet tai horoskoopit asiaan?

Ai et ole perehtynyt asiaan? No eipä yllätä.

Synteettiset vitamiinit ovat terveydelle haitallisia tai vitamiinitarkoituksessa käytettynä hyödyttömiä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antioksidantti

Muun muassa flavonoidit puuttuvat synteettisestä pilleristä, ja on todettu pelkän puhtaan synteettisen vitamiinin syönnin olevan jopa terveydelle haitallista.

Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa säilyvyyttä parantamaan. Vitamiinit kannattaa syödä marjoista, hedelmistä ja vihanneksista eikä pillereistä puhumattakaan eineksistä.

Askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini, ja yliannoksista ei pitäisi olla hyötyä tai haittaa ellei ihan järjettömiä määriä syö.
Lisäaineista on kuiteskin enemmän hyötyä kuin haittaa.

Emo

Quote from: Jani Rantala on 07.10.2013, 21:25:31
Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.

Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.

No pistäkääpä listaa että mitä vaarallisia e-koodeja löytyy jogurtista. Tai jostakin valion tuotteista. Omassa jääkaapissa oli kermaviiliä ja siinä ei ollut lisäaineita.

Jo pelkästään maidon homogenointi ja pastörointi on muokannut maidon proteiineja ja rasvoja. Puhumattakaan mikä on maidon koostumus silloin kun lehmät on ruokittu antibiootein, säilöntärehuin, geenimuunnelluin rehuin ja ties millä lihaluujauholla.

Ei se jaksa ilahduttaa jos lisäaineita ei purkin kyljessä lue. Tuote voi silti olla täysin ala-arvoinen. Nykyään on hyvin hankala löytää mistään pilaamattomia raaka-aineita, siis Suomessa. Ranskassa ja Saksassa on toisin. Leipäkään ei ole siellä mautonta lisäainepullaa joukkoon vatkatulla ilmalla, kuten Suomessa.

Emo

Quote from: Jani Rantala on 07.10.2013, 21:29:39


Askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini, ja yliannoksista ei pitäisi olla hyötyä tai haittaa ellei ihan järjettömiä määriä syö.
Lisäaineista on kuiteskin enemmän hyötyä kuin haittaa.

Ei tässä ratkaisevaa ole vesiliukoisuus, vaan synteettisyys, liika puhtaus. Kliinisyys. Synteettinen vitamiini on teollisuuden tuote, ei luonnontuote jonka hyväksikäyttämiseen elimistö on sopeutunut. Synteettinen vitamiini on menettänyt suuren osan biologisesta vaikutuksestaan kun se syödään pillerinä, jossa ei ole kaikkia esim. marjojen hivenaineita ja flavonoideja mukana. Synteettisen vitamiinin teho on heikompi kuin luonnon raaka-aineista saatujen vitamiinien.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00040

http://fi.wikipedia.org/wiki/Flavonoidit

Purkkipillerit ovat turhia, vain D-vitamiinille on oikeasti tarvetta purkkipillerinä. Eineksissä askorbiinihappoa nyt tietysti on niin mitättömiä määriä, ettei sillä ole merkitystä suuntaan tai toiseen.
Mutta kun täällä muka käytettiin askorbiinihappoa esimerkkinä siitä kuinka haitattomia E-koodiaineet ovat, niin ei tämä yksi askorbiinihappo tietystikään mitään muista E-koodeista ja niiden haitoista kerro.

Kim Evil-666

Kaikki vesiliukoisetkin vitamiinit ja muut härpäkkeet kulkevat maksan ja munuaisten kautta kuormittaen elimistöä . Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Rubiikinkuutio

Quote from: Kim il-66 on 07.10.2013, 22:03:49

Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .

Kiinnostavaa. Kerro lisää?

Onko tästä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

Sour-One

Kyll se taitaa olla niin että on paras olla syömättä mitään. Juomapuolella kannattaa nauttia vain kunnon vodkaa.

Emo

Quote from: Rubiikinkuutio on 07.10.2013, 22:21:56
Quote from: Kim il-66 on 07.10.2013, 22:03:49

Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .

Kiinnostavaa. Kerro lisää?

Onko tästä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?

Onko? No kyllä on, googlella löytyy ja varmasti tuttavapiiristä lisää jos oma perhe on säästynyt.
Lemmikkieläimien tautikirjon muutoksissakin tämä sama kehitys näkyy.

Kaikenlaiset allergiat, yliherkkyydet, intoleranssit, autoimmuunisairaudet (diabetes, krooniset tulehdukselliset suolisairaudet...), kaikki nämä ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Ja ihan virallisestikin syyksi epäillään ympäristömyrkkyjä, hormoneja, antibiootteja, lisäaineita, rokotteita, liikaa hygieniaa... ja varmasti kaikkea ei vielä osata edes epäillä mikä tuolla taustalla luuraa.

Rubiikinkuutio

Quote from: Emo on 07.10.2013, 22:29:24

Kaikenlaiset allergiat, yliherkkyydet, intoleranssit, autoimmuunisairaudet (diabetes, krooniset tulehdukselliset suolisairaudet...), kaikki nämä ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Ja ihan virallisestikin syyksi epäillään ympäristömyrkkyjä, hormoneja, antibiootteja, lisäaineita, rokotteita, liikaa hygieniaa... ja varmasti kaikkea ei vielä osata edes epäillä mikä tuolla taustalla luuraa.

Hukkumiskuolematkin lisääntyvät jäätelönmyynnin lisääntyessä. Minua kiinnostaa mitkä noista oikeasti liittyvät allegioihin ja mitkä eivät.

Toistan:

Onko noista mistä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?
"Sananvapaus ei ole lupa loukata tai olla eri mieltä."

kekkeruusi

Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:21:57
Synteettiset vitamiinit ovat terveydelle haitallisia tai vitamiinitarkoituksessa käytettynä hyödyttömiä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Antioksidantti

Muun muassa flavonoidit puuttuvat synteettisestä pilleristä, ja on todettu pelkän puhtaan synteettisen vitamiinin syönnin olevan jopa terveydelle haitallista.

Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa säilyvyyttä parantamaan. Vitamiinit kannattaa syödä marjoista, hedelmistä ja vihanneksista eikä pillereistä puhumattakaan eineksistä.
Vielä kun todistaisit jotain väitteistäsi.

kekkeruusi

Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Jo pelkästään maidon homogenointi ja pastörointi on muokannut maidon proteiineja ja rasvoja.
Niin on tarkoituskin.

Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Puhumattakaan mikä on maidon koostumus silloin kun lehmät on ruokittu antibiootein, säilöntärehuin, geenimuunnelluin rehuin ja ties millä lihaluujauholla.
Ei ne lehmän ruoat siinä maidossa ole.

nollatoleranssi

Quote from: Emo on 07.10.2013, 22:29:24
Quote from: Rubiikinkuutio on 07.10.2013, 22:21:56
Quote from: Kim il-66 on 07.10.2013, 22:03:49

Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .

Kiinnostavaa. Kerro lisää?

Onko tästä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?

Onko? No kyllä on, googlella löytyy ja varmasti tuttavapiiristä lisää jos oma perhe on säästynyt.
Lemmikkieläimien tautikirjon muutoksissakin tämä sama kehitys näkyy.

Kaikenlaiset allergiat, yliherkkyydet, intoleranssit, autoimmuunisairaudet (diabetes, krooniset tulehdukselliset suolisairaudet...), kaikki nämä ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Ja ihan virallisestikin syyksi epäillään ympäristömyrkkyjä, hormoneja, antibiootteja, lisäaineita, rokotteita, liikaa hygieniaa... ja varmasti kaikkea ei vielä osata edes epäillä mikä tuolla taustalla luuraa.

Ovat ne lisääntyneet. Siltikin syiden alkuperäistekijöitä ei tiedetä. Niitä voivat olla muuttuneet ruokailutottumukset tai todennäköisempänä syynä lisääntynyt antiobioottien käyttö kaikkialla.

Antibiootit tuhoavat niin hyvät kuin huonot bakteerit ja niitä käytetään niin eläimiin kuin ihmisiin. Eli vaikka antibiooteista on ihmisille hyötyä pahojen sairauksien tuhoajana, niin niistä on laajamittaisesti ajatellen myös haittaa, koska kaikki bakteeritkaan eivät ole niitä "huonoja", vaan ihmiset tarvitsevat myös hyviä bakteereita.

Yksi selittävä tekijä lienee myös siinä, että nykyisin kaikkiin ongelmiin kiinnitetään enemmän huomiota, mitä aikaisemmin.

HS: Nuorten vatsat oireilevat kiihtyvään tahtiin (iltalehti) (HS näköjään siirtänyt tai poistanut jutun).
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

nollatoleranssi

Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 23:10:51
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Jo pelkästään maidon homogenointi ja pastörointi on muokannut maidon proteiineja ja rasvoja.
Niin on tarkoituskin.

Pastöroinnista löytyykin mielenkiintoista tietoa wikipediasta.

"Suomi

Kesäkuussa 2012 kuusi lasta sai EHEC-infektion raakamaidosta Varsinais-Suomessa ja kaksi heistä joutui tehohoitoon.[8][9]
Tammi-elokuussa 2013 yli 40 ihmistä sai ehec-bakteerin, samoin listeriabakteerin.[10] Raakamaitoa on epäilty syylliseksi, koska osa oli juonut sitä. [10] Samoihin aikoihin Pohjanmaalla oli kaksi raakamaidon aiheuttamaa kampylobakteeriepidemiaa.[11]
Helsingin yliopisto tutki suoraan tiloilta myytävää pastöroimatonta maitoa. Listeriabakteereja sisälsi 5,5 % ja ehec-bakteereja 3 % näytteistä.[11]
"

Olen tosin kuullut aikaisemminkin tuon väitteen, että monet "vihaavat pastöröintiä" sen takia, että se tuhoaa mm. hyödyllisiä maitohappobakteereita.


Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 23:10:51
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Puhumattakaan mikä on maidon koostumus silloin kun lehmät on ruokittu antibiootein, säilöntärehuin, geenimuunnelluin rehuin ja ties millä lihaluujauholla.
Ei ne lehmän ruoat siinä maidossa ole.

Kyllä se vaikuttaa lehmänkin maidon rakenteeseen ja lihaan, että mitä nappailevat. Tietääkseni näitä asioita kyllä pitää valvoa ihan lain toimestakin. Sama juttuhan se on ihmiselläkin eli jos alkoholia ja kipulääkkeitä nappailisi joka päivä, niin kyllä se jossakin näkyisi.

Eri asia vain on siinä, että onko se "luomuliha/maito" sen turvallisempaa vai jopa vaarallisempaa, kuten tuosta pastäroimattoman maidon esimerkistä kävi ilmi.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

Ernst

Quote from: Sour-One on 07.10.2013, 22:24:15
Kyll se taitaa olla niin että on paras olla syömättä mitään. Juomapuolella kannattaa nauttia vain kunnon vodkaa.

Alkosta löytyy luomuvodkaakin. Se on muuten ihan hyvää, liittyi sitten luomuun tai on hyvää siitä huomimatta.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Emo

Quote from: nollatoleranssi on 07.10.2013, 23:31:15


Pastöroinnista löytyykin mielenkiintoista tietoa wikipediasta.

"Suomi

Kesäkuussa 2012 kuusi lasta sai EHEC-infektion raakamaidosta Varsinais-Suomessa ja kaksi heistä joutui tehohoitoon.[8][9]
...
...

Eri asia vain on siinä, että onko se "luomuliha/maito" sen turvallisempaa vai jopa vaarallisempaa, kuten tuosta pastäroimattoman maidon esimerkistä kävi ilmi.

EHEC onkin mielenkiintoinen esimerkki, sehän on antibioottejen holtittomasta käytöstä syntynyt "monsteri", erinomainen esimerkki juuri tähän ketjuun.

http://web.uconn.edu/mcbstaff/graf/Student%20presentations/EHEC/EHEC.html

QuoteEncounter and history:

Escherichia coli are gram negative, rod shaped bacteria that are often used in laboratory studies and are usually harmless, residing in the human digestive tract as part of the normal flora. E. coli 0157:H7 is a pathogenic strain of E. coli that was first identified as a cause of disease in the United States in 1982, during an investigation into an outbreak of gastrointestinal illness. The organism is also called enterohemorrhagic E. coli (EHEC) because it causes abdominal pain with diarrhea that may contain blood. It lives in the intestines of healthy cattle and can contaminate meat during slaughter. It is believed that the widespread use of antibiotics by American farmers has promoted the horizontal gene transfer of antibiotic resistance genes and pathogenicity islands that has led to the creation of new pathogenic strains such as E. coli 0157:H7. The verotoxins that cause the disease are also called shiga toxins because they were acquired from Shigella strains. The illness predominantly occurs in the U.S., Canada, Japan and other industrialized nations of Europe. The average incidence in most countries ranges from 1-30 per 100,000 and the number of confirmed cases is increasing. In the U.S, about 73,000 people are infected anually, with an average of 61 deaths per year.

Eli kun olisi tuotettu luomuruokaa, niin olisi tämäkin ongelma jäänyt syntymättä. Mutta kun pitää tehotuottaa "turvallista" ruokaa, niin ahneella on paskanen loppu.

kekkeruusi

"It is believed that.." :roll:

Ja ei liity muutenkaan E-koodillisiin ruoan lisäaineisiin.

Emo

Quote from: kekkeruusi on 08.10.2013, 00:34:24
"It is believed that.." :roll:

Ja ei liity muutenkaan E-koodillisiin ruoan lisäaineisiin.

Tuo EHECin synty on ihan faktaa että se pullahti esiin vasta 1980-luvulla ja teollisuusmaissa. Sitäpä mietit, mikä ihmisen toimi sen synnytti. Ja liittyy ruuan käsittelemiseen mitä suurimmassa määrin.

Veikko

Koodia tai ei, niin suomalaiset ruoka-aineet ovat valtaosaltaa laadultaan ala-arvoisia ja törkeän ylihinnoiteltuja. Ulkomailtakin tänne tuodaan vain b- ja c-laatua, joka "tuoretuotteiden" osalta mädätetään vielä iljettävämpään kuntoon monopolitukkureiden hautamausoleumeissa.

Mennessäni ensimmäisen kerran suomalaiseen ruokatavarakauppaan, vaikkapa Saksasta tullessani, olen saada ensimmäisen raivarin nähdessäni nuo homeiset vihannekset, niljaiset makkarat, vain jätteisiin kelpaavat lihavalmisteet jne, jne... Toisen raivarin olen saada nähdessäni tuon roskan hintatason.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Kaappihommailija

Quote from: Veikko on 08.10.2013, 01:41:26

Mennessäni ensimmäisen kerran suomalaiseen ruokatavarakauppaan, vaikkapa Saksasta tullessani, olen saada ensimmäisen raivarin nähdessäni nuo homeiset vihannekset, niljaiset makkarat, vain jätteisiin kelpaavat lihavalmisteet jne, jne... Toisen raivarin olen saada nähdessäni tuon roskan hintatason.

No huh huh. Missä kaupassa myydään homeisia vihanneksia ja niljaisia makkaroita?

Veikko

Quote from: capedcrusader on 08.10.2013, 03:01:10
Quote from: Veikko on 08.10.2013, 01:41:26

Mennessäni ensimmäisen kerran suomalaiseen ruokatavarakauppaan, vaikkapa Saksasta tullessani, olen saada ensimmäisen raivarin nähdessäni nuo homeiset vihannekset, niljaiset makkarat, vain jätteisiin kelpaavat lihavalmisteet jne, jne... Toisen raivarin olen saada nähdessäni tuon roskan hintatason.

No huh huh. Missä kaupassa myydään homeisia vihanneksia ja niljaisia makkaroita?

Vaikkapa ystävällisissä lähikaupoissani Alepask...a ja Sivessassa. Siellä saa olla todella tarkkana ostamiensa paprikoiden sun muiden vihannesten suhteen. Joskus on homeetonta tai muuten pilaantumatonta suorastaan mahdoton löytää. Ja nuo vakuumipakkauksissaan limaisesti käsissä nuljahtelevat makkarantapaiset! Eikä tilanne ole muissakaan kaupoissa sen parempi.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos