News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2013-05-24 IL: Pitsaketju Dennis- Kaikille samat säännöt

Started by chacha2, 24.05.2013, 08:44:19

Previous topic - Next topic

chacha2

QuotePitsaketju Dennis hämmästelee hintoja: "Miten hemmetissä tämä on mahdollista?"
Perjantai 24.5.2013 klo 02.09 (päivitetty klo 08.31)

Pitsaketju Denniksen toimitusjohtaja Kim Rafkin suhtautuu epäilevästi alle kuuden euron pitsoja myyvien pitserioiden laillisuuteen.

Iltalehti uutisoi keskiviikkona verkkosivuillaan halpapitserioiden harmaasta taloudesta. Toimitus sai uutisoinnin jälkeen lukuisia yhteydenottoja lukijoilta, joiden mukaan jopa alle 4,50 euron pitsojen myyminen täysin laillisesti on mahdollista.

Turussa 1970-luvun puolivälissä aloittaneen pitsaketju Denniksen toimitusjohtaja Kim Rafkin pitää puhetta neljän ja puolen euron pitsoista hölynpölynä.

- Olisi mielenkiintoista tietää, mihin tällaiset tiedot perustuvat. MaRa (matkailu- ja ravintolapalveluiden etujärjestö) on selvittänyt aihetta tarkasti, ja siellä on ammattitaitoa, joten he kyllä tietävät varmasti, mistä puhuvat.

Rafkinin mukaan on kuitenkin hankala puhua suoraan veronkierrosta. Esimerkiksi raaka-aineiden laatu tuo niin monta muuttujaa alalle, että suoraan pitsojen hinnoista tehtävä arvio on vaikeaa.

- Voidaan ottaa oikeaa juustoa, joka maksaa yhdeksän euroa kilolta tai sitten voidaan käyttää kahden euron kilohinnalla analogista juustoa, joka ei oikeaa juustoa ole nähnytkään. Sama pätee kaikkiin muihinkin raaka-aineisiin.

Sukulaisillekin palkkaa

Usein halpoja hintoja perustellaan yrittäjien omalla työn tekemisellä. Rafkinin mukaan erityisesti etnisten ravintoloiden usein käyttämä peruste, sukulaisten palkkaaminen polkuhinnalla, on laitonta.

- Eihän sillä ole mitään väliä, kuka siellä on töissä. Jos siellä on vieras työntekijä, sille pitää maksaa palkkaa, mutta jos ravintolassa on sukulaisia töissä, niin kyllä hekin palkkansa ansaitsevat.

Kaikille samat säännöt

Miehen mukaan myös suomalaisen lainsäädännön tasapuolisuuteen pitäisi puuttua.

- Mekin olemme katsoneet kohteita, joille on vaadittu vaikka mitä: naisten ja miesten vessaa sekä invavessaa. Lopulta olemme laskeneet, ettei tilaa mitenkään voi muuttaa niin paljon.

- Kun kohdetta on käynyt katsomassa kolme kuukautta myöhemmin, niin siellä onkin joku kiinalainen ravintola, jossa edes miesten ja naisten vessat eivät ole erikseen - invavessasta puhumattakaan.

Rafkin ihmettelee, mikseivät suomalaisravintolat saa samanlaista joustoa.

- Kyllä tällainen laittaa aina miettimään, miten hemmetissä tämä on mahdollista. Kaikille yrittäjille pitäisi olla samat vaatimukset, kansalaisuudesta riippumatta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013052417055044_uu.shtml viimeinen boldaus oma

Niin, miten tämä on mahdollista? Kyllä säännöt ja vaatimukset pitäisi olla sama kaikille.
Hyvä että Rafkin huomauttaa asiasta.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Blanc73

Minkälaisia joustoja nuo karvakäsi-pizzeriat oikein saavat? Ovatko starttiraha ja ALV etc etc samalla tasolla kuin meillä jauhonaamoilla?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

nuiv-or

Quote from: Dennis Rafkin- Kyllä tällainen laittaa aina miettimään, miten hemmetissä tämä on mahdollista.

Positiivinen syrjintä.

Jaffasiini

Quote from: Blanc73 on 24.05.2013, 08:47:17
Minkälaisia joustoja nuo karvakäsi-pizzeriat oikein saavat? Ovatko starttiraha ja ALV etc etc samalla tasolla kuin meillä jauhonaamoilla?
Eivät vain noudata lakeja mutta aika tiheäänhän niissäkin vaikuttaa väki vaihtuvan, ei kait suuria voittoja ne saa.
Tuollaiset vaatimukset että pitää olla erikseen kolmenlaista vessaa jne. on turhia, miksei riitä yksi?
Pubissa eri asia koska niillä on käyttöäkin. Laki voisi kylläkin olla sellainen että jokaisessa paikassa on saatava käydä vessassa oli sitten asiakas tai ei, veroja alas siitä syystä jonkin verran. Nimittäin ennenhän oli ihan julkisia vessoja, mutta kun niitä ei enää ole niin hätäisen on syytä suunnitella käyntinsä etukäteen. 8) Narkkareitahan ne tahtoo valvoa eikä tavallisia hätäisiä, vaan kun kaikki tekee samaa niin ei ole enää vessoja.

Mutta pitääkin muistaa ettei Turussa erehdy Rafkinin pitseriaan seuraavalla kerralla kun käy (enempi kyllä olen voileipää syövää mallia joten tuskin vaara olisi suuri ollut muutenkaan.)
http://yle.fi/uutiset/dennis_rafkin_jyrahtaa_ruotsin_kielen_puolesta/5680425
Quote- Eihän sillä ole mitään väliä, kuka siellä on töissä. Jos siellä on vieras työntekijä, sille pitää maksaa palkkaa, mutta jos ravintolassa on sukulaisia töissä, niin kyllä hekin palkkansa ansaitsevat.
Varmaankin alansa tuntee paremmin, mutta perheenjäsenethän saa olla vaikka ihan palkatta perheen yrityksessä töissä. Parempihan se pitsaa pyörittää kuin autoja poltella.