News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

Sdp:n ryhmäjohtaja: Syömme Suomessa pian radikaalisti vähemmän lihaa

Started by Micke90, 10.08.2017, 11:17:18

Previous topic - Next topic

Syötkö lihaa?

Kyllä
446 (94.9%)
En
24 (5.1%)

Total Members Voted: 470

Vaniljaihminen

Periaatteessa ihmisellä tulisi olla konsevatiivinen ja vastavuoroinen suhde luontoon, näin on perinteisesti ollutkin. Se vaan, että ankaraan luonnon hyväksikäyttöön vastataan aivan yhtä typerällä aktivismilla ynnä muulla ulkokultaisella fiilishommalla, on tehnyt ongelmanratkaisijoista itsestaan sen kaikkein suuremman ongelman. Se että näytetään ulkopuolisille kuinka hyviä ja edistyneitä tässä muka ollaan, on sen luonnon kannalta täysin turha asia ja se lähinnä ärsyttää ihmistäkin ja luo näille keinotekoisesti aiheetonta stressiä ja kärsimystäkin.

Lihavero ei ole fake news, kyllä Rinne on sitä aivan itse ehdottanut. Eikä mikään hölmöläisenpeitto-selitys sitä muuksi muuta. Äänestetään demareita vaan ja koetetaan olla valittamatta kun verot nousee.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Rosetta

Quote from: Don Nachos on 27.04.2019, 13:11:36
Lihavero on FAKE NEWS. Sitä ei ole ehdottanut kukaan ja se on "tiettyjen" piirien levittämä vaalivalhe. Niinkuin se rautalangalla väännettiin: Lasketaan terveellisen ruuan verotusta. Eli lihaverosta meuhkaavat vastustavat verojen laskemista.

Ai "vaalivalhe jota ei ehdottanut kukaan"?  :roll: Ohessa yksi vaalien alla bongattu taulukko eri puoluiden kannoista mm. eläinkunnan tuotteiden verotusta kohtaan. Samoin tästä linkistä löytyy puolueiden kantoja (kohta "Valtion pitää ohjata suomalaiset syömään vähemmän lihaa esimerkiksi verotuksen avulla"): https://yle.fi/uutiset/3-10682621

Quote from: Sigmoid on 27.04.2019, 13:33:15
Liha on muuten yksi terveellisimmistä ruuista, joita ihminen voi syödä. Odottelen innolla lihan verotuksen kevennystä!

Totta.
"The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it." - George Orwell

no future

En näe mitään veroa mainitun tuossa taulukossa.

Tosiasiahan on, että ihan terveydellisestä näkökulmasta katsottuna länsimaissa syödään liikaa eläinperäisiä tuotteita.

Sigmoid

Quote from: no future on 27.04.2019, 14:56:34
Tosiasiahan on, että ihan terveydellisestä näkökulmasta katsottuna länsimaissa syödään liikaa eläinperäisiä tuotteita.

Tätä ei itse asiassa tiedetä, koska ei ole tutkimustuloksia, joissa olisi eristetty lihansyönti. On toki tutkimuksia, joissa on ollut mukana lihaa ja näiden perusteella liha on tuomittu epäterveelliseksi. Esimerkiksi lihan karsinogeenisyyttä on tutkittu hiirillä syöttämällä näille lihaa JA sokeria. Samoin ihmiskokeissa ei ole hallittu muita ruoka-aineita. On vain eritelty syökö lihaa vai ei. Täten voidaan vain päätellä, jos syöt muuten normaalisti, lihan poisjättäminen laskee syövän riskiä hieman (mutta ei paljon).

Toisaalta ihmisryhmät, jotka ovat perinteisesti syöneet VAIN lihaa, kuten inuiitit, ovat maailman terveimpiä ihmisryhmiä.

AcastusKolya

Quote from: no future on 27.04.2019, 14:56:34
Tosiasiahan on, että ihan terveydellisestä näkökulmasta katsottuna länsimaissa syödään liikaa eläinperäisiä tuotteita.

Ei todellakaan! Länsimaitten terveysongelmien pääsyy on hiilihydraattien liikakäyttö.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Roope

Quote from: Don Nachos on 27.04.2019, 13:11:36
Lihavero on FAKE NEWS. Sitä ei ole ehdottanut kukaan ja se on "tiettyjen" piirien levittämä vaalivalhe. Niinkuin se rautalangalla väännettiin: Lasketaan terveellisen ruuan verotusta.

Jos ja kun tarkoitus on vähentää lihankulutusta verouudistuksella, kyseessä on "lihavero" toteutustavasta ja perusteluista riippumatta.

Lihaveroa on ehdottanut monikin taho, vaikka ei välttämättä tuolla nimellä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hjuu Hefnöö

Quote from: Don Nachos on 27.04.2019, 13:11:36
Lihavero on FAKE NEWS. Sitä ei ole ehdottanut kukaan ja se on "tiettyjen" piirien levittämä vaalivalhe. Niinkuin se rautalangalla väännettiin: Lasketaan terveellisen ruuan verotusta. Eli lihaverosta meuhkaavat vastustavat verojen laskemista.

Antti Rinne täsmensi Ylen haastattelussa, millä tuotteilla olisi SDP:n mielestä korkeampi arvonlisävero.

– Ei se mikään lihavero ole, kun arvonlisävero, joka on vähän korkeampi lihalle kuin kasviksille ...

:facepalm:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/52998f88-e615-4d6d-b782-5035b051eb47
Vastuu siirtyy kuulijalle.

Åbo Akademin historian professori Holger Weiss: Suomellakin on kolonialistinen historia

"Jos Pohjanmaa oli maailman suurin tervantuottaja 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa, mihin sitä terva käytettiin? Niiden laivojen tiivistämiseen, jotka hakivat orjia siirtomaista", Weiss

newspeak

Pari poimintaa Joona-Hermannin kirjoituksesta:

QuoteYksikään tuntemani ihminen ei kestäisi nähdä omaa lemmikkieläintään edes hetkeä tehotuotannon oloissa. Elävän olennon kiduttaminen onkin yksinkertaisesti väärin.

Puhe lemmikkieläimistä on jokseenkin harhaanjohtavaa. Lemmikkieläin palvelee tiettyä tarkoitusta, jota varten niitä pidetään ja kasvatetaan. Samoin tuotantoeläimillä on oma tarkoituksensa. Suosituimmat lemmikkieläimet tai sellaisiksi mielletyt ovat myös useimmiten lihansyöjiä ja tuo liha on myös saatava jostain. Sekä lemmikkieläinten että tuotantoeläinten tarkoitus on palvella ihmistä alistuen ihmisen tahtoon koko elämänsä ajaksi. Vasta tämän tosiasian tunnustamisen jälkeen voidaan puhua eri eläinlajien samankaltaisuuksista ja erilaisuuksista.

Puhe elävien olentojen kiduttamisesta on myös harhaanjohtavaa, sillä tämän voi ymmärtää monella tapaa. Äärimmilleen viety veganismi kieltää eläinten kaikkinaisen hyödyntämisen, vaikka eläimille ei kipua aiheutuisikaan. Eläimet eivät myöskään ole ainoita eläviä olentoja, sillä reagoivathan kasvitkin ympäristöönsä ja itseensä kohdistuneisiin haittatekijöihin. Sama pätee myös bakteereihin ja oikeastaan kaikkeen elävään. Pitäisikö kaikkien kääntyä jainalaisuuteen?

QuoteIlmastonmuutoksen hillitsemiseksi on ehdottoman tärkeää vähentää punaisen lihan ja maitotuotteiden kulutusta. Naudan ja porsaan voi korvata kasviproteiineilla, kotimaisella kalalla, kanalla ja kalkkunalla. Kanan syöminen on ilmastolle punaista lihaa parempi, mutta se ei oikeuta tuotantoeläinten kasvattamista järkyttävissä oloissa. Maidon taas voi vaihtaa helposti kaurajuomaan. Kasvisten, marjojen ja palkokasvien syömistä tulisi lisätä runsaasti.

Jos ajatellaan lihankulutusta yleisellä tasolla, lihansyönnin määrän lisääntyminen johtuu siipikarjan syömisen lisääntymisestä, joka tulee naudan ja porsaan lisäksi. Ihmiset eivät siis olekaan taipuvaisia korvaamaan tiettyä elintarviketta toisella vaan he käyttävät useampia elintarvikkeita kokonaiskulutuksen lisääntyessä.

Kana on pieni eläin, joten jos kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, moni kana menettää henkensä sen lihamäärän takia, joka saataisiin yhdestä lehmästä.

AcastusKolya

V*tuttaa muuten tuo jauhaminen proteiinista, kun esimerkiksi vhh on rasvapohjainen ruokavalio (70 - 80 % energiasta rasvasta).

Ja onkohan tuo Joona-Hermanni pohtinut sitäkään, että lehmä syö pääasiassa sellaista kasviravintoa, jota tuskin Joona-Hermanni kelpuuttaa lautaselleen. Ihmetyttää kyllä Suomessa se, että miksei nautojen anneta syödä noita helvetin vesakoita. Maisemakin olisi nätimpi ja rehukustannus 0 €.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Rosetta

Quote from: no future on 27.04.2019, 14:56:34
En näe mitään veroa mainitun tuossa taulukossa.

No juu, taulukossa puhutaan mm. maataloustuista, mutta antamassani linkissä kyllä ihan verotuksesta.

Quote from: AcastusKolya on 27.04.2019, 15:50:51
Quote from: no future on 27.04.2019, 14:56:34
Tosiasiahan on, että ihan terveydellisestä näkökulmasta katsottuna länsimaissa syödään liikaa eläinperäisiä tuotteita.

Ei todellakaan! Länsimaitten terveysongelmien pääsyy on hiilihydraattien liikakäyttö.

Nimenomaan, hiilihydraattien ja sokerin (joiksi hh:tkin elimistössä muuttuvat).

Ihmeen sitkeässä tuo käsitys lihan epäterveellisyydestä elää, varsinkin punaisen lihan, joka ei ole millään lailla sen vaarallisempaa kuin muunkaan värinen liha.
"The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it." - George Orwell

Bellum

Itse olen siinä onnellisessa asemassa että voin hankkia lihani, ts. syön vain riistaa.
..tai no toki syön muutakin lihaa, ravintola/muualla kuin kotona jos tarjotaan jne. mutta en osta sitä talouteen. Sitä ulinan määrää kun viherfasistille sanoo että, "mun lihan syönti aiheuttaa vähemmän päästöjä kuin sun kasvissyönti, käteen jää enään "murhaaja"- kortti

Kyllä mäkin sitä mieltä olen, että vähemmänkin lihaa voitais syödä, eteenkin tehotuotettua ja että lihaa ei pitäis syödä, jos ei itse pystyisi sitä eläintä tappamaan ja valmistamaan siitä eteenpäin lautaselle saakka, jos olisi mahdollisuus...en silti lähde paasaamaan kadulle mielipidettäni ja jakelemaan flaikkuja.  ;D

Lasse

Punaista lihaapilleriä:

CarnivoryCon 2019: Peter J. Ballerstedt — "Reading the Environmental Hoofprints"
https://www.youtube.com/watch?v=4u-jvxEA0p0
Quote
Dr. Ballerstedt earned his bachelors and masters degrees at the University of Georgia and his doctorate at the University of Kentucky. He has an extensive background in forage production, utilization and forage-based livestock production systems and was the forage extension specialist at Oregon State University from 1986 until 1992.

Dr. Ballerstedt communicates the messages that the optimal human diet health is grass-based not grain-based, and that the only truly sustainable form of agriculture is the production of livestock products from grazed forages. He is a transition agent standing between consumers and producers, hoping to: help them improve their health; change how they each think about nutrition; help producers make changes in their production practices; help Oregon become a leader in grass-based livestock production.

Kanavalla on koko konferenssi, paljon loistavia luentoja.
NOVUS ORDO HOMMARUM

Lasse

Lisää lihaa tulevaisuudessa tuottaa paremman maailman:

Running out of Time | Documentary on Holistic Management
https://www.youtube.com/watch?v=q7pI7IYaJLI
Quote
http://savory.global | This in-depth documentary explores Allan Savory and how he has used Holistic Management to completely transform his land in Zimbabwe.

Holistic Management was made popular in Savory's 2013 Ted Talk, How to Fight Desertification and Reverse Climate Change.

This documentary was produced by Trevor Langham and his crew at Fig Multimedia Tech in Zimbabwe. We share this video in hopes that Trevor's amazing work will reach a wider audience to honor his memory.

Stay connected:
http://savory.global
https://www.facebook.com/savory.global/
https://twitter.com/SavoryInstitute
https://www.instagram.com/savoryinsti...

About Savory Institute:
Loss of grasslands leads to climate change, floods, droughts, famine, and worldwide poverty. It's our mission to promote large-scale restoration of the world's grasslands through Holistic Management.

Holistic Management is a process of decision-making and planning that gives people the insights and management tools needed to understand nature: resulting in better, more informed decisions that balance key social, environmental, and financial considerations.

Can sheep save the planet? Yes - says Allan Savory!
https://www.youtube.com/watch?v=WUMQVqtjUAQ
Quote
"Desertification is a fancy word for land that is turning to desert," states Allan Savory in his quiet but inspirational form. And it's happening to about two-thirds of the world's grasslands, accelerating climate change and causing traditional grazing societies to descend into social chaos. Savory has devoted his life to stopping it. He now believes, and his work so far shows, that a surprising factor can protect grasslands and even reclaim degraded land that was once desert. The role of livestock in a new agriculture that can save city-based civilization. Allan discusses how animals, such as sheep, can be used to heal landscapes, combat climate change, restore economies, increase soil fertility, produce clean water, provide healthy habitat for wildlife, and more.
NOVUS ORDO HOMMARUM

migri

Tästä pikkaisen kevennyksen kera.

Sorry Vegans: Here's How Meat-Eating Made Us Human
www.time.com/4252373/meat-eating-veganism-evolution/

But there's veganism and then there's Veganism—the upper case, ideological veganism, the kind that goes beyond diet and lifestyle wisdom to a sort of counterfactual crusade. For this crowd, it has become an article of faith that not only is meat-eating bad for humans, but that it's always been bad for humans—that we were never meant to eat animal products at all, and that our teeth, facial structure and digestive systems are proof of that.
You see it in Nine Reasons Your Canine Teeth Don't Make You a Meat-Eater; in PETA's Yes, It's True: Humans Aren't Meant to Eat Meat; in Shattering the Myth: Humans Are Natural Vegetarians. (Google "humans aren't supposed to eat meat" and have at it.)

But sorry, it just ain't so. As a new study in Nature makes clear, not only did processing and eating meat come naturally to humans, it's entirely possible that without an early diet that included generous amounts of animal protein, we wouldn't even have become human—at least not the modern, verbal, intelligent humans we are.
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Björneborger

Lienee kiistatonta, että naudanlihatuotanto on varsin merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Sen sijaan sian- ja broilerinlihalla päästöt ovat samaa tasoa riisin, tomaatin ja kurkun kanssa.
Valitettavasti kiihkeimmät ja kovaäänisimmät kasvissyöjät ovat lähteneet muokkaamaan muiden ruokalautasta itselleen mieluisaksi ja samalla tarpeeton vastakkainasettelu ja poteroihin kaivautuminen lisääntyy.
En suhtaudu kiihkeän vastenmielisesti kasvisruokaan. Muutamat lihankorvikkeet menevät alas varsin hyvällä ruokahalulla, mutta tarkoituksena ei ole luopua sekaravinnosta. Lihastohtori Hulmin mukaan lihaskasvun kannalta eläinproteiini on hyödyllisempää kuin kasvisproteiini.
Mielestäni ideaali olisi suosia mahdollisimman paljon kotimaassa tuotettua ruokaa: omenat, marjat, perunat, porkkanat, sipulit, punajuuret, kala, kana, kananmuna, sianliha ja lihankorvikkeista esim. GoGreenin nyhtökaura.
Uskon, että tässäkin asiassa faktatietojen etsiminen ja levittäminen ovat parasta valistusta.

ämpee

Quote from: Björneborger on 01.05.2019, 15:13:22
Lienee kiistatonta, että naudanlihatuotanto on varsin merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja.

Tästähän voitaisiin kiistellä vaikka kuinka, sillä ainakin Suomessa naudanlihan tuotanto on marginaalista ja enimmäkseen maidontuotannon seurausta.
Muuallakin maailmassa karjaa laidunnetaan yleensä sellaisilla mailla jotka tuottavat muussa maataloudessa huonosti.
Parasta peltomaata ei yleensä osoiteta laitumeksi.

Ihmisten aikaansaama hiilidioksidin tuotanto on vuotuisesta kokonaistuotannosta sen noin 5%, joten sen prosenttimäärän sisällä puuhastelu ei vaikuta kokonaisuuteen juurikaan ja koko viiden prosentin poistaminen on vaikutukseltaan 1/20.
Kun osuus on tuota luokkaa niin haaveet maailman lämmön säätämisestä suuntaan tai toiseen ovat ainakin tällä välineellä varsin toivotonta.

Lisäksi on hyvä muistaa, että koko hyvinvointimme perustuu halpaan energiaan, joten kaikki yritykset puuttua hiilidioksidin tuotantoon on puuttumista hyvinvointiin.
Puuttuminen lisäksi on vaikutukseltaan marginaalista, tai ei vaikuta ilmastoon laisinkaan.

Koko ilmastokeskustelusta puuttuu suhteellisuus ja realiteettien ymmärtäminen.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Björneborger

Quote from: ämpee on 01.05.2019, 16:23:18
Quote from: Björneborger on 01.05.2019, 15:13:22
Lienee kiistatonta, että naudanlihatuotanto on varsin merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja.

Tästähän voitaisiin kiistellä vaikka kuinka, sillä ainakin Suomessa naudanlihan tuotanto on marginaalista ja enimmäkseen maidontuotannon seurausta...
Suomen osuudet ovat marginaalisia likipitäen kaikista näkökohdista. Elintarviketuotannon sektorilla "Eri lihalajeista naudan hiilijalanjälki on suurin, porsaan keskitasoa ja broilerin pienin." https://www.hk.fi/vastuullisuus/ymparistovastuu/suomen-erityispiirteet-lihantuotannon-ymparistovaikutuksissa/

Erityisesti vaalien alla markkinotiin nytonpakkoa ja sitä, että ilmastonmuutos ratkaistaan näissä vaaleissa. Valitettavasti media näytti hyväksyneen väittämän, eikä kyseenalaistanut sitä lainkaan.


Elemosina

Järjen ääntä toisaalta Pohjoismaista.

QuoteNorjan tuore terveysministeri: "Ihmisten tulisi saada tupakoida, juoda ja syödä punaista lihaa niin paljon kuin haluavat"
...
Norjan tuore terveysministeri Sylvi Listhaug palasi ryminällä hallitukseen. Hän sanoo, että ei aio ryhtyä moraalinvartijaksi.

En aio kertoa, kuinka ihmisten tulisi elää elämäänsä, mutta aion auttaa heitä saamaan tietoa, jonka pohjalta tehdä päätöksiä, Listhaug sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

Hänen mukaansa ihmiset tietävät, mikä on terveellistä ja mikä ei. Listhaug kertoo, että ei ole poliittinen tehtävä kertoa kansalaisille, mitä he voivat tehdä ja mitä eivät.

– Ihmisten tulisi saada polttaa, juoda ja syödä punaista lihaa niin paljon kuin haluavat, vanhusasioista ja kansanterveydestä vastaava ministeri sanoi.

Listhaugin mielestä tupakoitsijat on ajettu hylkiön asemaan yhteiskunnassa. Hän kertoo itse polttavansa silloin tällöin juhliessaan.

– Tupakoitsijoista tuntuu, että heidän pitäisi piileksiä, ja se on minusta typerää, Listhaug sanoo.

Hänen mukaansa hallituksen tulisi informoida ihmisiä, jotta he voivat tehdä omat ratkaisunsa. Hallituksen strategia tupakointiin pitäisi Listhaugin mukaan olla sellainen, jonka avulla nuoret ihmiset saadaan pysymään pois tupakan parista ja vanhemmat ihmiset lopettamaan.
...
https://yle.fi/uutiset/3-10771930
EDIT: korostin ne järjenäänen lauseet
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Managor

Quote from: Björneborger on 01.05.2019, 15:13:22
Lienee kiistatonta, että naudanlihatuotanto on varsin merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja.
Päinvastoin. Peltokarjan pitäminen on ympäristöteko kuten näistä luennoista tulee ilmi
https://youtu.be/vpTHi7O66pI
https://youtu.be/4Z75A_JMBx4

Ja tässä pitää muistaa että mitenkäs ne sadat tuhannet naudat ja biisonit jotka laidunsi ennen kuin ihminen metsästi ne melkein sukupuuton partaalle?

kriittinen_ajattelija

Quote from: Björneborger on 01.05.2019, 15:13:22
Lienee kiistatonta, että naudanlihatuotanto on varsin merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Sen sijaan sian- ja broilerinlihalla päästöt ovat samaa tasoa riisin, tomaatin ja kurkun kanssa.
Valitettavasti kiihkeimmät ja kovaäänisimmät kasvissyöjät ovat lähteneet muokkaamaan muiden ruokalautasta itselleen mieluisaksi ja samalla tarpeeton vastakkainasettelu ja poteroihin kaivautuminen lisääntyy.
En suhtaudu kiihkeän vastenmielisesti kasvisruokaan. Muutamat lihankorvikkeet menevät alas varsin hyvällä ruokahalulla, mutta tarkoituksena ei ole luopua sekaravinnosta. Lihastohtori Hulmin mukaan lihaskasvun kannalta eläinproteiini on hyödyllisempää kuin kasvisproteiini.
Mielestäni ideaali olisi suosia mahdollisimman paljon kotimaassa tuotettua ruokaa: omenat, marjat, perunat, porkkanat, sipulit, punajuuret, kala, kana, kananmuna, sianliha ja lihankorvikkeista esim. GoGreenin nyhtökaura.
Uskon, että tässäkin asiassa faktatietojen etsiminen ja levittäminen ovat parasta valistusta.
Muistaakseni naudanlihan tuottaminen niitten tarvitsemaan ruokarehuun nähden on varsin resursseita vievää. Jos kaikki nautafarmit korvattaisiin heinäsirkan tehotuotannolla niin ei varmasti yksikään kuukeri näkisi nälkää ja he voisi lisääntyä rauhassa sadan miljardin rajapyykkiä kohti.  :)
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

MiljonääriPlayboy

Ja näin se ennustus pikku hiljaa käy toteen. Varmaan nopeammin, kuin kukaan osasi odottaakaan:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/258110b1-651e-4fc6-aa72-6ae79206c59a

QuoteKeskustan Kärnä tuskastui hallitusneuvottelujen kasvisruokatarjoiluun: "Minulla on kuivalihaa laukussa"

Helsingin Säätytalolla neuvotellaan vihertävän kansanrintamahallituksen ohjelmasta. Hallitusneuvotteluihin osallistuvan keskustan kansanedustajan Mikko Kärnän Facebook-päivityksen perusteella tämä näkyy myös neuvottelujen tarjoiluissa.
................
Iltalehti kysyi maanantaiaamuna Kärnältä tarkennusta siihen, millaista ruokaa neuvottelijoille on ollut tarjolla.

– Eilen iltaruualla ei ollut muuta kuin vegetaarinen ja vegaaninen vaihtoehto tarjolla.


En vaan ymmärrä mitä se Kärnä nyt tuosta asiasta inisee. Itsepähän Keskusta päätti myydä bebansa ja lähteä noiden viher-vasemmistolaisten tomppeleitten käsikassaraksi. Mitä se Kärnä oikein kuvitteli tapahtuvan? Nauttikoon iduistaan nyt.

Odotan oikein innolla kepulaisten karjatilallisten ja turkistarhaajien reaktiota, kun jo alkutaival vihr-vas soijapoikienoletettujen kanssa on lähtenyt näin tukevasti salaattilinjalle.  ;D

Sitä saa mitä tilaa, Kärnä. Pinokkiolla kasvoi nenä, mutta kepulaisilla kusettajilla taitaakin kasvaa korvat, tuon ruokavalion jälkeen... ;D

e:typo
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

repsikka

Quote from: ämpee on 01.05.2019, 16:23:18
Quote from: Björneborger on 01.05.2019, 15:13:22
Lienee kiistatonta, että naudanlihatuotanto on varsin merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja.

Tästähän voitaisiin kiistellä vaikka kuinka, sillä ainakin Suomessa naudanlihan tuotanto on marginaalista ja enimmäkseen maidontuotannon seurausta.
Muuallakin maailmassa karjaa laidunnetaan yleensä sellaisilla mailla jotka tuottavat muussa maataloudessa huonosti.
Parasta peltomaata ei yleensä osoiteta laitumeksi.

Koko ilmastokeskustelusta puuttuu suhteellisuus ja realiteettien ymmärtäminen.
Tuli mieleeni Keski-Euroopan aurinkovoimalapelloilla laiduntavat lampaat, jotka toimivat ekologisina ruohonleikkureina.
Onko niiden liha eettistä syötävää?

migri

Tasapainotuksen vuoksi söimme eilen (taas) porukalla pihvit. Siinä meni noin 3,6kg lihaa. Lupasimme keskenämme järjestää useammin tilaisuuksia tukeaksemme paikallisia lihantuottajia. Ei nyt tosin niin hirveästi tarvi kun miettii miten esim. Kiinassa lihankulutus kasvaa mutta kannamme kortemme kekoon yhteiseen hyvään. Joka ainoaa osallistujaa vituttaa se että muut tunkee sinun lautaselle - lompakon/taskun lisäksi.
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

newspeak

Quote from: MiljonääriPlayboy on 14.05.2019, 12:39:04
Ja näin se ennustus pikku hiljaa käy toteen. Varmaan nopeammin, kuin kukaan osasi odottaakaan:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/258110b1-651e-4fc6-aa72-6ae79206c59a

QuoteKeskustan Kärnä tuskastui hallitusneuvottelujen kasvisruokatarjoiluun: "Minulla on kuivalihaa laukussa"

Helsingin Säätytalolla neuvotellaan vihertävän kansanrintamahallituksen ohjelmasta. Hallitusneuvotteluihin osallistuvan keskustan kansanedustajan Mikko Kärnän Facebook-päivityksen perusteella tämä näkyy myös neuvottelujen tarjoiluissa.
................
Iltalehti kysyi maanantaiaamuna Kärnältä tarkennusta siihen, millaista ruokaa neuvottelijoille on ollut tarjolla.

– Eilen iltaruualla ei ollut muuta kuin vegetaarinen ja vegaaninen vaihtoehto tarjolla.


En vaan ymmärrä mitä se Kärnä nyt tuosta asiasta inisee. Itsepähän Keskusta päätti myydä bebansa ja lähteä noiden viher-vasemmistolaisten tomppeleitten käsikassaraksi. Mitä se Kärnä oikein kuvitteli tapahtuvan? Nauttikoon iduistaan nyt.

Odotan oikein innolla kepulaisten karjatilallisten ja turkistarhaajien reaktiota, kun jo alkutaival vihr-vas soijapoikienoletettujen kanssa on lähtenyt näin tukevasti salaattilinjalle.  ;D

Sitä saa mitä tilaa, Kärnä. Pinokkiolla kasvoi nenä, mutta kepulaisilla kusettajilla taitaakin kasvaa korvat, tuon ruokavalion jälkeen... ;D

e:typo

Kärnä on elämän suurimpien totuuksien äärellä. Laitosruokailusta ei tarvitse nillittää, kun on omat eväät.  :)

Hippo

Olipas hyviä noi itse paistamani hampurilaiset.🍔Nyt jaksaa taas puutarhatöitä.

Managor

Quote from: repsikka on 14.05.2019, 14:51:46
Tuli mieleeni Keski-Euroopan aurinkovoimalapelloilla laiduntavat lampaat, jotka toimivat ekologisina ruohonleikkureina.
Onko niiden liha eettistä syötävää?

https://www.youtube.com/watch?v=mPTetKHb7Yw
Miksi mulle ei aiemmin kerrottu tästä?

Lasse

Quote from: Profit on 10.01.2018, 01:52:52
Tyypin 2 diabetes on elintasosairaus, mikä johtuu ihmisen sopeutumattomuudesta länsimaiseen kulttuuriin/ravintoon.(ja myös muihin erittäin vauraisiin kulttuureihin) Myös verisuonitaudit on tällainen sairaus ja syöpäkin aika pitkälle. Tyypin 2 diabetes ei ole pelkästään liiallisen hiilihydraatin saannin aiheuttama, vaan kyse on liiallisesta energiansaannista.

Aikas hyvin näyttäisi vhh tepsivän:

[tweet]1181754766755540992[/tweet]
NOVUS ORDO HOMMARUM

Fiftari

QuoteNaudanliha poistuu Helsingin yliopiston opiskelija­ravintoloiden valikoimasta – "Sen hiilijalanjälki on merkittävä"

Unicafen tavoitteena on, että yli puolet myydyistä lounaista olisivat kasvis- ja vegaaniruokia.

HELSINGIN yliopiston opiskelijaravintolaketju Unicafe lopettaa naudanlihan tarjoamisen ravintoloissaan helmikuun alusta alkaen. Unicafen ravintolatoiminnasta vastaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylva Helsinki Oy.

Ylvan viestintä- ja markkinointijohtaja Jannica Aalto kertoo IS:lle, että päätös on osa Ylvan tavoitetta hillitä ilmastonmuutosta ja pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Aloite naudanlihan poistamiseen tuli Unicafen henkilökunnalta.
....
Naudanliha poistuu myös kahvilatuotteista, kuten leivistä ja panineista. Ensimmäisessä vaiheessa naudanliha korvataan kanan- ja porsaanlihalla. Aallon mukaan tavoitteena on, että ruuan laatu ja määrä pysyy samana, vaikka lihan lähde muuttuu.
....
Unicafe-ravintolat palvelevat asiakkaitaan neljällä Helsingin yliopiston kampuksella sekä Helsingin keskustassa Kaivopihalla. Päivittäin lounaita myydään noin 10 000 kappaletta.

Tällä hetkellä ravintoloiden käyttämästä lihasta 15 prosenttia on nautaa. Poistamalla naudanlihan lounas- ja kahvilatarjonnastaan Unicafe arvioi pienentävänsä hiilijalanjälkeään 240 000 hiilidioksidikilolla vuodessa, mikä on noin 11 prosenttia ravintoloiden hiilijalanjäljestä.
Iltasanomat
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Kaarin M

^^
Aika hyvin markkinoitu, nimittäin naudanliha on huomattavasti possua ja kanaa kalliinpi raaka-aine, siksi se nytkin käytössä 15% ( liekö jauhelihassa?, possun jauheliha on muuten hirveän makuista!)
Tänään ei saa uskoa
tänään täytyy unohtaa
tänään ei saa tuntea tuskaa
tänään täytyy diskossa persettä heiluttaa

Faidros.

Mistäs musuille saadaan halal-lihaa, jos nautaa ei enää saa? Luulisi muslimien hyyssääminen asettuvan hiilijalanjäljen edelle yliopistolla?
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-