News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2012-03-07 Kebabravintoloiden annoksissa ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereja!

Started by K.K., 07.03.2012, 11:30:27

Previous topic - Next topic

K.K.


Kebabravintolan annos luokaton – Täynnä ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereja!


Terveysviranomaiset tekivät joulun alla yllätysiskun Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kebabravintoloihin, kertoo Hämeen Sanomat. Yhteensä näytteet otettiin 27 annoksesta, joista huomautettavaa löytyi viidestä.

tarkastuksessa löytyi yksi täysin pilaantunut kebablihanäyte ja yksi riisinäyte. Tuotteet oli säilytetty liian lämpimässä.

Lehden mukaan molempien huonon laadun huomasi jo katsomalla ja haistamalla. Tarkemmissa tutkimuksissa näytteistä löytyi runsaasti ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereja.

Kolmesta muusta näytteestä löytyi kohonneita hygieenistä laatua heikentäviä mikrobimääriä. 22 annosta oli hyvälaatuisia.

Vain puolet ravintoloiden kylmäsäilytyksessä olleista näytteistä täytti vaadittavan enintään kuuden asteen lämpötilan. Lisäksi 23 tarkastetuista kylmäsäilytyskaapeista vain kahdeksan oli riittävän kylmiä. Korkeimmillaan lämpötila oli kaapissa 13,5 astetta.

Tarkastus tehtiin yhteensä 18 ravintolaan.
kebabravintolan+annos+luokaton+taynna+ruokamyrkytysta+aiheuttavia+bakteereja+.html

Oami

Onko liikaa pyydetty tieto siitä, mitkä nämä huomautuksen saaneet kohteet ovat?

Jos kyllä, niin lienee niiden muiden ravintoloitsijoiden etujen mukaista pyytää kirjallinen todistus tarkastuksesta ja pistää se näytille vaikka tuulikaapin oveen.
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

kekkeruusi

Eipä tämä tulos varmaan montaakaan lukijaa yllätä. Jos niissä kebabbiloissa on pakko asioida, niin kannattaa suosia sellaisia pitkään toimineita. On se ainakin jonkinasteinen merkki siitä, että hommia ei ihan sutimalla hoideta.

Jouko

Sain kerra ikävän vatsataudin yhdestä matokebabista. Sen jälkeen kuulin karmeitakin tarinoita niistä. Enpä käy enää kebabilla.
"Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä."

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

kekkeruusi

Quote from: pingviini on 07.03.2012, 11:46:06
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:35:22
Eipä tämä tulos varmaan montaakaan lukijaa yllätä. Jos niissä kebabbiloissa on pakko asioida, niin kannattaa suosia sellaisia pitkään toimineita. On se ainakin jonkinasteinen merkki siitä, että hommia ei ihan sutimalla hoideta.

En ymmärrä kuinka moinen pakko voisi olla edes olemassa? Jos on niin uusavuton ettei pysy kauha kourassa, eikös jotkin instanssit järjestä kokkikursseja?
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Mursu

Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.

VeePee

Quote from: kirov on 07.03.2012, 11:32:32
Tämä vääräuskoinen ei saastaisia haram-rahojaan kebabbilaan vie.

Ei sinun rahasi ole haram vaikka itse olisitkin  :D

kekkeruusi

Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.

Oami

Syön toisinaan kebabia, koska pidän siitä. Joskus olen matkalla tai ei huvita tehdä ruokaa itse. Ei näillä asioilla sinällään ole mitään tekemistä politiikan kanssa.

Jos saan huonoja kokemuksia jostain ravintolasta, se menee boikottiin. Samoin jos saan tietää jonkin ravintolan rikkovan määräyksiä, se menee boikottiin.
Oula "Oami" Lintula — www.oulalintula.fi

jupeli

Pian saadaan laki. jossa kaikenlaisen halal-lihan ostamatta jättäminen luetaan rangaistavaksi teoksi.
Syöminen ei ole velvollisuus.

Kuvio

Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Suurimmassa osassa työpaikkoja on mikroaaltouuni jossa voi lämmittää ennalta valmistettua ruokaa.
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/ruokaohjeita_10_henkilolle/keitot/
Kerralla voi tehdä sunnuntaina koko viikoksi jos kiirus on muutoin. Nopeammaksi tulee varmasti kuin odotella kebabin valmistumista jonossa. Jollei ole niin ostamalla voileipäpaketin töihin ja päälle vaikkapa lidlistä sulatejuustoa sekä makkaraa, halvemmaksi sekin tulee ja nopeata on. Kuka ulkohommissa on, Airamin termospulloon lämpöistä mehua aamulla jotta lämmittää. Perunat muuten pysyvät pitkään lämpöisinä myös, jos laittaa folion päälle. Ei pään ympärille hatuksi vaan perunan.

Tällä en tahdo haukkua kebabeja. Nehän on hyviä, vaikken raaski ostellakaan.

Ystävä

Tämä on sääli, koska hyvin valmistettu kebab voi olla oikein maukasta. Toisekseen, ne kebab-paikkojen äijät ihan oikeasti painavat hommia niissä ravintoloissaan eivätkä notku kortistossa tai steissillä. 

kekkeruusi

Quote from: Ystävä on 07.03.2012, 12:27:19
Tämä on sääli, koska hyvin valmistettu kebab voi olla oikein maukasta. Toisekseen, ne kebab-paikkojen äijät ihan oikeasti painavat hommia niissä ravintoloissaan eivätkä notku kortistossa tai steissillä.
Kyllä näissä "sukupaikoissa" monesti notkuu työntekijöinä jannuja, jotka ovat virallisesti kelan ja sossun ylläpidolla.


Fincum

QuoteTerveysviranomaiset tekivät joulun alla yllätysiskun Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kebabravintoloihin, kertoo Hämeen Sanomat. Yhteensä näytteet otettiin 27 annoksesta, joista huomautettavaa löytyi viidestä

Salossa uutisoitiin samanlaisesta tarkastuksesta pitserioissa. Tulokset ovat samanlaiset.

QuoteYmpäristöterveydenhuolto otti näytteitä 18 eri ravintolasta, joista kerättiin yhteensä 20 näytettä. Näytteistä kaksi oli huonoa ja kolme laadultaan heikentynyttä. Yhteensä laatuongelmia oli siis joka neljännen pitsan täytteissä.
http://www.sss.fi/uutiset/305856.html

Mutta Salossapa ei voi sairastua, kun meillä uunitetaan.
QuoteTerveystarkastaja Marjo Härkönen pitää epätodennäköisenä, että salolaisravintoloiden pitsoista voisi sairastua.
– Varsinkin, kun pitsat menevät tarjolle kuuman uunin kautta

****
Etninen ruokailu loppui 2008.
Liika raha on vähemmistön ongelma, mutta ei heitäkään pidä unohtaa.

Kuvio

Quote from: pingviini on 07.03.2012, 12:31:30

Mulla oli tapana poikamiesaikoinani keittää ison, 5 l kattilallisen esim. lihakeittoa, sen lämmitin sitten aina kokonaan enkä vain osaa siitä mikrossa. Varsinkin hirvenlihaperunat maistuivat sen paremmalta mitä useamman kerran ne lämmitti  8)
Keittojen hyvä puoli on niitten makoisuus useanakin päivänä peräkkäin. Kun jokin vaikka jauhelihapihvi ja potut peräkkäisinä päivinä alkaa maistumaan tylsälle.

Unohtuikin mainita että keitot menee termospullossa kanssa kätevästi jos ei ole töissä millä lämmittää.

nitkunatku

Nyt tai joskus toiste.

Kuvio

Quote from: nitkunatku on 07.03.2012, 13:49:52
Ei töissä saa ryypätä, jos ei ole Alkon koemaistaja.
Riippuu töistä ja asemasta. Yksityisyrittäjiä olen tuntenut jotka ei selvinpäin töitä tehneetkään.

Mursu

Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.

Älä sinä ala sanelemaan muille mitä heidän tulee syödä. Kyllä Kebab on ihan oikeaa ruokaa, parempaa kuin joku evässämpylä. Kukin toimii tavallaan. Minä toisinaan syön kebab ja hampurilaispaikoissa enä koe tarpeelliseksi pyydellä sitä keneltäkään anteeksi.

Tabula Rasa

Hmm, kuopiossa löytyy ihan torin tuntumasta(torilta asemalle päin) pizzeria/kebabbila nimeltä atlantis, josta on todistetusti saanut useampi vatsataudin(mm. allekirjoittanut) jostain ihmeellisestä syystä tätä ei vielä kuitenkaan ole saatu kiinni, josko jokainen joka tietää listaisi omat tietämänsä?
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

normi

Oamilta oikea huomio, että puhtaat paperit saaneet paikat kärsivät tästä ettei huomautettuja paikkoja kerrota. Yleisön silmissä kaikki mestat ovat siis epäilyksen alla. Turvallisuuden nousemiseen vaikuttaisi, jos huomautuksia saaneet kerrottaisiin, se pistäisi yrittäjät huolehtimaan paremmin kylmäketjuista.

Turvallisinta on siis välttää kaikkia kebab mestoja.
Impossible situations can become possible miracles

Haplotaxida

Quote from: Oami on 07.03.2012, 12:14:12
Syön toisinaan kebabia, koska pidän siitä. Joskus olen matkalla tai ei huvita tehdä ruokaa itse. Ei näillä asioilla sinällään ole mitään tekemistä politiikan kanssa.

Jos saan huonoja kokemuksia jostain ravintolasta, se menee boikottiin. Samoin jos saan tietää jonkin ravintolan rikkovan määräyksiä, se menee boikottiin.

Näinpä. Ruokamyrkytyksien tuottaminen asiakkaille ei ole pidemmälle päälle kannattavaa liiketoimintaa. Puskaradiokin toimii.

Vaikkei kylmäsäilytys olekaan ollut monessa paikassa aivan ohjeistuksen mukaista, niin ilmeisesti hygienia ei ole ollut aivan retuperällä. Muutenhan ongelmia olisi varmaankin ilmennyt enemmän. Täysin pilaantuneisiinkin jutun mukaan syynä oli ollut säilytys liian lämpimässä – jutusta ei käynyt ilmi, että oliko kyseessä samasta paikasta otetut näytteet. 

Asian korjaaminen ei onneksi vaadi kovin kummoisia toimenpiteitä. Tähän väliin voisi muistuttaa myös siitä, että puutteellinen kylmäsäilytys vaivaa suomalaiskotejakin:

Turussa toteutettu seurantatutkimus kertoo kuluttajien jääkaappien olevan keskimäärin liian lämpimiä herkästi pilaantuvan ruuan säilyttämiseen. Lain teollisuudelta ja kaupoilta vaatimat rajat kalatuotteille ylittyivät 73 %:ssa tutkittuja jääkaappeja. Kuluttajalla on tärkeä rooli osana elintarvikkeiden kylmäketjua: lämpötilat ruokaa kuljetettaessa kaupasta kotiin ja sitä kotona säilytettäessä vaikuttavat ratkaisevasti tuotteen laatuun ja käyttöikään. ..

Kotijääkaappien keskilämpötila oli 7,4 ºC, ja se ylittää lainsäädännön määrittelemät lämpötilarajat kuljetuksille ja kaupalle (MMMa 37/EEO/2006): tyhjiöpakatuille kalatuotteille 0- +3°C ja kalapuolisäilykkeille alle +6 °C. Evira suosittaa kuluttajille jääkaapin lämpötilaksi +5°C ja kalatuotteita (tuore kala, tyhjiöpakatut kylmäsavu- ja graavisuolatut kalat sekä mäti) säilytettäessä korkeintaan +3°C. Tiukat rajat varmistavat tuotteiden laadun säilymisen, sillä vaarallisten patogeenisten bakteerien kasvu hidastuu huomattavasti kylmissä lämpötiloissa. 73 % jääkaapeista oli suosituksiin nähden liian lämpimiä korkeimpien lämpötilojen ollessa +16°C


- Suomalaisten jääkaapit käyvät liian kuumina kalalle (Turun yliopisto, 16.12.2009)

Harvoin itse syön missään ulkona, pikaruokapaikoissakaan. Yhden kerran kerran olen niistä saanut ruokamyrkytyksen, McDonald'sista ja yhden kerran on jäänyt ABC:n kasvishampurilainen kesken, selvästi pilaantuneen maun vuoksi. Pitäisköhän ne kiertää sen vuoksi jatkossakin?  ;)
THL - Turhuuden ja huolettomuuden laitos

Toivoton tapaus

Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.

Pitääkö sitä ihan oikeasti SELITELLÄ jotenkin jos käy kebabbilassa? Eikö aikuinen ihminen saa ihan itse päättää mitä rahoillaan tekee ja missä/mitä syö!? Kummallisia kommentteja kerta kaikkiaan.
"Ei erilaisuus ole rikkautta - eikä köyhyyttä. Se on normaalia" Olli Löytty - Kulttuurin sekakäyttäjät

Osiossa rikostarinoita Suomesta: "Epäillyllä on ihonväri, hän osaa puhua ja hänen epäillään edustavan kansalaisuutta." - törö 28.3.2012

Varium et mutabile semper femina.

Nunc est bibendum!

Culus suge!

Teiskolainen

Quote from: Mursu on 07.03.2012, 13:54:47
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.

Älä sinä ala sanelemaan muille mitä heidän tulee syödä. Kyllä Kebab on ihan oikeaa ruokaa, parempaa kuin joku evässämpylä. Kukin toimii tavallaan. Minä toisinaan syön kebab ja hampurilaispaikoissa enä koe tarpeelliseksi pyydellä sitä keneltäkään anteeksi.

Saahan sitä ihminen syödä vaikka jäteastiasta. Itselleni ei tosin niin kova nälkä tule milloinkaan, että suuhuni
muslimien jätekebabbia pistäisin. Boikotoin sen lisäksi kaikkia musujen liiketoimia, koska en omalta osaltani halua
olla tukemassa islamin aseman vahvistumista kotimaassani.


yks vaan

Osa porukasta vetää kyllä herneet nenään pelkästä kebab-sanasta. :facepalm:

Hyvää safkaa noissa paikoissa, joissa tulee käytyä, saa. Jos ruoka ja hygieniataso olis huonoa niin tuskin samat naamat noita pyörittäis vuodesta toiseen. Sitä paitsi myyvät kyllä ihan "kunnon" ruokaakin, hyvät biffit paistelevat ja palvelu on ihan toista kuin perunanenien paikoissa. ;)
Kuka syrjisi minua?

Teiskolainen

Quote from: yks vaan on 07.03.2012, 18:52:15
Osa porukasta vetää kyllä herneet nenään pelkästä kebab-sanasta. :facepalm:

Hyvää safkaa noissa paikoissa, joissa tulee käytyä, saa. Jos ruoka ja hygieniataso olis huonoa niin tuskin samat naamat noita pyörittäis vuodesta toiseen. Sitä paitsi myyvät kyllä ihan "kunnon" ruokaakin, hyvät biffit paistelevat ja palvelu on ihan toista kuin perunanenien paikoissa. ;)

Kyllä olet todella surkeissa perunanenien paikoissa käynyt, jos kebabbilan palvelun koet hyväksi.

AstaTTT

Quote from: fincum on 07.03.2012, 13:29:26
Quote– Varsinkin, kun pitsat menevät tarjolle kuuman uunin kautta

Pizzat ovat kepappilan uunissa sen korkean lämpötilan takia noin 2.5 minuuttia. En tiedä, mitkä pöpöt ehtivät kuolla tuossa ajassa ja mitkä eivät.

Fidel Von Infidel

Quote from: yks vaan on 07.03.2012, 18:52:15
Osa porukasta vetää kyllä herneet nenään pelkästä kebab-sanasta. :facepalm:

Hyvää safkaa noissa paikoissa, joissa tulee käytyä, saa. Jos ruoka ja hygieniataso olis huonoa niin tuskin samat naamat noita pyörittäis vuodesta toiseen. Sitä paitsi myyvät kyllä ihan "kunnon" ruokaakin, hyvät biffit paistelevat ja palvelu on ihan toista kuin perunanenien paikoissa. ;)

Tehokkaasti äijät kuitenkin kiertävät veroja

Marius

Ehkä ne 22 paikkaa olivat vain vahinkoja, epähuomiossa unohtaneet pitää huolta laadusta,
ja kulttuurista...
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

kekkeruusi

Quote from: Mursu on 07.03.2012, 13:54:47
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.

Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.

Älä sinä ala sanelemaan muille mitä heidän tulee syödä. Kyllä Kebab on ihan oikeaa ruokaa, parempaa kuin joku evässämpylä. Kukin toimii tavallaan. Minä toisinaan syön kebab ja hampurilaispaikoissa enä koe tarpeelliseksi pyydellä sitä keneltäkään anteeksi.
Mitä minä olen muka sanellut? :o Normaalia keskustelua. Älä sinä ala vetelemään herneitä nenääsi kun joku ei ole kanssasi samaa mieltä.