News:

Mikäli olet unohtanut salasanasi eikä rekisteröinnissä käytetty sähköposti toimi tai haluat vaihtaa sähköpostisi toimivaksi, ota yhteyttä sähköpostilla tai facebookin kautta.

Main Menu

2017-11-19 YLE: Lasten ruokakasvatus vähentää eriarvoisuutta ja ennakkoluuloja

Started by Outo olio, 19.11.2017, 20:39:59

Previous topic - Next topic

Tabula Rasa

Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Eino P. Keravalta

Ylen ekologinen ihanneyhteiskunta: ihmiset valmistavat itse ruokansa kampaamalla hiuksista täit keittoon.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Aukusti Jylhä

Se, että vanhemmat pakottavat lapsensa syömään erilaista ruokaa, kuin mitä kaikki muut lapset syövät, jo päiväkodissa, niin se on aika pirun eriarvoistavaa se!

Siitä se lähtee vieraantuminen kantaväestöstä.

edit: luin uutisen.

Juu. Ne on juurikin ne vanhoihin tapoihin juurtuneet vanhemmat, jotka ovat tämän ongelman ydin. Tähän ei todellakaan auta mikään ruokakulttuureihin verhoutunut propaganda. Lähtökohtaisesti jo kohderyhmä on täysin väärä.

Kaikenlainen valistus ja ohjeistus kuuluisi suunnata vain ja ainoastaan "monikulttuurisille" lapsille ja heidän "monikulttuurisille" vanhemmilleen. Siellä sitä syödään huonosti ja epäterveellisesti. Siellä sitä eriarvoistutaan ihan issekseen, sukupolvien mahdin alla.

Lapset kyllä leikkisivät keskenään, mutta islam ei anna.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Iku-routa

Oma miesoletettu jälkeläiseni ei ilmeisesti ole saanut tarpeeksi kosketusta vieraisiin kulttuureihin, kun nuivii kaikkea mitä ei ymmärrä/tunne ja on erittäin epäluuloinen uusien asioiden kanssa. Sen 9 vuotta, minkä olen hänet tuntenut, hän on ollut aina samanlainen. Koitan kovasti antaa täysin päinvastaista esimerkkiä ja saada hänet avoimemmaksi uusia asioita kohtaan siinäkin tapauksessa, että pidän koko hommaa täysin typeränä. Mutta kyllä se työtä teettää.

Ruoan pitäisi olla mausteetonta ja sen ainesosat mielellään erillään lautasella. Kastikkeita ei myöskään lainkaan, ne on paskaa. Pelkkä peruna, spagetti tai makaroni ja liha on parasta. Leivän päällä ei saa olla muuta kuin voita.

Nyt sitten joku ylen toimittaja edistyksellisten asiantuntijoiden tukemana kuvittelee, että hänenlaisistaan leivotaan monikulttuurin ihailijoita työntämällä heidän eteensä jotain, mikä on heille sama kuin työntäisi napalmissa marinoitua sianpaskaa.
"Know what you're owed on this dark day road
Temper burn hot
And your heart stay cold"

MW

Omat oletetut jälkeläiseni olivat pääsääntöisesti aika ennakkoluulottomia mausteiden, esim. valkosipulin tjsp. suhteen vauvaikäisinä. Kohtuullisesti annosteltuna, toki.

Tyttäristä tuli kyllä sittemmin vegetaristeja, eivätkä oikein ole häikäisseet kokkaamustensa suhteen, paitsi ehkä joissain leivonnaissimulaatioissa.

Poika syö normaalisti.

Don Nachos

Nurinaa tyhjästä. Vielä 80-luvulla päiväkodeissa ja kouluissa tarjotiin vain "perinneruokia" ja niitä vihasi about kaikki. Siitä tuli niin iso vastareaktio, että kokonainen sukupolvi siirtyi pitsaan, kebabiin ja ranskalaisiin :)

Kaverilla on jääkaapin ovessa kouluruokalista 50/60-lukujen vaihteesta. Kerran kahdessa viikossa oli lihasoppaa, muuten syötiin pelkästään juureksia ja puuroja. Suomalaiset ovat sittemmin jättäneet juurekset (jotka pitkään pitivät suomalaiset hengissä talvet) ja siirtyneet lähes pelkkään lihaan. Vastareaktio sekin.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

Java

Taitaa otsikko pitää paikkansa, kuopus tykkää kebabista ja pitsasta, eikä ole ennakkoluuloinen, inho karvakäsiä kohtaan on ihan kokemusperäistä :o
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Eino P. Keravalta

Rakas propagandatuuttimme Yle on jo niin pitkään ja hartaasti tuputtanut luteiden ja matojen syöntiä, että kyse ei ole sattumasta.

Trollitehdas Yle ottaa ohjeensa rajojemme ulkopuolelta ja kumartaa Bilderbergin satanisteja: eräässäkin Bilderbergin suljetussa kokouksessa ihmiskuntaan viitattiin 'hyödyttöminä syöjinä'. Eliitti pitää meitä torakoina, joille voi syöttää toisia torakoita.

Meidät nähdään vain välttämättömänä pahana, jonka tehtävänä on palvella Eliittiä. Me voimme asua YK:n Agenda 21:n visioimissa, muutaman neliön kopperoissa, toimia robotinomaisesti uudessa, uljaassa, orwelliaanisessa yhteiskunnassa ja meille voi syöttää vaikka sittisontiaisen jauhettuja persereikiä samalla, kun Eliitti juo viininsä, nauttii häränpihvinsä ja nauraa päälle.

Herätkäämme jo!
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Lahti-Saloranta

Quote from: Don Nachos on 21.11.2017, 08:13:20
Kaverilla on jääkaapin ovessa kouluruokalista 50/60-lukujen vaihteesta. Kerran kahdessa viikossa oli lihasoppaa, muuten syötiin pelkästään juureksia ja puuroja. Suomalaiset ovat sittemmin jättäneet juurekset (jotka pitkään pitivät suomalaiset hengissä talvet) ja siirtyneet lähes pelkkään lihaan. Vastareaktio sekin.
Muistan hyvin tuon ajan kouluruuat. Maito ja voileivät tuotiin kotoa, ruoka-astiana oli peltinen kuppi. Ruokana tosiaan oli enimmäkseen puuroa. Liha ja makkarakeitto oli juhla-ateria. En suinkaan moiti enkä aliarvioi silloisia ruokia vaan olen kiitollinen siitä että ylipäätään tarjolla oli lämmin ateria.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

nollatoleranssi

Tämä ehdotus lisää rasismia.

QuoteUusi EU:n asetus: Ranskanperunat eivät saa enää olla liian tummia – syynä huoli terveysvaikutuksista

Ravintoloiden ja nakkikioskien on vastedes pidettävä huoli, että ranskanperunat ovat kullankeltaisia. Taustalla on EU:n komission huoli ihmisten terveydestä.

Ranskanperunoita ympäri Eurooppaa vaalentava asetus (siirryt toiseen palveluun) on seurausta akryyliamidista, jota muodostuu ranskalaisiin kuumennuksen aikana. Akryyliamidi saattaa lisätä riskiä sairastua syöpään.

Uusi asetus ei koske pelkästään uppopaistettuja ranskanperunoita, vaan myös esimerkiksi perunalastuja, leipää, muroja, myslejä, keksejä, pullia ja kakkuja sekä myös kahvia. Akryyliamidia esiintyy monissa elintarvikkeissa.

Kuluttajille joulukuun 11. päivä voimaan astuva asetus näkyy todennäisesti kaikkein selvimmin ranskanperunoita sisältävien ravintolaruokien yhteydessä. Ranskalaiset ovat paiston jäljiltä vastedes vaaleampia myös niissä ruokapaikoissa, missä ne eivät vielä tänään sitä ole.

Lainsäädännöllä EU asettaa elintarvikkeiden raaka-ainevalmistajille tarkkoja ehtoja, miten ranskalaisina käytettävät perunat pitää valmistaa. Harva ravintola pilkkoo enää itse ranskalaisensa tuoreista perunoista.

Ravintoloilla on huhtikuun 11. päivään saakka aikaa päästä eroon liian tummiksi paistuneista ranskanperunoista, mutta kotona jokainen saa sen jälkeenkin paistaa omat perunansa niin tummiksi kuin haluaa.

Ranskanperunan väri katsotaan suoraan värikartasta

Ranskanperunoita valmistavien teollisuusyritysten on EU-maissa testattava perunat ennen käyttöä.

Käytettävissä perunoissa olisi oltava mahdollisimman vähän akryyliamidin esiasteita, kuten pelkistäviä sokereita eli fruktoosia ja glukoosia sekä asparagiinia.

Ranskanperunavalmistajien on tehtävä paistovärikokeiluja, joissa perunasuikaleiden sopivaa värisävyä verrataan esimerkiksi Munsell –värikarttaan.
...

Anteeksi tarjoilija, ranskikseni ovat liian tummia

Käytännössä ravintolat saavat ohjeita ja hankkivat värioppaan. Vähimmäisvaatimus on, että ravintolasta on löydyttävä selkeitä valokuvia, minkä värisiltä valmiiden ranskanperunoiden on näytettävä. Esimerkiksi McDonald's ilmoittaa ottavansa värikartan käyttöönsä Suomen ravintoloissa ennen kuin uusi asetus astuu voimaan.

https://yle.fi/uutiset/3-9947195
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

Outo olio

Quote from: Tabula Rasa on 20.11.2017, 19:39:13
Quote from: Outo olio on 19.11.2017, 20:39:59
Taas kerran Tabula Rasa-ihmiset

Tama olla rassisssmuss!

Oho anteeksi, en muistanutkaan sinun nimeäsi. Mun moka!, niinkuin Husu sanoisi. :)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Pentecost

QuoteRanskanperunan väri katsotaan suoraan värikartasta

Jos on yhtään tutustunut vaikkapa sipsien teolliseen tuotantoon, niin tuo väri on se viimeinen asia, mikä itseäni niissä haittaa. Perunalastuja, ranskalaisia ja muuta kun käsitellään aika ällöttävissä liemissä.

Edelleen saadaan varmaan käyttää nestemäisestä silikonista saakka aina eltaantuneeseen transrasvaan saakka, kun vaan profitit ovat kohdallaan. Silikonia kun käytetään, ettei paistoöljy roiskuisi niin pahasti prosessin aikana...

Terveellisiähän nuo. Samalla olisi kuitenkin sitä mieltä, että kukin syököön ihan itse sellaista ruokaa kuin tykkää. Ravintoloiden kohdalla riittäisi varmaan, että asiakkaat äänestäisivät jaloillaan.

Mutta toki tälläkin saadaan taas muutama perunan paistovärintarkastajan homma aikaiseksi.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

MW

Joku sarjamurhaaja kuulemma kevytmaitoa yritti koululapsille juottaa, onneksi valpas valvova viranomainen oli alati hereillä...

Peltipaita

Tykkään ranskanpotuista, mutta ne täytyy olla oikein tehty että tykkään. Luultavasti oikein tehtynä ne on jatkossa kielletty ravintoloissa.  :'( http://aitoaarkiruokaa.fi/maailman-rapeinmat-ranskanperunoita/
Väri kuvassa täsmää siihen mitä pidän hyvinä. Linkissä on selostettu miten ne tehdään ja myös video: https://www.instagram.com/p/BTQ93PkhKa0/?taken-by=alexandertrivedi&hl=en
Tekotapa suht. monivaiheinen. Paikkakunnallani tiedän olevan vain yhden ravintolan missä saa hyviä ranskiksia.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Totti

Tämän etnoruoan tuputus on ihan samaa aatteellista sheissea kun sukupuolineutraalit päiväkodit ja muu hömppä. Se ei perustu tieteeseen vaan on ideologista huuhaata. Parhaimmillaan siinä vaan tuhlataan rahaa, pahimmillaan luodaan hyvin suppeat ruokatottumukset aikuisena.

Lasten makumieltymykset tulevat hyvin nuorena mm. äidin raskauden- ja imetyksen ajan ruokatottumuksista. Lapsi syö sitä mitä äitikin söi koska se on evoluution kannalta edullista. Lasten makumieltymykset ovat siis alussa riippuvaisia maan ruokakulttuurista, joka taas on kehittynyt niiden ainesten ympärille, mitä perinteisesti on ollut saatavilla.

Varsinaisia makuja tunnetaan vain muutama: makea, hapan, suola, karvas. Loput "maut" ovat aromeja, jotka tulevat hajuaistin kautta, joka on erilainen aikuisilla kun lapsilla. Lapsilla hajuaisti on viritetty tunnistamaan vaarallisia ja pilaantuneita ruokia. Sen takia lapset yököttävät homejuustolle ja sienille, joita taas monet aikuiset rakastavat.

Karrikoidusti voisi sanoa, että lapsi on ruoan syöjä ja aikuinen ruoan maistaja.

Lapsille pitäisi tietysti tarjoa ruokaa monipuolisesti mutta suomalaisesta keittiöstä. Ei ole olemassa mitään perusteluja alkaa tyrkyttämään etnisiä ruokia siinä kuvitelmassa, että lapset jotenkin kasvaisivat henkisesti ruokien suhteen. Eivät he sitä tee koska aistit eivät ole viritetty sillä lailla nuoressa iässä.

Lähes kaikilla lapsillahan on suomalaisestakin ruoista omia inhokkeja; juustot, sienet, puurot, kalat jne.  Etnoruokien tuputtaminen lapsille johtaa helposti uusiin huonoihin kokemuksiin, jotka aikuisena rajoittavat ruokamieltymyksiä vielä lisää.

Ihmettelen myös sitä käsitystä, että etnoruoat jotenkin pidetään erityisen terveellisinä ja ne pitäisi sen takia tyrkyttää lapsille. Eivät ne sitä ole.

Esimerkiksi kiinalainen ruoka on läpikokattuna tavattoman epäterveellistä hiilihydraattimössöä. Sama koskee monen trooppisen maan ruokia, jotka ovat täynnä makeita ja sokerisia hedelmiä. Eteläeurooppalainen pasta ja ranskanleipälinja on myös kovin hiilihydraattinen (sokerinen). Etelä-Amerikkalainen erittäin runsaslihainen ruoka aiheuttaa kroonisia tulehdustiloja ja vatsaongelmia. Puhumattakaan tulisista ruoista, joilla on paljon haittavaikutuksia aina vatsahaavoista suusyöpään.

Suomalainen keittiö on oikeastaan aika laadukas ja terveellinen. Siinä on paljon raakoja aineksia, kohtalaisesti kasviksia eikä sisällä rajuja aineita.

Suomalaisten lasten ruokavalio on mennyt sekaisin juuri ulkolaisten ruokien takia. Lapset syötetään pastalla, pitsoilla ja hampurilaisilla, jotka huuhdotaan alas amerikkalaisilla sokerijuomilla.

Jos nyt haluttaisiin tehdä ruokapalvelus lapsille, pitäisi nimenomaan keskittyä suomalaiseen keittiöön eikä alkaa sekoilemaan täysin vierailla ja usein lapsille pahoilla ruoilla.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
- kansanviisaus

no future

Peruna, tuo supisuomalainen ihmeruoka. Nakit ja muusi, perinteistä superfoodia.

2nd_generation_refugee

"Tutkijat: Outo ruoka lisää tasa-arvoa
Lapsia aletaan totuttaa eksoottisiin makuihin jo päiväkodissa. Syyt liittyvät kasvatukseen, mutta myös lihapullat saattavat loppua pian."

Onko tämä taas sitä positiivista syrjintää?
Kyllä kait musuille tarjotaan myös eksoottisena ruokana HEILLE possua?
Ai ei. No niin ajattelinkin, että VAIN suomalaisten täytyy taas taipua.
Ei mulla muuta.
"Suomalaisuus on hyvä kulttuuri suomalaisille"
Ei evakko vaan Karjalan pakolainen, vrt. Palestiinian pakolainen.

Ernst

Jordan Petersonin ajatuskulkua lainatakseni tämä etnoruoan tuputtaminen ruokaa koskeviin viranomaisohjeisiin ei suinkaan heijasta mitään "hyvää" tarkoitusta tai myötätuntoista suhtautumista päiväkoti- ja koululasten hyvään tulevaisuuteen.

Heijastaa halua saada ja käyttää valtaa.

Postmodernia eli nykyaikaista marxismia pahimmillaan. Ei tarvitse kuin pikkuisen raaputtaa, niin ohueksi paljastui se hyvä tarkoitus. Ihan samalla tavalla kuin meitä aivopestiin ja -pestään monikulttuurin suhteen. Filosofiseen taudinkuvaan kuuluu se, että keskustelu, dialogi, perusteleminen ja väittelyyn haastaminen ei käy, kun dogmi on. Ja pysyy.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)