News:

Mikäli foorumi ei jostain syystä vastaa, paras paikka löytää ajantasaista tietoa on Facebookin Hommasivu,
https://www.facebook.com/Hommaforum/
Sivun lukeminen on mahdollista myös ilman FB-tiliä.

Main Menu

2013-10-12 Vantaan Sanomat: ravintolajuttu

Started by Outo olio, 12.10.2013, 18:03:02

Previous topic - Next topic

Outo olio

Vantaan Sanomissa oli, muissakin Lehtiyhtymän lehdissä julkaistun mokutuskolumnin lisäksi, juttu etnoravintolasta. Ajattelin lisätä tämänkin jutun foorumille, koska seassa oli pari hauskahkoa/typerää juttua, ja mielestäni oli huomionarvoista että lehdessä oli näin kaksi mokutusjuttua samassa numerossa. :(

Quote from: Vantaan Sanomat viikonvaihde 12.-13. 10. 2013 sivut 24-25
Ripaus minttua, öljyä ja sitruunaa

ETNINEN RUOKA Mazen Al khadourin ruuassa maistuvat aidot syyrialaiset maut. Parhaat reseptinsä mies saa äidiltään.

Lotta Kvist
lotta.kvist@lehtiyhtymä.fi

Sitruunalla ja itämaisilla mausteilla höystettyä kananrintaa shish tawookia, sumak-mausteella ja mintulla maustettua fattoush-salaattia, hummusta ja viinilehtikääryleitä.

Muun muassa näitä tarjoaa Helsingissä toimiva Syriana Catering.

Lähes 5000 vuotta vanhasta Damaskoksen kaupungista tuleva firman omistaja Mazen Al khadour kertoo saavansa vaikutteet ruokiinsa kotimaastaan, jonka rikkaassa ruokakulttuurissa käytetään paljon tuoreita kasviksia ja vihanneksia.

Libanonilaista keittiötä ruokaansa yhdistävä Al khadour maustaa kokkauksiaan usein mintulla, sitruunalla sekä öljyn ja etikan sekoitusvinaigrettellä.

-Ruokani ei ole liian mausteista.

Kokki kuvailee ruokalajejaan perinteisen makuisiksi ja omaleimaisiksi.

-Lähi-idässä ihmiset ovat hyvin keskittyneitä ruokaan. Naiset viettävät paljon aikaa keittiössä.

Reseptejä hän saakin äidiltään, jota hän kutsuu maailman parhaaksi kokiksi. Raaka-aineistaan hän tuo osan kotiseudultaan, osan taas ostaa Suomesta itämaisista kaupoista.

Syriana Cateringin valikoimista löytyy runsaasti eri salaattivaihtoehtoja, naposteltavaa, pääruokia, leipää ja muutamia jälkiruokia.

Al khadour kertoo, että moni asiakas tilaa pääruuaksi kasvisruokaa, itämaisittain maustettua kanaa tai lammasta. Jälkiruuaksi halutaan usein makeaa leivonnaista baklavaa.

Syriana Cateringin pääkokin mukaan Helsingistä puuttuu kohtuuhintainen, perinteistä ruokaa tarjoava syyrialainen ravintola. Hän etsii nyt itse sellaiselle paikkaa Helsingistä.

Ruokansa Mazen Al khadour valmistaa nyt Cafe Caruselin keittiössä, jossa toimii kokkina.

Ennen bisneksen aloittamista mies on kokannut paljon kavereidensa juhliin.

-Voimme järjestää jotain asiakkaan budjetin mukaan, Al khadour lupaa.

Kahdeksan kuukautta sitten yrityksensä perustanut mies on saanut jo jonkin verran tilauksia.

-Jokainen, joka on maistanut ruokaani, on rakastanut sitä, lähinnä suomalaisia asiakkaita kestinnyt kokki kertoo.

Pikkujoulutilauksiakin on jo buukattu, ja hän neuvottelee nyt 400 hengen juhlien tarjoilusta.

Quote from: Kuvateksti
Kokki Mazen Al khadourin käsissä syntyvät simppelit mutta maukkaat herkut. Al khadour lorauttaa lisää oliiviöljyä muun muassa paprikaa, oliiveja, rapeaa arabialaista leipää ja grenadiinikastitetta sisältävään fattoush-salaattiin.


QuoteSyriana Catering

-Perustettu vuonna 2013.

-Erikoistunut syyrialaiseen ja libanonilaiseen ruokaan.

-Ruuat valmistaa pääasiassa syyrialainen, Amiedussa koululutuksensa saanut, monessa helsinkiläisessä ravintolassa työskennellyt kokki Mazen Al khadour.

-Kattaus onnistuu ainakin 150 hengen ryhmälle. Ruuat toimitetaan asiakkaan haluamaan paikkaan.

-Järjestää myös kokkikursseja yksilöille ja ryhmille kotona tai halutussa paikassa.

-www.syrianacatering.fi

(http://i.imgur.com/hB3etKJ.jpg)
http://imgur.com/hB3etKJ
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Leso

QuoteLähes 5000 vuotta vanhasta Damaskoksen kaupungista tuleva firman omistaja Mazen Al khadour kertoo saavansa vaikutteet ruokiinsa kotimaastaan, jonka rikkaassa ruokakulttuurissa käytetään paljon tuoreita kasviksia ja vihanneksia.

Ovelasti ujutettuna, että sitä ollaan vanhasta ja varmasti paremmasta kulttuurista.
Mitä halvatun väliä Damaskoksen kaupungin iällä on?

Ja eikös sen pitänyt valmistaa syyrialaista ruokaa, eikä vaan ottaa siitä vaikutteita?
Valmistaisiko se sitten suomalaista ruokaa käyttämällä nuukasti nuutuneita ja vanhoja kasviksia ja vihanneksia?
Kyllä kaikki ne, joiden minä tiedän edes syövän kasviksia ja vihanneksia ja, nyt razzet pyllyt tiukasti penkkiin, jopa hedelmiä (!), käyttävät niitä mieluummin tuoreina ja raikkaina.

Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

dothefake

4,5 miljardia vuotta vanhalta maapallolta tuleva Reiska tarjoaa nakkikipsallaan tuoreita ja meheviä lihapiirakoita kahdella nakilla.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Blanc73

Quote from: dothefake on 12.10.2013, 19:30:56
4,5 miljardia vuotta vanhalta maapallolta tuleva Reiska tarjoaa nakkikipsallaan tuoreita ja meheviä lihapiirakoita kahdella nakilla.

:D :D :D Touche!!
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Eino P. Keravalta

Jos ihmisellä on vain yksi alkukoti ja -lähde, ovat kaikki kulttuurit minuutilleen yhtä vanhoja.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Mika

Ihan hyvä, että kaveri yrittää pärjätä tekemällä ihan oikeaa työtä.  Suomessa on paljonkin mamuja, jotka tekevät ravintola-alalla pitkää päivää ja yrittävät pärjätä omillaan.  Parhaat onnistuvat erinomaisestikin.  Tunnen henkilökohtaisesti yhden kauko-idästä ummikkona Suomeen 30 vuotta sitten tulleen.  Kaveri aloitti pienestä, mutta omistaa täällä nyt n. 10 ravintolaa ja työllistää toistasataa työntekijää.     
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

ämpee

Quote from: Leso on 12.10.2013, 19:23:33
QuoteLähes 5000 vuotta vanhasta Damaskoksen kaupungista tuleva firman omistaja Mazen Al khadour kertoo saavansa vaikutteet ruokiinsa kotimaastaan, jonka rikkaassa ruokakulttuurissa käytetään paljon tuoreita kasviksia ja vihanneksia.

Ovelasti ujutettuna, että sitä ollaan vanhasta ja varmasti paremmasta kulttuurista.
Mitä halvatun väliä Damaskoksen kaupungin iällä on?

Ehkä sillä vihjattiin, että tarvikkeet ovat alkuperäisiä ?
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Leso

Quote from: ämpee on 12.10.2013, 20:03:11
Ehkä sillä vihjattiin, että tarvikkeet ovat alkuperäisiä ?

En ole ihan varma siitä, että mitä tarkoitat, enkä ole ihan varma siitäkään, että haluanko edes tietää...

No mutta tuossa jutussahan se käykin ilmi! Niin että lepo vaan, kaikki!

QuoteRaaka-aineistaan hän tuo osan kotiseudultaan, osan taas ostaa Suomesta itämaisista kaupoista.

Mutku eikös siellä ole Syyriassa sota ja pakolaisia vyöryy Eurooppaan?

QuoteSyriana Catering
-Perustettu vuonna 2013.
-Erikoistunut syyrialaiseen ja libanonilaiseen ruokaan.

Kyllä osasi muuten Al khadourin poika ajoittaa bisneksen perustamisen oikein.
Asiakaskuntaa tulee kuin tilauksesta tarjottimella.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Luotsi

QuoteRaaka-aineistaan hän tuo osan kotiseudultaan, osan taas ostaa Suomesta itämaisista kaupoista.

Käy siis hakemassa ruoka-aineksia (5000 v vanhasta) Damaskoksesta. Eikös siellä pitänyt hirmuinen sota meneillään, josta saapuu vain pakolaisraukkoja joille on myönnettävä pysyvä oleskelulupa?
*** Kommunismi toimii mainiosti - muurahaisilla ***

dothefake

Quotejonka rikkaassa ruokakulttuurissa käytetään paljon tuoreita kasviksia ja vihanneksia.
Mikä on se köyhä ruokakulttuuri, jossa käytetään paljon vanhoja kasviksia ja vihanneksia?
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Sivustakatsoja

Quote from: Outo olio on 12.10.2013, 18:03:02
Lähes 5000 vuotta vanhasta Damaskoksen kaupungista tuleva firman omistaja Mazen Al khadour kertoo saavansa vaikutteet ruokiinsa kotimaastaan, jonka rikkaassa ruokakulttuurissa käytetään paljon tuoreita kasviksia ja vihanneksia.
Quote from: Leso on 12.10.2013, 19:23:33
Ovelasti ujutettuna, että sitä ollaan vanhasta ja varmasti paremmasta kulttuurista.

No itse asiassa tässä suhteessa artikkeli on täysin oikeassa. Siis ruokakulttuurin näkökulmasta. Suomen historiallinen ruokakulttuuri on ns. "aikuisten oikeasti" hyvinkin köyhä. Eikä siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä: se on suora seuraus Suomen sijainnista "karussa pohjolassa", jossa ei voi liiemmin kehuskella luonnostaan saatavilla olevien raaka-aineiden monipuolisuudella.

Esimerkiksi matkaillessani Turkin etelärannikolla, joka lienee kohtalaisen vertailukelpoinen Syyrian olosuhteiden kanssa, en voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, kuinka paljon tuoretta ja monipuolista ruokaa maassa oli tarjolla. Kun maa jo luontaisesti kykenee tuottamaan lähes mitä vain, kuten oliiveja, munakoisoa, appelsiineja, sitruunoita, tomaatteja, pähkinöitä, jne. jne. (listaa voisi jatkaa aika loputtomiin), on ihan selvä, että ruokakulttuurista tulee monipuolisempi kuin kylmässä pohjolassa, jossa pitkään pärjättiin lähinnä viljan, nauriin, perunan yms. perusruoka-aineiden voimalla.

Toki nykyään, kun maailmankaupan ansiosta raaka-aineiden saatavuus on eri luokkaa, alkavat suomalaisten nuoret polvet omata jo monipuolisemman ruokakulttuurin. Mutta se on pitkälti lainaa muista kulttuureista, kuten italialaisesta tai ranskalaisesta keittiöstä, eikä alkuunkaan vielä niin "sisäänrakennettu" joka perheen juttu kuin joissain monipuolisempaan raaka-ainetarjontaan tottuneissa maissa. Tänäkin päivänä hyvin monen suomalaisen ruoka noudattaa peruskaavaa peruna + jokin peruskastike + liha/kala/kana ja oheen ehkä lähinnä lehtisalaattia, kurkkua ja tomaattia ja leipää. Ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, mutta monen muun maan ruokakulttuuriin verrattuna tämä on hieman tylsähkö menu.

Leso

Toki näillä "rikkaamman ruokakulttuurin" mailla on usein paremmin raaka-aineita saatavilla.

Se ei kuitenkaan tee niistä mitenkään rikkaampia ruokakulttuureja.
Koko käsite rikas ruokakulttuuri on myytti.
Rikas ruokakulttuuri ei ole sen rikkaampi tai monipuolisempi ruokakulttuuri.
Samoja sörsselöitään ne tavan ihmiset syö päivästä toiseen oli maa mikä tahansa.

Ja mitä tulee Turkin rikkaaseen ruokakulttuuriin, niin ottomaaniaikaan turkkilaisten rikasta ruokakulttuuria viljeltiin laajalle, joten ihan samaa safkaa syödään sekä Turkissa että ottomaanien valloittamilla alueilla.
Eri nimi, eri paketti, mutta ihan samaa evästä.

Se, että toinen käyttää kanelia ja toinen ei, ei tee rikasta ruokakulttuuria.

Mistä tulikin mieleeni, että pitää mennä käymään mutsin luona, jos sais kunnollista perunamuussia ja poronkäristystä puolukkahillon kera. Tai paistettuja muikkuja ilman puolukkahilloja.
Vois monipuolistaa ja rikastuttaa muikkuateriaa tartar-soossilla, tietty.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Fincum

QuoteRaaka-aineistaan hän tuo osan kotiseudultaan, osan taas ostaa Suomesta itämaisista kaupoista.

Kaikenlainen moraalinen närkästys lähiruoan suosimattomuudesta on ankarasti kielletty etnisiin syihin vedoten.
Liika raha on vähemmistön ongelma, mutta ei heitäkään pidä unohtaa.

kekkeruusi

Saakos sieltä minkälaista possunkylkeä? Tässä kyselis yks 8500 vuotta vanhan kulttuurin edustaja.

Eino P. Keravalta

Quote from: kekkeruusi on 12.10.2013, 21:53:26
Saakos sieltä minkälaista possunkylkeä? Tässä kyselis yks 8500 vuotta vanhan kulttuurin edustaja.

Mikäs uudisasukkaiden edustaja sinä olet? Suomenniemellähän on ollut jengiä jo liki 11 500 vuotta eli heti jääkauden jälkeen.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

kekkeruusi

Quote from: Eino P. Keravalta on 12.10.2013, 21:56:45
Quote from: kekkeruusi on 12.10.2013, 21:53:26
Saakos sieltä minkälaista possunkylkeä? Tässä kyselis yks 8500 vuotta vanhan kulttuurin edustaja.

Mikäs uudisasukkaiden edustaja sinä olet? Suomenniemellähän on ollut jengiä jo liki 11 500 vuotta eli heti jääkauden jälkeen.
No, se oli vain varovainen arvio. Ettei syyrialainen kokisi itseään niin tulokkaaksi.

pimf

"Raaka-aineistaan hän tuo osan kotiseudultaan, osan taas ostaa Suomesta itämaisista kaupoista."

Tervetuloa vierasmaalaiset suolistobakteerit. Itse sain kokea vuosi sitten monikulttuuriravintolan nautintojen seuraukset: jatkuvaa ripulia ja vatsakipuja, johon auttoi vain perusteellinen suolihuuhtelu kahteen kertaan. Kuka näitä ravintoloita oikein tarkastaa, kun ihmisille syötetään jotain urealihaa, onko se jotain halalia vai?

starsailor

#17
Quote from: pimf on 12.10.2013, 22:03:41
Tervetuloa vierasmaalaiset suolistobakteerit. Itse sain kokea vuosi sitten monikulttuuriravintolan nautintojen seuraukset: jatkuvaa ripulia ja vatsakipuja, johon auttoi vain perusteellinen suolihuuhtelu kahteen kertaan.

Sama homma. Ennen nuivistumistani olin osa-aikainen kasvissyöjä ja vierailin paljon lähi-itä tyylissä ruokapaikoissa, kun niissä oli paljon kasvisperäisiä vaihtoehtoja. Sitten tuli se viimeinen kerta, joka alkoi viikon vatsataudilla, joka ei tavallisesta poiketen lähtenyt pois kirveelläkään. Vasta kun lääkärissä kerroin mistä tauti oli tullut (söin sinä päivänä vain tässä etnisessä paikassa ja oireet alkoivat aamuyöllä sen jälkeen), niin lääkäri ymmärsi yskän ja sain tehokkaat lääkkeet.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

koli

Quote from: kekkeruusi on 12.10.2013, 21:53:26
Saakos sieltä minkälaista possunkylkeä? Tässä kyselis yks 8500 vuotta vanhan kulttuurin edustaja.

https://www.facebook.com/SyrianaCatering/info Tuolta löytyy puhelinnumero. Ei muuta kuin tiedustelemaan, että minkälaisia possunkylkiä sieltä löytyy. :P Ja muista kysyä, että onko halalpossua vai ei.

Pakko myöntää, että jollain tapaa kiinnostuin tuosta ruuasta, näytti herkulliselta, mutta pelkään niin paljon mahatautia, etten uskalla varsinaisissa etnisissä ravintoloissa käydä. Sen verran monta kertaa on maha mennyt kuralle etnisissä käymisen jälkeen, etten enää niihin astu. American Dinerissa käyn usein vetämässä kunnon safkat, mutta sitä ei etniseksi voi haukkuakaan.
Mörökölli

Gommi

Etninen ruoka on ollut harrastukseni jo vuosia. Libanonilaiset lihapullat ovat erittäin hyviä. Mutta kyllä ihan suomalainenkin kalakukko on niin rikasta että ihan värisee.

Muuten kaikki aineet saa tavallisesta kaupasta, joitain mausteita täytyy hankkia etnopaikoista. Suosittelen kuitenkin lukemaan ainesosaluettelon, esim. jotkut tandoorimausteet ovat lentäneet roskapönttöön kun on vähän sen lisäaineita googlettanut. Muuten intialainen perinteinen kasvisruoka on herkkuani. Terveellistäkin kuin mikä.

Hyllyssä on myös Thaimaalaista chiliä. Se on niin jytyä että ei tottakaan. Tämänkin rikasteen portugalilaiset toivat aikoinaan Kaakkoisaasiaan ja Intiaan Amerikasta.

Tarinan opetus: Rikkaasta ruokakulttuurista voi nauttia myös ilman lisärikastuksia, turvallisesti omassa keittiössään.

Melbac

Eikös damaskos ole ikivanha kauppapaikka jonne tuodaan muualta niitä mausteita eli ei ihme että käyttävät erillaisia mausteita?.Yleensähän noita käyttävät vain marginaaliryhmät täällä suomessa..

Arvoton

Sööttiä, kun mokuttaja-toimittajat antavat ymmärtää, että juurikin arabiassa ja muilla frontier-alueilla se ruokaKULTTTTUUUURI on juurikin synnynnäisesti upporikasta. Arabit ovat itsekin ottaneet vaikutteita muualta.

Ainoat alkuperäiset ruoka-tanan-kultturit ovat joissain Afrikan ja kolkissa ja Indonesian heimoilla, joilla ruoka oli pakosti proteiiniköyhää ja siksi ei jaksettu edes miettiä ruokavalion monipuolistamista.

Suomessa on syöty "superfoodeja" vuosituhansia karhujen kanssa kilpaa kalan ja riistan lisäksi. Nykytoimittajat vissin perinteisesti syövät itse lastensa kanssa roiskeläppiä ja pistävät uuniin ranskanperunoita kera prinssinakkien ja heille sitten Nepalin ja Arabian ruokakulttuurit ovat sitten niin RIKKAITA.

Olen saletti, että alle 5-kymppiset humanistitoimittajat eivät ole eläissään koskeneet suomalaiseen haukeen, kampelaan, muikkuun tai siikaan, vaan ostavat hyvää ja terveellistä Norjan possulohta kaksi kertaa vuodessa.

Arvoton

Toimittajarouvaa tuskin kiinnostaa varmistaa Syyrian miehen tulevan ruokalan hygieniataso, apulaisten asiallinen palkka ja työajat sekä verojen maksu.

Rekku

Quote from: Eino P. Keravalta on 12.10.2013, 21:56:45
Quote from: kekkeruusi on 12.10.2013, 21:53:26
Saakos sieltä minkälaista possunkylkeä? Tässä kyselis yks 8500 vuotta vanhan kulttuurin edustaja.

Mikäs uudisasukkaiden edustaja sinä olet? Suomenniemellähän on ollut jengiä jo liki 11 500 vuotta eli heti jääkauden jälkeen.

Oliko nahkaliivijengiä?
"Nykyvihreät kuolisivat melkoisen äkkiä nälkään, kylmään ja sukupuuttoon, jos saisivat tahtonsa läpi kaikissa ajamissaan asioissa."
—Asta Tuominen

"The earth is flat. Whoever claims it is round is an atheist deserving of punishment."
—Sheik Abdul-Aziz Ibn Baaz, supreme religious authority of Saudi Arabia, 1993

JoKaGO

Quote from: Arvoton on 15.10.2013, 09:53:23
Olen saletti, että alle 5-kymppiset humanistitoimittajat eivät ole eläissään koskeneet suomalaiseen haukeen, kampelaan, muikkuun tai siikaan, vaan ostavat hyvää ja terveellistä Norjan possulohta kaksi kertaa vuodessa.

Eikös Jasper Pääkkönen nimenomaan suosittele tuota, ekologista vaihtoehtoa.  :P

Kyllähän Suomessa on aina syödä osattu. Hedelmä- ja maustevalikoima ei vanhastaan niin hulppea ole ollut kuin jossain muualla, mutta suolalla ja luonnon yrteillä sekä marjoilla ja omenoilla ollaan pitkälle menty. Nykyäänhän kaikkea on saatavilla jo täälläkin.
Saas nähdä, miten äijän käy. Ainakin aloitusajankohta on lupaava, kun tuhansia aateveljiä on odotettavissa asiakkaiksi pian... Hetkinen... hakee raaka-aineita Damaskoksesta... Onko hän siis Syyrian opposition kannattaja ja vai ei...
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.