News:

Mikäli foorumi ei jostain syystä vastaa, paras paikka löytää ajantasaista tietoa on Facebookin Hommasivu,
https://www.facebook.com/Hommaforum/
Sivun lukeminen on mahdollista myös ilman FB-tiliä.

Main Menu

2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä

Started by Elemosina, 15.05.2013, 13:01:55

Previous topic - Next topic

Elemosina

QuoteHelsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä

Moni Helsingin ravintoloista tarjoilee asiakkailleen huonolaatuista riisiä. Osa riisiannoksista sisältää liian paljon ripulia ja oksentelua aiheuttavaa bakteerikantaa.

Helsingin ympäristökeskus on selvittänyt riisin ja lihan laatua sekä ravintolakeittiöiden yleistä puhtautta sekä omavalvonnan toteutusta helsinkiläisissä ravintoloissa. Tutkituista näytteistä kolmannes oli hygieniatasoltaan välttäviä tai huonoja. Muut olivat hyviä.

Riisinäytteistä joka neljäs oli huonolaatuinen. Keitetyn riisin huonolaatuisuus johtui korkeasta aerobisten mikrobien määrästä.

Lisäksi 11 riisinäytteessä oli liian korkea bacillus cereus -bakteerimäärä. Näistä seitsemässä näytteessä oli ripulia ja oksennusta aiheuttavaa bakteerikantaa, joka on voinut aiheuttaa ruokamyrkytysoireita.

Bacillus cereus -bakteerien korkea määrä johtuu yleensä virheellisistä säilytyslämpötiloista ja riittämättömästä jäähdytyksestä.

(---naps---)

Kahdessa siipikarjanlihanäytteessä ja yhdessä punaisen lihan näytteessä oli liikaa kolibakteereja. Näytteistä ei löydetty kambylobakteereja tai salmonellaa.

Keittiöstä 45 prosenttia arvioitiin hyväksi ja huonoksi viisi prosenttia yleiseltä puhtaustasoltaan. Muut olivat välttäviä. Yleisimpiä puutteita olivat kylmälaitteiden, pintojen ja siivousvälineiden likaisuus. Myös käsienpesupisteiden varusteluissa oli puutteita.

Ravintoloita tarkastettiin kaikkiaan 191. Niistä kolme neljäsosaa tarjoaa pääasiassa aasialaista ruokaa. Ravintoloista otettiin 419 näytettä, joista 49 oli uusintanäytettä. Näytteistä 110 oli keitettyä riisiä, 134 siipikarjanlihaa ja 175 punaista lihaa.
Näytteet otettiin vuonna 2011.

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/helsingin_ravintoloissa_tarjotaan_ripuliriisia/
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Leso

Häh? Mitäh? Olen pöyristynyt! Tekeekö terveystarkastajat työtäänkin?!

Toisaalta, "näytteet otettiin vuonna 2011".  :roll:
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Lemmy

QuoteOsa riisiannoksista sisältää liian paljon ripulia
mikä on sopiva määrä?
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Ink Visitor

Quote from: Lemmy on 15.05.2013, 13:26:47
[mikä on sopiva määrä?

Jo wanha cansa wirccoo : "Ei pasca punnithen parane".
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

siviilitarkkailija

moni culduuri päältä caunis
waan on ripulia sisäldä


uuskansan sanan- ja suolenlaskuja

Älgä heittägö riisiä awioparin päälle
ettei maistraatiportaat likandu
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Emo



Sehän on rikkaus, että turistiripulin voi saada kotimaastakin.

Lemmy

Onko rasismia sanoa karvakädelle; "pese kätes, paskanaakeli", vai joudummeko nauttimaan monikulttuuriseata hygieniakäsityksestä?
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

kekkeruusi

Näytteistä 110 oli keitettyä riisiä. Niistä 69 prosentissa hygieeninen laatu oli hyvä. Kuusi prosenttia oli laadultaan välttävää ja jopa neljäsosa huonoa.

Siipikarjanäytteistä 12 prosentin ja laatu oli huono. Punaisen lihan näytteistä oli hygieeniseltä laadultaan hyviä 62 prosenttia, välttäviä neljännes ja huonoja 14 prosenttia.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194813508301/artikkeli/tutkimus+paljasti+ravintolan+riisi+voi+olla+bakteeripesa.html

No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle, millä todennäköisyydellä kebu poistuu elimistöstä odottamattoman nopeasti ja ennakoimatta ylä- ja/tai alakautta. taustamusa :roll:

Ehkä ripulointi ja oksentelu rikastavat kulttuuriamme.

Rusinapulla

Quote from: Lemmy on 15.05.2013, 14:26:44
Onko rasismia sanoa karvakädelle; "pese kätes, paskanaakeli", vai joudummeko nauttimaan monikulttuuriseata hygieniakäsityksestä?

Höh, itse en käy syömässä epämääräisissä ravintoloissa, suurimmassa osassa on vain välttävä hygienia mutta tärkeimpänä välttelyn syynä on ala-arvoinen makuelämys. Jos höttömättöä haluaa, niin lättypitsa pakastealtaasta tulee halvemmaksi ja on todennäisesti laadukkaampaa, ainakin hieman.
"Teidän on pakko hyväksyä meidän ikivanhat perinteemme: lihakarjan teurastaminen islamilaiseen tapaan tai vaikka se, että naiset pitävät huivia. Tästä ei voi keskustella."
- H. Bahmanpour 16.9.2014 Helsingin Sanomat

RP

Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle

191 tutkitusta paikasta 141 oli 'aasialaisia', mikä tässä yhteydessä ei tarkoita turkkilaista. Kebab-paikat olivat niiden muiden 50 joukossa.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

kekkeruusi

Quote from: RP on 15.05.2013, 14:54:44
Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle

191 tutkitusta paikasta 141 oli 'aasialaisia', mikä tässä yhteydessä ei tarkoita turkkilaista. Kebab-paikat olivat niiden muiden 50 joukossa.
Millä perusteella Lähi-idän ruoka ei olisi aasialaista?

RP

Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 15:00:37
Millä perusteella Lähi-idän ruoka ei olisi aasialaista?
En minä tuohon osaa vastata. Se kuitenkin on tässä yhteydessä käytetty määritelmä.

QuoteProjektiin valittiin satunnaisesti 191 ravintolaa, joista valtaosa (74 %) oli aasialaisia ravintoloita,
koska niissä tyypillisesti valmistetaan riisi- ja liharuokia, lisäksi tarkastettiin
50 muuta ravintolaa (mm. kebabravintoloita).
http://www.hel.fi/hel2/ymk/julkaisut/2013/julkaisu_09_13_net.pdf
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Kalevi Aronen

Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
Näytteistä 110 oli keitettyä riisiä. Niistä 69 prosentissa hygieeninen laatu oli hyvä. Kuusi prosenttia oli laadultaan välttävää ja jopa neljäsosa huonoa.

Siipikarjanäytteistä 12 prosentin ja laatu oli huono. Punaisen lihan näytteistä oli hygieeniseltä laadultaan hyviä 62 prosenttia, välttäviä neljännes ja huonoja 14 prosenttia.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194813508301/artikkeli/tutkimus+paljasti+ravintolan+riisi+voi+olla+bakteeripesa.html

No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle, millä todennäköisyydellä kebu poistuu elimistöstä odottamattoman nopeasti ja ennakoimatta ylä- ja/tai alakautta. taustamusa :roll:

Ehkä ripulointi ja oksentelu rikastavat kulttuuriamme.
Tosiaan jos säästetään askelia ja aikaa, niin kebabtötterö voi olla siinä telineessä monta päivää, mitä sitä nyt kylmätiloihin ja sehän kuumennetaan kuitenkin.
Om mani padme hum.

IMMane

Mutta eikö siinä kuitenkin yrittäjä säästä jos tarjoaa ala-arvoista ripuliriisiä eikä tavallista riisiä. Sitten yrittäjä voi säästämillään riisikuluilla ostaa vaikka uuden (romun) auton josta taasen automyyjä saa bonuksia joilla voi käydä päivittäin syömässä ripu...niin no. Joka tapauksessa niin se raha kiertää, muttei onneksi mahassa kuten ripuliriisi.

kekkeruusi

Quote from: RP on 15.05.2013, 14:54:44
Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle

191 tutkitusta paikasta 141 oli 'aasialaisia', mikä tässä yhteydessä ei tarkoita turkkilaista. Kebab-paikat olivat niiden muiden 50 joukossa.
Eipä tuossa taideta sanoa silti, etteikö niitä huonoja näytteitä olisi kebupaikoistakin löytynyt. Varminta lienee välttää kaikkea aasialaista safkaa, pitkäaikaisia ja hyvämaineisia lukuunottamatta.

MW

Eiköhän Eva Bidee puutu asiaan, kun näin taas etnisesti profiloidaan ulosteperäisten levittäjiä.

kekkeruusi

Quote from: MW on 15.05.2013, 23:11:39
Eiköhän Eva Bidee puutu asiaan, kun näin taas etnisesti profiloidaan ulosteperäisten levittäjiä.
Niin, ulostava-han suomalaisetkin.

nuiv-or

QuoteRiisinäytteistä joka neljäs oli huonolaatuinen. Keitetyn riisin huonolaatuisuus johtui korkeasta aerobisten mikrobien määrästä.

Paheksun negatiivista uutisointia. Jonkun lafkan ohjeistuksen mukaan kaikki negatiiviset kokemukset pitää ohittaa huomioitta. Joten uutisessa pitäisi kertoa, että yli 75 % näytteistä ei aiheuttanut kuolemanvaaraa.


Lisäksi aerobisilla mikrobeilla voi olla meitä hyödyttäviä taitoja, joista voimme oppia.

MW

Quote from: Junes Lokka on 15.05.2013, 23:50:37
QuoteRiisinäytteistä joka neljäs oli huonolaatuinen. Keitetyn riisin huonolaatuisuus johtui korkeasta aerobisten mikrobien määrästä.

Paheksun negatiivista uutisointia. Jonkun lafkan ohjeistuksen mukaan kaikki negatiiviset kokemukset pitää ohittaa huomioitta. Joten uutisessa pitäisi kertoa, että yli 75 % näytteistä ei aiheuttanut kuolemanvaaraa.


Lisäksi aerobisilla mikrobeilla voi olla meitä hyödyttäviä taitoja, joista voimme oppia.

Niin, olisikohan tämä lafka ollut koululaitos, jossa pilteistä pienimmät valmistautuvat matkalleen maailmaan?

Hyvä peli.