News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla

Started by K.K., 23.09.2012, 04:43:53

Previous topic - Next topic

K.K.

Joka viides ravintola ulkomaalaisilla

Joka viides kahvila-ravintola Suomessa on ulkomaalaistaustaisten yrittäjien hallussa, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Pääkaupunkiseudulla luku on vielä suurempi.

Maahanmuuttajien kahvila-ravintolat ovat liikevaihdoltaan pieniä, sillä niiden kautta kulkee alle kymmenen prosenttia koko alan liikevaihdosta.

Vaikka toimialakeskittymä on ilmeinen, Suomessa ollaan vielä kaukana toimialamafioista ja etnisistä kaupunginosista.

- Maailmalla kehitys kulkee siihen suuntaan. Yhdysvalloissa ja Britanniassa puhutaan etnisistä enklaaveista eli alueista ja paikallismarkkinoista, joissa saman kulttuuritaustan yrittäjät tekevät verkostoissa paljon yhteistyötä ja toimivat toistensa sparraajina ja asiakkaina, sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Kimmo Hyrsky.

Ulkomaalaistaustaiset hakeutuvat nykyään muillekin aloille kuin pikaruokayrittäjiksi.

- Erityisesti liike-elämän palveluja tarjoavat yritykset ovat kasvava ala, Hyrsky kertoo.

Islantilaissyntyinen Stefán Sturla Sigurjónsson perusti vuosi sitten Vaasaan kaupan, jossa hän myy islantilaisia villapaitoja, käsitöitä ja islanninhevostarvikkeita. Hän ei haikaile firmalleen suurta kasvua vaan sanoo, että liika kasvu ja suuruudenhulluus ovat lopulta monen yrityksen tuho.

http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/12747-joka-viides-ravintola-ulkomaalaisilla

Joe

Jaahah.

Lopetan välittömästi nekin vähät etniset ravintolakäynnit.

Kannatan mieluummin kotimaisia veronkiertäjiä.

Miksi näitä karvakäsien 5€ letunvääntäjiä ei kukaan valvo?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
- Albert Einstein

Vaalilaulu:
http://www.youtube.com/watch?v=d5swmwzk7y0&feature=related

ruikonperä

Hinta ja laatu kohtaa parhaiten ulkomaalaisten pitserioissa ja ravintoloissa ylipäätään. Ainakaan minun omaatuntoa ei kalva yhtään käydä niissä syömässä, ja miksi pitäisikään? Jos jotkut niistä harrastavat veronkiertoa niin se on verottajan, ei ruokailijan ongelma.

Ostoksilla käyminen Lidlissä on parempi kannanotto. Jos oikeasti haluaa vaikuttaa ruoka-alan mätäpaiseeseen niin Koo ja S -marketit boikottiin laittaminen on paljon järkevämpää kuin jonkin satunnaisen lätynkääntäjän pulju.
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

Dharma

Quote from: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53
Islantilaissyntyinen Stefán Sturla Sigurjónsson perusti vuosi sitten Vaasaan kaupan, jossa hän myy islantilaisia villapaitoja, käsitöitä ja islanninhevostarvikkeita. Hän ei haikaile firmalleen suurta kasvua vaan sanoo, että liika kasvu ja suuruudenhulluus ovat lopulta monen yrityksen tuho.

Laittoivat sitten tyypillisen ulkomaalaisen ylläpitämän ravintolan esimerkiksi...

Eino P. Keravalta

Juu, minuakin nauratti, että olivat löytäneet Suomen ainoa islantilaisen villapaitakauppiaan esimerkiksi tuhansista kebabbeja vääntävistä muslimeista..

;D
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Joe

Niitä 5 egen lättyjä en ole testanutkaan, kiinalaisessa joskus käynyt.

Menen paikalliseen kotipizzaan jossa voin tilata pizzan vierelle ruokaryypyn ja lasillisen sahtia.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
- Albert Einstein

Vaalilaulu:
http://www.youtube.com/watch?v=d5swmwzk7y0&feature=related

ruikonperä

Quote from: Joe on 23.09.2012, 07:40:42
Niitä 5 egen lättyjä en ole testanutkaan, kiinalaisessa joskus käynyt.

Menen paikalliseen kotipizzaan jossa voin tilata pizzan vierelle ruokaryypyn ja lasillisen sahtia.

Kun himassa tekee grandiosa pitsan niin siihen 4-5 euron hintaiseen taikinalättyyn pitää lisätä reilusti juustoa, tietenkin valkosipulia ja sipulia, meetvurstia, ananasta ja ainakin jalapeno viipaleita. Sitten lähemmäs kympin lätty onkin valmis uuniin.
Tuo on normi setti kun alan "kokkaamaan" himassa. Sitähän säästää rahaa kun menee ulos syömään.
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

Joe

Vitosen lounaslätyt ovat siis suoraan karvakäsien uunista.

Jos alkaa rakentamaan K-S marketin pakastinlätystä jotain herkkua, ei se todellakaan kannata rahallisesti.

Mutta siis kun asuu kauppakeskuksen vieressä täällä maalla, ja on varaa valita karvakäsien ja kotipizzan välillä...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
- Albert Einstein

Vaalilaulu:
http://www.youtube.com/watch?v=d5swmwzk7y0&feature=related

ruikonperä

Quote from: Joe on 23.09.2012, 08:11:36
Vitosen lounaslätyt ovat siis suoraan karvakäsien uunista.

Jos alkaa rakentamaan K-S marketin pakastinlätystä jotain herkkua, ei se todellakaan kannata rahallisesti.

Mutta siis kun asuu kauppakeskuksen vieressä täällä maalla, ja on varaa valita karvakäsien ja kotipizzan välillä...

Mitenkä se mainosslogani menikään, tutustu johonkin ihquun ulkomaalaiseen tjsp? Kun täällä kaikki kehuu kotipizzaa niin kai sitten pitää ensimmäinen lätty sitten 90-luvun mennä sinne syömään. Osoitan semmoista avaramielisyyttä että vähemmistövaltuutetun toimistosta on lupa odottaa kunniadiplomia lähipäivinä.
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

ruikonperä

Quote from: Puhdas sielu on 23.09.2012, 08:49:56
Meidän nurkilla taas pari ulkomaalaisten kapakkaa vaihtaa nimeä. Vaihtuuko omistajajuuskin Ahmed-veljeltä Muhis-serkulle, en tiedä. Edellisestä nimenvaihdosta onkin jo melkein kaksi vuotta. Kuulemma "nimi vaihtuu, laatu säilyy". Sinne!

Oikeassa elämässä vältän kaikkea ulkomaalaisten suosimista. Heitä suositaan mielestäni ihan tarpeeksi tiettyjen tahojen toimesta, ml. valtio, joten minä suosin suomalaista. Männävuosina oli slogan "Suosi suomalaista", nykyään se on rasismia.

Samaa se on täälläkin ollut, ja koskenut nimenomaan kaljajuottoloita. Joskus jonkin vitsinkin olen murjaissut tiskillä että kenen paikka tämä tänään on. Pitseriat ovat kuitenkin hoitaneet tärkeimmän, eli ruuan hyvin. Jos safka tai mikään muu mättää, niin en mene toiste samaan syöttölään. Siksipä on typerää käydä vain ja ainoastaan yhden ketjun syöttölöissä. Johan on, taidan muuttua mokuttajaksi.  ;D
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

veini

Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

KphS

Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)
Asun Tanskassa eli olen itsekin maahanmuuttaja. / En edusta kantaväestöä.

Marko M

Sana roskaruoka saa uuden merkityksen.

QuoteNäin ravintolayrittäjä etsii ruokaa roskiksesta - katso video
KOTIMAA | Turun Sanomat 26.3.2010 13:40 Päivitetty 26.3.2010 15:42
Vaasan terveysviranomaiset ovat tutkineet tapausta, jossa ravintolayrittäjä penkoo toistuvasti viereisen ruokakaupan keittiöjäteroskista. Ympäristöinsinööri Ulla Udd teki vinkin perusteella kollegansa kanssa tavanomaisen valvontatarkastuksen epäiltyyn ravintolaan helmikuussa. Ravintolasta otettiin näytteitä, joista yksi ei täyttänyt vaatimuksia. Se ei kuitenkaan Uddin mukaan ole kovin harvinaista, joten roskisruuan käytöstä ei saatu todisteita.

Pian tämän jälkeen terveystarkastajille toimitettiin video, jolla näkyy, kuinka epäillyn ravintolan osakas tulee useana iltana jätekatokseen ja penkoo keittiöjäteastiaa käsin ja harjanvarren avulla.

Nainen nostaa muutaman kerran elintarvikkeita roskiksesta, lukee niiden kansitekstejä ja kantaa osan sylissään ulos katoksen ovesta. Viimeisellä videolla näkyy, kuinka hän kantaa ruokaa ulos ovesta, minkä jälkeen auton ajovalot syttyvät oven takana. Toinen kamera on tallentanut ulkoa sen, kuinka nainen kävelee autostaan sisään omaan ravintolaansa.

Videota on kuvattu useina eri päivinä ja kuvamateriaalia on yhteensä 31 minuuttia. Ylikomisario Kauko Harjula Pohjanmaan poliisista kertoo, että sekä epäillystä ravintolayrittäjästä että videon kuvaajasta on tehty rikosilmoitus.

Tarkastus ei vahvistanut epäilyä
Kun tarkastajat näkivät videon, he ottivat seuraavana päivänä yhteyttä Eviraan kysyäkseen toimintaohjeita ja hakivat ravintolan vieressä sijaitsevasta kaupasta tietoja poisheitetyistä elintarvikkeista. Kaksi päivää videon näkemisen jälkeen he tekivät ravintolaan uuden tarkastuksen, jossa selvitettiin käytetyn ruuan alkuperää.

–?Teimme inventoinnit ja pyysimme kuitit, mutta emme pystyneet osoittamaan, että roskiksesta otettuja ruoka-aineksia olisi käytetty ravintolassa, Udd sanoo.

Ravintolan omistavan pariskunnan mukaan penkominen on lajittelua. He molemmat kiistävät, että roskiksesta olisi otettu mitään.

–?Ensinnäkin se, että vaikka näin olisi tehty, sillä ei ole mitään tekemistä pizzerian kanssa, nainen sanoo.

Mies puolestaan kertoo tehneensä rikosilmoituksen salakatselusta.

–?Kun salakatselu on Suomessa laitonta, se tarkoittaa silloin (että video on) mitätön, se on aivan mitätön, mies huutaa.

Terveysviranomaisten mukaan asiaa on enää hyvin vaikea selvittää.

–?Olemme käyneet ottamassa näytteitä ylimäärinkin. Jatkotoimenpiteenä kaupan roskis on nyt lukittu. Sieltä ei nyt enää ainakaan voi ottaa, Udd sanoo.

Video on lähetetty myös Eviraan. Sen kuvaaja ei halua esiintyä lehdessä omalla nimellään. Hän on samassa kaupunginosassa sijaitsevan toisen ravintolan omistaja. Kuvaaja perustelee videokuvaamista sillä, että näki yrittäjän usein viettämässä aikaa roskakatoksessa ja menevän sen jälkeen suoraan ravintolaansa.

–?En voinut ensin uskoa, että joku tekisi niin. Kuvasin ensin yhdellä kameralla katoksen sisällä ja sitten myöhemmin kuvasimme kahdella kameralla samaan aikaan, kuvaaja kertoo.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/120580/Nain+ravintolayrittaja+etsii+ruokaa+roskiksesta++katso+video

veini

Quote from: KphS on 23.09.2012, 10:05:29
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)

Saisiko hiukan faktaa mutu-väitteellesi?

ElenaDaylights

Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Kerro toki mitkä perustamisen mahdollisuudet ne ovat vieneet? Onko ne saaneet monopolin vai onko joku asia mennyt minulta ohi?
hei punakommarit, minkä kenttäoikeuden päätöksellä? mehän ollaan metsässä!

Marko M


QuoteTekstikoko A A

Hygieniaraportit liikkeiden oviin vielä tänä vuonna
Ravintoloitsija ottaa ruokaa roskiksesta videonauhalla
KOTIMAA | Turun Sanomat 26.3.2010 01:31
Evira aikoo julkistaa ravintoloiden ja kauppojen terveystarkastusten tulokset liikkeiden ovissa. Kokeilu aloitetaan jo tänä vuonna. Suomea ovat viime vuosina ravistelleet erilaiset elintarvikekohut, kuten viime kesän tuoretiskitapaus. Nyt terveysviranomaiset selvittävät Vaasassa tapausta, jossa ravintoloitsijan epäillään ottaneen roskiksesta ruokaa. Suomessa on kerran tuomittu ravintoloitsija roskisruuan käyttämisestä. Se tapahtui Turussa vuonna 2004. Yksikönjohtaja Ulla Poutiainen-Lindfors kertoo, että päätös hygieniaraporttikokeilun aloittamisesta tehdään Evirassa lähiviikkoina.

Syksyllä aiotaan kokeilla muutamissa vapaaehtoisissa kunnissa ainakin niin sanottua Tanskan mallia, jossa raportit julkaistaan myös internetissä. Raportissa arvostellaan hygienia, ruuan käsittely ja tilojen siisteys.

Eviran tavoitteena on yrittäjiä pakottava järjestelmä, mutta sen luominen vaatii lakimuutoksen.

–?Nyt haluamme selvittää, olisiko tällainen järjestelmä toimiva, Poutiainen-Lindfors sanoo.

Turun Sanomilla on hallussaan video, jossa vaasalainen ravintoloitsija penkoo toistuvasti vieressä sijaitsevan kaupan keittiöjäteastiaa ja ottaa sieltä mukaansa ruokaa. Penkomisen jälkeen hän menee sisään ravintolaansa. Yrittäjä kiistää ottaneensa mitään roskiksesta.

Ympäristöinsinööri Ulla Udd sai vinkin aiheesta helmikuussa, minkä jälkeen ravintolaan tehtiin kaksi tarkastusta.

Kumpaakaan tarkastusta ei tehty välittömästi penkomisen jälkeen.

–?Emme ole voineet todistaa, että roskiksesta otettuja ruoka-aineksia olisi käytetty ravintolassa, Udd sanoo.

LUE LISÄÄ PERJANTAIN TURUN SANOMISTA

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/120437/Ravintoloitsija+ottaa+ruokaa+roskiksesta+videonauhalla

normi

Quote from: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53
Joka viides ravintola ulkomaalaisilla

Joka viides kahvila-ravintola Suomessa on ulkomaalaistaustaisten yrittäjien hallussa, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Pääkaupunkiseudulla luku on vielä suurempi.

Maahanmuuttajien kahvila-ravintolat ovat liikevaihdoltaan pieniä, sillä niiden kautta kulkee alle kymmenen prosenttia koko alan liikevaihdosta.

Siis 20% tekee alle 10% liikevaihdosta... siltikin omistajat vaikuttavat ihmeen rahakkailta. Pitäisiköhän viranomaisten vähän tutkia, miten on mahdollista, että nämä liikkeet pysyvät pystyssä ja menestyvät niin pienillä liikevaihdoilla.

Jo pelkästään tuosta epäsuhdasta huomaa, että jotain hämärää on pakko olla monissa etnisissä paikoissa.
Impossible situations can become possible miracles

rähmis

Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia.

Mitä muutamia afrikkalaissiivoojia tunnen, niin heillä ainakin on toiminimi, millä he laskuttavat suomalaisyrityksiä, eli he toimivat alihankkijoina. Varsinaisen siivoustyön tekevät afrikkalaisyrittäjän ohella hänen kaverinsa palkalla, mikä ei kestä päivänvaloa.

ruikonperä

Vatsa on paras tuomari päättämään onko ruoka roskiksesta vai mistä. Kaksi kertaa eläissäni olen ollut kipeänä syötyäni ulkona. Ensimmäinen kerta oli noin vuonna -90 ja jopa nuorena kossina lehtipihvi maistui epäilyttävältä, mutta kun pääsi ravintolaan niin sehän syötiin loppuun asti. Oksensin sen jälkeen kaksi päivää. Toinen kerta oli snagarilla joskus -98, hodari tippui kännisen kourasta maahan mutta eihän se menoa haitannut. Sama parin päivän vatsantyhjennys kuuri oli siinäkin. Ensimmäinen päivä saattoi olla krapulaa. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmaa kertaakaan. Mitä opimme tästä? Kuka tietää, kunhan kirjoittelin näiden kokkiohjelmien ja muiden telkkarissa aina pyörivien ohjelmien hengessä.
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

ilmari3.

Starttiraha muodostuu kahdesta osasta, perustuesta ja lisäosasta. Vuonna 2012 perustuen suuruus on 31,36 euroa/päivä. Lisäosan suuruus vaihtelee tapauksittain työ- ja elinkeinotoimiston harkinnan mukaan. Lisäosan suuruus on enintään 60 % perustuen määrästä.
http://www.mol.fi/mol/fi/04_yrittaminen/05_starttiraha/index.jsp

30x31,36x1,60=xxxx 



Arvoton

Suurimman osan viinastani kumoan suomalaisissa ketjupaikoissa. Uudellamaalla ei tahdo enää löytyä yksittäisiä kahviloita tai pubeja kantaväestön ylläpitämänä. Suomalaiset ovat ne yleensä perustaneet, mutta ulkkiksilla näyttää olevan rahhoo. Tampereella yhdessä lähiössä kiinalaispääoma halusi ostaa koko talon, eikä vain siinä olevaa tuttujen pubia.

En ole aikoihin luullut, että pikkupaikkoja täällä asuvat siirtolaiset olisivat itse itselleen isolla lainalla perustaneet tai ostaneet sitkeilyllä pärjäten. Intialaisilla on näyttänyt olleen hyvin rahoitusta pubien ostamiseen ainakin Vantaalla. Eikä työllistämistä tapahdu jo täällä olevien ulkomaalaisten kohdalla, vaan jengiä haalitaan ulkomailta yhä lisää pikkufirmoihin. Voisi jopa kirjoittaa lehteen, jos niissä firmoissa on työllistetty suomalainen. Yhdessä pubissa on suomalainen muija joskus tuuraamassa.

Järvenpäässä katsellut, kun itäaasialaiset ostivat suomalaiselta kahvilan. Se työllistää nelisen perheen/suvun jäsentä aiemman kahden ihmisen sijaan ja emännällä on uuden karhea 40 000 euron Kia. Ulkomaalaiset näköjään haltsaavat markkinoinnin.

Samassa kaupungissa sattumoisin paloi yksi grillikipari hiljattain, vahingossa tietenkin. Vetäjät eivät olleet samoja itäaasialaisia kuin edellä kerrotussa tapauksessa.

Ulkomaalaisten invaasiossa ravintolamarkkinoille ei ole kysymys siitä, että mamut työllistävät itsensä (toki joskus kyllä), vaan ensisijaisesti markkinoiden haltuunotosta ja maahanmuuttobisneksestä.

normi

Quote from: Arvoton on 23.09.2012, 11:34:11Ulkomaalaisten invaasiossa ravintolamarkkinoille ei ole kysymys siitä, että mamut työllistävät itsensä (toki joskus kyllä), vaan ensisijaisesti markkinoiden haltuunotosta ja maahanmuuttobisneksestä.
Ei vaan monesti on kyse harmaasta taloudesta, jostain syystä kuitenkin valtiota kiinnostaa erityisesti rakennusalan harmaa talous ja muu on jätetty huomiotta... ja no parturikampaajia kyllä pyritään saamaan limeen, mutta ne ovatkin suomalaisia. Jos parturikampaamot olisivat ulkomaalaistettuja, niin kuitittomuuteen ei haluttaisi kiinnittää mitään huomiota.

PS voisi ottaa esille, että viranomaisia pitäisi tutkia, että miksi keskittyvät joihinkin aloihin ja miksi jättävät tietyt alueet vähemmälle huomiolle.
Impossible situations can become possible miracles

Blanc73

Quote from: Dharma on 23.09.2012, 07:19:05
Quote from: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53
Islantilaissyntyinen Stefán Sturla Sigurjónsson perusti vuosi sitten Vaasaan kaupan, jossa hän myy islantilaisia villapaitoja, käsitöitä ja islanninhevostarvikkeita. Hän ei haikaile firmalleen suurta kasvua vaan sanoo, että liika kasvu ja suuruudenhulluus ovat lopulta monen yrityksen tuho.

Laittoivat sitten tyypillisen ulkomaalaisen ylläpitämän ravintolan esimerkiksi...

;D ;D Nauroin ääneen luettuani lakonisen ja osuvan kommenttisi. Kyllä suomalainen media osaa, per***  suojatyöpaikkatunarit...
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Arvoton

Alakohtainen valikointi saattaa johtua myös siitä, että eestiläiset ja venäläiset harvoin pitävät kahvilaa tai kaljabaaria. Varsinaiset maahanmuuttajat ovat erityisasemassa ja heidän "yrittämisensä" on ymmärrettävää, koska he työllistävät itsensä ja ovat "muka" pois työttömyysluvuista.

Hellyttävää joskus Hommassakin lukea, kuinka kiinalaiset ja vietnamilaiset ovat niiin työteliäitä ja ahkeria. Toistakyt vuotta olen tiedotusvälineistä saanut tietää heidän ravintolabisneksensä työllistävän sukulaisiaan 15 tuntia päivässä pimeänä ja puolen euron tuntipalkalla, jne.

Nythän samaa touhua oli jollain Ariel-siivouksella stadissa. Liikennelaitoksen busseja siivosi mamut, jotka asuivatkin työnantajan kopissa.

Monien täälläkin vihaama ay-liike on lähes ainoana toimijana tehnyt raksoille tarkastuksia jo vuosikymmenet. Verottajalla samaan touhuun on pistää vissiin 20 tyyppiä koko maassa. Lisäys: Tuotevalvontakeskus tuskin pystyy myöskään jalkauttamaan kovin montaa ukkoa. Poliisi ei tarkasta ymmärtääkseni kuin vain rikosepäilyn yhteydessä. Raksoilla työskentelee vielä joitain kantiksia ja suurimmassa osassa rakentajina ovat suomalaiset firmat. Sinhan tai Muhamedin kuppilassa suomalaista ei ole mikään ja kukaan ei uskalla tarkastaa heidän touhuaan ja mahdollisia tilejä. Tiedän, että niihin vanha vähemmistömme toimittaa edullisia tarvikkeita ja jotkut muut verotonta Eestin limsaa ja viinaa.

Mutta kuten sanottu, "varsinaisten" bisnes on poliittisesti korrektia jättää huomiotta ja pimittää mätäpaiseet puheella itsensä työllistämisestä.

Melbac

Paljos noi tuottaa valtiolle veroina ja muina maksuina?.

foobar

Quote from: Arvoton on 23.09.2012, 17:57:01
Hellyttävää joskus Hommassakin lukea, kuinka kiinalaiset ja vietnamilaiset ovat niiin työteliäitä ja ahkeria. Toistakyt vuotta olen tiedotusvälineistä saanut tietää heidän ravintolabisneksensä työllistävän sukulaisiaan 15 tuntia päivässä pimeänä ja puolen euron tuntipalkalla, jne.

Parempi jos tekevät edes jotain, joka vähentää yhteiskunnalle aiheutuvaa kustannusta. (Tämä tietenkin edellyttää, että tekemisestä saatu tuotto on annettuja helpotuksia ja tukia suurempi.) Jotkut ryhmät eivät tee edes sitä.

Yksi asia jopa itsekritiikkiin taipuvilta maahanmuuton ihannoijilta tuntuu unohtuvan: kun hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen on kallista puuhaa ja hyvinvointiyhteiskunnan odotetaan säilyvän, ei ole relevanttia vain se, tekevätkö tulijat töitä vai eivät. Edes se, että työ on täysin yksityisen talouden puolella ei riitä; saadun verotulon pitää olla merkityksellinen. Nykymuotoisen yhteiskunnan rahoittaminen ei mitenkään onnistuisi, jos maassa olisi yhtäkkiä miljoona työtä tekevää ulkkaria enemmän jos he kaikki olisivat siivoojia, bussikuskeja tai matalapalkkaisia ravintolatyöntekijöitä. Kovan osaamisen ja kovan palkan työpaikat ovat nykymittakaavan hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden ja turvaverkkojen ylläpidon perusedellytys. Valitettavasti tällaisia maahanmuuttajia on jopa työllistyvistä tulijoista aivan liian pieni osa, jotta tilanne kehittyisi oikeaan suuntaan.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

veini

Quote from: Puhdas sielu on 23.09.2012, 11:31:42
Quote from: veini on 23.09.2012, 10:26:29
Quote from: KphS on 23.09.2012, 10:05:29
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)

Saisiko hiukan faktaa mutu-väitteellesi?

Eikös ne faktat löydy ihan helposti googlettamalla niitä lukuisia oikeustapauksia, joissa mamuomistajaa syytetään alipalkkauksesta, veronkierrosta ja muistaakseni vähän aikaa sitten jopa ihmiskaupasta, kun maanmiehensä asuivat liikkeen takahuoneessa ja tekivät ylipitkiä päiviä ilman vapaita jollakin parin euron tuntipalkalla tai ilman palkkaa? Etsi itse, jos et muista lukeneesi uutisia.

Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia.

Marko M

Quote from: veini on 23.09.2012, 18:29:23
Quote from: Puhdas sielu on 23.09.2012, 11:31:42
Quote from: veini on 23.09.2012, 10:26:29
Quote from: KphS on 23.09.2012, 10:05:29
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)

Saisiko hiukan faktaa mutu-väitteellesi?

Eikös ne faktat löydy ihan helposti googlettamalla niitä lukuisia oikeustapauksia, joissa mamuomistajaa syytetään alipalkkauksesta, veronkierrosta ja muistaakseni vähän aikaa sitten jopa ihmiskaupasta, kun maanmiehensä asuivat liikkeen takahuoneessa ja tekivät ylipitkiä päiviä ilman vapaita jollakin parin euron tuntipalkalla tai ilman palkkaa? Etsi itse, jos et muista lukeneesi uutisia.

Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia.

Minä tulen videoimaan sinun gourmet-hetkesi.

far angst

Quote from: veini on 23.09.2012, 18:29:23,,,,
Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia. 

Z- Pirjo syö jälleen!
Rasisteille muistutan, että maahanmuuttajat ovat yhtä hyviä naapureita, kunnollisia, ammattitaitoisia ja rehellisiä, hyvin koulutettuja, lainkuuliaisia ja töissä käyviä veronmaksajia ja yhteiskunnan hyödyllisiä jäseniä kuin ovat Suomen somalit ja mustalaisetkin.

MW

Tampereella kaksi ihmiskauppajuttua aivan lähimenneisyydessä, toinen ideaparkin kinkkilä ja toinen kantakaupungissa...

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194739208393/artikkeli/tampereella+epaillaan+jalleen+aasialaista+ravintoloitsijaa+ihmiskaupasta.html

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194693363386/artikkeli/ideaparkin+ravintolan+ihmiskaupan+rikoshyoty+satojatuhansia.html

Tiedossani ei ole, nostivatko orjat yhteiskunnan etuuksia. Mutta miksi h*lvetissä eivät olisi nostaneet, kun niitä kaikille tarjotaan?