Hommaforum Testi

HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Kotimaa => Topic started by: ElinaElina on 05.06.2010, 22:25:52

Title: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: ElinaElina on 05.06.2010, 22:25:52
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/alle-6-euron-pitsassa-on-usein-jotain-pielessa/180804

Laskelmien mukaan alle 6 euroa maksava pitsa tai muu pikaruoka tarkoittaa lähes aina, että ravintolassa on jotakin pielessä. Jatkuvasti liian halvalla myyvä yrittäjä jättää veronsa maksamatta tai säästää jossakin muussa.

Kuuden euron raja perustuu laskelmiin, jotka on tehnyt pääkaupunkiseudulla toimivan Ravintolakolmion hallituksen puheenjohtaja Heimo Keskinen.

Keskinen kertoo, että kuuden euron pitsoja pitää myydä vähintään 150 päivässä, jotta kauppa kannattaa.

Sadan kappaleen päivämyynnillä pitserian pitäjä joutuu jo jättämään arvonlisäveroja tai sosiaaliturvamaksuja tilittämättä, jos aikoo päästä plussalle. Toinen vaihtoehto on säästää raaka-ainekustannuksista.

Aamulehti kävi viidessä tamperelaisessa ja yhdessä nokialaisessa pitseriassa testaamassa, kuinka pitsan osto ravintoloissa käytännössä sujuu.

Kaikissa tapauksissa pitsan tilaamisen ja maksamisen jälkeen odotettiin, saiko ostoksesta kuitin. Tampereen Aleksanterinkadun Kotipizza oli ainoa, jossa kuittia tarjottiin pyytämättä. Jos kuittia ei saatu, kysyttiin sitä viimeistään silloin, kun pitsa ojennettiin ostajalle.


Harmaa talous kasvaa

Projektipäällikkö Janne Marttinen Viranomaisyhteistyön kehittämisprojekti Virkestä kertoo, että majoitus- ja ravitsemisalan harmaa talous on kasvanut taantuman aikana.

Nykyisillä resursseilla veroviranomaiset voivat tehdä 3 500 verotarkastusta vuodessa ja poliisi 1 600 talousrikostutkintaa vuodessa. Enemmällekin olisi tarvetta.

- Joka kolmas verotarkastus alalla johtaa rikostutkintaan, Marttinen kertoo.

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kehottaa kiinnittämään halvan hinnan lisäksi huomiota myös siihen, lyökö ruuan myyjä tilauksen todella kassaan.
- Rahanpesua on syytä epäillä silloin, jos ravintola pysyy paikallaan pitkään, mutta siellä ei ole juuri koskaan asiakkaita, Lappi sanoo.

Mari Kamaja

Aamulehti Helsinki
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: BastardoGrande on 05.06.2010, 22:44:39
Hei, Pizzalätyssä on melkein kymmenkertainen kate, paljo yli €uron saat menemään sen tarvikkeisiin?
Et yhtään.

Tossa on sulle 'kuraläpän' kustannukset ja ton takii en niihin astu.
Ja toi on joku kotipizza, eikä edes ählämimesta.

"Viva el Nacho!" Näin mainostaa KotiPizza pikaruokauutuuttaan, johon kuuluu tacomix-jauheliha, punasipuli, jalapeno, nacholastut, majoneesi ja 200 grammaa vehnätaikinaa juustoineen ja tomaatteineen. Hintaa tuolla aika tavallisen näköisellä lätyllä on peräti (mutta Rabben mielestä tietenkin "vain") 9,50 €.

1 kg vehnätaikinaa maksaa noin 0,40 € riippuen vähän siitä, mistä KotiPizza saa ostettua halvimmalla vehnäjauhoja, joten yhteen lättyyn menevän pohjan hinta on 0,08 €. Punasipulia, jota menee noin 50 g, saa alle 1 €/kg, ja kustannus on 0,05 €. Majoneesin, jota menee 20 g, kg-hinta on noin 4 € ja kustannus on 0,08 €. Lihaa pizzoissa on aina erittäin vähän. 40 grammaa (joka on ruhtinaallinen määrä KotiPizzassakin) 5 €:n jauhelihaa maksaa 0,20 €. Muutama Jalapeno-suikale ja hyppysellinen nacho-lastuja maksavat noin 0,20 €. Juusto, tomaatti ja öljy, joilla lättyyn saadaan vähän väriä ja kiiltoa, maksavat 0,25 €.

Kaikki aineet maksavat yhteensä peräti (tai kusetusepäilijöiden mielestä vain) 0,86 €, joka on verollinen hinta. Ilman alv:tä (17 %) aineet maksavat 0,74 €. Sähköä lätyn paistamiseen kuluu noin 0,06 €:n edestä. Pizzan veroton raaka-ainehinta valmiina on siten 0,80 €. Vaikka 9,50 €:n myyntihinnan ja 0,80 €:n raaka-ainehinnan erotuksella, 8,70 €:lla, pitää kattaa alv (1,38 €), pizzakojun kiinteät kulut ja paistajan palkka, pizzayrittäjän kate on valtava. Verottomana pizzan raaka-aineiden hinta hieman yli kymmenkertaistuu: 0,80 € ? 8,12 €!

Pizzan ostaja maksaa kymmenkertaisen hinnan siihen nähden, mitä raaka-aineet maksaisivat kaupassa vähittäismyynnissä. Pizzayrittäjä saanee ketjun suurostojen ansiosta raaka-aineet vielä edullisemmin, joten suhde kasvaa vielä hieman suuremmaksi ja yrittäjän eduksi. KotiPizzassa 9,50 €:n nachoaan nakertava asiakas saattaa asiaa hieman tarkemmin ajateltuaan tuntea, että silmäänhän tässä taidetaan lorottaa.

Viva el Nacho!...ei vaan viva KotiPizza-yrittäjyys!




Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Paavom on 05.06.2010, 23:23:53
Tota tää BastardoGrande, joka on aktiivi ja mielestäni hyvin kommentoinut aiheeseen kuin aiheeseen, ei tiedä nyt mistä puhuu.. Siis kokonaan.

Nää Kurdiburger-jutut on ollu Suomen suurten kaupunkilaisten tiedossa jo aikapäivää.

99% Turkin (ja nykyään myös Irakin) kurdeja. Sano Abdullah Öchallan ovella ja saat extratäytteet (karrikoiden, mutta toimii  :facepalm:)

Periaatteessa sama kuvio kuin pääkaupunkiseudun bussikuskeissa.. Eli valtaväestöä syrjivää.

Saavat starttirahaa kolme vuotta, ovat töissä pelkästään yksin (yrittäjää ei koske työlainsäädäntö), liisaavat koko irtaimiston, käyttävät erittäin paskoja raaka-aineita.
Esim. "Kinkku" on lauantai-makkaraa (jos sitäkään).

Hyviä puolia asiassa on kaksi.

1. Saa pari pitsaa ja 1,5l limsan kotiovelleen 13,5e hintaan (mikä olisi sula mahdottomuus jos rehellistä).

2. Bakteerikanta vatsassa tehostuu.. Ei tarvitse syödä maitohappokapseleita kun menee Intiaan.. Jahka syö kepatsia kurdiburgerista.


Huonoina asioina voitaneen sanoa rikollisuus ja työvoimanpolkeminen ja jne..

Mut ei ne ketään kiinnosta.

Pääasia et minkit vapautetaan tarhoista ja suomalaisten tulee kantaa "vastuunsa".

ja "syyllisyytensä".

Sillä

http://www.youtube.com/watch?v=WS3QkCnGHl0

Anteeksi että olen valkoinen ja töissä.. Vielä..
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: BastardoGrande on 05.06.2010, 23:33:04
Quote from: Paavom on 05.06.2010, 23:23:53
Tota tää BastardoGrande, joka on aktiivi ja mielestäni hyvin kommentoinut aiheeseen kuin aiheeseen, ei tiedä nyt mistä puhuu.. Siis kokonaan.

Satun tietämään ihan tarpeeksi, enkä välttämättä halua tietääkään Suomeen rantautuneesta ählämiruokakulttuurista ja sen raaka-ainehankintakanavista tai niiden hygieniatasosta just yhtään enempää.
I'll rest my case.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Mika.H on 05.06.2010, 23:42:35
pizzan raaka-aineet ei tosiaan paljoa maksa. kalleinta muistaakseni oli se juusto pizzan päällä, mutta ei siihenkään montaa centtiä mene.

näyttäkääs mulle yksi suomalainen poke, joka narikasta kuitin antaa ilman käsirysyä niin keskustellaan sitten lisää ravintola-alan kusetuksesta.


ps. tuollaiset uutisoinnit ovat sitä kuuluisaa aivopesua... miksi tässä maassa maksaa kaikki aivan helvetisti?!


Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Alkuasukas on 06.06.2010, 00:04:34
Kotiinkannetun pitsan kalleimmat ainesosat ovat kinkku, juusto ja pitsalaatikko, em järjestyksessä.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Nauris on 06.06.2010, 00:17:46
En tiedä, onko olemassa, mutta sellainen nettisivusto voisi olla hieno, jossa verrattaisiin ravintolasta tai kaupasta ostetun valmisruoan hintaa kotona tehtyyn. Moni varmasti alkaisi vähän enemmän miettimään, että kannattaako siellä ravintolassa kaikkea syödä tai kaupasta ostaa, jos kotona tehty tulee halvemmaksi.

Pikaisella haulla löytyi Marttojen (http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/edullinen_kotiruoka/) sivuilta hyvää tietoa aiheesta.

Kebab torjuu lamaa, korvapuusti ei (http://hommaforum.org/index.php/topic,6964)
Minä syön kebabia koska se on halpaa. (http://hommaforum.org/index.php/topic,24347.msg325276.html#msg325276)
Tehkää itse kebabinne, säästätte rahaa... (http://hommaforum.org/index.php/topic,12195.msg192124.html#msg192124)
Leijona, Suomineito ja viisi euroa (http://maps.google.fi/maps?ie=UTF8&ll=60.223852,24.861331&spn=0,0.042272&z=15&layer=c&cbll=60.223931,24.860903&panoid=RX9eeNZZoqp1Ri2ZJDUqHA&cbp=12,316.56,,1,10.14)
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Kaustinen on 06.06.2010, 00:28:53
Quote from: BastardoGrande on 05.06.2010, 22:44:39
Hei, Pizzalätyssä on melkein kymmenkertainen kate, paljo yli €uron saat menemään sen tarvikkeisiin?
Et yhtään.

Minäkin tiedän erään toimittajan, joka saa tuotoksistaan aivan valtavan katteen. Jopa satoja euroja jutusta, jonka raaka-ainekustannukset (paperi, tulostusväri) ovat vain senttejä.

Lisätehtävä: Mieti kymmenen erilaista yrittäjän kiinteää ja muuttuvaa kustannusta.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Lentomestari on 06.06.2010, 00:32:03
Quote from: BastardoGrande on 05.06.2010, 23:33:04
Quote from: Paavom on 05.06.2010, 23:23:53
Tota tää BastardoGrande, joka on aktiivi ja mielestäni hyvin kommentoinut aiheeseen kuin aiheeseen, ei tiedä nyt mistä puhuu.. Siis kokonaan.

Satun tietämään ihan tarpeeksi, enkä välttämättä halua tietääkään Suomeen rantautuneesta ählämiruokakulttuurista ja sen raaka-ainehankintakanavista tai niiden hygieniatasosta just yhtään enempää.
I'll rest my case.

Olen tehnyt vuosia itse Lohipitsat, täys taikinakulho ruispohjaa ja täytteet päälle, ihan normihintaan kaupasta, sipulit, lohi/taimen/joskus silakka, tomaatti/mausteet ja kaikkea reilusti. Kolmen pellillisen teko kestää 1.5 tuntia (taikinan nostatus erikseen) ja siinä on sapuskaa joka on taatusti tehty hyvistä tarpeista. Joskus väännän pelkän kasvispitsan. Ikinä en ole syönyt käkkäräpitsaa, enkä syö! Enkä kotipitsaakaan. Jämpti on niin.

Jos "Ulkona" syöminen tarkoitaa pitsaputiikkia, näen mielummin nälkää.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: nimetönkeskustelija on 06.06.2010, 00:57:54
Aika huvittavaa kun selitetään tosta resurssien puutteesta. Puutetta esiintyy juuri raksoilla ja pizzerioissa, eli siellä missä on runsaasti mamuja töissä.

Esimerkiksi kelalla oli resurssit kytätä joka ainoan opiskelijan tuloja. Jos tuli aikanaan tienattua vuositasolla pari kymppiä yli "rajan", niin sai maksaa koko kuukauden opintotuet takaisin. Kukaan ei tiennyt tulojani niin tarkkaan kun KELA.

Olisko muka mahdotonta tehdä systeemiä, jossa pizzeeriayrittäjä joutuisi kertomaan sen ketkä on olleet pizzeriassa töissä vaikkapa viimeisen vuoden aikana. Heidän verotulonsa voitaisiin tarkistaa automaattisesti, jolloin kävisi heti ilmi se, että onko maksettu palkat pimeänä. Samalla voitaisiin todeta, että esimerkiksi aamukymmenestä ilta kymmeneen joka päivä auki olevaa pizzeriaa ei voi pyörittää yksi ihminen. Jos näin ilmoitettaisiin, pizzeria joutuisi välittömästi erikoisseurantaan.

Ja ei minulla ole mitään laillisia kurdikiekkoloita vastaan. Vastustan ainoastaan sitä, että kantaväestöä kytätään ja valvotaan joka asiassa, mutta mamu pääsee talousrikossyytteistä kuin koira veräjästä, kun virkamiehet pelkäävät rasismisyytteitä.

Tosin itse ostan vain aniharvoin hätätilanteessa naapurin kurdilättylästä apetta. Syynä ei ole rasismi vaan se, että ruoka on niin tolkuttoman suolasta ja rasvaista, että siitä seuraa krapulan tasoinen pöhöttynyt huonovointinen olo loppuillaksi.

Ja paavom:lle kiitoksia linkistä. Tuossa pääsi heti muutama artisti levyjenhankintaboikottilistalle.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Olli Immonen on 06.06.2010, 01:12:35
Quote from: ElinaElina on 05.06.2010, 22:25:52
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/alle-6-euron-pitsassa-on-usein-jotain-pielessa/180804
Laskelmien mukaan alle 6 euroa maksava pitsa tai muu pikaruoka tarkoittaa lähes aina, että ravintolassa on jotakin pielessä.

Kyllähän tämä asia on ollut tiedossa jo pitkän aikaa. Lisäksi olen kuullut luotettavalta taholta, että muutamissa halpispizzapaikoissa pizzan täytteenä on käytetty koiranruokaa jne. Eipä ole tosin Kotipizzankaan tarjonnassa paljon kehumista: Ohhoh, nyt myydään Kepu-pizzaa - syötkö Vanhasen vai Väyrysen? (http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2183115) ;)
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: hoxpox on 06.06.2010, 01:37:45
Quote from: ElinaElina on 05.06.2010, 22:25:52
Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kehottaa kiinnittämään halvan hinnan lisäksi huomiota myös siihen, lyökö ruuan myyjä tilauksen todella kassaan.

Kassan ohi myydyillä pitsoilla saa tosiaan aikaan huomattavan tulosparannuksen (http://hommaforum.org/index.php/topic,3331.0.html). Pelkkä kassaan lyöminen ei sinänsä takaa mitään, olen kuullut että joillain ravintoloilla olisi toinen kassakone kellarissa jonka tilinauhat menevät kirjanpitoon.

Ruotsissa tietääkseni puuhataan sinetöityjä kassalaitteita, jotta myynnin arvoa olisi vaikeampi väärentää.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: lapinmaahanmuutto on 06.06.2010, 02:02:42
Pizzerioiden veroepäilyt eivät liene yllätä ketään. Sosiaaliturvamaksujen laiminlyöminen sinänsä yllättää. Niitä kun ei yrittäjä edes maksa omasta työstään. Kuitti pitää tietenkin pyydettäessä antaa, mutta sitä, tarvitseeko sen olla automaatio, voi miettiä itse kukainenkin kuka on kuitin esim. hyväntekeväisyyteen osallistumisestaan saanut. Kuitin antamatta jättäminen ei automaattisesti tee verorikollista. Aika tarkoitushakuista uutisointia. Juuri kuluvalla päivällä taidettiin mainita ns. sisäänostopizzoista < 4 euroa. Kyseiset laskelmat ovat vain ravintolakolmion hallituksen puheenjohtajan laskelmia. Kannattaa miettiä hänen omia intressejään muiden yrittäjien mustamaalaamiseen.

En ole pizzayrittäjä.

edit: Poistin muutaman kiihotavan sanan, koska kyseessähän ei ollut ulkomaalaisten yrittäjien pizzeriat.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: FadeAway on 06.06.2010, 03:08:19
Olin aikanaan töissä erään kaupungin Uusyrityskeskuksessa.
Kyllä oli Kelan tädeille yllätys, kun tämä perusbisnes paljastui.
Yrittäjä A pyörittää firmaa ja saa starttirahat, tuet jne...
Tosin yrityksen  verot, laskut, alvit, kirjanpito, vakuutukset, palkkaus, työajat, tellit, lellit ja ties mitkä ovat aina hieman niin ja näin.
Kaveri B on luonnollisesti töissä ja nauttii kaikkia mahdollisia korvauksia ja tukia.
Starttirahan loputtua Kaveri B aloittaa "uuden" yrityksen samassa paikassa , lähes samalla nimellä ja show jatkuu. Kaveri A jatkaa ansiosidonnaisella, jos se oli mahdollista. Yrittäjällä on hieman huonompi tilanne, mutta asian pystyi kikkailemaan.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: JPU on 06.06.2010, 03:28:35
Quote from: hoxpox on 06.06.2010, 01:37:45
Ruotsissa tietääkseni puuhataan sinetöityjä kassalaitteita, jotta myynnin arvoa olisi vaikeampi väärentää.
Tässä on vain se pikku ongelma että sitä konetta pitäisi myös käyttää...
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: B52 on 06.06.2010, 04:22:34
Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.

Nyt taisi tulla känniviesti.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: far angst on 06.06.2010, 04:27:12
Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.

Kannattaa varmaankin syödä Pontius Pilatuksen Pizzeriassa?
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Lemmy on 06.06.2010, 09:38:54
Quote from: nimetönkeskustelijaSyynä ei ole rasismi vaan se, että ruoka on niin tolkuttoman suolasta ja rasvaista, että siitä seuraa krapulan tasoinen pöhöttynyt huonovointinen olo loppuillaksi.

Minulla syynä on krapula, että saa suola-ja rasvatasapainon kuntoon sekä vatsabakteerit töihin jonkin muun kuin sisäkalujen kimppuun...
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: pelle12 on 06.06.2010, 09:55:09
 Pizzerioiden veronkierto yms. tuskin tulee kenellekään yllätyksenä, ei kansalle eikä verottajalle. Silti, syystä tai toisesta, asian ei katsota olevan puuttumisen arvoinen. Pelätäänköhän tässä, että leimataan jokin kansanosa?
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Oluttikka on 06.06.2010, 10:18:25
Suosikkipizzeriassani täällä Helsingissä on hyvin tavallinen näky, etenkin viikonloppuisin, että duunissa on jopa 5 jannua + kuski. ja kauppa käy.
Pienenä kulinaristina olen karsinut Helsingistä vuosikymmenen aikana käymisen arvoiset pizzamestat vain muutamaan paikkaan.

Kyllähän siinä "saattaa" jäädä jokunen maksu maksamatta kun pizzalla on hintaa alle kympin.

Olen järkeillyt asian näin:
Maan tapa. Antaa poikien tehdä pizzaa.
Kaikki tietävät mistä on kyse, mutta ne, joiden asialle pitäisi tehdä jotain,
eivät välitä. Joillekin siis veronkierto on hieman sallitumpaa kuin joillekin toisille.

Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Kaarin M on 06.06.2010, 11:09:30
Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.


Saati sitten karvattoman käden, jota ei olisi upotettu salaattipakkiin kyynerpäitä myöten kultakellon korvatessa suojahanskan...

Olen katsellut, kuinka pitsatäytteet hikoilevat kesäkuumassa uuninviereisellä pöydällä päivän, suuhuni en laittaisi.

Alan ammattiliitto ei muuten kauheasti meuhkaa näistä pimeän rahan mestoista.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: rankka on 06.06.2010, 11:27:46
Quote from: Mika.H on 05.06.2010, 23:42:35
kalleinta muistaakseni oli se juusto pizzan päällä, mutta ei siihenkään montaa centtiä mene.
Ei taida mennä.
Kerran eräs pitsayrittäjä haki kaupasta ihan kukkurallisen kärryllisen arkijuustoa.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Grotesca on 06.06.2010, 14:07:45
Meilläpä täällä joensuussa saa pizzan 3.90€!  ;D
Ja kyseessä on siis juuri tämmöinen uus suomalaisten pizzamesta :) Ei yhtään hämärää missään määrin. Paikallisessa Karjalan heilissä oli vielä juttu tästä kun joensuussa varsinkin on poljettu noita pitsan hintoja todella alas 0.0
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Ari-Lee on 06.06.2010, 14:18:06
Quote from: B52 on 06.06.2010, 04:22:34
Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.

Nyt taisi tulla känniviesti.
Kerro vielä mitä join ja miten paljon?

Olen tosissani tuosta käsienpesusta vaikka koneellani ei olekaan alkolukkoa. Rahaa käsitellään pitsanväännön välissä eikä käsiä pestä vaikka tunnetusti raha on likaisinta mitä maa päällään kantaa.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Vetinari on 06.06.2010, 16:11:54
Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 14:18:06
Olen tosissani tuosta käsienpesusta vaikka koneellani ei olekaan alkolukkoa. Rahaa käsitellään pitsanväännön välissä eikä käsiä pestä vaikka tunnetusti raha on likaisinta mitä maa päällään kantaa.

Näin on! Ulkomaillakin vatsanväänteitä ja turistiripuleita aiheuttavien bakteerien alkulähteenä on useimmiten käteinen raha. Tämän kuulin eräältä matkanjärjestäjältä, joka ohjeistaa aina matkalaisiaan tästä asiasta.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Vetinari on 06.06.2010, 16:23:57
Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Noilla hinnoilla tuskin enää kaikilla sektoreilla laillisesti pelataan. Ainoastaan jos pulju on auki 24/7 ja sinne olisi jatkuvasti kova tunku, niin ehkä sitten olisi varaa nippanappa.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Eino P. Keravalta on 06.06.2010, 16:27:30
Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Kuka ihme ostaa neljän euron pizzan? Oli siitä sitten verot maksettu tai ei, pitäisi tajuta, ettei tuohon hintaan saa juuri muuta kuin taikinalätyn, joka on sivelty ketsupilla. Miksi tilata ruokaa ulkona, jos tietää saavansa huonoa laatua? Neljällä eurolla voisi jo itse tehdä oman pizzan, joka maistuukin joltakin. Eikä siihen kaupassa käynti mukaanlukien kulu edes tuntia, jonka joutuu monesti viikonloppuisin odottamaan kotiintoimitettavaa pizzaa.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Manneri on 06.06.2010, 16:35:56
Quote from: Eino P. Keravalta on 06.06.2010, 16:27:30
Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Kuka ihme ostaa neljän euron pizzan? Oli siitä sitten verot maksettu tai ei, pitäisi tajuta, ettei tuohon hintaan saa juuri muuta kuin taikinalätyn, joka on sivelty ketsupilla. Miksi tilata ruokaa ulkona, jos tietää saavansa huonoa laatua? Neljällä eurolla voisi jo itse tehdä oman pizzan, joka maistuukin joltakin. Eikä siihen kaupassa käynti mukaanlukien kulu edes tuntia, jonka joutuu monesti viikonloppuisin odottamaan kotiintoimitettavaa pizzaa.

Kyseisen puljun pizzat ovat ihan suhteellisen hyvälaatusia. Paljon pahempia tapauksia on tullut vastaan.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Nuivanlinna on 06.06.2010, 17:04:45
Voisko noilla Joensuun dumppauspizzoilla olla yhteys autojen renkaiden puhkomisiin?
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Vetinari on 06.06.2010, 17:11:36
Quote from: Nuivanlinna on 06.06.2010, 17:04:45
Voisko noilla Joensuun dumppauspizzoilla olla yhteys autojen renkaiden puhkomisiin?

Mahdollisesti. Voi olla tai sitten ei, mutta sekin mahdollisuus pitäisi ottaa huomioon. Känkkylöitä on keskustassa niin tolkuton määrä, ettei asiakkaita millään riitä kaikille. En ihmettelisi lainkaan, jos yrittäjien välillä peli pian kovenee, kun uusia puljuja nousee aika ajoin lisää.
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: SapeMies on 08.06.2010, 17:20:14
Quote from: Manneri on 06.06.2010, 16:35:56
Quote from: Eino P. Keravalta on 06.06.2010, 16:27:30
Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Kuka ihme ostaa neljän euron pizzan? Oli siitä sitten verot maksettu tai ei, pitäisi tajuta, ettei tuohon hintaan saa juuri muuta kuin taikinalätyn, joka on sivelty ketsupilla. Miksi tilata ruokaa ulkona, jos tietää saavansa huonoa laatua? Neljällä eurolla voisi jo itse tehdä oman pizzan, joka maistuukin joltakin. Eikä siihen kaupassa käynti mukaanlukien kulu edes tuntia, jonka joutuu monesti viikonloppuisin odottamaan kotiintoimitettavaa pizzaa.

Kyseisen puljun pizzat ovat ihan suhteellisen hyvälaatusia. Paljon pahempia tapauksia on tullut vastaan.

Sehän se tässä vitsi onkin että kuitin saa, ja pizzat ovat oikeasti aika hyviä  :P
Title: Vs: 2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä
Post by: Suvaitsija on 08.06.2010, 18:34:55
Quote from: SapeMies on 08.06.2010, 17:20:14
Quote from: Manneri on 06.06.2010, 16:35:56
Quote from: Eino P. Keravalta on 06.06.2010, 16:27:30
Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Kuka ihme ostaa neljän euron pizzan? Oli siitä sitten verot maksettu tai ei, pitäisi tajuta, ettei tuohon hintaan saa juuri muuta kuin taikinalätyn, joka on sivelty ketsupilla. Miksi tilata ruokaa ulkona, jos tietää saavansa huonoa laatua? Neljällä eurolla voisi jo itse tehdä oman pizzan, joka maistuukin joltakin. Eikä siihen kaupassa käynti mukaanlukien kulu edes tuntia, jonka joutuu monesti viikonloppuisin odottamaan kotiintoimitettavaa pizzaa.

Kyseisen puljun pizzat ovat ihan suhteellisen hyvälaatusia. Paljon pahempia tapauksia on tullut vastaan.

Sehän se tässä vitsi onkin että kuitin saa, ja pizzat ovat oikeasti aika hyviä  :P

Aika pahvilta maistuivat kun viimeksi kävin. Ja asiakaspalvelu on lähinnä murahtelua. En tosin ole käynyt mestassa yli vuoteen.