News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

2010-06-05 AL: Alle 6 euron pitsassa on usein jotain pielessä

Started by ElinaElina, 05.06.2010, 22:25:52

Previous topic - Next topic

ElinaElina

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/alle-6-euron-pitsassa-on-usein-jotain-pielessa/180804

Laskelmien mukaan alle 6 euroa maksava pitsa tai muu pikaruoka tarkoittaa lähes aina, että ravintolassa on jotakin pielessä. Jatkuvasti liian halvalla myyvä yrittäjä jättää veronsa maksamatta tai säästää jossakin muussa.

Kuuden euron raja perustuu laskelmiin, jotka on tehnyt pääkaupunkiseudulla toimivan Ravintolakolmion hallituksen puheenjohtaja Heimo Keskinen.

Keskinen kertoo, että kuuden euron pitsoja pitää myydä vähintään 150 päivässä, jotta kauppa kannattaa.

Sadan kappaleen päivämyynnillä pitserian pitäjä joutuu jo jättämään arvonlisäveroja tai sosiaaliturvamaksuja tilittämättä, jos aikoo päästä plussalle. Toinen vaihtoehto on säästää raaka-ainekustannuksista.

Aamulehti kävi viidessä tamperelaisessa ja yhdessä nokialaisessa pitseriassa testaamassa, kuinka pitsan osto ravintoloissa käytännössä sujuu.

Kaikissa tapauksissa pitsan tilaamisen ja maksamisen jälkeen odotettiin, saiko ostoksesta kuitin. Tampereen Aleksanterinkadun Kotipizza oli ainoa, jossa kuittia tarjottiin pyytämättä. Jos kuittia ei saatu, kysyttiin sitä viimeistään silloin, kun pitsa ojennettiin ostajalle.


Harmaa talous kasvaa

Projektipäällikkö Janne Marttinen Viranomaisyhteistyön kehittämisprojekti Virkestä kertoo, että majoitus- ja ravitsemisalan harmaa talous on kasvanut taantuman aikana.

Nykyisillä resursseilla veroviranomaiset voivat tehdä 3 500 verotarkastusta vuodessa ja poliisi 1 600 talousrikostutkintaa vuodessa. Enemmällekin olisi tarvetta.

- Joka kolmas verotarkastus alalla johtaa rikostutkintaan, Marttinen kertoo.

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kehottaa kiinnittämään halvan hinnan lisäksi huomiota myös siihen, lyökö ruuan myyjä tilauksen todella kassaan.
- Rahanpesua on syytä epäillä silloin, jos ravintola pysyy paikallaan pitkään, mutta siellä ei ole juuri koskaan asiakkaita, Lappi sanoo.

Mari Kamaja

Aamulehti Helsinki
Facebookissa kiva sivu: Lieksa maahanmuutto kuvia

BastardoGrande

Hei, Pizzalätyssä on melkein kymmenkertainen kate, paljo yli €uron saat menemään sen tarvikkeisiin?
Et yhtään.

Tossa on sulle 'kuraläpän' kustannukset ja ton takii en niihin astu.
Ja toi on joku kotipizza, eikä edes ählämimesta.

"Viva el Nacho!" Näin mainostaa KotiPizza pikaruokauutuuttaan, johon kuuluu tacomix-jauheliha, punasipuli, jalapeno, nacholastut, majoneesi ja 200 grammaa vehnätaikinaa juustoineen ja tomaatteineen. Hintaa tuolla aika tavallisen näköisellä lätyllä on peräti (mutta Rabben mielestä tietenkin "vain") 9,50 €.

1 kg vehnätaikinaa maksaa noin 0,40 € riippuen vähän siitä, mistä KotiPizza saa ostettua halvimmalla vehnäjauhoja, joten yhteen lättyyn menevän pohjan hinta on 0,08 €. Punasipulia, jota menee noin 50 g, saa alle 1 €/kg, ja kustannus on 0,05 €. Majoneesin, jota menee 20 g, kg-hinta on noin 4 € ja kustannus on 0,08 €. Lihaa pizzoissa on aina erittäin vähän. 40 grammaa (joka on ruhtinaallinen määrä KotiPizzassakin) 5 €:n jauhelihaa maksaa 0,20 €. Muutama Jalapeno-suikale ja hyppysellinen nacho-lastuja maksavat noin 0,20 €. Juusto, tomaatti ja öljy, joilla lättyyn saadaan vähän väriä ja kiiltoa, maksavat 0,25 €.

Kaikki aineet maksavat yhteensä peräti (tai kusetusepäilijöiden mielestä vain) 0,86 €, joka on verollinen hinta. Ilman alv:tä (17 %) aineet maksavat 0,74 €. Sähköä lätyn paistamiseen kuluu noin 0,06 €:n edestä. Pizzan veroton raaka-ainehinta valmiina on siten 0,80 €. Vaikka 9,50 €:n myyntihinnan ja 0,80 €:n raaka-ainehinnan erotuksella, 8,70 €:lla, pitää kattaa alv (1,38 €), pizzakojun kiinteät kulut ja paistajan palkka, pizzayrittäjän kate on valtava. Verottomana pizzan raaka-aineiden hinta hieman yli kymmenkertaistuu: 0,80 € ? 8,12 €!

Pizzan ostaja maksaa kymmenkertaisen hinnan siihen nähden, mitä raaka-aineet maksaisivat kaupassa vähittäismyynnissä. Pizzayrittäjä saanee ketjun suurostojen ansiosta raaka-aineet vielä edullisemmin, joten suhde kasvaa vielä hieman suuremmaksi ja yrittäjän eduksi. KotiPizzassa 9,50 €:n nachoaan nakertava asiakas saattaa asiaa hieman tarkemmin ajateltuaan tuntea, että silmäänhän tässä taidetaan lorottaa.

Viva el Nacho!...ei vaan viva KotiPizza-yrittäjyys!




[img]http://img840.imageshack.us/img840/6147/manifestikannattaja.png[/img]

"Vähemmistöjen suosiminen on enemmistön syrjintää"

Minä en vihaa mustia, vaan toivon että he elävät onnellisesti omissa maissaan. -Tandefelt-

http://velkakello.fi/

Paavom

Tota tää BastardoGrande, joka on aktiivi ja mielestäni hyvin kommentoinut aiheeseen kuin aiheeseen, ei tiedä nyt mistä puhuu.. Siis kokonaan.

Nää Kurdiburger-jutut on ollu Suomen suurten kaupunkilaisten tiedossa jo aikapäivää.

99% Turkin (ja nykyään myös Irakin) kurdeja. Sano Abdullah Öchallan ovella ja saat extratäytteet (karrikoiden, mutta toimii  :facepalm:)

Periaatteessa sama kuvio kuin pääkaupunkiseudun bussikuskeissa.. Eli valtaväestöä syrjivää.

Saavat starttirahaa kolme vuotta, ovat töissä pelkästään yksin (yrittäjää ei koske työlainsäädäntö), liisaavat koko irtaimiston, käyttävät erittäin paskoja raaka-aineita.
Esim. "Kinkku" on lauantai-makkaraa (jos sitäkään).

Hyviä puolia asiassa on kaksi.

1. Saa pari pitsaa ja 1,5l limsan kotiovelleen 13,5e hintaan (mikä olisi sula mahdottomuus jos rehellistä).

2. Bakteerikanta vatsassa tehostuu.. Ei tarvitse syödä maitohappokapseleita kun menee Intiaan.. Jahka syö kepatsia kurdiburgerista.


Huonoina asioina voitaneen sanoa rikollisuus ja työvoimanpolkeminen ja jne..

Mut ei ne ketään kiinnosta.

Pääasia et minkit vapautetaan tarhoista ja suomalaisten tulee kantaa "vastuunsa".

ja "syyllisyytensä".

Sillä

http://www.youtube.com/watch?v=WS3QkCnGHl0

Anteeksi että olen valkoinen ja töissä.. Vielä..
Valtiomiestaidon tärkein tehtävä on ehkäistävissä olevien ongelmien torjuminen ennalta.

(Enoch Powell, Iso-britannia, puhe 20.04.1968)

BastardoGrande

Quote from: Paavom on 05.06.2010, 23:23:53
Tota tää BastardoGrande, joka on aktiivi ja mielestäni hyvin kommentoinut aiheeseen kuin aiheeseen, ei tiedä nyt mistä puhuu.. Siis kokonaan.

Satun tietämään ihan tarpeeksi, enkä välttämättä halua tietääkään Suomeen rantautuneesta ählämiruokakulttuurista ja sen raaka-ainehankintakanavista tai niiden hygieniatasosta just yhtään enempää.
I'll rest my case.
[img]http://img840.imageshack.us/img840/6147/manifestikannattaja.png[/img]

"Vähemmistöjen suosiminen on enemmistön syrjintää"

Minä en vihaa mustia, vaan toivon että he elävät onnellisesti omissa maissaan. -Tandefelt-

http://velkakello.fi/

Mika.H

pizzan raaka-aineet ei tosiaan paljoa maksa. kalleinta muistaakseni oli se juusto pizzan päällä, mutta ei siihenkään montaa centtiä mene.

näyttäkääs mulle yksi suomalainen poke, joka narikasta kuitin antaa ilman käsirysyä niin keskustellaan sitten lisää ravintola-alan kusetuksesta.


ps. tuollaiset uutisoinnit ovat sitä kuuluisaa aivopesua... miksi tässä maassa maksaa kaikki aivan helvetisti?!


Ei niin voi sanoa, avoin shekki. Totta kai ollaan keskusteltu siitä, mitä ne palvelut tulee olla, mutta ei olla annettu mitään hintoja meidän taholtamme siihen, mitä tää pitäisi tai ei saisi maksaa. J.Kuuluvainen, Migri

Alkuasukas

Kotiinkannetun pitsan kalleimmat ainesosat ovat kinkku, juusto ja pitsalaatikko, em järjestyksessä.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

Nauris

En tiedä, onko olemassa, mutta sellainen nettisivusto voisi olla hieno, jossa verrattaisiin ravintolasta tai kaupasta ostetun valmisruoan hintaa kotona tehtyyn. Moni varmasti alkaisi vähän enemmän miettimään, että kannattaako siellä ravintolassa kaikkea syödä tai kaupasta ostaa, jos kotona tehty tulee halvemmaksi.

Pikaisella haulla löytyi Marttojen sivuilta hyvää tietoa aiheesta.

Kebab torjuu lamaa, korvapuusti ei
Minä syön kebabia koska se on halpaa.
Tehkää itse kebabinne, säästätte rahaa...
Leijona, Suomineito ja viisi euroa

Kaustinen

Quote from: BastardoGrande on 05.06.2010, 22:44:39
Hei, Pizzalätyssä on melkein kymmenkertainen kate, paljo yli €uron saat menemään sen tarvikkeisiin?
Et yhtään.

Minäkin tiedän erään toimittajan, joka saa tuotoksistaan aivan valtavan katteen. Jopa satoja euroja jutusta, jonka raaka-ainekustannukset (paperi, tulostusväri) ovat vain senttejä.

Lisätehtävä: Mieti kymmenen erilaista yrittäjän kiinteää ja muuttuvaa kustannusta.

Lentomestari

Quote from: BastardoGrande on 05.06.2010, 23:33:04
Quote from: Paavom on 05.06.2010, 23:23:53
Tota tää BastardoGrande, joka on aktiivi ja mielestäni hyvin kommentoinut aiheeseen kuin aiheeseen, ei tiedä nyt mistä puhuu.. Siis kokonaan.

Satun tietämään ihan tarpeeksi, enkä välttämättä halua tietääkään Suomeen rantautuneesta ählämiruokakulttuurista ja sen raaka-ainehankintakanavista tai niiden hygieniatasosta just yhtään enempää.
I'll rest my case.

Olen tehnyt vuosia itse Lohipitsat, täys taikinakulho ruispohjaa ja täytteet päälle, ihan normihintaan kaupasta, sipulit, lohi/taimen/joskus silakka, tomaatti/mausteet ja kaikkea reilusti. Kolmen pellillisen teko kestää 1.5 tuntia (taikinan nostatus erikseen) ja siinä on sapuskaa joka on taatusti tehty hyvistä tarpeista. Joskus väännän pelkän kasvispitsan. Ikinä en ole syönyt käkkäräpitsaa, enkä syö! Enkä kotipitsaakaan. Jämpti on niin.

Jos "Ulkona" syöminen tarkoitaa pitsaputiikkia, näen mielummin nälkää.

nimetönkeskustelija

Aika huvittavaa kun selitetään tosta resurssien puutteesta. Puutetta esiintyy juuri raksoilla ja pizzerioissa, eli siellä missä on runsaasti mamuja töissä.

Esimerkiksi kelalla oli resurssit kytätä joka ainoan opiskelijan tuloja. Jos tuli aikanaan tienattua vuositasolla pari kymppiä yli "rajan", niin sai maksaa koko kuukauden opintotuet takaisin. Kukaan ei tiennyt tulojani niin tarkkaan kun KELA.

Olisko muka mahdotonta tehdä systeemiä, jossa pizzeeriayrittäjä joutuisi kertomaan sen ketkä on olleet pizzeriassa töissä vaikkapa viimeisen vuoden aikana. Heidän verotulonsa voitaisiin tarkistaa automaattisesti, jolloin kävisi heti ilmi se, että onko maksettu palkat pimeänä. Samalla voitaisiin todeta, että esimerkiksi aamukymmenestä ilta kymmeneen joka päivä auki olevaa pizzeriaa ei voi pyörittää yksi ihminen. Jos näin ilmoitettaisiin, pizzeria joutuisi välittömästi erikoisseurantaan.

Ja ei minulla ole mitään laillisia kurdikiekkoloita vastaan. Vastustan ainoastaan sitä, että kantaväestöä kytätään ja valvotaan joka asiassa, mutta mamu pääsee talousrikossyytteistä kuin koira veräjästä, kun virkamiehet pelkäävät rasismisyytteitä.

Tosin itse ostan vain aniharvoin hätätilanteessa naapurin kurdilättylästä apetta. Syynä ei ole rasismi vaan se, että ruoka on niin tolkuttoman suolasta ja rasvaista, että siitä seuraa krapulan tasoinen pöhöttynyt huonovointinen olo loppuillaksi.

Ja paavom:lle kiitoksia linkistä. Tuossa pääsi heti muutama artisti levyjenhankintaboikottilistalle.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

Olli Immonen

Quote from: ElinaElina on 05.06.2010, 22:25:52
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/alle-6-euron-pitsassa-on-usein-jotain-pielessa/180804
Laskelmien mukaan alle 6 euroa maksava pitsa tai muu pikaruoka tarkoittaa lähes aina, että ravintolassa on jotakin pielessä.

Kyllähän tämä asia on ollut tiedossa jo pitkän aikaa. Lisäksi olen kuullut luotettavalta taholta, että muutamissa halpispizzapaikoissa pizzan täytteenä on käytetty koiranruokaa jne. Eipä ole tosin Kotipizzankaan tarjonnassa paljon kehumista: Ohhoh, nyt myydään Kepu-pizzaa - syötkö Vanhasen vai Väyrysen? ;)

hoxpox

Quote from: ElinaElina on 05.06.2010, 22:25:52
Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kehottaa kiinnittämään halvan hinnan lisäksi huomiota myös siihen, lyökö ruuan myyjä tilauksen todella kassaan.

Kassan ohi myydyillä pitsoilla saa tosiaan aikaan huomattavan tulosparannuksen. Pelkkä kassaan lyöminen ei sinänsä takaa mitään, olen kuullut että joillain ravintoloilla olisi toinen kassakone kellarissa jonka tilinauhat menevät kirjanpitoon.

Ruotsissa tietääkseni puuhataan sinetöityjä kassalaitteita, jotta myynnin arvoa olisi vaikeampi väärentää.

lapinmaahanmuutto

#12
Pizzerioiden veroepäilyt eivät liene yllätä ketään. Sosiaaliturvamaksujen laiminlyöminen sinänsä yllättää. Niitä kun ei yrittäjä edes maksa omasta työstään. Kuitti pitää tietenkin pyydettäessä antaa, mutta sitä, tarvitseeko sen olla automaatio, voi miettiä itse kukainenkin kuka on kuitin esim. hyväntekeväisyyteen osallistumisestaan saanut. Kuitin antamatta jättäminen ei automaattisesti tee verorikollista. Aika tarkoitushakuista uutisointia. Juuri kuluvalla päivällä taidettiin mainita ns. sisäänostopizzoista < 4 euroa. Kyseiset laskelmat ovat vain ravintolakolmion hallituksen puheenjohtajan laskelmia. Kannattaa miettiä hänen omia intressejään muiden yrittäjien mustamaalaamiseen.

En ole pizzayrittäjä.

edit: Poistin muutaman kiihotavan sanan, koska kyseessähän ei ollut ulkomaalaisten yrittäjien pizzeriat.

FadeAway

Olin aikanaan töissä erään kaupungin Uusyrityskeskuksessa.
Kyllä oli Kelan tädeille yllätys, kun tämä perusbisnes paljastui.
Yrittäjä A pyörittää firmaa ja saa starttirahat, tuet jne...
Tosin yrityksen  verot, laskut, alvit, kirjanpito, vakuutukset, palkkaus, työajat, tellit, lellit ja ties mitkä ovat aina hieman niin ja näin.
Kaveri B on luonnollisesti töissä ja nauttii kaikkia mahdollisia korvauksia ja tukia.
Starttirahan loputtua Kaveri B aloittaa "uuden" yrityksen samassa paikassa , lähes samalla nimellä ja show jatkuu. Kaveri A jatkaa ansiosidonnaisella, jos se oli mahdollista. Yrittäjällä on hieman huonompi tilanne, mutta asian pystyi kikkailemaan.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

JPU

Quote from: hoxpox on 06.06.2010, 01:37:45
Ruotsissa tietääkseni puuhataan sinetöityjä kassalaitteita, jotta myynnin arvoa olisi vaikeampi väärentää.
Tässä on vain se pikku ongelma että sitä konetta pitäisi myös käyttää...
"– Kun tänne tulee ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja toimia, pukeutua ja puhua, he muuttavat meidän arkeamme. Muutoksen voi nähdä hyvänä tai huonona, mutta on järkevämpää nähdä se hyvänä, koska sille ei mitään mahda. Suomi ei voi umpioitua enää."

- Tiede-lehti, 9/2014

Ari-Lee

Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

B52

Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.

Nyt taisi tulla känniviesti.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

far angst

Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.

Kannattaa varmaankin syödä Pontius Pilatuksen Pizzeriassa?
Rasisteille muistutan, että maahanmuuttajat ovat yhtä hyviä naapureita, kunnollisia, ammattitaitoisia ja rehellisiä, hyvin koulutettuja, lainkuuliaisia ja töissä käyviä veronmaksajia ja yhteiskunnan hyödyllisiä jäseniä kuin ovat Suomen somalit ja mustalaisetkin.

Lemmy

Quote from: nimetönkeskustelijaSyynä ei ole rasismi vaan se, että ruoka on niin tolkuttoman suolasta ja rasvaista, että siitä seuraa krapulan tasoinen pöhöttynyt huonovointinen olo loppuillaksi.

Minulla syynä on krapula, että saa suola-ja rasvatasapainon kuntoon sekä vatsabakteerit töihin jonkin muun kuin sisäkalujen kimppuun...
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

pelle12

 Pizzerioiden veronkierto yms. tuskin tulee kenellekään yllätyksenä, ei kansalle eikä verottajalle. Silti, syystä tai toisesta, asian ei katsota olevan puuttumisen arvoinen. Pelätäänköhän tässä, että leimataan jokin kansanosa?

Oluttikka

Suosikkipizzeriassani täällä Helsingissä on hyvin tavallinen näky, etenkin viikonloppuisin, että duunissa on jopa 5 jannua + kuski. ja kauppa käy.
Pienenä kulinaristina olen karsinut Helsingistä vuosikymmenen aikana käymisen arvoiset pizzamestat vain muutamaan paikkaan.

Kyllähän siinä "saattaa" jäädä jokunen maksu maksamatta kun pizzalla on hintaa alle kympin.

Olen järkeillyt asian näin:
Maan tapa. Antaa poikien tehdä pizzaa.
Kaikki tietävät mistä on kyse, mutta ne, joiden asialle pitäisi tehdä jotain,
eivät välitä. Joillekin siis veronkierto on hieman sallitumpaa kuin joillekin toisille.


Kaarin M

Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.


Saati sitten karvattoman käden, jota ei olisi upotettu salaattipakkiin kyynerpäitä myöten kultakellon korvatessa suojahanskan...

Olen katsellut, kuinka pitsatäytteet hikoilevat kesäkuumassa uuninviereisellä pöydällä päivän, suuhuni en laittaisi.

Alan ammattiliitto ei muuten kauheasti meuhkaa näistä pimeän rahan mestoista.
Tänään ei saa uskoa
tänään täytyy unohtaa
tänään ei saa tuntea tuskaa
tänään täytyy diskossa persettä heiluttaa

rankka

Quote from: Mika.H on 05.06.2010, 23:42:35
kalleinta muistaakseni oli se juusto pizzan päällä, mutta ei siihenkään montaa centtiä mene.
Ei taida mennä.
Kerran eräs pitsayrittäjä haki kaupasta ihan kukkurallisen kärryllisen arkijuustoa.

Grotesca

Meilläpä täällä joensuussa saa pizzan 3.90€!  ;D
Ja kyseessä on siis juuri tämmöinen uus suomalaisten pizzamesta :) Ei yhtään hämärää missään määrin. Paikallisessa Karjalan heilissä oli vielä juttu tästä kun joensuussa varsinkin on poljettu noita pitsan hintoja todella alas 0.0

Ari-Lee

Quote from: B52 on 06.06.2010, 04:22:34
Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 03:29:21
Kuka tuollaista kakkaa syö enää? Pitsa on muodistakin jälkeenjäänyt alikehittynyt etelä-Euroopan alakulttuurituote. Hyi yök.

Kertokaa minulle heti kun näette käsiä pesevän pitsanvääntäjän.

Nyt taisi tulla känniviesti.
Kerro vielä mitä join ja miten paljon?

Olen tosissani tuosta käsienpesusta vaikka koneellani ei olekaan alkolukkoa. Rahaa käsitellään pitsanväännön välissä eikä käsiä pestä vaikka tunnetusti raha on likaisinta mitä maa päällään kantaa.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Vetinari

Quote from: Ari-Lee on 06.06.2010, 14:18:06
Olen tosissani tuosta käsienpesusta vaikka koneellani ei olekaan alkolukkoa. Rahaa käsitellään pitsanväännön välissä eikä käsiä pestä vaikka tunnetusti raha on likaisinta mitä maa päällään kantaa.

Näin on! Ulkomaillakin vatsanväänteitä ja turistiripuleita aiheuttavien bakteerien alkulähteenä on useimmiten käteinen raha. Tämän kuulin eräältä matkanjärjestäjältä, joka ohjeistaa aina matkalaisiaan tästä asiasta.
"Rasismi on laajaa ja syvää. Siitä puhutaan paljon, mutta puuskittain. Uusi rasismirintama on lähestymässä viikonloppuna Pohjois-Karjalan suunnalta."
- Miniluv

SapeMies

Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Vetinari

Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Noilla hinnoilla tuskin enää kaikilla sektoreilla laillisesti pelataan. Ainoastaan jos pulju on auki 24/7 ja sinne olisi jatkuvasti kova tunku, niin ehkä sitten olisi varaa nippanappa.
"Rasismi on laajaa ja syvää. Siitä puhutaan paljon, mutta puuskittain. Uusi rasismirintama on lähestymässä viikonloppuna Pohjois-Karjalan suunnalta."
- Miniluv

Eino P. Keravalta

Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Kuka ihme ostaa neljän euron pizzan? Oli siitä sitten verot maksettu tai ei, pitäisi tajuta, ettei tuohon hintaan saa juuri muuta kuin taikinalätyn, joka on sivelty ketsupilla. Miksi tilata ruokaa ulkona, jos tietää saavansa huonoa laatua? Neljällä eurolla voisi jo itse tehdä oman pizzan, joka maistuukin joltakin. Eikä siihen kaupassa käynti mukaanlukien kulu edes tuntia, jonka joutuu monesti viikonloppuisin odottamaan kotiintoimitettavaa pizzaa.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Manneri

Quote from: Eino P. Keravalta on 06.06.2010, 16:27:30
Quote from: SapeMies on 06.06.2010, 16:16:20
Auringonpizzeria pasilassa ikuinen tarjous 3,90€ pizza kuin pizza <3

Kuka ihme ostaa neljän euron pizzan? Oli siitä sitten verot maksettu tai ei, pitäisi tajuta, ettei tuohon hintaan saa juuri muuta kuin taikinalätyn, joka on sivelty ketsupilla. Miksi tilata ruokaa ulkona, jos tietää saavansa huonoa laatua? Neljällä eurolla voisi jo itse tehdä oman pizzan, joka maistuukin joltakin. Eikä siihen kaupassa käynti mukaanlukien kulu edes tuntia, jonka joutuu monesti viikonloppuisin odottamaan kotiintoimitettavaa pizzaa.

Kyseisen puljun pizzat ovat ihan suhteellisen hyvälaatusia. Paljon pahempia tapauksia on tullut vastaan.