News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

2015-01-25 HU Korkeasaaren uusi johtaja: Liha voisi olla luksusruokaa

Started by Ink Visitor, 26.01.2015, 10:52:00

Previous topic - Next topic

Haplotaxida

Vaikkei Alkon hinnaston mukaan olekaan nautittu mitään erityisen kallista kuoharia, niin 36 (ravintolan hinnaston mukaan ja riippuen lipiteltävän määrästä) euroa päivällisestä/illallisesta on useimmille jo luksusta. Karitsalla lisähintaa olisi tullut 8,5 euroa. Ei siinä mitään, jos varaa on, mutta kieltämättä hieman nurinkurinen hetki puhua lihan edullisuudesta. Jutun pihvikin pääsi samalla karkaamaan. Mistä tässä olikaan tarkoitus tehdä juttu? Lihan edullisuudesta, Hellströmistä vaiko Korkeasaaren kehittämisestä?

Olisin halunnut kuulla enemmän siitä, että mitä Hellström tarkoitti mm. sillä, että ihmiset voisivat jopa kävellä eläinten lomassa ja kosketella niitä. Äkkiseltään kuulostaa varsin stressaavalta eläinten kannalta, Korkeasaaren kävijämäärillä. Se mikä toimii pienemmillä eläintiloilla ja pienemmillä  kävijämäärillä ei välttämättä toimi alkuunkaan isommassa mittakaavassa.

QuoteMinusta on outoa jaotella erikseen ruoka ja kasvisruoka.

Voihan sitä outona pitää, jos jaottelulla tarkoitetaan sitä, ettei pidä kasvisruokaa "oikeana" ruokana. Tästä olisi voinut jatkaa, sen sijaan, että tehtiin hyppy liian edullisena pitämäänsä lihaan - menikös tämä näin vai editoiko toimittaja jutun noin. Muutenhan ruokia kuitenkin jaotellaan sujuvasti mm. raaka-aineiden perusteella esim. kala- tai riistaruokiin, eikä siinä mitään erityisen outoa ole.

QuoteMielestäni lihansyöntiä voitaisiin vähentää, ja tehdä siitä enemmän luksusruokaa. Liha on mielestäni nykyisellään liian edullista, Hellström sanoo.

Lihan asema on muuttunut. Aina muistuu mieleen vanhempien lapsuustarinat siitä, että sitä lihaa saatiin kunnolla kerran vuodessa, kun itse kasvatettu kasvattisika pistettiin lihoiksi jouluksi. Nyt syövät sitä vanhoilla päivillään joka viikko, joskin nykyään joukkoon mahtuu jo kasvisvoittoisempia päiviä.

Toki liha(kin) voisi olla tänä päivänä enemmän luksusta. Mutta ei niinkään hinnan puolesta, vaan miten sitä raaka-aineena käsitellään. Lihan, ruuan arvostus on jollain tavoin laskenut siitä, mitä se on kenties joskus ollut – vaikka valikoimat ovat kaiken aikaa monipuolistuneet ja erilaiset raaka-aineet, että ruuat ovat tulleet yhä useamman saataville. Se on suurempi ongelma, joka näyttäytyy myös hävikin muodossa.

Jos oikein pirullisesti muotoilee, niin itse asiassa lähes kaiken ruuan pitäisi olla luksusta ja kalliimpaa. Näin saataisiin hävikkiä kuriin. Ennen kaikkea vihannekset ja juurekset ovat liian halpoja, sillä niitä kuulemma pilaantuu eniten! Ruuan hinta ylös!

QuoteSuomalaisten keittiöissä pilaantuu eniten vihanneksia ja juureksia, noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa.

- Faktaa ruokahävikistä Suomessa (Kuluttajaliitto)

Ei vaines. Tosin olisi mielenkiintoista nippelitietona tietää se, että miten hävikin määrä rinnastuu suhteessa kotitalouksien tulotasoon ja kotitalouteen ostettuun ruokaan - pelkästä hävikistä on paha päätellä mitään, kun oikein ökyillä hävikki voi olla näennäisesti pienintä per nuppi, kun ja jos käydään usein tai jopa pääsääntöisesti syömässä ravintoloissa.
THL - Turhuuden ja huolettomuuden laitos

foobar

Näistä paremmista vihreistä jää aina sellainen mielikuva, että heille oman mielihyvän ja ylemmyydentunteen korostamisen lisäksi yksi tärkeimmistä sydämenasioista on saattaa väestöräjähdys mahdollisimman pitkälle. Sen sijaan että he ikinä puhuisivat maailman väestön pitkän tähtäimen laskemisesta esimerkiksi miljardiin (jolla se tulisi lajina mitä varmimmin toimeen), he haluavat sen nousevan rajatta koska Afrikassa osataan lisääntyä, muttei juuri muuta osatakaan.

Menkööt vaikka koko planeetan ekosysteemi kunhan ei jouduta ratkomaan ikäviä ongelmia (planeetan kantokyky vs. väestönkasvu päällimmäisenä, luomu vs. teknologia ja ekologinen tehokkuus toisena) vaan keskitytään kiusaamaan niitä, jotka säyseästi tyytyvät ripityksen kohteiksi. Tärkeintä on näyttää siltä, että on maailmanparantamisen meininki ja hyvä-paha -jako tiedossa.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Alkuasukas

22 miljoonaa kiloa on 85 grammaa viikossa per nassu. Eli mitä, peruna ja porkkana? En tiedä miten noi on laskettu, mutta meidän perheestä tulee kilotolkulla biojätettä mutta ne ovat kuoria, omenankantoja, kahvinsuodattimia jne. Pelkän viojätteen perusteella ei voi päätellä juuri mitään.
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

väliaika

Quote from: Haplotaxida on 26.01.2015, 17:26:18
Äkkiseltään kuulostaa varsin stressaavalta eläinten kannalta, Korkeasaaren kävijämäärillä. Se mikä toimii pienemmillä eläintiloilla ja pienemmillä  kävijämäärillä ei välttämättä toimi alkuunkaan isommassa mittakaavassa.

Korkeasaaren johtajatar esittää mittakaavakritiikkiä.

Korkeasaaressa käy vuosittain noin puoli miljoonaa silittäjää.
Ranuan eläinpuistossa käy vuosittain noin satatuhatta silittäjää.

Toisaalta saahan niistä koskettelijoista hyviä kuvia.

Eino P. Keravalta

Ihmiskunta on syönyt lihaa 200 000 vuotta ja nyt siitä pitäisi tehdä jokin 'luksusruoka'?

Eivätköhän sitä luksusta ole esimerkiksi kaakaonibsit, macajauhe, avokadot ja kookosöljy, joita rahdataan tänne toiselta puolen Maapalloa ja jotka eivät edes ole ihmiselle välttämättömiä, kuten lihasta saatavat ravinteet. Muistettakoon myös, että liha voi olla ekologista lähiruokaa.

Jos lihantuotannon ekologisiin vaikutuksiin halutaan puuttua, eräs keskeinen keino on huolehtia yhdessä siitä, että ihmiskunnan kokonaismäärä putoaa monta miljardia. Miksi siitä ei puhuta? Nyt ihmisten ylituotantoa on kehitysmaissa.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Sour-One

Quote from: Alkuasukas on 26.01.2015, 11:18:17
Tuottaja saa sisäfileestä 6€/kg, kauppias ottaa samasta köntistä 60€/kg. Se nyt vaan maksaa niin paljon koska duopoli.

Ja höpön löpön.

wjp

Eikka Liha on aina ollut luksusruokaa ja tulee aina olemaan. Luin jutun ja mielestani siina ei ollu mitaan erityisen vihreaa. Wanha P
Islam ymmärtää naista.

Mehud

Miksi normaaliruoasta pitää tehdä luxusruokaa nostamalla sen hintaa? Kyllä luxus muodostuu aivan muilla perusteilla. Samalla perusteella mämmistäkin voidaan tehdä joidenkin silmissä luxusruokaa, vaikka sitähän se on hinnasta riippumatta. Lihasta tulisi nostamalla ainoastaan kallista lihaa ilman luxusta.

Ehkäpä tuota älytöntä ajatusta voisi alkaa noudattamaan ravintoloissakin. Jos asiakas valittaa ruoka-annosta, niin tarjoilija sanoo, että voidaanhan siitä laskussa tehdä luxusruokaakin. Joko alkaa maistumaan.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Eino P. Keravalta

Quote from: wjp on 26.01.2015, 18:26:34
Eikka Liha on aina ollut luksusruokaa ja tulee aina olemaan. Luin jutun ja mielestani siina ei ollu mitaan erityisen vihreaa. Wanha P

Kaikki ruoka on tietenkin luksusta silloin, jos ruokaa ei ole. Ihmiskunnan historiassa liharuokaa on pääsääntöisesti ollut hyvin tarjolla, sillä ihmisiä on ollut vain murto-osa nykyisestä samalla, kun riistan määrä on ollut moninkertainen nykyiseen nähden.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

foobar

Quote from: Eino P. Keravalta on 26.01.2015, 18:14:30
Ihmiskunta on syönyt lihaa 200 000 vuotta ja nyt siitä pitäisi tehdä jokin 'luksusruoka'?

Eivätköhän sitä luksusta ole esimerkiksi kaakaonibsit, macajauhe, avokadot ja kookosöljy, joita rahdataan tänne toiselta puolen Maapalloa ja jotka eivät edes ole ihmiselle välttämättömiä, kuten lihasta saatavat ravinteet. Muistettakoon myös, että liha voi olla ekologista lähiruokaa.

Jostain syystä tosiaan erinäisten kasvistuotteiden rahtaamiseen liittyvä hiilijalanjälki on epäoleellinen, mutta kun lihasta halutaan tehdä harvojen lähiruokaelitismiä jolla snobbailla, hiilijalanjälki onkin lihan kohdalla relevanttia ja esimerkiksi Suomen ilmastolliset tekijät epäoleellisia.

80% Eurooppaan rahdatun uusiseelantilaisen lampaanlihan hiilidioksidipäästöistä muuten muodostuu tilalla, ja vain loppuviidennes sieltä lähdön jälkeen. Jos suomalaisen lampaanlihan energiatehokkuus on neljänneksen uusiseelantilaista huonompi, tilanne kääntyy jo Uuden-Seelannin hyväksi. Lähiruoka voi olla aluepoliittinen kannanotto, mutta useimpien maataloustuotteiden kannalta se ei ole Suomessa mitenkään itsestäänselvyytenä ekologisempi ratkaisu. Kalliimpi se toki voi olla - ja jopa ihan siksi, että tuotteen kasvattamiseen on kulunut enemmän öljyä.

Tämä on vihreää ajattelua pahimmillaan: maailmaa keskitytään parantamaan sydäntä lämmittävillä mielikuvilla (yhtäältä lähitila ja tuulimylly -romantiikka ja toisaalta eksoottisten suklaasilmävillien reilulla kaupalla tukemista), ja mielikuvien oikeellisuuden tarkistamista suorastaan pelätään koska ne eivät aina voi perustua faktaohjautuneeseen tietoon.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Mehud

Korkeasaaren uusi johtaja voisi olla luxusruokaa saaren kissaeläimille. Se olisi vasta uutinen. Nyt on päästetty nainen mainostamaan ideologiaansa työnsä varjolla. Hän voisi tehdä leijonista siellä kasvissyöjiä, niin ei tarvitse jäisiä helsingin citykaneja järsiä.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

siviilitarkkailija

Quote from: Eino P. Keravalta on 26.01.2015, 18:30:42
Quote from: wjp on 26.01.2015, 18:26:34
Eikka Liha on aina ollut luksusruokaa ja tulee aina olemaan. Luin jutun ja mielestani siina ei ollu mitaan erityisen vihreaa. Wanha P

Kaikki ruoka on tietenkin luksusta silloin, jos ruokaa ei ole. Ihmiskunnan historiassa liharuokaa on pääsääntöisesti ollut hyvin tarjolla, sillä ihmisiä on ollut vain murto-osa nykyisestä samalla, kun riistan määrä on ollut moninkertainen nykyiseen nähden.

Ei todellakaan ole ollut lihaa hyvin tai säännöllisesti.  Vihje:  yrittäkääpä keksiä luonnosta (oikeasta sellaisesta) kivikauden jääkaappi! Liha on ollut ja on luksus- ja kausituote.

Vasta jääkaappi muutti käsityksen ja lihan saatavuuden.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

väliaika

Quote from: Eino P. Keravalta on 26.01.2015, 18:30:42
Quote from: wjp on 26.01.2015, 18:26:34
Eikka Liha on aina ollut luksusruokaa ja tulee aina olemaan. Luin jutun ja mielestani siina ei ollu mitaan erityisen vihreaa. Wanha P

Kaikki ruoka on tietenkin luksusta silloin, jos ruokaa ei ole. Ihmiskunnan historiassa liharuokaa on pääsääntöisesti ollut hyvin tarjolla, sillä ihmisiä on ollut vain murto-osa nykyisestä samalla, kun riistan määrä on ollut moninkertainen nykyiseen nähden.

Luksus/yleellisyys on eri asia kuin olemassaolo. Toki voi noinkin sanailla, että ruoan esiintyminen on yleellisyyttä, mutta sen väitteen tarkkailu vaatii jo satojen tuhansien vuosien ruoan esiintymisen tilastointia suvun ympäristössä. Kyseenalainen rinnastus elävien näkökulmasta.

Liharuoka on ihmiselle hyvää ja terveellistä. Niin on marjatkin ja hedelmät ja juurekset. Ei ne ole luksusta, ne on vain ruokaa.

Eino P. Keravalta

Siviilitarkkailija:

QuoteEi todellakaan ole ollut lihaa hyvin tai säännöllisesti.  Vihje:  yrittäkääpä keksiä luonnosta (oikeasta sellaisesta) kivikauden jääkaappi! Liha on ollut ja on luksus- ja kausituote.

Vasta jääkaappi muutti käsityksen ja lihan saatavuuden.

Miten niin liha on ollut kausituote? Lentävätkö jänikset Kuuhun kesäksi?

Mihin jääkaappia tarvitaan, kun lihan voi kuivattaa? Sitä paitsi eivät menneisyyden kansat niin tyhmiä ole kuin helposti luullaan: rakensivat pyramiditkin, mihin emme edes nykyisin pystyisi.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

kelloseppä

Quote from: siviilitarkkailija on 26.01.2015, 18:38:18
Quote from: Eino P. Keravalta on 26.01.2015, 18:30:42
Quote from: wjp on 26.01.2015, 18:26:34
Eikka Liha on aina ollut luksusruokaa ja tulee aina olemaan. Luin jutun ja mielestani siina ei ollu mitaan erityisen vihreaa. Wanha P

Kaikki ruoka on tietenkin luksusta silloin, jos ruokaa ei ole. Ihmiskunnan historiassa liharuokaa on pääsääntöisesti ollut hyvin tarjolla, sillä ihmisiä on ollut vain murto-osa nykyisestä samalla, kun riistan määrä on ollut moninkertainen nykyiseen nähden.

Ei todellakaan ole ollut lihaa hyvin tai säännöllisesti.  Vihje:  yrittäkääpä keksiä luonnosta (oikeasta sellaisesta) kivikauden jääkaappi! Liha on ollut ja on luksus- ja kausituote.

Vasta jääkaappi muutti käsityksen ja lihan saatavuuden.

Nim. siviilitarkkailijalta hyvä huomio, vaikka kala (ja muut syötävät vesielukat) muodostavat, ainakin yleisellä tasolla, jonkinmoisen poikkeuksen tästä.

Onko kala (tai esim. äyriäiset) lihaa on sitten aivan toinen kysymys, kuten myös lihan (ja kalan) kuivaaminen.

Roope

Quote from: Mehud on 26.01.2015, 18:27:22
Miksi normaaliruoasta pitää tehdä luxusruokaa nostamalla sen hintaa? Kyllä luxus muodostuu aivan muilla perusteilla. Samalla perusteella mämmistäkin voidaan tehdä joidenkin silmissä luxusruokaa, vaikka sitähän se on hinnasta riippumatta.

Quote"Kotimaiset särkipuikot, särkipullat ja särkiherkku tomaatilla tulisi tuoda sekä gourmet-ravintoloiden pöytiin että ruokakauppoihin ja joukkoruokailuun."
Maabrändivaltuuskunta: Suomesta maailman ongelmanratkaisija
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Marius

Korkeasaaren uudelle johtajalle on noussut luxus päähän.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

foobar

Quote from: Roope on 26.01.2015, 18:50:02
Quote from: Mehud on 26.01.2015, 18:27:22
Miksi normaaliruoasta pitää tehdä luxusruokaa nostamalla sen hintaa? Kyllä luxus muodostuu aivan muilla perusteilla. Samalla perusteella mämmistäkin voidaan tehdä joidenkin silmissä luxusruokaa, vaikka sitähän se on hinnasta riippumatta.

Quote"Kotimaiset särkipuikot, särkipullat ja särkiherkku tomaatilla tulisi tuoda sekä gourmet-ravintoloiden pöytiin että ruokakauppoihin ja joukkoruokailuun."
Maabrändivaltuuskunta: Suomesta maailman ongelmanratkaisija

Onkohan maabrändivaltuuskunnalle tullut mieleen sellainen mahdollisuus että ravintoloidenpitäjät olisivat sankoin joukoin tehneet tämän jo itse, jos kyseessä olisi tosiaan moinen ihmeitä tekevä premium-herkku?
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Leso

Quote from: foobar on 26.01.2015, 17:59:51[...] Sen sijaan että he ikinä puhuisivat maailman väestön pitkän tähtäimen laskemisesta esimerkiksi miljardiin (jolla se tulisi lajina mitä varmimmin toimeen), he haluavat sen nousevan rajatta koska Afrikassa osataan lisääntyä, muttei juuri muuta osatakaan.

[...]

Voisiko virheiltä mennä sekaisin väestönkasvu ja eläintarha?
Eikös eläintarhoissa pyritä lisäämään uhanalaisten tai jopa melkein kadonneiden lajien kantaa?
Parhainta olisi, jos tällä toiminnalla jonkin eläinlaji voitaisiin elvyttää luonnossa niin, että koko kanta alkaisi elää omin voimin ja eväin.


QuoteHellström harkitsee karitsan tilaamista, mutta kuullessaan sen olevan uusiseelantilaista, valitsee kuitenkin alkuruoaksi Peltola Blue –juustoista crème bruléeta ja punajuurisalaattia ja pääruoaksi herkkutatti- ja kurpitsarisottoa vuohenjuustolla. Juomaksi valikoituu espanjalainen kuohuviini Campo Viejo Cava Brut Reserva.

---

Ravintolatoiminta on ajankohtainen aihe myös Korkeasaaressa. Sitä halutaan profiloida uudelleen, ja paikkoja kilpailutetaan.

– Toivon, että tulevaisuudessa ihmiset voisivat tulla meille ravintoloidenkin takia. Miljöö on niin hieno. Haluaisin, että ihmiset voisivat istua kahvilassa ja katsella eläimiä. Tämä on tavallaan paluu alkuun, sillä alun perin Korkeasaaren toiminta käynnistyi ravintolalla, Hellström kertoo.

Taisi tulla Korkeasaaren johtajan painotukset selväksi.
Semmoista vain-pikkusormi-pystyssä-meininkiä.
Kyllä ne elukat on siellä kuitenkin pääasiassa, arvon johtajatar, ei sun ja sun kavereiden brunssi-, lounas- tai illallispikkukiva.

Hyvä, että se yks uusiseelantilainen karitsa sai pitää henkensä tässä globaalissa maailmassa!
Malja Campo Viejo Cava Brut Reservaa sille!  :flowerhat:
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Eino P. Keravalta

Taidanpa mennä ensi kesänä Korkeasaareen lasten kanssa. Voisimme käydä samalla syömässä siellä ravintolassa. Tilaamme toki kaikki lihaa. Äänestämme lompakolla.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

väliaika

Quote from: Leso on 26.01.2015, 19:12:42
Semmoista vain-pikkusormi-pystyssä-meininkiä.
Kyllä ne elukat on siellä kuitenkin pääasiassa, arvon johtajatar, ei sun ja sun kavereiden brunssi-, lounas- tai illallispikkukiva.

Hyvä, että se yks uusiseelantilainen karitsa sai pitää henkensä tässä globaalissa maailmassa!
Malja Campo Viejo Cava Brut Reservaa sille!  :flowerhat:

Meillä on aina ollu omat eväät mukana Korkeasaaressa.
Ensi kesänä ehkä pitää opettaa lapset syömään Malja Campo Viejo Cava Brut Reserva tai jättää väliin.

foobar

Quote from: Leso on 26.01.2015, 19:12:42
Malja Campo Viejo Cava Brut Reservaa sille!  :flowerhat:

Tuo tuote on muuten kansainvälisillä markkinoilla hinnaltaan luokkaa kympin pullo. Ei bulkkikuraa, muttei kovin kummoistakaan. Tätä varmasti valmistetaan isolla tilapinta-alalla.

Luksusta siitä toki saadaan aikaan, kun siihen lisätään Suomen alkoholivero, arvonlisävero, ravintolan pyörittämiseen liittyvät kustannukset ja ravintoloiden viinihinnoittelun kartellimainen tyyli. Sillä voi rouva Korkeasaaren rouva jo vähän nostaakin nokkaansa yläviistoon.

Jotenkin tällä kaikella sitten se maailma pelastuu.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Joker

Omastani mielestäni lammas maistuu villapaidalle, karitsa ei mutta silti en halua syödä lapsilammasta. Enkä vasikkaa koska nuorena teuraaksi vietyjen eläinten syöminen tuntuu jostain syystä julmalta. Tämä ei tietenkään koske broileria, koska ei kukaan halua syödä sitkeää kanaa.

Korkeasaaren ravintolaan voisi kehitellä vähän eksoottisemman menun, jossa voisi nauttia samojen eläinten lihaa, joita juuri hämmästeli aitauksissa. Esim. hirvi ja karhu ovat ihan mainstreamia. Lisäksi voitaisiin tarjoilla hyljettä, antilooppia ja miksei kameliakin? Flamingo voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto kalkkunalle.

Eläinsuojelijoille ja muille höperkuukkeleille voitaisiin kertoa että elikot kuolivat luonnollisen kuoleman ja niiden syöttäminen persupunaniskoille tulee halvemmaksi kuin maallisten jäännösten lennättäminen niiden alkuperämaahan Porneoon tai Afrinkan savanneille haudattavaksi.
Shaving primate Fahad Firas - Pelastakaa sotalapsi Fahad Firas

Haplotaxida

Luvut hävikistä ovat oikeasti vain suuntaa antavia, eikä niistä vuotuista tosiasiallista hävikkiä voi laskea keskimääräisesti kunkin kohdalle. Tutkimuksissa on monenlaisia rajoitteita ja heikkouksia. Varmaa on se, että hävikkiä on ja toisilla se on suurempaa kuin joillain muilla. Kukin voi sitten miettiä, että kuinka paljon sitä on omalla kohdallaan ja minkälaista, esim. keitetäänkö perunoita jatkuvasti liikaa, eikä ylijäämästä tehdä mitään. Biojätteen osuus noissa MTT:n tutkimuksissa eritellään pois:

Quote.. Kotitalouksien osalta tutkittiin vältettävissä olevaa ruokahävikkiä, eli kaikkea sitä poisheitettyä ruokaa ja raaka-ainetta, joka olisi voitu jossain vaiheessa säilyttäen tai valmistaen syödä. Muuta biojätettä kuten kahvinporoja, hedelmien kuoria tai luita ei tutkimuksessa mitattu. Nestemäisistä elintarvikkeista mukana oli vain maito, koska kaikkien nesteiden mittaus arvioitiin osallistujille liian hankalaksi. ..

- Foodspill 2010-2012 -hankkeen loppuraportti (MTT, pdf)
- Kuru 2011-2013 -hankkeen loppuraportti (MTT, pdf)

Mutta tämä nyt menee aiheen vierestä.
THL - Turhuuden ja huolettomuuden laitos

siviilitarkkailija

Quote from: Eino P. Keravalta on 26.01.2015, 18:47:25
Siviilitarkkailija:

QuoteEi todellakaan ole ollut lihaa hyvin tai säännöllisesti.  Vihje:  yrittäkääpä keksiä luonnosta (oikeasta sellaisesta) kivikauden jääkaappi! Liha on ollut ja on luksus- ja kausituote.

Vasta jääkaappi muutti käsityksen ja lihan saatavuuden.

Miten niin liha on ollut kausituote? Lentävätkö jänikset Kuuhun kesäksi?

Mihin jääkaappia tarvitaan, kun lihan voi kuivattaa? Sitä paitsi eivät menneisyyden kansat niin tyhmiä ole kuin helposti luullaan: rakensivat pyramiditkin, mihin emme edes nykyisin pystyisi.

Pih...pyramidi rakennettiin MAATALOUSYLIJÄÄMÄLLÄ EI LIHALLA! Arkeologiassa on harvoja yhtä tarkkaan tutkittuja asioita kuin pyramidinrakentajien ruokavalio.  Vilja ruokki pyramidinrakentajien vatsat ja viljasta ( taaleleista viiniä)  tehtiin olutta että tekeminen olisi hauskempaa.

Älä sotke NÄENNÄISTÄ yltäkylläisyyttä TOSIASIALLISEEN nälkään. Ihmiskunnan historia on täynnä esimerkkejä jopa kuninkaan riistametsän vieressä nälkään kuoleviin alamaisiin. Edes maatalouden mahdollistama karjanhoito ei muuttanut oloduhteita lihan säilyttämiseen otollisemmiksi. Tullaan nimittäin suolaan ja sen saatavuuteen. Suola on ollut järkyttävän kallista.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Hirvensalmen kuha

Quote from: Marius on 26.01.2015, 18:52:59
Korkeasaaren uudelle johtajalle on noussut luxus päähän.

Jutussa kerrotaan, että valistunut trenditantta kurvaa fillarilla ravinteli  Allotrian eteen. Sitten juttu kertoo, mitä jännää se oikein syökään ja juomaksi otetaan ns. normaalit ruokajuomat. :flowerhat:

Nami maiskis:
"Alkuruoka: Crème brulée ja punajuurisalaatti."
"Pääruoka: Herkkutatti- ja kurpitsarisotto vuohenjuustolla."
"Juomaksi valikoituu espanjalainen kuohuviini Campo Viejo Cava Brut Reserva."

Kuvissa näkyy muodikas vihertanttaheitto ja fillarista ei kerrota mitään, mutta oletan sen olevan city-pyörä, koska muutoin sillä ei kehtaisi kurvailla näyttävästi ravintelin eteen.

Tässä kuvassa ei ole mitään väärin. Tämä on kaikki mitä ihmisten pitää tietää korkeasaaren uudesta johtajasta. Eli mitä se syö ja juo ja millä se ajelee ja minkälainen tukka sillä on.

Kyllä on piristävää. Vanhaan pahaan aikaa Ilkka Koivisto tuli telkkariin tai lehtiin kertomaan lapsille paikallisten eläinten sun muiden olemisista ja tekemisistä. Ilkka oli ihan turha jätkä, sillä koskaan se ei kertonut mitään tärkeää, eli mitä se söi ja joi kuvien kanssa ja millä se liikuskuskeli ja tukkatyylin ja perheen esittelykin pääsi unohtumaan. Lisäksi se ei erikseen käynyt kertomassa, jos se mahdollisesti koki oudoksi jonkin ruuan jaottelun.

Hyvä että moisesta vanhasta pahasta ajasta päästiin ja tilalle saatiin vahva, nokkela, rohkea, tyylikäs, trendikäs, menestyksellinen sekä rohkea, nokkeja ja trendikäs nainen.
Rohkea, nokkela ja trendikäs on listassa kaksikertaa, koska se on niin rohkea, nokkela ja trendikäs.

Minä se vaan kuitenkin haluaisin tietää, että kuka tuon tantan pöperöt ja kuoharit maksoi? Menikö lehden piikkin vai korkeasaaren edustustililtä vai maksoiko tantta ihan omasta kukkarosta?
- Kaikkea kivaa kaikille, varsinkin minulle. Ja oikeastaan muilla ei ole niin väliä.

Leso

Quote from: Joker on 26.01.2015, 19:22:22[...] Korkeasaaren ravintolaan voisi kehitellä vähän eksoottisemman menun, [...]

On muuten brillijantti idea!
Jumankau sitä kotimaisten ja ulkomaalaisten vierailijoiden määrää, kun tarjolla ois lumileopardia.
Villisiat, karhut ja kengurut on siis nii-in lääst siison.  :flowerhat:
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Nuivake

Korkeasaaren johtajatar voisi muuttaa ne elukkansakin kasvisdieetille. Kaikki.
Tai laittaa kaikki elukat samaan tilaan ja katsoa, ketkä jää viimeisiksi ja mikä niille maistuu.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Eino P. Keravalta

Jos Korkeasaaren ravintolassa voisi saada pandaa, se olisi aika luxusta.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

väliaika

Ilkka Koivisto oli mukavanoloinen mies.
Hyvä ääni ja isällinen ote luontoon.

Ilkka ei valitettavasti koskaan ymmärtänyt, että ihmislaji on rottalaji ja pahojakin rottarotuja on.