News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2013-07-26 MT: ”Merkittävä osa lihasta rikollisjärjestöjen hallussa”

Started by törö, 26.07.2013, 07:43:04

Previous topic - Next topic

törö

Quote"Merkittävä osuus eurooppalaisista lihamarkkinoista on järjestäytyneen rikollisuuden hallussa tai toimii pimeillä markkinoilla. Ei ihme, että meidän laatutuotantomme on ollut vaikea pärjätä", MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

Kuopion nautaparlamentissa torstaina puhuneen Juha Marttilan mukaan suomalaisen tuotannon laadusta ei ole tingitty, vaikka liha-alalla on eletty monta vaikeaa vuotta.

"Viime aikojen tuoteväärennösskandaalit ovat paljastaneet, että kilpailuympäristö on epäterve. Nyt on muutoksen paikka."

"Kuluttajat tiedostavat asian ja viranomaisetkin ovat ryhtyneet toimiin. Läpinäkyvälle tarjontaketjulle ja huipputuotteelle on lopulta aika saada niille kuuluva hinta."

Marttila kannustaa lihantuottajia edelleen punnertamaan vastatuuleen ja keskittymään laatuun, monipuoliseen tarjontaan ja eläinten hyvinvointiin.

Hän korostaa, että yrittäjä on tilan tärkein tuotantoresurssi, josta on pidettävä hyvää huolta.

"Jaksamisasiat menevät käsi kädessä talouden kanssa", Marttila muistuttaa. Myös byrokratia syö jaksamista.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/merkitt%C3%A4v%C3%A4-osa-lihasta-rikollisj%C3%A4rjest%C3%B6jen-hallussa-1.43971

Sanna78

Suomalaisesta perspektiivistä: Onko keskustapuolue rikollisjärjestö? Jos on, niin tulisi selvittää kuinka iso osa Suomen lihantuotannosta on rikollisjärjestöjen jäsenten hallussa.

Faidros.

Millainen liha on helpoin väärentää? Se on halal-liha. Sitä kun ei pysty (maultaan, rakenteeltaan)todistamaan väärennetyksi millään. Tämä asia tuli keskusteluun, kun naureskelimme entisen lihatukkurin kanssa uusmuslimin haastattelulausunnosta, jossa väitettiin halal-lihan olevan maultaan parempaa.
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että maailman eniten väärennetty liha on Uusi-Seelannin halal-lammas.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Lahti-Saloranta

Quote from: Faidros. on 27.07.2013, 07:50:47
Millainen liha on helpoin väärentää? Se on halal-liha. Sitä kun ei pysty (maultaan, rakenteeltaan)todistamaan väärennetyksi millään. Tämä asia tuli keskusteluun, kun naureskelimme entisen lihatukkurin kanssa uusmuslimin haastattelulausunnosta, jossa väitettiin halal-lihan olevan maultaan parempaa.
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että maailman eniten väärennetty liha on Uusi-Seelannin halal-lammas.
Onkohan musu seurannut kissan puuhia kun se kiusaa pyydystämäänsä hiirtä ennen ateriaansa. Väittävät että hiiren liha tulisi mureammaksi kun siihen pääsevät vaikuttamaan stressihormoonit. Miltähän maistuisi härän liha jos sitä ennen teurastusta piestäisiin ja kidutettaisiin päivittäin muutama viikko ennen teurastusta ja lopuksi juoksutettaisiin hengiltä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Faidros.

Quote from: Lahti-Saloranta on 27.07.2013, 08:19:54
Quote from: Faidros. on 27.07.2013, 07:50:47
Millainen liha on helpoin väärentää? Se on halal-liha. Sitä kun ei pysty (maultaan, rakenteeltaan)todistamaan väärennetyksi millään. Tämä asia tuli keskusteluun, kun naureskelimme entisen lihatukkurin kanssa uusmuslimin haastattelulausunnosta, jossa väitettiin halal-lihan olevan maultaan parempaa.
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että maailman eniten väärennetty liha on Uusi-Seelannin halal-lammas.
Onkohan musu seurannut kissan puuhia kun se kiusaa pyydystämäänsä hiirtä ennen ateriaansa. Väittävät että hiiren liha tulisi mureammaksi kun siihen pääsevät vaikuttamaan stressihormoonit. Miltähän maistuisi härän liha jos sitä ennen teurastusta piestäisiin ja kidutettaisiin päivittäin muutama viikko ennen teurastusta ja lopuksi juoksutettaisiin hengiltä.

Kyllä tuossa jokin perä voi olla. Sanotaanhan, että Koreassa paras teuraskoira on hakattu kepillä hengiltä, juuri maun vuoksi.
Myöskin valkohäntäpeuraa (vai oliko se -kauris nykyään?) ei pitäisi ampua pakojuoksussa, vaan paikoilleen.
Ehkä jollain aktiivimetsästäjällä on parempaa tietoa?

Muutakin tulee mieleen erään uskonnon suosimasta kiusattu liha on parempaa-aatteesta, mutta en laita sitä tähän ketjuun.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Agentti

Tuli aiheesta mieleen..  ;D
(http://fttss.files.wordpress.com/2009/12/patch-adams_-199820.jpg)

Pietari

Quote from: Lahti-Saloranta on 27.07.2013, 08:19:54
Quote from: Faidros. on 27.07.2013, 07:50:47
Millainen liha on helpoin väärentää? Se on halal-liha. Sitä kun ei pysty (maultaan, rakenteeltaan)todistamaan väärennetyksi millään. Tämä asia tuli keskusteluun, kun naureskelimme entisen lihatukkurin kanssa uusmuslimin haastattelulausunnosta, jossa väitettiin halal-lihan olevan maultaan parempaa.
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että maailman eniten väärennetty liha on Uusi-Seelannin halal-lammas.
Miltähän maistuisi härän liha jos sitä ennen teurastusta piestäisiin ja kidutettaisiin päivittäin muutama viikko ennen teurastusta ja lopuksi juoksutettaisiin hengiltä.
Stressaamalla eläintä saadaan aikaiseksi niinsanottua 'tervalihaa', joka ei kuulemma ole ollenkaan hyvää. Juuri tämän takia teurastamoilla eläimen annetaan kuljetuksen jälkeen aikansa rauhoittua ennen teurastusta.
Oppini tosin ovat peräisin 80-luvun alkupuolelta, asiat novat saattaneet muuttua.

ilmari3.

Quote from: Pietari on 27.07.2013, 12:48:38
Quote from: Lahti-Saloranta on 27.07.2013, 08:19:54
Quote from: Faidros. on 27.07.2013, 07:50:47

Miltähän maistuisi härän liha jos sitä ennen teurastusta piestäisiin ja kidutettaisiin päivittäin muutama viikko ennen teurastusta ja lopuksi juoksutettaisiin hengiltä.
Stressaamalla eläintä saadaan aikaiseksi niinsanottua 'tervalihaa', joka ei kuulemma ole ollenkaan hyvää. Juuri tämän takia teurastamoilla eläimen annetaan kuljetuksen jälkeen aikansa rauhoittua ennen teurastusta.
Oppini tosin ovat peräisin 80-luvun alkupuolelta, asiat novat saattaneet muuttua.

"Tervaliha" on meilläpäin stressilihaa. Pitkät kuljetusmatkat teurastamolle "korkealaitaisella", kyllä elukka sen tajuaa mihin on matka. Elukka kusee lihansa, adrenaliinia erittyy. En ole eläinlääkäri, perimätietoa tämä lihan kuseminen on isovanhemmilta.

Silloin kun aikoinani söin punaista lihaa, ostin Ranskan-retkilläni ainoastaan onnellisen possun leikkeitä (tulee vielkin ves kielel, ja se pehmeä sivuläski).  Onnelliset possut ennen teurastusta  pidettiin pikku-tiloilla umpikännissä omppuviinillä, marinointi ja stressin poisto alkoi siis hyvissä ajoin.

slobovorsk

Rikollisjärjestötkö olisivat diversifioineet perinteisemmästä lihakaupasta syötävänkin lihan puolelle  :-*
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.