News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2014-11-03 IS: Turkkilainen maahanmuuttaja tienasi kebabilla 2 450 000 euroa

Started by Sunt Lacrimae, 03.11.2014, 11:58:15

Previous topic - Next topic

guest3656

Quote from: foobar on 04.11.2014, 17:24:03

Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa.

Toivottavasti nämä eivät ole ne kuuluisat viimeiset loppusanasi.

P.S. Käyn myös itse joskus kebabilla täällä.

sivullinen.

Quote from: foobar on 04.11.2014, 17:24:03
Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa.

Minä kuvittelen samoin. Vartaassa grillattu kebab-liha on heti upporasvassa paistetujen ranskalaisten jälkeen vähiten bakteereita sisältävä osa kebab-annoksessa. Salaatti ja kastike saattavat kuumina kesäpäivinä näyttää epäilyttäviltä. Verrattuna jo harvinaisiksi käyviin huoltoasemien koko päivän seisoneisiin ja kaikkien sörkkimiin lounaspöytiin, eivät nekään erityistä huolta herätä -- eikä huoltoasemien lounaspöydissäkään hygienian puute ole minkään asteen ongelma.

Julkisen sektorin kouluruokailut ja muut laitosruokailut ovat selvästi suurempi ongelma. Niistä ei kuitenkaan saa puhua, koska sosialismi. Siellä on kaikki pykälät ja viranomaisvaatimuspaperit kunnossa. Mutta kun on ostettu halvinta mahdollista, on perunoissa mustia ituja sisällä ja ruokia kierrätetään pitkin kaupunkeja. Sairaaloissa on toiminta parempaa, mutta silti siellä on suurimmat ongelmat: Terveelle ihmiselle kelpaa paljon "epähygienisempi" ruoka kuin sairaalle. Mamujen hygienia tasoa valiteltaessa kannattaa myös kiinnittää huomio ennemmin kouluruokaloihin, joissa likaiset kädet viilettävät linjastoa pitkin, kuin ravintoloihin. Mutta edes kouluissa ei ole ruuan epähygienisyys ongelma -- viranomaisvalvonta ja hygieniavaatimukset ovat.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

ArtturiE

Quote from: niemi2 on 03.11.2014, 13:02:27
Jos maahanmuuttomme olisi tälläistä, niin emme kävisi tälläistä keskustelua. Maahanmuuttoteollisuuden väki olisi työllistynyt yhteiskuntaa hyödyttäviin ammatteihin ehkäpä juuri näiden maahanmuuttajien firmoihin yksityiselle sektorille, maahanmuuttajien holhoamisen sijaan.

Tähän kyseiseen tapaukseen puuttumatta erityisesti, mutta yleisesti ravintola-alan kehitykseen Suomessa:

Vähiin on menneet suomalaisten omistamat ruokapaikat, varsinkin grillit.  Lähes kaikki turkkilaisten hallussa, omivat myös pizza-kulttuurin itselleen, joka on vahvasti Italiaan liittyvä, vaikkakin nykyisin maailmanlaajuinen ilmiö.  Siksi suosin, jos mahdollista , aitoa italialaista ruokakulttuuria.

Vakkakin on hyvä, että työllistyvät itse, ei pidä unohtaa yhteiskunnan tukia näille yrittäjille ja suurten sukujen mahdollistamaa työvoimareserviä.  Kaikki ei välttämättä mene "kassan kautta".
Lähipiirissäni on henkilö, joka on työskennellyt turkkilaisen omistamassa pizzeriassa.  Keskimäärin joka toinen työpäivä oli verollinen, joka toinen "pimeänä".  Tekee gutaa kilpailukyvylle varmasti!

Mutta media rakastaa näitä menestystarinoita, ne ruokkivat mediaa pitkään.
Tuskin maltan odottaa Hyysärin liitettä kyseisestä yrittäjästä.
Peace. And that really has nothing to do with islam.
-Pat Condell
Jussi Halla-aho pääministeriksi 2019
Laura Huhtasaari presidentiksi 2024
Giorgia Meloni http://www.fratelli-italia.it
Matteo Salvini http://www.leganord.org

"keskiaasialainen"


Monokulttuuri FM
https://www.youtube.com/channel/UCXDMEjhhzvzqJQvXUPWVXfA

Luotsi

Eikös nyt olisi tärkeätä tutkia kuinka suoritettiin Güzelin kotoutus, niin saadaan näitä menestystarinoita ihan liukuhihnalta  :o
*** Kommunismi toimii mainiosti - muurahaisilla ***

Lahti-Saloranta

Eikös Kassi-Ali tienannut enemmän sillanrakennusprojektillaan. Alin tienestejä ei vain liiemmalti hehkuteltu mediassa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

jumahul

Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.

Tähän on kai vastaus se inflaation kokenut R-sana. Kyllä sitä tällä foorumilla esiintyy, vaikka onkin aika vähäistä.

Samat tyypit on etsimässä jotain negatiivista ja julistamassa vähintäänkin veronkiertoa vaikka ketjussa olisi kyse mamuista positiivisessa mielessä.

nollatoleranssi

Quote from: foobar on 04.11.2014, 17:24:03
Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa. Joku oikea alan asiantuntija (suomeksi: alan lainsäädännöstä perillä oleva mikrobiologi) voisi kommentoida näitä lukuja ja niiden tulkintaan liittyviä kysymyksiä tarkemmin.

Quote2012 Näytteitä otettiin yhteensä 200 eri pizzeriasta. Näytteistä 117 oli kypsiä lihatuotteita ja 83 kasviperäisiä elintarvikkeita kuten herkkusieniä tai ananasta. Kaikista tutkituista näytteistä 67 prosenttia oli hygieeniseltä laadultaan hyviä, 16 välttäviä ja 17 prosenttia huonoja.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288620697605.html

QuoteHatakan mukaan hygieniaongelmat koskevat pääsääntöisesti vain raakaa
jauhelihaa, sillä haitalliset mikrobit kuolevat huolellisen kypsennyksen
aikana. Kebab-liha on kuitenkin tässä suhteessa ongelmatuote. - Kun pinnalta
kypsää lihaa viilletään, sisältä valuva raaka lihasneste voi saastuttaa
kypsänkin lihan, Hatakka selvittää.


http://www.ruokatieto.fi/uutiset/kebab-lihan-hygieeninen-laatu-usein-huono

Mielestäni näitä mittauksia pitäisi tehdä useamminkin kuin "kerran vuodessa, jos sitäkään". Jostakin syystä asiaan on kovin vähän kiinnitetty huomiota, vaikka aikaisemminkin on asiasta ollut julkisuudessa puhetta... Sama juttu kaikkien ravintoloiden ruoassa, vaikka yleisöhän sen lopulta päättää mitä ostetaan ja mitä ei.

Hyvä huomioida pari seikkaa eli kypsentämisellä itsellään voidaan tuhota paljon lihassa olevia haitallisia mikrobeja. Vaikka sitä lihaa olisi sanamukaisesti kellutettu p****:ssa niin sopivasti huuhtelemassa ja kypsennettynä valtaosa haitallisista mikrobeista on voinut hävitä siitä. Normaalin ihmisen bakteeristo kestää myös varsin hyvin "pilaantuneitakin" tuotteita, jo taustalla ei ole mitään ruoka-aineallergioita ja muita sairauksia, joille nuo tuotteet voivat olla erittäinkin haitallisia.

Olet tietysti oikeassa siinä, että Suomessa ollaan yleensä tarkkoja määräysten kanssa ja raja-arvot on tietoisesti laitettu mahdollisimman pieniksi. Se ei kuitenkaan poista taustalla olevia ongelmia.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

nollatoleranssi

Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.

Pikaruokabisnekselle kilpailu on aina hyvä juttu ja sitä samaa kilpailua tarvittaisiin ruokakauppa-alalla ylipäätään. Ei ole vaikeaa arvata, että hinnat olisivat nousseet merkittävästi enemmän ilman nykyistä kilpailutilannetta. 6€/12€:n pizza on vakiintunut hintatasoksi, kun muuten tuo saattaisi olla 10€/20€-hintaluokassa.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

ArtturiE

Makuasia, mutta itse pidän enemmän aidosta, italialaisesta pizzasta.  Sitä vaan on jo vaikea löytää Suomesta, kun joka paikassa myydään sitä 5€:n kumijuusto-mössöpizzaa.
Peace. And that really has nothing to do with islam.
-Pat Condell
Jussi Halla-aho pääministeriksi 2019
Laura Huhtasaari presidentiksi 2024
Giorgia Meloni http://www.fratelli-italia.it
Matteo Salvini http://www.leganord.org

"keskiaasialainen"


Monokulttuuri FM
https://www.youtube.com/channel/UCXDMEjhhzvzqJQvXUPWVXfA

Hannu Niemi

Quote from: ArtturiE on 04.11.2014, 18:57:53
Quote from: niemi2 on 03.11.2014, 13:02:27
Jos maahanmuuttomme olisi tälläistä, niin emme kävisi tälläistä keskustelua. Maahanmuuttoteollisuuden väki olisi työllistynyt yhteiskuntaa hyödyttäviin ammatteihin ehkäpä juuri näiden maahanmuuttajien firmoihin yksityiselle sektorille, maahanmuuttajien holhoamisen sijaan.

Tähän kyseiseen tapaukseen puuttumatta erityisesti, mutta yleisesti ravintola-alan kehitykseen Suomessa:

Vähiin on menneet suomalaisten omistamat ruokapaikat, varsinkin grillit.  Lähes kaikki turkkilaisten hallussa, omivat myös pizza-kulttuurin itselleen, joka on vahvasti Italiaan liittyvä, vaikkakin nykyisin maailmanlaajuinen ilmiö.  Siksi suosin, jos mahdollista , aitoa italialaista ruokakulttuuria.

Vakkakin on hyvä, että työllistyvät itse, ei pidä unohtaa yhteiskunnan tukia näille yrittäjille ja suurten sukujen mahdollistamaa työvoimareserviä.  Kaikki ei välttämättä mene "kassan kautta".
Lähipiirissäni on henkilö, joka on työskennellyt turkkilaisen omistamassa pizzeriassa.  Keskimäärin joka toinen työpäivä oli verollinen, joka toinen "pimeänä".  Tekee gutaa kilpailukyvylle varmasti!

Mutta media rakastaa näitä menestystarinoita, ne ruokkivat mediaa pitkään.
Tuskin maltan odottaa Hyysärin liitettä kyseisestä yrittäjästä.

Kävin reilu viikko sitten hakemassa pizzan. Maksoin käteisellä tasarahan. Kaveri laittoi kolikot kassan vieressä olevaan muovikuppiin. Näin, kuinka hän tulosti pienen palan tyhjää kuittia, ruttasi sen ja laittoi roskikseen.

"ensisijaisesti hyysäreinä ja mokuttajina. Toissijaisesti ollaan Bilderbergin tahdottomia sätkynukkeja. Jos aikaa jää, niin toimitaan myös natottajina, kukkiksina, stalinisteina ja ek:n juoksupoikina."
Miska Rantanen kysymykseeni tiedonvälittäjä vai mielipidevaikuttaja

ArtturiE

Quote from: Hannu Niemi on 04.11.2014, 22:52:15

Kävin reilu viikko sitten hakemassa pizzan. Maksoin käteisellä tasarahan. Kaveri laittoi kolikot kassan vieressä olevaan muovikuppiin. Näin, kuinka hän tulosti pienen palan tyhjää kuittia, ruttasi sen ja laittoi roskikseen.

Ei kysynyt että tarvitsetko kuittia?  Olisit vaatinut kirjoitetun kuitin kahtena kappaleena  ;D
Peace. And that really has nothing to do with islam.
-Pat Condell
Jussi Halla-aho pääministeriksi 2019
Laura Huhtasaari presidentiksi 2024
Giorgia Meloni http://www.fratelli-italia.it
Matteo Salvini http://www.leganord.org

"keskiaasialainen"


Monokulttuuri FM
https://www.youtube.com/channel/UCXDMEjhhzvzqJQvXUPWVXfA

Hannu Niemi

Quote from: ArtturiE on 04.11.2014, 23:18:15
Quote from: Hannu Niemi on 04.11.2014, 22:52:15

Kävin reilu viikko sitten hakemassa pizzan. Maksoin käteisellä tasarahan. Kaveri laittoi kolikot kassan vieressä olevaan muovikuppiin. Näin, kuinka hän tulosti pienen palan tyhjää kuittia, ruttasi sen ja laittoi roskikseen.

Ei kysynyt että tarvitsetko kuittia?  Olisit vaatinut kirjoitetun kuitin kahtena kappaleena  ;D


Sitä ei kysytty, se kysyttiin, haluanko oreganoa :D

Koko kuvio oli niin ilmiselvä, teki valehtelematta mieli kysyä että mikä piip pointti sillä tyhjän kuitin roskiin laittamisella oikein on. Tuskin sokeaksi luuli...

Kyseisessä paikassa myydään myös hanaolutta yms. sen huomion pizzaa odottaessani tein, että sinä aikana ostetuista alkoholeista löivät kassaan kaikki ostokset.
"ensisijaisesti hyysäreinä ja mokuttajina. Toissijaisesti ollaan Bilderbergin tahdottomia sätkynukkeja. Jos aikaa jää, niin toimitaan myös natottajina, kukkiksina, stalinisteina ja ek:n juoksupoikina."
Miska Rantanen kysymykseeni tiedonvälittäjä vai mielipidevaikuttaja

FadeAway

Onnittelut Ceylan Güzelin menestyksestä. Löysi kasvavan alan ja ei alkanut itse sähläämään, vaan lähti myymään naudanlihaa sadoille kebab-kiskoille.

Ei näillä verotuloilla taideta maksaa päivän menoja, joita pakolaisista ja turvapaikanhakijoista aiheutuu.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

ElenaDaylights

2 4500 000e on hyvä potti ja en epäile etteikö mies olisi sen ansainnut. Jotenkin pulpahti mieleen, olisiko tämän vanavedessä tullut rajan yli kullankaivajia, jotka todella aikoivat tehdä saman tilin Suomen kokoisella markkina-alueella kun yksi onnekas on siinä onnistunut. Tiheästi näitä Pitserioita on kulmat täynnä ja yrittäjät vaihtuvat viikottain. Bisnes ei rakennu kopioimalla ja toisia epäterveellä kilpailulla näivettämällä, mutta sen ne aina tekevät...
hei punakommarit, minkä kenttäoikeuden päätöksellä? mehän ollaan metsässä!