News:

Ihan vaan ystävällisenä vihjeenä väliaikaisia sähköposteja tai muuten keksittyjä osoitteita käyttäville rekisteröityneille, osoitteen pitäisi olla toimiva tai muuten ette saa koskaan tunnustanne auki.

Main Menu

2014-11-03 IS: Turkkilainen maahanmuuttaja tienasi kebabilla 2 450 000 euroa

Started by Sunt Lacrimae, 03.11.2014, 11:58:15

Previous topic - Next topic

Onkko

Quote from: Golimar on 03.11.2014, 16:51:52
Ceylan Güzel ei olisi menestynyt Suomessa ilman mamutusta ja mamukebappiloiden ja pizzerioiden epäreilua kilpailua joka ajoi suomalaiset pois alalta.

Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.

Atte Suomalainen


kriittinen_ajattelija

Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:15:30
(naps)
Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.
Epäreilua lähinnä siinä mielessä, kun vertaa kebab paikkojen ruokaa ja suomalaisten grillien ruokaa keskenään. Ei mikään ihme että kebab paikat ovat pärjänneet niin hyvin.....
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Jari Leino

Tietyllä tavalla enteellistä. Tässä meillä on nyt maailmanhistorian menestyksekkäimmät kebabmamut, isä ja poika, joista kumpikaan ei halua enää vääntää meille kebabia. Toisen sukupolven kebabinvääntäjä puuhastelee paljon mieluummin sijoitushommia.

Mitä tapahtuu niille kebabyrittäjille, jotka eivät ole yhtä menestyksekkäitä kuin Ceylan? Mitä tapahtuu niille kebabyrittäjien pojille, jotka eivät todellakaan halua seurata isänsä jälkiä mutta joiden rahat ja/tai älli eivät riitä sijoitusbisnekseen?

Vaistoan valtavan voimavaran siirtymisen kohti syrjäytymistä ja radikalisoitumista.

Roope

Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:08:36
Kuinkas Korv-Göranille on käynyt? Se on ainut kebufirma jonka nimi on jäänyt mieleeni...

Siirtyi teolliseen tuotantoon ja franchisingiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Onkko

Nyt olette liian negatiivisia. Aloitti ja sai aikaan kebab imperiumin kovalla työllä mutta myöyhemmin havaitsi että liikaa hänelle. Möi pois.
Toki jos pelkkä kebab on negatiivisuuden aihe niin... mutta muuten en näe valittamista.

foobar

Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:33:40
Nyt olette liian negatiivisia. Aloitti ja sai aikaan kebab imperiumin kovalla työllä mutta myöyhemmin havaitsi että liikaa hänelle. Möi pois.
Toki jos pelkkä kebab on negatiivisuuden aihe niin... mutta muuten en näe valittamista.

Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Marius

Mitä ihmeellistä muka on rehellisessä turkkilaisessa?

Suomalaisuus.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

NxS

Quote from: Onkko on 03.11.2014, 16:59:25
(naps)
Eihän se sitä väittänytkään.

Eli kebabbia myyvä henkilö ajelee huvikseen tuhat kilometriä päivässä. No jopas jotakin!

Golimar

Quote from: kriittinen_ajattelija on 03.11.2014, 17:17:20
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:15:30
(naps)
Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.
Epäreilua lähinnä siinä mielessä, kun vertaa kebab paikkojen ruokaa ja suomalaisten grillien ruokaa keskenään. Ei mikään ihme että kebab paikat ovat pärjänneet niin hyvin.....

Koko kuvion huomaa kun miettii kuinka suomalaiset lounaspaikat ja snagarit hävisivät 20 vuoden aikana, rehellinen kilpailu ei saa noin valtavaa muutosta aikaan noin lyhyessä ajassa.

Kulttuurirealisti

Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:10:28
Koko kuvion huomaa kun miettii kuinka suomalaiset lounaspaikat ja snagarit hävisivät 20 vuoden aikana, rehellinen kilpailu ei saa noin valtavaa muutosta aikaan noin lyhyessä ajassa.

Ovatko ne hävinneet? Riippuu ehkä kaupungistakin. Helsingin ja Tampereen keskustassa on aika tavalla suomalaisten pyörittämiä, suomalaistakin ruokaa kyhääviä lounaspaikkoja. Suomisnägäreitä löytyy vielä, mutta vähän.

Muut pikaruokaketjut kuin kebab-paikat ovat myös vallanneet tilaa, Heset, Mäkit ja Subit.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. ... tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata." - Chomsky

Onkko

Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:10:28
(naps)
Koko kuvion huomaa kun miettii kuinka suomalaiset lounaspaikat ja snagarit hävisivät 20 vuoden aikana, rehellinen kilpailu ei saa noin valtavaa muutosta aikaan noin lyhyessä ajassa.

En epäile mutta onko vika ihmisen joka tukkuhintaan kebab lihaa tarjosi?

Onkko

Quote from: NxS on 03.11.2014, 17:46:12
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 16:59:25
(naps)
Eihän se sitä väittänytkään.

Eli kebabbia myyvä henkilö ajelee huvikseen tuhat kilometriä päivässä. No jopas jotakin!

Ei tietenkään, se ajelee myydäkseen kebabbia.


Onkko

Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:30:10
(naps)
Vika on typerien vallanpitäjien ja mänttien äänestäjien.

Mikä vika? Tarjottiin kebabbia ja kelpas.


Onkko

Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:34:19
^ Vika onkin siinä mitä sen kebabin kylkiäisenä tuli, siitä ei päästä koskaan eroon ilman kovia otteita.

No mitä siinä tuli?

Noottikriisi

Quote from: Onkko on 03.11.2014, 18:43:33
Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:34:19
^ Vika onkin siinä mitä sen kebabin kylkiäisenä tuli, siitä ei päästä koskaan eroon ilman kovia otteita.

No mitä siinä tuli?

Karvoja? Vitsivitsi, anteeksi! :(
Itselle ainakin tuli mieleen se että Saksa on ihan yhtä kusessa maahanmuuttajaväestönsä kanssa kuin muu Eurooppa vaikka maahanmuutto on ollut työperäistä. Siksi olen maahanmuuttovastainen.
Onko sinusta jo kauan tuntunut siltä että monikulttuurisuus on rikkaus?


Blanc73

QuoteGüzel muutti Turkista ja pani yrityksen pystyyn, koska huonosti suomea puhuneen maahanmuuttajan oli hankala saada töitä 1990-luvun lamavuosina
20v Suomessa ja:
QuoteFirmasta oli kasvanut liian suuri minulle. Esimerkiksi heikko kielitaitoni vaikutti haitallisesti ja hidasti asioita, Güzel sanoi.
Joskus hämmästyttää mamut jotka ovat pari vuosikymmentä maassa ja kielitaito on lähes 0. Miten tuo on mahdollista?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

sivullinen.

Onko Gözel sosialistien mielestä onnistunut maahanmuuttaja?

Sosialisti vastaa tietenkin ei. Hän on kaikkea, mitä sosialismi vihaa, ja samalla kaikkea, mistä sosialisti ei hyödy. Hän on työtä tekevä siirtolainen -- ei pakolainen. Häntä varten ei tarvitse perustaa yhtään vastaanottokeskusta tai palkata yhtään kotouttamisavustajaa; hän ei nosta sosialistien kiinteistökuplan arvoa tai tuo sosialisteille kovapalkkaisia tukityöpaikkoja. Hän ei ole aatteiltaan sosialistinen mallikansalainen eli valtion elätti, vaan ilkeä kapitalisti ja yrittäjä -- "riistäjä". Hän ei tuo katukuvaan monikulttuurista värähtelyä jengiväkivallalla, vaan tekee töitä yöt ja päivät -- enemmän kuin yksikään työehtosopimus sallisi. Hänestä ei saa edes maailman parannus pisteitä, sillä hän ei ole lähtenyt sotaa pakoon. Hän on sellainen ihminen, jonka jokainen sosialisti siirtäisi mielellään amerikkaan kapitalistiseen "helvettiin", eikä Suomeen täyttämään vähäistä ulkomaalaiskiintiötämme. Hänen ihmisarvonsa on sosialisteille pienempi kuin pakolaisen.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Nuïva

Quote from: NxS on 03.11.2014, 14:02:36
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....

Taisi siirtyä kielivaikeuksien vuoksi hoitamaan henkilökohtaisesti kebabien kotiinkuljetuksia koko Suomen alueelle.

Eipä siinä mitään pahaa ole jos pärjää. Tällaisia Fazereita tarvittaisiin vähän lisääkin. Tiedä vaikka epämääräisen lihan paahtamisesta tulisi merkittäväkin teollisuudenala ja työllistäjä Suomessa. Pienillä valtion subventioilla voitaisiin ylijäämätörkyä viedä ihmisrehuksi kaikkialle maailmaan. Venäjä voisi kyllä olla poikkeus, sitä kun pitää välillä pakotutella ja uhkailla kebabin puutteella.

nollatoleranssi

Quote from: kriittinen_ajattelija on 03.11.2014, 17:17:20
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:15:30
(naps)
Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.
Epäreilua lähinnä siinä mielessä, kun vertaa kebab paikkojen ruokaa ja suomalaisten grillien ruokaa keskenään. Ei mikään ihme että kebab paikat ovat pärjänneet niin hyvin.....

Pikaruoka-ala ei ole koskaan ollut kait erikoisen "seksikäs" ala. Pitää tehdä pitkää 10-12-14- tunnin työpäivää ja tulot ovat suunnilleen samoja kuin monista virkahommista 8t/päivä. Toiminta voi alkaa erittäin kannattavaksi myöhemmin, mutta eipä tuo ala mitenkään erikoisen kadehdittava ole. Nämä suomalaisyrityksetkin ovat lopulta menneet joko franchising tai muuhun ketjutusmalliin tai sitten ei ole ollut toiminnan jatkajia. Hintakilpailu on myös nykyisin varsin kovaa, kun joka puolella on joku pizzeria...

Suomalaiset ovatkin kadonneet alalta tuon takia, ettei haluta nähdä sitä työmäärää ja vaivaa, jonka tuollainen pizzeria vaatii pyörittääkseen. Eikä ole ollut välttämätöntä pakkoa sellaiseen mitä on usein näillä maahanmuuttajilla.

Tuollaista pienyrittäjyyttä Suomi tarvitseekin. Suurin ongelma on vain sen yrittäjyyden yksipuolisuudessa.
Kriitikon varjo -blogi
http://kriitikonvarjo.blogspot.fi/

Porilainen munalla

Suomi ei tietenkään mitenkään pärjäisi ilman kebabia.
Kebab on se innovaatio joka nostaa Suomen uuteen nousuun.
Suomalaisella sosiaalituella lienee ylläpidetty jo tuhansia innovaatiomyymälöitä.
Itse en moista roskaa suuhuni laita ja syyllisenä kebabin menestykseen ei voida pitää
kuin tyhmää Suomen kansaa joka syö mitä tahansa paskaa .

Hollannissa on testattu kebabbeja:
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119477 ... reita.html
QuoteKebab-testin järkyttävä tulos – Monissa annoksissa ulosteperäisiä bakteereita.
Tutkimuksen perusteella yhdistys suosittelee, että vanhukset ja raskaana olevat jättäisivät jatkossa kebab-annokset väliin niiden korkeiden bakteeripitoisuuksien vuoksi.

Ruotsi:
Yhdistys tutki yhteensä 49 eri annosta, joista puolissa oli tarpeeksi bakteereita sairastuttamaan ihmisen.
QuoteRuotsissa vedetään myynnistä tuhansia kiloja hampurilaisia ja kebablihaa, koska ne voivat olla suolistobakteeri ehecin saastuttamia.Viranomaiset pääsivät ehecin jäljille, kun kaksi lasta sairastui ruokamyrkytysoireisiin ja ripuliin Västeråsissa tammikuussa. He olivat syöneet hampurilaisia.
- Kyse on yhdestä vaarallisimmista ruokamyrkytyksistä
Storbjörk Windahlin mukaan on mahdollista, että teurastuksen yhteydessä eläinten ruhoihin on voinut jäädä ulostetta.
Ehecin aiheuttamia tyypillisiä oireita ovat veriripuli ja kovat vatsakivut.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201302 ... 1_ul.shtml

Suomi:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/miljoonia-kiloja-kebablihaa-tuodaan-h%C3%A4m%C3%A4r%C3%A4sti-suomeen-1.5966
QuoteMiljoonia kiloja kebablihaa tuodaan hämärästi Suomeen
Kebabliha on usein peräisin myyjiltä, jotka kiertävät ravintolalta toiselle kauppaamassa ulkomaista lihaa.
Ravintoloissa käytettävän kebablihan kaupasta jopa kaksi kolmasosaa on villiä. Näin arvioi myyntijohtaja Jukka Ojala kebabia valmistavasta Beofood Oy:stä.
Kymmenet kebabmyyjät ajavat ovelta ovelle kauppaamassa ulkomaisia tuotteitaan. Tilastoimattomassa kaupassa liikkuu vuosittain miljoonia kiloja lihaa ja sen arvo nousee jopa 12 miljoonaan euroon.

Kebabin suoramyyjien joukossa toimii muutama laillinen, kotimainen yritys, mutta loput toimivat enemmän tai vähemmän hämärästi. Harmaa kebabkauppa vaivaa erityisesti Etelä-Suomessa.
Ojalan mukaan kebabvartaat tulevat useimmiten Saksasta. Määriä ei tiedetä, koska tulli ei tilastoi kebablihaa erikseen. Vain kolmasosa pikaruokapaikkojen käyttämästä kebablihasta kulkee tukkuliikkeiden kautta ja on varmasti kotimaisten yritysten valmistamaa.

MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi vaatii viranomaisia tehostamaan kebabpaikkojen valvontaa: "Olen kauhuissani elintarviketurvallisuuden suhteen."
NAMINAMI!
Suomessa, venäläisen, ruotsalaisen, saamelaisen, saksalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin vaikutuksessa kasvanut.
Monikulttuuriasiantuntijako?

sivullinen.

Quote from: Porilainen munalla on 04.11.2014, 10:30:52
Hollannissa on testattu kebabbeja:
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119477 ... reita.html
QuoteKebab-testin järkyttävä tulos – Monissa annoksissa ulosteperäisiä bakteereita.
Tutkimuksen perusteella yhdistys suosittelee, että vanhukset ja raskaana olevat jättäisivät jatkossa kebab-annokset väliin niiden korkeiden bakteeripitoisuuksien vuoksi.

Ketjun aiheena oleva Deniss Ceylan väittää käyttävänsä 100% suomalaista naudanlihaa -- ja se ei tee muuta kuin myy lihaa. Minä en usko suomalaisen naudanlihan olevan vaarallista. Minusta Suomen ongelma ei ole hygienian puute, vaan ylihygienisuus. Se saattaa olla syy, miksi Ceylan teki niin ison tilin lihan myynnillä: Hän on onnistui hyödyntämään lihan epäterveellisyyteen liittyvää hysteriaa, joka estää tehokkaasti pieniä ja vähemmän tunnettuja kilpailemasta. Tätä teoriaa tukee myös esittämäsi lainaus,

"Kebabin suoramyyjien joukossa toimii muutama laillinen, kotimainen yritys, mutta loput toimivat enemmän tai vähemmän hämärästi. Harmaa kebabkauppa vaivaa erityisesti Etelä-Suomessa.
Ojalan mukaan kebabvartaat tulevat useimmiten Saksasta. Määriä ei tiedetä, koska tulli ei tilastoi kebablihaa erikseen. Vain kolmasosa pikaruokapaikkojen käyttämästä kebablihasta kulkee tukkuliikkeiden kautta ja on varmasti kotimaisten yritysten valmistamaa."


Siinä etujärjestömies tekee myynninedistämistyötä Ceylanin yritykselle.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

guest3656

Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.

Vieläkö karvakäsi-kebabbi maistuu?


foobar

Quote from: Kaupunkisuunnittelija on 04.11.2014, 15:14:29
Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.

Vieläkö karvakäsi-kebabbi maistuu?

Karvakäsikebabin vaarallinen epähygieenisyys on minulle ongelmallista epähygieenisyyttä samassa mielessä kuin ratikoissa jatkuvasti esiintyvä rasismi on ongelmallista rasismia. Jos sitä on kebabbilassa tai ratikassa istujan käytännössä mahdotonta havainnoida, sitä todennäköisesti ei ole olemassa tavalla, joka vaatisi erityistoimia.

On tilastollisesti käytännössä mahdotonta väittää että suomalaisten ravintoloiden kebablihasta - ainakaan niiden joissa itse tulee käytyä - olisi terveydelle merkittävää ja taajaan toistuvaa vaaraa, jos tilannetta tarkastelee todennäköisesti niiden tuhansien kebablihaa sisältäneiden annosten kautta joita minä ja laajennettu kaveripiirini ovat pääkaupunkiseudulla vuosien varrella syöneet. Tilastollisesti sairastumistapauksia pitäisi olla tässä porukassa satoja, ja todennäköisesti useita "koko porukka sai kauhean taudin" -episodejakin joukossa olisi useita. Ruokaan liittyviä sairastumisia on kuitenkin näkynyt niin vähän (ja joukkosairastumisia muistaakseni ei lainkaan), että niistä ei voi vetää mitään merkittävän yleisen epähygieenisyyden työhypoteesia tukevaa johtopäätöstä (esimerkiksi itselläni vatsa on ollut sekaisin viimeksi joskus 90-luvulla).

En kiistä, etteikö hygieniassa voisi olla parantamisen varaa. Niin voisi olla "antirasismissakin", jos asiaan maanisesti asiaan suhtautuvalta kysytään. Näen kuitenkin, että kyseessä on pääasiassa epäongelma, ja että jos se ei olisi epäongelma, se paljastuisi tässä maassa tapauskohtaisesti erittäin nopeasti.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

niemi2

Kansainvälisyys tarkoittaa myös kansainvälisiä hygieniakäsityksiä, lihankäsittelyä ja elintarviketurvallisuuttakin.

Kansainvälisyydestä ei voi poimia kirsikoita, vaan se tulee koko pakettina myös epämiellyttävine ilmiöineen. Harmi, että Suomelle kansainvälisyys voi tarkoittaa myös takapakkia totutusta hygieniakäsityksistä jne.

Elintarvikevirasto tutki kebab-lihan laatua 215 kebab-ravintolasta vuonna 2001. Ei kovin ajankohtainen, mutta kertoo kulttuurista.



Quote
27% Hyvä
21% Tyydyttävä
52% Huonoa 

http://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/valvonta_ja_yrittajat/tutkimukset_ja_projektit/arkisto/yhteenveto_vuoden_2001_kebab-lihan_ehec-tutkimusprojektista.pdf
MAKE FINLAND NORMAL AGAIN

foobar

En voi väittää olevani asian suhteen minkääntasoinen asiantuntija, mutta pikaisella vilkaisulla nämä tuossa tutkimuksessa sovelletut raja-arvot on asetettu nimenomaan tuotantolaitoksille, ei vähittäismyynnille tai ravintoloille. Vain osa tutkimuksessa mukana olleista näytteistä on peräisin tuotantolaitoksista, joten näyttäisi hiukan siltä, että tässä tehdään tulkintoja säännöstön perusteella, jota ei kaikkiin näytteisiin pitäisi soveltaa. Joidenkin löytämieni lähteiden perusteella Suomessa on yleisesti sovellettu vähittäismyynnissä lakiin kirjaamattomia raja-arvoja, jotka ovat kymmenkertaisia suhteessa näihin tuotantolaitosten raja-arvoihin.

Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa. Joku oikea alan asiantuntija (suomeksi: alan lainsäädännöstä perillä oleva mikrobiologi) voisi kommentoida näitä lukuja ja niiden tulkintaan liittyviä kysymyksiä tarkemmin.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.