News:

Mikäli olet unohtanut salasanasi eikä rekisteröinnissä käytetty sähköposti toimi tai haluat vaihtaa sähköpostisi toimivaksi, ota yhteyttä sähköpostilla tai facebookin kautta.

Main Menu

2011-11-04 Kebablihaa tuodaan hämärästi Suomeen

Started by K.K., 04.11.2011, 05:11:38

Previous topic - Next topic

Dirre

luin että gyros on yhtä kuin kebab, kuinka sitten kreikkalainen gyros on niin taivaallisen makuista vrt suomessa valmistettu kebab?

P

Quote from: Dirre on 05.11.2011, 12:04:01
luin että gyros on yhtä kuin kebab, kuinka sitten kreikkalainen gyros on niin taivaallisen makuista vrt suomessa valmistettu kebab?

Olisikohan sillä jotain yhteyttä lihan alkuperään? Jonkun Keski-Eurooppalaisen kylmävaraston nurkassa hukkalihariekaleista kasattu ja harmaasti Suomeen kuljetettu ja myyty pötkylä voi maistua hivenen erilaiselta kuin kalliimmassa raflassa laatulihasta kasattu pötkylä..

Mutta tämä on vaan maalikon vaatimattomia ajatuksia..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 09:12:03
Quote from: P on 04.11.2011, 09:03:14
Kolmen ukon keskelle lyötiin rullilla se kebab piikki ja he mättivät vuoron perään rullakoissa olevista laatikoista lihat piikkiin ja kelmu ympärille. sitten uutta putkeen. Ei se liha hääviltä näyttänyt. Kaikenlaisia riekaleita..

Tietenkin on kasattu riekaleista ja teurasjätteestä, koska siistimmät ruhonosat myydään pihveinä, fileinä, paisteina ja muutenkin katseen kestävinä paloina.
Jokainen tämän tajuaa, kuitenkaan valtaosa ihmisistä ei sitä ymmärrä ja vie jopa omia lapsiaan tätä teurasherkkua syömään.
Omilla jaloilla äänestäminen on ainoa keino vaikuttaa tähän yhä kasvavaan jätteiden syöttöön Suomen kansalle.

Tulevaisuus väestön kasvaessä yli Maapallon kantokyvyn on Soylent Greeniä.. Nyt vasta ollaan aloiteltu teurasjätteistä = esim. halvat makkarat, einesjauhelihapihvit, halpakebablihat..  Vuosi 2022 ei ole kaukana, mutta kehitys on suuntaa antavaa..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

Quote from: Ulkopuolinen on 05.11.2011, 12:18:38
Quote from: Eino P. Keravalta on 04.11.2011, 07:54:07

Jokainen kuluttaja voi omilla valinnoillaan ottaa kantaa tähänkin. Itse en ole elämässäni tilannut ainuttakaan kebab-annosta. Toisen tilaamasta annoksesta olen joskus syönyt jämät vain todetakseni, että elämys oli ala-arvoinen.


Käypä Eino kokeilemassa Helsingin Telakkakadulla olevaa Ania. Se ei ole tyypillinen pizzaa, kebabia ja veronkiertoa -mesta vaan ihan turkkilainen ravintola jossa myydään pikaruuan sijaan ruokaa.

Suosittelen.


http://ani.fi/

Ani on hyvä. Sen kebab on sitä jauhelihakoulukuntaa. Kebabeissa kun on kaksi eri toteutusmallia; lihariekaleet tiukkaan pakattuina tai jauhelihamainen koostumus.

Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

törö

Quote from: Dirre on 05.11.2011, 12:04:01
luin että gyros on yhtä kuin kebab, kuinka sitten kreikkalainen gyros on niin taivaallisen makuista vrt suomessa valmistettu kebab?

Kebabista on olemassa runsaasti erilaisia variaatioita.

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/List_of_kebabs

L.N

Quote from: Bonaventura on 04.11.2011, 12:40:06
Tuohon riekaleasiaan haluan sanoa, että minusta ei ole mitenkään paha asia, että ruhoista syödään muutkin osat kuin fileet ja paistit. Nälkää näkevässä maailmassa on synti heittää pois syötävää tavaraa. Lisäksi olen ymmärtänyt, että esimerkiksi broilerin nahassa on hyvälaatuisia rasvahappoja (joskaan en ole täysin varma, perustuu epämääräiseen muistikuvaan).
Quote from: Missra on 05.11.2011, 05:20:58

Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
Ja 4/5 Suomalaisesta, lapsesta vanhukseen, nostaa räpylänsä. Mikäs sen parempaa, kuin kunnon grillimakkara.

Mulla on muuten todella hyvä ja helppo kebab-ohje. Voin laittaa jakoon, jos haluatte kokkailla. Ei tarvi sitten arvailla mistä pötkö on pyöräytetty. Kymmenkunta kertaa on tullut tehtyä ja maistuu hyvin sekä itelle että vieraille.

Topi Junkkari

Lapsuudestani muistan, että yksi herkullisimmista ruoista oli Tukholman Hötorgetin kauppahallista ostettu kebab. Siihen aikaan, 1970-80-luvulla, Suomessa ei moista touhua vielä ollut.

Vielä nykyäänkin, jos tulee Tukholmaan asiaa ja on vapaata aikaa, käyn Hötorgetin hallissa kebabilla ja siirryn siitä Södermalmille Medborgarplatsenin lämmitetyille ravintolaterasseille.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

ElenaDaylights

Vastaan otsikon pointtiin.

Usein kuulee ja tulee keskusteltua siitä millaisen reaktion joku on saanut näistä etnisen karvan tuottamista ruoista. Mausteilla voi tappaa härskiintyneen lihan tai muuten epämääräisen sivujuonteen suhteellisen hyvin. Tietysti pakin voi saada sekaisin niistä mausteistakin, koska täkäläinen ruokakulttuuri ei muutenkaan ole mausteiden kulta-aitta ja siihen tottumattomilla se tulee sitten puskista.
Meille on luotu järjestelmä puhtaan ja riskittömän ruoan suojaksi. Järjestelmän ylläpito maksaa ja se on luotu veroeuroista. Onko järjestelmä liian ankara ja vaativa, sitä pohtikoon kukin mielessään. Nämä hämärätuontisysteemit ohittavat kaiken tämän velvoitteen ja muut maksaase  rahalla tai terveydellään. Tästä syystä -----------> boikotti.
hei punakommarit, minkä kenttäoikeuden päätöksellä? mehän ollaan metsässä!

Topi Junkkari

Quote from: Lasse Nortunen on 05.11.2011, 15:11:50
Mulla on muuten todella hyvä ja helppo kebab-ohje. Voin laittaa jakoon, jos haluatte kokkailla. Ei tarvi sitten arvailla mistä pötkö on pyöräytetty. Kymmenkunta kertaa on tullut tehtyä ja maistuu hyvin sekä itelle että vieraille.

Laita, Lasse, resepti Gastronomiahommaan. Ketju on olemassa juuri tätä tarkoitusta varten.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Sunt Lacrimae

Quote from: Eino P. Keravalta on 04.11.2011, 07:54:07
Jokainen kuluttaja voi omilla valinnoillaan ottaa kantaa tähänkin. Itse en ole elämässäni tilannut ainuttakaan kebab-annosta. Toisen tilaamasta annoksesta olen joskus syönyt jämät vain todetakseni, että elämys oli ala-arvoinen.

Pizzaa tulee joskus haettua kotiin, mutta tällöinkin ostan poikkeuksetta kotimaisten toimijoiden enkä ulkomaalaisten kolonialistien palveluita: pitäähän maan auttaa itseään.

Toisaalta hyvä, että jätkät yleensä tekevät töitä ja yrittävät, mutta kebabiloiden kanssa on kieltämättä syytä harrastaa tavallista tiukempaa harkintaa (veronkierto halpapaikoissa, minkä lisäksi tuo raaka-aineiden pimeätuonti lienee ongelma. Sellaistakin juttua olen kuullut, että osa kebupaikoista ostaa esim. kaupoista pöllittyä lihaa narkkareilta ja muilta sangen hienoilta ihmisiltä, lähteenä tässä duunikaveri joka kysyi eräältä vakiopokalta kerran syytä erisorttisten lihojen asemaan vakiosuosikkina "oman käden alennuksissa") kun menee asioimaan.  Nykyään tulee katsottua noita vähän tarkemmalla silmällä, tosin töissä ei joskus ole hirveästi vaihtoehtoja ja kännissä taitaa hillintä tämän suhteen pettää välillä itse kullakin.  8)
Play stupid games, win stupid prizes.

turisti

Hienosti tästäkin saatiin tehtyä taas "maahanmuuttokeskustelua". Etnisiin ruokiin kohdistuvat fobiat tekee naurettavaksi se, että suomalaiskansalliset nakkikioskit vasta kelvottomia hygienialtaan ovatkin. Saksassa taas tehdään maailman parasta kebablihaa, onhan koko döner-kebab keksitty siellä. Tässä artikkeli, jossa döneriä käytettään esimerkkinä turkkilaisten vaikutteiden sulautumisesta saksalaiseen kulttuuriin: http://www.thelocal.de/society/20111028-38493.html

Saksassa dönerin saa 1–3 eurolla, suomalaisen pahvilta maistuvaan jauholämsään survotun mauttoman varrasmakkaraversion hinta on moninkertainen. Jos täällä määräyksiä järkevöitettäisiin, meillekin saattaisi tulla Tukholman Jerusalem Kebabin kaltaisia kohtuuhintaisia ja laadukkaita pikaruokapaikkoja. Harmaasta taloudesta lässyttäminen on naurettavaa niin kauan kuin esimerkiksi hallintarekisterin kautta vuotaa ohi verottajan 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Sunt Lacrimae

Quote from: turisti on 05.11.2011, 17:30:03
Hienosti tästäkin saatiin tehtyä taas "maahanmuuttokeskustelua". Etnisiin ruokiin kohdistuvat fobiat tekee naurettavaksi se, että suomalaiskansalliset nakkikioskit vasta kelvottomia hygienialtaan ovatkin.

"Kyllähän suomalaisetkin!" on aika huono argumentti kun ainakin PK-seudulla maahanmuuttajavoimin pyörivät myös useimmat snagarit nykyään.

Ani on muuten loistava rafla.
Play stupid games, win stupid prizes.

L.N

Quote from: Topi Junkkari on 05.11.2011, 16:28:49
Quote from: Lasse Nortunen on 05.11.2011, 15:11:50
Mulla on muuten todella hyvä ja helppo kebab-ohje. Voin laittaa jakoon, jos haluatte kokkailla. Ei tarvi sitten arvailla mistä pötkö on pyöräytetty. Kymmenkunta kertaa on tullut tehtyä ja maistuu hyvin sekä itelle että vieraille.

Laita, Lasse, resepti Gastronomiahommaan. Ketju on olemassa juuri tätä tarkoitusta varten.
Herrat on hyvät vaan: http://hommaforum.org/index.php/topic,17091.msg832432.html#msg832432

Navajo

Quote from: Nuivinaattori on 05.11.2011, 00:46:29
Itse suosin ravintoloita, jotka tarjoilevat järvsökebabin lihaa.

Kyseessä siis ruotsalainen puristekebabtuottaja.

Pistäppä Nuivinaattori hieman listaa kehiin mistä saa tuota ko. kebabeläintä. Vois käydä testaamassa oisko siinä makua.

Turha tuota kebabia on kauhistella, jos ruokavalioon kuuluu normaali luokaton grillimakkara ja lenkkimakkarat. Myöskään kaupan lihapullat, pihvit, jne ei ole paljo lihaa nähneet. Otetaanpa hieman rennommin tässä aiheessa ja löysätään sitä vannetta. Kaupunkilaiset ku näkis miten sitä tuoretta lihaa tehdään ni suurin osa ois kanttuvei naama valkosena maassa. :) Ei siitä siasta maalla ole koskaan paljoa hyödyntämätöntä osaa jääny. Sorkista saa maukasta keittoa ja monta muutakin herkkua on tiedossa, jotka on valmistettu aivan muusta kuin sisä- tai ulkofileestä. Samoin kalasta tehtiin kotonakin keitto siten että se hyödynnettiin päätä myöten ja talon emännälle oli varattu se herkkupala eli pää. Joko herkimpiä oksettaa? No ei voi mitään, mutta täytyyhän sitä joskus kaupungin hienohelmat järkyttää maalaistollojen tavoilla. ;)

Leso

Pitäiskö sen lihan kuitenkin olla vasta teurastettua?

Älkää nimittäin peljätkö, kyllä ne on teiän rapulakepapit on pääsääntöisesti tukun pakastealtaasta.
Elsa Beskow: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen

Hungary is a bad choice, Ásotthalom is the worst. -- Ásotthalomin hunkki pormestari
https://www.youtube.com/watch?t=17&v=fgJRjy2Xc0c

Nauru pidentää ikää, sanoi australialainen rajavartija.

Nuivinaattori

#45
Quote from: Navajo on 06.11.2011, 00:14:14
Quote from: Nuivinaattori on 05.11.2011, 00:46:29
Itse suosin ravintoloita, jotka tarjoilevat järvsökebabin lihaa.

Kyseessä siis ruotsalainen puristekebabtuottaja.

Pistäppä Nuivinaattori hieman listaa kehiin mistä saa tuota ko. kebabeläintä. Vois käydä testaamassa oisko siinä makua.



tuntuu täällä keskisuomessa olevan yleisin tukkutoimittaja. Yleensä kun bongaan seinällä/tiskissä/myyjän paidassa järvsön nimen, niin syön ruokani rauhallisin mielin.

Quote from: turisti on 05.11.2011, 17:30:03
Saksassa taas tehdään maailman parasta kebablihaa, onhan koko döner-kebab keksitty siellä. Tässä artikkeli, jossa döneriä käytettään esimerkkinä turkkilaisten vaikutteiden sulautumisesta saksalaiseen kulttuuriin: http://www.thelocal.de/society/20111028-38493.html


Tätä pitää kyllä kompata. Dönerkebab on yleensä siis joko nautaa, karitsaa tai kanaa kasattuna vartaaseen ihan kokolihasta. Lihansiivujen väliin laitetaan sitten vielä tomaattia, sipulia yms. Poikkeuksetta tuo dönerkebab on ollut erittäin hyvää.
Syyllistyykö pornoteollisuus kiihoittamiseen?

herra 4x

Tee itse kebab.

Allaolevassa linkissä selostetaan miten. Pistin linkin selaimeni kirjanmerkkeihin muutama vuosi sitten. Suosittelen.

http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm
Rakkaudesta lajiin.

Onkko

Quote from: Navajo on 06.11.2011, 00:14:14
Pistäppä Nuivinaattori hieman listaa kehiin mistä saa tuota ko. kebabeläintä. Vois käydä testaamassa oisko siinä makua.

Turha tuota kebabia on kauhistella, jos ruokavalioon kuuluu normaali luokaton grillimakkara ja lenkkimakkarat. Myöskään kaupan lihapullat, pihvit, jne ei ole paljo lihaa nähneet. Otetaanpa hieman rennommin tässä aiheessa ja löysätään sitä vannetta. Kaupunkilaiset ku näkis miten sitä tuoretta lihaa tehdään ni suurin osa ois kanttuvei naama valkosena maassa. :) Ei siitä siasta maalla ole koskaan paljoa hyödyntämätöntä osaa jääny. Sorkista saa maukasta keittoa ja monta muutakin herkkua on tiedossa, jotka on valmistettu aivan muusta kuin sisä- tai ulkofileestä. Samoin kalasta tehtiin kotonakin keitto siten että se hyödynnettiin päätä myöten ja talon emännälle oli varattu se herkkupala eli pää. Joko herkimpiä oksettaa? No ei voi mitään, mutta täytyyhän sitä joskus kaupungin hienohelmat järkyttää maalaistollojen tavoilla. ;)

Tuosta tuli mieleen tuttava joka RUOTI MUIKUN! Meinas oksentaa ko minä päineen pyrstöineen heitin suuhun malliksi  ;D

Veikko

Quote from: Ulkopuolinen on 05.11.2011, 12:18:38
-- Helsingin Telakkakadulla olevaa Ania. Se ei ole tyypillinen pizzaa, kebabia ja veronkiertoa -mesta vaan ihan turkkilainen ravintola jossa myydään pikaruuan sijaan ruokaa.

Suosittelen.


http://ani.fi/

Ania kehtaan punastumatta suositella itsekin.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

herra 4x

Neulamuikun perkaaja lienee sitten ronkeliuden singulariteetti.
Rakkaudesta lajiin.

petebe

Quote from: herra 4x on 06.11.2011, 01:13:40
Neulamuikun perkaaja lienee sitten ronkeliuden singulariteetti.

Olisiko sitten monikkomuoto samasta "halalin palvojat"???
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa...oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

dothefake

Quote from: herra 4x on 06.11.2011, 01:13:40
Neulamuikun perkaaja lienee sitten ronkeliuden singulariteetti.
Sehän on kymiläinen herkku; kevyesti graavattu neulamuikkufilee. Tietenkin työläs, mutta hyvä.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

herra 4x

Quote from: dothefake on 06.11.2011, 01:31:25
Quote from: herra 4x on 06.11.2011, 01:13:40
Neulamuikun perkaaja lienee sitten ronkeliuden singulariteetti.
Sehän on kymiläinen herkku; kevyesti graavattu neulamuikkufilee. Tietenkin työläs, mutta hyvä.

Mulla oli mielessä tossa ne neulamuikut, joita saa joskus markkinoilta taikka torilta taikka vastaavassa yleisötilaisuudessa wokkityyppisessä helvetin isossa laakeassa pannussa paistettuina, paskoineen päivineen, perkaamattomana, rapeina, taivaallisen hyvältä maistuvana. Olen antanut itseni ymmärtää, että jostain itämailta ne ovat kotoisin.

Graavattu neulamuikku, siitä en ole ennen postaustasi olut (olut ja olut) tietoinen. Sen on pakko olla isompaa kalaa, koska noita näkemiäni ruskeaksi käristettyjä pieniä neulamuikkuja ei perkaa kyllä erkkikään.
Rakkaudesta lajiin.

dothefake

"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

herra 4x

Quote from: dothefake on 06.11.2011, 01:46:26
Käytämme kirurgin veistä.

Sekä kaloissa, sienissä, että huumorissa.

Aika velikultia.
Rakkaudesta lajiin.

dothefake

Valaistus fileeraustilanteessa hoidetaan Ruotsin armeijan kenttäsairaalan valaistuslaitteistolla. Jos muuta virtaa ei ole saatavana, niin siinä laatikossa (arkussa) on hyytelöakut.
"Oma kansa ensin" -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Juha J.

Quote from: Bonaventura on 04.11.2011, 12:40:06
Tuohon riekaleasiaan haluan sanoa, että minusta ei ole mitenkään paha asia, että ruhoista syödään muutkin osat kuin fileet ja paistit. Nälkää näkevässä maailmassa on synti heittää pois syötävää tavaraa. Lisäksi olen ymmärtänyt, että esimerkiksi broilerin nahassa on hyvälaatuisia rasvahappoja (joskaan en ole täysin varma, perustuu epämääräiseen muistikuvaan).

Hyvä huomautus (paitsi tuon "nälkää näkevässä maailmassa" maininnan osalta), juuri näin. Ruho hyötykäyttöön.

Jos joku pelkää ja kauhistuu kun on "pahoja" osia eläimestä käytetty niin huhhuh.
Chillax mothafuckas. Toimitaan järkevästi.

Juha J.

Siellä Anissa pitää kyllä joskus käydä kun sitä kovasti suositellaan.
Chillax mothafuckas. Toimitaan järkevästi.

Jaska Pankkaaja

Quote from: P on 05.11.2011, 12:17:28

Tulevaisuus väestön kasvaessä yli Maapallon kantokyvyn on Soylent Greeniä.. Nyt vasta ollaan aloiteltu teurasjätteistä = esim. halvat makkarat, einesjauhelihapihvit, halpakebablihat..  Vuosi 2022 ei ole kaukana, mutta kehitys on suuntaa antavaa..

No nyt tää keskutelu on kyllä jo lähtenyt lapasesta. Kyllä jo Ennen Impiwaaran Aikaan täällä esimerkiksi kutteroitiin ihan normaalin makkaran joukkoon suurin piirtein kaikki osat mitä elikostä löytyi. Tämä lisäksi sinne saatettiin kutteroida mm. jo hieman pilaantuneen oloisia valmiita makkaroita.. Tarkoitan tällä muinaisajalla 80 lukua ja sitä edeltävää aikaa. 

A - luokan makkaraan taas ei mutta sitä ostikin vain harvat. Silloin ennen.

Nykyään on erinomaista että pakkauksissa on tuoteselosteet. Jos ostaa halpoja eineksiä eikä viitsi lukea niiden sisältöä ei suinkaan ole petetty vaan joko tyhmä tai sitten piittaamaton.

Jos haluaa välttyä E - koodeilta niin ostaa perusraaka-aineita ja kokkaa itse. Isoja annoksia ja loput pakkaseen. Säästöä ei tule mutta tietää mitä syö.

Mitä tulee tuohon "harmaaseen" kebablihaan niin se on yksi syy miksei noissa ählämin herkuissa kannata käydä. Se voi olla tehty jossain keskieuroopassa autotallipajassa pilaantuneesta tai sairaista teurastamon hylkäämistä elikoista. Sairaan elikon teurastaminen ihmisravinnoksi on erittäin hyvä bisnes koska siinä ongelmajäte muuttuu rahanarvoiseksi tuotteeksi.. Tämän lisäksi kylmäketju on voinut katketa pahasti. En oikein usko että oikeauskoinen kovin paljoa murehtii sitä mitä vääräuskoinen syö..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Sanglier

Paahdettuna ja riittävästi maustettuna syö vaikka torakkaa tai apinanaivoa. Vain kypsentämätön tai sellainen mihin hampaat eivät tehoa jää lopulta syömättä. Ja liian isot köntit sulamatonta ainesta. Pikkukaloissa tökkivät ruodot.

Paras liha oli kehitysmaassa X jossa sai itse osoittaa haluamansa elävät kanat, lampaan tai muun pikkueläimen. Nauta haettiin aamulla teurastamosta omaan pakkaseen, jauhettiin itse.

Vaikeampaa oli kasvisten kanssa, ongelmina loiset ja paska.