News:

Jos haluat tukea Homma ry:n toimintaa, voit liittyä kannatusjäseneksi maksamalla 30 euroa tilille FI4958001320216863

Main Menu

2011-11-04 Kebablihaa tuodaan hämärästi Suomeen

Started by K.K., 04.11.2011, 05:11:38

Previous topic - Next topic

K.K.


Miljoonia kiloja kebablihaa tuodaan hämärästi Suomeen

Ravintoloissa käytettävän kebablihan kaupasta jopa kaksi kolmasosaa on villiä. Näin arvioi myyntijohtaja Jukka Ojala kebabia valmistavasta Beofood Oy:stä.

Kymmenet kebabmyyjät ajavat ovelta ovelle kauppaamassa ulkomaisia tuotteitaan. Tilastoimattomassa kaupassa liikkuu vuosittain miljoonia kiloja lihaa ja sen arvo nousee jopa 12 miljoonaan euroon.

Kebabin suoramyyjien joukossa toimii muutama laillinen, kotimainen yritys, mutta loput toimivat enemmän tai vähemmän hämärästi. Harmaa kebabkauppa vaivaa erityisesti Etelä-Suomessa.

Ojalan mukaan kebabvartaat tulevat useimmiten Saksasta. Määriä ei tiedetä, koska tulli ei tilastoi kebablihaa erikseen. Vain kolmasosa pikaruokapaikkojen käyttämästä kebablihasta kulkee tukkuliikkeiden kautta ja on varmasti kotimaisten yritysten valmistamaa.

MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi vaatii viranomaisia tehostamaan kebabpaikkojen valvontaa: "Olen kauhuissani elintarviketurvallisuuden suhteen."
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/miljoonia-kiloja-kebablihaa-tuodaan-h%C3%A4m%C3%A4r%C3%A4sti-suomeen-1.5966

Eino P. Keravalta

#1
Jokainen kuluttaja voi omilla valinnoillaan ottaa kantaa tähänkin. Itse en ole elämässäni tilannut ainuttakaan kebab-annosta. Toisen tilaamasta annoksesta olen joskus syönyt jämät vain todetakseni, että elämys oli ala-arvoinen.

Pizzaa tulee joskus haettua kotiin, mutta tällöinkin ostan poikkeuksetta kotimaisten toimijoiden enkä ulkomaalaisten kolonialistien palveluita: pitäähän maan auttaa itseään.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

nuiv-or

Astan mestassa kuulemma käyttävät Kylmäsen lihaa.

http://www.kylmanen.fi/fi/tuotteet/sailykkeet.html Toivottavasti ei ole tuota "säilyke uutuudet" -halallihaa. Millähän menetelmillä tuo on halaloitu?

Alkuasukas

Eli jutussa haatateltu jannu oli huolissaan siitä, että joku ostaa jotain ohi tukkumafian? No haistakoon pitka pasha. (elintarviketurvallisuudesta saa toni olla huolissaan)
"Monikulttuurisuus rikastuttaa odottamattomilla tavoilla."

Kaarina Ranne (vihr.)

MoonShine

#4
Koko ongelma on mahdollista poistaa omalta kohdalta helposti, et avaa kebabbilan ovea etkä niihin soittele.
Voin kertoa, toimii mainiosti.
Lisäksi voin kertoa totuuden; ei sitä norsunjalan näköistä teurasjätepötköä ole sisäfileestä kasattu.


Kannattaa katsoa ihan alussa mitä toi tyyppi sinne tuuttiin kaataa ja mausteilla saadaan ihmisille syötettyä vaikka vaahtokumipatjaa.
http://www.youtube.com/watch?v=zKpH6Lzz-ug
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

nuiv-or

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 08:47:57
Koko ongelma on mahdollista poistaa omalta kohdalta helposti, et avaa kebabbilan ovea etkä niihin soittele.
Voin kertoa, toimii mainiosti.
Lisäksi voin kertoa totuuden; ei sitä norsunjalan näköistä teurasjätepötköä ole sisäfileestä kasattu.

Kyllä tämän paikan lihat taitavat olla ihan ok.
http://www.istanbuloriental.fi/

Puuhiilien hehkussa vartaassa kypsennettyä jauhettua karitsanlihaa.
Iskenderi 25 eur ...

Yksittäistapaus, tosin.

JNappula

Mitä väliä? Kai ne kebulat saavat ostaa lihansa vaikkapa Saksasta, jos sieltä saa parempaa laatua halvemmalla?
"The difference between a smart feller & a fart smeller is less than you think."

MoonShine

Quote from: JNappula on 04.11.2011, 08:50:55
Mitä väliä? Kai ne kebulat saavat ostaa lihansa vaikkapa Saksasta, jos sieltä saa parempaa laatua halvemmalla?

Tietenkin saa, ostakoot vaikka jauhettua koiraa Kiinasta tai kamelia Egyptistä.
Pointti on; kuka sitä tunkee sisäänsä ja miksi?
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

nuiv-or

Quote from: JNappula on 04.11.2011, 08:50:55
Mitä väliä? Kai ne kebulat saavat ostaa lihansa vaikkapa Saksasta, jos sieltä saa parempaa laatua halvemmalla?

Riippuu tietenkin, kuinka hämäristä teurastamoista lihat tilataan. Luulisi turkkilaisten olevan yhteydessä saksanturkkilaisten kanssa näissä asioissa. Kyllähän suomalaisetkin tuottavat lihaa, joten miksi ei sitä käytettäisi? Jää nuokin verot saamatta.

Toivottavasti tämä ei lisää eläinten halal-kidutusta.

Joissakin kiinalaisissa käyttävät tölkkikanaa. Tölkeissä on vain kiinankieliset kirjaimet. Mielestäni epäilyttävänoloista.

normi

Quote from: JNappula on 04.11.2011, 08:50:55
Mitä väliä? Kai ne kebulat saavat ostaa lihansa vaikkapa Saksasta, jos sieltä saa parempaa laatua halvemmalla?

Ongelma lienee siinä, että katkeaako kylmäketju ja että ei voida tiedä yhtään mistä se liha on peräisin ja että meneekö kirjanpitoihin asianmukaisesti eli että onko harmaata vai valkoista vaiko peräti ihan pimeää taloutta.

Tuskin ostamista saksasta on kielletty, mutta mieleen tulee tosiaan pimeän liiketoiminnan pyöritys eli siis talousrikollisuus ja hygieniariskit. Jos asiassa ei ole hämärää, niin ok, mutta hyvähän tämä olisi selvittää että luulot ja oletukset haihtuvat ja tieto tulee tilalle. Se olisi myös kebuloiden etu, koska nythän on paljon epäilyjä ja ihmettelyä, että miten 5 pizzan saa kannattavaksi.
Impossible situations can become possible miracles

P

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 08:47:57
Koko ongelma on mahdollista poistaa omalta kohdalta helposti, et avaa kebabbilan ovea etkä niihin soittele.
Voin kertoa, toimii mainiosti.
Lisäksi voin kertoa totuuden; ei sitä norsunjalan näköistä teurasjätepötköä ole sisäfileestä kasattu.


Kannattaa katsoa ihan alussa mitä toi tyyppi sinne tuuttiin kaataa ja mausteilla saadaan ihmisille syötettyä vaikka vaahtokumipatjaa.
http://www.youtube.com/watch?v=zKpH6Lzz-ug

Saksassa 90-luvulla asustellessani tulin katsoneeksi telkusta ohjelman Euroopan suurimmasta kebablihan tuottajasta.  Berliinissä oli halli, jossa oli paljon turkkilaisia yms. Kolmen ukon keskelle lyötiin rullilla se kebab piikki ja he mättivät vuoron perään rullakoissa olevista laatikoista lihat piikkiin ja kelmu ympärille. sitten uutta putkeen. Ei se liha hääviltä näyttänyt. Kaikenlaisia riekaleita..
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

MoonShine

Quote from: P on 04.11.2011, 09:03:14
Kolmen ukon keskelle lyötiin rullilla se kebab piikki ja he mättivät vuoron perään rullakoissa olevista laatikoista lihat piikkiin ja kelmu ympärille. sitten uutta putkeen. Ei se liha hääviltä näyttänyt. Kaikenlaisia riekaleita..

Tietenkin on kasattu riekaleista ja teurasjätteestä, koska siistimmät ruhonosat myydään pihveinä, fileinä, paisteina ja muutenkin katseen kestävinä paloina.
Jokainen tämän tajuaa, kuitenkaan valtaosa ihmisistä ei sitä ymmärrä ja vie jopa omia lapsiaan tätä teurasherkkua syömään.
Omilla jaloilla äänestäminen on ainoa keino vaikuttaa tähän yhä kasvavaan jätteiden syöttöön Suomen kansalle.
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

Maisterinna

Onneksi kuitenkin Marin kioskin kaltaisiin hankkeisiin puututaan hanakasti.  :roll:

MoonShine

Marin kioskiin uskaltaa heikkohermoisempikin terveystarkastaja puuttua, mutta meneminen aläwäbälä -kioskiin voi olla haaste, koska ei ole valmiuksia kohdata Lähi-Idän kulttuurisia vastareaktioita ja tietenkin koska rassismi.
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

L. Brander

Hyvä, että asia nostetaan tapetille. Olen jo vuosia ihmetellyt, miksi salametsästettyjen norsujen jalkoja saa tuoda Suomeen vuoltaviksi punasipulin ja"rannareiden" (ranskanperunat) joukkoon. :o

LB
Dystooppinen salamasota

thehamma

Tokihan asia on ollut elinkeinoelämän tiedossa jo pitemmän aikaa, mutta hyvä, että lehdistökin heräilee asian tiimoilta. Kyseessähän on sekä kuluttajien tuoteturvallisuus että tietysti valtiovallan osalta veropoliittinen seikka.

Kuluttajille riskit ovat näissä Saksasta ja Ruotsista tulevissa pakettiautokuljetuksissa kylmäketju , mikä on pääosin puutteellinen ja kontaminaatio. Autoissa on jäähdytetty kuljetustila tai sitten ei ole. Samassa kuormassa ja tilassa tuodaan kylmät ja kuumat tuotteet, vihannekset, lihat, maitotuotteet jne. Pahimmat esimerkit mihin on tullut törmättyä on henkilöauton tavaratilassa Saksasta tuodut juustot, mitä kaupataan kebabberioihin ja pizzerioihin. Riskit ovat melkoiset ja onhan noita elintarvikeviraston tms tutkimuksia ollut vuosia, missä tutkittu esim pizzerioiden jauhelihapizzoja ja kelvollisia ollut luokkaa 30 %.

Valtiovallan saralla kyse on tietty veroista. Harmaasti maahantuodut tuotteet päätyvät helposti verottomaan myyntiin. Verottaja kun peilaa yrityksen myyntejä suhteessa tukkuostoihin.

Ja eihän tämä koske pelkästään pizzerioita ja kebumestoja vaan suuremmassa mittakaavassa myös etnisiä kauppoja ja tukkuja, mihin roudataan samalla periaatteella Saksan kautta kaukomaiden herkkuja.
Ostaisitko itse pakastekatkarapuja tai -kalaa etnokaupoistata olematta varma kylmäketjun tasosta? Itse ainakaan en.

Lepakko

Eikös tällainen uutisointi ole juurikin sitä rassismia ja kiihotusta kebab-kulttuureita vastaan?

Kyllä kohta saadaan joku kebab-ukko ruutuun vakuuttelemaan että on katkeamaton kylmäketju, liha on parasta filettä jauhettuna ja verot on maksettu kaikista. Sitten tämä yksi satu riittää vakuuttamaan, että näin on maailman jokaisessa kebabbilassa ja alkuperäinen väite on kumottu.
- Suomalaiset tulevat nielemään sen. Jos eivät, työnnetään se heille peräpuikolla.

Sanglier

Luin otsikon ja luulin että puhutaan turkkilaisten ja kurdien luvattomasta maahantulosta.

Elintarvikealalla on aina iso riski kun kauppa on pimeää. Mitä lihassa on, miten ja missä se on valmistettu, miten säilytetty, miten kuljetettu, kuinka tuoretta jne.

Sitten tulikin mieleen kuva Libyan diktaattorin toiseksi viimeisestä lepopaikasta.

Maistuuko kebabbi?  :o

MoonShine

Quote from: Bonaventura on 04.11.2011, 12:40:06
Tuohon riekaleasiaan haluan sanoa, että minusta ei ole mitenkään paha asia, että ruhoista syödään muutkin osat kuin fileet ja paistit. Nälkää näkevässä maailmassa on synti heittää pois syötävää tavaraa. Lisäksi olen ymmärtänyt, että esimerkiksi broilerin nahassa on hyvälaatuisia rasvahappoja (joskaan en ole täysin varma, perustuu epämääräiseen muistikuvaan).

Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
Valmiit eineseväkset on ainakin tuoteselosteiden mukaan täynnä nahkaa, kamaraa ja muita LIHAN KALTAISIA ainesosioita. Ennen ehkä söin elintarvikkeiden sekaan jauhettuina, enää en suostu siihen.
Syököön siis muut ne kebabit, syy ei ole pelkästään rassimus.
Onko oikein, että minulla verotuksen kautta on elatusvelvollisuus aikuiseen ihmiseen, joka ei ole minulle edes sukua ja lähtöisin jostain Afrikasta?

Miksi vihapuhe Jussi Halla-ahosta on vitsi, mutta vitsi Jani Toivolasta on vihapuhetta?

Forumin yksityisviestit ovat edelleen moderoimattomia.

vihapuhegeneraattori

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 15:08:17
Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
Valmiit eineseväkset on ainakin tuoteselosteiden mukaan täynnä nahkaa, kamaraa ja muita LIHAN KALTAISIA ainesosioita. Ennen ehkä söin elintarvikkeiden sekaan jauhettuina, enää en suostu siihen.
Syököön siis muut ne kebabit, syy ei ole pelkästään rassimus.

Yo! Kebab on jumalten ruokaa hyvin tehtynä. Ihan sama vaikka se ois tehty rullalle survotuista lampaan peniksistä ja jauhetusta kilin peräsuolesta.

Kebab ranskalaisilla, tulinen kastike.. taivat. Ainoa caveat on että jos raaka-aineet on maullisesti huonolaatuisia tai syönnin jälkeen iskee Montezuman kosto niin en mene enää samaan paikkaan. Vaihtoehtojahan piisaa.

Jokainen asia minkä ulkomaalainen tekee saadakseen pikkasen extracäshiä ei ole paha. Ainakin jos suomalainen luopuu käteisestään vapaaehtoisesti ja saa haluamansa hyödykkeen vastineeksi.

Monikulttuuri mun mielestä parhaimmillaan: Joka fucken lajin ravintola joka kulmalla. Monet muut maahanmuuttajaryhmät onkin sellasia perustaneet mutta Somalialaista ravintolaa en ole vielä nähny (kävisin saletti ainakin tyypit ottamas jos joku sais sellasen aikaan). Jopa etno-ruokakaupat on joidenkin muiden hallinnassa, taitaa taikaseinä maksaa liikaa rahaa ihan vaan lorvimisesta joten ei kantsi vaivautua.





En pidä PS:n laiskuudesta YLE ja raja-asioissa tällä hetkellä. EU-, Eduskunta- ja Kuntavaaleissa on turha odottaa mun ääntä.

Mutta Hallis on puolueen toilailuista huolimatta ollut uskollinen asialle. Siksi ääni on 5!

Nuivinaattori

Itse suosin ravintoloita, jotka tarjoilevat järvsökebabin lihaa.

Kyseessä siis ruotsalainen puristekebabtuottaja.
Syyllistyykö pornoteollisuus kiihoittamiseen?

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 15:08:17
Quote from: Bonaventura on 04.11.2011, 12:40:06
Tuohon riekaleasiaan haluan sanoa, että minusta ei ole mitenkään paha asia, että ruhoista syödään muutkin osat kuin fileet ja paistit. Nälkää näkevässä maailmassa on synti heittää pois syötävää tavaraa. Lisäksi olen ymmärtänyt, että esimerkiksi broilerin nahassa on hyvälaatuisia rasvahappoja (joskaan en ole täysin varma, perustuu epämääräiseen muistikuvaan).

Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
Valmiit eineseväkset on ainakin tuoteselosteiden mukaan täynnä nahkaa, kamaraa ja muita LIHAN KALTAISIA ainesosioita. Ennen ehkä söin elintarvikkeiden sekaan jauhettuina, enää en suostu siihen.
Syököön siis muut ne kebabit, syy ei ole pelkästään rassimus.

Kebabissa tuskin on sian nahkaa ja lehmän nahkakaan ei taida hienoutua niin hienoksi, jotta kebabbia saisi aikaiseksi.
Makkarasta löytyy broilerin ja sian nahkaa, sekä luuprässiä

Veikko

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 15:08:17
Quote from: Bonaventura on 04.11.2011, 12:40:06
Tuohon riekaleasiaan haluan sanoa, että minusta ei ole mitenkään paha asia, että ruhoista syödään muutkin osat kuin fileet ja paistit. Nälkää näkevässä maailmassa on synti heittää pois syötävää tavaraa. Lisäksi olen ymmärtänyt, että esimerkiksi broilerin nahassa on hyvälaatuisia rasvahappoja (joskaan en ole täysin varma, perustuu epämääräiseen muistikuvaan).

Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
Valmiit eineseväkset on ainakin tuoteselosteiden mukaan täynnä nahkaa, kamaraa ja muita LIHAN KALTAISIA ainesosioita. Ennen ehkä söin elintarvikkeiden sekaan jauhettuina, enää en suostu siihen.
Syököön siis muut ne kebabit, syy ei ole pelkästään rassimus.

Ope, ope – minä kyllä!

Rapeaksi paahdettu broilerin nahka on herkkuisaa; ja siankamaraa paahdettuna olen syönyt ainakin Meksikossa - hyvää.

Monissa makkaroissa on tuo kamara myös tärkeä aineosa. Kelpaa kyllä mulle.

edit. lisäys:

Olipa aivan unohtua - Pekingin ankassahan herkullinen nahka on olennainen osa ruokalajia - se saatetaan jopa tarjota erillisinä suupaloina.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Missra


Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
[/quote]

Sian, kanan ja lohennahka on oikein valmistettuna oikein herkullista. Lehmännahkaa en ole tainnut maistaa.

Valvomattomista kebablihoista ei voi tosin tietää minkä kissan, rotan tahi ihmisen nahkoja sinne on sekaan heitelty.

Lauttasaaren Emiiri

Olin yksi päivä eräässä "karvaranne"-syöttölässä, kun paikalle tuli ulkomainen kaupparatsu (välimeren itäosan habitus). Ravintoitsija osti puolen litran oluentarjoiluastioita. Kaupparatsu sitten rupesi mainostamaan että häneltä saa myös kebabeläintä sekä pitsanpäällisiä. Kebabista onneksi ravintoloitsija sanoi että hän käyttää lihassa ainoastaan Wotkin'sin tuotteita, laadun takia.

Kaupparatsu myi näitä tuotteitaan normaalista pakettiautosta, joka oli ihan vaan vuokrattu. Kylmäketju ei kyllä tässä tapauksessa ollut asiallisella pohjalla.
Onko falskia sitten sanoa, että edustan suomalaisia, jos en kuitenkaan halua puhua sellaisten puolesta, jotka elämästä vieraantuneina ajattelevat vain omaa napaansa, täyttävät vatsansa teollisesti kasvatetulla lihalla ja katsovat maailmaa televisiosta ja autonsa ratin takaa mukavasti istuen?
- Kimmo Helistö

Jouko

Joku juippi toi Turkista kebablihaa autonsa takakontissa. Myytiin sitä sitten asiakkaille. Mutta kas kummaa, joku sairastui pahemman kerran. Se taistelu kesti kolme tuskallista vuorokautta.
Urbaani tarina. Mutta lienee tosipohjainen.
"Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä."

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

törö

Quote from: Missra on 05.11.2011, 05:20:58

Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?

Sian, kanan ja lohennahka on oikein valmistettuna oikein herkullista. Lehmännahkaa en ole tainnut maistaa.
[/quote]

Eiköhän itse kukin ole syönyt nahkoja ihan tietämättäänkin. Jos jättää tuoteselosteen lukematta niin ei tiedä mitä suuhunsa laittaa ja työmaaruokalassa ne eivät edes ole näkösällä.

QuoteElintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan elintarvikevalmistajat hämäävät kuluttajia useiden tuotteidensa nimillä. Evira on tenhyt Vantaan Ympäristökeskukselle toimenpidepyynnön liittyen HK:n jauhelihapihvien ja -lihapyöryköiden tuotenimiin.

- Olemme sitä mieltä, että jauhelihapihvien ja -pyöryköiden nimet ovat harhaajohtavia, Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio kertoo Uudelle Suomelle.

- Kun puhutaan jauhelihapihvistä, ihmisille tulee käsitys että se on nautaa tai possua. Kun suurin ainesosa on broileri, pitäisi puhua broiler-porsaanjauhelihapihveistä ja -pyöryköistä.

Husu-Kallion mielestä tavallinen kuluttaja ei voi tajuta broilerin olevan lihapullan pääraaka-aine.

- Kyllä se mielikuva tulee siitä, mistä ainesosasta itse tekisi pyörykät kotona.

Asiasta huomautti perjantaina Suomen Kuluttajaliitto, jonka mukaan HK:n einespihvejä pitäisi kutsua "kanannahkapihveiksi". HK tyrmäsi väitteen ja ilmoitti, ettei pidä tuotteidensa nimiä harhaanjohtavina.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/92106-suuri-huijaus-tiesitko-tata-lihapullista-enta-kinkkusiivuista

jopparai

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 15:08:17

Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
Valmiit eineseväkset on ainakin tuoteselosteiden mukaan täynnä nahkaa, kamaraa ja muita LIHAN KALTAISIA ainesosioita. Ennen ehkä söin elintarvikkeiden sekaan jauhettuina, enää en suostu siihen.
Syököön siis muut ne kebabit, syy ei ole pelkästään rassimus.

Muutama muu jo totesikin kanan-, lohen- ja siannahka voi olla herkullista. Eräissä grilli-bileissä kokonainen karitsa oli vartaassa kypsymässä. Sen rapeaksi kypsynyt nahka oli todella herkullista.
Killing folk is easy, being politically correct is pain in the arse.(Achmed, the dead terrorist)
http://www.youtube.com/watch?v=3L8fIrWnXRA

Sibis

Quote from: Voitto-Taisto on 05.11.2011, 05:27:40
Kalan- ja kanan/broilerinnahka on erittäin hyvää.

Niin on mutta kihti iskee myöhemmin!
Sanoma Oy:n mainos, jossa yhtiö kertoi: Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma.

foobar

Quote from: MoonShine on 04.11.2011, 15:08:17
Käsi ylös, kuka tieten tahtoen syö kalan, sian, lehmän, kanan jne...nahkaa?
Valmiit eineseväkset on ainakin tuoteselosteiden mukaan täynnä nahkaa, kamaraa ja muita LIHAN KALTAISIA ainesosioita. Ennen ehkä söin elintarvikkeiden sekaan jauhettuina, enää en suostu siihen.
Syököön siis muut ne kebabit, syy ei ole pelkästään rassimus.

Yleensä elukoiden nahassa ei ole mitään vikaa kun ne tunnistaa tuotteesta sellaiseksi. Se, että nahasta tehdään "lihaa" jauhamalla, värjäämällä, maustamalla ja aromivahventamalla onkin sitten vähän toinen asia. Tästä bisneksestä suomalainen einesteollisuus tuntuu pitävän kovasti.

Aiheeseen liittyen mainittakoon anekdootti: kun pari vuotta sitten Yhdysvallat laittoivat mm. kiinalaisille saumattomille teräsputkille rangaistustulleja, Kiina vastasi laittamalla rangaistustulleja mm. kananjaloille, jotka ovat aika tyypillistä mutusteltavaa sielläpäin, ja joita ei mitenkään halveksuta, vaikka koostumus on lähinnä luuta ja rustoa. Olen käynyt kiinalaisissa "pikaruokaravintoloissa" joissa on ollut laareittain eriteltynä mm kanan jalkoja, helttoja, sydämiä, kivipiiroja ja sisäelimiä... ja kauppa kävi!
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.