News:

Mikäli olet unohtanut salasanasi eikä rekisteröinnissä käytetty sähköposti toimi tai haluat vaihtaa sähköpostisi toimivaksi, ota yhteyttä sähköpostilla tai facebookin kautta.

Main Menu

2011-05-29: Afrikkalaisilla ravintoloilla vaikeuksia lyödä läpi Suomessa

Started by Taikaseinä, 29.05.2011, 20:11:40

Previous topic - Next topic

Mulli

Jos maksavat asiakkaat pitävät ravintolasta, ravintola menestyy. Tässä on kaikki, mitä tulee tietää ravintoloista.

Tulevaisuudessa on toki mahdolista, että Suomalaisille lisätään jonkinlainen kansalaisvelvollisuus syödä epämiellyttävässä ympäristössä, jos tasa-arvottomuus sitä vaatii.

Voisin toki lisätä tämän viestin rivimäärää komennoilla:"Hajaantukaa".

foobar

Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 31.05.2011, 00:03:55
Quote from: foobar on 30.05.2011, 23:58:22
Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 30.05.2011, 23:48:55
Vertailun vuoksi voi muuten kysyä, miksei Suomessa ole fish&chips-ravintoloita, vaikka Iso-Britannia on kulttuurisesti paljon lähempänä kuin Afrikka. Joka tapauksessa Suomi on mielestäni riittävän monipuolinen tarjonnaltaan, vaikkei kaikkia maailman keittiöitä olisikaan edustettuna edes Helsingissä. En halua Suomesta mitään mini-Amerikkaa tai Helsingistä mini-NYC:tä.

Saa Suomesta fish & chipsejä, muistaakseni Helsingissä O'Malleysistä ja vähän muualtakin, ja olen törmännyt erinäisinä teemapäivinä, ihan vahingossa, monessa enemmän pubikulttuuria kunnioittavassa kapakissa niihin - jopa brittisanomalehdistä tarjoiltuna. Ei niitä kai briteissäkään yleensä mihinkään fiiniin paikkaan mennä syömään, vaan siihen kulmapubiin...

Mutta ei se sentään kebabin kaltainen ilmiö taida olla? Vielä kerran: markkinat ovat Suomessa rajalliset enkä edes toivo, että syntyy uudenlaista afrikkalaiset maahanmuuttoa, jossa afrikkalaiset perustavat ravintoloita ja rahtaavat sitä varten sukunsa Suomeen töihin. Kyllä suomalaiset pärjäävät ihan hyvin, vaikkeivät saisikaan valita kebabin ja samosan väliltä.

Eipä tietenkään, mutta sitä kuitenkin löytää. Arabien ruokakulttuurin ulkopuolisen afrikkalaisen keittiön läsnäolemattomuus kuitenkin kiinnittää poikkeuksellisen paljon huomiota, kun miettii sekä Suomeen saapuneiden afrikkalaisten määrää että mantereen väkirikkautta ja kokoa. Tilanne on kuitenkin jotain aivan muuta kuin esim. kaukoidän tulijoiden kohdalla, joista monella ei kuitenkaan ole ollut maahan saapuessa juuri lukutaitoisia afrikkalaisia parempia menestymismahdollisuuksia tässä maassa, mutta halua saavuttaa menestys itse sitäkin enemmän.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Afrikan kirjeenvaihtaja

Quote from: Eino P. Keravalta on 31.05.2011, 00:04:06
Mutta asiaan. Mikäli Humphrey Kalanjen väittämä pitää paikkansa, seuraava askel on kysyä, mikseivät suomalaiset riemumielin ryntää afrikkalaisten kansoittamiin paikkoihin? Onko afrikkalaisten käytöksessä jotakin länsimaiseen tapaetikettiin sopimatonta? Onko tilanne suomalaiselle uhkaava? Mistä on kyse? Herra Kalanje varmaan tietää, mutta ei kerro.

Ehkä yksi syy on kuitenkin ihan se, että suomalaiset eivät matkaile kovin laajalti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Ei synny sellaisia makumuistoja, joita kaipailisi kotona lomilta palattuaan. Ottaen huomioon turismielinkeinon tilan Afrikassa tilanne tuskin muuttuukaan. Siinä taas olisi kenelle tahansa kova homma, että tutustuttaisi suomalaiset aivan vieraisiin ruokiin Suomessa. Vähintäänkin ravintoloitsijan täytyisi huolehtia, että ruokailutilanteet olisivat miellyttäviä - tosin ei siihen kai hirveän paljon tarvittaisi. Kebab-paikatkin taitavat olla yleensä melko steriilejä ja (suomalaisen) rauhallisia.

Toiseen syyhyn viittasin jo aiemmassa kommentissani. Eli siihen että afrikkalaisilla ei ole rahaa. Tämä on huima yleistys, mutta uskallan silti sanoa, että keskivertoafrikkalainen ei kovin paljon pistä rahaa säästöön. Jos jollakulla on rahaa, se on heti jaettava kaikkien sukulaisten kesken tai muuten käy huonosti. Vaikka Afrikassa näyttää siltä, että lähes kaikki tekevät jotain pientä bisnestä elääkseen, niin kyse on yleensä kädestä suuhun -toiminnasta. Kaikelle ylimääräiselle löytyy ottajia ja vaatijoita.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 30.05.2011, 23:58:12
Quote from: xoxox on 30.05.2011, 23:54:04
Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 30.05.2011, 23:48:55
Vertailun vuoksi voi muuten kysyä, miksei Suomessa ole fish&chips-ravintoloita,
Johtuisiko osaltaan siitä, ettei Suomeen tahdo riittää kunnollista turskaa sen mennessä niinsanoaksemme parempiin suihin?

Vaikka riittäisikin, niin ei Suomi välttämättä silti söisi yhtä innokkaasti turskaa ranskisten kanssa kuin kebabia ja pizzaa. Yritin vain sanoa, että kaikki innovaatiot eivät levittäydy kaikkialle. Olen syönyt Afrikassa ihania kala-aterioita, joista en edes uneksi Suomessa. Mutta Suomessa taas nautin järviahvenesta ja taimenesta enkä haikaile Afrikan herkkuja.

Hesestä saa turskaa ja ranskiksia.

Afrikan kirjeenvaihtaja

Quote from: foobar on 31.05.2011, 00:10:01
Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 31.05.2011, 00:03:55
Quote from: foobar on 30.05.2011, 23:58:22
Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 30.05.2011, 23:48:55
Vertailun vuoksi voi muuten kysyä, miksei Suomessa ole fish&chips-ravintoloita, vaikka Iso-Britannia on kulttuurisesti paljon lähempänä kuin Afrikka. Joka tapauksessa Suomi on mielestäni riittävän monipuolinen tarjonnaltaan, vaikkei kaikkia maailman keittiöitä olisikaan edustettuna edes Helsingissä. En halua Suomesta mitään mini-Amerikkaa tai Helsingistä mini-NYC:tä.

Saa Suomesta fish & chipsejä, muistaakseni Helsingissä O'Malleysistä ja vähän muualtakin, ja olen törmännyt erinäisinä teemapäivinä, ihan vahingossa, monessa enemmän pubikulttuuria kunnioittavassa kapakissa niihin - jopa brittisanomalehdistä tarjoiltuna. Ei niitä kai briteissäkään yleensä mihinkään fiiniin paikkaan mennä syömään, vaan siihen kulmapubiin...

Mutta ei se sentään kebabin kaltainen ilmiö taida olla? Vielä kerran: markkinat ovat Suomessa rajalliset enkä edes toivo, että syntyy uudenlaista afrikkalaiset maahanmuuttoa, jossa afrikkalaiset perustavat ravintoloita ja rahtaavat sitä varten sukunsa Suomeen töihin. Kyllä suomalaiset pärjäävät ihan hyvin, vaikkeivät saisikaan valita kebabin ja samosan väliltä.

Eipä tietenkään, mutta sitä kuitenkin löytää. Arabien ruokakulttuurin ulkopuolisen afrikkalaisen keittiön läsnäolemattomuus kuitenkin kiinnittää poikkeuksellisen paljon huomiota, kun miettii sekä Suomeen saapuneiden afrikkalaisten määrää että mantereen väkirikkautta ja kokoa. Tilanne on kuitenkin jotain aivan muuta kuin esim. kaukoidän tulijoiden kohdalla, joista monella ei kuitenkaan ole ollut maahan saapuessa juuri lukutaitoisia afrikkalaisia parempia menestymismahdollisuuksia tässä maassa, mutta halua saavuttaa menestys itse sitäkin enemmän.

Mutta erona on se, että afrikkalaisten osalta liikenne on lähes yksisuuntaista, mihin tuossa edellä viittasin. Eli Suomessa ei oikeastaan ole kovin paljon kysyntääkään afrikkalaiselle ruualle, vaikka varmasti sitäkin joku saadessaan söisi. Suomalaiset matkustavat paljon enemmän Kaukoidässä kuin Afrikassa.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Afrikan kirjeenvaihtaja

Quote from: RP on 31.05.2011, 00:08:22
Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 30.05.2011, 23:48:55
Raittiudesta ei ole vaaraa kellekään, ja Suomessa alkoholia on nähdäkseni tarjolla riittävän taajaan sitä haluaville.

Tuota en kiistä, mutta alkoholihan oli tässä yhteydessä väitetty ongelma somaleille.

Halusin vain todeta, että ajatusryppäässä:
---
Suomessa ei voi pitää ravintolaa, joka ei tarjoa alkoholia
Muslimi ei voi tarjota kristityille asiakkailleen alkoholia, eivät edes maltilliset sellaiset, kuten somalit
=> Suomeen ei voi syntyä somaliravintolaa
---
- ei ole oikein mitään kohtaa joka kestäisi hyvin kriittistä tarkastelua.

Eipä ja kyllä ne syyt ovat varmasti ihan muualla. Missä maailmalla ylipäätään olisi somalialaisia ravintoloita kovin runsaasti, vaikka somaleja olisikin? Voi myös olettaa, että suomalainen järjestelmä ei ole kovin kannustava ryhtymään minkään sortin maahanmuuttajayrittäjäksi. ...Viisas pääsee vähemmällä.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Afrikan kirjeenvaihtaja

Quote from: Tapio Arjo on 31.05.2011, 00:22:32
Jos haluatte syödä afrikkalaista apetta, menkää syömään sitä Afrikkaan.

Tulee halvemmaksi meille muille.

Ja hyödyttää Afrikkaa. Mutta jos oikein erinomaisen hyvää ruokaa haluaa, niin ehkä sittenkin jonnekin muualle...

Suomalaisten kannattaisi ennemminkin miettiä, miten maahan saataisiin omilla rahoillaan liikkuvia matkailijoita ja miten heille tarjottaisiin oikeaa suomalaista ruokaa. ne kosmopoliitit, joille pitää olla saatavilla aivan kaikkea ihanaa ja ihmeellistä mitä monikulttuurisuus tuottaa, tuskin muutenkaan ihastuvat Helsinkiin tai Ouluun.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Pohjolan puolesta

Quote from: Cettu on 30.05.2011, 22:41:19
Quote from: pn on 30.05.2011, 20:25:57
Eräässä tilaisuudessa afrikkalainen kokki tarjoili kypsennettyjä matoja [sic]. Tiedostavien mielestä matojen torjuminen olisi kai pahinta rasismia. Sitä paitsi madoilla on varmasti pienempi hiilijalanjälki kuin lehmäpihvillä...

Miksi pitäisi olla "tiedostava" jotta maistaisi tätä ruokalajia? Riittää, ettei ole nirso tai ennakkoluuloinen uusien ruokalajien suhteen. Madot, toukat ja hyönteiset kuuluvat ihmislajin luontaiseen ruokavalioon, eikä minulla ainakaan olisi mitään ongelmaa maistaa niitä. Suuremman kuvotuksen aiheuttaa mikropitsat ym. einespaska.

Saattaa olla hyvin maittavaa ja luonnollista ruokaa.
Minua ei kyllä mikää saa syömään ravintolassa jossa on afrikkalainen henkilökunta
oli se sitten minkä maalaista ruokaa tahansa. Niillä on hiukan erilainen hygieniakäsitys.
McLuhan: "Olemme sekoittaneet järjen, luku -ja kirjoitustaitoon"

xoxox

Quote from: Osakesäästäjä(ei keinotte on 31.05.2011, 00:17:52
Hesestä saa turskaa ja ranskiksia.
Luullakseni se ei ole turskaa (rakenne on hötöisempi) vaan jotakin muuta turskakalaa. Kummeliturskaa kukaties. Joka tapauksessa syömäkelpoisempaa kuin seiti.

Hämeenlinnan Oraakkeli

Tossa viimeviikolla tuli ohjelma Sambiasta ja Malawista. Siellä jossakin pikkupojat kauppasi grilattuja hiiriä. Voin lyödä vaikka mistä vetoa että ne jäävät syömättä.

Tommi Korhonen

Ihan Ranskassakin muuten kebab tehtiin oikeasti lihasta. En tiedä mikä hitto in syynä Suomessa tarjottuun samaan pakaste-jauhelihamössöön, lainsäädäntö vai paikallinen tukkumafia... Mutta se oikeasta lihasta sahattu tilpehööri on sitten hyvää.

(Ja ihan oikeaan karjalanpaistiin kuuluu vähän muutakin kuin nautaa ja possua ja sipulia. Kuten silavaa, porkkanaa ja lanttua ja munuaisia tai maksaa, tai jopa sydäntä joskus. Tosin vähemmistönä näitä höysteitä. Näin evakko-isoäitini sen teki kun halusi vakavissaan tehdä. Se possu-nauta-sipuli on yleismakuun steriloitu versio... Ja tärkeää on reilu muhitus!)
Quote from: Ant. on 25.06.2015, 06:17:22Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Melbac

Ihme itkemistä toi tollainen.Vähän sama jos itse valittaisin ettei mämmiä/ruusunmarja keittoa tarjoava ravintola menesty helsingissä ja omasta mielestäni syy olisi siinä ettei helsinkiläiset halua tulla ravintolaan jossa on paljon maalaisia jotka puhuvat oudolla suomalaisella murteella ;D

Mika

Quote from: Pohjolan puolesta on 31.05.2011, 00:44:16Minua ei kyllä mikää saa syömään ravintolassa jossa on afrikkalainen henkilökunta oli se sitten minkä maalaista ruokaa tahansa. Niillä on hiukan erilainen hygieniakäsitys.

Muiden seikkojen ohella tämä on varmasti yksi niistä syistä, joiden vuoksi afrikkalaisille ravintoloille ei voi ennustaa menestystä missään päin maailmaa. 
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Ernst

Quote from: Osakesäästäjä(ei keinotte on 31.05.2011, 01:07:09
Tossa viimeviikolla tuli ohjelma Sambiasta ja Malawista. Siellä jossakin pikkupojat kauppasi grilattuja hiiriä. Voin lyödä vaikka mistä vetoa että ne jäävät syömättä.


Et ole Madcook-kirjaa ja DVD:tä silmäillyt?
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

pelle12

Quote from: Mika on 31.05.2011, 07:21:33
Quote from: Pohjolan puolesta on 31.05.2011, 00:44:16Minua ei kyllä mikää saa syömään ravintolassa jossa on afrikkalainen henkilökunta oli se sitten minkä maalaista ruokaa tahansa. Niillä on hiukan erilainen hygieniakäsitys.

Muiden seikkojen ohella tämä on varmasti yksi niistä syistä, joiden vuoksi afrikkalaisille ravintoloille ei voi ennustaa menestystä missään päin maailmaa. 
Taisitte nyt syyllistyä kultturismiin, joka on, kuten tiedämme, rasismin eräs muoto.

MaisteriT

Quote from: Cettu on 30.05.2011, 22:41:19
Quote from: pn on 30.05.2011, 20:25:57
Eräässä tilaisuudessa afrikkalainen kokki tarjoili kypsennettyjä matoja [sic]. Tiedostavien mielestä matojen torjuminen olisi kai pahinta rasismia. Sitä paitsi madoilla on varmasti pienempi hiilijalanjälki kuin lehmäpihvillä...

Miksi pitäisi olla "tiedostava" jotta maistaisi tätä ruokalajia? Riittää, ettei ole nirso tai ennakkoluuloinen uusien ruokalajien suhteen. Madot, toukat ja hyönteiset kuuluvat ihmislajin luontaiseen ruokavalioon, eikä minulla ainakaan olisi mitään ongelmaa maistaa niitä. Suuremman kuvotuksen aiheuttaa mikropitsat ym. einespaska.

Jep. Samaa mieltä. Milloinkas muslimit pääsevät sikaennakkoluulostaan / nirsoilustaan.
AL: Jussi Halla-Aho (kuvassa) poseeraa tässä arkistokuvassa virallisesti puvussa. Tiistaina hänet nähtiin eduskunnassa rennoissa kesävaatteissa.

pelle12

Quote from: MaisteriT on 31.05.2011, 08:19:32
Quote from: Cettu on 30.05.2011, 22:41:19
Quote from: pn on 30.05.2011, 20:25:57
Eräässä tilaisuudessa afrikkalainen kokki tarjoili kypsennettyjä matoja [sic]. Tiedostavien mielestä matojen torjuminen olisi kai pahinta rasismia. Sitä paitsi madoilla on varmasti pienempi hiilijalanjälki kuin lehmäpihvillä...

Miksi pitäisi olla "tiedostava" jotta maistaisi tätä ruokalajia? Riittää, ettei ole nirso tai ennakkoluuloinen uusien ruokalajien suhteen. Madot, toukat ja hyönteiset kuuluvat ihmislajin luontaiseen ruokavalioon, eikä minulla ainakaan olisi mitään ongelmaa maistaa niitä. Suuremman kuvotuksen aiheuttaa mikropitsat ym. einespaska.

Jep. Samaa mieltä. Milloinkas muslimit pääsevät sikaennakkoluulostaan / nirsoilustaan.
Jep. Juutalaisten ohella muslimit ovat kaikkein ennakkoluuloisimpia ravinnon suhteen. Heille kun on olemassa saastaiset ja puhtaat ravintoaineet. Kristityt ovat periaateessa kaikkiruokaisia.

matkamasentaja

Quote from: xoxox on 30.05.2011, 23:54:04
Quote from: Afrikan kirjeenvaihtaja on 30.05.2011, 23:48:55
Vertailun vuoksi voi muuten kysyä, miksei Suomessa ole fish&chips-ravintoloita,
Johtuisiko osaltaan siitä, ettei Suomeen tahdo riittää kunnollista turskaa sen mennessä niinsanoaksemme parempiin suihin?


Englantilaisten perusravinto, rasvassa keitetty rasva, ei kovin paljon viehätä.
Mutta saahan sitä kalapuikkoja ja ranskiksia suomessakin.

Ernst

Sellainen peruskysymys: miksi afrikkalaisten ravintoloiden pitäisi lyödä läpi Suomessa? Eihän vaikkapa mainiot saksalaisravintolatkaan ole lyöneet läpi, tai mongolialaiset liharavintolat.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

AuggieWren

Quote from: M on 31.05.2011, 09:01:28
Sellainen peruskysymys: miksi afrikkalaisten ravintoloiden pitäisi lyödä läpi Suomessa? Eihän vaikkapa mainiot saksalaisravintolatkaan ole lyöneet läpi, tai mongolialaiset liharavintolat.

Niinpä. Pois lukien pohjois-Afrikan arabimaat, milloin olette viimeksi nähneet ruokaohjelman, jossa tutustuttaisiin afrikkalaiseen ruokakulttuuriin? Ei sellaista ole taidettu tehdä ja syynkin arvaan: ei Afrikassa ole mitään sanottavaa ruokakulttuuria. Niin sanotun afrikkalaisen ruokakulttuurin rippeet vietiin orjakaupan myötä Karibialle ja sinne ne ovat jääneet.
Kaikki ongelmat johtuvat rasismista ja kantaväestön asenteista.

KalleK

Quote from: foobar on 30.05.2011, 17:45:05
Quote from: kohmelo on 30.05.2011, 16:40:57
Quote
Vaikeus on myös se, että monet Afrikasta tulijat eivät ole yrittäjiä, vaan esimerkiksi opiskelijoita ja turvapaikanhakijoita.

Tämä ei ole ollut mikään este kiinalaisille, thaimaalaisille tai vietnamilaisille. Eikä turkki-kurdi-whatever linjan perinnepitsanvääntäjille. Eikä oikeastaan kenellekään muullekaan. Mutta ilmeisesti nimenomaan afrikkalaiset ovat suvaitsevaisuusasiantuntijoiden mielestä niin pitkälle untermenschiä (tämä on rikkaus, jos albedo on sopiva!), että heidän kohdallaan se on ylitsepääsemätön haaste.

No, eipä tuolle tilanteelle taida löytyä poliittisesti korrektia ja samalla rehellistä selitystä, varsinkaan Afrikan kultamunasarven tulijoiden kohdalla.

Kiinalaiseen, thaimaalaiseen, vietnamilaiseen, turkki-kurdi-whateverläiseen kulttuuriin ei kuulu vähintään kymmenen lapsen synnyttäminen per nainen.

Eikä kuulu itseasiassa yhtään mihinkään muuhunkaan kulttuuriin. Se on afrikkalaisten oma kulttuurinen erityispiirre.

Niin kauan kuin tilanne heillä pysyy samana, eivät afrikkalaiset naiset tule koskaan osallistumaan suomalaiseen työelämään.

Afrikkalainen keittiö on muuten hyvin laaja ja sieltä löytyy lukuisia toinen toistaan maukkaimpia reseptejä. Juuri männä viikolla tein kotikeittiössä ghanalaista tuntikausia uunissa haudutettua kanapataa, uskomattoman hyvää!

Ainakin Helsingissä laadukas afrikkalainen ravintola olisi pomminvarma menestys.

Pitäisi vain löytää sille tekijät. Miksei sitä voisi pyörittää valkonaamatkin?
"Meillä on isot pippelit ja teillä pienet, öhö öhö"

Eino P. Keravalta

Nythän afrikkalainen keittiö on jo hieman lähempänä meitä. Eräs jäätelövalmistaja on tuonut markkinoille "Ghana"-nimisen puikon. Tästä on hyvä aloittaa.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

hammerzeit

Quote from: matkamasentaja on 31.05.2011, 08:53:24Englantilaisten perusravinto, rasvassa keitetty rasva, ei kovin paljon viehätä.
Mutta saahan sitä kalapuikkoja ja ranskiksia suomessakin.

Hyvä pointti. Miksi maksaa kymmeniä euroja pihvistä ja uuniperunasta kun lähikaupasta saa jauhelihaa ja ranskiksia?
A war is easily won if your enemy does not know he is fighting.

kale vale

Monen köyhän/kehitysmaan ruokakulttuuri on sitä, että helvetinmoisella määrällä
mausteita peitetään huonoissa olosuhteissa pilaantuneiden raaka-aineiden
eksoottinen aromi.
Euroopassakin vahva perinne keskiajalla.
suomalaistaustainen

Johannes Krauser II

Quote from: kale vale on 31.05.2011, 10:56:13
Monen köyhän/kehitysmaan ruokakulttuuri on sitä, että helvetinmoisella määrällä
mausteita peitetään huonoissa olosuhteissa pilaantuneiden raaka-aineiden
eksoottinen aromi.
Euroopassakin vahva perinne keskiajalla.
Myöhemminkin, herra Heinz keksi ketsuppinsakin vain että saisivat sotilaat syömään pilaantuneen makuista lihaa. Melko hupaisaa että sitä nykyään taidetaan käyttää pääasiassa surkeitten einesten ominaismaun peittämiseen ;)

Mausteisella ruualla on kyllä muitakin syitä kuin raaka-aineitten maun peittäminen, esimerkiksi tulinen ruoka viilentää kehoa hikoilua kiihdyttämällä, joka auttaa jaksamaan kuumalla säällä. Toisekseen mausteet myös avaavat raaka-aineista niitten omia makuja, eivätkä ainoastaan peitä niitä.

Tommi Korhonen

Quote from: Kaapo on 31.05.2011, 02:37:42
Samaa jauhettua "lihaa" se varras on kuin jauheliha. Se on vain pistetty vartaaseen...

Niin täällä. Ei kaikkialla. Ja ero on ihan merkittävä.
Veikkaan kyllä suomalaisen terveystarkastajan tai hygienikon iskeneen.

Ah. Anteeksi off-topic. Kyllä minä etnoruokaloita kannatan, siis käyn joskus. Se on sitä "monikulttuuria" jota voi saada mausteeksi omaan tylsään perunanenäiseen elämään.

Tosin olen kyllä ihmetellyt miksi ei saada aikaiseksi kalakukko-kiskoja ja sultsina-baareja. Ja mistä ravintolasta saat oikeasti karjalanpaistia?
Quote from: Ant. on 25.06.2015, 06:17:22Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.


xoxox

Quote from: Tommi Korhonen on 31.05.2011, 17:57:05
Tosin olen kyllä ihmetellyt miksi ei saada aikaiseksi kalakukko-kiskoja
Kuopion torinkulmilla. Kysyvät: kokonainen vai slaissi?

Ernst

Quote from: Eino P. Keravalta on 31.05.2011, 10:22:59
Nythän afrikkalainen keittiö on jo hieman lähempänä meitä. Eräs jäätelövalmistaja on tuonut markkinoille "Ghana"-nimisen puikon. Tästä on hyvä aloittaa.


Angola Cola? Sudan Chips? Sambia Chicken Burger? South-Africa Sour? Guinea Gin?
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

AuggieWren

Quote from: M on 31.05.2011, 22:10:02
Quote from: Eino P. Keravalta on 31.05.2011, 10:22:59
Nythän afrikkalainen keittiö on jo hieman lähempänä meitä. Eräs jäätelövalmistaja on tuonut markkinoille "Ghana"-nimisen puikon. Tästä on hyvä aloittaa.


Angola Cola? Sudan Chips? Sambia Chicken Burger? South-Africa Sour? Guinea Gin?

Kigali jerky: ihmislihan makuista broilerinnahkaa?
Kaikki ongelmat johtuvat rasismista ja kantaväestön asenteista.