News:

Mikäli foorumi ei jostain syystä vastaa, paras paikka löytää ajantasaista tietoa on Facebookin Hommasivu,
https://www.facebook.com/Hommaforum/
Sivun lukeminen on mahdollista myös ilman FB-tiliä.

Main Menu

Monikulttuurin positiiviset puolet

Started by Leopold, 14.12.2008, 19:18:29

Previous topic - Next topic

Väestönvaihtaja

Quote from: Uuno Nuivanen on 15.10.2021, 15:25:46
Quote from: Hae-won on 15.10.2021, 15:20:16
En pidä suomalaisesta ruuasta.

Taitaa olla periaatekysymys sinulla. Pidätkö yleensä mistään suomalaisesta asiasta? Ksenofilia vaikuttaisi olevan karikatyyrimäisessä tapissaan kohdallasi.  :roll:
Ei ole periaatekysymys. Suomalaisten kuuliaisuus ja täsmällisyys ovat hyviä asioita.

P

#481
Quote from: Totti on 14.10.2021, 23:46:08
Quote from: Hae-won on 14.10.2021, 22:29:21
Miksi nämä suomalaiset eivät vaadi suomalaisten tapojen noudattamista suomalaisilta? Esimerkiksi minä en ole ikinä savusaunonut. Tuskinpa kukaan tulee minulta, kantasuomalaiselta mieheltä, vaatimaan "suomalaisiin tapoihin sopeutumista". (Ja jos tulee, naurahdan ja jatkan elämääni samoin kuin ennenkin.)

Onko sinulla joitain esimerkkejä siitä, miten mamuja vaaditaan savusaunomaan, tai ylipäätään jotain muuta stereotyyppistä suomalaista? Vai rakenteletko vain olkiukkoja?

Minäkään en ole ollut savusaunassa, mutta yksittäiset tekemiset tai tekemättä jättämiset eivät olekaan kulttuurisen maahanmuuttokritiikin pointti.

QuoteMiksi näitä ihmisiä ylipäätään kiinnostaa miten muut elävät? Minua ei voisi vähempää kiinnostaa saunooko joku.


Minulla on savusauna. Tarkemmin ottaen minulla on kolme saunaa. En minä sinne savusaunaani juuri mamuja kaipaa. Enkä oikein muitakaan. Enintään kutsumiani kavereita,  jotka pitävät saunomisesta ja lapsiani.

Puolisonikin on mamu ja hän ei sauno. Kerran kävi hetken savusaunassa ja totesi, että kiitti, tämä riitti.

En pakota häntä saunomaan. Minä saunon.

Minkälainen olkiukko seuraavaksi rakennellaan?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991


Lalli IsoTalo

#483
Quote from: RP on 15.10.2021, 09:34:26
"Sultausuuni USA" oli nimenomaan monokulttuurinen ideaali. Maahanmuuttajat tulivat kuka mistäkin, mutta heistä tuli amerikkalaisia. Toki käytäntö ei koskaan täysin tätä ollut (varsinkaan ei-euroopalaisten osalta), mutta arvonsa hyvällä tavoitteella, vaikka sitä ei saavutettaisikaan.

Toteaisin tähän, että sen USAssa kulttuurit saavat säilyttää omat erityspiirteensä, kunhan elävät maan lakien ja systeemin mukaisesti.

Mikäs se on sen mukavampaa, kuin että on China Town ja Little Italy vierekkäin?

Mutta se mitä meille käärmeöljykaupiteltu "monikulttuuri" tarkoittaa, on koko eurooppalaisen sivilisaation tuhoamista ja korvaamista yhdellä pakotetulla mono"kulttuurilla", islamilla, jos sitä nyt voi kulttuuriksi kutsua, ja sen barbaarisella sharia-lailla. Sen jälkeen ei kulttuurillisista erityispiirteistä olisi hiekanjyvääkään jäjlellä.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Pakkomamutus = Kansanmurha
— Valtionvelka = Lapsen velkaorjuus
— Ei omaisuutta = Systeemin orja
— Digital ID = Systeemin orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— DEI, woke, SDP = Tasa-arvon tuho
— Valkoinen =  Rotusyyllinen
— Missä N, siellä R

Golimar

Vähän aikaa sitten mainostivat Oktoberfestiä nettiradiossa.

Quote
X

German Americans (German: Deutschamerikaner, pronounced [ˈdɔʏtʃʔameʁiˌkaːnɐ]) are Americans who have full or partial German ancestry. With an estimated size of approximately 43 million in 2019, German Americans are the largest of the self-reported ancestry groups by the United States Census Bureau in its American Community Survey.

X

Very few of the German states had colonies in the new world. In the 1670s, the first significant groups of German immigrants arrived in the British colonies, settling primarily in Pennsylvania, New York and Virginia.

The Mississippi Company of France moved thousands of Germans from Europe to Louisiana and to the German Coast, Orleans Territory between 1718 and 1750.[8]

Immigration ramped up sharply, with eight million Germans arriving during the 19th century, seven and a half million just between 1820 and 1870.

There is a "German belt" that extends all the way across the United States, from eastern Pennsylvania to the Oregon coast. Pennsylvania has the largest population of German-Americans in the U.S. and is home to one of the group's original settlements, Germantown (Philadelphia), founded in 1683 and the birthplace of the American antislavery movement in 1688, as well as the revolutionary Battle of Germantown. The state of Pennsylvania has 3.5 million people of German ancestry.

X

https://en.wikipedia.org/wiki/German_Americans

The Untold History of German America (Deutschamerikaner)
https://www.youtube.com/watch?v=xoX4SYHnmi0

tommeli

Niitä harvoja hyviä puolia Suomen monikulttuuristumisessa on ollut että joka kuntakeskukseen on saatu oma kebab pizzeria josta saa edulliseen hintaan viikonlopuksi mättöä.
Toki ilman Suomen monikulttuuristamistakin olisi kebablihat normaalina kulttuurituontina tulleet Suomeen kuten hampurilaiset ja pitsatkin aikanaan tulivat, mutta varsinaisia kebab pizzerioita tuskin olisi joka kunnassa.

Echidna

^toisaalta sitten ovat grillikioskit hävinneet lähes täysin. Ruokamaku on muuttunut, mutta minulle maistuisi ennemmin perinteinen grilliruoka.

Betonikostaja

Quote from: Echidna on 26.06.2023, 18:42:14
^toisaalta sitten ovat grillikioskit hävinneet lähes täysin. Ruokamaku on muuttunut, mutta minulle maistuisi ennemmin perinteinen grilliruoka.
On niitä perinteisiä snägäreitäkin edelleen, erityisesti pienemmissä kaupungeissa. Uskaltaisin väittää, että niiltä ovat enemmän vallanneet tilaa hampurilaispaikat, eivät niinkään kebupaikat. Toki jälkimmäisetkin ovat vaikuttaneet, koska niitä on niin paljon.

Ruoka on niitä monikulttuurin hyviä puolia. Selvästi suurimman panoksen tässä(kin) ovat antaneet aasialaiset. Aasialainen ruoka on todella hyvää: kiinalainen, intialainen, nepalilainen, thaimaalainen, japanilainen jne. Ählyillekin on annettava pieni tunnustus, sillä kebukin menettelee, kyllä sitä joskus syö.

Sen sijaan afrikkalaisen keittiön panosta odottelemme edelleen. Liekö sitten korkea kynnys ryhtyä yrittäjäksi. Rikkautta voisi kuitenkin yrittää tarjoilla seuraavaksi ruuan muodossa, kun muuten ei ole vielä kovin hyvin onnistunut.

Joka tapauksessa ruokakulttuurikin heijastelee hyvin sitä, mistä maahanmuuttajista on Suomelle eniten hyötyä.

Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Nuivinator

Vaikka pidän pizzasta, hampurilaisista, kebabista, ja niin edelleen, niin voisin vallan mainiosti elää ilman niitä, jos se olisi hintana siitä ettei tätä maata "monikulttuuristettaisi".

Oululaisena voin todeta, että en ole yhtään ainutta kertaa käynyt ns. karvaranne-paikoissa simsekkien ag/babel-kahakoiden jälkeen.
Nimitys paperiton laittomasta maassaolijasta on kuin kutsuisi huumediileriä paperittomaksi farmaseutiksi tai myymälävarasta kuitittomaksi asiakkaaksi.

Jorma M.


Se on hyvä että (myös) suvaitsevat saavat osansa monikulttuurista. Eli heille koituu myös verojen nousua, palveluiden heikkenemistä, raiskauksia, mielipahaa, häpeää jne.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

WinstonSmith

Quote from: Nuivinator on 10.07.2023, 00:37:24
Vaikka pidän pizzasta, hampurilaisista, kebabista, ja niin edelleen, niin voisin vallan mainiosti elää ilman niitä, jos se olisi hintana siitä ettei tätä maata "monikulttuuristettaisi".

Oululaisena voin todeta, että en ole yhtään ainutta kertaa käynyt ns. karvaranne-paikoissa simsekkien ag/babel-kahakoiden jälkeen.

Kuka tahansa voi tehdä lähi-itäläistä kebabia ja italialaista pizzaa, reseptit on keksitty. Toki yhtälöön vaikuttaa millä tavalla ravintoloita pyöritetään, suomalaisella voi olla vaikeuksia saada työntekijöitä samalla hinnalla ja käsitys asioista voi olla hyvin erilainen. Suomalaiset varmasti lähtevät oletuksesta, että kaikkia säädöksiä ja lakeja noudatetaan oletusarvoisesti, kun maahanmuuttaja ei välttämättä ole niistä lainkaan tietoinen. Pimeästi palkan maksaminen voi olla maahanmuuttajille helpompaa kun palkan voi maksaa Lähi-idän pankeissa, jolloin KELA ei saa tietoa maksuista.

Kebab on halpaa pikaruokaa ja jos pystyy pitämään paikan auki öisin, niin saa yökerhoista kotiin meneviä asiakkaita ja kännissä olevat asiakkaat eivät kiinnitä huomiota ruuan laatuun. Kebabvarras on myös ongelmallinen, koska liha pyörii pitkän aikaa ulkona kylmätiloista, joten vartaan viimeisten lihojen laatu on iso kysmysmerkki.

Ilman maahanmuuttajia kebabia varmasti voisi olla, mutta hintojen pitäminen samalla tasolla kuin maahanmuuttajien kebab tuskin olisi mahdollista.
President Putin: Our state was built around values of multiethnic harmony. 

❗️ Our adversaries, people with neo-colonial mindsets – halfwits, in fact – are unable to realise that diversity makes us stronger.

Purple Narasiṁha

Niin kuin monet ovat jo sanoneet, etniset ravintolat ovat yksi todella hyvä puoli monikulttuurisuudessa. Monikulttuurisuus kansainvälisyyden muodossa on yleensä hyvä asia. Tuotteiden, hyödykkeiden, hyväksi nähtyjen toimintatapojen ja standardien liikkuminen ja vaihto maiden ja kulttuurien välillä on yleensä hyödyllistä kaikille.

Minä käyn etnisissä ravintoloissa säännöllisesti, koska niissä saa yleensä tosi hyvää, laadukasta ja maukasta ruokaa kohtalaisen edullisesti. Intialaiset, nepalilaiset kiinalais-japanilaiset sushi-buffetpaikat ja muut vastaavat ravintolat ovat olennainen osaa vapaa-aikaani ja elämääni ylipäätään.

Vieraiden kulttuurien perinnemusiikista nauttiminen YouTube-videoiden muodossa on myös hyvä asia. Kun juon kahvia tai teetä ja fiilistelen eri kulttuurien ja aikakausien tyypillisen musiikin soidessa, minun ei tarvitse olla eri kulttuurien ja maiden ihmisoikeus-ongelmien ja muitten yhteiskunnallisten ongelmien kanssa missään tekemisissä ja nuo ongelmat eivät tule musiikin mukana tänne.

Saan myös halutessani käyttää muiden kulttuurien vaatteita ja koruja kohtuudella ja järkevyyden rajoissa pääkaupunkiseudulla ilman, että se herättää paljon huomiota.

Voin lukea eri kulttuurien ja aikakausien tuottamia kirjoja ja kirjallisuutta ja minä päätän itse, miten tuo teksti vaikuttaa minuun ja mitä teen ja miten toimin.

Betonikostaja

Monikulttuurisuuden hyvät puolet olisivat meillä olemassa ilman pakkomokutustakin. Vapaaehtoisuuteen perustuvassa monikulttuurisuudessa ei ole mitään vikaa, se on hyvä asia.

Olen suomalainen.
Kuuntelen englantilaista, amerikkalaista ja ruotsalaista musiikkia.
Seuraan ruotsalaista ja pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa.
Seuraan brittifutista, italialaista futista, saksalaista futista ja latinofutista.
Ajan saksalaisella autolla, olen ajanut myös brittiläisellä ja ruotsalaisella.
Pidän aasialaisesta ruuasta, italialaisesta ruuasta ja latinoruuasta.
Pidän ranskalaisista kuohuviineistä ja saksalaisista ja ruotsalaisista viinoista.
Pukeudun etenkin englantilaisiin ja italialaisiin vaatteisiin.

Tuossa nyt vain muutama esimerkki, joissa monikulttuurisuus tulee luonnostaan. Matkustelen myös mielelläni yllä mainituissa maissa, joiden omaa kulttuuria haluan siellä nähdäkin. En tosiaan halua nähdä siellä yhtään Suomi Finland-ravintolaa.

Monikulttuuri ilman pakottamista on oikein hyvä asia. Voi poimia ne hyvät asiat. Sen sijaan pakotettu monikulttuuri on tuhoisaa. Tuossa listassa voisi olla mukana kebab, jota saatan joskus syödä, mutta Afrikan ja Lähi-Idän mamumaista en koe saavani juuri mitään hyvää. Ja tätähän se maahanmuutto Suomessa suurelta osin on. Ählämeiltä saadaan sentään kebua, afrikkalaisilta ei saada sitäkään. Ei mitään.

Aina kun saan vasta-argumentiksi jotain Impivaara-sössötystä, luettelen tuon yllä olevan listan ulkoa. Ei se mitään äärimmäistä monikulttuurisuutta ole, mutta ei tarvitsekaan. Maailmassa on myös ihan liian erilaisia maita, pitää poimia nimenomaan vain ne hyvät jutut.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

Nuivinator

Quote from: Purple Narasiṁha on 03.02.2024, 23:22:17
Niin kuin monet ovat jo sanoneet, etniset ravintolat ovat yksi todella hyvä puoli monikulttuurisuudessa.

Kiitti vaan, mutta vaihtaisin kyllä monikulttuurisuuden monokulttuurisuuteen vaikka se tarkoittaisi jokaisen kebabpaikan ja pizzerian sulkemista. Ja minä sentään pidän kebabista ja pizzasta.
Nimitys paperiton laittomasta maassaolijasta on kuin kutsuisi huumediileriä paperittomaksi farmaseutiksi tai myymälävarasta kuitittomaksi asiakkaaksi.

Miniluv

"Monokulttuuria" on se, ettei ole ruokaan liittyviä kulttuurisia tabuja.

Valtakulttuurista poikkeavaa eli "monikulttuurista" antia ovat alvivedätykset, orjatyö ja pizzakeisarin valinta pesäpallomailoilla.
"If you're running in fear of your own voters, there is nothing America can do for you".  JD Vance

Eikö ryssä kuole netissä länkyttämällä? Vielä ehtii värväytyä!  https://ildu.com.ua/

Nuivinator

Tuttavani joskus aikanaan kysäisi eräässä pizzeriassa käydessään työntekijältä, että paljonkos se saa palkkaa. Vastaus oli suurinpiirtein "1000 e/kk pimeästi + työttömyyskorvaukset". Ennen kuin tuttavani lähti sieltä pois, paikan pomo tuli raivoamaan jotain että unohda se mitä tuo työntekijä valehteli.

Tarkoitin itse tietysti monokulttuurisella ruualla Suomessa sitä kotimaista ruokakulttuuria, juuri sitä mille Silvio Berlusconi naureskeli.
Nimitys paperiton laittomasta maassaolijasta on kuin kutsuisi huumediileriä paperittomaksi farmaseutiksi tai myymälävarasta kuitittomaksi asiakkaaksi.

ohkurin_narsi

No, anekdoottia tähänkin. Joskus 20v sitten, Töölössä yritti Malilainen ravintola "Le Petit Popo". Ruoka oli ihan erilaista kuin missään muualla, ja tykkäsin. Hinnatkin kohtuulliset. Paljon, paljon parempaa kuin kehutut etiopalaiset. Ruokaa on vaikea kuvailla, ihan eri maustemaailma. Mutta hyvää se oli. Itselleni se kertoi että mustan Afrikan ruoka voi olla myös loistavan hyvää.

Se oli muotia hetken, ja sitten kaatui. Liian vaikeaa safkaa että riittäisi asiakkaita.

Eli kyllä monikulttuurin hyviä puolia on ravintolat. Oikeasti hyville mutta "eksoottisille" harvoin annetaan mahdollisuutta.





Skeptikko

#497
Quote from: WinstonSmith on 10.07.2023, 12:31:58
Kebabvarras on myös ongelmallinen, koska liha pyörii pitkän aikaa ulkona kylmätiloista, joten vartaan viimeisten lihojen laatu on iso kysmysmerkki.

Tuli vastaan tällainen turkkilaisen kirjoittama väite:

Is kebab really unhealthy? Why?
https://qr.ae/ps9oH1
Quote
Bacteria risk in chicken doner.

Chicken doner can make you sick.

This is why chicken doner kebabs are cooked twice in New Zealand.

When people started getting sick, the New Zealand government investigated why.

They understood that what makes people sick is chicken doner.

This is because the meat under the cooked chicken doner, which is cut with a knife, is still raw.

The water flowing from this raw chicken meat contains bacteria.

Raw chicken broth containing bacteria is spilled over the cut cooked meat.

So you eat meat with bacteria.

I think this rule is not observed in Turkey.

I will never eat doner kebab, including red meat.

I have had health problems for many years.

Maybe the reason I'm sick is people who don't know what they're doing.

En ole itse maistanut kuin ehkä 2-4 kertaa elämäni aikana tätä ns. döner kebabia, koska minusta se ei maistu kovinkaan hyvältä, vaan teolliselta ja ehkä vähän limaiseltakin. Sen sijaan joku tikkujen ympärillä kypsennetty ja jauhelihasta valmistettu shish kebab on ihan OK, joskaan ei mitään superherkkua. Lisäksi jos on käytetty lampaan lihaa, niin se maistuu minusta yleensä pahalta/saippualta (samoin kuin kinkku, onkohan tympivän saippuamaisen maun syynä joulukinkkuihin painon nostamiseksi yms ruiskutettu fosfaattivesi [1]?).

PS, näköjään döner kebabeissa usein käytetään myös fosfaattia, mikä voisi ehkä selittää sitä vastenmielistä teollista makua:

Kebab panic: EU objection to phosphate 'threatens' Germany's beloved kebabs
https://www.euronews.com/2017/11/30/kebab-panic-eu-objection-to-phosphate-threatens-germany-s-beloved-kebabs
Quote
German politicians went into damage control amid outcry over media reports that the food additive, which is used in kebabs, may be banned.

Kebab shops in Germany and across the European Union are frequented - even treasured - by locals and tourists looking for a late-night meal or a quick snack. But the shops that cater to the demand may be under threat after the EU Parliament's Health Committee objected to a plan to officially allow the use of phosphate additives in frozen kebab meat.

Phosphate additives are used in many foods to enhance flavour and moisture in not only frozen meats used often in kebabs, but also cheese, bran cereals and other baked goods. However, a 2012 study found that phosphate is linked to heart disease, prompting some MEPs to act, including Christel Schaldemose of Denmark.

Quote from: ohkurin_narsi on 16.05.2024, 01:59:44
No, anekdoottia tähänkin. Joskus 20v sitten, Töölössä yritti Malilainen ravintola "Le Petit Popo". Ruoka oli ihan erilaista kuin missään muualla, ja tykkäsin.

Oliko tämän paikan nimi joku vitsi? Joku paremmin ranskaa osaava voisi ehkä vahvistaa osuuko arveluni paikan nimestä oikeaan. Petit kai tarkoittaa pientä ja kenties myös arvotonta tai huonoa. Ja netistä löytyi väite popollekin:

popo - Wiktionary, the free dictionary
https://en.wiktionary.org/wiki/popo#French
Quote
Noun
popo m (plural popos)

potty
poop (excrement)

1. Kävitkö kinkkuostoksilla? Ostit tyhjää ja syöt fosfaattia
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001732407.html
Quote
Sinua vedätetään kinkkukaupassa, sillä jopa puolet kinkusta voi olla vettä. Vesi sidotaan lihaan pesuaineista tutulla fosfaatilla. Kylkiäisenä voit saada luukatoa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

KamalaJari

Joskus oli tapana illan päätteeksi mennä syömään kiinalaista safkaa , olihan se maultaan hyvää mutta erään safkareissun jälkeen yöllä mentiin akuuttiin saamaan hoitoa rytmihäiriöihin ja rintakipuun/hengenahdistukseen .

Tutkiva lääkäri ole todella pätevä ,haistoi minussa kinkkisafkan hajut ja kysäisi että onko tullut syötyä , on tullut joo .
Aamuun asti seuranta ja kotiin eväin että lopeta orientaalien syönti , niissä on joku glutamiini joka ei tee hyvää immeiselle .

Siihen loppui sekin riemu , tosin verenpainetautikin kiitti koska suolaahan noissa safkoissa on ihan prkeleesti.

Positiivinen puoli.
Miksi Jumala teki Suomalaisista lampaita joita keritään ?

Lalli IsoTalo

#499
Quote from: KamalaJari on 17.05.2024, 00:47:02
Joskus oli tapana illan päätteeksi mennä syömään kiinalaista safkaa , olihan se maultaan hyvää mutta erään safkareissun jälkeen yöllä mentiin akuuttiin saamaan hoitoa rytmihäiriöihin ja rintakipuun/hengenahdistukseen .

Tutkiva lääkäri ole todella pätevä ,haistoi minussa kinkkisafkan hajut ja kysäisi että onko tullut syötyä , on tullut joo .
Aamuun asti seuranta ja kotiin eväin että lopeta orientaalien syönti , niissä on joku glutamiini joka ei tee hyvää immeiselle .

Siihen loppui sekin riemu , tosin verenpainetautikin kiitti koska suolaahan noissa safkoissa on ihan prkeleesti.

Positiivinen puoli.

Wiki: Arominvahvenne on lisäaine, jota käytetään elintarvikkeen maun ja/tai tuoksun vahvistamiseen.[1] Arominvahventeita käytetään muun muassa mausteseoksissa sekä liha- ja kalavalmisteissa. Tunnetuin arominvahvenne on natriumglutamaatti.

Tuoteselosteissa natriumglutamaatti mainitaan useimmiten nimellä arominvahvenne ja siitä käytetään E-koodia E621. Arominvahventeet ilmoitetaan E-koodeilla E620-E641
.

Tuota samaa myrkkyä löytyy aika monesta mausteskoituksesta ja elintarvikkeesta (esim. sipulikeittopussi), mutta vähemmän. Se parantaa ruoan makua, mutta samalla johtaa siihen, että syöt enemmän kuin normaalisti söisit, ja nälkä tulee nopeammin.

Älkää kysykö mistä johtuu ylipaino! Älkää kysykö mistä johtuu hyperverenpaine!

E621 myös aiheuttaa kuvailemiasi oireita.

Kinkkiruokaa voi valmistaa itse ilman E621-myrkkyä.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Pakkomamutus = Kansanmurha
— Valtionvelka = Lapsen velkaorjuus
— Ei omaisuutta = Systeemin orja
— Digital ID = Systeemin orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— DEI, woke, SDP = Tasa-arvon tuho
— Valkoinen =  Rotusyyllinen
— Missä N, siellä R

Totti

#500
Quote from: KamalaJari on 17.05.2024, 00:47:02
Joskus oli tapana illan päätteeksi mennä syömään kiinalaista safkaa, olihan se maultaan hyvää

Mitä ilmeisemmin tämä ei tapahtunut Kiinassa.

Kiinalainen ruoka Kiinassa on jotain ihan muuta kun mitä Suomessa ja länsimaissa tarjotaan. Länsimaiden kiinaruoka on länsimaalaistettu eli raaka-aineet ovat sellaisia, jotka meillä tunnistetaan ja maut on säädetty länsimaalaiseen makuun. Jäsen Lallin mainitsemaa natruimglutamaattia tosin tungetaan länsimaiden kiinaruokiin aika paljon.

Kiinan kiinaruoka on kun toiselta planeetalta. Paremmissa paikoissa saa toki ihan länsimaalaistettua kiinaruokaa, mutta yleisesti ottaen lautasella voi olla perinteisten kevätrullien lisäksi eksoottista tavaraa kuten kananjalkakeittoa, kukonhelttaa, meduusahyytelöä tai friteerattuja skorpioneja. Kaikki tarjotaan toki aina riisillä ja erinäisillä kastikkeilla dim sum kattauksena. Itse olen päätynyt kiusallisiin tilanteisin kun minulle on tarjottu Kiinassa ruokaelämyksiä, jotka on vain pakko vetää naamaan kun ei muutakaan kehtaa.

Yleisesti ottaen en ole erityisen fani mitä tulee ulkomaalaisiin ruokiin. Joka maassa on toki hyviä ruokia ja kulinaarisia oivalluksia, mutta ulkomaiden tavallinen kotiruoka on harvoin mitään erityistä. Se mitä mamuravintolat tuovat Suomeen on käytännössä aina maansa ns. merkkilautasia (signature dish), jotka muokataan paikallisiin olosuhteisiin sopiviksi. "Turkkilainen" kebab Suomessa on eri asia kun kebab Turkissa ja "intialainen" curry Suomessa on eri asia kun curry Intiassa.

Minusta on kyseenalaista pitää mamuravintoloiden tarjonta erityisen positiivisena asiana. Ne tarjoavat käytännössä suomalaistettua ruokaa, joten sopii kysyä kuinka monikulttuurista se lopulta edes on.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
- kansanviisaus

Kim Evil-666

Suomessahan monikulttuuri tarkoittaa sitä- että eri kulttuurien mahdollisia hyviä puolia ei lainata- vaan ne rahdataan edustajineen kirjaimellisesti paikalle. Suomalaisessa monikulttuurissa rahdattujien yliedustus tarkoittaa afrikkaa- ja muita stanioita.

Innokkaimpien fanien kohdalla vertaus- talvipakkasella housuun kuseminen- toimii hyvin, kunnes realismi lyö vasten kasvoja. Käytäntö on osoittanut karulla tavalla- että monikulttuurilla on hintansa. Se hinta on kova- kaikilla tavoin.

Se vanha fraasi voidaankin muuttaa muotoon: Missä monikulttuuri- siellä ongelma. Hölmölässä ollaan sen verran hitaita- että tämä havaitaan konkreettisesti vasta sitten- kun ongelma on muodostunut totaaliseksi katastrofiksi.

Ihmiset eivät ole pohjimmiltaan kaikkialla samanlaisia vaikka kuinka hoettaisiin. Kulttuurit muovaavat ihmisistä kulttuurinsa kaltaisia. Toisekseen- kyllä sillä värilläkin on merkityksensä, sano jänis kun kevät koitti.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Lalli IsoTalo

#502
Quote from: Kim Evil-666 on 17.05.2024, 09:24:19Missä monikulttuuri- siellä ongelma.

Jeps. Ja monikulttuuri seurannaisvaikutuksineen ulottaa myrkylliset lonkeronsa kokonaisvaltaisesti kaikille yhteiskunnan osa-alueille.

^^^

Kyllä se currymauste resepteinen liikkuu maasta toiseen ilman kummankaan maan monikulttuuristamista.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Pakkomamutus = Kansanmurha
— Valtionvelka = Lapsen velkaorjuus
— Ei omaisuutta = Systeemin orja
— Digital ID = Systeemin orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— DEI, woke, SDP = Tasa-arvon tuho
— Valkoinen =  Rotusyyllinen
— Missä N, siellä R

ikuturso

Quote from: Kim Evil-666 on 17.05.2024, 09:24:19
Suomessahan monikulttuuri tarkoittaa sitä- että eri kulttuurien mahdollisia hyviä puolia ei lainata- vaan ne rahdataan edustajineen kirjaimellisesti paikalle. Suomalaisessa monikulttuurissa rahdattujien yliedustus tarkoittaa afrikkaa- ja muita stanioita.

Olen jo odotellut, että koska suomalaisen kokin tekemä pitsa katsotaan kulttuuriseksi omimiseksi.

Sinä päivänä veikkaan, että irakilaisen leipasema pitsa ei kuitenkaan ole kulttuurista omimista. En vielä keksi syytä miksi Antero ei saisi tehdä pitsaa mutta Ahmed saisi. Ehkä se voidaan perustella jotenkin Rooman ja ottomaanien imperiumin kautta...

Sitäkin odotellessa.
Miksihän Suomessa kiinalaiset saavat pyörittää sushiravintoloita? Ihan hyvä asia mielestäni, sillä pidän sushista. Mutta moni varmaan noissa paikoissa stereotyypittää kiinalaiset omistajat ja ehkä vietnamilaiset työntekijät yhdeksi suureksi keltaiseksi roduksi, joka takaa japanilaisen ruoan maittavuuden...  :o

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-


Nuivinator

Minulla oli joskus työkaverina eräs intialainen. Työpaikkani sijaitsi niihin aikoihin Helsingissä ja siinä lähistöllä oli sitten sellainen intialainen ravintola nimeltä Indian Curry Palace (tjsp). Tämä työkaverini mainosti, että sen ravintolan ruoka on niinkuin hyvää intialaista kotiruokaa.

Eräänä päivänä meninkin sinne ja tilasin jotain. En tiedä mitä.

Täytyy myötää, että se tosiaan oli kuin hyvää intialaista kotiruokaa. Ripulia kesti vain 2 viikkoa eikä kuume ollut ensimmäisen päivän jälkeen enää kovin korkea.
Nimitys paperiton laittomasta maassaolijasta on kuin kutsuisi huumediileriä paperittomaksi farmaseutiksi tai myymälävarasta kuitittomaksi asiakkaaksi.

Jorma M.

1) jotkin etniset ruokalat
2) seksi, mikäli tummemmat miehet kiinnostavat
3) mafiaosuudet, mikäli itse voit hyödyntää mamuteollisuutta
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lalli IsoTalo

Quote from: Jorma M. on 17.05.2024, 13:26:36
3) mafiaosuudet, mikäli itse voit hyödyntää mamuteollisuutta

Vähemmän korruptiota, tai enemmän oikeuksia osallistua siihen!
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Pakkomamutus = Kansanmurha
— Valtionvelka = Lapsen velkaorjuus
— Ei omaisuutta = Systeemin orja
— Digital ID = Systeemin orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— DEI, woke, SDP = Tasa-arvon tuho
— Valkoinen =  Rotusyyllinen
— Missä N, siellä R

Skeptikko

#508
Quote from: Lalli IsoTalo on 17.05.2024, 00:59:27
Tuoteselosteissa natriumglutamaatti mainitaan useimmiten nimellä arominvahvenne ja siitä käytetään E-koodia E621. Arominvahventeet ilmoitetaan E-koodeilla E620-E641[/i].

Tuota samaa myrkkyä löytyy aika monesta mausteskoituksesta ja elintarvikkeesta (esim. sipulikeittopussi), mutta vähemmän.

Jotkut ovat esittäneet, että runsaasti glutamaattia sisältävä ravinto saattaisi olla terveysriski ALS:n ja kenties joidenkin muidenkin vakavien neurologisten sairauksien suhteen. Joidenkin mielestä taas ei ole kunnon näyttöä, että ravinnosta saatu runsaskaan glutamaattimäärä aiheuttaisi näitä sairauksia, vaikka ainakin ilmeisesti ALS:ssä sinällään on havaittu suurella osalla potilaista korkeita glutamaattipitoisuuksia elimistössä:

ALS diet and supplements
https://alsnewstoday.com/als-diet-and-supplements/
Quote
It's important to note that while some studies point to an association between ALS and nutrition, there still is no solid proof that diet affects ALS, and more study is needed in this area.

A higher risk of ALS has been linked to an increased intake of glutamate, which is a naturally occurring amino acid produced by the body. It's found in some types of food, such as certain cheeses, Asian sauces, and processed meat, along with the well-known additive monosodium glutamate or MSG. An excessive amount of glutamate, which also is a neurotransmitter in the brain, has been linked to Alzheimer's disease, Parkinson's disease, and ALS.

Glutamate - The ALS Association
http://web.alsa.org/site/PageServer?pagename=ALSA_Glutamate
Quote
Nerve cells pass signals to each other and to their target organs by releasing messenger molecules, called transmitters. Many are simple amino acids such as the one called glutamate.
The message is intended to tell the recipient neuron whether to fire off its own neurotransmitters. As with all neurotransmitters, glutamate docks at specific recognition molecules on the receiving neuron. Glutamate is then swiftly cleared from the nerve cell junctions to keep the message brief. Prolonged excitation is toxic to nerve cells, and neurobiologists recognize that glutamate can cause harm when the messages are overwhelming, as in stroke or epilepsy.

Glutamate's toxicity is apparently due to calcium flooding the cell. Calcium is supposed to briefly enter the neuron with each signal and triggers the cell to fire off its own signals and adjust its own activities accordingly. But prolonged calcium inside the cell evidently can do damage, and will even activate programmed cell death.

Research in the early 1990s determined that ALS patients have raised levels of glutamate in the fluid bathing the brain and spinal cord. In fact, 40 percent of sporadic cases of ALS are characterized by this elevated glutamate in cerebrospinal fluid (CSF). Abundant evidence points to glutamate as a destructive factor in ALS. The first and so far only approved specific treatment for ALS is riluzole, a drug that modulates glutamate.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Shemeikka

Tämä ollee jokseenkin myönteinen moku-uutinen. Olut ja kesä... Verkkolehti Kansalainen.fi.

QuoteSuomi-olutta Kaliforniasta

San Diegon kaupungissa Kaliforniassa toimiva Itza Brewing- panimo on tuonut markkinoille oluen, nimeltä Suomi.

Rukiinen olut on kuvauksen mukaan "suomalaistyyppinen lagerolut", joka "kunnioittaa Itza-panimon toisen omistajan kotimaata ja Suomen olutkulttuuria".

Sinivalkoisessa tölkissä myytävässä Suomi-oluessa on 4,2% alkoholia. Suomi-oluen innoittajana on suomalainen Karhu-olut.

Itza-panimon suomalais-amerikanmeksikolainen omistajapariskunta on tuomassa markkinoille myös tumman Baltic Porter- oluen, joka on tehty "Perämeren tyyliin".

Itza Brewing aikoo tuoda suomalaisen oluen eri muodoissa San Diegon seuduille.

Toistaiseksi Suomi-olutta saa joistakin paikoista San Diegossa, sekä kotiin tilattuna Kaliforniassa.

Lähde Itza Brewing- panimo sekä Facebook- ryhmä USAn suomalaiset

https://www.kansalainen.fi/suomi-olutta-kaliforniasta/


Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen