Hommaforum Testi

HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Kotimaa => Topic started by: rähmis on 06.11.2014, 22:22:28

Title: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: rähmis on 06.11.2014, 22:22:28
Pitsan kinkku olikin kalkkunaa: Helsingin terveystarkastaja puuttui asiaan

Osa helsinkiläisistä pitserioista käyttää sianlihan asemesta kalkkunaa (http://hommaforum.org/index.php/topic,3.msg1732220.html#msg1732220) kinkkupitsoissaan. Helsingin kaupungin ympäristökeskus on puuttunut ainakin yhteen tapaukseen, jossa ravintola mainostaa avoimesti käyttävänsä kalkkunaa ja naudanlihaa kinkkupitsoissaan.

Pitseriasta korostetaan HS:lle. että he kertovat asiakkailleen avoimesti, että ravintolan listalla mainittu kinkku onkin kalkkunaa. Ympäristökeskus on kuitenkin vaatinut, että kinkku-sana on poistettava listalta. 

Suomen muslimien suosimilla internetin keskustelupalstoilla on lueteltu useita Helsingin pitserioita, joissa käytetään kalkkunanlihaa kinkkupitsoissa.

Helsingin Sanomat soitti viiteen mainituista ravintoloista, ja vain yhdessä myönnettiin avoimesti kalkkunanlihan käyttö.

Tässäkin ravintolassa kinkkupitsaan laitetaan normaalisti kinkkua, mutta asiakkaalla on mahdollisuus pyytää kinkun asemesta kalkkunaa.

Näin tehdään usein uskonnollisista syistä, kerrotaan pitseriasta. Islaminusko kieltää sianlihan syömisen.

Hesari (http://www.hs.fi/kaupunki/a1305894556445)
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Riukulehto on 06.11.2014, 22:32:06
Oulusta löytyy sellainen pizzeria, jossa jauheliha korvataan aina soijarouheella. Tästä ei tietenkään kerrota asiakkaille etukäteen mitään.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: matti on 06.11.2014, 22:37:21
Quote from: Riukulehto on 06.11.2014, 22:32:06
Oulusta löytyy sellainen pizzeria, jossa jauheliha korvataan aina soijarouheella. Tästä ei tietenkään kerrota asiakkaille etukäteen mitään.

Mikä tämä oululainen pitseria on?
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Golimar on 06.11.2014, 22:38:59
No eiköhän täällä Impivaarassa pian hämmästellä kongolaisen pizzan aineksia.

(http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1174684_608708932513221_627341346_n.jpg)
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Ari-Lee on 06.11.2014, 23:52:38
QuoteNäin tehdään usein uskonnollisista syistä, kerrotaan pitseriasta. Islaminusko kieltää sianlihan syömisen.

Islaminusko kieltää kuulema sianlihan käsittelynkin suojakäsineetkin kädessä. En tiennyt tätä ennen kuin minulle asian valaisi "maltillinen" muslimi, kuka ei saanut hakemaansa työpaikkaa lihanleikkaajana. Tuon naisen mielestä hänen ei olisi tarvinnut käsitellä sianlihaa vaan hän olisi voinut käsitellä vain muita lihoja. Työnantaja oli sitä mieltä, että jos ei leikkaa sianlihaa ei saa sitä työpaikkaa.

Tyhmähän noissa epäilyttävissä ruokapaikoissa asioi ja sitten valittaa omaa käytöstään.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Blanc73 on 07.11.2014, 10:49:05
Quote from: Riukulehto on 06.11.2014, 22:32:06
Oulusta löytyy sellainen pizzeria, jossa jauheliha korvataan aina soijarouheella. Tästä ei tietenkään kerrota asiakkaille etukäteen mitään.

Allah tykkää soijarouheesta mutta ei jauhelihasta? Kiinnostaisi tietää mikä Oulun pizzeria on kysessä, ei sillä että kävisin, mutta informaatiota voisin levittää kaupungilla 8)
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Lepakko on 07.11.2014, 11:32:45
Havaitsin saman asian turkulaisessa pizzeriassa vajaat kuusi vuotta sitten ja lähetin aiheesta kyselyn Turun kaupungin elintarvikevalvonnasta vastaavalle tarkastajalle. Kysyin siis, että onko täysin laillista ja hyväksyttävää myydä siipikarjan lihaa kinkun nimellä. En saanut vastausta, vaikka uusin kysymykseni paria viikkoa myöhemmin. Nyt kaivoin tuon helmikuussa 2009 lähettämäni viestin esiin, lähetin sen uudelleen ko. tarkastajalle ja sanoin, että koska en aikanaan saanut minkäänlaista vastausta kysymykseeni, oletan, että Turun kaupungin elintarvikevalvonta ei näe asiassa minkäänlaista ongelmaa.

Liitin mukaan linkin tuohon Hesarin juttuun. Kirjoitin myös, että lähetän HS:iin tuon kohta kuuden vuoden takaisen viestini, ja kerron, että Turun elintarvikevalvonnan tiedossa asia on ollut vähintään helmikuusta 2009, mutta on mitä ilmeisimmin katsottu, ettei asiassa ole mitään moitittavaa. Lisäsin vielä, että minulle ette vaivautuneet edes vastaamaan, mutta ehkä vastaatte mieluummin Helsingin Sanomien toimittajille. Ja ehkä muillekin toimittajille. Turun kaupungin elintarvikevalvonnan hyväksynnällä turkulaisille on saanut myydä vuodesta toiseen lintua possuna.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Riukulehto on 07.11.2014, 11:36:18
Quote from: Blanc73 on 07.11.2014, 10:49:05
Quote from: Riukulehto on 06.11.2014, 22:32:06
Oulusta löytyy sellainen pizzeria, jossa jauheliha korvataan aina soijarouheella. Tästä ei tietenkään kerrota asiakkaille etukäteen mitään.

Allah tykkää soijarouheesta mutta ei jauhelihasta? Kiinnostaisi tietää mikä Oulun pizzeria on kysessä, ei sillä että kävisin, mutta informaatiota voisin levittää kaupungilla 8)
En tiedä "uskallanko" julkaista pitserian nimeä, mutta Merikoskenkadulta se löytyy.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Kni on 07.11.2014, 12:03:50
Quote from: Riukulehto on 07.11.2014, 11:36:18
Quote from: Blanc73 on 07.11.2014, 10:49:05
Quote from: Riukulehto on 06.11.2014, 22:32:06
Oulusta löytyy sellainen pizzeria, jossa jauheliha korvataan aina soijarouheella. Tästä ei tietenkään kerrota asiakkaille etukäteen mitään.

Allah tykkää soijarouheesta mutta ei jauhelihasta? Kiinnostaisi tietää mikä Oulun pizzeria on kysessä, ei sillä että kävisin, mutta informaatiota voisin levittää kaupungilla 8)
En tiedä "uskallanko" julkaista pitserian nimeä, mutta Merikoskenkadulta se löytyy.

Onko sen nimessä kolme sanaa? Tuohon kolmen sanan paikkaan olen törmännyt jossakin muussa hommayhteydessä. En nyt muista missä mutta jotakin tutkimuksia paikan suhteen olen tehnyt.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Topi Junkkari on 07.11.2014, 12:11:21
Quote from: Kni on 07.11.2014, 12:03:50
Onko sen nimessä kolme sanaa?

Täysin Oulun ulkopuolisena (viime käynnistä muualla kuin lentokentällä yli 20 vuotta aikaa) esitän arvauksen: kolme sanaa Halal Pizza Kebab jossakin järjestyksessä? ;)

Luulin Hauskoissa kuvissa aiemminkin kiertänyttä Helsingin Pihlajiston kalkkunakinkkua yksittäistapaukseksi, mutta jos ilmiö on yleinen, pitänee ruveta itsekin tarkkailemaan. Käyn kylläkin todella harvoin tuontyyppisissä paikoissa.

Joissakin muissa maissa olen tottunut siihen, että liha ei välttämättä ole ollenkaan sukua sille eläimelle, jonka nimellä se myydään, mutta ne ovat ihan toisenlaisia maita kuin Suomi.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Kni on 07.11.2014, 12:20:14
Quote from: Topi Junkkari on 07.11.2014, 12:11:21
Joissakin muissa maissa olen tottunut siihen, että liha ei välttämättä ole ollenkaan sukua sille eläimelle, jonka nimellä se myydään, mutta ne ovat ihan toisenlaisia maita kuin Suomi.

Suomessakin on varsin tavallista tilata ravintolassa häränpihvi ja saada eteensä naudanpihvi. Näillä on kuitenkin selkeä yhteys, mutta jonkinlaista lievää kuluttajan harhauttamista asiassa kuitenkin on.

Soijarouhe on muuten ihan ok makuista. Ei sitä silti jauhelihana saa myydä.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: CaptainNuiva on 07.11.2014, 12:32:01
Quote from: Lepakko on 07.11.2014, 11:32:45
Havaitsin saman asian turkulaisessa pizzeriassa vajaat kuusi vuotta sitten ja lähetin aiheesta kyselyn Turun kaupungin elintarvikevalvonnasta vastaavalle tarkastajalle. Kysyin siis, että onko täysin laillista ja hyväksyttävää myydä siipikarjan lihaa kinkun nimellä. En saanut vastausta, vaikka uusin kysymykseni paria viikkoa myöhemmin. Nyt kaivoin tuon helmikuussa 2009 lähettämäni viestin esiin, lähetin sen uudelleen ko. tarkastajalle ja sanoin, että koska en aikanaan saanut minkäänlaista vastausta kysymykseeni, oletan, että Turun kaupungin elintarvikevalvonta ei näe asiassa minkäänlaista ongelmaa.

Liitin mukaan linkin tuohon Hesarin juttuun. Kirjoitin myös, että lähetän HS:iin tuon kohta kuuden vuoden takaisen viestini, ja kerron, että Turun elintarvikevalvonnan tiedossa asia on ollut vähintään helmikuusta 2009, mutta on mitä ilmeisimmin katsottu, ettei asiassa ole mitään moitittavaa. Lisäsin vielä, että minulle ette vaivautuneet edes vastaamaan, mutta ehkä vastaatte mieluummin Helsingin Sanomien toimittajille. Ja ehkä muillekin toimittajille. Turun kaupungin elintarvikevalvonnan hyväksynnällä turkulaisille on saanut myydä vuodesta toiseen lintua possuna.

Sinun täytyy ymmärtää että tarkastaja pelkää ja ei peloltaan halua tehdä töitään.
Sinun täytyy myös ymmärtää että olet tarkastajalle alammainen ja ylhäisön ei kuulu vastata alammaiselle.
Sinun täytyy myös ymmärtää että tarkastajan mielestä pitseria haluaisi myydä kinkkupitsaa ja jonkun toisen lätyn nimeäminen kinkkupitsaksi on ihan okei jos se on vain tarkoitettu syötäväksi.

Tästä on hyvä jatkaa tarkastajien viittoittamalla tiellä ja laajentaa heidän hyväksymäänsä käytäntöä muillekkin aloille, esim.
autoliike voi mainostaa sekä myydä halvinta kinneriään S-luokan Mersuna ja asiakkaan reklamoidessa levitellään vaan käsiä ja mainataan että kyllä on mersu myyty, niin lukee mainoksissa ja papruissa.

Elintarvikevirastoa oikeampi paikka valituksille näiden pitsojen suhteen voisi olla kuluttaja-asiamies.
Vielä kun pitsan tilaa niin pyytää kuitin (Kinkkupitsa), sitten videoi pitsan tuomisen pyötään, videoi tarkasti pitsan täytteen ja vielä hinnastosta kuva sekä hiukan paikasta yleiskuvaa.
Sitten kuluttaja-asiamiehelle aineisto ja jos oikein asiakseen ottaa niin vielä rikosilmo petoksesta.

Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Sunt Lacrimae on 07.11.2014, 14:44:06
Quote from: Kni on 07.11.2014, 12:20:14
Quote from: Topi Junkkari on 07.11.2014, 12:11:21
Joissakin muissa maissa olen tottunut siihen, että liha ei välttämättä ole ollenkaan sukua sille eläimelle, jonka nimellä se myydään, mutta ne ovat ihan toisenlaisia maita kuin Suomi.

Suomessakin on varsin tavallista tilata ravintolassa häränpihvi ja saada eteensä naudanpihvi. Näillä on kuitenkin selkeä yhteys, mutta jonkinlaista lievää kuluttajan harhauttamista asiassa kuitenkin on.

Soijarouhe on muuten ihan ok makuista. Ei sitä silti jauhelihana saa myydä.

Tuli mieleen kun kävin työkaverin kanssa männäviikolla syömässä eräässä ihan hyvämaineisessa ruokaravintolassa, tosin ketju- sellaisessa, ja tilattiin ns. riistakäristystä. Hämäräksi jäi, mitä tuossa oli oikeasti lihana, mutta päädyttiin siihen tulokseen että lähin vertailukohta olisi Pirkan tai Xtran pakastelaari- kebablastut. Olen ymmärtänyt niin, että riistakäristyksessä tulisi olla riistaeläimen lihaa, mutta tämä haiskahti nyt kovasti jonkinlaiselta kusetukselta.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Uuno Nuivanen on 07.11.2014, 14:46:10
Tarhattua saksanhirveähän se 'riista' yleensä on. Vissiin aika halpaa.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Malla on 07.11.2014, 14:53:28
Quote from: Kni on 07.11.2014, 12:20:14
Soijarouhe on muuten ihan ok makuista.

Ei muuten ole!
Olen muutaman kerran käyttänyt sitä kokeilumielessä makaronilaatikossa (ja kerroin rehellisesti soijan olevan soijaa). Nälkäiselle lapselle kelpasi ja kehui jopa hyväksi, mutta minulta jäi syömättä. Maku oli pistävä ja tunkkainen, vaikka vegeystävän ohjeen mukaan paahtelin ja maustelin rouhetta.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Maxwell Smart on 07.11.2014, 19:43:46
Minä taas luulin kerran töissä ottavani kebablihakastiketta, kun se siltä vähän näytti. Vasta kun luulin pureskelevani märkää pahvia minulle valkeni totuus: soijaa.
Harvoin jää ruoka syömättä, mutta nyt lensi roskiin koko lautasellinen.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Micke90 on 07.11.2014, 20:19:30
Onko meidän tehtävämme siis mukautua islamilaiseen ruokakulttuuriin ja jos ei se muuten onnistu, valehdellaan päin näköä?  :facepalm:
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Veikko on 07.11.2014, 20:22:00
Quote from: Kni on 07.11.2014, 12:20:14
Quote from: Topi Junkkari on 07.11.2014, 12:11:21
Joissakin muissa maissa olen tottunut siihen, että liha ei välttämättä ole ollenkaan sukua sille eläimelle, jonka nimellä se myydään, mutta ne ovat ihan toisenlaisia maita kuin Suomi.

Suomessakin on varsin tavallista tilata ravintolassa häränpihvi ja saada eteensä naudanpihvi. Näillä on kuitenkin selkeä yhteys, mutta jonkinlaista lievää kuluttajan harhauttamista asiassa kuitenkin on.

Soijarouhe on muuten ihan ok makuista. Ei sitä silti jauhelihana saa myydä.

Jos häränpihvin tilaaja saa eteensä naudanpihvin, niin tilaus on mennyt ainakin syötävän elikon lajin mukaan ihan oikein, sillä härkä on kuohittu urosnauta. Hyvin suurella todennäköisyydellä voi toki saada eteensä lehmää tai sonnia, mutta nautoja nuo ovat kaikki.

Eli siinä tapauksessa kuluttajaa on vasta jymäytetty, jos hän häränpihviä tilattuaan ei saa naudasta tehtyä pihviä eteensä.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Lemmy on 07.11.2014, 20:32:57
Vanha satatonnari lypsylehmänkantturahan on ainoa kuollessaan ikää ja sukupuolta muuttava otus, kun se jälleensyntyy nuorena härkävasikan fileenä  ;D
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Micke90 on 07.11.2014, 20:39:49
Onneksi Kotipizza on sentään kotimainen toimija, jossa tietää, mitä saa.  >:(
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Topi Junkkari on 07.11.2014, 20:44:42
Quote from: Lemmy on 07.11.2014, 20:32:57
Vanha satatonnari lypsylehmänkantturahan on ainoa kuollessaan ikää ja sukupuolta muuttava otus, kun se jälleensyntyy nuorena härkävasikan fileenä  ;D

Onhan tämä jauhettu (pun intended) jo moneen kertaan, että tietyille eläinlajeille tehdään teurastamolla sukupolvenvaihdosleikkaus.

Vanha lehmä on lautaselle päätyessään härkä.

Kanasta tulee samassa prosessissa kukko, kenties jopa viinissä.

Jokainen kansa- tai peruskoulun käynyt lienee kuitenkin samaa mieltä siitä, että
ovat kukin riveittäin samaa eläinlajia. Siitä tässä on kysymys.

Soijan myyminen lihana on törkeä petos, olipa se jonkun mielestä miten hyvänmakuista tahansa. Sitä paitsi muistan kuulleeni, että allergisuus soijalle se vasta todella paha allergia onkin.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Lemmy on 07.11.2014, 20:57:45
QuoteKanasta tulee samassa prosessissa kukko, kenties jopa viinissä.
Patakanastahan sitä tehdään... Jos on haudutuspata (tai leivinuuni) niin hyvää tulee kunhan jaksaa antaa lihan liueta luista ja siivilöi rustot pois. Teen juuri lammaskaalia ja 3s päivä on menossa villasukkapässin muutosprosessissa...
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Ano Nyymi on 07.11.2014, 21:53:08
Entäpä jos möisi musuille sikalihaa kalkkunana? :flowerhat:
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Mehud on 07.11.2014, 23:28:39
Pitsan kinkku olikin kalkkunaa. = Maahanmuuton rikkaus olikin katinkultaa.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Arvoton on 07.11.2014, 23:42:24
Juu hyvä karsia rönsyt pois kyseisellä alalla. Itse olen saanut pekonia sisältäviksi luvatuissa pizzoissa aina sitä ihtiään pääkaupunkiseudulla ja joskus Tampereellakin. Ei nyt tule mieleeni, millä selluloosanauhalla ne voisi korvata, jotta feikkiä ei huomaisi. On joskus käynyt mielessä, kuinka Turkin ja Lähi-Idän pojat voivat huoletta käsitellä läsää, mutta näköjään onnistuu. Kuten sanottu, turkkilaiset ovat suht' maallistuneita muslimeita. Turkin tilanne on nyt huolestuttava, mutta on sit jo 2. asia. Kaipa Nazima R:kin voi koskea läskiin, kun voi siunata homoavioliitotkin.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: dothefake on 08.11.2014, 01:28:11
Pitsaa myynyt kinkku olikin vanha kalkkuna, kirjoittaa Iltapulu.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Kommunisti-muslimi on 08.11.2014, 10:22:15
Itse laitan armotta boikottiin sellaiset pizzeriat, jotka eivät myy sianlihaa sisältäviä ruokia.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: foobar on 08.11.2014, 10:48:57
Quote from: Kommunisti-muslimi on 08.11.2014, 10:22:15
Itse laitan armotta boikottiin sellaiset pizzeriat, jotka eivät myy sianlihaa sisältäviä ruokia.

Joku päivä suvaitsevaisuus vielä etenee tasolle jolla ajatuksesi kuluttajakäyttäytymisestäsi on rikos.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Uimakoulutettava on 08.11.2014, 11:14:22
Quote from: Lepakko on 07.11.2014, 11:32:45
Havaitsin saman asian turkulaisessa pizzeriassa vajaat kuusi vuotta sitten ja lähetin aiheesta kyselyn Turun kaupungin elintarvikevalvonnasta vastaavalle tarkastajalle. Kysyin siis, että onko täysin laillista ja hyväksyttävää myydä siipikarjan lihaa kinkun nimellä. En saanut vastausta, vaikka uusin kysymykseni paria viikkoa myöhemmin. Nyt kaivoin tuon helmikuussa 2009 lähettämäni viestin esiin, lähetin sen uudelleen ko. tarkastajalle ja sanoin, että koska en aikanaan saanut minkäänlaista vastausta kysymykseeni, oletan, että Turun kaupungin elintarvikevalvonta ei näe asiassa minkäänlaista ongelmaa.

Liitin mukaan linkin tuohon Hesarin juttuun. Kirjoitin myös, että lähetän HS:iin tuon kohta kuuden vuoden takaisen viestini, ja kerron, että Turun elintarvikevalvonnan tiedossa asia on ollut vähintään helmikuusta 2009, mutta on mitä ilmeisimmin katsottu, ettei asiassa ole mitään moitittavaa. Lisäsin vielä, että minulle ette vaivautuneet edes vastaamaan, mutta ehkä vastaatte mieluummin Helsingin Sanomien toimittajille. Ja ehkä muillekin toimittajille. Turun kaupungin elintarvikevalvonnan hyväksynnällä turkulaisille on saanut myydä vuodesta toiseen lintua possuna.

Saithan, rasistinen kansalainen (:flowerhat:), vastauksen. Se oli "kalkkunakinkulla" korvat tukkivan monikultturistiviranomaisen vaikeneva suvaitsevaisuus.

Valvoja se on valvojallakin. Siitä vain rohkeasti kantelemaan eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Mehud on 08.11.2014, 15:22:56
Quote from: foobar on 08.11.2014, 10:48:57
Quote from: Kommunisti-muslimi on 08.11.2014, 10:22:15
Itse laitan armotta boikottiin sellaiset pizzeriat, jotka eivät myy sianlihaa sisältäviä ruokia.

Joku päivä suvaitsevaisuus vielä etenee tasolle jolla ajatuksesi kuluttajakäyttäytymisestäsi on rikos.

Lanseeraan uuden sanan "Vihakulinaristi".
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Faidros. on 08.11.2014, 15:30:37
^Ruokatarvikerasisti.
Title: Vs: 2014-11-06 HS: Pitsan kinkku olikin kalkkunaa
Post by: Veikko on 08.11.2014, 15:33:57
Quote from: foobar on 08.11.2014, 10:48:57
Quote from: Kommunisti-muslimi on 08.11.2014, 10:22:15
Itse laitan armotta boikottiin sellaiset pizzeriat, jotka eivät myy sianlihaa sisältäviä ruokia.

Joku päivä suvaitsevaisuus vielä etenee tasolle jolla ajatuksesi kuluttajakäyttäytymisestäsi on rikos.

En ruvennut lukemaan asiaa koskevia lakipykäliä, mutta saattaa olla, että tuo on nykyistenkin lakien mukaan syrjintärikos. Tahallisuudenhan tuo täyttää kirkkaasti jo tuon tunnustuksen perusteella, eli  "tietoisuus syrjintäperusteen olemassaolosta ja merkityksen antaminen sille". Jos olisit tuossa myyjäjä, ja kieltäytyisit myymästä edes aivan vähäisessä määrin tuohon liittyvin perustein, niin olisit korvausvelvollinen ostajalle ja saisit sen päälle vielä rangaistuksen. Myyjä ei saa valita asiakastaan. ... Mutta toisinpäin: saako asiakas kieltäytyä ostamasta joltakin tarjoajalta tuotetta syrjinnäksi katsottavalla perusteella? Ei ole kai vielä koeponnistettu?