http://m.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288759148786.html?pos=most-popular
QuoteEi meinannut saada ensin töitä Suomesta – turkkilainen maahanmuuttaja tienasi kebabilla 2 450 000 euroa
Suomen kovatuloisimpien listalta löytyy 2,45 miljoonan euron pääomatulot vuonna 2013 tienannut Ceylan Güzel.
Ceylan Güzelin perustama kebablihaa toimittava Deniss Ceylan Oy myytiin viime vuonna. Güzelin poika vahvistaa yrityskaupan Ilta-Sanomille.
Suomen Yritysmyynnin mukaan Güzel muutti Turkista ja pani yrityksen pystyyn, koska huonosti suomea puhuneen maahanmuuttajan oli hankala saada töitä 1990-luvun lamavuosina.
Aluksi hän perusti ketjun kebabravintoloita nimeltään Deniss Kebab. Sitten hän perusti lihantoimitusyritys Deniss Ceylan Oy:n. Myöhemmin Güzel luopui ravintoloistaan ja keskittyi lihatoimituksiin.
-Töitä oli valtavat määrät, kysyntä oli niin suurta. Ensimmäisinä vuosina tein kuusitoistatuntisia työpäiviä, Güzel muistelee Suomen Yritysmyynnin sivuilla.
-Auton mittariin kertyi vuodessa 240 000 kilometriä. Olen laskenut, että parhaimmillaan ajoin tuhat kilometriä päivässä.
Muutama vuosi sitten Ceylan Güzel pohti, ettei hänellä enää ole kykyjä johtaa yritystään siten, että menestys jatkuu.
-Firmasta oli kasvanut liian suuri minulle. Esimerkiksi heikko kielitaitoni vaikutti haitallisesti ja hidasti asioita, Güzel sanoi.
-Kun yritys kasvaa suuremmaksi ja suuremmaksi, toimintatavat muuttuvat ja vaatimukset yritystä kohtaan kasvavat. On vaikeaa kun ei ymmärrä laki- tai verosanastoa.
Tällaisia maahanmuuttajia Suomeen tarvittaisiin lisää. Jos ei löydy töitä niin katso, mitä voisit tehdä itse, ja ei muuta kuin omaa yritystä pystyyn. Valitettavasti ei vaan tule kovinkaan suurena yllätyksenä että tietyt maahanmuuttajaryhmät korostuvat näissä uutisisissa ja eräät toiset taas loistavat lähinnä poissaolollaan.
ei lie tunnustuksellinen islamin opin puhtain linja
tuollainen maallisen hyvän haaliminen...
eli onko armenian kristittyjä?
Ottakaa somput mallia! Muslimikin voi pärjätä.
Alkuperäinen ja laajempi juttu aiheesta. http://www.suomenyritysmyynti.fi/case.php#denissceylan
Oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja oli tuote joka myi?.
Quote from: Melbac on 03.11.2014, 12:47:41
Oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja oli tuote joka myi?.
Ei toi pelkästään riitä. Lisäksi tarvitaan rutkasti riskinottoa ja paljon duunia.
Jos maahanmuuttomme olisi tälläistä, niin emme kävisi tälläistä keskustelua. Maahanmuuttoteollisuuden väki olisi työllistynyt yhteiskuntaa hyödyttäviin ammatteihin ehkäpä juuri näiden maahanmuuttajien firmoihin yksityiselle sektorille, maahanmuuttajien holhoamisen sijaan.
Quote from: Melbac on 03.11.2014, 12:47:41
Oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja oli tuote joka myi?.
Niin toimii menestys. Kannatan.
Kateus ja sosialistinen säätely pyrkii estämään tällaiset menestystarinat. Kebab-ravintoloiden "vapaampi" suhtautuminen byrokratiaan antaa alalle suuret onnistumisen mahdollisuudet ja saa sen kukoistamaan. Se on alana yksi harvoista menestystarinoista Suomessa - ja lähes täysin maahanmuuttajien pyörittämä.
Hieno uutinen. Itsekin syön kebab-ravintolassa kerran viikossa.
Quote from: niemi2 on 03.11.2014, 13:02:27
Jos maahanmuuttomme olisi tälläistä, niin emme kävisi tälläistä keskustelua. Maahanmuuttoteollisuuden väki olisi työllistynyt yhteiskuntaa hyödyttäviin ammatteihin ehkäpä juuri näiden maahanmuuttajien firmoihin yksityiselle sektorille, maahanmuuttajien holhoamisen sijaan.
Maahanmuutto on nykyisin tuollaista.... Ceylan Güzel oli vain oikeaan aikaan liikenteessä, mutta samalla tajusi lihanmyynnin olevan itsessään kannattavampaa kuin pikaruokatoiminnan. Toisaalta jopa pikaruokalatoiminnalla olisi saattanut tuolloin saada kovaa tulosta aikaiseksi, jos oli oikeaan aikaan liikenteessä ja olisi saanut kasvatettua firmaansa useimmille paikkakunnille.
Ongelma tulee siinä vaiheessa, kun kaikista ulkomaalaisista ei voi tulla pikaruokayrittäjiä, vaikka nykyisinhän bisnes on lähes yksinomaan maahanmuuttajien käsissä. Osaamista ja kielitaitoa ei löydy muille aloille.
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....
Lähi-itä mamu, joka elättää itsensä. Hienoa ja yhtä harvinaista kuin sinivalas Turun saaristossa
Vähän toista kuin tämän toisen Lähi-idästä tulleen kebab-maahantuojan touhut.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288441741471.html
QuoteSuomessa on paljastunut poikkeuksellinen kebabskandaali.
Kebab-ravintoloiden työntekijöitä pakotettiin työskentelemään palkatta maksaakseen velkansa. Lisäksi saman firman kebabtuotteissa on huomattu hygienia- ja laatupuutteita.
Evira varoitti lihaliike Agalin toiminnasta tänään. Oikealla olevassa faktalaatikossa on lista kebabpaikoista, jonne Agalin tuotteita on toimitettu. Firman tuotteita myyviä kebab- ja pizzapaikkoja on listalla kaikkiaan 49 kappaletta.
Turkulaisen lihaliike Agalin ja siihen kuuluvien kolmen kebab-ravintolan epäillään järjestäneen Suomeen laittomasti työntekijöitä ja pakottaneen heidät pakkotyöhön.
Quote from: NxS on 03.11.2014, 14:02:36
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....
62,5 ja tämä on helppo. Nimimerkillä kemijärvi-tampere useampaan kertaan ajellut ja pääosin aivan lähelle rajoituksia.
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 14:14:42
Quote from: NxS on 03.11.2014, 14:02:36
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....
62,5 ja tämä on helppo. Nimimerkillä kemijärvi-tampere useampaan kertaan ajellut ja pääosin aivan lähelle rajoituksia.
Keskimäärin jotakin 9-10h kesäaikaan menee, välimatkaa noin 800km. Tämä yhden pysähdyksen taktiikalla.
Quote from: PROTOTYPE on 03.11.2014, 12:16:12
ei lie tunnustuksellinen islamin opin puhtain linja
tuollainen maallisen hyvän haaliminen...
eli onko armenian kristittyjä?
Islamilla ei ole mitään ongelmaa maallisen mammonan haalimisen suhteen. Toki lahkoja löytyy, mutta uskonnonperustaja Muhammad oli kauppias itsekin ja bedut ovat perinteisesti olleet kauppakansaa.
Quote from: Melbac on 03.11.2014, 12:47:41
Oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja oli tuote joka myi?.
Olikohan tämä tuote oikeasti edes syömäkelpoinen? Vaikea sanoa kun en syö karvakäsien valmistamia aterioita.
Kebab on mielestäni pahaa, olen maistanut, maistui Jakomäeltä.
Turkkia ei pitäisi kutsua islamilaiseksi valtioksi. Siellä on saanut käyttää huiviakin vasta muutaman vuoden ajan julkisissa tiloissa. Siellä on Ataturkin ajoista lähtien valtio ja uskonto täysin erillään -- ja islamin puhtain linja pysynyt puhtaana ja käyttämättömänä.
Yle esitti pari viikkoa sitten dokumentin islamisoituvasta ja diktaturisoituvasta Turkista (http://areena.yle.fi/tv/2152131). Siinä esitettiin erikoisen kovaa paheksuntaa Erdoganin päätöksiin rajoittaa alkoholin myyntiä. Ylen horinoista olisi voinut tulkita jopa kaiken alkoholin vapaan ostamisen lähikioskista olevan suorastaan tärkein ihmisoikeus. Minulle tuli jutusta vääriä assosiaatioita. Muutenkin dokumentti oli taattua Ylen laatua eli puuta heinää. Ylen mukaan Erdoganin tukijat ovat impivaaralaisia syrjäytyneitä, jotka eivät koskaan ole käyttäneet edes internettiä. Jostain syystä kuitenkin Erdoganin Twitter-tili (https://twitter.com/RT_Erdogan) on Obaman jälkeen seuratuin valtiojohtajista. Sillä on yli 5 miljoonaa seuraajaa. Turkki on jo monessa suhteessa mennyt kehityksessä ohi Eurostoliiton keskikastin. Ikea valmistaa siellä lasinsa ja siellä tehdään paljon kaikkea kodinelektroniikkaa. Turkissa on eurostomaihin verrattuna jopa toimiva markkinatalous. Ihmiset on opetettu yrittämään, tekemään hyvää muille ja hankkimaan siten elantonsa. Siitähän tämäkin kebab-uutinen kertoo. Turkki ei ole enää euroopan sairasmies. Eurostoliitto on euroopan sairasmies.
Taquijja?
Yksnkertaisesti en usko. Jossain on pesty rahaa ja paljon!
Ajatelkaa nyt järjellänne.
Mitä ihmeellistä muka on ahkerassa turkkilaisessa, paitsi IS ?
Quote from: Faidros. on 03.11.2014, 15:07:43
Yksnkertaisesti en usko. Jossain on pesty rahaa ja paljon!
Ajatelkaa nyt järjellänne.
Toki voi olla mutta kun katsoo paljonko kebab paikkoja on ja 20+ vuotta toiminut yritys joka on ollut alusta asti mukana niin en usko.
QuoteHän perusti lihantoimitusyritys Deniss Ceylan Oy:n, jonka pääperiaate oli tarjota asiakkaille suomalaista kebablihaa.
- Tuohon aikaan kebab-pizzerioissa asioineiden joukossa ilmeni muutamia kovia ruokamyrkytystapauksia. Huomasin, että tässä on markkinarako ja ajattelin, että tämä voisi olla hyödyllistä.
Ilta-Sanomat: Nyt puhuvat kebabilla rikastuneet isä ja poika: "Ei todellakaan ole kebabia ikävä" (http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288759241997.html) 3.11.2014
Tämä on ilmeisesti se tukku, josta nyttemmin lähes kaikki Suomen kebab-paikat ostavat lihansa. Voi olla turvallista, mutta muuten laatu on luvattoman heikkoa verrattuna aiempiin vuosiin. Ei tietenkään ole Ceylan Güzelin vika, että ala-arvoinenkin tuote kelpaa ja on vallannut markkinat, kun laadulla ei kilpailla. Güzel tuli, näki ja voitti.
Ceylan Güzel ei olisi menestynyt Suomessa ilman mamutusta ja mamukebappiloiden ja pizzerioiden epäreilua kilpailua joka ajoi suomalaiset pois alalta.
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 14:17:43
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 14:14:42
Quote from: NxS on 03.11.2014, 14:02:36
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....
62,5 ja tämä on helppo. Nimimerkillä kemijärvi-tampere useampaan kertaan ajellut ja pääosin aivan lähelle rajoituksia.
Keskimäärin jotakin 9-10h kesäaikaan menee, välimatkaa noin 800km. Tämä yhden pysähdyksen taktiikalla.
Juu, mutta välillä pitäisi sitä kebabbia myydä. Mä olen melko varma, että KUKAAN ei tee kuusitoista tuntista kaupparatsupäivää keskinopeudella 62,5 km/h
Quote from: NxS on 03.11.2014, 16:52:05
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 14:17:43
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 14:14:42
Quote from: NxS on 03.11.2014, 14:02:36
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....
62,5 ja tämä on helppo. Nimimerkillä kemijärvi-tampere useampaan kertaan ajellut ja pääosin aivan lähelle rajoituksia.
Keskimäärin jotakin 9-10h kesäaikaan menee, välimatkaa noin 800km. Tämä yhden pysähdyksen taktiikalla.
Juu, mutta välillä pitäisi sitä kebabbia myydä. Mä olen melko varma, että KUKAAN ei tee kuusitoista tuntista kaupparatsupäivää keskinopeudella 62,5 km/h
Eihän se sitä väittänytkään.
Quote from: Micke90 on 03.11.2014, 12:16:54
Ottakaa somput mallia! Muslimikin voi pärjätä.
Rajoitetaan sen verran, että khat-kauppa ja -salakuljetus jätetään pois pärjäämisen kriteereistä.
Quote from: NxS on 03.11.2014, 14:02:36
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....
Nuorena pystyin parempaan. Moottoripyörä ja pikku pakko päästä Lapista tänne. Kyllä sitä osaa olla ihminen harkitsematon ja tyhmä.
Quote from: Roope on 03.11.2014, 16:43:13
QuoteHän perusti lihantoimitusyritys Deniss Ceylan Oy:n, jonka pääperiaate oli tarjota asiakkaille suomalaista kebablihaa.
- Tuohon aikaan kebab-pizzerioissa asioineiden joukossa ilmeni muutamia kovia ruokamyrkytystapauksia. Huomasin, että tässä on markkinarako ja ajattelin, että tämä voisi olla hyödyllistä.
Ilta-Sanomat: Nyt puhuvat kebabilla rikastuneet isä ja poika: "Ei todellakaan ole kebabia ikävä" (http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288759241997.html) 3.11.2014
Tämä on ilmeisesti se tukku, josta nyttemmin lähes kaikki Suomen kebab-paikat ostavat lihansa. Voi olla turvallista, mutta muuten laatu on luvattoman heikkoa verrattuna aiempiin vuosiin. Ei tietenkään ole Ceylan Güzelin vika, että ala-arvoinenkin tuote kelpaa ja on vallannut markkinat, kun laadulla ei kilpailla. Güzel tuli, näki ja voitti.
Kuinkas Korv-Göranille on käynyt? Se on ainut kebufirma jonka nimi on jäänyt mieleeni...
Quote from: Golimar on 03.11.2014, 16:51:52
Ceylan Güzel ei olisi menestynyt Suomessa ilman mamutusta ja mamukebappiloiden ja pizzerioiden epäreilua kilpailua joka ajoi suomalaiset pois alalta.
Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.
Quote from: Ajattelija2008 on 03.11.2014, 13:27:49
Hieno uutinen. Itsekin syön kebab-ravintolassa kerran viikossa.
Onko kebab Halal- lihaa?
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:15:30
(naps)
Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.
Epäreilua lähinnä siinä mielessä, kun vertaa kebab paikkojen ruokaa ja suomalaisten grillien ruokaa keskenään. Ei mikään ihme että kebab paikat ovat pärjänneet niin hyvin.....
Tietyllä tavalla enteellistä. Tässä meillä on nyt maailmanhistorian menestyksekkäimmät kebabmamut, isä ja poika, joista kumpikaan ei halua enää vääntää meille kebabia. Toisen sukupolven kebabinvääntäjä puuhastelee paljon mieluummin sijoitushommia.
Mitä tapahtuu niille kebabyrittäjille, jotka eivät ole yhtä menestyksekkäitä kuin Ceylan? Mitä tapahtuu niille kebabyrittäjien pojille, jotka eivät todellakaan halua seurata isänsä jälkiä mutta joiden rahat ja/tai älli eivät riitä sijoitusbisnekseen?
Vaistoan valtavan voimavaran siirtymisen kohti syrjäytymistä ja radikalisoitumista.
Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:08:36
Kuinkas Korv-Göranille on käynyt? Se on ainut kebufirma jonka nimi on jäänyt mieleeni...
Siirtyi teolliseen tuotantoon ja franchisingiin.
Nyt olette liian negatiivisia. Aloitti ja sai aikaan kebab imperiumin kovalla työllä mutta myöyhemmin havaitsi että liikaa hänelle. Möi pois.
Toki jos pelkkä kebab on negatiivisuuden aihe niin... mutta muuten en näe valittamista.
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:33:40
Nyt olette liian negatiivisia. Aloitti ja sai aikaan kebab imperiumin kovalla työllä mutta myöyhemmin havaitsi että liikaa hänelle. Möi pois.
Toki jos pelkkä kebab on negatiivisuuden aihe niin... mutta muuten en näe valittamista.
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.
Mitä ihmeellistä muka on rehellisessä turkkilaisessa?
Suomalaisuus.
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 16:59:25
(naps)
Eihän se sitä väittänytkään.
Eli kebabbia myyvä henkilö ajelee huvikseen tuhat kilometriä päivässä. No jopas jotakin!
Quote from: kriittinen_ajattelija on 03.11.2014, 17:17:20
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:15:30
(naps)
Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.
Epäreilua lähinnä siinä mielessä, kun vertaa kebab paikkojen ruokaa ja suomalaisten grillien ruokaa keskenään. Ei mikään ihme että kebab paikat ovat pärjänneet niin hyvin.....
Koko kuvion huomaa kun miettii kuinka suomalaiset lounaspaikat ja snagarit hävisivät 20 vuoden aikana, rehellinen kilpailu ei saa noin valtavaa muutosta aikaan noin lyhyessä ajassa.
Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:10:28
Koko kuvion huomaa kun miettii kuinka suomalaiset lounaspaikat ja snagarit hävisivät 20 vuoden aikana, rehellinen kilpailu ei saa noin valtavaa muutosta aikaan noin lyhyessä ajassa.
Ovatko ne hävinneet? Riippuu ehkä kaupungistakin. Helsingin ja Tampereen keskustassa on aika tavalla suomalaisten pyörittämiä, suomalaistakin ruokaa kyhääviä lounaspaikkoja. Suomisnägäreitä löytyy vielä, mutta vähän.
Muut pikaruokaketjut kuin kebab-paikat ovat myös vallanneet tilaa, Heset, Mäkit ja Subit.
Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:10:28
(naps)
Koko kuvion huomaa kun miettii kuinka suomalaiset lounaspaikat ja snagarit hävisivät 20 vuoden aikana, rehellinen kilpailu ei saa noin valtavaa muutosta aikaan noin lyhyessä ajassa.
En epäile mutta onko vika ihmisen joka tukkuhintaan kebab lihaa tarjosi?
Quote from: NxS on 03.11.2014, 17:46:12
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 16:59:25
(naps)
Eihän se sitä väittänytkään.
Eli kebabbia myyvä henkilö ajelee huvikseen tuhat kilometriä päivässä. No jopas jotakin!
Ei tietenkään, se ajelee myydäkseen kebabbia.
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 18:27:50
(naps)
En epäile mutta onko vika ihmisen joka tukkuhintaan kebab lihaa tarjosi?
Vika on typerien vallanpitäjien ja mänttien äänestäjien.
Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:30:10
(naps)
Vika on typerien vallanpitäjien ja mänttien äänestäjien.
Mikä vika? Tarjottiin kebabbia ja kelpas.
^ Vika onkin siinä mitä sen kebabin kylkiäisenä tuli, siitä ei päästä koskaan eroon ilman kovia otteita.
Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:34:19
^ Vika onkin siinä mitä sen kebabin kylkiäisenä tuli, siitä ei päästä koskaan eroon ilman kovia otteita.
No mitä siinä tuli?
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 18:43:33
Quote from: Golimar on 03.11.2014, 18:34:19
^ Vika onkin siinä mitä sen kebabin kylkiäisenä tuli, siitä ei päästä koskaan eroon ilman kovia otteita.
No mitä siinä tuli?
Karvoja? Vitsivitsi, anteeksi! :(
Itselle ainakin tuli mieleen se että Saksa on ihan yhtä kusessa maahanmuuttajaväestönsä kanssa kuin muu Eurooppa vaikka maahanmuutto on ollut työperäistä. Siksi olen maahanmuuttovastainen.
^^ Väriseviä seinäntukia ja väkivaltaa, vierasta ainesta joka pilaa kaikki paikat joihin se asettuu.
QuoteGüzel muutti Turkista ja pani yrityksen pystyyn, koska huonosti suomea puhuneen maahanmuuttajan oli hankala saada töitä 1990-luvun lamavuosina
20v Suomessa ja:
QuoteFirmasta oli kasvanut liian suuri minulle. Esimerkiksi heikko kielitaitoni vaikutti haitallisesti ja hidasti asioita, Güzel sanoi.
Joskus hämmästyttää mamut jotka ovat pari vuosikymmentä maassa ja kielitaito on lähes 0. Miten tuo on mahdollista?
Onko Gözel sosialistien mielestä onnistunut maahanmuuttaja?
Sosialisti vastaa tietenkin ei. Hän on kaikkea, mitä sosialismi vihaa, ja samalla kaikkea, mistä sosialisti ei hyödy. Hän on työtä tekevä siirtolainen -- ei pakolainen. Häntä varten ei tarvitse perustaa yhtään vastaanottokeskusta tai palkata yhtään kotouttamisavustajaa; hän ei nosta sosialistien kiinteistökuplan arvoa tai tuo sosialisteille kovapalkkaisia tukityöpaikkoja. Hän ei ole aatteiltaan sosialistinen mallikansalainen eli valtion elätti, vaan ilkeä kapitalisti ja yrittäjä -- "riistäjä". Hän ei tuo katukuvaan monikulttuurista värähtelyä jengiväkivallalla, vaan tekee töitä yöt ja päivät -- enemmän kuin yksikään työehtosopimus sallisi. Hänestä ei saa edes maailman parannus pisteitä, sillä hän ei ole lähtenyt sotaa pakoon. Hän on sellainen ihminen, jonka jokainen sosialisti siirtäisi mielellään amerikkaan kapitalistiseen "helvettiin", eikä Suomeen täyttämään vähäistä ulkomaalaiskiintiötämme. Hänen ihmisarvonsa (http://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html) on sosialisteille pienempi kuin pakolaisen.
Quote from: NxS on 03.11.2014, 14:02:36
Melkoinen keskinopeus jos meinaa 16 tunnissa ajaa tuhat kilometriä....
Taisi siirtyä kielivaikeuksien vuoksi hoitamaan henkilökohtaisesti kebabien kotiinkuljetuksia koko Suomen alueelle.
Eipä siinä mitään pahaa ole jos pärjää. Tällaisia Fazereita tarvittaisiin vähän lisääkin. Tiedä vaikka epämääräisen lihan paahtamisesta tulisi merkittäväkin teollisuudenala ja työllistäjä Suomessa. Pienillä valtion subventioilla voitaisiin ylijäämätörkyä viedä ihmisrehuksi kaikkialle maailmaan. Venäjä voisi kyllä olla poikkeus, sitä kun pitää välillä pakotutella ja uhkailla kebabin puutteella.
Quote from: kriittinen_ajattelija on 03.11.2014, 17:17:20
Quote from: Onkko on 03.11.2014, 17:15:30
(naps)
Mamutusta tuskin oli 90 luvulla kun alkoi ja epäreilua kilpailua tuskin voi raaka-aineden myyjän viaksi laskea.
Epäreilua lähinnä siinä mielessä, kun vertaa kebab paikkojen ruokaa ja suomalaisten grillien ruokaa keskenään. Ei mikään ihme että kebab paikat ovat pärjänneet niin hyvin.....
Pikaruoka-ala ei ole koskaan ollut kait erikoisen "seksikäs" ala. Pitää tehdä pitkää 10-12-14- tunnin työpäivää ja tulot ovat suunnilleen samoja kuin monista virkahommista 8t/päivä. Toiminta voi alkaa erittäin kannattavaksi myöhemmin, mutta eipä tuo ala mitenkään erikoisen kadehdittava ole. Nämä suomalaisyrityksetkin ovat lopulta menneet joko franchising tai muuhun ketjutusmalliin tai sitten ei ole ollut toiminnan jatkajia. Hintakilpailu on myös nykyisin varsin kovaa, kun joka puolella on joku pizzeria...
Suomalaiset ovatkin kadonneet alalta tuon takia, ettei haluta nähdä sitä työmäärää ja vaivaa, jonka tuollainen pizzeria vaatii pyörittääkseen. Eikä ole ollut välttämätöntä pakkoa sellaiseen mitä on usein näillä maahanmuuttajilla.
Tuollaista pienyrittäjyyttä Suomi tarvitseekin. Suurin ongelma on vain sen yrittäjyyden yksipuolisuudessa.
Suomi ei tietenkään mitenkään pärjäisi ilman kebabia.
Kebab on se innovaatio joka nostaa Suomen uuteen nousuun.
Suomalaisella sosiaalituella lienee ylläpidetty jo tuhansia innovaatiomyymälöitä.
Itse en moista roskaa suuhuni laita ja syyllisenä kebabin menestykseen ei voida pitää
kuin tyhmää Suomen kansaa joka syö mitä tahansa paskaa .
Hollannissa on testattu kebabbeja:
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119477 ... reita.html
QuoteKebab-testin järkyttävä tulos – Monissa annoksissa ulosteperäisiä bakteereita.
Tutkimuksen perusteella yhdistys suosittelee, että vanhukset ja raskaana olevat jättäisivät jatkossa kebab-annokset väliin niiden korkeiden bakteeripitoisuuksien vuoksi.
Ruotsi:
Yhdistys tutki yhteensä 49 eri annosta, joista puolissa oli tarpeeksi bakteereita sairastuttamaan ihmisen.
QuoteRuotsissa vedetään myynnistä tuhansia kiloja hampurilaisia ja kebablihaa, koska ne voivat olla suolistobakteeri ehecin saastuttamia.Viranomaiset pääsivät ehecin jäljille, kun kaksi lasta sairastui ruokamyrkytysoireisiin ja ripuliin Västeråsissa tammikuussa. He olivat syöneet hampurilaisia.
- Kyse on yhdestä vaarallisimmista ruokamyrkytyksistä
Storbjörk Windahlin mukaan on mahdollista, että teurastuksen yhteydessä eläinten ruhoihin on voinut jäädä ulostetta.
Ehecin aiheuttamia tyypillisiä oireita ovat veriripuli ja kovat vatsakivut.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201302 ... 1_ul.shtml
Suomi:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/miljoonia-kiloja-kebablihaa-tuodaan-h%C3%A4m%C3%A4r%C3%A4sti-suomeen-1.5966
QuoteMiljoonia kiloja kebablihaa tuodaan hämärästi Suomeen
Kebabliha on usein peräisin myyjiltä, jotka kiertävät ravintolalta toiselle kauppaamassa ulkomaista lihaa.
Ravintoloissa käytettävän kebablihan kaupasta jopa kaksi kolmasosaa on villiä. Näin arvioi myyntijohtaja Jukka Ojala kebabia valmistavasta Beofood Oy:stä.
Kymmenet kebabmyyjät ajavat ovelta ovelle kauppaamassa ulkomaisia tuotteitaan. Tilastoimattomassa kaupassa liikkuu vuosittain miljoonia kiloja lihaa ja sen arvo nousee jopa 12 miljoonaan euroon.
Kebabin suoramyyjien joukossa toimii muutama laillinen, kotimainen yritys, mutta loput toimivat enemmän tai vähemmän hämärästi. Harmaa kebabkauppa vaivaa erityisesti Etelä-Suomessa.
Ojalan mukaan kebabvartaat tulevat useimmiten Saksasta. Määriä ei tiedetä, koska tulli ei tilastoi kebablihaa erikseen. Vain kolmasosa pikaruokapaikkojen käyttämästä kebablihasta kulkee tukkuliikkeiden kautta ja on varmasti kotimaisten yritysten valmistamaa.
MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi vaatii viranomaisia tehostamaan kebabpaikkojen valvontaa: "Olen kauhuissani elintarviketurvallisuuden suhteen."
NAMINAMI!
Quote from: Porilainen munalla on 04.11.2014, 10:30:52
Hollannissa on testattu kebabbeja:
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119477 ... reita.html
QuoteKebab-testin järkyttävä tulos – Monissa annoksissa ulosteperäisiä bakteereita.
Tutkimuksen perusteella yhdistys suosittelee, että vanhukset ja raskaana olevat jättäisivät jatkossa kebab-annokset väliin niiden korkeiden bakteeripitoisuuksien vuoksi.
Ketjun aiheena oleva Deniss Ceylan väittää käyttävänsä 100% suomalaista naudanlihaa -- ja se ei tee muuta kuin myy lihaa. Minä en usko suomalaisen naudanlihan olevan vaarallista. Minusta Suomen ongelma ei ole hygienian puute, vaan ylihygienisuus. Se saattaa olla syy, miksi Ceylan teki niin ison tilin lihan myynnillä: Hän on onnistui hyödyntämään lihan epäterveellisyyteen liittyvää hysteriaa, joka estää tehokkaasti pieniä ja vähemmän tunnettuja kilpailemasta. Tätä teoriaa tukee myös esittämäsi lainaus,
"Kebabin suoramyyjien joukossa toimii muutama laillinen, kotimainen yritys, mutta loput toimivat enemmän tai vähemmän hämärästi. Harmaa kebabkauppa vaivaa erityisesti Etelä-Suomessa.
Ojalan mukaan kebabvartaat tulevat useimmiten Saksasta. Määriä ei tiedetä, koska tulli ei tilastoi kebablihaa erikseen. Vain kolmasosa pikaruokapaikkojen käyttämästä kebablihasta kulkee tukkuliikkeiden kautta ja on varmasti kotimaisten yritysten valmistamaa."Siinä etujärjestömies tekee myynninedistämistyötä Ceylanin yritykselle.
Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.
Vieläkö karvakäsi-kebabbi maistuu?
väärin menestytty?
Quote from: Kaupunkisuunnittelija on 04.11.2014, 15:14:29
Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.
Vieläkö karvakäsi-kebabbi maistuu?
Karvakäsikebabin vaarallinen epähygieenisyys on minulle ongelmallista epähygieenisyyttä samassa mielessä kuin ratikoissa jatkuvasti esiintyvä rasismi on ongelmallista rasismia. Jos sitä on kebabbilassa tai ratikassa istujan käytännössä mahdotonta havainnoida, sitä todennäköisesti ei ole olemassa tavalla, joka vaatisi erityistoimia.
On tilastollisesti käytännössä mahdotonta väittää että suomalaisten ravintoloiden kebablihasta - ainakaan niiden joissa itse tulee käytyä - olisi terveydelle merkittävää ja taajaan toistuvaa vaaraa, jos tilannetta tarkastelee todennäköisesti niiden tuhansien kebablihaa sisältäneiden annosten kautta joita minä ja laajennettu kaveripiirini ovat pääkaupunkiseudulla vuosien varrella syöneet. Tilastollisesti sairastumistapauksia pitäisi olla tässä porukassa satoja, ja todennäköisesti useita "koko porukka sai kauhean taudin" -episodejakin joukossa olisi useita. Ruokaan liittyviä sairastumisia on kuitenkin näkynyt niin vähän (ja joukkosairastumisia muistaakseni ei lainkaan), että niistä ei voi vetää mitään merkittävän yleisen epähygieenisyyden työhypoteesia tukevaa johtopäätöstä (esimerkiksi itselläni vatsa on ollut sekaisin viimeksi joskus 90-luvulla).
En kiistä, etteikö hygieniassa voisi olla parantamisen varaa. Niin voisi olla "antirasismissakin", jos asiaan maanisesti asiaan suhtautuvalta kysytään. Näen kuitenkin, että kyseessä on pääasiassa epäongelma, ja että jos se ei olisi epäongelma, se paljastuisi tässä maassa tapauskohtaisesti erittäin nopeasti.
Kansainvälisyys tarkoittaa myös kansainvälisiä hygieniakäsityksiä, lihankäsittelyä ja elintarviketurvallisuuttakin.
Kansainvälisyydestä ei voi poimia kirsikoita, vaan se tulee koko pakettina myös epämiellyttävine ilmiöineen. Harmi, että Suomelle kansainvälisyys voi tarkoittaa myös takapakkia totutusta hygieniakäsityksistä jne.
Elintarvikevirasto tutki kebab-lihan laatua 215 kebab-ravintolasta vuonna 2001. Ei kovin ajankohtainen, mutta kertoo kulttuurista.
Quote
27% Hyvä
21% Tyydyttävä
52% Huonoa
http://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/valvonta_ja_yrittajat/tutkimukset_ja_projektit/arkisto/yhteenveto_vuoden_2001_kebab-lihan_ehec-tutkimusprojektista.pdf (http://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/valvonta_ja_yrittajat/tutkimukset_ja_projektit/arkisto/yhteenveto_vuoden_2001_kebab-lihan_ehec-tutkimusprojektista.pdf)
En voi väittää olevani asian suhteen minkääntasoinen asiantuntija, mutta pikaisella vilkaisulla nämä tuossa tutkimuksessa sovelletut raja-arvot on asetettu nimenomaan tuotantolaitoksille, ei vähittäismyynnille tai ravintoloille. Vain osa tutkimuksessa mukana olleista näytteistä on peräisin tuotantolaitoksista, joten näyttäisi hiukan siltä, että tässä tehdään tulkintoja säännöstön perusteella, jota ei kaikkiin näytteisiin pitäisi soveltaa. Joidenkin löytämieni lähteiden perusteella Suomessa on yleisesti sovellettu vähittäismyynnissä lakiin kirjaamattomia raja-arvoja, jotka ovat kymmenkertaisia suhteessa näihin tuotantolaitosten raja-arvoihin.
Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa. Joku oikea alan asiantuntija (suomeksi: alan lainsäädännöstä perillä oleva mikrobiologi) voisi kommentoida näitä lukuja ja niiden tulkintaan liittyviä kysymyksiä tarkemmin.
Quote from: foobar on 04.11.2014, 17:24:03
Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa.
Toivottavasti nämä eivät ole ne kuuluisat viimeiset loppusanasi.
P.S. Käyn myös itse joskus kebabilla täällä (http://nyt.fi/a1305772390214).
Quote from: foobar on 04.11.2014, 17:24:03
Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa.
Minä kuvittelen samoin. Vartaassa grillattu kebab-liha on heti upporasvassa paistetujen ranskalaisten jälkeen vähiten bakteereita sisältävä osa kebab-annoksessa. Salaatti ja kastike saattavat kuumina kesäpäivinä näyttää epäilyttäviltä. Verrattuna jo harvinaisiksi käyviin huoltoasemien koko päivän seisoneisiin ja kaikkien sörkkimiin lounaspöytiin, eivät nekään erityistä huolta herätä -- eikä huoltoasemien lounaspöydissäkään hygienian puute ole minkään asteen ongelma.
Julkisen sektorin kouluruokailut ja muut laitosruokailut ovat selvästi suurempi ongelma. Niistä ei kuitenkaan saa puhua, koska sosialismi. Siellä on kaikki pykälät ja viranomaisvaatimuspaperit kunnossa. Mutta kun on ostettu halvinta mahdollista, on perunoissa mustia ituja sisällä ja ruokia kierrätetään pitkin kaupunkeja. Sairaaloissa on toiminta parempaa, mutta silti siellä on suurimmat ongelmat: Terveelle ihmiselle kelpaa paljon "epähygienisempi" ruoka kuin sairaalle. Mamujen hygienia tasoa valiteltaessa kannattaa myös kiinnittää huomio ennemmin kouluruokaloihin, joissa likaiset kädet viilettävät linjastoa pitkin, kuin ravintoloihin. Mutta edes kouluissa ei ole ruuan epähygienisyys ongelma -- viranomaisvalvonta ja hygieniavaatimukset ovat.
Quote from: niemi2 on 03.11.2014, 13:02:27
Jos maahanmuuttomme olisi tälläistä, niin emme kävisi tälläistä keskustelua. Maahanmuuttoteollisuuden väki olisi työllistynyt yhteiskuntaa hyödyttäviin ammatteihin ehkäpä juuri näiden maahanmuuttajien firmoihin yksityiselle sektorille, maahanmuuttajien holhoamisen sijaan.
Tähän kyseiseen tapaukseen puuttumatta erityisesti, mutta yleisesti ravintola-alan kehitykseen Suomessa:
Vähiin on menneet suomalaisten omistamat ruokapaikat, varsinkin grillit. Lähes kaikki turkkilaisten hallussa, omivat myös pizza-kulttuurin itselleen, joka on vahvasti Italiaan liittyvä, vaikkakin nykyisin maailmanlaajuinen ilmiö. Siksi suosin, jos mahdollista , aitoa italialaista ruokakulttuuria.
Vakkakin on hyvä, että työllistyvät itse, ei pidä unohtaa yhteiskunnan tukia näille yrittäjille ja suurten sukujen mahdollistamaa työvoimareserviä. Kaikki ei välttämättä mene "kassan kautta".
Lähipiirissäni on henkilö, joka on työskennellyt turkkilaisen omistamassa pizzeriassa. Keskimäärin joka toinen työpäivä oli verollinen, joka toinen "pimeänä". Tekee gutaa kilpailukyvylle varmasti!
Mutta media rakastaa näitä menestystarinoita, ne ruokkivat mediaa pitkään.
Tuskin maltan odottaa Hyysärin liitettä kyseisestä yrittäjästä.
Eikös nyt olisi tärkeätä tutkia kuinka suoritettiin Güzelin kotoutus, niin saadaan näitä menestystarinoita ihan liukuhihnalta :o
Eikös Kassi-Ali tienannut enemmän sillanrakennusprojektillaan. Alin tienestejä ei vain liiemmalti hehkuteltu mediassa.
Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.
Tähän on kai vastaus se inflaation kokenut R-sana. Kyllä sitä tällä foorumilla esiintyy, vaikka onkin aika vähäistä.
Samat tyypit on etsimässä jotain negatiivista ja julistamassa vähintäänkin veronkiertoa vaikka ketjussa olisi kyse mamuista positiivisessa mielessä.
Quote from: foobar on 04.11.2014, 17:24:03
Suhtaudun joka tapauksessa skeptisesti väitteisiin siitä, että Suomessa käytetyn kebablihan hygieninen laatu olisi yleisesti niin huonoa, että siitä olisi merkityksellistä terveydellistä vaaraa. Joku oikea alan asiantuntija (suomeksi: alan lainsäädännöstä perillä oleva mikrobiologi) voisi kommentoida näitä lukuja ja niiden tulkintaan liittyviä kysymyksiä tarkemmin.
Quote2012 Näytteitä otettiin yhteensä 200 eri pizzeriasta. Näytteistä 117 oli kypsiä lihatuotteita ja 83 kasviperäisiä elintarvikkeita kuten herkkusieniä tai ananasta. Kaikista tutkituista näytteistä 67 prosenttia oli hygieeniseltä laadultaan hyviä, 16 välttäviä ja 17 prosenttia huonoja.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288620697605.html
QuoteHatakan mukaan hygieniaongelmat koskevat pääsääntöisesti vain raakaa
jauhelihaa, sillä haitalliset mikrobit kuolevat huolellisen kypsennyksen
aikana. Kebab-liha on kuitenkin tässä suhteessa ongelmatuote. - Kun pinnalta
kypsää lihaa viilletään, sisältä valuva raaka lihasneste voi saastuttaa
kypsänkin lihan, Hatakka selvittää.
http://www.ruokatieto.fi/uutiset/kebab-lihan-hygieeninen-laatu-usein-huono
Mielestäni näitä mittauksia pitäisi tehdä useamminkin kuin "kerran vuodessa, jos sitäkään". Jostakin syystä asiaan on kovin vähän kiinnitetty huomiota, vaikka aikaisemminkin on asiasta ollut julkisuudessa puhetta... Sama juttu kaikkien ravintoloiden ruoassa, vaikka yleisöhän sen lopulta päättää mitä ostetaan ja mitä ei.
Hyvä huomioida pari seikkaa eli kypsentämisellä itsellään voidaan tuhota paljon lihassa olevia haitallisia mikrobeja. Vaikka sitä lihaa olisi sanamukaisesti kellutettu p****:ssa niin sopivasti huuhtelemassa ja kypsennettynä valtaosa haitallisista mikrobeista on voinut hävitä siitä. Normaalin ihmisen bakteeristo kestää myös varsin hyvin "pilaantuneitakin" tuotteita, jo taustalla ei ole mitään ruoka-aineallergioita ja muita sairauksia, joille nuo tuotteet voivat olla erittäinkin haitallisia.
Olet tietysti oikeassa siinä, että Suomessa ollaan yleensä tarkkoja määräysten kanssa ja raja-arvot on tietoisesti laitettu mahdollisimman pieniksi. Se ei kuitenkaan poista taustalla olevia ongelmia.
Quote from: foobar on 03.11.2014, 17:40:10
Minäkään en oikein jaksa ymmärtää tätä "kebab hyi, karvakäsi hyi, kaikki hyi jotka ei sano siitä hyi hyi" -asennetta.
Pikaruokabisnekselle kilpailu on aina hyvä juttu ja sitä samaa kilpailua tarvittaisiin ruokakauppa-alalla ylipäätään. Ei ole vaikeaa arvata, että hinnat olisivat nousseet merkittävästi enemmän ilman nykyistä kilpailutilannetta. 6€/12€:n pizza on vakiintunut hintatasoksi, kun muuten tuo saattaisi olla 10€/20€-hintaluokassa.
Makuasia, mutta itse pidän enemmän aidosta, italialaisesta pizzasta. Sitä vaan on jo vaikea löytää Suomesta, kun joka paikassa myydään sitä 5€:n kumijuusto-mössöpizzaa.
Quote from: ArtturiE on 04.11.2014, 18:57:53
Quote from: niemi2 on 03.11.2014, 13:02:27
Jos maahanmuuttomme olisi tälläistä, niin emme kävisi tälläistä keskustelua. Maahanmuuttoteollisuuden väki olisi työllistynyt yhteiskuntaa hyödyttäviin ammatteihin ehkäpä juuri näiden maahanmuuttajien firmoihin yksityiselle sektorille, maahanmuuttajien holhoamisen sijaan.
Tähän kyseiseen tapaukseen puuttumatta erityisesti, mutta yleisesti ravintola-alan kehitykseen Suomessa:
Vähiin on menneet suomalaisten omistamat ruokapaikat, varsinkin grillit. Lähes kaikki turkkilaisten hallussa, omivat myös pizza-kulttuurin itselleen, joka on vahvasti Italiaan liittyvä, vaikkakin nykyisin maailmanlaajuinen ilmiö. Siksi suosin, jos mahdollista , aitoa italialaista ruokakulttuuria.
Vakkakin on hyvä, että työllistyvät itse, ei pidä unohtaa yhteiskunnan tukia näille yrittäjille ja suurten sukujen mahdollistamaa työvoimareserviä. Kaikki ei välttämättä mene "kassan kautta".
Lähipiirissäni on henkilö, joka on työskennellyt turkkilaisen omistamassa pizzeriassa. Keskimäärin joka toinen työpäivä oli verollinen, joka toinen "pimeänä". Tekee gutaa kilpailukyvylle varmasti!
Mutta media rakastaa näitä menestystarinoita, ne ruokkivat mediaa pitkään.
Tuskin maltan odottaa Hyysärin liitettä kyseisestä yrittäjästä.
Kävin reilu viikko sitten hakemassa pizzan. Maksoin käteisellä tasarahan. Kaveri laittoi kolikot kassan vieressä olevaan muovikuppiin. Näin, kuinka hän tulosti pienen palan tyhjää kuittia, ruttasi sen ja laittoi roskikseen.
Quote from: Hannu Niemi on 04.11.2014, 22:52:15
Kävin reilu viikko sitten hakemassa pizzan. Maksoin käteisellä tasarahan. Kaveri laittoi kolikot kassan vieressä olevaan muovikuppiin. Näin, kuinka hän tulosti pienen palan tyhjää kuittia, ruttasi sen ja laittoi roskikseen.
Ei kysynyt että tarvitsetko kuittia? Olisit vaatinut kirjoitetun kuitin kahtena kappaleena ;D
Quote from: ArtturiE on 04.11.2014, 23:18:15
Quote from: Hannu Niemi on 04.11.2014, 22:52:15
Kävin reilu viikko sitten hakemassa pizzan. Maksoin käteisellä tasarahan. Kaveri laittoi kolikot kassan vieressä olevaan muovikuppiin. Näin, kuinka hän tulosti pienen palan tyhjää kuittia, ruttasi sen ja laittoi roskikseen.
Ei kysynyt että tarvitsetko kuittia? Olisit vaatinut kirjoitetun kuitin kahtena kappaleena ;D
Sitä ei kysytty, se kysyttiin, haluanko oreganoa :D
Koko kuvio oli niin ilmiselvä, teki valehtelematta mieli kysyä että mikä piip pointti sillä tyhjän kuitin roskiin laittamisella oikein on. Tuskin sokeaksi luuli...
Kyseisessä paikassa myydään myös hanaolutta yms. sen huomion pizzaa odottaessani tein, että sinä aikana ostetuista alkoholeista löivät kassaan kaikki ostokset.
Onnittelut Ceylan Güzelin menestyksestä. Löysi kasvavan alan ja ei alkanut itse sähläämään, vaan lähti myymään naudanlihaa sadoille kebab-kiskoille.
Ei näillä verotuloilla taideta maksaa päivän menoja, joita pakolaisista ja turvapaikanhakijoista aiheutuu.
2 4500 000e on hyvä potti ja en epäile etteikö mies olisi sen ansainnut. Jotenkin pulpahti mieleen, olisiko tämän vanavedessä tullut rajan yli kullankaivajia, jotka todella aikoivat tehdä saman tilin Suomen kokoisella markkina-alueella kun yksi onnekas on siinä onnistunut. Tiheästi näitä Pitserioita on kulmat täynnä ja yrittäjät vaihtuvat viikottain. Bisnes ei rakennu kopioimalla ja toisia epäterveellä kilpailulla näivettämällä, mutta sen ne aina tekevät...