QuoteKebab vaihtui karjalanpaistiin
Ulkomaalaistaustaisten pitämät ravintolat ovat lisääntyneet pääkaupunkiseudulla
[...]
VANTAALLA jo joka kolmas ravintola on ulkomaalaistaustaisten pitämä. Helsingissä ja Espoossa osuus on noin 27 prosenttia kaikista ravintoloista. Muualla maassa määrä on viidennes.
[...]
"Katukuvassa näkyy etnisten ravintoloiden lisääntyminen. Viidessä vuodessa niiden osuus on lisääntynyt meidänkin jäsenkunnassamme selvästi", sanoo Matkailu- ja ravintolapalveluiden toimitusjohtaja Timo Lappi.
SUOMESSA oli toissa vuonna yli 1 700 ulkomaalaistaustaisten ravintolaa. Kolmessa vuodessa määrä oli kasvanut yli 300:lla.
Suunta ei ole Tilastokeskuksen tietopalvelupäällikön Jouko Rajaniemen mukaan muuttunut oleellisesti.
Ulkomaalaistaustaiset yrittäjät ovat Rajaniemen mukaan käytännössä ainoita, jotka enää perustavat Suomeen ravintoloita.
[...]
ETNISTEN ravintoloitsijoiden määrä ei vastaa ravintoloiden taloudellista merkitystä.
"Yritykset ovat usein pieniä. Arvioisin, että niiden merkitys alan liikevaihdolle on muutama prosentti", Lappi sanoo.
[...]
http://www.hs.fi/paivanlehti/23012014/kaupunki/Kebab+vaihtui+karjalanpaistiin/a1390432863274
FAKTA
- Helsingin seudulla makuja 60 maasta
- Helsingin seudulla on ravintolayrittäjiä yli 60 maasta.
- Ulkomaalaistaustaisten ravintoloiden liikevaihto oli vuonna 2011 Suomessa noin 300 miljoonaa ja pääkaupunkiseudulla noin 120 miljoonaa euroa. Kaikkien ravintoloiden liikevaihto oli samana vuonna lähes 3 600 miljoonaa.
- Ulkomaalaistaustaiset ravintolat työllistivät Suomessa 2011 noin 3 900 henkeä, koko ala noin 36 500.
Quote"Yritykset ovat usein pieniä. Arvioisin, että niiden merkitys alan liikevaihdolle on muutama prosentti", Lappi sanoo.
Ai jaa, kun minusta on alkanut näyttää siltä, että puolet on noita ähmedin kebuloita. No, missäpä se pimeä liikevaihto näkyisikään.
Hesari se taas osaa otsikoida juttunsa. Ainutlaatuisen lukihäiriöistä journalismia?
QuoteUlkomaalaistaustaiset yrittäjät ovat Rajaniemen mukaan käytännössä ainoita, jotka enää perustavat Suomeen ravintoloita.
Kai nyt kun ravintolan perustaminen ei kannata enää kuin veronkiertäjille, orjatyövoiman käyttäjille ja starttirahan saajille.
Meillä on porukassa yleistynyt sellainen tapa, että ei käydä edes baari-illan jälkeen mutustamassa karvakäsikebabbia, vaan ennemmin Mäkkärin tai Hesen kusipurilaisia. Se on harmi, ettei yöaikaan ole muuta tarjolla. Se on joko Mäkki/Hese tai sitten etniset. Kolmas vaihtoehto on mennä nälkäsenä kotiin ja sammua sohvalle. Olisi hyvä, jos tulisi jotain aitoja suomalaisia vaihtoehtoja. Jotain missä voisi vetää vaikka lihapullia ja muusia kohtuulliseen hintaan yöaikaan.
Quote from: Rändöm on 23.01.2014, 16:08:34
Hesari se taas osaa otsikoida juttunsa. Ainutlaatuisen lukihäiriöistä journalismia?
Otsikko liittyy aloitusviestin lainauksesta pois jätettyyn osuuteen. Siinä kerrottiin Mehmet Özkanin ravintolasta, jossa tarjoillaan suomalaista "kotiruokaa".
Quote from: koli on 23.01.2014, 16:20:37
Olisi hyvä, jos tulisi jotain aitoja suomalaisia vaihtoehtoja. Jotain missä voisi vetää vaikka lihapullia ja muusia kohtuulliseen hintaan yöaikaan.
Olen toivonut täysin samaa. Voisi luulla että jopa mukasuvikset arvostaisivat. Jos ei muusta syystä niin ihan vaan vaihtelun takia. Tai sitten ei. Ehkä se on liian impiwaaralaista.
Hienoja termejä taulukossa, vai että turkkilaisia ravintoloita :D Tosiasiassa suurin osa noista on starttirahalla pystytettyjä pizzakebabbiloita, joista saa samat halvalla tehdyt ja saman makuiset pizzat ja kebabit mahdollisesti halvan kaljan kera. Sitten osa panostaa pizzan ja kebabin vääntämiseen vähän enemmän ja tarjolla saattaa olla myös muutakin ruokaa, ja vielä pienempi osa ihan oikeita laajemmin turkkilaista safkaa tarjoavia paikkoja, esim. Ani Helsingin Munkkisaaressa.
Quote from: Kni on 23.01.2014, 16:30:11
Quote from: koli on 23.01.2014, 16:20:37
Olisi hyvä, jos tulisi jotain aitoja suomalaisia vaihtoehtoja. Jotain missä voisi vetää vaikka lihapullia ja muusia kohtuulliseen hintaan yöaikaan.
Olen toivonut täysin samaa. Voisi luulla että jopa mukasuvikset arvostaisivat. Jos ei muusta syystä niin ihan vaan vaihtelun takia. Tai sitten ei. Ehkä se on liian impiwaaralaista.
Kai jostain perinteisellä suomalaisella kaavalla tehtyä kännimättöä myyvästä kuppilasta saisi oikealla brändäyksellä jonkinnäköisen hipster-suosikin.
Töiden puolesta on myös kanta-Helsingin yöruokatarjonta tullut aika tutuksi (aiemmissa hommissa jos halusi lämmintä ruokaa niin oli käytännössä pakko käydä jossakin safkapaikassa), ja eipä tosiaan ole juuri muita vaihtoehtoja öisin kuin karvakäsilät, ketjuhampurilaispaikat tai joku ABC. Kyseinen asia harmitti kovasti silloin.
Quote from: Saippuakupla on 23.01.2014, 16:28:18
Otsikko liittyy aloitusviestin lainauksesta pois jätettyyn osuuteen. Siinä kerrottiin Mehmet Özkanin ravintolasta, jossa tarjoillaan suomalaista "kotiruokaa".
Ihan hyvä näin. Osoittaa ellei kotoutumista, niin ainakin ihan hyvää liikeideaa.
Kantasuomalaisten intoa perustaa ravintoloita ehkäissee voittomarginaalien alhaisuus harmaasti toimivien yritysten puristuksessa. Ja vaikka eivät olisikaan harmaita, lienee monelle maahanmuuttajalle pienempikin tulo riittävä kuin kanta-asukkaalle. Jälkimmäinen seikka kertoo vain normaaleista markkinamekanismeista, enkä siis moiti sitä. Sen sijaan harmaata taloutta en hyväksy.
Itse en juuri käytä kebappiloiden palveluja. Kebabista en pidä ja pizzat ovat pahoja (kotimaset pizzat vielä pahempia, koska aivan kaikesta säästetään). Itse asiassa näiden turkkilaisten pizzerioiden maahantulo on tuonnut Suomesta kaikki hyvät pizzat; enää ei hyvää saa rahallakaan.
Tämä johtuu hinnoista. Pizzojen ensimmäisessä aallossahan lajin tuotteita valmistivat italialaiset maahanmuuttajat, ja maku oli sellainen, että samanlaista löytyy vain saapasmaasta itsestään. Tosin hintakin oli nykyisten maahanmuuttajien paikkoja selvästi korkeampi. Tämä iski vastaan yllättävästi viimevuotisen italianmatkani aikana.
Quote"Yritykset ovat usein pieniä. Arvioisin, että niiden merkitys alan liikevaihdolle on muutama prosentti", Lappi sanoo.
Kyllä, kyllä. "Vain pieni prosentti liikevaihdosta menee alan tietoisuuteen", Faidros sanoo.
Voihan sitä ennen radalle lähtemistä varata pakastimeen/jääkaappiin pari parempilaatuista pitsaa odottamaan kotiinpääsyä. Edes kännissä snagareiden tarjonta ei maistu hyvältä, McHeseistä puhumattakaan. Näin voi loikata suoraan narikkajonosta taksijonoon, säästyy snagarijonottamiselta ja yön viimeisiltä nakkikioskirettelöiltä.
Onko faktatietoa starttirahoista, yrittäjätuista yms, että ovatko ne samat kantiksille ja karvakäsille? Monesti mietityttää kaupungin keskustoissa olevat halpapizzeriat ja niitten vuokranmaksut. Liikekiinteistö keskustassa ei varmasti ole mikään halpa vuokraltaan. Ja silti puljut pysyy pystyssä..
Ainakin Joensuussa jokunen vuosi sitten jonkun lehtijutun yhteydessä mainittiin, ettei uusille kebappiloille enää anneta starttirahaa. Silloin - ja laadun perusteella vieläkin - pizzerioista kyllä olikin ylitarjontaa keskustassa.
Quote from: no future on 23.01.2014, 17:48:03
Ainakin Joensuussa jokunen vuosi sitten jonkun lehtijutun yhteydessä mainittiin, ettei uusille kebappiloille enää anneta starttirahaa. Silloin - ja laadun perusteella vieläkin - pizzerioista kyllä olikin ylitarjontaa keskustassa.
Tuo pitää kyllä teoriassa paikkansa, mutta ylitarjonnan käsite vaihtelee suomalaisen ja mamun välillä.
Quote from: Blanc73 on 23.01.2014, 17:19:58
Onko faktatietoa starttirahoista, yrittäjätuista yms, että ovatko ne samat kantiksille ja karvakäsille? Monesti mietityttää kaupungin keskustoissa olevat halpapizzeriat ja niitten vuokranmaksut. Liikekiinteistö keskustassa ei varmasti ole mikään halpa vuokraltaan. Ja silti puljut pysyy pystyssä..
On, mutta valitettavasti ei mitään kirjallista minkä voisin linkittää tänne. Mamu saa jonkin verran helpommin rahoitusta julkisista varoista ja pointtina on se, että "muuten ne ei tee mitään". Starttirahat yms. on tavallaan opintotukea, jonka avulla saa itse opetella olemaan yrittäjänä, vaikka ylitarjontaa aiheutuisikin ja kilpailu vähän vääristyisikin.
Minusta on hienoa, että edes sovinisteina pidetyt mamutahot saavat valmistaa äijäruokaa ilman vihertahojen kieltoja. Kysyntää ilmeisesti on, toivottavasti Ville Niinistö ei lähetä schäfereitä raivoamaan karjalanpaistia tarjoilevaan ravintolaan.
Ehkä tämä tapaus ennakoi laajemmalikin tilannetta, jossa poliittisesti epäkorrekti ja ennakkoluuloton maahanmuuttajaosio epäsuorasti tukee kanta-asukkaiden vuosisataisia joka miehen oikeuksia.
Quote from: no future on 23.01.2014, 17:48:03
Ainakin Joensuussa jokunen vuosi sitten jonkun lehtijutun yhteydessä mainittiin, ettei uusille kebappiloille enää anneta starttirahaa. Silloin - ja laadun perusteella vieläkin - pizzerioista kyllä olikin ylitarjontaa keskustassa.
Samanlaisen jutun kuulin viime kesänä Rovaniemen tilanteesta. Joissain kunnissa on jo ilmeisesti kipuraja tullut vastaan karvakäsien kämyisessä starttiraha-sirkuksessa? Oulussa tämä ilmiö ei ainakaan näy, sillä uusia ählämi-kojuja syntyy aina vanhan mennessä nurin. Parhaissa tapauksissa uusi rafla on käyttänyt edellisen "yrittäjän" menu-lappuja ravintolassaan. Oululaiset muistanevat keskusta Göremen? Se meni nurin ja uusi pulju, uudella nimellä, käytti Göremen Menu-listaa pöydissään. Ja saman pizzerian nimi on tietysti jo vaihtunut takaisin Göremeksi. Piiri pieni pyörii ja halpispizzat paistuu...
Justiisa niih! Hirvee uho taas! Kyllä minä ainakin!!1! (http://hommaforum.org/index.php/topic,91196.0.html) Karjalanpaistia ja kuitti, vtu, kiitti!!1!
Itse en voi mitenkään ymmärtää kuinka kukaan voi antaa rahaa pizza/kebab-skenelle vaikka jokaiikka aivan varmasti tajuaa ja tietää että roistoille ja kelmeille ei pidä antaa mitään.
Silti ihmiset asioivat näissä rikollispaikoissa.
Nämä ihmiset ovat oletettavasti niitä, jotka eivät välittäisi pätkän häivääkään, vaikka Suomi lakkaisi olemasta,
kunhan vaan saa pizzaa, kebabbia ja kiinalaista, niin kuin elokuvissa.
^ puhumattakaan parturi-kampaamoista, remonttikirvesmiehistä, yksityisistä autokorjaamoista, hierojista, tatuoijista jne. Ainakin ylläolevia rikollisten tarjoamia palveluita olen itse ostanut kuititta.
Pizzat tulee usein maksettua kortilla, ja kuitinkin saa ainakin niistä paikoista joissa itse asioin.
Pasilassa on ilmeisesti turkkilainen Auringon Pizza ja kebab. Syksyllä 2009 kävin siellä lounastamassa joitakin kertoja. Hinta oli 3,9 euroa. Pizza oli normaalia pienempi pizza. Periaatteessa ihan ok, mutta välttämättä kaikkia maksuja tai veroja ei maksettu. Pari vuotta sitten näin, että hinta oli noussut 4,9 euroon.
Ainoa ongelma oli, kun eräässä kebabrullassa oli hiuskarva. Olin jo kuljettanut sen työpaikalle, kun huomasin. Otin vain pois ja jatkoin syömistä. Ei tullut isompaa ongelmaa, pieniä vatsavaivoja vain. Tarkemmin miettien, olisi pitänyt mennä valittamaan ja vaatimaan uusi kebab.
Tässä arvosteluja paikasta:
http://eat.fi/helsinki/auringon-pizza-kebab
Kannattaa tsekata onko paikallisen kebabbilan oven vieressä jo näkyvillä Oivahymy tarkastusraportti https://www.oivahymy.fi/portal/fi/
2014 alusta pitäis olla pakollinen
Quote from: Leso on 24.01.2014, 03:03:40
Justiisa niih! Hirvee uho taas! Kyllä minä ainakin!!1! (http://hommaforum.org/index.php/topic,91196.0.html) Karjalanpaistia ja kuitti, vtu, kiitti!!1!
Kun pizzoja varten on kehitetty porsaanlihattomat kinkkusuikaleet, niin onko ählämin karjalanpaisti sitten jotain tofunautaa?
Kebap-pizzeriat ovat jo vähän vanha, toki yhä akuutti juttu. Mulle ikävä piirre on se, että sankarilliset mamut ovat ostaneet jokaisen kaljakuppilan ainakin Vantaalla. Lounasmestatkin alkavat olla enimmäkseen mamuilla. Voi alussa mainittu kiho ja me muut funtsailla, kuinka pelkästään mamuilla on varaa sijoittaa. Vastaus ei ole, että kantisostajaehdokkaita ei ole.
Mitä nyt tekevät uraansa lopettelevat jääkiekkoilijat? Perustavat peli-, sisällöntuotanto- ja muita IT-yrityksiä?
Quote from: AuggieWren on 24.01.2014, 11:26:29
Quote from: Leso on 24.01.2014, 03:03:40
Justiisa niih! Hirvee uho taas! Kyllä minä ainakin!!1! (http://hommaforum.org/index.php/topic,91196.0.html) Karjalanpaistia ja kuitti, vtu, kiitti!!1!
Kun pizzoja varten on kehitetty porsaanlihattomat kinkkusuikaleet, niin onko ählämin karjalanpaisti sitten jotain tofunautaa?
Hyvä kysymys, muuten. Eipä oikeastaan tullut mieleeni postatessani, koska postaukseni kryptinen ydin on tässä:
Quote from: isomaha on 24.01.2014, 11:05:35
Kannattaa tsekata onko paikallisen kebabbilan oven vieressä jo näkyvillä Oivahymy tarkastusraportti https://www.oivahymy.fi/portal/fi/
2014 alusta pitäis olla pakollinen
Olen jutellut muutaman yritäjän kanssa, ja ainoa asia, jonka toi terveystarkastajien suojatyöpaikkaa varmistava Oiva-projekti on saanut aikaan, on pelko.
Yrittäjät ovat olleet, huomautettakoon, sekä kantiksia että ulkomaalaisia.
Otan esimerkiksi yhden ulkomaalaisen pizzanpaistajan. Hänen puljunsa ei ollut saanut suu-virneessä-hymyä, koska
pizzauunin ja jääkaapin ovenkahvat olivat olleet "bakteeriset". Toisin sanoen ei riitä, että lämpötilat ovat vaaditut, paikat ja kädet puhtaat ja että raaka-aineet tuoreita, vaan että ilmeisesti joka kerta kun avaat jonkun elintarvikeoven, se on hetimiten myös putsattava, ilmeisesti mieluiten desinfioitava.
Vaan eiköstä juu sitä hyvinkin kerkee sen pizzanväännön lomassa niitä putsailemaan.
Ei tuu Oivaa jos ei ylitetä kotitalous- ja maalaisjärkinormeja.
Enkä ole ainut, joka tästä asiasta marmattaa. Eräs henkilö, jolla ei ole mitään sidettä keittiöihin muuta kuin ravintoloissa luuhailu, kysyi napakasti:
"Mitäs sitten tehdään, kun pienet yrittäjät [joilla ei ole edes rakennustaiteellisia valmiuksia täyttää nykykriteereitä] saavat huonon hymiön ja pistävät lapun luukulle?"
Itse uskon vakaasti, ettei suurinta osaa kebabterioista projekti hetkauta ei suuntaan eikä toiseen. Kyllä suojatyöpaikkalainen suojatyöpaikkalaista peesaa.
Pätee niin puhtauteen kuin veroihinkin. Eikä ratsata Ravintolapäivän pop-uppeja tietenkään, eikä nyt niiltä ainakaan vaadita hygieniapassia, edes.
Mutta pääpaino onkin sillä, että Oiva-arvottamalla saattaa moni pikkubisnes lopettaa.
Ja kansa pelastuu.
Siinäpä sitten perustat pientä kivijalkaleipomoboutiqueta.
Ai juu, mutta ne onkin toinen suojelukohde, ne
in-paikat, joissa pullat on niinku kivasti ranskalaisittain avonaisissa vadeissa koko kansan lääpittävänä.
Ja edellisen postaukseni kaikista kryptisin osa olikin, että kukahan teistä olisi oikeasti valmis maksamaan sitä hintaa, mikä karjalanpaistille kertyy, kun se tehdään oikeaoppisesti alusta alkaen itse ja siihen henkilöstön yö-, viikonloppu- ja pyhätyökulut päälle?
Quote from: Leso on 24.01.2014, 12:24:28
Olen jutellut muutaman yritäjän kanssa, ja ainoa asia, jonka toi terveystarkastajien suojatyöpaikkaa varmistava Oiva-projekti on saanut aikaan, on pelko.
Yrittäjät ovat olleet, huomautettakoon, sekä kantiksia että ulkomaalaisia.
Otan esimerkiksi yhden ulkomaalaisen pizzanpaistajan. Hänen puljunsa ei ollut saanut suu-virneessä-hymyä, koska pizzauunin ja jääkaapin ovenkahvat olivat olleet "bakteeriset". Toisin sanoen ei riitä, että lämpötilat ovat vaaditut, paikat ja kädet puhtaat ja että raaka-aineet tuoreita, vaan että ilmeisesti joka kerta kun avaat jonkun elintarvikeoven, se on hetimiten myös putsattava, ilmeisesti mieluiten desinfioitava.
Vaan eiköstä juu sitä hyvinkin kerkee sen pizzanväännön lomassa niitä putsailemaan.
Ei tuu Oivaa jos ei ylitetä kotitalous- ja maalaisjärkinormeja.
Tällä hetkellä hymiö annetaan huonoimman arvosanan mukaan. Viimeisimmän tarkastuksen tulos määräytyy sen perusteella, mikä on tarkastettujen kohtien heikoin arvosana.
Quote from: AuggieWren on 24.01.2014, 11:26:29
Quote from: Leso on 24.01.2014, 03:03:40
Justiisa niih! Hirvee uho taas! Kyllä minä ainakin!!1! (http://hommaforum.org/index.php/topic,91196.0.html) Karjalanpaistia ja kuitti, vtu, kiitti!!1!
Kun pizzoja varten on kehitetty porsaanlihattomat kinkkusuikaleet, niin onko ählämin karjalanpaisti sitten jotain tofunautaa?
Vai voisiko olla niin, että (suurta) osaa muslimeista ei kiinnosta, ovat niin sanotusti maallistuneita tai maltillisia? Pitävät uskonnon ja työn erillään. Ei kun sori, eihän se niin voi olla...
Quote from: Saippuakupla on 24.01.2014, 14:15:51
Quote from: Leso on 24.01.2014, 12:24:28
Olen jutellut muutaman yritäjän kanssa, ja ainoa asia, jonka toi terveystarkastajien suojatyöpaikkaa varmistava Oiva-projekti on saanut aikaan, on pelko.
Yrittäjät ovat olleet, huomautettakoon, sekä kantiksia että ulkomaalaisia.
Otan esimerkiksi yhden ulkomaalaisen pizzanpaistajan. Hänen puljunsa ei ollut saanut suu-virneessä-hymyä, koska pizzauunin ja jääkaapin ovenkahvat olivat olleet "bakteeriset". Toisin sanoen ei riitä, että lämpötilat ovat vaaditut, paikat ja kädet puhtaat ja että raaka-aineet tuoreita, vaan että ilmeisesti joka kerta kun avaat jonkun elintarvikeoven, se on hetimiten myös putsattava, ilmeisesti mieluiten desinfioitava.
Vaan eiköstä juu sitä hyvinkin kerkee sen pizzanväännön lomassa niitä putsailemaan.
Ei tuu Oivaa jos ei ylitetä kotitalous- ja maalaisjärkinormeja.
Tällä hetkellä hymiö annetaan huonoimman arvosanan mukaan. Viimeisimmän tarkastuksen tulos määräytyy sen perusteella, mikä on tarkastettujen kohtien heikoin arvosana.
Aivan. Joten olepas nyt hyvä ja lue itse multa lainaamasi kohta uudestaan.
Nykyisin tosiaan mamut taitavat olla ainoita, jotka perustavat näitä ravintoloita. Uskon että tuo on ihan hyvä bisnes, kun saa sen ensin käyntiin kunnolla, mutta luulisi kilpailun olevan aika kova tuolla alalla?
Täällä päin lähestulkoon kaikki paikkakunnan erikoisravintolat ovat mamuilla tai ulkomaalaistaustaisten henkilöiden ylläpitämiä. Toki joitakin suomalaisiakin löytyy, mutta harva niistä myy ruokaa muuta kuin ravintolatiloissa.
Eipä noista yleisesti ottaen ole mitään erikoisemmin pahaakaan sanottavaa ollut. Yksi yrittäjä ihmetyttää, kun vaikuttaa olevan "niin vittuuntunut koko hommaan" kuin ylipäätään voi olla (ja sama juttu koko pizzerian henkilöstöllä). Siltikin kyseinen pizzeria on vaikuttanut pärjäävän melko hyvin (omaa kyllä varsin loistavan sijainnin keskellä kaupunkia)...
Quote from: no future on 24.01.2014, 16:37:07
Quote from: AuggieWren on 24.01.2014, 11:26:29
Quote from: Leso on 24.01.2014, 03:03:40
Justiisa niih! Hirvee uho taas! Kyllä minä ainakin!!1! (http://hommaforum.org/index.php/topic,91196.0.html) Karjalanpaistia ja kuitti, vtu, kiitti!!1!
Kun pizzoja varten on kehitetty porsaanlihattomat kinkkusuikaleet, niin onko ählämin karjalanpaisti sitten jotain tofunautaa?
Vai voisiko olla niin, että (suurta) osaa muslimeista ei kiinnosta, ovat niin sanotusti maallistuneita tai maltillisia? Pitävät uskonnon ja työn erillään. Ei kun sori, eihän se niin voi olla...
Kyllähän nuo myös monessa paikassa myyvät kaljaa, joissain väkeviäkin. Samoin aika moni kapakka on nykyään muslimimaista tulleiden mamujen omistuksessa, pakistanilaisia ja iranilaisia taitaa sillä puolella olla vahvimmalla edustuksella liikenteessä.
Quote from: Sunt Lacrimae on 26.01.2014, 17:00:06
Quote from: no future on 24.01.2014, 16:37:07
Quote from: AuggieWren on 24.01.2014, 11:26:29
Quote from: Leso on 24.01.2014, 03:03:40
Justiisa niih! Hirvee uho taas! Kyllä minä ainakin!!1! (http://hommaforum.org/index.php/topic,91196.0.html) Karjalanpaistia ja kuitti, vtu, kiitti!!1!
Kun pizzoja varten on kehitetty porsaanlihattomat kinkkusuikaleet, niin onko ählämin karjalanpaisti sitten jotain tofunautaa?
Vai voisiko olla niin, että (suurta) osaa muslimeista ei kiinnosta, ovat niin sanotusti maallistuneita tai maltillisia? Pitävät uskonnon ja työn erillään. Ei kun sori, eihän se niin voi olla...
Kyllähän nuo myös monessa paikassa myyvät kaljaa, joissain väkeviäkin. Samoin aika moni kapakka on nykyään muslimimaista tulleiden mamujen omistuksessa, pakistanilaisia ja iranilaisia taitaa sillä puolella olla vahvimmalla edustuksella liikenteessä.
"Viini on viisasten juoma" on (muistaakseni) persialaislähtöinen sanonta.
Mikään ei vedä vertoja etelän herkuille. Makunautintoja metsästävä alan mies tietää, että salmonellaoireet saadaan nykyään tukahdutettua sopivalla lääkityksellä. Ripulilääkkeet kannattaa niellä pullollisella koskista. Jos seuraavana aamuna herää, tehdään sama kierros uudelleen kunnes oireet häviävät.
Quote from: nollatoleranssi on 26.01.2014, 16:58:27
Nykyisin tosiaan mamut taitavat olla ainoita, jotka perustavat näitä ravintoloita. Uskon että tuo on ihan hyvä bisnes, kun saa sen ensin käyntiin kunnolla, mutta luulisi kilpailun olevan aika kova tuolla alalla?
Täällä päin lähestulkoon kaikki paikkakunnan erikoisravintolat ovat mamuilla tai ulkomaalaistaustaisten henkilöiden ylläpitämiä. Toki joitakin suomalaisiakin löytyy, mutta harva niistä myy ruokaa muuta kuin ravintolatiloissa.
Eipä noista yleisesti ottaen ole mitään erikoisemmin pahaakaan sanottavaa ollut. Yksi yrittäjä ihmetyttää, kun vaikuttaa olevan "niin vittuuntunut koko hommaan" kuin ylipäätään voi olla (ja sama juttu koko pizzerian henkilöstöllä). Siltikin kyseinen pizzeria on vaikuttanut pärjäävän melko hyvin (omaa kyllä varsin loistavan sijainnin keskellä kaupunkia)...
Eivät mamut perusta ravintoloita, vaan suomalaiset veronmaksajat.