http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/06/23459
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinkil%C3%A4ispitseriassa+kopioitu+kymmeni%C3%A4+maksukortteja/1135247098106
Olikos tämä nyt sitä paljonpuhuttua "maahanmuuttajien yritystoimintaa"?
Näyttäisi lyövän marjanpoimintaa paremmin leiville.
Quote from: jolina on 22.06.2009, 16:04:55
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/06/23459
Kysymys on siitä, että kynnys rikokseen valtaväestöä kohtaan voi olla toiseuden edustajilla alhaisempi kuin valtaväestöllä, kun asiaa tarkastellaan tilastollisena ilmiönä. Toiseuden edustajat voivat soveltaa sisäryhmämoraalia, jossa omien kohdalla käytössä on eri moraali kuin ulkopuolisia kohtaan.
Mitä me suomalaiset sitten voimme tehdä? - Jokainen voi ainakin valita paikkansa, missä syö pitsansa. Eräs valintaperuste voi olla oma arvio siitä, onko kirjanpito hoidettu vai laitetaanko kassasta sivuun rahaan. Arvostaako paikan pitäjä sinua, koska olet suomalainen.
Kansankuntana voisimme tietysti ryhdistäytyä ja ruveta pitämään puoliamme. Jatkuva periksiantaminen, anteeksipyytäminen ja mateleminen vieraiden edessä johtaa tuhoomme.
Artikkeli sisäryhmämoraalista:http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2009/05/nationalismi-internationalismi-ja.html
"Kopioiduilla korteilla on nostettu Thaimaassa kesäkuun alussa karkeasti arvioiden lähes 50 000 euroa, rikosylikonstaapeli Lauri Åberg kertoo.
Kopionnista epäillään kahta Kaukoidästä kotoisin olevaa miestä. He tulivat Åbergin mukaan keväällä Suomeen ja vuokrasivat pitserian"
Terve muistutus, että kyllä maahanmuuttosäännökset ja tulijoiden tarkistukset tulee pitää mielessä, vaikka kyse olisi sikäli "työperäisestä", että heti alkaa töihin.
Sitä vain ihmettelen, voiko Suomen maahanmuuttolainsäädätö olla niin löysä, että jos ilmoittaa alkavansa yrittäjäksi niin viisumi tulee ?
Koetapas muuttaa USA:han sillä verukkeella, että aiot pistää hampurilaisbaarin pystyyn.
Miten luottokortteja voi "kloonata"? Eikö niitä kopioida?
tilaa pizza maksalan penan piikkiin, sen piikin luotto hipoo taivaita.
Quote from: TunturiTiger on 23.06.2009, 00:20:34
maksaakko lamaa ehkäisevän kebabin käteisellä jolloin siitä ei makseta veroja vaiko kortilla jolloin siitä menee alv+ luottoraja tappiin? taidan tyytyä tänä iltana nuivaan illalliseen eli A-olut ja B-luokan makkaraa.
Itse olen siirtynyt Kotipizzan asiakkaaksi. Terveysviranomainen on täälläpäin todennut mamupizzerioiden hygieniankin niin huonoksi, että Kotipizzan korkeamman hinnan kuittaa mielellään, jos pizzaa on pakko saada.
Itekin ostan vain Kotipizzasta, mamupitserioissa en ole käynyt vuosikausiin.
Tätä linjaa on helppo pitää. Ja hampurilaiset Heseltä.
Itse taas en rupea maksamaan köyhänä ihmisenä kotipizzan ylihintoja. Läheiset mamupizzeriat eivät edes hyväksy luottokortteja ("Me ei voida otta muoviraha") joten tutulla ja turvallisella käteisellä maksetaan. Tosin nykyään turvaudun lähes aina vain Grandiosaan tai jaksaessa kotitekoiseen pizzaan joka on namnam.
Quote from: Lemmy on 22.06.2009, 16:30:59
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinkil%C3%A4ispitseriassa+kopioitu+kymmeni%C3%A4+maksukortteja/1135247098106
Olikos tämä nyt sitä paljonpuhuttua "maahanmuuttajien yritystoimintaa"?
Eikös Hesasissa kirjoitettu vähän aikaa sitten että lamaa voi sopivasti estää kun syö Kebabia.
Quote from: Fogeli on 23.06.2009, 11:57:30
Quote from: Lemmy on 22.06.2009, 16:30:59
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsinkil%C3%A4ispitseriassa+kopioitu+kymmeni%C3%A4+maksukortteja/1135247098106
Olikos tämä nyt sitä paljonpuhuttua "maahanmuuttajien yritystoimintaa"?
Eikös Hesasissa kirjoitettu vähän aikaa sitten että lamaa voi sopivasti estää kun syö Kebabia.
Joo pullakahvi ei kaada lamaa HS:n mukaan nautittuna ei etnisperäisessä raflassa. Näköjään ideana on globaalioikeudenmukaisuus ja lamantorjuminen jossain kaukomaassa luottokortti-hoax:illa ? :roll:
Muutamaan vuoteen en ole tainnut edes pizzaa tai kebabia ostaa, koska olen huomannut että itse väsättynä makuelämys on huomattavasti parempi. Kebabiakin on todella helppo tehdä itse: jauhelihat, suolat ja pippurit tiiviisti folioon käärittynä 4-5 tunniksi 100-asteiseen uuniin ja valmista on leikattavaksi suikaleiksi. Myöhemmin voi ylimääräiseksi jääneet pakastetut suikaleet paistaa pannulla. Netistä löytyy hyviä ohjeita.
Ja ei tarvitse arvuutella raaka-aineiden alkuperää. Joissakin etnisissä paikoissa touhu on huolestuttavan näköistä jos pääsee vilkaisemaan kyökin puolelle. Kaverini sai eräästä kebabista sen verran pahan myrkytyksen että sairaalassa meni toista viikkoa.
QuotePoliisista arvellaan, että pizzerian vuokraamisen ainoana motiivina oli korttien kloonaus.
Rikosylikonstaapeli Lauri Åbergin mukaan korttivarkauksista epäillyt ovat poistuneet maasta.
Esimerkillistä toimintaa. Miksi tätä nykyä ei kuule lainkaan positiivisia uutisia ulkomaalaisten "yrittäjien" toiminnasta? Voisiko muka olla niin että positiivista kerrottavaa ei ole vai olenko tänään vain erityisen pessimistinen?
Quote from: Acres on 23.06.2009, 17:19:56
Muutamaan vuoteen en ole tainnut edes pizzaa tai kebabia ostaa, koska olen huomannut että itse väsättynä makuelämys on huomattavasti parempi. Kebabiakin on todella helppo tehdä itse: jauhelihat, suolat ja pippurit tiiviisti folioon käärittynä 4-5 tunniksi 100-asteiseen uuniin ja valmista on leikattavaksi suikaleiksi. Myöhemmin voi ylimääräiseksi jääneet pakastetut suikaleet paistaa pannulla. Netistä löytyy hyviä ohjeita.
Ja ei tarvitse arvuutella raaka-aineiden alkuperää. Joissakin etnisissä paikoissa touhu on huolestuttavan näköistä jos pääsee vilkaisemaan kyökin puolelle. Kaverini sai eräästä kebabista sen verran pahan myrkytyksen että sairaalassa meni toista viikkoa.
Innostuin tuossa etsimään netistä ohjeen ja eikun kokeilemaan kotosalla. Voip tulla namia ^^
Quote from: vonBock on 23.06.2009, 17:26:17
QuotePoliisista arvellaan, että pizzerian vuokraamisen ainoana motiivina oli korttien kloonaus.
Rikosylikonstaapeli Lauri Åbergin mukaan korttivarkauksista epäillyt ovat poistuneet maasta.
Esimerkillistä toimintaa. Miksi tätä nykyä ei kuule lainkaan positiivisia uutisia ulkomaalaisten "yrittäjien" toiminnasta? Voisiko muka olla niin että positiivista kerrottavaa ei ole vai olenko tänään vain erityisen pessimistinen?
Olet. Kyllä tuolla ulkona uudet Finlaysonit, Fazeritja Sinebrykoffit ovat kuoriutumassa kultamunistaan.. :roll:
Grandiosaa meitsikin vetää.
Nyt pari kertaa olen käynyt eräässä ulkomaalaispizzeriassa, jossa on kohtuu avoin näkymä keittiöön ja pizzat selkeästi huolellisesti valmistettuja.
Perusmehmettipizzerioita en edes harkitse enää.
Kebab torjuu lamaa, korvapuusti ei.
Itsekin ostan vain kotipizzasta tai jostain rosso/abc/rax myymälästä.
Minähän en ulkomaan pellejen ruokia syö.