Suomalaiset herkuttelevat kaikenlaisilla lisäaineilla. Mitä enemmän E-merkintöjä tuoteselostuksessa sitä maukkaampaa evästä.
Venäläisille moska ei maistu. He vaativat Valiota toimittamaan lisäaineettomia jogurtteja Venäjälle. Näin Valio tietenkin tekee ja kauppa käy..
No, jossain venäläiset ovat fiksuja vaikka heitä kovin haukutaan omista säännöistään. Meillä EU:n puolella mennään direktiivien mukaan. Tai niitä noudatetaan ainakin Suomessa.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013100317563842_ru.shtml (http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013100317563842_ru.shtml)
Suomalaisten kaikenpuolista "vaatimattomuutta" minä jaksan ihmetellä.
Lisäaineet on yksi asia, toinen kouluruokailu. Vastikään TV:stä kuulin, että oululaiset koululaiset syövät puolalaisia vakuumipakattuja pottuja, vaikka Suomen parhaat perunapitäjät sijaitsevat aivan Oulun naapurikunnissa!
Mieleeni muistui myös tämä:
http://www.mantsalalehti.fi/lukijanuutiset/159528-kouluun-omat-evaat-koska-kouluruoka-on-liian-pahaa
QuoteMäntsälän yläkoulussa huono ruokatilanne on johtanut siihen, että opettajan ja terveydenhoitajan viesti lapsille ja heidän vanhemmilleen on: "Laittakaa lapsille eväät kouluun mukaan!".
...
Laatukriteerien sanotaan merkitsevän, mutta alhaisin hinta näyttää kuitenkin olevan ratkaisevin tekijä. Vanhemmat kuitenkin maksavat kouluruoasta.
Tyttäreni koulussa vastikään vaihdettiin ruuan toimittajaa kun kouluruoka oli opettajienkin mielestä ala-arvoista.
Näkyi olevan tämän päivän Ilta-Pulussa lööppi, että Lääkäri vaatii: omat eväät kouluihin.
Kiva että edes Venäjän markkinoille tahdomme tuottaa laadukkaampaa ruokaa.
e: nippu kirj.virheitä
Missään sivistysvaltiossa ei syödä sellaista kurapaskaa kuin Suomessa. Ei edes monissa kehitysmaissa.
En tietenkään tarkoita että kaikki ruoka olisi paskaa tai että kaikki söisivät paskaa mutta että ylipäätään kaupoista löytyy hyllykilometreittäin
paskaa tarkoittaa sitä että kyllä se paska vaan monille tuntuu maistuvan.
Tarkoitan siis kaiken maailman eineksiä, oranssilla limalla kuorrutettuja broilereita ja lihoja, "makkaroita", mauttomia ja vetisiä juustoja ja jukurtteja. Lisäksi useimmissa työmaaruokaloissa laatu on aivan ala-arvoista kun samaa einespaskaa käytetään niissäkin(+ puolimätiä vihanneksia)
Ja kaikki vielä täynnä lisäaineita. Kaikki mitä on jotenkin prosessoitu on jatkettu niin paljon kuin vain pystyy jauhoilla, broilerinnahalla, limalla tms. ilmaisella hötöllä voittojen maksimoimiseksi.
Ja suomalainen ostaa. Sikahinnalla ostaa, syö ja paisuu ja muuttuu itsekin höttöpaskaksi.
Tämän takia suosinkin ruokaostoksissamme äärimmäisyyteen asti Lidliä, laatu on huikeasti parempaa edullisuudesta huolimatta.
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.
Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.
Hyvä ruoka maistuu hyvälle. Maku, rakenne, ulkonäkö ja säilyvyys kohdillaan, miksipä ei pitäisi.
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 17:11:53
Hyvä ruoka maistuu hyvälle. Maku, rakenne, ulkonäkö ja säilyvyys kohdillaan, miksipä ei pitäisi.
Luulisi miehen, joka chilien päälle ymmärtää, käsittävän myös mitä on hyvä ruoka.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.
Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.
Suomessa on niin paljon irtisanottuja nokialaisia että koodikin kelpaa ruuaksi
Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38
Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.
Koodi ei maistu hyvälle eikä pahalle. Koko koodiston yleistäminen "pahan sateenvarjon"-alle on typerää.
Hyvä ruoka koostuu hyvistä raaka-aineista. Se onko ruuassa koodeja ei kerro koostuuko ruoka hyvistä raaka-aineista. Einekseen jossa ei ole ainuttakaan E-koodia voidaan käyttää silkkaa luonnonmukaista höttöä raakaaineina ja se sekä säilyy huonosti, että maistuu paskalta. Sen sijaan se, että hyvään ruokaan lisätään sitruunahappoa ei se tee siitä automaattisesti pahaa.
Hyvää, terveellistä ja maittavaa ruokaa voi tehdä sekä e-koodien kanssa, että ilman.
Suomalainen syö kelvotonta lisäainehöttöä, koska suomalainen on naiivi, hyväuskoinen ja luottavainen: se luulee, että kyllä viranomaiset tietävät, mitä tekevät ja eihän nyt sentään kaupassa saa mitään haitallista myydä! Venäläisillä sen sijaan on historiallisista syistä terve epäluulo kaikkea kohtaan ja he ovatkin tottuneet ajattelemaan itse - tosin vaihtelevin tuloksin. Suomalainen ei tästä poiketen ajattele itse, koska sosiaalidemokratiassa ajattelu on ulkoistettu "asiantuntijoille" ja päivystäville dosenteille.
Quote from: Eino P. Keravalta on 07.10.2013, 17:43:52
Suomalainen syö kelvotonta lisäainehöttöä, koska suomalainen on naiivi, hyväuskoinen ja luottavainen: se luulee, että kyllä viranomaiset tietävät, mitä tekevät ja eihän nyt sentään kaupassa saa mitään haitallista myydä!
Tämä on totta. Suomalset syövät kelvotontä eineshöttöä. Toki se olisi yhä kelvotonta ja kaikintavoin laadutonta eineshöttöä vaikka siitä poistettaisiin kaikki lisäaineet.
Taas on tehty kohua täysin turhasta. Ensinnäkin Valion edustaja hyvin toteaa, että niitä tuotteita on myynnissä, mutta kun ne eivät myy(!!!)
Suomalaiset eivät ole varmaan edes tajunneet niiden lisäaineiden määrää, mutta yhtäkkiä kun niistä lehtijutussa mainitaan niin herää sellainen "Ahaa!" elämys ja ruvetaankin yhden tuoteryhmän lisäaineiden määrää tutkimaan.
Todellisuudessa sitten samat suomalaiset ostavat kaikkia muita tuotteita, jotka ovat täynnä lisäaineita.
Nykyisin koska lähes joka tuotteessa on "e-koodeja" ja yleensä ne ovat pelkästään säilymisen takaamiseksi.
Nykissä kiinalaisravintolat mainostivat jo 1990-luvun lopussa "no msg". Tämä trendi ei vielä ole tullut Suomeen.
Suomessa esimerkiksi Stockmanin omissa pastakastikkeissa on ties mitä E-koodia, mutta viereiseltä hyllyltä saa italialaista pastakastiketta ilman yhtään e-koodia. Outoa.
Quote from: Lalli IsoTalo on 07.10.2013, 17:48:42
Suomessa esimerkiksi Stockmanin omissa pastakastikkeissa on ties mitä E-koodia, mutta viereiseltä hyllyltä saa italialaista pastakastiketta ilman yhtään e-koodia. Outoa.
Johtuuko siitä ettei ole e-koodeja vai ne julkaistaan oikeilla nimillään? Ja missä määrin niitä tarvitsee julkaista ulkomaalaisten tuotteiden kohdalla?
http://ekoodit.fi/
Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla. Niitä löytyy yhä kaupan hyllystä jos tekee mieli kokeilla.
Quote from: törö on 07.10.2013, 17:58:52
Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla. Niitä löytyy yhä kaupan hyllystä jos tekee mieli kokeilla.
Suosittelen valkopippuria, mustapippuri on vähä-älyisempi
Quote from: törö on 07.10.2013, 17:58:52
Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla.
Se on vain yksi ja monessa ruokalajissa hyvin huono tapa yrittää parantaa ruuan makua. Hyvä pihvi toki hyötyy pienestä suolasta ja pippurista, mutta esimerkiksi heikkolaatuista lihaa ei saa hyväksi pihviksi vaikka siihen kaataisi kaikki maailman mausteet. Sen sijaan hyvälaatuinen liha on hyvää vähemmälläkin maustamisella. Sama pätee moneen muuhunkin raaka-aineeseen. Toki joissain tapauksila mausteellakin vi tehdä hyvän ruuan, mutta noin perus-sääntönä lähtisin hyvän ruuan tekemisessä hyvistä raaka-aineista.
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo
Moniko suosittelee välttämään? :)
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.
Perkele.
Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.
Perkele.
Jauhoitko itse jauhot? Kaupan jauhoissa kun on E-koodiainetta jauhonparanteena.
Quote from: Rubiikinkuutio on 07.10.2013, 18:05:41
Quote from: törö on 07.10.2013, 17:58:52
Joskus muinoin ruoan makua parannettiin mausteilla.
Se on vain yksi ja monessa ruokalajissa hyvin huono tapa yrittää parantaa ruuan makua. Hyvä pihvi toki hyötyy pienestä suolasta ja pippurista, mutta esimerkiksi heikkolaatuista lihaa ei saa hyväksi pihviksi vaikka siihen kaataisi kaikki maailman mausteet. Sen sijaan hyvälaatuinen liha on hyvää vähemmälläkin maustamisella. Sama pätee moneen muuhunkin raaka-aineeseen. Toki joissain tapauksila mausteellakin vi tehdä hyvän ruuan, mutta noin perus-sääntönä lähtisin hyvän ruuan tekemisessä hyvistä raaka-aineista.
Ei kaikkea lihaa tarvitse paistaa ja vähän heikkolaatuisemmastakin saa tehtyä hyvän muhennoksen.
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 18:54:15
Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.
Perkele.
Jauhoitko itse jauhot? Kaupan jauhoissa kun on E-koodiainetta jauhonparanteena.
En. Tuoteselosteen mukaan "Vehnäjauho ja jauhon paranne askorbiinihappo". Kyseinen happo on näemmä c-vitamiinia.
Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 19:02:41
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 18:54:15
Jauhoitko itse jauhot? Kaupan jauhoissa kun on E-koodiainetta jauhonparanteena.
En. Tuoteselosteen mukaan "Vehnäjauho ja jauhon paranne askorbiinihappo". Kyseinen happo on näemmä c-vitamiinia.
Joka on E-koodillinen lisäaine. On niillä muillakin E-koodillisilla lisäaineilla myös sanallinen nimi.
Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.
Perkele.
Etkö laittanut lainkaan E507:ää?
Quote from: dothefake on 07.10.2013, 19:07:53
Quote from: Nuivake on 07.10.2013, 18:37:09
Justiinsa kattilassa kiehumassa kotimaiset perunat.
Lisukkeena naudan jauhelihasta kastike, suurustettu itse puhtailla vehnäjauhoilla, vedellä ja pippurimyllyjen mausteilla.
Ainoa eines on pari lusikallista punajuurisalaattia.
Alas menee rasvattomalla piimällä.
Perkele.
Etkö laittanut lainkaan E507:ää?
Ei löydy suolahappo elintarvikkeiden lisäaineista.
Quote from: nollatoleranssi on 07.10.2013, 17:48:31
Taas on tehty kohua täysin turhasta. Ensinnäkin Valion edustaja hyvin toteaa, että niitä tuotteita on myynnissä, mutta kun ne eivät myy(!!!)
Suomalaiset eivät ole varmaan edes tajunneet niiden lisäaineiden määrää, mutta yhtäkkiä kun niistä lehtijutussa mainitaan niin herää sellainen "Ahaa!" elämys ja ruvetaankin yhden tuoteryhmän lisäaineiden määrää tutkimaan.
Todellisuudessa sitten samat suomalaiset ostavat kaikkia muita tuotteita, jotka ovat täynnä lisäaineita.
Nykyisin koska lähes joka tuotteessa on "e-koodeja" ja yleensä ne ovat pelkästään säilymisen takaamiseksi.
En täysin usko karppaukseen, mutta se hyvä puoli siinä on, että siinä mielestäni on palattu peruselintarvikkeiden käyttämiseen.
Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo
Moniko suosittelee välttämään? :)
Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 20:15:01
Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo
Moniko suosittelee välttämään? :)
Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.
Onko niissä silloin enemmän taikavoimia? Vaikuttaako kuun vaiheet tai horoskoopit asiaan?
Quote from: Lalli IsoTalo on 07.10.2013, 17:48:42
Nykissä kiinalaisravintolat mainostivat jo 1990-luvun lopussa "no msg". Tämä trendi ei vielä ole tullut Suomeen.
Tuo olisi kuin pizzeria mainostaisi ei tomaattia.
Tämä E-koodivouhotus on älytöntä. E-koodeilla merkatuilla aineilla ei ole mitään yhteisiä ominaisuuksia vaan siellä on ties mitä. Systeemi on luotu, siksi, että henkilölle,m jolla on allergia tai siihen verrattava tila voidaan antaa selkeä lista koodeista ja hän voi välttää niitä missä tahansa Euroopassa, vaikka ei kunnolla osaisi paikallista kieltä. Nyt, kun täysin terveet ihmiset alkavat laskea E-koodeja (aivan, laskea!), valmistajat reagoivat tähän ja alkavat kiertää merkintöjä. Arvaa ketkä tästä kärsivät. Miten olisi ne, joita varten merkinnät alunperin tehtiin.
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 20:20:14
Quote from: Emo on 07.10.2013, 20:15:01
Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo
Moniko suosittelee välttämään? :)
Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.
Onko niissä silloin enemmän taikavoimia? Vaikuttaako kuun vaiheet tai horoskoopit asiaan?
Ai et ole perehtynyt asiaan? No eipä yllätä.
Synteettiset vitamiinit ovat terveydelle haitallisia tai vitamiinitarkoituksessa käytettynä hyödyttömiä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Antioksidantti
Muun muassa flavonoidit puuttuvat synteettisestä pilleristä, ja on todettu pelkän puhtaan synteettisen vitamiinin syönnin olevan jopa terveydelle haitallista.
Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa säilyvyyttä parantamaan. Vitamiinit kannattaa syödä marjoista, hedelmistä ja vihanneksista eikä pillereistä puhumattakaan eineksistä.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.
Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.
No pistäkääpä listaa että mitä vaarallisia e-koodeja löytyy jogurtista. Tai jostakin valion tuotteista. Omassa jääkaapissa oli kermaviiliä ja siinä ei ollut lisäaineita.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:21:57
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 20:20:14
Quote from: Emo on 07.10.2013, 20:15:01
Quote from: Soromnoo on 07.10.2013, 18:17:21
Mm. C-vitamiinilla on oma e-koodi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo
Moniko suosittelee välttämään? :)
Minä ainakin suosittelen välttämään synteettistä C-vitamiinia. Vitamiinit pitää saada luonnonmukaisesti ruoka-aineista, ei E-koodien takaa.
Onko niissä silloin enemmän taikavoimia? Vaikuttaako kuun vaiheet tai horoskoopit asiaan?
Ai et ole perehtynyt asiaan? No eipä yllätä.
Synteettiset vitamiinit ovat terveydelle haitallisia tai vitamiinitarkoituksessa käytettynä hyödyttömiä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Antioksidantti
Muun muassa flavonoidit puuttuvat synteettisestä pilleristä, ja on todettu pelkän puhtaan synteettisen vitamiinin syönnin olevan jopa terveydelle haitallista.
Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa säilyvyyttä parantamaan. Vitamiinit kannattaa syödä marjoista, hedelmistä ja vihanneksista eikä pillereistä puhumattakaan eineksistä.
Askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini, ja yliannoksista ei pitäisi olla hyötyä tai haittaa ellei ihan järjettömiä määriä syö.
Lisäaineista on kuiteskin enemmän hyötyä kuin haittaa.
Quote from: Jani Rantala on 07.10.2013, 21:25:31
Quote from: Emo on 07.10.2013, 17:09:38
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 16:26:21
Hienoa huomata, etteivät suomalaiset ole sellaisia luulosairaita koodinpelkääjiä kuin jossain muualla.
Suomalaisen mielestä koodi maistuu hyvälle.
No pistäkääpä listaa että mitä vaarallisia e-koodeja löytyy jogurtista. Tai jostakin valion tuotteista. Omassa jääkaapissa oli kermaviiliä ja siinä ei ollut lisäaineita.
Jo pelkästään maidon homogenointi ja pastörointi on muokannut maidon proteiineja ja rasvoja. Puhumattakaan mikä on maidon koostumus silloin kun lehmät on ruokittu antibiootein, säilöntärehuin, geenimuunnelluin rehuin ja ties millä lihaluujauholla.
Ei se jaksa ilahduttaa jos lisäaineita ei purkin kyljessä lue. Tuote voi silti olla täysin ala-arvoinen. Nykyään on hyvin hankala löytää mistään pilaamattomia raaka-aineita, siis Suomessa. Ranskassa ja Saksassa on toisin. Leipäkään ei ole siellä mautonta lisäainepullaa joukkoon vatkatulla ilmalla, kuten Suomessa.
Quote from: Jani Rantala on 07.10.2013, 21:29:39
Askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini, ja yliannoksista ei pitäisi olla hyötyä tai haittaa ellei ihan järjettömiä määriä syö.
Lisäaineista on kuiteskin enemmän hyötyä kuin haittaa.
Ei tässä ratkaisevaa ole vesiliukoisuus, vaan synteettisyys, liika puhtaus. Kliinisyys. Synteettinen vitamiini on teollisuuden tuote, ei luonnontuote jonka hyväksikäyttämiseen elimistö on sopeutunut. Synteettinen vitamiini on menettänyt suuren osan biologisesta vaikutuksestaan kun se syödään pillerinä, jossa ei ole kaikkia esim. marjojen hivenaineita ja flavonoideja mukana. Synteettisen vitamiinin teho on heikompi kuin luonnon raaka-aineista saatujen vitamiinien.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00040
http://fi.wikipedia.org/wiki/Flavonoidit
Purkkipillerit ovat turhia, vain D-vitamiinille on oikeasti tarvetta purkkipillerinä. Eineksissä askorbiinihappoa nyt tietysti on niin mitättömiä määriä, ettei sillä ole merkitystä suuntaan tai toiseen.
Mutta kun täällä muka käytettiin askorbiinihappoa esimerkkinä siitä kuinka haitattomia E-koodiaineet ovat, niin ei tämä yksi askorbiinihappo tietystikään mitään muista E-koodeista ja niiden haitoista kerro.
Kaikki vesiliukoisetkin vitamiinit ja muut härpäkkeet kulkevat maksan ja munuaisten kautta kuormittaen elimistöä . Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .
Quote from: Kim il-66 on 07.10.2013, 22:03:49
Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .
Kiinnostavaa. Kerro lisää?
Onko tästä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?
Kyll se taitaa olla niin että on paras olla syömättä mitään. Juomapuolella kannattaa nauttia vain kunnon vodkaa.
Quote from: Rubiikinkuutio on 07.10.2013, 22:21:56
Quote from: Kim il-66 on 07.10.2013, 22:03:49
Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .
Kiinnostavaa. Kerro lisää?
Onko tästä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?
Onko? No kyllä on, googlella löytyy ja varmasti tuttavapiiristä lisää jos oma perhe on säästynyt.
Lemmikkieläimien tautikirjon muutoksissakin tämä sama kehitys näkyy.
Kaikenlaiset allergiat, yliherkkyydet, intoleranssit, autoimmuunisairaudet (diabetes, krooniset tulehdukselliset suolisairaudet...), kaikki nämä ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Ja ihan virallisestikin syyksi epäillään ympäristömyrkkyjä, hormoneja, antibiootteja, lisäaineita, rokotteita, liikaa hygieniaa... ja varmasti kaikkea ei vielä osata edes epäillä mikä tuolla taustalla luuraa.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 22:29:24
Kaikenlaiset allergiat, yliherkkyydet, intoleranssit, autoimmuunisairaudet (diabetes, krooniset tulehdukselliset suolisairaudet...), kaikki nämä ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Ja ihan virallisestikin syyksi epäillään ympäristömyrkkyjä, hormoneja, antibiootteja, lisäaineita, rokotteita, liikaa hygieniaa... ja varmasti kaikkea ei vielä osata edes epäillä mikä tuolla taustalla luuraa.
Hukkumiskuolematkin lisääntyvät jäätelönmyynnin lisääntyessä. Minua kiinnostaa mitkä noista oikeasti liittyvät allegioihin ja mitkä eivät.
Toistan:
Onko noista mistä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:21:57
Synteettiset vitamiinit ovat terveydelle haitallisia tai vitamiinitarkoituksessa käytettynä hyödyttömiä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Antioksidantti
Muun muassa flavonoidit puuttuvat synteettisestä pilleristä, ja on todettu pelkän puhtaan synteettisen vitamiinin syönnin olevan jopa terveydelle haitallista.
Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa säilyvyyttä parantamaan. Vitamiinit kannattaa syödä marjoista, hedelmistä ja vihanneksista eikä pillereistä puhumattakaan eineksistä.
Vielä kun todistaisit jotain väitteistäsi.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Jo pelkästään maidon homogenointi ja pastörointi on muokannut maidon proteiineja ja rasvoja.
Niin on tarkoituskin.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Puhumattakaan mikä on maidon koostumus silloin kun lehmät on ruokittu antibiootein, säilöntärehuin, geenimuunnelluin rehuin ja ties millä lihaluujauholla.
Ei ne lehmän ruoat siinä maidossa ole.
Quote from: Emo on 07.10.2013, 22:29:24
Quote from: Rubiikinkuutio on 07.10.2013, 22:21:56
Quote from: Kim il-66 on 07.10.2013, 22:03:49
Lisäksi erilaisten lisäaineiden myötä ovat allergiat lisääntyneet räjähdysmäisesti .
Kiinnostavaa. Kerro lisää?
Onko tästä linkkiä/tutkimusta/näyttöä?
Onko? No kyllä on, googlella löytyy ja varmasti tuttavapiiristä lisää jos oma perhe on säästynyt.
Lemmikkieläimien tautikirjon muutoksissakin tämä sama kehitys näkyy.
Kaikenlaiset allergiat, yliherkkyydet, intoleranssit, autoimmuunisairaudet (diabetes, krooniset tulehdukselliset suolisairaudet...), kaikki nämä ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti.
Ja ihan virallisestikin syyksi epäillään ympäristömyrkkyjä, hormoneja, antibiootteja, lisäaineita, rokotteita, liikaa hygieniaa... ja varmasti kaikkea ei vielä osata edes epäillä mikä tuolla taustalla luuraa.
Ovat ne lisääntyneet. Siltikin syiden alkuperäistekijöitä ei tiedetä. Niitä voivat olla muuttuneet ruokailutottumukset tai todennäköisempänä syynä lisääntynyt antiobioottien käyttö kaikkialla.
Antibiootit tuhoavat niin hyvät kuin huonot bakteerit ja niitä käytetään niin eläimiin kuin ihmisiin. Eli vaikka antibiooteista on ihmisille hyötyä pahojen sairauksien tuhoajana, niin niistä on laajamittaisesti ajatellen myös haittaa, koska kaikki bakteeritkaan eivät ole niitä "huonoja", vaan ihmiset tarvitsevat myös hyviä bakteereita.
Yksi selittävä tekijä lienee myös siinä, että nykyisin kaikkiin ongelmiin kiinnitetään enemmän huomiota, mitä aikaisemmin.
HS: Nuorten vatsat oireilevat kiihtyvään tahtiin (iltalehti) (http://www.iltalehti.fi/terveys/2013090117436948_tr.shtml) (HS näköjään siirtänyt tai poistanut jutun).
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 23:10:51
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Jo pelkästään maidon homogenointi ja pastörointi on muokannut maidon proteiineja ja rasvoja.
Niin on tarkoituskin.
Pastöroinnista löytyykin mielenkiintoista tietoa wikipediasta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi).
"
Suomi
Kesäkuussa 2012 kuusi lasta sai EHEC-infektion raakamaidosta Varsinais-Suomessa ja kaksi heistä joutui tehohoitoon.[8][9]
Tammi-elokuussa 2013 yli 40 ihmistä sai ehec-bakteerin, samoin listeriabakteerin.[10] Raakamaitoa on epäilty syylliseksi, koska osa oli juonut sitä. [10] Samoihin aikoihin Pohjanmaalla oli kaksi raakamaidon aiheuttamaa kampylobakteeriepidemiaa.[11]
Helsingin yliopisto tutki suoraan tiloilta myytävää pastöroimatonta maitoa. Listeriabakteereja sisälsi 5,5 % ja ehec-bakteereja 3 % näytteistä.[11]"
Olen tosin kuullut aikaisemminkin tuon väitteen, että monet "vihaavat pastöröintiä" sen takia, että se tuhoaa mm. hyödyllisiä maitohappobakteereita.
Quote from: kekkeruusi on 07.10.2013, 23:10:51
Quote from: Emo on 07.10.2013, 21:33:59
Puhumattakaan mikä on maidon koostumus silloin kun lehmät on ruokittu antibiootein, säilöntärehuin, geenimuunnelluin rehuin ja ties millä lihaluujauholla.
Ei ne lehmän ruoat siinä maidossa ole.
Kyllä se vaikuttaa lehmänkin maidon rakenteeseen ja lihaan, että mitä nappailevat. Tietääkseni näitä asioita kyllä pitää valvoa ihan lain toimestakin. Sama juttuhan se on ihmiselläkin eli jos alkoholia ja kipulääkkeitä nappailisi joka päivä, niin kyllä se jossakin näkyisi.
Eri asia vain on siinä, että onko se "luomuliha/maito" sen turvallisempaa vai jopa vaarallisempaa, kuten tuosta pastäroimattoman maidon esimerkistä kävi ilmi.
Quote from: Sour-One on 07.10.2013, 22:24:15
Kyll se taitaa olla niin että on paras olla syömättä mitään. Juomapuolella kannattaa nauttia vain kunnon vodkaa.
Alkosta löytyy luomuvodkaakin. Se on muuten ihan hyvää, liittyi sitten luomuun tai on hyvää siitä huomimatta.
Quote from: nollatoleranssi on 07.10.2013, 23:31:15
Pastöroinnista löytyykin mielenkiintoista tietoa wikipediasta (http://[url=http://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi).
"Suomi
Kesäkuussa 2012 kuusi lasta sai EHEC-infektion raakamaidosta Varsinais-Suomessa ja kaksi heistä joutui tehohoitoon.[8][9]
...
...
Eri asia vain on siinä, että onko se "luomuliha/maito" sen turvallisempaa vai jopa vaarallisempaa, kuten tuosta pastäroimattoman maidon esimerkistä kävi ilmi.
EHEC onkin mielenkiintoinen esimerkki, sehän on antibioottejen holtittomasta käytöstä syntynyt "monsteri", erinomainen esimerkki juuri tähän ketjuun.
http://web.uconn.edu/mcbstaff/graf/Student%20presentations/EHEC/EHEC.html
QuoteEncounter and history:
Escherichia coli are gram negative, rod shaped bacteria that are often used in laboratory studies and are usually harmless, residing in the human digestive tract as part of the normal flora. E. coli 0157:H7 is a pathogenic strain of E. coli that was first identified as a cause of disease in the United States in 1982, during an investigation into an outbreak of gastrointestinal illness. The organism is also called enterohemorrhagic E. coli (EHEC) because it causes abdominal pain with diarrhea that may contain blood. It lives in the intestines of healthy cattle and can contaminate meat during slaughter. It is believed that the widespread use of antibiotics by American farmers has promoted the horizontal gene transfer of antibiotic resistance genes and pathogenicity islands that has led to the creation of new pathogenic strains such as E. coli 0157:H7. The verotoxins that cause the disease are also called shiga toxins because they were acquired from Shigella strains. The illness predominantly occurs in the U.S., Canada, Japan and other industrialized nations of Europe. The average incidence in most countries ranges from 1-30 per 100,000 and the number of confirmed cases is increasing. In the U.S, about 73,000 people are infected anually, with an average of 61 deaths per year.
Eli kun olisi tuotettu luomuruokaa, niin olisi tämäkin ongelma jäänyt syntymättä. Mutta kun pitää tehotuottaa "turvallista" ruokaa, niin ahneella on paskanen loppu.
"It is believed that.." :roll:
Ja ei liity muutenkaan E-koodillisiin ruoan lisäaineisiin.
Quote from: kekkeruusi on 08.10.2013, 00:34:24
"It is believed that.." :roll:
Ja ei liity muutenkaan E-koodillisiin ruoan lisäaineisiin.
Tuo EHECin synty on ihan faktaa että se pullahti esiin vasta 1980-luvulla ja teollisuusmaissa. Sitäpä mietit, mikä ihmisen toimi sen synnytti. Ja liittyy ruuan käsittelemiseen mitä suurimmassa määrin.
Koodia tai ei, niin suomalaiset ruoka-aineet ovat valtaosaltaa laadultaan ala-arvoisia ja törkeän ylihinnoiteltuja. Ulkomailtakin tänne tuodaan vain b- ja c-laatua, joka "tuoretuotteiden" osalta mädätetään vielä iljettävämpään kuntoon monopolitukkureiden hautamausoleumeissa.
Mennessäni ensimmäisen kerran suomalaiseen ruokatavarakauppaan, vaikkapa Saksasta tullessani, olen saada ensimmäisen raivarin nähdessäni nuo homeiset vihannekset, niljaiset makkarat, vain jätteisiin kelpaavat lihavalmisteet jne, jne... Toisen raivarin olen saada nähdessäni tuon roskan hintatason.
Quote from: Veikko on 08.10.2013, 01:41:26
Mennessäni ensimmäisen kerran suomalaiseen ruokatavarakauppaan, vaikkapa Saksasta tullessani, olen saada ensimmäisen raivarin nähdessäni nuo homeiset vihannekset, niljaiset makkarat, vain jätteisiin kelpaavat lihavalmisteet jne, jne... Toisen raivarin olen saada nähdessäni tuon roskan hintatason.
No huh huh. Missä kaupassa myydään homeisia vihanneksia ja niljaisia makkaroita?
Quote from: capedcrusader on 08.10.2013, 03:01:10
Quote from: Veikko on 08.10.2013, 01:41:26
Mennessäni ensimmäisen kerran suomalaiseen ruokatavarakauppaan, vaikkapa Saksasta tullessani, olen saada ensimmäisen raivarin nähdessäni nuo homeiset vihannekset, niljaiset makkarat, vain jätteisiin kelpaavat lihavalmisteet jne, jne... Toisen raivarin olen saada nähdessäni tuon roskan hintatason.
No huh huh. Missä kaupassa myydään homeisia vihanneksia ja niljaisia makkaroita?
Vaikkapa ystävällisissä lähikaupoissani Alepask...a ja Sivessassa. Siellä saa olla todella tarkkana ostamiensa paprikoiden sun muiden vihannesten suhteen. Joskus on homeetonta tai muuten pilaantumatonta suorastaan mahdoton löytää. Ja nuo vakuumipakkauksissaan limaisesti käsissä nuljahtelevat makkarantapaiset! Eikä tilanne ole muissakaan kaupoissa sen parempi.