Hommaforum Testi

HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Kotimaa => Topic started by: Elemosina on 15.05.2013, 13:01:55

Title: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Elemosina on 15.05.2013, 13:01:55
QuoteHelsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä

Moni Helsingin ravintoloista tarjoilee asiakkailleen huonolaatuista riisiä. Osa riisiannoksista sisältää liian paljon ripulia ja oksentelua aiheuttavaa bakteerikantaa.

Helsingin ympäristökeskus on selvittänyt riisin ja lihan laatua sekä ravintolakeittiöiden yleistä puhtautta sekä omavalvonnan toteutusta helsinkiläisissä ravintoloissa. Tutkituista näytteistä kolmannes oli hygieniatasoltaan välttäviä tai huonoja. Muut olivat hyviä.

Riisinäytteistä joka neljäs oli huonolaatuinen. Keitetyn riisin huonolaatuisuus johtui korkeasta aerobisten mikrobien määrästä.

Lisäksi 11 riisinäytteessä oli liian korkea bacillus cereus -bakteerimäärä. Näistä seitsemässä näytteessä oli ripulia ja oksennusta aiheuttavaa bakteerikantaa, joka on voinut aiheuttaa ruokamyrkytysoireita.

Bacillus cereus -bakteerien korkea määrä johtuu yleensä virheellisistä säilytyslämpötiloista ja riittämättömästä jäähdytyksestä.

(---naps---)

Kahdessa siipikarjanlihanäytteessä ja yhdessä punaisen lihan näytteessä oli liikaa kolibakteereja. Näytteistä ei löydetty kambylobakteereja tai salmonellaa.

Keittiöstä 45 prosenttia arvioitiin hyväksi ja huonoksi viisi prosenttia yleiseltä puhtaustasoltaan. Muut olivat välttäviä. Yleisimpiä puutteita olivat kylmälaitteiden, pintojen ja siivousvälineiden likaisuus. Myös käsienpesupisteiden varusteluissa oli puutteita.

Ravintoloita tarkastettiin kaikkiaan 191. Niistä kolme neljäsosaa tarjoaa pääasiassa aasialaista ruokaa. Ravintoloista otettiin 419 näytettä, joista 49 oli uusintanäytettä. Näytteistä 110 oli keitettyä riisiä, 134 siipikarjanlihaa ja 175 punaista lihaa.
Näytteet otettiin vuonna 2011.

http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/helsingin_ravintoloissa_tarjotaan_ripuliriisia/ (http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/helsingin_ravintoloissa_tarjotaan_ripuliriisia/)
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Leso on 15.05.2013, 13:05:53
Häh? Mitäh? Olen pöyristynyt! Tekeekö terveystarkastajat työtäänkin?!

Toisaalta, "näytteet otettiin vuonna 2011".  :roll:
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Lemmy on 15.05.2013, 13:26:47
QuoteOsa riisiannoksista sisältää liian paljon ripulia
mikä on sopiva määrä?
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Ink Visitor on 15.05.2013, 13:28:10
Quote from: Lemmy on 15.05.2013, 13:26:47
[mikä on sopiva määrä?

Jo wanha cansa wirccoo : "Ei pasca punnithen parane".
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: siviilitarkkailija on 15.05.2013, 13:36:32
moni culduuri päältä caunis
waan on ripulia sisäldä


uuskansan sanan- ja suolenlaskuja

Älgä heittägö riisiä awioparin päälle
ettei maistraatiportaat likandu
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Emo on 15.05.2013, 13:56:27


Sehän on rikkaus, että turistiripulin voi saada kotimaastakin.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Lemmy on 15.05.2013, 14:26:44
Onko rasismia sanoa karvakädelle; "pese kätes, paskanaakeli", vai joudummeko nauttimaan monikulttuuriseata hygieniakäsityksestä?
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
Näytteistä 110 oli keitettyä riisiä. Niistä 69 prosentissa hygieeninen laatu oli hyvä. Kuusi prosenttia oli laadultaan välttävää ja jopa neljäsosa huonoa.

Siipikarjanäytteistä 12 prosentin ja laatu oli huono. Punaisen lihan näytteistä oli hygieeniseltä laadultaan hyviä 62 prosenttia, välttäviä neljännes ja huonoja 14 prosenttia.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194813508301/artikkeli/tutkimus+paljasti+ravintolan+riisi+voi+olla+bakteeripesa.html (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194813508301/artikkeli/tutkimus+paljasti+ravintolan+riisi+voi+olla+bakteeripesa.html)

No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle, millä todennäköisyydellä kebu poistuu elimistöstä odottamattoman nopeasti ja ennakoimatta ylä- ja/tai alakautta. taustamusa (http://www.youtube.com/watch?v=KVOjQqcElZ0) :roll:

Ehkä ripulointi ja oksentelu rikastavat kulttuuriamme.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Rusinapulla on 15.05.2013, 14:46:07
Quote from: Lemmy on 15.05.2013, 14:26:44
Onko rasismia sanoa karvakädelle; "pese kätes, paskanaakeli", vai joudummeko nauttimaan monikulttuuriseata hygieniakäsityksestä?

Höh, itse en käy syömässä epämääräisissä ravintoloissa, suurimmassa osassa on vain välttävä hygienia mutta tärkeimpänä välttelyn syynä on ala-arvoinen makuelämys. Jos höttömättöä haluaa, niin lättypitsa pakastealtaasta tulee halvemmaksi ja on todennäisesti laadukkaampaa, ainakin hieman.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: RP on 15.05.2013, 14:54:44
Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle

191 tutkitusta paikasta 141 oli 'aasialaisia', mikä tässä yhteydessä ei tarkoita turkkilaista. Kebab-paikat olivat niiden muiden 50 joukossa.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: kekkeruusi on 15.05.2013, 15:00:37
Quote from: RP on 15.05.2013, 14:54:44
Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle

191 tutkitusta paikasta 141 oli 'aasialaisia', mikä tässä yhteydessä ei tarkoita turkkilaista. Kebab-paikat olivat niiden muiden 50 joukossa.
Millä perusteella Lähi-idän ruoka ei olisi aasialaista?
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: RP on 15.05.2013, 15:06:39
Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 15:00:37
Millä perusteella Lähi-idän ruoka ei olisi aasialaista?
En minä tuohon osaa vastata. Se kuitenkin on tässä yhteydessä käytetty määritelmä.

QuoteProjektiin valittiin satunnaisesti 191 ravintolaa, joista valtaosa (74 %) oli aasialaisia ravintoloita,
koska niissä tyypillisesti valmistetaan riisi- ja liharuokia, lisäksi tarkastettiin
50 muuta ravintolaa (mm. kebabravintoloita).
http://www.hel.fi/hel2/ymk/julkaisut/2013/julkaisu_09_13_net.pdf
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: Kalevi Aronen on 15.05.2013, 21:44:36
Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
Näytteistä 110 oli keitettyä riisiä. Niistä 69 prosentissa hygieeninen laatu oli hyvä. Kuusi prosenttia oli laadultaan välttävää ja jopa neljäsosa huonoa.

Siipikarjanäytteistä 12 prosentin ja laatu oli huono. Punaisen lihan näytteistä oli hygieeniseltä laadultaan hyviä 62 prosenttia, välttäviä neljännes ja huonoja 14 prosenttia.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194813508301/artikkeli/tutkimus+paljasti+ravintolan+riisi+voi+olla+bakteeripesa.html (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194813508301/artikkeli/tutkimus+paljasti+ravintolan+riisi+voi+olla+bakteeripesa.html)

No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle, millä todennäköisyydellä kebu poistuu elimistöstä odottamattoman nopeasti ja ennakoimatta ylä- ja/tai alakautta. taustamusa (http://www.youtube.com/watch?v=KVOjQqcElZ0) :roll:

Ehkä ripulointi ja oksentelu rikastavat kulttuuriamme.
Tosiaan jos säästetään askelia ja aikaa, niin kebabtötterö voi olla siinä telineessä monta päivää, mitä sitä nyt kylmätiloihin ja sehän kuumennetaan kuitenkin.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: IMMane on 15.05.2013, 22:09:59
Mutta eikö siinä kuitenkin yrittäjä säästä jos tarjoaa ala-arvoista ripuliriisiä eikä tavallista riisiä. Sitten yrittäjä voi säästämillään riisikuluilla ostaa vaikka uuden (romun) auton josta taasen automyyjä saa bonuksia joilla voi käydä päivittäin syömässä ripu...niin no. Joka tapauksessa niin se raha kiertää, muttei onneksi mahassa kuten ripuliriisi.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: kekkeruusi on 15.05.2013, 23:04:04
Quote from: RP on 15.05.2013, 14:54:44
Quote from: kekkeruusi on 15.05.2013, 14:39:02
No nyt saatiin jopa kertoimet kebab-lotolle

191 tutkitusta paikasta 141 oli 'aasialaisia', mikä tässä yhteydessä ei tarkoita turkkilaista. Kebab-paikat olivat niiden muiden 50 joukossa.
Eipä tuossa taideta sanoa silti, etteikö niitä huonoja näytteitä olisi kebupaikoistakin löytynyt. Varminta lienee välttää kaikkea aasialaista safkaa, pitkäaikaisia ja hyvämaineisia lukuunottamatta.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: MW on 15.05.2013, 23:11:39
Eiköhän Eva Bidee puutu asiaan, kun näin taas etnisesti profiloidaan ulosteperäisten levittäjiä.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: kekkeruusi on 15.05.2013, 23:34:02
Quote from: MW on 15.05.2013, 23:11:39
Eiköhän Eva Bidee puutu asiaan, kun näin taas etnisesti profiloidaan ulosteperäisten levittäjiä.
Niin, ulostava-han suomalaisetkin.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: nuiv-or on 15.05.2013, 23:50:37
QuoteRiisinäytteistä joka neljäs oli huonolaatuinen. Keitetyn riisin huonolaatuisuus johtui korkeasta aerobisten mikrobien määrästä.

Paheksun negatiivista uutisointia. Jonkun lafkan ohjeistuksen mukaan kaikki negatiiviset kokemukset pitää ohittaa huomioitta. Joten uutisessa pitäisi kertoa, että yli 75 % näytteistä ei aiheuttanut kuolemanvaaraa.


Lisäksi aerobisilla mikrobeilla voi olla meitä hyödyttäviä taitoja, joista voimme oppia.
Title: Vs: 2013-05-15 METRO/HS: Helsingin ravintoloissa tarjotaan ripuliriisiä
Post by: MW on 15.05.2013, 23:56:02
Quote from: Junes Lokka on 15.05.2013, 23:50:37
QuoteRiisinäytteistä joka neljäs oli huonolaatuinen. Keitetyn riisin huonolaatuisuus johtui korkeasta aerobisten mikrobien määrästä.

Paheksun negatiivista uutisointia. Jonkun lafkan ohjeistuksen mukaan kaikki negatiiviset kokemukset pitää ohittaa huomioitta. Joten uutisessa pitäisi kertoa, että yli 75 % näytteistä ei aiheuttanut kuolemanvaaraa.


Lisäksi aerobisilla mikrobeilla voi olla meitä hyödyttäviä taitoja, joista voimme oppia.

Niin, olisikohan tämä lafka ollut koululaitos, jossa pilteistä pienimmät valmistautuvat matkalleen maailmaan?

Hyvä peli.