Hommaforum Testi

HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Kotimaa => Topic started by: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53

Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53
Joka viides ravintola ulkomaalaisilla

Joka viides kahvila-ravintola Suomessa on ulkomaalaistaustaisten yrittäjien hallussa, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Pääkaupunkiseudulla luku on vielä suurempi.

Maahanmuuttajien kahvila-ravintolat ovat liikevaihdoltaan pieniä, sillä niiden kautta kulkee alle kymmenen prosenttia koko alan liikevaihdosta.

Vaikka toimialakeskittymä on ilmeinen, Suomessa ollaan vielä kaukana toimialamafioista ja etnisistä kaupunginosista.

- Maailmalla kehitys kulkee siihen suuntaan. Yhdysvalloissa ja Britanniassa puhutaan etnisistä enklaaveista eli alueista ja paikallismarkkinoista, joissa saman kulttuuritaustan yrittäjät tekevät verkostoissa paljon yhteistyötä ja toimivat toistensa sparraajina ja asiakkaina, sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Kimmo Hyrsky.

Ulkomaalaistaustaiset hakeutuvat nykyään muillekin aloille kuin pikaruokayrittäjiksi.

- Erityisesti liike-elämän palveluja tarjoavat yritykset ovat kasvava ala, Hyrsky kertoo.

Islantilaissyntyinen Stefán Sturla Sigurjónsson perusti vuosi sitten Vaasaan kaupan, jossa hän myy islantilaisia villapaitoja, käsitöitä ja islanninhevostarvikkeita. Hän ei haikaile firmalleen suurta kasvua vaan sanoo, että liika kasvu ja suuruudenhulluus ovat lopulta monen yrityksen tuho.

http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/12747-joka-viides-ravintola-ulkomaalaisilla (http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/12747-joka-viides-ravintola-ulkomaalaisilla)
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Joe on 23.09.2012, 04:55:21
Jaahah.

Lopetan välittömästi nekin vähät etniset ravintolakäynnit.

Kannatan mieluummin kotimaisia veronkiertäjiä.

Miksi näitä karvakäsien 5€ letunvääntäjiä ei kukaan valvo?
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: ruikonperä on 23.09.2012, 05:25:44
Hinta ja laatu kohtaa parhaiten ulkomaalaisten pitserioissa ja ravintoloissa ylipäätään. Ainakaan minun omaatuntoa ei kalva yhtään käydä niissä syömässä, ja miksi pitäisikään? Jos jotkut niistä harrastavat veronkiertoa niin se on verottajan, ei ruokailijan ongelma.

Ostoksilla käyminen Lidlissä on parempi kannanotto. Jos oikeasti haluaa vaikuttaa ruoka-alan mätäpaiseeseen niin Koo ja S -marketit boikottiin laittaminen on paljon järkevämpää kuin jonkin satunnaisen lätynkääntäjän pulju.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Dharma on 23.09.2012, 07:19:05
Quote from: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53
Islantilaissyntyinen Stefán Sturla Sigurjónsson perusti vuosi sitten Vaasaan kaupan, jossa hän myy islantilaisia villapaitoja, käsitöitä ja islanninhevostarvikkeita. Hän ei haikaile firmalleen suurta kasvua vaan sanoo, että liika kasvu ja suuruudenhulluus ovat lopulta monen yrityksen tuho.

Laittoivat sitten tyypillisen ulkomaalaisen ylläpitämän ravintolan esimerkiksi...
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Eino P. Keravalta on 23.09.2012, 07:22:20
Juu, minuakin nauratti, että olivat löytäneet Suomen ainoa islantilaisen villapaitakauppiaan esimerkiksi tuhansista kebabbeja vääntävistä muslimeista..

;D
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Joe on 23.09.2012, 07:40:42
Niitä 5 egen lättyjä en ole testanutkaan, kiinalaisessa joskus käynyt.

Menen paikalliseen kotipizzaan jossa voin tilata pizzan vierelle ruokaryypyn ja lasillisen sahtia.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: ruikonperä on 23.09.2012, 08:01:35
Quote from: Joe on 23.09.2012, 07:40:42
Niitä 5 egen lättyjä en ole testanutkaan, kiinalaisessa joskus käynyt.

Menen paikalliseen kotipizzaan jossa voin tilata pizzan vierelle ruokaryypyn ja lasillisen sahtia.

Kun himassa tekee grandiosa pitsan niin siihen 4-5 euron hintaiseen taikinalättyyn pitää lisätä reilusti juustoa, tietenkin valkosipulia ja sipulia, meetvurstia, ananasta ja ainakin jalapeno viipaleita. Sitten lähemmäs kympin lätty onkin valmis uuniin.
Tuo on normi setti kun alan "kokkaamaan" himassa. Sitähän säästää rahaa kun menee ulos syömään.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Joe on 23.09.2012, 08:11:36
Vitosen lounaslätyt ovat siis suoraan karvakäsien uunista.

Jos alkaa rakentamaan K-S marketin pakastinlätystä jotain herkkua, ei se todellakaan kannata rahallisesti.

Mutta siis kun asuu kauppakeskuksen vieressä täällä maalla, ja on varaa valita karvakäsien ja kotipizzan välillä...

Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: ruikonperä on 23.09.2012, 08:42:46
Quote from: Joe on 23.09.2012, 08:11:36
Vitosen lounaslätyt ovat siis suoraan karvakäsien uunista.

Jos alkaa rakentamaan K-S marketin pakastinlätystä jotain herkkua, ei se todellakaan kannata rahallisesti.

Mutta siis kun asuu kauppakeskuksen vieressä täällä maalla, ja on varaa valita karvakäsien ja kotipizzan välillä...

Mitenkä se mainosslogani menikään, tutustu johonkin ihquun ulkomaalaiseen tjsp? Kun täällä kaikki kehuu kotipizzaa niin kai sitten pitää ensimmäinen lätty sitten 90-luvun mennä sinne syömään. Osoitan semmoista avaramielisyyttä että vähemmistövaltuutetun toimistosta on lupa odottaa kunniadiplomia lähipäivinä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: ruikonperä on 23.09.2012, 09:03:03
Quote from: Puhdas sielu on 23.09.2012, 08:49:56
Meidän nurkilla taas pari ulkomaalaisten kapakkaa vaihtaa nimeä. Vaihtuuko omistajajuuskin Ahmed-veljeltä Muhis-serkulle, en tiedä. Edellisestä nimenvaihdosta onkin jo melkein kaksi vuotta. Kuulemma "nimi vaihtuu, laatu säilyy". Sinne!

Oikeassa elämässä vältän kaikkea ulkomaalaisten suosimista. Heitä suositaan mielestäni ihan tarpeeksi tiettyjen tahojen toimesta, ml. valtio, joten minä suosin suomalaista. Männävuosina oli slogan "Suosi suomalaista", nykyään se on rasismia.

Samaa se on täälläkin ollut, ja koskenut nimenomaan kaljajuottoloita. Joskus jonkin vitsinkin olen murjaissut tiskillä että kenen paikka tämä tänään on. Pitseriat ovat kuitenkin hoitaneet tärkeimmän, eli ruuan hyvin. Jos safka tai mikään muu mättää, niin en mene toiste samaan syöttölään. Siksipä on typerää käydä vain ja ainoastaan yhden ketjun syöttölöissä. Johan on, taidan muuttua mokuttajaksi.  ;D
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: KphS on 23.09.2012, 10:05:29
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Marko M on 23.09.2012, 10:23:17
Sana roskaruoka saa uuden merkityksen.

QuoteNäin ravintolayrittäjä etsii ruokaa roskiksesta - katso video
KOTIMAA | Turun Sanomat 26.3.2010 13:40 Päivitetty 26.3.2010 15:42
Vaasan terveysviranomaiset ovat tutkineet tapausta, jossa ravintolayrittäjä penkoo toistuvasti viereisen ruokakaupan keittiöjäteroskista. Ympäristöinsinööri Ulla Udd teki vinkin perusteella kollegansa kanssa tavanomaisen valvontatarkastuksen epäiltyyn ravintolaan helmikuussa. Ravintolasta otettiin näytteitä, joista yksi ei täyttänyt vaatimuksia. Se ei kuitenkaan Uddin mukaan ole kovin harvinaista, joten roskisruuan käytöstä ei saatu todisteita.

Pian tämän jälkeen terveystarkastajille toimitettiin video, jolla näkyy, kuinka epäillyn ravintolan osakas tulee useana iltana jätekatokseen ja penkoo keittiöjäteastiaa käsin ja harjanvarren avulla.

Nainen nostaa muutaman kerran elintarvikkeita roskiksesta, lukee niiden kansitekstejä ja kantaa osan sylissään ulos katoksen ovesta. Viimeisellä videolla näkyy, kuinka hän kantaa ruokaa ulos ovesta, minkä jälkeen auton ajovalot syttyvät oven takana. Toinen kamera on tallentanut ulkoa sen, kuinka nainen kävelee autostaan sisään omaan ravintolaansa.

Videota on kuvattu useina eri päivinä ja kuvamateriaalia on yhteensä 31 minuuttia. Ylikomisario Kauko Harjula Pohjanmaan poliisista kertoo, että sekä epäillystä ravintolayrittäjästä että videon kuvaajasta on tehty rikosilmoitus.

Tarkastus ei vahvistanut epäilyä
Kun tarkastajat näkivät videon, he ottivat seuraavana päivänä yhteyttä Eviraan kysyäkseen toimintaohjeita ja hakivat ravintolan vieressä sijaitsevasta kaupasta tietoja poisheitetyistä elintarvikkeista. Kaksi päivää videon näkemisen jälkeen he tekivät ravintolaan uuden tarkastuksen, jossa selvitettiin käytetyn ruuan alkuperää.

–?Teimme inventoinnit ja pyysimme kuitit, mutta emme pystyneet osoittamaan, että roskiksesta otettuja ruoka-aineksia olisi käytetty ravintolassa, Udd sanoo.

Ravintolan omistavan pariskunnan mukaan penkominen on lajittelua. He molemmat kiistävät, että roskiksesta olisi otettu mitään.

–?Ensinnäkin se, että vaikka näin olisi tehty, sillä ei ole mitään tekemistä pizzerian kanssa, nainen sanoo.

Mies puolestaan kertoo tehneensä rikosilmoituksen salakatselusta.

–?Kun salakatselu on Suomessa laitonta, se tarkoittaa silloin (että video on) mitätön, se on aivan mitätön, mies huutaa.

Terveysviranomaisten mukaan asiaa on enää hyvin vaikea selvittää.

–?Olemme käyneet ottamassa näytteitä ylimäärinkin. Jatkotoimenpiteenä kaupan roskis on nyt lukittu. Sieltä ei nyt enää ainakaan voi ottaa, Udd sanoo.

Video on lähetetty myös Eviraan. Sen kuvaaja ei halua esiintyä lehdessä omalla nimellään. Hän on samassa kaupunginosassa sijaitsevan toisen ravintolan omistaja. Kuvaaja perustelee videokuvaamista sillä, että näki yrittäjän usein viettämässä aikaa roskakatoksessa ja menevän sen jälkeen suoraan ravintolaansa.

–?En voinut ensin uskoa, että joku tekisi niin. Kuvasin ensin yhdellä kameralla katoksen sisällä ja sitten myöhemmin kuvasimme kahdella kameralla samaan aikaan, kuvaaja kertoo.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/120580/Nain+ravintolayrittaja+etsii+ruokaa+roskiksesta++katso+video
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: veini on 23.09.2012, 10:26:29
Quote from: KphS on 23.09.2012, 10:05:29
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)

Saisiko hiukan faktaa mutu-väitteellesi?
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: ElenaDaylights on 23.09.2012, 10:26:57
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Kerro toki mitkä perustamisen mahdollisuudet ne ovat vieneet? Onko ne saaneet monopolin vai onko joku asia mennyt minulta ohi?
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Marko M on 23.09.2012, 10:28:23

QuoteTekstikoko A A

Hygieniaraportit liikkeiden oviin vielä tänä vuonna
Ravintoloitsija ottaa ruokaa roskiksesta videonauhalla
KOTIMAA | Turun Sanomat 26.3.2010 01:31
Evira aikoo julkistaa ravintoloiden ja kauppojen terveystarkastusten tulokset liikkeiden ovissa. Kokeilu aloitetaan jo tänä vuonna. Suomea ovat viime vuosina ravistelleet erilaiset elintarvikekohut, kuten viime kesän tuoretiskitapaus. Nyt terveysviranomaiset selvittävät Vaasassa tapausta, jossa ravintoloitsijan epäillään ottaneen roskiksesta ruokaa. Suomessa on kerran tuomittu ravintoloitsija roskisruuan käyttämisestä. Se tapahtui Turussa vuonna 2004. Yksikönjohtaja Ulla Poutiainen-Lindfors kertoo, että päätös hygieniaraporttikokeilun aloittamisesta tehdään Evirassa lähiviikkoina.

Syksyllä aiotaan kokeilla muutamissa vapaaehtoisissa kunnissa ainakin niin sanottua Tanskan mallia, jossa raportit julkaistaan myös internetissä. Raportissa arvostellaan hygienia, ruuan käsittely ja tilojen siisteys.

Eviran tavoitteena on yrittäjiä pakottava järjestelmä, mutta sen luominen vaatii lakimuutoksen.

–?Nyt haluamme selvittää, olisiko tällainen järjestelmä toimiva, Poutiainen-Lindfors sanoo.

Turun Sanomilla on hallussaan video, jossa vaasalainen ravintoloitsija penkoo toistuvasti vieressä sijaitsevan kaupan keittiöjäteastiaa ja ottaa sieltä mukaansa ruokaa. Penkomisen jälkeen hän menee sisään ravintolaansa. Yrittäjä kiistää ottaneensa mitään roskiksesta.

Ympäristöinsinööri Ulla Udd sai vinkin aiheesta helmikuussa, minkä jälkeen ravintolaan tehtiin kaksi tarkastusta.

Kumpaakaan tarkastusta ei tehty välittömästi penkomisen jälkeen.

–?Emme ole voineet todistaa, että roskiksesta otettuja ruoka-aineksia olisi käytetty ravintolassa, Udd sanoo.

LUE LISÄÄ PERJANTAIN TURUN SANOMISTA

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/120437/Ravintoloitsija+ottaa+ruokaa+roskiksesta+videonauhalla
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: normi on 23.09.2012, 10:50:22
Quote from: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53
Joka viides ravintola ulkomaalaisilla

Joka viides kahvila-ravintola Suomessa on ulkomaalaistaustaisten yrittäjien hallussa, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Pääkaupunkiseudulla luku on vielä suurempi.

Maahanmuuttajien kahvila-ravintolat ovat liikevaihdoltaan pieniä, sillä niiden kautta kulkee alle kymmenen prosenttia koko alan liikevaihdosta.

Siis 20% tekee alle 10% liikevaihdosta... siltikin omistajat vaikuttavat ihmeen rahakkailta. Pitäisiköhän viranomaisten vähän tutkia, miten on mahdollista, että nämä liikkeet pysyvät pystyssä ja menestyvät niin pienillä liikevaihdoilla.

Jo pelkästään tuosta epäsuhdasta huomaa, että jotain hämärää on pakko olla monissa etnisissä paikoissa.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: rähmis on 23.09.2012, 11:00:22
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia.

Mitä muutamia afrikkalaissiivoojia tunnen, niin heillä ainakin on toiminimi, millä he laskuttavat suomalaisyrityksiä, eli he toimivat alihankkijoina. Varsinaisen siivoustyön tekevät afrikkalaisyrittäjän ohella hänen kaverinsa palkalla, mikä ei kestä päivänvaloa.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: ruikonperä on 23.09.2012, 11:08:53
Vatsa on paras tuomari päättämään onko ruoka roskiksesta vai mistä. Kaksi kertaa eläissäni olen ollut kipeänä syötyäni ulkona. Ensimmäinen kerta oli noin vuonna -90 ja jopa nuorena kossina lehtipihvi maistui epäilyttävältä, mutta kun pääsi ravintolaan niin sehän syötiin loppuun asti. Oksensin sen jälkeen kaksi päivää. Toinen kerta oli snagarilla joskus -98, hodari tippui kännisen kourasta maahan mutta eihän se menoa haitannut. Sama parin päivän vatsantyhjennys kuuri oli siinäkin. Ensimmäinen päivä saattoi olla krapulaa. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmaa kertaakaan. Mitä opimme tästä? Kuka tietää, kunhan kirjoittelin näiden kokkiohjelmien ja muiden telkkarissa aina pyörivien ohjelmien hengessä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: ilmari3. on 23.09.2012, 11:23:13
Starttiraha muodostuu kahdesta osasta, perustuesta ja lisäosasta. Vuonna 2012 perustuen suuruus on 31,36 euroa/päivä. Lisäosan suuruus vaihtelee tapauksittain työ- ja elinkeinotoimiston harkinnan mukaan. Lisäosan suuruus on enintään 60 % perustuen määrästä.
http://www.mol.fi/mol/fi/04_yrittaminen/05_starttiraha/index.jsp

30x31,36x1,60=xxxx 


Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Arvoton on 23.09.2012, 11:34:11
Suurimman osan viinastani kumoan suomalaisissa ketjupaikoissa. Uudellamaalla ei tahdo enää löytyä yksittäisiä kahviloita tai pubeja kantaväestön ylläpitämänä. Suomalaiset ovat ne yleensä perustaneet, mutta ulkkiksilla näyttää olevan rahhoo. Tampereella yhdessä lähiössä kiinalaispääoma halusi ostaa koko talon, eikä vain siinä olevaa tuttujen pubia.

En ole aikoihin luullut, että pikkupaikkoja täällä asuvat siirtolaiset olisivat itse itselleen isolla lainalla perustaneet tai ostaneet sitkeilyllä pärjäten. Intialaisilla on näyttänyt olleen hyvin rahoitusta pubien ostamiseen ainakin Vantaalla. Eikä työllistämistä tapahdu jo täällä olevien ulkomaalaisten kohdalla, vaan jengiä haalitaan ulkomailta yhä lisää pikkufirmoihin. Voisi jopa kirjoittaa lehteen, jos niissä firmoissa on työllistetty suomalainen. Yhdessä pubissa on suomalainen muija joskus tuuraamassa.

Järvenpäässä katsellut, kun itäaasialaiset ostivat suomalaiselta kahvilan. Se työllistää nelisen perheen/suvun jäsentä aiemman kahden ihmisen sijaan ja emännällä on uuden karhea 40 000 euron Kia. Ulkomaalaiset näköjään haltsaavat markkinoinnin.

Samassa kaupungissa sattumoisin paloi yksi grillikipari hiljattain, vahingossa tietenkin. Vetäjät eivät olleet samoja itäaasialaisia kuin edellä kerrotussa tapauksessa.

Ulkomaalaisten invaasiossa ravintolamarkkinoille ei ole kysymys siitä, että mamut työllistävät itsensä (toki joskus kyllä), vaan ensisijaisesti markkinoiden haltuunotosta ja maahanmuuttobisneksestä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: normi on 23.09.2012, 11:40:16
Quote from: Arvoton on 23.09.2012, 11:34:11Ulkomaalaisten invaasiossa ravintolamarkkinoille ei ole kysymys siitä, että mamut työllistävät itsensä (toki joskus kyllä), vaan ensisijaisesti markkinoiden haltuunotosta ja maahanmuuttobisneksestä.
Ei vaan monesti on kyse harmaasta taloudesta, jostain syystä kuitenkin valtiota kiinnostaa erityisesti rakennusalan harmaa talous ja muu on jätetty huomiotta... ja no parturikampaajia kyllä pyritään saamaan limeen, mutta ne ovatkin suomalaisia. Jos parturikampaamot olisivat ulkomaalaistettuja, niin kuitittomuuteen ei haluttaisi kiinnittää mitään huomiota.

PS voisi ottaa esille, että viranomaisia pitäisi tutkia, että miksi keskittyvät joihinkin aloihin ja miksi jättävät tietyt alueet vähemmälle huomiolle.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Blanc73 on 23.09.2012, 14:35:07
Quote from: Dharma on 23.09.2012, 07:19:05
Quote from: K.K. on 23.09.2012, 04:43:53
Islantilaissyntyinen Stefán Sturla Sigurjónsson perusti vuosi sitten Vaasaan kaupan, jossa hän myy islantilaisia villapaitoja, käsitöitä ja islanninhevostarvikkeita. Hän ei haikaile firmalleen suurta kasvua vaan sanoo, että liika kasvu ja suuruudenhulluus ovat lopulta monen yrityksen tuho.

Laittoivat sitten tyypillisen ulkomaalaisen ylläpitämän ravintolan esimerkiksi...

;D ;D Nauroin ääneen luettuani lakonisen ja osuvan kommenttisi. Kyllä suomalainen media osaa, per***  suojatyöpaikkatunarit...
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Arvoton on 23.09.2012, 17:57:01
Alakohtainen valikointi saattaa johtua myös siitä, että eestiläiset ja venäläiset harvoin pitävät kahvilaa tai kaljabaaria. Varsinaiset maahanmuuttajat ovat erityisasemassa ja heidän "yrittämisensä" on ymmärrettävää, koska he työllistävät itsensä ja ovat "muka" pois työttömyysluvuista.

Hellyttävää joskus Hommassakin lukea, kuinka kiinalaiset ja vietnamilaiset ovat niiin työteliäitä ja ahkeria. Toistakyt vuotta olen tiedotusvälineistä saanut tietää heidän ravintolabisneksensä työllistävän sukulaisiaan 15 tuntia päivässä pimeänä ja puolen euron tuntipalkalla, jne.

Nythän samaa touhua oli jollain Ariel-siivouksella stadissa. Liikennelaitoksen busseja siivosi mamut, jotka asuivatkin työnantajan kopissa.

Monien täälläkin vihaama ay-liike on lähes ainoana toimijana tehnyt raksoille tarkastuksia jo vuosikymmenet. Verottajalla samaan touhuun on pistää vissiin 20 tyyppiä koko maassa. Lisäys: Tuotevalvontakeskus tuskin pystyy myöskään jalkauttamaan kovin montaa ukkoa. Poliisi ei tarkasta ymmärtääkseni kuin vain rikosepäilyn yhteydessä. Raksoilla työskentelee vielä joitain kantiksia ja suurimmassa osassa rakentajina ovat suomalaiset firmat. Sinhan tai Muhamedin kuppilassa suomalaista ei ole mikään ja kukaan ei uskalla tarkastaa heidän touhuaan ja mahdollisia tilejä. Tiedän, että niihin vanha vähemmistömme toimittaa edullisia tarvikkeita ja jotkut muut verotonta Eestin limsaa ja viinaa.

Mutta kuten sanottu, "varsinaisten" bisnes on poliittisesti korrektia jättää huomiotta ja pimittää mätäpaiseet puheella itsensä työllistämisestä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Melbac on 23.09.2012, 18:03:20
Paljos noi tuottaa valtiolle veroina ja muina maksuina?.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: foobar on 23.09.2012, 18:28:10
Quote from: Arvoton on 23.09.2012, 17:57:01
Hellyttävää joskus Hommassakin lukea, kuinka kiinalaiset ja vietnamilaiset ovat niiin työteliäitä ja ahkeria. Toistakyt vuotta olen tiedotusvälineistä saanut tietää heidän ravintolabisneksensä työllistävän sukulaisiaan 15 tuntia päivässä pimeänä ja puolen euron tuntipalkalla, jne.

Parempi jos tekevät edes jotain, joka vähentää yhteiskunnalle aiheutuvaa kustannusta. (Tämä tietenkin edellyttää, että tekemisestä saatu tuotto on annettuja helpotuksia ja tukia suurempi.) Jotkut ryhmät eivät tee edes sitä.

Yksi asia jopa itsekritiikkiin taipuvilta maahanmuuton ihannoijilta tuntuu unohtuvan: kun hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen on kallista puuhaa ja hyvinvointiyhteiskunnan odotetaan säilyvän, ei ole relevanttia vain se, tekevätkö tulijat töitä vai eivät. Edes se, että työ on täysin yksityisen talouden puolella ei riitä; saadun verotulon pitää olla merkityksellinen. Nykymuotoisen yhteiskunnan rahoittaminen ei mitenkään onnistuisi, jos maassa olisi yhtäkkiä miljoona työtä tekevää ulkkaria enemmän jos he kaikki olisivat siivoojia, bussikuskeja tai matalapalkkaisia ravintolatyöntekijöitä. Kovan osaamisen ja kovan palkan työpaikat ovat nykymittakaavan hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden ja turvaverkkojen ylläpidon perusedellytys. Valitettavasti tällaisia maahanmuuttajia on jopa työllistyvistä tulijoista aivan liian pieni osa, jotta tilanne kehittyisi oikeaan suuntaan.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: veini on 23.09.2012, 18:29:23
Quote from: Puhdas sielu on 23.09.2012, 11:31:42
Quote from: veini on 23.09.2012, 10:26:29
Quote from: KphS on 23.09.2012, 10:05:29
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)

Saisiko hiukan faktaa mutu-väitteellesi?

Eikös ne faktat löydy ihan helposti googlettamalla niitä lukuisia oikeustapauksia, joissa mamuomistajaa syytetään alipalkkauksesta, veronkierrosta ja muistaakseni vähän aikaa sitten jopa ihmiskaupasta, kun maanmiehensä asuivat liikkeen takahuoneessa ja tekivät ylipitkiä päiviä ilman vapaita jollakin parin euron tuntipalkalla tai ilman palkkaa? Etsi itse, jos et muista lukeneesi uutisia.

Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Marko M on 23.09.2012, 18:31:10
Quote from: veini on 23.09.2012, 18:29:23
Quote from: Puhdas sielu on 23.09.2012, 11:31:42
Quote from: veini on 23.09.2012, 10:26:29
Quote from: KphS on 23.09.2012, 10:05:29
Quote from: veini on 23.09.2012, 09:06:24
Harmin paikka, kun maahanmuuttajat yrittävät tulla toimeen omillaan ja vievät suomalaisilta pienten ravintolayritysten perustamisen mahdollisuuden. Ikävää on sekin, että ainakin pääkaupunkiseudun ravintsemusliikkeissä yösiivoojien ja tiskaajien työpaikat vievät lähinnä afrikkalaistaustaiset maahanmuuttajat ja opiskelijat., jotka ovat suomalaisten omistamien yritysten palkkaamia. Syntyperäisille suomalaisille ei jää enää kohta enää lainkaan rehellistä kunnon työtä.

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)

Saisiko hiukan faktaa mutu-väitteellesi?

Eikös ne faktat löydy ihan helposti googlettamalla niitä lukuisia oikeustapauksia, joissa mamuomistajaa syytetään alipalkkauksesta, veronkierrosta ja muistaakseni vähän aikaa sitten jopa ihmiskaupasta, kun maanmiehensä asuivat liikkeen takahuoneessa ja tekivät ylipitkiä päiviä ilman vapaita jollakin parin euron tuntipalkalla tai ilman palkkaa? Etsi itse, jos et muista lukeneesi uutisia.

Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia.

Minä tulen videoimaan sinun gourmet-hetkesi.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: far angst on 23.09.2012, 18:31:35
Quote from: veini on 23.09.2012, 18:29:23,,,,
Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia. 

Z- Pirjo syö jälleen!
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: MW on 23.09.2012, 18:43:43
Tampereella kaksi ihmiskauppajuttua aivan lähimenneisyydessä, toinen ideaparkin kinkkilä ja toinen kantakaupungissa...

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194739208393/artikkeli/tampereella+epaillaan+jalleen+aasialaista+ravintoloitsijaa+ihmiskaupasta.html (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194739208393/artikkeli/tampereella+epaillaan+jalleen+aasialaista+ravintoloitsijaa+ihmiskaupasta.html)

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194693363386/artikkeli/ideaparkin+ravintolan+ihmiskaupan+rikoshyoty+satojatuhansia.html (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194693363386/artikkeli/ideaparkin+ravintolan+ihmiskaupan+rikoshyoty+satojatuhansia.html)

Tiedossani ei ole, nostivatko orjat yhteiskunnan etuuksia. Mutta miksi h*lvetissä eivät olisi nostaneet, kun niitä kaikille tarjotaan?
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Nuivanlinna on 23.09.2012, 18:48:31
Quote from: veini on 23.09.2012, 18:29:23
Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia.

Uskaltaisitko tuon luvata omalla nimelläsi?
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: veini on 23.09.2012, 18:56:44
Quote from: MW on 23.09.2012, 18:43:43
Tampereella kaksi ihmiskauppajuttua aivan lähimenneisyydessä, toinen ideaparkin kinkkilä ja toinen kantakaupungissa...

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194739208393/artikkeli/tampereella+epaillaan+jalleen+aasialaista+ravintoloitsijaa+ihmiskaupasta.html (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194739208393/artikkeli/tampereella+epaillaan+jalleen+aasialaista+ravintoloitsijaa+ihmiskaupasta.html)

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194693363386/artikkeli/ideaparkin+ravintolan+ihmiskaupan+rikoshyoty+satojatuhansia.html (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194693363386/artikkeli/ideaparkin+ravintolan+ihmiskaupan+rikoshyoty+satojatuhansia.html)

Tiedossani ei ole, nostivatko orjat yhteiskunnan etuuksia. Mutta miksi h*lvetissä eivät olisi nostaneet, kun niitä kaikille tarjotaan?

Minun tiedossani on, että yhteiskunnan etuuksia ei kaikille tarjota. Esimerkiksi noille ihmisparoille, joita heidän maanmiehensä käyttävät hyväkseen, ei ole tarjottu.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: MW on 23.09.2012, 18:58:41
Quote from: veini on 23.09.2012, 18:56:44

Minun tiedossani on, että yhteiskunnan etuuksia ei kaikille tarjota. Esimerkiksi noille ihmisparoille, joita heidän maanmiehensä käyttävät hyväkseen, ei ole tarjottu.

Lähde? Nykyäänhän paikkakunnalla oleskelu riittää perusteeksi sosiaaliturvaan.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: K.K. on 23.09.2012, 19:16:26
QuoteSILMINNÄKIJÄ:HYVÄT, PAHAT JA PIZZAT

Ihmiskauppaa, rahapesua, terrorismin tukemista ja veropetoksia, siinäkö ovat täytteet halpaan lounaspizzaan?

Matkailu- ja ravintoalan edunvalvontajärjestö MaRa on viime aikoina lanseerannut väitteen, että alle kuuden euron hintaan ravintolasta myytävää italianeinestä ei ole valmistettu puhtain jauhoin, koska se on käytännössä kannattamatonta bisnestä. TV2:n Silminnäkijä lähetti palkkionmetsästäjänsä Salon kaupunkiin ottamaan selvää väitteen paikkansapitävyydestä. Syntyi pizzawestern Hyvät, pahat ja pizzat, jossa kurkistetaan juuston alle, otetaan selvää täytteistä ja pikaravintolayrittäjän arjesta.

Pienet kebab-pizzeriat ovat usein maahanmuuttajien perustamia ja pyörittämiä perheyrityksiä. Asenteena tuntuu olevan pitkät työpäivät seitsemänä päivänä viikossa. Kaikki tehdään itse, yrittäjyydestä ollaan ylpeitä ja toiminnan mustamaalaaminen koetaan rasistiseksi.

Verottajan näkökulma paljastaa ravintola-alalla vallitsevan villin lännen: vuosina 2003-2010 tehdyistä yli 800 verotarkastuksesta tehdyt tilastot kertovat, että 45 prosentilla tutkituista yrityksistä havaittiin harmaata taloutta. Toisaalta harmaan talouden sektorilla ravintola-alan yhteiskunnalle aiheuttama haitta on vähäinen, ainoastaan alle 2 prosenttia koko harmaan talouden kakusta.

Ovatko kassakoneet kiinni seinässä? Saako asiakas kuitin? Häärääkö kyökin puolella orjatyövoimaa?
http://atuubi.yle.fi/node/13712 (http://atuubi.yle.fi/node/13712)


Quote from: veini on 23.09.2012, 18:29:23
Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia.
Tunnen itse Kosovon albaanin,joka nosti kassasta korvauksia ja työskenteli samanaikaisesti turkkilaisomisteisessa pitseriassa.Palkakseen hän ei saanut rahaa,vaan pitsaa,kebabbia ym. koko viisihenkiselle perheelleen.(Kuulemani mukaan ko. ravintola ei veloita häntä vieläkään pitsoista,vaikka tapahtuneesta on jo vuosia.)
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Melbac on 23.09.2012, 19:42:58
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.
Lukekaas tämän valopään viestihistoriaa.Samaa jankkaa joka postauksessa.Sinäänsä ihan ymmärrätettävää että puolustaa ja valehtelee noiden puolesta jos saa toimeentulonsa kyseisistä heeboista ja joita ilman olisi työtön.

/edit
Joutuisit muuten syömään sen hatullisen paskaa :P
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: foobar on 23.09.2012, 19:45:51
Quote from: Melbac on 23.09.2012, 19:42:58
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.
Lukekaas tämän valopään viestihistoriaa.Samaa jankkaa joka postauksessa.

Onhan tuollainen kirjoittelu tietynlaista peeärrää ruotsinkielisiä toimittajia kohtaan... liekö tavoitteena poistaa epäilys heidän motiiveistaan, maailmankatsomuksestaan ja suhteestaan suomalaisenemmistöön, vai mikä?
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Aukusti Jylhä on 23.09.2012, 19:50:38
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.
Mihinköhän tämä puraus oikein liittyy? Oliko taas kerran väärä vastaus, vai onko viesti mahdollisesti väärässä ketjussa?

Ei se ole Veini sinun syy, että pizzerioissa kierretään veroja ja kyykytetään ihmisiä hurjilla työmäärillä, ei sinun siitä tarvitse itseesi ottaa. Tuommoinen tyyli on vaan tapana noissa etelän paikoissa joista tänne tullaan. Siellä on sitten hyvin monet muutkin asiat erilailla järjestyksessä. Lähi-idässä heidän tyylillä ja Suomessa suomalaisten tyylillä, muuten on Suomessa kohta samoin kuin siellä toisaallakin.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: K.K. on 23.09.2012, 19:52:50
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.
Kyseinen Kosovon albaani on hyvä ystäväni ,eikä minulla ole mitään syytä epäillä hänen valehdelleen.Jos et usko niin ota minuun yhteyttä,jotta voimme varmistaa tarinan todenperäisyyden.

QuoteTyösuhde-edut

Työnantajalta saatu työsuhde-etu (luontoisetu) verotetaan palkkatulona. Edun arvo lisätään saajan palkkatuloon. Verohallinto antaa vuosittain päätöksen eri työsuhde-etujen arvosta. Jos jollekin työsuhde-edulle ei ole vahvistettu verotusarvoa, verotuksessa käytetään edun käypää arvoa. Näin voi tehdä myös tilanteissa, joissa käypä arvo on pienempi kuin Verohallinnon vahvistama luontoisetuarvo.

Verohallinto vahvistaa vuosittain seuraavien työsuhde-etujen arvot:

    asuntoetu
    asuntoetu, johon kuuluu sähkö
    autotallietu
    ravintoetu
    autoetu
    puhelinetu.



Luontoisetuarvot löydät sivulta Verohallinnon päätös vuodelta 2012 toimitettavassa verotuksessa noudatettavista luontoisetujen laskentaperusteista.

Ravintoetu

Ravintoedun arvo määräytyy sen mukaan, onko kyseessä

    tavanomainen työpaikkaruokailu
    laitosruokailu
    ruokailun valvonnan yhteydessä saatu etu
    hotelli-, ravintola- tai lentohenkilöstön ravintoetu
    lounasseteli tai muu vastaava.
https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Tyosuhde/Tyosuhdeedut%289713%29 (https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Tyosuhde/Tyosuhdeedut%289713%29)

Työnantajalta saatu työsuhde-etu (luontoisetu) verotetaan palkkatulona. Kyseisen henkilön " talkootyöstä" saama korvaus on helposti ollut kymmeniä euroja päivässä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Sunt Lacrimae on 23.09.2012, 20:24:35
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.

Olennaista tässä taitaa olla se, että jantteri oli töissä kaverin firmassa, eri asia jos olisi kaljapalkalla auttanut sukulaismiestä väsäämään taloonsa uusia kattotiiliä tjsp.

Mielestäni on aika hauskaa, että vasemmistolaiseksi kovaan ääneen julistautuva postaaja (ts. sinä) fanittaa täällä harmaata taloutta ja yhteiskunnan vedättämistä. Noh, moraalinen selkäranka taitaa olla menneen maailman juttuja.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: foobar on 23.09.2012, 20:34:39
Quote from: Sunt Lacrimae on 23.09.2012, 20:24:35
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.

Olennaista tässä taitaa olla se, että jantteri oli töissä kaverin firmassa, eri asia jos olisi kaljapalkalla auttanut sukulaismiestä väsäämään taloonsa uusia kattotiiliä tjsp.

Mielestäni on aika hauskaa, että vasemmistolaiseksi kovaan ääneen julistautuva postaaja (ts. sinä) fanittaa täällä harmaata taloutta ja yhteiskunnan vedättämistä. Noh, moraalinen selkäranka taitaa olla menneen maailman juttuja.

Sinälläänhän esim. pitsapalkalla työnteko tai firman pyöriminen vähän koko perheen voimin ei ole mitenkään absoluuttisen väärin. Toisenlaisissa yhteiskunnissa tällainen lähestymistapa voi olla jopa liikkeenharjoittamisen perusmalli, ja yhteiskuntaa ylläpitävä tekijä. Sitä puolustellessa pitäisi kuitenkin olla munaa sanoa, mitä kannattaa. Harva nielee ajatusta siitä, että esim. syntyperän perusteella eri yrittäjillä (ja työntekijöillä) pitäisi olla oikeus erilaisiin talousjärjestelmän säännöstöihin. Mikäli taas haluaa että tällainen veroja kiertävä palkkauskäytäntö pitäisi hyväksyä yleisesti, pitäisi myös esittää realistinen näkemys siitä miten tällaisessa talousjärjestelmässä voidaan pysyä tasapainossa. Käytännössä se tarkoittaisi hyvinvointivaltion alasajoa. En ole kuullut monestakaan vasurista, joka haluaa sitä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Sunt Lacrimae on 23.09.2012, 20:43:41
Quote from: foobar on 23.09.2012, 20:34:39
Quote from: Sunt Lacrimae on 23.09.2012, 20:24:35
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.

Olennaista tässä taitaa olla se, että jantteri oli töissä kaverin firmassa, eri asia jos olisi kaljapalkalla auttanut sukulaismiestä väsäämään taloonsa uusia kattotiiliä tjsp.

Mielestäni on aika hauskaa, että vasemmistolaiseksi kovaan ääneen julistautuva postaaja (ts. sinä) fanittaa täällä harmaata taloutta ja yhteiskunnan vedättämistä. Noh, moraalinen selkäranka taitaa olla menneen maailman juttuja.

Sinälläänhän esim. pitsapalkalla työnteko tai firman pyöriminen vähän koko perheen voimin ei ole mitenkään absoluuttisen väärin. Sitä puolustellessa pitäisi kuitenkin olla munaa sanoa, mitä kannattaa. Harva nielee ajatusta siitä, että esim. syntyperän perusteella eri yrittäjillä (ja työntekijöillä) pitäisi olla oikeus erilaisiin talousjärjestelmän sääntöihin. Mikäli taas haluaa että tällainen veroja kiertävä palkkauskäytäntö pitäisi hyväksyä yleisesti, pitäisi myös esittää realistinen näkemys siitä miten tällaisessa talousjärjestelmässä voidaan pysyä tasapainossa. Käytännössä se tarkoittaisi hyvinvointivaltion alasajoa. En ole kuullut monestakaan vasurista, joka haluaa sitä.

Eihän perheyrittämisessä sinällään vikaa ole, mutta näin duunarina pidän hieman epäsuhtaisena ajatusta että yhteiskunnan säännöistä poikkeaminen olisi tuolla tavalla sallittua. Jos sen pizzapaikan omistajan serkku käy viikonloppuisin jeesimässä raflassa ja nostaa samalla valtion tukia niin ilmoittakoon työssäolopäivät sossuun/kelaan/työkkäriin kuten muutkin osa-aikatyöntekijät.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: foobar on 23.09.2012, 20:55:55
Quote from: Sunt Lacrimae on 23.09.2012, 20:43:41
Quote from: foobar on 23.09.2012, 20:34:39
Quote from: Sunt Lacrimae on 23.09.2012, 20:24:35
Quote from: veini on 23.09.2012, 19:28:28
Minä tunnen muutaman vähäjärkisen, jotka luottavat kuulopuheisiin ja pitävät vapaaehtoisen työn tekemistä ilman rahapalkkaa vääränä. Ystävien, sukulaisten ja tuttavien talkootyönä auttamisesta pitäisi varmaankin tehdä peruste evätä toimeentulotuki tai työttömyyskorvaus. Nämä vähäjärkiset kuvittelevat myös, että työttömyystukien nostamiseen riittää se, että on maahanmuuttaja vaikka laitonkin sellainen.

Olennaista tässä taitaa olla se, että jantteri oli töissä kaverin firmassa, eri asia jos olisi kaljapalkalla auttanut sukulaismiestä väsäämään taloonsa uusia kattotiiliä tjsp.

Mielestäni on aika hauskaa, että vasemmistolaiseksi kovaan ääneen julistautuva postaaja (ts. sinä) fanittaa täällä harmaata taloutta ja yhteiskunnan vedättämistä. Noh, moraalinen selkäranka taitaa olla menneen maailman juttuja.

Sinälläänhän esim. pitsapalkalla työnteko tai firman pyöriminen vähän koko perheen voimin ei ole mitenkään absoluuttisen väärin. Sitä puolustellessa pitäisi kuitenkin olla munaa sanoa, mitä kannattaa. Harva nielee ajatusta siitä, että esim. syntyperän perusteella eri yrittäjillä (ja työntekijöillä) pitäisi olla oikeus erilaisiin talousjärjestelmän sääntöihin. Mikäli taas haluaa että tällainen veroja kiertävä palkkauskäytäntö pitäisi hyväksyä yleisesti, pitäisi myös esittää realistinen näkemys siitä miten tällaisessa talousjärjestelmässä voidaan pysyä tasapainossa. Käytännössä se tarkoittaisi hyvinvointivaltion alasajoa. En ole kuullut monestakaan vasurista, joka haluaa sitä.

Eihän perheyrittämisessä sinällään vikaa ole, mutta näin duunarina pidän hieman epäsuhtaisena ajatusta että yhteiskunnan säännöistä poikkeaminen olisi tuolla tavalla sallittua. Jos sen pizzapaikan omistajan serkku käy viikonloppuisin jeesimässä raflassa ja nostaa samalla valtion tukia niin ilmoittakoon työssäolopäivät sossuun/kelaan/työkkäriin kuten muutkin osa-aikatyöntekijät.

Näinpä. Aina parempi jos jengi tekee töitä, mutta ei pitäisi olla näkyviä tai näkymättömiä subventiomekanismeja jotka joko kohdistuvat johonkin erityisryhmään tai oleellisesti antavat etua tilanteessa, johon niitä ei olla tarkoitettu. Se, että kieltäytyy näkemästä ongelmaa sossuavustusten nostamisen ja niiden nostamisen aikana työnteon välillä (kukaanhan ei töitä ihan ilmaiseksi kauaa paiski) on älyllisesti epärehellistä - ilmeisesti tässä tapauksessa selityksenä mokumotiiviin vedoten.

Tällaisista epä-älyllisistä loikista tulee väkisinkin mieleen että mokuvasemmiston mielestä logiikka on jotain minkä soveltamisesta kuuluu voida luopua silloin, kun vastaan tulee kova pala purtavaksi. Itse ajattelen juuri toisin päin; mikäli jotain asiaa on vaikea käsitellä logiikalla ja aiemmin käytetyillä perusolettamuksilla, siihen liittyvien perusolettamuksien uudelleentarkastelu auttaa sekä senhetkisen että tulevien ongelmien ratkaisussa. Se voi olla kovakouraista toimintaa ideologiakatedraalin kannalta, mutta olisiko todellisuus silti tärkeämpi juttu?
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: K.K. on 24.09.2012, 21:58:27
QuoteTunnen itse Kosovon albaanin,joka nosti kassasta korvauksia ja työskenteli samanaikaisesti turkkilaisomisteisessa pitseriassa.Palkakseen hän ei saanut rahaa,vaan pitsaa,kebabbia ym. koko viisihenkiselle perheelleen.(Kuulemani mukaan ko. ravintola ei veloita häntä vieläkään pitsoista,vaikka tapahtuneesta on jo vuosia.)
Kyselin tänään hieman asiasta ja ystäväni vahvisti toimineensa pitsalähettinä (työttömänä ollessaan) miltei vuoden ajan.


Quote from: veini on 23.09.2012, 18:29:23
Quote from: Puhdas sielu on 23.09.2012, 11:31:42
Quote from: veini on 23.09.2012, 10:26:29
Quote from: KphS on 23.09.2012, 10:05:29

Todella hienoa kun pitseriaa pyöritetään veljeksillä ja serkuilla, joille maksetaan muutaman euron tuntipalkkaa. Onneksi he eivät vaadikaan enempää kun työttömyyspäivärahaa juoksee.  8)

Saisiko hiukan faktaa mutu-väitteellesi?

Eikös ne faktat löydy ihan helposti googlettamalla niitä lukuisia oikeustapauksia, joissa mamuomistajaa syytetään alipalkkauksesta, veronkierrosta ja muistaakseni vähän aikaa sitten jopa ihmiskaupasta, kun maanmiehensä asuivat liikkeen takahuoneessa ja tekivät ylipitkiä päiviä ilman vapaita jollakin parin euron tuntipalkalla tai ilman palkkaa? Etsi itse, jos et muista lukeneesi uutisia.

Syön hatullisen kamelinpaskaa, jos löydät yhdenkin pitävän todisteen siitä, että jossakin maahanmuuttajien omistamassa ravintolassa muutaman euron tuntipalkalla työskennelleet nostavat Kelasta tai työttömyyskassasta työttömyyskorvauksia.

Ystäväni tapauksessa kyse ei ollut muutaman euron tuntipalkasta,mutta ilmiön ollessa niin kovin yleinen,uskon että sinulle löydetään tapaus,jossa tuntipalkkana on ollut tuo muutama euro.

Quote

[...Ihmiskauppaa, rahapesua, terrorismin tukemista ja veropetoksia, siinäkö ovat täytteet halpaan lounaspizzaan?...]

[...Pienet kebab-pizzeriat ovat usein maahanmuuttajien perustamia ja pyörittämiä perheyrityksiä...]

[...Verottajan näkökulma paljastaa ravintola-alalla vallitsevan villin lännen: vuosina 2003-2010 tehdyistä yli 800 verotarkastuksesta tehdyt tilastot kertovat, että 45 prosentilla tutkituista yrityksistä havaittiin harmaata taloutta...]
http://atuubi.yle.fi/node/13712 (http://atuubi.yle.fi/node/13712)


Tällä erää ei muuta kuin bon appétit veiniseni...
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: foobar on 24.09.2012, 22:02:12
Quote from: K.K. on 24.09.2012, 21:58:27
Tällä erää ei muuta kuin bon appétit veiniseni...

Veinille keskustelu taitaa olla tänään jo vähän kuin puhuisi seinille. Ei enää tule vastaamaan.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: MW on 24.09.2012, 22:27:16
Quote from: foobar on 24.09.2012, 22:02:12
Quote from: K.K. on 24.09.2012, 21:58:27
Tällä erää ei muuta kuin bon appétit veiniseni...

Veinille keskustelu taitaa olla tänään jo vähän kuin puhuisi seinille. Ei enää tule vastaamaan.

Nope. "Tietää" kaikenmoista, mutta eipä sitten avaudu lähteistään.

Quote from: MW on 23.09.2012, 18:58:41
Quote from: veini on 23.09.2012, 18:56:44

Minun tiedossani on, että yhteiskunnan etuuksia ei kaikille tarjota. Esimerkiksi noille ihmisparoille, joita heidän maanmiehensä käyttävät hyväkseen, ei ole tarjottu.

Lähde? Nykyäänhän paikkakunnalla oleskelu riittää perusteeksi sosiaaliturvaan.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: K.K. on 24.09.2012, 22:31:10
Quote from: foobar on 24.09.2012, 22:02:12
Quote from: K.K. on 24.09.2012, 21:58:27
Tällä erää ei muuta kuin bon appétit veiniseni...

Veinille keskustelu taitaa olla tänään jo vähän kuin puhuisi seinille. Ei enää tule vastaamaan.

Mitä veinille on tapahtunut? Miksi veini tule vastaamaan? Ei kai vaan veinin maailmankuvaan ole tullut säröä?

Veinin vastausta odotellessa...
QuoteMissä on Veini ?
https://sites.google.com/site/veininomakotiyhdistys/contact-us (https://sites.google.com/site/veininomakotiyhdistys/contact-us)

tai

QuoteDuring World War 2 the Bedouins taught the Nazis to eat steaming camel dung First because it was hilarious And second because it contained bacillus subtilis that protected the invading fascists from w?
http://www.insiderreports.com/storypage.asp?StoryID=20031065 (http://www.insiderreports.com/storypage.asp?StoryID=20031065)

QuoteThe Bacillus Subtilis Story - When Arabs ate camel dung as a cure for Dysentery
http://morrigandunn.blogspot.fi/2010/04/bacillus-subtilis-story-when-arabs-ate.html (http://morrigandunn.blogspot.fi/2010/04/bacillus-subtilis-story-when-arabs-ate.html)
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: nuiv-or on 24.09.2012, 22:39:59
800 tarkastusta 8 vuodessa? Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni tarkastetuista oli ulkomaalaisia ja mikä heidän harmaan talouden prosenttinsa oli.


http://yle.fi/uutiset/oululaisravintoloissa_ehka_harmaata_taloutta/5436455
(http://yle.fi/uutiset/oululaisravintoloissa_ehka_harmaata_taloutta/5436455)

QuoteOulun poliisin viime viikonlopun anniskelupaikkoihin suuntautuneen ravintolavalvonnan puitteissa tuli ilmi myös mahdollisia harmaaseen talouteen liittyviä tapauksia.

Oulun poliisilaitoksen lupayksikön tarkastaja Tero Mäkikyrö korostaa, että mitään esitutkintaa ei ole käynnissä.

- Muutamassa ulkomaalaisomistuksessa olevassa paikassa osalla työntekijöistä ei ollut työsopimuksia. Yhdessä kohteessa töissä oli turvapaikanhakija. Parhaillaan selvityksessä on muun muassa ulkomaalaisen oikeus tehdä töitä Suomessa, Tero Mäkikyrö kertoo.

Lisäksi poliisi selvittää, että saako työntekijä työttömyyskorvausta ja ovatko työnantajamaksut kunnossa. Tiedot välitetään verottajalle ja työvoimaviranomaisille.

Viikonlopun tarkastus tehtiin noin 30:een Oulun poliisilaitoksen alueella olevaan anniskeluravintolaan. Niistä kahdeksan on ulkomaalaisomistuksessa olevia pitserioita ja ruokaravintoloita.

- Niistä puolestaan neljässä havaittiin mahdollisia epäkohtia, joita poliisi nyt selvittää, tarkastaja Tero Mäkikyrö sanoo.

30 tarkastusta, joista 8 kohdistui ulkomaalaisiin. Vähintään neljässä "epäselvyyksiä". Ilmeisestikään perunanenien ravintoloissa ei ollut huomautettavaa.


Tuolta (http://www.kaenkky.com) voi katsoa pitserioiden määrän. Lähes kaikki ulkomaalaisten, miksi vain 8 tarkastettiin?

Mistä saisi tietoa pitserioiden maksamista veroista? Luulisi olevan helppo selvittää tämä ja laskea, paljonko jää tuloja saamatta. Tällä Oulu voisi jopa tienata hieman.

Luulen, että syy läpi sormien katselulle on ELY-keskuksen mokutädit ja muut Etnolaiset.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Sunt Lacrimae on 24.09.2012, 23:45:17
Tarviitko veini ketsuppia sen hatullisesi kanssa? Vai meneekö kaikilla mausteilla?

Vastaahan sitten kun tulet joskus kuukauden päästä uudestaan huutelemaan puskista.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: foobar on 24.09.2012, 23:51:29
Quote from: K.K. on 24.09.2012, 22:31:10
Quote from: foobar on 24.09.2012, 22:02:12
Quote from: K.K. on 24.09.2012, 21:58:27
Tällä erää ei muuta kuin bon appétit veiniseni...

Veinille keskustelu taitaa olla tänään jo vähän kuin puhuisi seinille. Ei enää tule vastaamaan.

Mitä veinille on tapahtunut? Miksi veini tule vastaamaan? Ei kai vaan veinin maailmankuvaan ole tullut säröä?

http://hommaforum.org/index.php/topic,351.msg1123449.html#msg1123449
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: K.K. on 25.09.2012, 00:11:42
^
Comprende.Ilmeisesti veinin maailmankuvaan oli ainakin tuloillaan särö?

Uskon,että hommaforum on kuttahattuisille vastenmielistä luettavaa.Osin siksi,että täällä nähdään ei-länsimainen maahanmuutto lähes yksinomaan negatiivisessa valossa,osin siksi,että täältä löytyy valtavasti faktaa tukemaan tuota käsitystä.
Title: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Veikko on 25.09.2012, 00:25:32
Ravintola-alan yrittäjät, jotka tekevät kunnolla duunia, kunnollista ruokaa ja maksavat veronsa, saavat täyden kannatukseni etnisestä taustasta riippumatta. Bon appetit!
Title: Vs: 2012-09-23 Karjalainen: Joka viides ravintola ulkomaalaisilla
Post by: Arvoton on 24.10.2012, 21:03:36
Luin IL:n sivuilta Sukulan Jyrkin Kurjat kuppilat-ohjelmasta, mutten saanut selvää, tutkiiko hän yhtään etnistä kuppilaa. Tässä vaiheessa luulen, että sitä hän ei tee. Tai voihan hän jonkun mokukaverinsa keittiön esitellä esim. puhtaudeltaan esimerkillisenä.