Kebabravintolan annos luokaton – Täynnä ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereja!
Terveysviranomaiset tekivät joulun alla yllätysiskun Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kebabravintoloihin, kertoo Hämeen Sanomat. Yhteensä näytteet otettiin 27 annoksesta, joista huomautettavaa löytyi viidestä.
tarkastuksessa löytyi yksi täysin pilaantunut kebablihanäyte ja yksi riisinäyte. Tuotteet oli säilytetty liian lämpimässä.
Lehden mukaan molempien huonon laadun huomasi jo katsomalla ja haistamalla. Tarkemmissa tutkimuksissa näytteistä löytyi runsaasti ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereja.
Kolmesta muusta näytteestä löytyi kohonneita hygieenistä laatua heikentäviä mikrobimääriä. 22 annosta oli hyvälaatuisia.
Vain puolet ravintoloiden kylmäsäilytyksessä olleista näytteistä täytti vaadittavan enintään kuuden asteen lämpötilan. Lisäksi 23 tarkastetuista kylmäsäilytyskaapeista vain kahdeksan oli riittävän kylmiä. Korkeimmillaan lämpötila oli kaapissa 13,5 astetta.
Tarkastus tehtiin yhteensä 18 ravintolaan.
kebabravintolan+annos+luokaton+taynna+ruokamyrkytysta+aiheuttavia+bakteereja+.html (//http://)
Onko liikaa pyydetty tieto siitä, mitkä nämä huomautuksen saaneet kohteet ovat?
Jos kyllä, niin lienee niiden muiden ravintoloitsijoiden etujen mukaista pyytää kirjallinen todistus tarkastuksesta ja pistää se näytille vaikka tuulikaapin oveen.
Eipä tämä tulos varmaan montaakaan lukijaa yllätä. Jos niissä kebabbiloissa on pakko asioida, niin kannattaa suosia sellaisia pitkään toimineita. On se ainakin jonkinasteinen merkki siitä, että hommia ei ihan sutimalla hoideta.
Sain kerra ikävän vatsataudin yhdestä matokebabista. Sen jälkeen kuulin karmeitakin tarinoita niistä. Enpä käy enää kebabilla.
Quote from: pingviini on 07.03.2012, 11:46:06
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:35:22
Eipä tämä tulos varmaan montaakaan lukijaa yllätä. Jos niissä kebabbiloissa on pakko asioida, niin kannattaa suosia sellaisia pitkään toimineita. On se ainakin jonkinasteinen merkki siitä, että hommia ei ihan sutimalla hoideta.
En ymmärrä kuinka moinen pakko voisi olla edes olemassa? Jos on niin uusavuton ettei pysy kauha kourassa, eikös jotkin instanssit järjestä kokkikursseja?
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Quote from: kirov on 07.03.2012, 11:32:32
Tämä vääräuskoinen ei saastaisia haram-rahojaan kebabbilaan vie.
Ei sinun rahasi ole haram vaikka itse olisitkin :D
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Syön toisinaan kebabia, koska pidän siitä. Joskus olen matkalla tai ei huvita tehdä ruokaa itse. Ei näillä asioilla sinällään ole mitään tekemistä politiikan kanssa.
Jos saan huonoja kokemuksia jostain ravintolasta, se menee boikottiin. Samoin jos saan tietää jonkin ravintolan rikkovan määräyksiä, se menee boikottiin.
Pian saadaan laki. jossa kaikenlaisen halal-lihan ostamatta jättäminen luetaan rangaistavaksi teoksi.
Syöminen ei ole velvollisuus.
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Suurimmassa osassa työpaikkoja on mikroaaltouuni jossa voi lämmittää ennalta valmistettua ruokaa.
http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/ruokaohjeita_10_henkilolle/keitot/
Kerralla voi tehdä sunnuntaina koko viikoksi jos kiirus on muutoin. Nopeammaksi tulee varmasti kuin odotella kebabin valmistumista jonossa. Jollei ole niin ostamalla voileipäpaketin töihin ja päälle vaikkapa lidlistä sulatejuustoa sekä makkaraa, halvemmaksi sekin tulee ja nopeata on. Kuka ulkohommissa on, Airamin termospulloon lämpöistä mehua aamulla jotta lämmittää. Perunat muuten pysyvät pitkään lämpöisinä myös, jos laittaa folion päälle. Ei pään ympärille hatuksi vaan perunan.
Tällä en tahdo haukkua kebabeja. Nehän on hyviä, vaikken raaski ostellakaan.
Tämä on sääli, koska hyvin valmistettu kebab voi olla oikein maukasta. Toisekseen, ne kebab-paikkojen äijät ihan oikeasti painavat hommia niissä ravintoloissaan eivätkä notku kortistossa tai steissillä.
Quote from: Ystävä on 07.03.2012, 12:27:19
Tämä on sääli, koska hyvin valmistettu kebab voi olla oikein maukasta. Toisekseen, ne kebab-paikkojen äijät ihan oikeasti painavat hommia niissä ravintoloissaan eivätkä notku kortistossa tai steissillä.
Kyllä näissä "sukupaikoissa" monesti notkuu työntekijöinä jannuja, jotka ovat virallisesti kelan ja sossun ylläpidolla.
Quote from: K.K. on 07.03.2012, 11:30:27
kebabravintolan+annos+luokaton+taynna+ruokamyrkytysta+aiheuttavia+bakteereja+.html (//http://)
linkki ei vaikuta toimivan.
olisikohan tässä (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194726834766/artikkeli/hasa+kebabravintolan+annos+luokaton+taynna+ruokamyrkytysta+aiheuttavia+bakteereja+.html) toimiva linkki
QuoteTerveysviranomaiset tekivät joulun alla yllätysiskun Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kebabravintoloihin, kertoo Hämeen Sanomat. Yhteensä näytteet otettiin 27 annoksesta, joista huomautettavaa löytyi viidestä
Salossa uutisoitiin samanlaisesta tarkastuksesta pitserioissa. Tulokset ovat samanlaiset.
QuoteYmpäristöterveydenhuolto otti näytteitä 18 eri ravintolasta, joista kerättiin yhteensä 20 näytettä. Näytteistä kaksi oli huonoa ja kolme laadultaan heikentynyttä. Yhteensä laatuongelmia oli siis joka neljännen pitsan täytteissä.
http://www.sss.fi/uutiset/305856.html
Mutta Salossapa ei voi sairastua, kun meillä uunitetaan.
QuoteTerveystarkastaja Marjo Härkönen pitää epätodennäköisenä, että salolaisravintoloiden pitsoista voisi sairastua.
– Varsinkin, kun pitsat menevät tarjolle kuuman uunin kautta
****
Etninen ruokailu loppui 2008.
Quote from: pingviini on 07.03.2012, 12:31:30
Mulla oli tapana poikamiesaikoinani keittää ison, 5 l kattilallisen esim. lihakeittoa, sen lämmitin sitten aina kokonaan enkä vain osaa siitä mikrossa. Varsinkin hirvenlihaperunat maistuivat sen paremmalta mitä useamman kerran ne lämmitti 8)
Keittojen hyvä puoli on niitten makoisuus useanakin päivänä peräkkäin. Kun jokin vaikka jauhelihapihvi ja potut peräkkäisinä päivinä alkaa maistumaan tylsälle.
Unohtuikin mainita että keitot menee termospullossa kanssa kätevästi jos ei ole töissä millä lämmittää.
Ei töissä saa ryypätä, jos ei ole Alkon koemaistaja.
Quote from: nitkunatku on 07.03.2012, 13:49:52
Ei töissä saa ryypätä, jos ei ole Alkon koemaistaja.
Riippuu töistä ja asemasta. Yksityisyrittäjiä olen tuntenut jotka ei selvinpäin töitä tehneetkään.
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Älä sinä ala sanelemaan muille mitä heidän tulee syödä. Kyllä Kebab on ihan oikeaa ruokaa, parempaa kuin joku evässämpylä. Kukin toimii tavallaan. Minä toisinaan syön kebab ja hampurilaispaikoissa enä koe tarpeelliseksi pyydellä sitä keneltäkään anteeksi.
Hmm, kuopiossa löytyy ihan torin tuntumasta(torilta asemalle päin) pizzeria/kebabbila nimeltä atlantis, josta on todistetusti saanut useampi vatsataudin(mm. allekirjoittanut) jostain ihmeellisestä syystä tätä ei vielä kuitenkaan ole saatu kiinni, josko jokainen joka tietää listaisi omat tietämänsä?
Oamilta oikea huomio, että puhtaat paperit saaneet paikat kärsivät tästä ettei huomautettuja paikkoja kerrota. Yleisön silmissä kaikki mestat ovat siis epäilyksen alla. Turvallisuuden nousemiseen vaikuttaisi, jos huomautuksia saaneet kerrottaisiin, se pistäisi yrittäjät huolehtimaan paremmin kylmäketjuista.
Turvallisinta on siis välttää kaikkia kebab mestoja.
Quote from: Oami on 07.03.2012, 12:14:12
Syön toisinaan kebabia, koska pidän siitä. Joskus olen matkalla tai ei huvita tehdä ruokaa itse. Ei näillä asioilla sinällään ole mitään tekemistä politiikan kanssa.
Jos saan huonoja kokemuksia jostain ravintolasta, se menee boikottiin. Samoin jos saan tietää jonkin ravintolan rikkovan määräyksiä, se menee boikottiin.
Näinpä. Ruokamyrkytyksien tuottaminen asiakkaille ei ole pidemmälle päälle kannattavaa liiketoimintaa. Puskaradiokin toimii.
Vaikkei kylmäsäilytys olekaan ollut monessa paikassa aivan ohjeistuksen mukaista, niin ilmeisesti hygienia ei ole ollut aivan retuperällä. Muutenhan ongelmia olisi varmaankin ilmennyt enemmän. Täysin pilaantuneisiinkin jutun mukaan syynä oli ollut säilytys liian lämpimässä – jutusta ei käynyt ilmi, että oliko kyseessä samasta paikasta otetut näytteet.
Asian korjaaminen ei onneksi vaadi kovin kummoisia toimenpiteitä. Tähän väliin voisi muistuttaa myös siitä, että puutteellinen kylmäsäilytys vaivaa suomalaiskotejakin:
Turussa toteutettu seurantatutkimus kertoo kuluttajien jääkaappien olevan keskimäärin liian lämpimiä herkästi pilaantuvan ruuan säilyttämiseen. Lain teollisuudelta ja kaupoilta vaatimat rajat kalatuotteille ylittyivät 73 %:ssa tutkittuja jääkaappeja. Kuluttajalla on tärkeä rooli osana elintarvikkeiden kylmäketjua: lämpötilat ruokaa kuljetettaessa kaupasta kotiin ja sitä kotona säilytettäessä vaikuttavat ratkaisevasti tuotteen laatuun ja käyttöikään. ..
Kotijääkaappien keskilämpötila oli 7,4 ºC, ja se ylittää lainsäädännön määrittelemät lämpötilarajat kuljetuksille ja kaupalle (MMMa 37/EEO/2006): tyhjiöpakatuille kalatuotteille 0- +3°C ja kalapuolisäilykkeille alle +6 °C. Evira suosittaa kuluttajille jääkaapin lämpötilaksi +5°C ja kalatuotteita (tuore kala, tyhjiöpakatut kylmäsavu- ja graavisuolatut kalat sekä mäti) säilytettäessä korkeintaan +3°C. Tiukat rajat varmistavat tuotteiden laadun säilymisen, sillä vaarallisten patogeenisten bakteerien kasvu hidastuu huomattavasti kylmissä lämpötiloissa. 73 % jääkaapeista oli suosituksiin nähden liian lämpimiä korkeimpien lämpötilojen ollessa +16°C - Suomalaisten jääkaapit käyvät liian kuumina kalalle (http://domino.utu.fi/tiedotus/tiedotukset.nsf/61345dc704eae28ac22568bd00428706/f9b6ec9666706fa8c225768e003d9a99?OpenDocument) (Turun yliopisto, 16.12.2009)
Harvoin itse syön missään ulkona, pikaruokapaikoissakaan. Yhden kerran kerran olen niistä saanut ruokamyrkytyksen, McDonald'sista ja yhden kerran on jäänyt ABC:n kasvishampurilainen kesken, selvästi pilaantuneen maun vuoksi. Pitäisköhän ne kiertää sen vuoksi jatkossakin? ;)
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Pitääkö sitä ihan oikeasti SELITELLÄ jotenkin jos käy kebabbilassa? Eikö aikuinen ihminen saa ihan itse päättää mitä rahoillaan tekee ja missä/mitä syö!? Kummallisia kommentteja kerta kaikkiaan.
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 13:54:47
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Älä sinä ala sanelemaan muille mitä heidän tulee syödä. Kyllä Kebab on ihan oikeaa ruokaa, parempaa kuin joku evässämpylä. Kukin toimii tavallaan. Minä toisinaan syön kebab ja hampurilaispaikoissa enä koe tarpeelliseksi pyydellä sitä keneltäkään anteeksi.
Saahan sitä ihminen syödä vaikka jäteastiasta. Itselleni ei tosin niin kova nälkä tule milloinkaan, että suuhuni
muslimien jätekebabbia pistäisin. Boikotoin sen lisäksi kaikkia musujen liiketoimia, koska en omalta osaltani halua
olla tukemassa islamin aseman vahvistumista kotimaassani.
Osa porukasta vetää kyllä herneet nenään pelkästä kebab-sanasta. :facepalm:
Hyvää safkaa noissa paikoissa, joissa tulee käytyä, saa. Jos ruoka ja hygieniataso olis huonoa niin tuskin samat naamat noita pyörittäis vuodesta toiseen. Sitä paitsi myyvät kyllä ihan "kunnon" ruokaakin, hyvät biffit paistelevat ja palvelu on ihan toista kuin perunanenien paikoissa. ;)
Quote from: yks vaan on 07.03.2012, 18:52:15
Osa porukasta vetää kyllä herneet nenään pelkästä kebab-sanasta. :facepalm:
Hyvää safkaa noissa paikoissa, joissa tulee käytyä, saa. Jos ruoka ja hygieniataso olis huonoa niin tuskin samat naamat noita pyörittäis vuodesta toiseen. Sitä paitsi myyvät kyllä ihan "kunnon" ruokaakin, hyvät biffit paistelevat ja palvelu on ihan toista kuin perunanenien paikoissa. ;)
Kyllä olet todella surkeissa perunanenien paikoissa käynyt, jos kebabbilan palvelun koet hyväksi.
Quote from: fincum on 07.03.2012, 13:29:26
Quote– Varsinkin, kun pitsat menevät tarjolle kuuman uunin kautta
Pizzat ovat kepappilan uunissa sen korkean lämpötilan takia noin 2.5 minuuttia. En tiedä, mitkä pöpöt ehtivät kuolla tuossa ajassa ja mitkä eivät.
Quote from: yks vaan on 07.03.2012, 18:52:15
Osa porukasta vetää kyllä herneet nenään pelkästä kebab-sanasta. :facepalm:
Hyvää safkaa noissa paikoissa, joissa tulee käytyä, saa. Jos ruoka ja hygieniataso olis huonoa niin tuskin samat naamat noita pyörittäis vuodesta toiseen. Sitä paitsi myyvät kyllä ihan "kunnon" ruokaakin, hyvät biffit paistelevat ja palvelu on ihan toista kuin perunanenien paikoissa. ;)
Tehokkaasti äijät kuitenkin kiertävät veroja
Ehkä ne 22 paikkaa olivat vain vahinkoja, epähuomiossa unohtaneet pitää huolta laadusta,
ja kulttuurista...
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 13:54:47
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Älä sinä ala sanelemaan muille mitä heidän tulee syödä. Kyllä Kebab on ihan oikeaa ruokaa, parempaa kuin joku evässämpylä. Kukin toimii tavallaan. Minä toisinaan syön kebab ja hampurilaispaikoissa enä koe tarpeelliseksi pyydellä sitä keneltäkään anteeksi.
Mitä minä olen muka sanellut? :o Normaalia keskustelua. Älä sinä ala vetelemään herneitä nenääsi kun joku ei ole kanssasi samaa mieltä.
Quote from: JensTheViking on 07.03.2012, 15:07:52
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 12:05:41
Quote from: Mursu on 07.03.2012, 11:59:48
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 11:54:09
Joillakin tuntuu olevan tarve noita karvarannemättöjä suuhunsa ahtaa, en minä tiedä miksi. Samalla rahalla saa tarpeet tosiaan aika hyväänkin safkaan, kun vaivautuu itse tekemään.
Kaikki eivät välttämättä ole päivällä kotona tekemässä sitä ruokaa.
Huono selitys, voi sitä muutakin syödä kuin kebabbia. Eväitä tai muuten vaan oikeata ruokaa.
Pitääkö sitä ihan oikeasti SELITELLÄ jotenkin jos käy kebabbilassa? Eikö aikuinen ihminen saa ihan itse päättää mitä rahoillaan tekee ja missä/mitä syö!? Kummallisia kommentteja kerta kaikkiaan.
Kysy Mursulta, sehän se selittelemään rupesi.
Quote from: Asta Tuominen on 07.03.2012, 19:44:26
Quote from: fincum on 07.03.2012, 13:29:26
Quote– Varsinkin, kun pitsat menevät tarjolle kuuman uunin kautta
Pizzat ovat kepappilan uunissa sen korkean lämpötilan takia noin 2.5 minuuttia. En tiedä, mitkä pöpöt ehtivät kuolla tuossa ajassa ja mitkä eivät.
Ei se riitä että pöpöt kuolee, jos ne pöpöt on jo kerinneet pilaamaan raaka-aineet. Bakteerit tuottavat aineenvaihdunnassaan myrkyllisiäkin aineita ja homeet ym. kasvavat pitkin materiaaleja eivätkä sieltä mihinkään häviä vaikka kuolisivatkin.
Quote from: nuivasdf on 07.03.2012, 15:04:03
Tässä on taas sama loru mitä aiemmissakin tarkastuksissa. Puutteita löytyy ja niistä tehdään uutinen, mutta ei yksilöidä paikkoja. Itse käyn joskus harvoin juurikin yhden uutisessa eritellyn kunnan kebab-paikoissa, mutta en voi nyt tehdä valintaa, että missä on vähemmän vaarallista käydä. Salailusta on siis haittaa sekä kuluttajalle, että asiallisille puljuille. Vain tarkastuksessa narahtaneet hyötyvät suhteessa muihin.
Kas tämä pointti tulikin jo, mutta menkööt.
Olisihan ne hyvä kertoa. Riittäisi että nettisivuillaan olisi tarkastusten tulokset niin äkkiä saattaisi parantua taso monessakin paikkaa. Turha tarkastaa ollenkaan mikäli eivät kerro. Videolle tarkastukset jotta olisivat luotettavia.
Quote from: kekkeruusi on 07.03.2012, 21:06:55
Quote from: Asta Tuominen on 07.03.2012, 19:44:26
Quote from: fincum on 07.03.2012, 13:29:26
Quote– Varsinkin, kun pitsat menevät tarjolle kuuman uunin kautta
Pizzat ovat kepappilan uunissa sen korkean lämpötilan takia noin 2.5 minuuttia. En tiedä, mitkä pöpöt ehtivät kuolla tuossa ajassa ja mitkä eivät.
Ei se riitä että pöpöt kuolee, jos ne pöpöt on jo kerinneet pilaamaan raaka-aineet. Bakteerit tuottavat aineenvaihdunnassaan myrkyllisiäkin aineita ja homeet ym. kasvavat pitkin materiaaleja eivätkä sieltä mihinkään häviä vaikka kuolisivatkin.
Jep, ja siksi todella omituinen kommentti "terveystarkastajalta". Antaisikohan samanlaisen lausunnon jos kyse olisi natiivien bakteerisotkuista?
Terveysviranomaiset vaikuttavat äärinuivilta tai jopa rasisteilta, kun tahtovat ihmisten epäilyjen kohdistuvan kaikkiin kebabravintoloihin, eivätkä vain niihin joissa ongelmia ja puutteita havaittiin.
Quote from: Iloveallpeople on 07.03.2012, 22:12:52
Terveysviranomaiset vaikuttavat äärinuivilta tai jopa rasisteilta, kun tahtovat ihmisten epäilyjen kohdistuvan kaikkiin kebabravintoloihin, eivätkä vain niihin joissa ongelmia ja puutteita havaittiin.
Onkohan nakkikioskeja muuten koskaan tarkasteltu? 8)
Ei sillä että olisin kuullut kenenkään niistä koskaan valittaneen. Onhan niissäkin maahanmuuttajia kuiteskin omistajina.
Quote from: yks vaan on 07.03.2012, 18:52:15
Osa porukasta vetää kyllä herneet nenään pelkästä kebab-sanasta. :facepalm:
Hyvää safkaa noissa paikoissa, joissa tulee käytyä, saa. Jos ruoka ja hygieniataso olis huonoa niin tuskin samat naamat noita pyörittäis vuodesta toiseen. Sitä paitsi myyvät kyllä ihan "kunnon" ruokaakin, hyvät biffit paistelevat ja palvelu on ihan toista kuin perunanenien paikoissa. ;)
Tottakai on kun "perunanenät" eivät pysty hinnoilla kilpailemaan.
Quote from: Kuvio on 07.03.2012, 22:19:48
Quote from: Iloveallpeople on 07.03.2012, 22:12:52
Terveysviranomaiset vaikuttavat äärinuivilta tai jopa rasisteilta, kun tahtovat ihmisten epäilyjen kohdistuvan kaikkiin kebabravintoloihin, eivätkä vain niihin joissa ongelmia ja puutteita havaittiin.
Onkohan nakkikioskeja muuten koskaan tarkasteltu? 8)
Ei sillä että olisin kuullut kenenkään niistä koskaan valittaneen. Onhan niissäkin maahanmuuttajia kuiteskin omistajina.
Tässä tarkastetaan Änderssonskan snagari:
http://www.youtube.com/watch?v=TSkvksDNqH8
Quote from: Teiskolainen on 07.03.2012, 15:20:56
Saahan sitä ihminen syödä vaikka jäteastiasta. Itselleni ei tosin niin kova nälkä tule milloinkaan, että suuhuni
muslimien jätekebabbia pistäisin. Boikotoin sen lisäksi kaikkia musujen liiketoimia, koska en omalta osaltani halua
olla tukemassa islamin aseman vahvistumista kotimaassani.
Voihan kebabia tehdä muukin kuin muslimi. Alkuperäinen uutinen ei kerro ravintoloitsijoiden uskonnosta mitään.
Quote from: Oami on 07.03.2012, 22:31:03
Quote from: Teiskolainen on 07.03.2012, 15:20:56
Saahan sitä ihminen syödä vaikka jäteastiasta. Itselleni ei tosin niin kova nälkä tule milloinkaan, että suuhuni
muslimien jätekebabbia pistäisin. Boikotoin sen lisäksi kaikkia musujen liiketoimia, koska en omalta osaltani halua
olla tukemassa islamin aseman vahvistumista kotimaassani.
Voihan kebabia tehdä muukin kuin muslimi. Alkuperäinen uutinen ei kerro ravintoloitsijoiden uskonnosta mitään.
Montako ei-muslimin pitämää kebabbilaa siellä Tampesterissa on?
Onko missään kantasuomalaisten pitämää kebab-paikkaa?
En tarkoita nyt sitä, että Kaijan-Kahvimaja tarjoaa kebab-annoksia, joiden lihan Kahvi-Kaija hakee Mohammedilta kadun toiselta puolelta.
Vaan aivan pelkästään kebab-speksillä toimivaa suomalaisten pyörittämää mestaa.
Quote from: Marius on 07.03.2012, 22:40:32
Onko missään kantasuomalaisten pitämää kebab-paikkaa?
En tarkoita nyt sitä, että Kaijan-Kahvimaja tarjoaa kebab-annoksia, joiden lihan Kahvi-Kaija hakee Mohammedilta kadun toiselta puolelta.
Vaan aivan pelkästään kebab-speksillä toimivaa suomalaisten pyörittämää mestaa.
Kuningaskebab, Turku
http://www.kuningaskebab.fi/
Ei aivan puhtaasti kebab-mesta, on myös hampurilaisia ja salaatteja. Kannattaa tulla kauempaakin, katso hintoja (tuplahinnat) jos et usko ;)
Quote from: Marius on 07.03.2012, 22:40:32
Onko missään kantasuomalaisten pitämää kebab-paikkaa?
En tarkoita nyt sitä, että Kaijan-Kahvimaja tarjoaa kebab-annoksia, joiden lihan Kahvi-Kaija hakee Mohammedilta kadun toiselta puolelta.
Vaan aivan pelkästään kebab-speksillä toimivaa suomalaisten pyörittämää mestaa.
Tiedä sitten mikä on kebab-speksi, eli täyttääkö määritelmää Torin Kebab Grilli Akaassa. On siellä muitakin grillituotteita mutta kebab taitaa olla päätuote, lihat otetaan oikeaoppisesti mötköstä joka pyörii kärvennettävänä siinä asiakkaiden nähtävillä.
Quote from: Koskela Suomesta on 07.03.2012, 22:35:12
Quote from: Oami on 07.03.2012, 22:31:03
Quote from: Teiskolainen on 07.03.2012, 15:20:56
Saahan sitä ihminen syödä vaikka jäteastiasta. Itselleni ei tosin niin kova nälkä tule milloinkaan, että suuhuni
muslimien jätekebabbia pistäisin. Boikotoin sen lisäksi kaikkia musujen liiketoimia, koska en omalta osaltani halua
olla tukemassa islamin aseman vahvistumista kotimaassani.
Voihan kebabia tehdä muukin kuin muslimi. Alkuperäinen uutinen ei kerro ravintoloitsijoiden uskonnosta mitään.
Montako ei-muslimin pitämää kebabbilaa siellä Tampesterissa on?
Itse asiassa aika monta, yleensä näissä paikoissa vain juoksupojat (kotiovelle ruuat tuovat) ovat rikastuttajia/rauhanuskovaisia.
Quote from: Marius on 07.03.2012, 22:40:32
Onko missään kantasuomalaisten pitämää kebab-paikkaa?
En tarkoita nyt sitä, että Kaijan-Kahvimaja tarjoaa kebab-annoksia, joiden lihan Kahvi-Kaija hakee Mohammedilta kadun toiselta puolelta.
Vaan aivan pelkästään kebab-speksillä toimivaa suomalaisten pyörittämää mestaa.
Espoon Lintuvaarasta löytyy RT-Kebab http://rtkebab.com/ Omistajat ja työntekijät suomalaisia. Todella hyvä kebab kastike :P
Noilla ainakin on näkyvillä pyörivä kebab varras josta leikkaavat lihat annoksiin.
Näköjään osataan sitä muissakin etnoravintoloissa:
Intialainen ravintola määrättiin suljettavaksi heti avaamisen jälkeen – useita ruokamyrkytyksiä viidessä päivässä | Yle Uutiset | yle.fi
https://yle.fi/uutiset/3-10666619
QuoteKymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi kolme ravintolaa pyörittänyttä miestä terveysrikoksista, jotka tapahtuivat vuonna 2017.
...
Kolmikko oli avannut Kouvolan keskustaan intialaistyylisen ravintolan syksyllä 2017. Vain muutama päivä avaamisen jälkeen seitsemän ravintolassa lounastamassa ollutta ihmistä sai ruokamyrkytyksen pilaantuneesta ruoasta.
...
Ravintolan keittiön kylmiössä säilytettiin pilaantuneita ruokia. Kylmiössä oli muun muassa sulatettuja katkarapuja, raakaa ja kypsää lihaa sekä maitoa.
Kylmiön lämpötila oli lähes yhdeksän astetta, vaikka ohjeistuksen mukaan esimerkiksi maitoa saisi säilyttää korkeintaan kuudessa asteessa. Vetolaatikosta löytyi homeisia kananpaloja, ja kypsää riisiä säilytettiin huoneenlämmössä.
Ravintolassa oli myös jääkaappi, mutta se ei ollut päällä. Kaapissa säilytettiin muun muassa juustoja. Tarkastuksessa jääkaapin lämpötilaksi mitattiin 20 astetta.
Myöskään ravintolan käyttämä pakastin ei soveltunut ruokapakasteiden säilyttämiseen, vaan se oli tarkoitettu jäätelön tarjoilupakastimeksi. Elintarvikkeita ja ruoanvalmistusvälineitä säilytettiin lattialla.
Hygienian lisäksi myös paperityöt olivat jääneet puolitiehen. Kaupungin mukaan ravintola ei ollut tehnyt ilmoitusta elintarvikehuoneiston toiminnan aloittamisesta.
Myös omavalvontasuunnitelma oli jäänyt tekemättä, eikä omavalvontaa toteutettu. Elintarvikkeita käsittelevän työntekijän suojavaatetus oli puutteellinen, samoin keittiön käsienpesupiste.
Turussa puolestaan on ollut tällainen tapaus, mutta en tiedä tuliko tuomiota tai väitettiinkö kenenkään sairastuneen:
Ravintolalle syyte jäteruoan käytöstä | Yle Uutiset | yle.fi
https://yle.fi/uutiset/3-5193928
QuoteRavintolan toiminnasta tehtiin ilmianto viime kesänä. Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto teki asiasta rikosilmoituksen elokuussa. Juttu tulee käräjäoikeuteen parin kuukauden sisällä.
Lounasravintolan epäillään tarjoilleen läheisestä roskiksesta noutamiaan elintarvikkeita asiakkailleen.
Toi Turun juttuhan oli vain 15 vuotta sitten. :facepalm:
Ihan hirveä rafla oli kyllä se, tasan kerran tuli käytyä ehkä vuosi ennen kohua.
QuoteIntialainen ravintola määrättiin suljettavaksi heti avaamisen jälkeen – useita ruokamyrkytyksiä viidessä päivässä
Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi kolme ravintolaa pyörittänyttä miestä terveysrikoksista, jotka tapahtuivat vuonna 2017.
ruokamyrkytys 28.2.2019 klo 16:58 päivitetty 28.2.2019 klo 16:59
Miten näin itsestäänselvään juttuun on onnistuttu haaskaamaan yli vuosi?
Käräjäoikeuksissa on ihan tolkuttomat jonot, ja kiireettömät/vähäisemmät jutut siirtyvät aina hamaan tulevaisuuteen.