QuoteMonikulttuurisuus ei ole mörkö
Kyösti Rantasalo
Sellaiset perinneruoat kuin karjalanpaisti ja karjalanpiirakat ovat malliesimerkkejä siitä, miten hyvinkin kaukaa tulleista aineksista saadaan aikaan suomalaisen suuhun sopivaa monikulttuurista ruokaa.
Karjalanpaisti vaatii mausteikseen suolaa, maustepippuria ja laakerinlehtiä. Kaikki tuontitavaroita. Karjalanpiirakan täytteeksi levitetään puuroksi keitettyä riisiä, ja sitäkin viljellään melko kaukana Suomesta. Suola on tuontitavaraa.
Kalevala on Suomen kansalliseepos. Varsinaisesti se on Elias Lönnrotin editoima kooste niistä muinaisrunoista, joita hän matkoillaan tallensi. Tämä muinaisrunous on työllistänyt monia tutkijapolvia, ja heidän työnsä tuloksista on syntynyt kuva suomalaisen mytologian juurista, jotka ulottuvat Skandinaviaan, Egyptiin ja Intiaan. Väinämöinen on šamaani, ja šamanismi on uskontojen globaali peruskallio. Suomalaista siinä ei ole muuta kuin karjalan kieli.
Tiettyä ironiaa sisältyy siihen, että Lönnrot ja hänen seuraajansa löysivät Itä-Karjalasta eräänlaisen kulttuuriumpion. Se torjui vieraat vaikutteet ja keskittyi vanhan säilömiseen. Siksi sillä kulttuurilla ei ollut tulevaisuutta. Runonlaulajat, jotka olivat todellisia muistihirmuja, pitivät tärkeimpänä asianaan toistaa sanasta sanaan mitä olivat vanhemmalta laulajalta oppineet.
Turku
http://www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/artikkeli/Monikulttuurisuus+ei+ole+m%C3%B6rk%C3%B6/1135268196641
Tämän kirjoittajan täytyy olla piilonuiva.
Turvapaikkaturismi on siis edellytys sille, että voimme valmistaa ja syödä karjalanpaistia ja -piirakoita :o
Hoh-hoijaa!
Entäs peruna, joka tuotiin Pommerin sodasta? Tai nautaeläimet, jotka ovat kotoisin lauhkeammilta vyöhykkeiltä? Kaikki tuontitavaraa! Raudan keksivät heettiläiset nykyisen Turkin alueella, paperin kiinalaiset, eikä Guttenbergkaan kuulosta suomalaiselta nimeltä.
Perkele! Muutan metsään asumaan, pukeudun hirvennahkoihin ja elän kalalla, marjoilla ja riistalla. Nyt loppuu vieraiden kulttuurivaikutteiden omaksuminen.
Quote from: skrabb on 01.08.2011, 09:24:40
QuoteMonikulttuurisuus ei ole mörkö
Kyösti Rantasalo
Sellaiset perinneruoat kuin karjalanpaisti ja karjalanpiirakat ovat malliesimerkkejä siitä, miten hyvinkin kaukaa tulleista aineksista saadaan aikaan suomalaisen suuhun sopivaa monikulttuurista ruokaa.
Karjalanpaisti vaatii mausteikseen suolaa, maustepippuria ja laakerinlehtiä. Kaikki tuontitavaroita. Karjalanpiirakan täytteeksi levitetään puuroksi keitettyä riisiä, ja sitäkin viljellään melko kaukana Suomesta. Suola on tuontitavaraa.
Miksi ei siis tyydytä vain tavaroiden tuontiin? Miksi ne pippurimaan asukkaatkin pitää tänne tuoda, ei niitä karjalanpaistin teossa tarvita. ;)
Kirjoittaja on alkutaipaleella ja sittenkin jo heti täydellisessä pöpelikössä monikulttuurin ymmärtämisessä. Mahtaa häntä kymmenen vuoden päästä viiksettää. Mut ei voi mitään...
Quote from: punikkikeisari on 01.08.2011, 09:43:20
Entäs peruna, joka tuotiin Pommerin sodasta? Tai nautaeläimet, jotka ovat kotoisin lauhkeammilta vyöhykkeiltä? Kaikki tuontitavaraa! Raudan keksivät heettiläiset nykyisen Turkin alueella ...
Raudan keksivät heettiläiset ja naudan keksivät etiopialaiset, jos televisiota katselee silleen poliittisesti korrektisti. Pääasia niiden takana on kuitenkin Kulttuuri.
Kiinalaisilla on oma historiankirjoituksensa, joka omii suuren osan maailman keksinnöistä itselleen, eikä aina aivan ilman perusteita. Joidenkin Amerikan mustien harrastama vaihtoehtoinen historiankirjoitus on taas toisaalta posketonta huumoria - koska kulttuuripönkitys on irronnut täydellisesti historiallisista realiteeteista. Onneksi sitä ei sentään ole vielä tuotu tänne.
Sanoisin silti, että kebabkukko on eräs hassuimmista kulttuurien kohtaamisen tuottamista ideoista joihin itse olen törmännyt. Senkään ilmestyminen katukuvaan ei tosin edellyttänyt meiltä mitään hirvittäviä kulttuurillisia myönnytyksiä, joiden riittävyyttä pitäisi tyyliin Hesarin puida päivittäin.
Se mitä ruoanlaitosta ymmärrän, taitaa olla niin, että karjalanpaisti ei alkuaan sisältänyt muuta kuin naudan- ja sianlihaa, lammastakin kaiketi käytettiin, ehkä myös sisäelimiä, sipulia ja suolaa.
Karjalanpiirakat puolestaan puurotettiin ohrapuurolla.
OK! Suolaa tarvitaan(?) molemmissa appeissa ja niin ollen alati kiihtyvän turvapaikkaturismin on ehdottomasti saatava jatkua, että saamme vastakin ihania perinneruokia syödäksemme.
"Runonlaulajat aavikkokansojen uskonnollisten tekstien esittäjät, jotka olivat todellisia muistihirmuja, pitivät tärkeimpänä asianaan toistaa sanasta sanaan mitä olivat vanhemmalta laulajalta imaamilta oppineet, tajuamatta toistamastaan kielestä sanaakaan".
Quote from: punikkikeisari on 01.08.2011, 09:43:20
Entäs peruna, joka tuotiin Pommerin sodasta? Tai nautaeläimet, jotka ovat kotoisin lauhkeammilta vyöhykkeiltä? Kaikki tuontitavaraa! Raudan keksivät heettiläiset nykyisen Turkin alueella, paperin kiinalaiset, eikä Guttenbergkaan kuulosta suomalaiselta nimeltä.
Perkele! Muutan metsään asumaan, pukeudun hirvennahkoihin ja elän kalalla, marjoilla ja riistalla. Nyt loppuu vieraiden kulttuurivaikutteiden omaksuminen.
Mutta siltikin olemme loppupeleissä kaikki Afrikasta ja itsekin maahanmuuttajia ja ilmastopakolaisia.
Quote from: skrabb on 01.08.2011, 09:24:40
QuoteKarjalanpiirakan täytteeksi levitetään puuroksi keitettyä riisiä, ja sitäkin viljellään melko kaukana Suomesta. Suola on tuontitavaraa.
Taitaa olla asiavirhe päässyt joukkoon, karjalanpiirakoissa käytettiin alunperin ohraa täytteenä eikä riisiä. Ihan liiaksi unohdettu perinteinen suomalainen viljakasvi.
Quote from: foobar on 01.08.2011, 10:00:50
Sanoisin silti, että kebabkukko on eräs hassuimmista kulttuurien kohtaamisen tuottamista ideoista joihin itse olen törmännyt. Senkään ilmestyminen katukuvaan ei tosin edellyttänyt meiltä mitään hirvittäviä kulttuurillisia myönnytyksiä, joiden riittävyyttä pitäisi tyyliin Hesarin puida päivittäin.
Toisaalta arabien kehittämää pontikkapannua vainotaan yhä poliisin voimin, vaikka se on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa kulttuurissa. Rassismia!
http://www.ourbeacon.com/cgi-bin/bbs60x/webbbs_config.pl/md/read/id/314123119152825
Koko ikäni maaseudulla asuneena, näen päivittäin mistä se ruoka tulee. Vilja, liha, maito, kananmunat, kasvikset jne.
Noh, jos totta puhutaan, nykyään etenevissä määrin ruoka tulee aivan muualta kuin suomalaiselta maaseudulta.
Tämän nojalla voin sanoa suoraan että meillä EI OLE varaa ajaa kotimaista maataloutta alas. Omavaraisuus on asia, jolle lähinä naureskellaan tässä nykyisessä EU ja "maailmantalous" kiimassa.
Tällekin kommentille löytyy varmasti naurajansa, minua ei naurata. Eikä muitakaan siinä vaiheessa kun leipä pöydästä loppuu.
Jos peruna on tuotu Perusta, lihapullat Ruotsista, pizza luigimaasta, suolakurkut Venäjältä, pippuri sieltä missä se kasvaa, niin tarkoittaako se nyt ihan oikeasti, että koko Suomi pitää tämän johdosta romuttaa?
Mitä helevetin tekemistä ulkomailta ostettavilla mausteilla, työperäisellä maahanmuutolla ja riisin tuonnilla on sen kanssa, että Suomen kokoomus-sosialistit-kommunistit-ruotsalaiset-vihreät ovat haalineet maan jokaiseen kauppakeskuksen ja torille näitä notkuvia ja työllistymättömiä kulttuurin rikastajia?
Ei mitään, tuontitavarat maksetaan asiakkaiden rahalla ja sosiaalipoliittiset etniset lemmikit elätetään veronmaksajilta revityillä vero€uroilla.
Siksi Jytky ja siksi TuplaJytky.
Ja siksi Junkkeri ääntelee nyt ääni väristen joka Mediassa.
Mikä tässä yhtälössä on se vaikeimmin ymmärrettävä osa?
Quote from: Marius on 01.08.2011, 11:34:44
Jos peruna on tuotu Perusta, lihapullat Ruotsista, pizza luigimaasta, suolakurkut Venäjältä, pippuri sieltä missä se kasvaa, niin tarkoittaako se nyt ihan oikeasti, että koko Suomi pitää tämän johdosta romuttaa?
Kyllä se tarkoittaa. Tämä on vähän kuin matikka yläasteella, eli jotkut tippuu kärryiltä kun siirrytään algebraan. Mutta kiistattomista loogisista totuuksista on kyse. Jos ei tajua, niin kannattaa nyökkäillä kuitenkin, se tekee fiksun vaikutuksen. Eikä joudu vähämielisenä sterilisoitavaksi.
Veriruokien perustaikina:
-Yksi litra verta
-Puoli litraa kaljaa
-Sata grammaa laardia, läskiä tai silavaa
-Iso sipuli, pilkottuna
-Ohrajauhoja
-Ruisjauhoja
-Suolaa ja mausteita
Käristä sipuli.
Vatkaa sörsselit taikinaksi ja paista.
Suola on epäterveellistä, kuten moni muukin ulkoa tuotu... ;)
Quote from: normi on 01.08.2011, 12:12:31
Suola on epäterveellistä, kuten moni muukin ulkoa tuotu... ;)
Ulkomaat ovat epäterveellisiä.. ;)
Quote from: Johannes Krauser II on 01.08.2011, 11:26:18
Quote from: skrabb on 01.08.2011, 09:24:40
QuoteKarjalanpiirakan täytteeksi levitetään puuroksi keitettyä riisiä, ja sitäkin viljellään melko kaukana Suomesta. Suola on tuontitavaraa.
Taitaa olla asiavirhe päässyt joukkoon, karjalanpiirakoissa käytettiin alunperin ohraa täytteenä eikä riisiä. Ihan liiaksi unohdettu perinteinen suomalainen viljakasvi.
Ja ovat muuten hyviä nuo ohrapiirakatkin, suosittelen.
Quote from: skrabb on 01.08.2011, 09:24:40
Tämän kirjoittajan täytyy olla piilonuiva.
Turvapaikkaturismi on siis edellytys sille, että voimme valmistaa ja syödä karjalanpaistia ja -piirakoita :o
Hoh-hoijaa!
Noinko hän mielestäsi kirjoitti..? Todellako? ;)
Quote from: Farrow on 01.08.2011, 12:44:18
Quote from: skrabb on 01.08.2011, 09:24:40
Tämän kirjoittajan täytyy olla piilonuiva.
Turvapaikkaturismi on siis edellytys sille, että voimme valmistaa ja syödä karjalanpaistia ja -piirakoita :o
Hoh-hoijaa!
Noinko hän mielestäsi kirjoitti..? Todellako? ;)
Ilmeisesti Britannian PM tulisi toimeen ilman maustepippuria, laakerinlehtiä ja ehkä suolaakin, koska:
QuoteLONTOO. Britannian pääministerin David Cameronin mukaan maan monikulttuurisuuspolitiikka on epäonnistunut. Cameronin on määrä pitää lauantaina puhe, jossa hän sanoo valtion monikulttuurisuuspolitiikan aiheuttaneen nuorille muslimeille juurettomuuden tunteen ja luonut hedelmällisen maaperän radikalisaatiolle.
"Valtion monikulttuurisuusopin myötä olemme kannustaneet erilaisia kulttuureja elämään omilla tavoillaan, erillään toisistaan ja valtavirrasta. [...] Sen sijaan, että sulkisimme silmämme ääriliikkeiden ideologioilta, meidän on hallituksina ja yhteiskuntina puututtava niihin kaikissa muodoissaan", Cameron sanoo puheessaan ennakkotietojen mukaan.
Cameron pitää aiheesta puheen lauantaina Münchenissä järjestettävässä turvallisuuskonferenssissa. Cameron edustaa kotimaassaan konservatiivipuoluetta.
Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui viime lokakuussa vastaavin sanankääntein Saksan epäonnistuneesta monikulttuurisuuspolitiikasta.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Cameron+Monikulttuurisuus+ep%C3%A4onnistunut+Britanniassa/1135263575584
Quote from: Kitaransoittaja on 01.08.2011, 12:23:02
Ja ovat muuten hyviä nuo ohrapiirakatkin, suosittelen.
[/quote]
Minä syön vain perunalla. Mutta miten suomalaiset pärjäisivät ilman arabien suurinta lahjaa eli tislattua alkoholia. En ymmärrä mistä näitä olkiukkoja tulee. Ihan kuin ei olisi mitään välimuotoa hallitsemattoman maahanmuuton ja normaalin kaupan välillä.
Quote
Monikulttuurisuus ei ole mörkö
Kyösti Rantasalo
Sellaiset perinneruoat kuin karjalanpaisti ja karjalanpiirakat ovat malliesimerkkejä siitä, miten hyvinkin kaukaa tulleista aineksista saadaan aikaan suomalaisen suuhun sopivaa monikulttuurista ruokaa.
Karjalanpaisti vaatii mausteikseen suolaa, maustepippuria ja laakerinlehtiä. Kaikki tuontitavaroita. Karjalanpiirakan täytteeksi levitetään puuroksi keitettyä riisiä, ja sitäkin viljellään melko kaukana Suomesta. Suola on tuontitavaraa.
Kalevala on Suomen kansalliseepos. Varsinaisesti se on Elias Lönnrotin editoima kooste niistä muinaisrunoista, joita hän matkoillaan tallensi. Tämä muinaisrunous on työllistänyt monia tutkijapolvia, ja heidän työnsä tuloksista on syntynyt kuva suomalaisen mytologian juurista, jotka ulottuvat Skandinaviaan, Egyptiin ja Intiaan. Väinämöinen on šamaani, ja šamanismi on uskontojen globaali peruskallio. Suomalaista siinä ei ole muuta kuin karjalan kieli.
Tiettyä ironiaa sisältyy siihen, että Lönnrot ja hänen seuraajansa löysivät Itä-Karjalasta eräänlaisen kulttuuriumpion. Se torjui vieraat vaikutteet ja keskittyi vanhan säilömiseen. Siksi sillä kulttuurilla ei ollut tulevaisuutta. Runonlaulajat, jotka olivat todellisia muistihirmuja, pitivät tärkeimpänä asianaan toistaa sanasta sanaan mitä olivat vanhemmalta laulajalta oppineet.
Turku
Asia selvä. Jos monikulttuurisuus on pippureita ja laakerinlehtiä, niin mihin me tarvitaan niitä turvapaikkaturisteja, pakolaisia ja perheenyhdistämisiä? Kyllä minulle tuo kirjoittajan käsitys monikulttuurista kelpaa. Jes! Lisää tätä!
Muistakaa myöskin, että suomalainen kulttuuriumpio = ummehtunut, ei tulevaisuutta, mutta afrikkalainen kulttuuriumpio(nehän siellä toistaa täysin samaa mitä ovat vanhemmiltaan oppineet, jopa silloin kun muuttavat täysin erilaiseen ympäristöön ja kulttuuriin) = ihanan rikastavaa ja värisevää eikä tartte muuttua.
Skrabb:
Jos resepti ei ole onnistunut, niin silloin on kokeiltava jotain toisenlaista reseptiä, tietenkin! Suolaa ainakin voisi vähentää, pippuria vois laittaa hiukan lisää jne. :) Mutta suolaa ei silti kannata jättää kokonaan pois, voi olla aika mautonta muuten...
Tosiasiahan on se, että Britannia ON monikulttuurinen, ja tulee aina olemaan monikulttuurinen. Heidän pitää tehdä epäonnistuneeksi havaitussa politiikassaan korjausliike, toki. Mutta valtamerilaivaa ei kovin nopeasti saa käännettyä, joten tuloksiakaan ei näy ihan lähitulevaisuudessa.
Kommenttina Velille:
Suomalainen kulttuuri on hienoa ja hyvää, ja meidän on syytä olla siitä ylpeitä!
Quote from: Nuivake on 01.08.2011, 11:30:20
Koko ikäni maaseudulla asuneena, näen päivittäin mistä se ruoka tulee. Vilja, liha, maito, kananmunat, kasvikset jne.
Noh, jos totta puhutaan, nykyään etenevissä määrin ruoka tulee aivan muualta kuin suomalaiselta maaseudulta.
Tämän nojalla voin sanoa suoraan että meillä EI OLE varaa ajaa kotimaista maataloutta alas. Omavaraisuus on asia, jolle lähinä naureskellaan tässä nykyisessä EU ja "maailmantalous" kiimassa.
Tällekin kommentille löytyy varmasti naurajansa, minua ei naurata. Eikä muitakaan siinä vaiheessa kun leipä pöydästä loppuu.
Samaa mieltä.
Jokainen maa tarvitsee oman maatalouden joka tuottaa suurimman osan maassa syödystä ruuasta.
Tämä on niin huoltovarmuus,eettinen,ympäristönsuojelullinen kuin työvoimakysymyskin.
Mitä lähempänä kuluttajaa ruoka on tuotettu niin sitä parempi niin ympäristön kuin kuluttajankin kannalta.
Viimeaikaiset elintarvikeskandaalit euroopassa johtuvat juuri siitä että ruokaa siirrellään liian pitkiä matkoja ja ruuan alkuperä hämärtyy ja siitä tulee sitten lieveilmiöitä.
Edellinen Keskusta-Kokoomus hallitus teki todella suuren mokan kun Jyri Häkämies möi Kemira Growhow:n pilkkahintaan norjalaiselle Yaralle hallituksen siunauksella joka tietenkin nosti heti lannoitteiden hintoja koska Häkämies tyhmyyksissään lahjoitti sille monopolin suomen lannoitemarkkinoista.
Tämä moka heikentää edelleenkin maanviljelijöiden toimeentuloa ja nostaa pienituloisten tavallisten ihmisten ruokalaskua.
Häkämies heitti vielä euroopan parhaan lannoite esiintymän Soklin ilmaiseksi kaupanpäälle.
Sekä Keskustan että Kokoomuksen täytyy kärsiä niin suuret vaalitappiot että kaikki kyseistä ääriliberaalia kansallisomaisuuden yksityistämispolitiikkaa kannattavat poliitikot siirtyvät syrjään.
QuoteMonikulttuuria kattilassa
AA
00:01
Martti Ripaoja
Muuan luomuyrittäjä totesi kerran, että suomalaisten on hyvä syödä perunaa ja ruisleipää, koska evoluutio on meidät niihin sopeuttanut.
Piti muistuttaa, että evoluutiolla on ollut kiire, koska perunaa alettiin viljellä täällä mainittavammin vasta 1700-luvun lopulla.
Vanha episodi tuli mieleen toisesta tapauksesta. Media kertoi kansanedustaja Jussi Halla-ahon tehneen benji-hypyn.
Se oli hämmentävä poliittinen avaus monikulttuurisuuskriitikolta. Mikä hänet sai näin omaksumaan polynesialaista alkuperää olevan nuorten miesten rohkeusriitin? Suomalainen mieshän hyppää, jos hyppää, vain ilman köyttä.
Monikulttuurisuuden kammoaminen on hedelmätöntä, koska emme pääse siitä eroon mitenkään. Emme, vaikka kaikki eriväriset tai muualta tulleet ajettaisiin maasta.
Kun meistä pellavapäisistä, sinisilmäisistä kantasuomalaisista (kuten oheinen kuvakin kertoo), kuoritaan pois kaikki maailmalta tarttuneet kulttuuripiirteet, jäljelle jää vähän. Edes metsästys ja keräily eivät ole suomalainen keksintö.
Monikulttuurikritiikkikin kirjoitetaan eteläeurooppalaisilla kirjaimilla ja arabialaisilla numeroilla, latinalaisia, germaanisia ja slaavilaisia lainasanoja käyttäen.
Maailmassa ei ole yksikulttuurista kolkkaa, kirjoittaa nuorisotutkimusverkoston tutkija Tuukka Tomperi (HS 15.8.).
[...]
Koko monikulttuurikirjoitus, jossa ei sentään ole "orjalaivan tervaa"- eikä "kaikki ihmiset ovat lähtöisin Afrikasta"-lätinöitä, on luettavissa täällä:
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/monikulttuuria-kattilassa/696140
PS. mielestäni tämä sopii mainiosti HS:n "karjalanpaisti ja -piirakat ovat mokuruokia"-kirjoituksen jatkoksi.
k-piirakka on suomessa ideoitu, siksi suomalainen, ok
(http://www.mv.helsinki.fi/home/shuovila/Opetusmateriaali/Kuvat/karjalanpiirakka%20(tekstiin).jpg)
Suomalaisten harjoittamalla kansainvälisellä vienti- ja tuontikaupalla on liikekestusten seiniin nojaamaan hankittujen kehitysmaiden kansalaisten kanssa yhtä vähän tekemistä kuin joulukinkulla ja musulmaanilla.
Tätä asiaa on toistettava kunnes se uppoaa jokaisen vihersosialistin päähän.
Kukaan ei vastusta monikulttuurisuutta, mutta eräät valveutuneet kansalaiset vastustavat julkisin varoin elätettävää halinallepopulaatiota.
Suvaitsevaisto voisi ensin lopettaa monikulttuuri-sanan käyttämisen eufenismina islamisoitumiselle. Katellaan sitten tätä asiaa uudestaan 8)
Quote from: skrabb on 01.08.2011, 09:24:40
QuoteMonikulttuurisuus ei ole mörkö....
Kyösti Rantasalo
http://www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/artikkeli/Monikulttuurisuus+ei+ole+m%C3%B6rk%C3%B6/1135268196641
Tämän kirjoittajan täytyy olla piilonuiva.
Turvapaikkaturismi on siis edellytys sille, että voimme valmistaa ja syödä karjalanpaistia ja -piirakoita :o
Hoh-hoijaa!
Mörköjä ei ole olemassakaan eikä niitä tarvitse pelätä, monikulttuurisuutta sensijaan ( ........... sensuroitu ............ ).
Suola sensijaan on ollut ja on nykyäänkin kaupankäynnin kohde. Ennen sitä vaihdettiin tervaan jota taasen käytettiin ... Eli kun syömme karjalanpaistia tai karjalanpiirakoita meidän tulisi tuntea syyllisyyttä tekemästämme vääryydestä ja hyvittää se.
Quote
Muuan luomuyrittäjä totesi kerran, että suomalaisten on hyvä syödä perunaa ja ruisleipää, koska evoluutio on meidät niihin sopeuttanut.
Piti muistuttaa, että evoluutiolla on ollut kiire, koska perunaa alettiin viljellä täällä mainittavammin vasta 1700-luvun lopulla.
Outoa, alkoi kummasti tehdä mieli naurista....
Quote from: keskikasti on 20.08.2011, 11:07:35
k-piirakka on suomessa ideoitu, siksi suomalainen, ok
(http://www.mv.helsinki.fi/home/shuovila/Opetusmateriaali/Kuvat/karjalanpiirakka%20(tekstiin).jpg)
Ovat noin muuten hyviä, mutta hyi helvetti, että näyttävät kiillellessään tuossa kuvassa ellottavilta! Ovat varmaan jonkin viikon verran auringonpaisteessa "marinoitunut" erä...
Ei ole välttämättä vanhoja nuo k-piirakat. Jokunen vuosi sitten Kiteellä vieraillessani talon ehtoisa emäntä dippasi jokaisen tarjolle tuotavan piirakkayksilön kattilassa joka sisälti sulaa voita.
Tarjoilu toki munavoin kanssa. Maku oli kohdillaan, se on sanottava.
Quote from: Tunkki on 20.08.2011, 12:24:12
Ei ole välttämättä vanhoja nuo k-piirakat. Jokunen vuosi sitten Kiteellä vieraillessani talon ehtoisa emäntä dippasi jokaisen tarjolle tuotavan piirakkayksilön kattilassa joka sisälti sulaa voita.
Tarjoilu toki munavoin kanssa. Maku oli kohdillaan, se on sanottava.
Jep. Voisulalla ne sivellään uunista pois ottamisen jälkeen. :)
Tuttua puuhaa. Piirakoiden teko.
Tällaisten kirjoitusten valossa ei ole ihmekään, että niin moni kammoaa hommalaisia, näitä monikulttuurin vastustajia, kun hyvin merkittävällä osalla kansasta ei selvästikään ole edes hajua, mitä monikulttuurisuus tarkoittaa. Kolmen pisteen vihje: se ei tarkoita kulttuurivaikutteita tai resurssien tuottamista vierailta mailta. Yhden pisteen vihje: kulttuurirelativismi.
ei mitään käsitystä mitä mokuilu on
rasva on hyvää
30 kiloa lähti puolessa vuodessa, lisäämällä rasvakaloreita
ok
Quote from: skrabb on 01.08.2011, 10:13:05
Karjalanpiirakat puolestaan puurotettiin ohrapuurolla.
Quote from: Johannes Krauser II on 01.08.2011, 11:26:18
Taitaa olla asiavirhe päässyt joukkoon, karjalanpiirakoissa käytettiin alunperin ohraa täytteenä eikä riisiä.
Todisteita pöytään! Isäni kertoi, että Laatokan pohjoisrannalla laitettiin PIIRAISIIN (siis ei piirakoihin) riisipuuroa. Riisi tuli Viipurin kautta, joka oli Suomen suurin kauppasatama. Kaippa myös Pietarista riisiä tuli Karjalaan ennen vallankumousta, en tiedä. Isänikin on vain vähän reilut 90-nen, ei voi muistaa niin vanhoja.
Eli missäpäin Karjalaa karjalanpiiraisiin on laitettu ohrapuuroa? Milloin ohrapuuron käyttö lopetettiin? Ainakaan kaupasta ei saa sellaisia missään, vai saako?
Yleisesti käytetty ja herkullinen karjalanpiirakan täyte on perunamuusi =perunapiirakka. Myös porkkannaa on käytetty täytteenä.
Tätä kirjoittaessa tuli mieleen että nälkävuosina leipä leivottiin kuivatusta männyn nilakerroksesta jauhetusta petusta. Tässä olisi oiva kehitysapuna vietävä tuote nälkää näkevään Afriikkaan korvauksena samaisesta puulajista poltetusta tervasta. Olisi mainio vihje omatoimisuuden lisäämiseksi kyseisessä maanosassa.
Näin se kulttuurinvaihto sujuu.
Quote from: punikkikeisari on 01.08.2011, 09:43:20
Perkele! Muutan metsään asumaan, pukeudun hirvennahkoihin ja elän kalalla, marjoilla ja riistalla. Nyt loppuu vieraiden kulttuurivaikutteiden omaksuminen.
Menestystä valitsemallasi tiellä. Mutta miksi häiritset maahanmuuttokrittistä foorumia omilla pulmillasi?
Quote from: Marius on 01.08.2011, 11:34:44
Jos peruna on tuotu Perusta, lihapullat Ruotsista, pizza luigimaasta, suolakurkut Venäjältä, pippuri sieltä missä se kasvaa, niin tarkoittaako se nyt ihan oikeasti, että koko Suomi pitää tämän johdosta romuttaa?
Juuri näin. Lähden menemään hautausmaata kohti. Toivoa ei ole enää, jos rajaton maahanmuutto ei toteudu just' nyt.
Quote from: Farrow on 20.08.2011, 12:39:27
Jep. Voisulalla ne sivellään uunista pois ottamisen jälkeen. :)
Tuttua puuhaa. Piirakoiden teko.
Hämmästelin ääneen voissa dippausta, ja lähes häpeillen emäntä sanoi että dipata pitää kun ovat jo eilen paikallisesta leipomosta ostettuja ja siis uudelleenlämmitettyjä :)
"Voessa kasto hyvin häivyttää tuoreuvvenpuutteen!"
Tiettyä ironiaa sisältyy siihen, että Lönnrot ja hänen seuraajansa löysivät Itä-Karjalasta eräänlaisen kulttuuriumpion. Se torjui vieraat vaikutteet ja keskittyi vanhan säilömiseen. Siksi sillä kulttuurilla ei ollut tulevaisuutta. Runonlaulajat, jotka olivat todellisia muistihirmuja, pitivät tärkeimpänä asianaan toistaa sanasta sanaan mitä olivat vanhemmalta laulajalta oppineet.
Ilmeisesti runolaulajien olisi pitänyt muutella niitä sanoja että kirjoittaja olisi ollut tyytyväinen?.Muslimitkin pitävät vieläkin kiinni jostain 600 luvulla kirjoitetusta kirjasta joten samalla logiikalla nekin on "kultuuriumpiossa" eikä niilä pitäisi olla tulevaisuutta.
Quote from: JoKaGO on 20.08.2011, 18:30:03
Todisteita pöytään! Isäni kertoi, että Laatokan pohjoisrannalla laitettiin PIIRAISIIN (siis ei piirakoihin) riisipuuroa. Riisi tuli Viipurin kautta, joka oli Suomen suurin kauppasatama. Kaippa myös Pietarista riisiä tuli Karjalaan ennen vallankumousta, en tiedä. Isänikin on vain vähän reilut 90-nen, ei voi muistaa niin vanhoja.
Eli missäpäin Karjalaa karjalanpiiraisiin on laitettu ohrapuuroa? Milloin ohrapuuron käyttö lopetettiin? Ainakaan kaupasta ei saa sellaisia missään, vai saako?
QuoteOikea karjalanpiirakka tehdään ohrasta
julkaistu 25.11.2010 klo 11:45, päivitetty 25.11.2010 klo 12:00
[...]
Silti mukana on karjalanpiirakan ohje - ohratäytteellä!
- Karjalanpiirakkahan tehtiin alunperin ohrasta. 1700-luvulla riisiä ei ollut käytössä, se tuli mukaan vasta runsas sata vuotta myöhemmin, kertoo Manne Stenroos.
[...]
Koko juttu "Karjalanpiirakat ohrasydämellä"-ohjeen kera:
http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2010/11/oikea_karjalanpiirakka_tehdaan_ohrasta_2167279.html
OT(tai eihän tämä mikään ot ole kun kyse on maahanmuuttajamummostani ja hänen tuomistaan rikastuksista suomalaiselle ruualle ;) ):
Minun karjalainen mummoni teki kyllä peruna- ja riisipiirakoita, ei mitään ohraa piirakoissa nähtykään ainakaan meillä.
Ja sultsinoita saatiin kanssa, niihin mummo laittoi mannapuuroa.
Quote from: Melbac on 20.08.2011, 19:13:24
Tiettyä ironiaa sisältyy siihen, että Lönnrot ja hänen seuraajansa löysivät Itä-Karjalasta eräänlaisen kulttuuriumpion. Se torjui vieraat vaikutteet ja keskittyi vanhan säilömiseen. Siksi sillä kulttuurilla ei ollut tulevaisuutta. Runonlaulajat, jotka olivat todellisia muistihirmuja, pitivät tärkeimpänä asianaan toistaa sanasta sanaan mitä olivat vanhemmalta laulajalta oppineet.
Tämähän muistuttaa erehdyttävästi erästä hienoa uskontoa...
Quote from: Lahti-Saloranta on 20.08.2011, 18:49:31
Yleisesti käytetty ja herkullinen karjalanpiirakan täyte on perunamuusi =perunapiirakka. Myös porkkannaa on käytetty täytteenä.
Sitten ne ovat perunapiirakoita tai porkkanapiirakoita.
Vahvistan myös että Suojärveltä kotoisin oleva isoäitini teki karjalanpiiraat riisiin. Ja hyviä olivat. Ja ohuita ja isoja. Ei sellaisia kaupasta saa, pitäisi itse tehdä.
Quote from: M on 20.08.2011, 18:50:49
Quote from: punikkikeisari on 01.08.2011, 09:43:20
Perkele! Muutan metsään asumaan, pukeudun hirvennahkoihin ja elän kalalla, marjoilla ja riistalla. Nyt loppuu vieraiden kulttuurivaikutteiden omaksuminen.
Menestystä valitsemallasi tiellä. Mutta miksi häiritset maahanmuuttokrittistä foorumia omilla pulmillasi?
QuoteKun meistä pellavapäisistä, sinisilmäisistä kantasuomalaisista (kuten oheinen kuvakin kertoo), kuoritaan pois kaikki maailmalta tarttuneet kulttuuripiirteet, jäljelle jää vähän. Edes metsästys ja keräily eivät ole suomalainen keksintö.
Myöhäistä on ylimpänä mainitun puhtaan suomalaisen elämän tavoittelu. Kulttuurilainaa on metsästys ja keräilykin. Koska nyt joudun luopumaan vanhasta alkusuomalaisesta mytologiasta elämäni ohjenuorana toimittajien osoitettua sen pelkäksi valheeksi, omistankin lopun elämäni nimimerkki M:n postausten kommentointiin aloittaen juurikin nyt.
Quote from: punikkikeisari on 21.08.2011, 00:38:47
Koska nyt joudun luopumaan vanhasta alkusuomalaisesta mytologiasta elämäni ohjenuorana toimittajien osoitettua sen pelkäksi valheeksi, omistankin lopun elämäni nimimerkki M:n postausten kommentointiin aloittaen juurikin nyt.
Anti mennä kommentoiden! Jotta et pääse ihan helpolla, totean olevani alkusuomalainen mytologi itsekin. Ja sinä vihoviimeinen stallari, juu! Aloitit heti "kommentoimisesi" valheella, kuten olettaa sopii. Uhosit kommentoivasi aloittaen juurikin nyt, etkä sitten kommentoinutkaan.
Alinta kastia.
:)
Tohdin väittää, että alkuperäiset karjalanpiirakat on tehty ohratäytteellä.
Puhutaan siis ajasta Suomessa ennen perunaa, porkkanaa tai riisiä, eli menemme historiassa kauemmas kuin mainitut 100-200 vuotta.
Se, että nykyisin karjalanpiirakka viittaa nimenomaan riisisellaisiin, johtunee jonkunaikaisesta innovaatiosta, ts. joku kätevä emäntä on huomannut, kuinka käyttää kalliin riisipuuron jämät hyödyllisesti.
Ja siitä syntyi herkku!
Aidot piirakat voidellaan / kastellaan sulassa voissa heti, kun ovat jäähtyneet sen verran, että näpit koskea kestää.
Kaupan piirakat ovat halpoja jäljitelmiä: Lue tuoteseloste. Kuoren tulee olla täyttä ruista. Eikä niitä dippailla voihin, koska voi paitsi maustaa myös pehmentää.
Ohratäytteisiä karjalanpiirakoita voi kysellä sellaisilta henkilöiltä, jotka asiaa tuntevat oikeasti.
Vaikka torilta. Niiltä itsetekeviltä pienmyyjiltä.
"Edes metsästys ja keräily eivät ole suomalainen keksintö."
Ollaan aika paljon velkaa ihmisapinoille ja muille Homo sitäsuntätäcukseja edeltäneille kädellisille... ;D
Quote from: VeePee on 20.08.2011, 20:57:29
Quote from: Melbac on 20.08.2011, 19:13:24
Tiettyä ironiaa sisältyy siihen, että Lönnrot ja hänen seuraajansa löysivät Itä-Karjalasta eräänlaisen kulttuuriumpion. Se torjui vieraat vaikutteet ja keskittyi vanhan säilömiseen. Siksi sillä kulttuurilla ei ollut tulevaisuutta. Runonlaulajat, jotka olivat todellisia muistihirmuja, pitivät tärkeimpänä asianaan toistaa sanasta sanaan mitä olivat vanhemmalta laulajalta oppineet.
Tämähän muistuttaa erehdyttävästi erästä hienoa uskontoa...
Sitä jonka pyhää kirjaa resitoidaan antaumuksella ?
:)
Ruhahhaaa... eihän nyt vaan kukaan ottanut tuota vakavissaan... eihän? No ei kai sentään.
Vesi herahtaa kielelle kun keskustellaan ihan aidoista karjalanpiirakoista mutta tietääkö kukaan mistä olemme saaneet piirakoiden paistoon käytetyn uunin?
QuoteTutkimus: Ihmisen keittotaito jopa kahden miljoonan vuoden takaa
22.8.2011 23:50
STT-AFP
Washington. Nykyihmisen esi-isät osasivat valmistaa ruokaa todennäköisesti jo miltei kaksi miljoonaa vuotta sitten.
Amerikkalaisessa tutkimuksessa arvellaan, että 1,9 miljoonaa vuotta sitten kehittynyt Homo erectus osasi keittää ja käsitellä muutoinkin ravintoa. Taito saattoi jopa olla peräisin ennen Homo erectusta eläneiltä lajeilta. Harvardin yliopiston tutkijoiden mukaan se kehittyi joka tapauksessa silloin, kun ihmisen esi-isät elivät vielä Afrikassa.
Taidon ansiosta sekä Homo erectus että sitä seuranneet ihmislajit pystyivät valtaviin hyppäyksiin kehityksessään, arvelevat tutkijat. Tämän ansiosta ihmiset erottautuivat muun muassa simpansseista.
Uusi taito merkitsi sitä, että ihmiset tarvitsivat vähemmän aikaa saalistukseen ja syömiseen ja toisaalta saivat ravinnostaan runsaammin kaloreita.
Tutkijat perustavat arvionsa DNA:n, poskihammasten koon ja kehonmassan vertailuihin.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkimus+Ihmisen+keittotaito+jopa+kahden+miljoonan+vuoden+takaa/1135268750863
Kaikki keittiö on afrikkalaista keittiötä! Olemme siis afrikkalaisia itsekin, eikä meidän tarvitse pelätä tummapintaisten serkkujemme muuttoa maahamme.
Quote from: M on 21.08.2011, 00:44:53
Quote from: punikkikeisari on 21.08.2011, 00:38:47
Koska nyt joudun luopumaan vanhasta alkusuomalaisesta mytologiasta elämäni ohjenuorana toimittajien osoitettua sen pelkäksi valheeksi, omistankin lopun elämäni nimimerkki M:n postausten kommentointiin aloittaen juurikin nyt.
Anti mennä kommentoiden! Jotta et pääse ihan helpolla, totean olevani alkusuomalainen mytologi itsekin. Ja sinä vihoviimeinen stallari, juu! Aloitit heti "kommentoimisesi" valheella, kuten olettaa sopii. Uhosit kommentoivasi aloittaen juurikin nyt, etkä sitten kommentoinutkaan.
Alinta kastia.
:)
Eikä ainoastaan vihoviimeinen valehteleva stallari, vaan laiska sellainen. Ajattelin kyllä kommentoida viimeisiä viestejäsi, mutta totesin ne sisällöttömiksi ja päätinkin painua pehkuihin.
Ei tule muuten yllätyksenä, että jaat mielellään ihmisiä kasteihin. Brahmaani M tuntuu pelkäävän kastittomien saastuttavan hänen rakkaan Hommafooruminsa.