Hommaforum Testi

HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Kotimaa => Topic started by: Mage on 04.04.2011, 19:15:36

Title: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Mage on 04.04.2011, 19:15:36
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194673316346/artikkeli/yle+paljastaa+nain+vahan+pizzayrittaja+tienaa.html

YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Kuva: Jukka Ritola - Aamulehden arkisto
AamulehtiLähetä palautetta toimittajalle

Pizzan kannattavana hintarajana on pidetty kuutta euroa. Halvan pikaruoan myyminen painaa yrittäjän tulot pahimmillaan alle tuhannen euron.

Matkailu- ja ravintola-alan edunvalvontajärjestön MaRa:n mukaan pizzan myyminen laillisesti ja kannattavasti alle kuuden euron hinnalla on mahdotonta.

YLE Uutiset kertoo, että monet pizzayrittäjät ovat närkästyneitä väitteistä. Yrittäjät kuitenkin myöntävät, että halvalla ruoalla on hintansa. Yrittäjät painavat pitkiä päiviä pienellä palkalla, ja usein koko perhe osallistuu yrityksen pyörittämiseen. Yrittäjä Ahmed Seikh kertoo ohjelmassa tienaavansa pizzabisneksellään alle tuhat euroa kuukaudessa.

TV2:n Silminnäkijä-ohjelmassa esiintyy tänä iltana pikaruokayrittäjiä, jotka myyvät pizzaa jopa viiden euron hintaan. He vakuuttavat, että pizzaa voi myydä Suomessa näin halvalla täysin laillisesti.

Alle kuuden euron pizzoja myyvät liikkeet ovat usein maahanmuuttajataustaisten yrittäjien omistamia. Yrittäjien mielestä kuuden euron kannattavuusraja on keksitty osittain kilpailusyistä. He kokevat, että isot ravintolaketjut haluavat edulliset pienet ravintolat pois markkinoilta. Väitteet harmaasta taloudesta koetaankin erittäin loukkaaviksi.

Silminnäkijä käsittelee Hyvät, pahat ja pizzat -teemaa tänään kello 22.05 alkaen.

YLE Uutiset
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: pelle12 on 04.04.2011, 19:20:49
 Saataa olla pieni pointin jyvänen noissa mamuyrittäjien väitteissä. Ketjut, ne ketjut. Tosin puhtaat pizzajauhot tuskin on pussissa monella mamuyrittäjälläkään. Kaikki työntekijät tuskin ovat perhettä, ainakaan ydin sellaista. Ja suoranaista hyväksikäyttöä, jopa orjatyövoimaksi laskettavaa, saattaa esiintyä.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Mika.H on 04.04.2011, 19:26:19
Quote from: Mage on 04.04.2011, 19:15:36

Alle kuuden euron pizzoja myyvät liikkeet ovat usein maahanmuuttajataustaisten yrittäjien omistamia. Yrittäjien mielestä kuuden euron kannattavuusraja on keksitty osittain kilpailusyistä. He kokevat, että isot ravintolaketjut haluavat edulliset pienet ravintolat pois markkinoilta. Väitteet harmaasta taloudesta koetaankin erittäin loukkaaviksi.


Niinpä niin. Iso yritys, joka toimii pelkästään palkatuilla työntekijöillä on täysin eri kustannusrakenteinen kuin yrittäjäpohjainen pizzeria.

Suomalaiset ovat vaan niin aivopesty kansa, etteivät enää halvalla osaa vaatia mitään. Varsinkaan jos se liittyy ruokaan...

Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: do.ut.des on 04.04.2011, 19:31:37
Täällä nuoret pitsanpaistaja-ahmedit ajavat 500-bemuilla - eikä ne kovin vanhoja autoja kyllä ole. Yksikin pitsabaroni"kummisetä" ajaa tämmösellä:

(http://www.bmwseries6.com/wp-content/uploads/2009/12/bmw-series-6.jpg)

Niin voiko pyrämidin huipulla olevia kovin köyhiksi haukkua? Eihän niille ole väliä minkä hintaisia lättyjä tyypit vääntää, kun saavat valtiolta jotain starttirahaa ja kun fyffet loppuu niin pulju nurin ja uutta pystyyn. Eihän kamelin selässä syntyneet kauaa paikoillaan pysy...

Niin! Eikä ole pelkoa, että maksun yhteydessä tarjottaisiin kuittia. Ei sillä että tarvitsisin mutta ei ole edes kertaakaan tarjottu.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: PaulR on 04.04.2011, 19:40:28
Pöh. Tollanen 3satanen pikkubimmeri.  :D
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: do.ut.des on 04.04.2011, 19:46:19
Miksi ylen tutkivareportteri ei lähde kiertämään vaikka pääkaupunkiseudun rullakebabbipitsapaikat läpi ja maksun yhteydessä tekisi tilastoa/kyselyä kuinka monesta paikasta saa kuitin?

Ei liene kovin vaikea tehtävä, mutta sitäkin kuumempi peruna näille köyhyyttä valittaville.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: slobovorsk on 04.04.2011, 19:59:50
Täällä on Itä-Pasilassa virastotalojen alla kebabpizzeria, jossa annos maksaa aina sen saman 3,90. Kohtuuhyvää safkaa, hommissa pari-kolme kaksi-kolmekymppistä jannua (osa varmaan perheenjäseniä muttei kaikki) ja itse yrittäjä paiskivat kieltämättä todella kovasti duunia ja paikalla riittää asiakkaita. Jos läystäkkeen oikeaksi hinnaksi "kaikkine veroineen" sanotaan kuusi euroa, niin jotain on pielessä. Joko paikan veronmaksupolitiikassa tai sitten kuudesta eurosta puhuvien hinnoittelussa. Kummassa, en tiedä - ehkä nämä kaverit tekevät sen volyymillä ...   

Paikka on ollut vuosia pystyssä samalla nimellä (en tiedä onko yrittäjä sama, mutta tyypit käsittääkseni ovat). Luulisi verotarkastajien ja rahanpesututkijoidenkin käyneen monet kerrat, mahtavatko olla oikeasti onnistuneita, sijainnilla jossa epäonnistuminen on vaikeaa.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: mikkoR on 04.04.2011, 20:00:36
Itse lopetin periaatteellisista syistä kebabin syönnin niin ei mennyt kuin 4kk niin paikallinen mesta meni konkkaan eli voi se olla joskus pienestä kiinni.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Kallioinen Käsi on 04.04.2011, 20:03:07
Quote from: do.ut.des on 04.04.2011, 19:46:19
Miksi ylen tutkivareportteri ei lähde kiertämään vaikka pääkaupunkiseudun rullakebabbipitsapaikat läpi ja maksun yhteydessä tekisi tilastoa/kyselyä kuinka monesta paikasta saa kuitin?

Koska tämän ohjelman tarkoituksena on osoittaa että mamujen haltuunottamassa pizza-kebabbisneksessä kaikki on vastaväitteistä huolimatta kohdallaan. Mikäli yllämainitulla tavalla todella toimittaisiin ja tämän bisneksen kaikki epäkohdat tuotaisiin päivänvaloon, putoaisi toimittajan argumentilta pohja ja sehän olisi vastoin YLEn moku-tehtävää....
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: pelle12 on 04.04.2011, 20:08:59
Quote from: mikkoR on 04.04.2011, 20:00:36
Itse lopetin periaatteellisista syistä kebabin syönnin niin ei mennyt kuin 4kk niin paikallinen mesta meni konkkaan eli voi se olla joskus pienestä kiinni.
Konkaan? Oletko varma? Saattoi vain vaihtaa omistajaa ihan suvun sisällä. :roll: siis verottajaa harhauttaakseen.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Dick van Dyke on 04.04.2011, 20:13:22
Quote from: Paul Ruth on 04.04.2011, 19:40:28
Pöh. Tollanen 3satanen pikkubimmeri.  :D

Heh, tuo on kuutossarjalainen. Ja niitä ei ihan pikkumyllyillä edes saa.

pieni OT on aina paikallaan  :)
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Fatman on 04.04.2011, 20:25:55
Täällä minun turkkilainen mielipitsanpaistajani ajaa tällaisella käytetyllä vanhalla superautolla:
(http://www.abacus-autos.com/siteimages/yaris-5.jpg)

On se niin väärin. :roll:
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Landepaukku on 04.04.2011, 21:22:59
Mutku ne on hyviä pitsoja....  :roll:
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: totuudentorvi on 05.04.2011, 00:43:49
Jotenkin tuntuu, että nämä suuret toimialaliitot toimivat kuin ay-liike, ja puolustavat keinoja kaihtamatta omiaan. Puppua taitaa löytyä vähän joka puolelta, niin suomalais- kuin mamuyrittäjien firmoista. Yllättävän kova oli tämä viimeinen haastateltu, joka repi esille kirjanpitonsa. Pisteet siitä tälle mamulle.

Oikeastaan se kysymys kuuluu, että miksi nämä turkkilaiset ja irakilaiset onnistuvat pyörittämään yrityksiä, mutta afrikkalaisilta sama ei juurikaan käy.


Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: JJ75 on 05.04.2011, 00:55:02
Quote from: totuudentorvi on 05.04.2011, 00:43:49
Jotenkin tuntuu, että nämä suuret toimialaliitot toimivat kuin ay-liike, ja puolustavat keinoja kaihtamatta omiaan. Puppua taitaa löytyä vähän joka puolelta, niin suomalais- kuin mamuyrittäjien firmoista. Yllättävän kova oli tämä viimeinen haastateltu, joka repi esille kirjanpitonsa. Pisteet siitä tälle mamulle.

Oikeastaan se kysymys kuuluu, että miksi nämä turkkilaiset ja irakilaiset onnistuvat pyörittämään yrityksiä, mutta afrikkalaisilta sama ei juurikaan käy.


Sehän selvä, somalit tietäsi, että niiltä menee tuet. Montako semmosta somalilafkaa pyörittää ravintobisnestä, ei kukaan mun mielestä ainakaan, eikä yks pääskynen kesää tee.

Mä en käsitä miksi ylistetään yrittäviä mamuja muutenkaan, varsinkin ravintolan pitäjien kohdalla. Oman elämän insinöörit vaatii ammattimiehiä rakentamaan talonsa, ammattimiehiä pidättämään rikollisia, ammattimiestä sammuttamaan talonsa jne. Kaikkia heitä yhdistää koulutus. Mutta keskivartaloläski antaa ja kuvittelee, että ruokaahan osaa tehdä kaikki. Niin osaa, mutta mimmosta, kattokaa vaan sitä mahaa kun meette seuraavan kerran sinne ählämipitseriaan, seuratkaa veriarvoja ja tuotteiden laatua. Itsekin ravitsemusalan käyneenä, kokkikoulun tiedän mitä on työllistyminen. Olisi paljon enemmän ravintoloita ja töitä jos ei olisi mamuja viemässä rahaa ja tekemässä paskaa ilman koulutusta. Heiltä ei vaadita koulutusta tms. Suojatyöpaikkalaiset poliisit, virkamiehet ei tartte valvoa edes tämmöstä, mutta jos suomalainen hakee töihin, pitää olla koulutus!
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Mulli on 05.04.2011, 01:06:28
Tässä yhteydessä pitää nyt ihan oikeasti muistaa, että jo ennen kiharatukkaisten tsunamia, Suomeen muutti toisinaan muutamia ulkomaalaisia ihan tekemään työtä. Olivat tehneet töitä kotimaissaan ja sitten tekivät töitä täällä.

Jos ei joku onnistu tuomaan todisteeksi tietoa, jossa näitä työtätekeviä tuetaan jatkuvasti muillakin keinoin (esim toimeentulotuki kaiken päälle), joudun uskomaan että osa tännetulleista saattaa olla ihan rehellisiäkin ihmisiä.

Siltikin... Aivan liian monessa tapauksessa on kyse veronkierrosta ja mikä parasta, erään tietyn kansanryhmän (terveisiä siis Tarja-tädin kukkahattukerhoon) suojelemasta sellaisesta.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Turkulaine on 05.04.2011, 01:13:20
Tätä pizza-asiaa jonkin verran seuraavana tuli sellainen kuva, että todella saattaa olla joitakin rehellisesti toimivia yrittäjiä. Näitä paikkoja on kuitenkin kuin sieniä sateella, enkä hetkeäkään usko että kaikki ovat vain kovaa työtä tekeviä ja vähään tyytyviä yrittäjiä. He saattavat olla kovaa työtä tekeviä ja vähään tyytyviä, mutta suomalaisen ajattelutavan mukaan työttömyystukia nauttiva ja epävirallisesti käteispalkkaa nostava työntekijä on osoitus epärehellisyydestä ja epäreilusta kilpailuedusta.

Jos ajatellaan koko mamupizzeria-alan volyymia, voidaan päätellä että ilman mamupizzeriainvaasiota meilläkin olisi monilla kantaväestöön kuuluvilla nuorilla sellaisia ravintola-alan työpaikkoja, joita nyt ei ole. Tietysti pizzakin olisi kalliimpaa, mutta siitä ei maksettaisi niinkään veroina vaan rahana kassalla. Nythän on jokseenkin selvää, että pizza on ainakin osin verovaroin tuettua.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: pakruti2c263 on 05.04.2011, 01:55:34
Tämä pizzakähinä alkoi vuonna AD 1989, jolloin söin viimeiset kunnon lätyt.
Kappas vaan, demuleilla  oli pizzeria, (DONANATELLO)  ”yleishyödyllisen” yhdistyksen  nimikkeen alla. (Josta ei veroja liiemälti makaseltu)
Läpyskät oli kohtuuhintaisia, ja annokset lähes ruhtinaallisia. Nimittäin kuluttajalle.
Sitten tapahtui, että verottaja laittoi toiminnalle stopin. Mikä oli 100% käsittääkseni oikein.
Tuon jälkeen ruokavaliostani jotakuinkin  pizzakakka on siivottu.
Oikeasti. Pizzaskeida vetää sinut viemäriin, paskataudin kera, … Syökää rakkaat ystävät!
Syötte oikeasti sitä (omaa) itseänne!

Yksi juttu vielä. Elän illman pizzoja ja Mc donizeja.

Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: apexi on 05.04.2011, 07:38:48
Quote from: totuudentorvi on 05.04.2011, 00:43:49
Yllättävän kova oli tämä viimeinen haastateltu, joka repi esille kirjanpitonsa. Pisteet siitä tälle mamulle.

Tuo kirjanpidon esille repäisy ei mielestäni ollut mitenkään erityisempi juttu. En nyt viittaa tähän kyseiseen yrittäjään, vaan ihan näin yleisesti. Verottajalta löytyy ne tiedot mitä sinne on ilmoitettu, ei niitä tietoja jotka vastaavat todellista myyntiä välttämättä.

Ja itse tuohon juttuun sen verran, että huomasiko kukaan muu sitä, kun ohjelmassa näytettiin näitä saatuja kuitteja, niin yhdessä kuitissa oli alv 13% ja toisessa alv 22%?
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Faidros. on 05.04.2011, 07:50:35
Ainakaan 22% alv:tä ei pitäisi olla minkäänlaisessa kuitissa.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: apexi on 05.04.2011, 08:25:45
Quote from: Faidros. on 05.04.2011, 07:50:35
Ainakaan 22% alv:tä ei pitäisi olla minkäänlaisessa kuitissa.

Onneksi löytyi areenasta ja pääsin itsekin vielä tarkastamaan väitteeni. Päiväyksenä 20-02-2011. Pizzaa myyty 22% alvilla.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Faidros. on 05.04.2011, 08:29:05
Quote from: apexi on 05.04.2011, 08:25:45
Quote from: Faidros. on 05.04.2011, 07:50:35
Ainakaan 22% alv:tä ei pitäisi olla minkäänlaisessa kuitissa.

Onneksi löytyi areenasta ja pääsin itsekin vielä tarkastamaan väitteeni. Päiväyksenä 20-02-2011. Pizzaa myyty 22% alvilla.

Rikos.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Uuno on 05.04.2011, 08:35:21
Quote from: slobovorsk on 04.04.2011, 19:59:50
Täällä on Itä-Pasilassa virastotalojen alla kebabpizzeria, jossa annos maksaa aina sen saman 3,90. Kohtuuhyvää safkaa, hommissa pari-kolme kaksi-kolmekymppistä jannua (osa varmaan perheenjäseniä muttei kaikki) ja itse yrittäjä paiskivat kieltämättä todella kovasti duunia ja paikalla riittää asiakkaita. Jos läystäkkeen oikeaksi hinnaksi "kaikkine veroineen" sanotaan kuusi euroa, niin jotain on pielessä. Joko paikan veronmaksupolitiikassa tai sitten kuudesta eurosta puhuvien hinnoittelussa. Kummassa, en tiedä - ehkä nämä kaverit tekevät sen volyymillä ...   

Paikka on ollut vuosia pystyssä samalla nimellä (en tiedä onko yrittäjä sama, mutta tyypit käsittääkseni ovat). Luulisi verotarkastajien ja rahanpesututkijoidenkin käyneen monet kerrat, mahtavatko olla oikeasti onnistuneita, sijainnilla jossa epäonnistuminen on vaikeaa.

Tämä paikka oli pitkään oma suosikkipaikkani, juurikin hinnan takia. 3,90e ja ruoka on vähintään samaa tasoa kuin muissa vastaavissa. Monesti tuli kyllä ihmeteltyä miten tuollainen toiminta on ylipäänsä mahdollista, varsinkin kun mun mielestä henkilökuntaa oli välillä paikalla aivan tuhottamasti. Yleensä kun itse söin siellä niin vähintään 4 äijää siellä päivysti, usein enemmänkin.

Siinä kun laskee montako annosta pitää myydä että jokainen vakiotyöntekijä saa edes sen tonnin kuussa niin varsin nopeasti huomaa ettei se ole mitenkään mahdollista.

Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: normi on 05.04.2011, 08:36:50
Käytiinkö siis ohjelmassa kirjanpito läpi ja verrattiin ilmoituksiin jne.eli tehtin tilintarkastusta? Jos ei niin mitään muuta ei todistettu kuin se, että kirjanpito on olemassa. Vaikea uskoa, että kukaan viitsii tonnin palkalla tehdä pitkiä töitä tai että sillä pystyisi suuren perheen elättämään. Vaikuttaakin siltä, että tonni on se virallinen palkka kirjanpidossa ja tuloja tulee sitten jotenkin muutenkin? Tieteysti pitäisi selvittää kuinka paljon MUUT perheen jäsenet saavat palkkaa, että mitä se koko perhe tienaa. Toki voi olla mahdollista, että kaikki on kuten on väitettykin, mutta tonnin palkalla ei vaan tule toimeen tässä maaassa. Onko tulonsiirtoja yhteiskunnalta sitten paljon kyseiselle perheelle? ;)
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: JJ75 on 05.04.2011, 08:53:25
Quote from: apexi on 05.04.2011, 08:25:45
Quote from: Faidros. on 05.04.2011, 07:50:35
Ainakaan 22% alv:tä ei pitäisi olla minkäänlaisessa kuitissa.

Onneksi löytyi areenasta ja pääsin itsekin vielä tarkastamaan väitteeni. Päiväyksenä 20-02-2011. Pizzaa myyty 22% alvilla.

Tee rikosilmotus
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Spinnu on 05.04.2011, 08:59:52
Ei kai kukaan ole niin sinisilmäinen, että kuvittelee oreganon ja valkosipulin olevan ainoa yrtti/mauste/nautintoaine mitä noista paikoista saa tiskin alta, jopa kotiin toimitettuna? Ainakin isoissa kaupungeissa. Tuollainen kebabpizzeria toimii loistavasti myös rahanpesulaitoksena, isket vain kassaan sopivasti käteistä niin taas on pesty rahaa lailliseksi.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: JJ75 on 05.04.2011, 09:04:43
Quote from: Spinnu on 05.04.2011, 08:59:52
Ei kai kukaan ole niin sinisilmäinen, että kuvittelee oreganon ja valkosipulin olevan ainoa yrtti/mauste/nautintoaine mitä noista paikoista saa tiskin alta, jopa kotiin toimitettuna? Ainakin isoissa kaupungeissa. Tuollainen kebabpizzeria toimii loistavasti myös rahanpesulaitoksena, isket vain kassaan sopivasti käteistä niin taas on pesty rahaa lailliseksi.

Ja jos koulutamattomien pizzaravintoloita ois vähemmän, olisi myös ravintoloita mihin pääsee koulutettuja suomalaisia tekemään oikeaa ruokaa.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: mustanaamio on 05.04.2011, 09:12:06
Quote from: Uuno on 05.04.2011, 08:35:21
Quote from: slobovorsk on 04.04.2011, 19:59:50
Täällä on Itä-Pasilassa virastotalojen alla kebabpizzeria, jossa annos maksaa aina sen saman 3,90. Kohtuuhyvää safkaa, hommissa pari-kolme kaksi-kolmekymppistä jannua (osa varmaan perheenjäseniä muttei kaikki) ja itse yrittäjä paiskivat kieltämättä todella kovasti duunia ja paikalla riittää asiakkaita. Jos läystäkkeen oikeaksi hinnaksi "kaikkine veroineen" sanotaan kuusi euroa, niin jotain on pielessä. Joko paikan veronmaksupolitiikassa tai sitten kuudesta eurosta puhuvien hinnoittelussa. Kummassa, en tiedä - ehkä nämä kaverit tekevät sen volyymillä ...   

Paikka on ollut vuosia pystyssä samalla nimellä (en tiedä onko yrittäjä sama, mutta tyypit käsittääkseni ovat). Luulisi verotarkastajien ja rahanpesututkijoidenkin käyneen monet kerrat, mahtavatko olla oikeasti onnistuneita, sijainnilla jossa epäonnistuminen on vaikeaa.

Tämä paikka oli pitkään oma suosikkipaikkani, juurikin hinnan takia. 3,90e ja ruoka on vähintään samaa tasoa kuin muissa vastaavissa. Monesti tuli kyllä ihmeteltyä miten tuollainen toiminta on ylipäänsä mahdollista, varsinkin kun mun mielestä henkilökuntaa oli välillä paikalla aivan tuhottamasti. Yleensä kun itse söin siellä niin vähintään 4 äijää siellä päivysti, usein enemmänkin.

Siinä kun laskee montako annosta pitää myydä että jokainen vakiotyöntekijä saa edes sen tonnin kuussa niin varsin nopeasti huomaa ettei se ole mitenkään mahdollista.


no onhan ne itä pasilan paikan letut pikkasen vähä täytteisiä.niinhän se työntekijäkin sanoi kun eräs mies kysyi miksi näin vähän täytettä,miksi maksat näin vähän kommentoi ahmetti.eli ei saa täytteikkäistä lettua halvalla
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: normi on 05.04.2011, 09:22:17
Jos pizzayrittäjät tienaavat tonnin kuussa, niin eihän suomi saa näistä uussuomalaisista yrittäjistä juuri mitään verotuloja? Varmaan paljon enempi menee sitten asumistukeen tms... eli negatiivista huoltusuhdetta jopa töissäkäyvillä...
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: risto on 05.04.2011, 10:41:24
Quote from: normi on 05.04.2011, 09:22:17
Jos pizzayrittäjät tienaavat tonnin kuussa, niin eihän suomi saa näistä uussuomalaisista yrittäjistä juuri mitään verotuloja? Varmaan paljon enempi menee sitten asumistukeen tms... eli negatiivista huoltusuhdetta jopa töissäkäyvillä...

Oletko normi muuten koskaan kokeillut toimia yrittäjänä? Sen jälkeen tuskin riipisit päätäsi siitä, jos joku yrittäjä tienaa vain tonnin. Pistä alkajaisiksi vaikka pitsapaikka pystyyn, ja tienaa vuodessa keskimäärin vaikkapa 1500€ vuodessa. Vaan ei taitaisi sinulta onnistua.

Jostain luin, että pienyrittäjät tienaavat vähemmän ja tekevät enemmän töitä kuin palkansaajat, mikä pitää kokemukseni mukaan oikein hyvin paikkansa. Itse nyt tienaan toki enemmän kuin tonnin, mutta palkansaajana omalla alallani tienaisin enemmän. Yrittäjän kun pitää myydä ja tehdä, eikä kukaan maksa mitään tuntipalkkaa. Usein on sellainen tilanne, että täysin tappiolla tehdään jokin juttu.

Pitsapaikkoja saa ja pitää kritisoida veronkierrosta ja palkkojen käteismaksusta (työnantajana toimiminen on tehty Suomessa aivan liian hankalaksi ja kalliiksi), mutta yrittäjän haukkuminen siksi, että tienaa vain tonnin kuussa on jo täysin ala-arvoista.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: normi on 05.04.2011, 10:50:38
Risto? Käsittääkseni en HAUKKUNUT ketään. Kuten sanoin, niin asia VOI pitää paikkansakin, enkä suinkaan hauku tms. yrittämisetä tai tonnin tienaamisesta, vaan epäilen asiaa vahvasti. Jos pizzayrityksessä sitten on koko perhe mukana, niin perheen tulot kokonaisuudessaan voi sitten olla vaikkapa monta tuhatta. ja jos oletetaan, että tuhat euroa on vähän sinnepäin  niin totuus voi ollakin vaikkapa 1500 ja tarkoittaako nettoa vai bruttoa?

Olemme täysin kyseisen hepun antaman tiedon varassa. Ei pidä uskoa sokeasti ihan kaikkea. Mutta saattaahan ehkä kenties jopa asia noinkin olla.
Title: Vs: 2011-04-04 AL:YLE paljastaa: Näin vähän pizzayrittäjä tienaa
Post by: Ajattelija2008 on 05.04.2011, 11:55:49
Helsingin keskustan etnisissä ravintoloissa, jotka eivät muuten hinnoiltaan ole halpoja, ei läheskään aina tule kuittia kouraan.