QuoteViranomaiset ratsasivat Pohjois-Karjalan ravintoloita - lukuisia väärinkäytöksiä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010121312859067_uu.shtml
Kolmessa ravintolassa työskenteli ilman lupaa kolme ulkomaalaista työntekijää. Tapauksissa työnantajia ja työntekijöitä epäillään ulkomaalaisrikkomuksesta.
Lisäksi havaittiin useita puutteita työntekijöiden työsuhdeoikeuksissa sekä palo- ja elintarviketurvallisuudessa.
Se tavallinen tarina, jostain kumman syystä nämä etniset ravintolat toimivat aina samalla kaavalla.
Inhorealismi-kapitalismia käytännössä. Miksi eivät toimisi noin kun kiinnijäämisen todennäköisyys on minimaalinen? Jos tarkastus-arvonnassa jääkin häviävät kortit käteen ei rangaistus kuitenkaan ole missään järjellisessä suhteessa jo saavutettuun hyötyyn.
Juuri tämän harmaan talouden takia en syö näissä etnisissä paikoissa. Lisäksi tuo hygieniapuoli ylipäänsä, onkohan kokilla hygieniapassit suoritettu.
Ja kun ruoka on halpaa, niin kyllähän siinä raaka-aineissa säästetään. Jos on vähän vanhaa, niin ei haittaa, kun sehän tulee vain asiakkaille.
Ja vielä asian vierestä; olen törmäänyt sellaiseenkin seikkaan kuin kierrätys, kun sitä ei ole. Sekajätteisiin laitetaan myös biojäte.