Hommaforum Testi

HOMMAN UUTISHUONE => Uutiset ja media => Kotimaa => Topic started by: Iloveallpeople on 01.08.2010, 22:49:32

Title: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Iloveallpeople on 01.08.2010, 22:49:32
QuoteTurkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta

Turkulainen Agali Groupin toimitusjohtaja ja omistaja Serggio Agali  aikoo investoida lähivuosina uuteen teurastamoon ja lihan jalostuslaitokseen Turun seudulla. Yrityksen nykyinen 150 neliömetrin jalostamo sijiatsee Hirvensalossa. Neliöitä uuteen tuotantolaitokseen tulee jopa kaksi ja puoli tuhatta.

Työntekijöiden määrä aiotaan nostaa nykyisestä kolmesta noin 15 henkeen. Yrityksen toimitusjohtaja Agali on käynyt jo katsomassa mallia uuteen tuotantolaitokseen Hollannissa, ja piirustukset ovat tuotantolaitosta varten valmiina.

Agalin suunnitelmat eivät lopu tähän, vaan mies aikoo perustaa Helsinkiin lihatukun, josta tullaan myymään 50?–?100 erilaista lihatuotetta.

Lihaliike Agali on erikoistunut Suomessa kasvaviin halal-lihan markkinoihin. Lihaliike valmistaa kebab-vartaansa noudattaen islamin halal-säännöstöä. Se on muslimien suositus, joka on alun perin käytännönläheinen ohjeistus ruuan hygieenisyyden varmistamiseen.

Halal-tavalla teurastetusta eläimestä täytyy vuodattaa veri pois mahdollisimman tarkasti. Vaikka hygieenisyydessä ei muuhun lihaan verrattuna ole nykyään juuri eroa, halal on jäänyt samanlaiseksi rituaaliksi kuin juutalaisten kosher-ruokakin. Myös kantasuomalaiset ovat nauttineet ehkä tietämättään halal-kebabista niissä lukuisissa kebab-ravintoloissa, joihin Agali toimittaa lihaansa. Nykyisin hänellä on Turussa kaksi ravintolaa ja yksi kahvila.

LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA

Turun Sanomat (http://www.ts.fi/online/talous/149282.html)
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Oluttikka on 02.08.2010, 09:55:05
Voiko teurastajaksi hakeutua vaikka ei olisikaan muslimi?
Onnistuuko vääräuskoiselta siansyöjältä loitsuaminen?
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Eino P. Keravalta on 02.08.2010, 10:06:37
Halal-liha voidaan puhdistaa, mikäli sen syömisen yhteydessä nautitaan alkoholia.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Savilinnan Lätäri on 02.08.2010, 11:22:00
Mikäli Agali haluaisi nimensä historian kirjoihin Finlaysonin rinnalle, hänen tulisi kaksisataakaksikymmentäkertaistaa tuleva jalostamonsa. Suhdelukuna työväen määrä.

Oikeastaan Agali kirjoittaisi siinä tapauksessa uutta historiaa, sillä Finlaysonhan perusti putiikkinsa - keisarin starttirahan turvin - Venäjän keisarikuntaan, eikä Suomeen.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: sunimh on 02.08.2010, 11:38:38
Halal tai ei mutta Agalin kebabbila torin laidalla on ehdottomasti kaupungin parhaimmistoa. Listalla on muutakin kuin peruspita/rulla/pizza, grillatut lihat ovat mehukkaita ja kastikkeet (mm. riisille) loistavia. Lisäplussat hyvästä palvelusta.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Oluttikka on 02.08.2010, 11:42:02
Onko täällä Hommassa jossain halal-lihakeskustelu?
että ei kai ne pelkillä loitsuilla täällä Suomessa eläimiä tainnuta...
vai onko muslimeilla omat eläinsuojelulait?
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: CaptainNuiva on 02.08.2010, 12:14:52
Quote from: Oluttikka on 02.08.2010, 11:42:02
Onko täällä Hommassa jossain halal-lihakeskustelu?
että ei kai ne pelkillä loitsuilla täällä Suomessa eläimiä tainnuta...
vai onko muslimeilla omat eläinsuojelulait?

"Halal-tavalla teurastetusta eläimestä täytyy vuodattaa veri pois mahdollisimman tarkasti."
Tämä tarkoittanee käytännössä sitä että eläimen sydän pumppaa auki leikatusta
kaulasta veret pihalle, muutoin niitä ei saada "Mahdollisimman tarkasti" pois.
Korjatkoon joku jos tämä väärää tietoa.

Ja nyt sitten eläinsuojelulakiin:
Edistyneet ja valveutuneet suvikset/virkamiehet/politiikot tulevat sallimaan tässä kohden poikkeuksen lain noudattamiseen koska on oikeutettua/hyväksyttävää että eläimet saavat kärsiä mahdollisimman pitkään monikultin nimissä, tätä vastustavat ovat selkeästi kiljuskinejä että saastaisia rasisteja.
Mikä onkaan mukavempaa kuin mokuttaminen eläinten kärsimyksillä, ne eivät tästä valita vaan mitä nyt pikkaisen tuskaansa möykkäävät.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: E.P.L on 02.08.2010, 12:17:41
Quote from: CaptainNuiva on 02.08.2010, 12:14:52
"Halal-tavalla teurastetusta eläimestä täytyy vuodattaa veri pois mahdollisimman tarkasti."
Tämä tarkoittanee käytännössä sitä että eläimen sydän pumppaa auki leikatusta
kaulasta veret pihalle, muutoin niitä ei saada "Mahdollisimman tarkasti" pois.
Korjatkoon joku jos tämä väärää tietoa.
Tämä pitää toki paikkansa, mutta ei ole halal-teurastusta "länsimaisesta teurastuksesta" erottava tekiä.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: retired on 02.08.2010, 12:20:31
Ja ei kun odottelemaan eläinaktivistien iskuja! En yhtään ihmettelisi jos yrittäjä ottaisi oman käden oikeudet käyttöön muutaman vierailun jälkeen?
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Oluttikka on 02.08.2010, 12:29:12
Quote from: CaptainNuiva on 02.08.2010, 12:14:52
Ja nyt sitten eläinsuojelulakiin:
Edistyneet ja valveutuneet suvikset/virkamiehet/politiikot tulevat sallimaan tässä kohden poikkeuksen lain noudattamiseen koska on oikeutettua/hyväksyttävää että eläimet saavat kärsiä mahdollisimman pitkään monikultin nimissä, tätä vastustavat ovat selkeästi kiljuskinejä että saastaisia rasisteja.
Mikä onkaan mukavempaa kuin mokuttaminen eläinten kärsimyksillä, ne eivät tästä valita vaan mitä nyt pikkaisen tuskaansa möykkäävät.

jos vakavasti ajatellaan: voisivatko muslimit todella saada jonkin erikoisluvan eläinten kiduttamiselle ennen tappamista?

siis näin?
http://www.halalliha.fi/miksihalal.html

hetkinen, joko tuota tapahtuu...
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: peräkylän Antti on 02.08.2010, 12:36:21
Tainnuttamatta viiltäminen on Suomessa laitonta. Iso osa muslimeista ei hyväksy suomalaista halal lihaa oikeaksi halal lihaksi.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Oluttikka on 02.08.2010, 12:39:07
Quote from: peräkylän Antti on 02.08.2010, 12:36:21
Tainnuttamatta viiltäminen on Suomessa laitonta. Iso osa muslimeista ei hyväksy suomalaista halal lihaa oikeaksi halal lihaksi.
Aivan sama mitä muslimit hyväksyvät. Itseäni kiinnostaa tapahtuuko tuota kurkunleikkausta jo yrityskuvioissa lainvalvojen ja virkamiesten hyväksynnällä.
Eli olemmeko jo niin syvällä i-uskonnon ansassa.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Rauli on 02.08.2010, 12:48:58
Miksi näin yleisnegatiivinen sävy? Tässähän on kyseessä maahanmuuttaja, jonka kaltaisia tähän maahan haluttaisiin lisää.

Jos halal-liha on hänen yritysidean niche, niin olkoon. Ei se sen kauniimman näköistä ole, kun siat ajetaan "karuselliin", jossa häkki kerrallaan laskeutuu "hiilidioksidikylpyyn" ja elukoiden ollessa tajuttomia ne nostetaan takasorkkien lävitse pistetyistä koukuista hihnalle, jonka jälkeen niiltä napsaistaan kurkku poikki. Tämän jälkeen sika pumppaa omasta ruhostaan veren ulos, koska sydän sykkii vielä tajuttomuuden aikana. Tuntien erään ison teurastamon työtahdin, niin en olisi yllättynyt, jos silloin tällöin sika vahingossa päätyy elävänä kalttausaltaaseen.

Eikä turkisten nahkominen sen kauniimpaa ole. Eläimet nostetaan häkistä (tässä vaiheessa ne virtsaavat ja ulostavat hätäpäissään) ja niille työnnetään sähkökapulaa anukseen.

Itse syön lihaa ja kannatan turkiseläinten tuotantoa mutta kannattaa pitää mielessä, että ei tämä meidän "humaani" tapa kohdella tuotantoeläimiä ole aina niin kaunista katsottavaa, kun sitä itse on ollut tekemässä. Halal-liha on nyt vain vähän suoraviivaisempi prosessi ilman hienosteluja.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Axl on 02.08.2010, 13:04:07
QuoteMiksi näin yleisnegatiivinen sävy? Tässähän on kyseessä maahanmuuttaja, jonka kaltaisia tähän maahan haluttaisiin lisää.

Totta. Tällaisia tarvittaisiin lisää, mutta niitähän tuleekin lisää mitä enemmän muslimimaahanmuuttajia tullee koska halal maistuu. Eri asia on paljonko valtion maahanmuuttopolitiikalla on subventoitu tällaisen teollisuudenalan kasvua.
Joka tapauksessa, mitä enemmän halal-lihaa syöviä, sen enemmän tällaisia "positiivisia" esimerkkejä maahanmuutosta. Otammeko ehkä vastaan avosylin Malmön kaltaiset olosuhteet ja juhlimme muutamaa onnistunutta halal-keisaria??
Mikä on skenaario, vastatkaa viisaammat?
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: JoKaGO on 02.08.2010, 13:12:47
Quote from: Axl on 02.08.2010, 13:04:07
Mikä on skenaario, vastatkaa viisaammat?

Viisaampi tässä tiedä häntä...

Mutta kyseessä on ihan hyvä bisnesidea, ja siitä pisteet. Edellyttäen, että valde ei ole tämänkin takana rahamasseineen, tai siis minun, sinun, meidän rahojen kanssa! Ei tällainen halal-lihan saatavuutta parantava hanke ole mikään vetovoimatekijä, kyllä tänne tulevat ne discorahan kärttäjät juuri sen diskorahan takia.

Tuossa ylempänä RR tiivisti hyvin sen, mistä on kysymys. Jos haluaa syödä halpaa lihaa, pitää hyväksyä myös tuotantoeläinten jonkinasteinen kituminen teurastusvaiheessa. Jos taas haluaa kallista lihaa armollisesti teurastettuna, pitää ryhtyä metsästäjäksi.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: CaptainNuiva on 02.08.2010, 13:13:53
Quote from: RR on 02.08.2010, 12:48:58
Miksi näin yleisnegatiivinen sävy? Tässähän on kyseessä maahanmuuttaja, jonka kaltaisia tähän maahan haluttaisiin lisää.

Jos halal-liha on hänen yritysidean niche, niin olkoon. Ei se sen kauniimman näköistä ole, kun siat ajetaan "karuselliin", jossa häkki kerrallaan laskeutuu "hiilidioksidikylpyyn" ja elukoiden ollessa tajuttomia ne nostetaan takasorkkien lävitse pistetyistä koukuista hihnalle, jonka jälkeen niiltä napsaistaan kurkku poikki. Tämän jälkeen sika pumppaa omasta ruhostaan veren ulos, koska sydän sykkii vielä tajuttomuuden aikana. Tuntien erään ison teurastamon työtahdin, niin en olisi yllättynyt, jos silloin tällöin sika vahingossa päätyy elävänä kalttausaltaaseen.

Eikä turkisten nahkominen sen kauniimpaa ole. Eläimet nostetaan häkistä (tässä vaiheessa ne virtsaavat ja ulostavat hätäpäissään) ja niille työnnetään sähkökapulaa anukseen.

Itse syön lihaa ja kannatan turkiseläinten tuotantoa mutta kannattaa pitää mielessä, että ei tämä meidän "humaani" tapa kohdella tuotantoeläimiä ole aina niin kaunista katsottavaa, kun sitä itse on ollut tekemässä. Halal-liha on nyt vain vähän suoraviivaisempi prosessi ilman hienosteluja.

Peruslähtökohta lienee että eläimelle ei tuoteta tarpeetonta kärsimystä eli kurkkua ei viilletä auki eläimen olessa tajuissaan.
Se että jossain teurastamossa oletettavasti joku eläin joskus tajuissaan kärsii koska joku joskus ei hoida työtään kuten kuuluu, oikeuttaa siis sinun mielestäsi sitten teurastamaan myös tarkoituksella tajuissaan olevia eläimiä?


Tässähän alkaa hahmottumaan ihan oikein lista mitä kaikkea voisimmekaa sallia logiikallasi...Yleensäkin lait kieltävät monia asioita ja asetukset ohjaavat tekemisiä mutta koska jossain joku kansalainen tai muu henkilö ei niitä kuitenkaan noudata niin voinemme hyväksyä että jos kulttuurillisiin näkökohtiin vedoten joku ei niitä halua noudattaa niin hyväksytään tämä?
Eli tiivistettynä:Kaikki lait poistettakoon koska niitä joku jossain kumminkin rikkoo.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Finka on 02.08.2010, 13:20:11
Tutustuin muutamia vuosia sitten pariin Euroopassa matkustelleeseen muslimiin, jotka olivat ratkaisseet lihaongelman jättämällä kaiken lihan ruokalistallaan. Eikö heidän ratkaisunsa olisi paras kaikkien kannalta? Lakiinkaan ei tarvitsisi tehdä poikkeuksia. Erityisesti luulisin tosivihreiden kannattavan tälläistä ratkaisua.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: peräkylän Antti on 02.08.2010, 13:23:35
Uskokaa jo, oikea halal teurastus ei ole laillista Suomessa. Täällä tainnutus on pakollinen aina.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: JoKaGO on 02.08.2010, 13:23:51
Quote from: Finka on 02.08.2010, 13:20:11
Tutustuin muutamia vuosia sitten pariin Euroopassa matkustelleeseen muslimiin, jotka olivat ratkaisseet lihaongelman jättämällä kaiken lihan ruokalistallaan. Eikö heidän ratkaisunsa olisi paras kaikkien kannalta? Lakiinkaan ei tarvitsisi tehdä poikkeuksia. Erityisesti luulisin tosivihreiden kannattavan tälläistä ratkaisua.

Triviaali vastaus: Halal-lihan kysynnän putoaminen nollaan lopettaa halal-lihan tuotannon kokonaan, tietenkin.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Oluttikka on 02.08.2010, 13:27:02
Quote from: Finka on 02.08.2010, 13:20:11
Tutustuin muutamia vuosia sitten pariin Euroopassa matkustelleeseen muslimiin, jotka olivat ratkaisseet lihaongelman jättämällä kaiken lihan ruokalistallaan. Eikö heidän ratkaisunsa olisi paras kaikkien kannalta? Lakiinkaan ei tarvitsisi tehdä poikkeuksia. Erityisesti luulisin tosivihreiden kannattavan tälläistä ratkaisua.

Tosivihreälle vegaanimokuttajallehan kaiken järjen mukaan pitäisi maistua halal-liha. Se on sentään rauhanuskonnon, toiseuden, ja lähes kaiken mitä valkoinen heteromies karttaa, ilmentymä.
Ehkä ensi vuonna näemme jo ensimmäiset halal-vihreät vaaliehdokkaat.
Eikä eläinkään kärsi, koska Allahin loitsu poistaa kivun ja säryn sekä saastaisuuden.
Eläintenystävän valinta siis.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Finka on 02.08.2010, 13:32:08
Quote from: JoKaGO on 02.08.2010, 13:23:51
Quote from: Finka on 02.08.2010, 13:20:11
Tutustuin muutamia vuosia sitten pariin Euroopassa matkustelleeseen muslimiin, jotka olivat ratkaisseet lihaongelman jättämällä kaiken lihan ruokalistallaan. Eikö heidän ratkaisunsa olisi paras kaikkien kannalta? Lakiinkaan ei tarvitsisi tehdä poikkeuksia. Erityisesti luulisin tosivihreiden kannattavan tälläistä ratkaisua.

Triviaali vastaus: Halal-lihan kysynnän putoaminen nollaan lopettaa halal-lihan tuotannon kokonaan, tietenkin.

Ei niin triviaali. Soijanakkien kysyntä voisi huomattavasti kasvaa.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: JoKaGO on 02.08.2010, 13:34:18
Quote from: Finka on 02.08.2010, 13:32:08
Quote from: JoKaGO on 02.08.2010, 13:23:51

Triviaali vastaus: Halal-lihan kysynnän putoaminen nollaan lopettaa halal-lihan tuotannon kokonaan, tietenkin.

Ei niin triviaali. Soijanakkien kysyntä voisi huomattavasti kasvaa.

Nyt putosin kärryiltä, mutta ei se mitään.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: CaptainNuiva on 02.08.2010, 13:40:47
Quote from: Axl on 02.08.2010, 13:04:07
QuoteMiksi näin yleisnegatiivinen sävy? Tässähän on kyseessä maahanmuuttaja, jonka kaltaisia tähän maahan haluttaisiin lisää.

Totta. Tällaisia tarvittaisiin lisää, mutta niitähän tuleekin lisää mitä enemmän muslimimaahanmuuttajia tullee koska halal maistuu. Eri asia on paljonko valtion maahanmuuttopolitiikalla on subventoitu tällaisen teollisuudenalan kasvua.
Joka tapauksessa, mitä enemmän halal-lihaa syöviä, sen enemmän tällaisia "positiivisia" esimerkkejä maahanmuutosta. Otammeko ehkä vastaan avosylin Malmön kaltaiset olosuhteet ja juhlimme muutamaa onnistunutta halal-keisaria??
Mikä on skenaario, vastatkaa viisaammat?

Selvä.
Hyvällä bisnesidealla voi ohittaa lain ja vielä parempi jos siihen ei tarvita tukia.
Tässä jollekkin pari bisnesideaa tulevaisuutta varten:
1.Naisten ympärileikkaamiseen perustuva klinikka, lakimme kieltää mutta kun kulttuuri ja idea, näin saadaan myös verotuloja...eli hyväksytään?
2.Shariaan perustuva kivittämö raiskatuille naisille,lakimme kieltää mutta kun kulttuuri ja idea...Ja kuvitelkaa mitkä säästöt, ei tarvitse oikeussaleissa näitä käsitellä.
Saudeilta tai Talipäiltä saadaan varmastikkin rahoituskin tähän.

Löytyisi varmasti lisääkin ideoita/Tuplastandardeja joilla myötäillä laeista välittämättä kunhan vain rahaa tulee...Kyllä yleisessä moraalissa voi silloin joustaa?
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Oluttikka on 02.08.2010, 13:49:58
Quote from: CaptainNuiva on 02.08.2010, 13:40:47
Löytyisi varmasti lisääkin ideoita/Tuplastandardeja joilla myötäillä laeista välittämättä kunhan vain rahaa tulee...Kyllä yleisessä moraalissa voi silloin joustaa?

Tottakai löytyy joustoa. Mitäs pienistä kun on kyseessä Suuremmat Voimat eli i-uskonto.
Tuli tuosta kivittämöstä mieleen, että heti kun sellainen laitos aloittaa toimintansa saa vanha käsite ´kivimies´ aivan uuden merkityksen.



Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Finka on 02.08.2010, 13:53:06
Quote from: JoKaGO on 02.08.2010, 13:34:18
Quote from: Finka on 02.08.2010, 13:32:08
Quote from: JoKaGO on 02.08.2010, 13:23:51

Triviaali vastaus: Halal-lihan kysynnän putoaminen nollaan lopettaa halal-lihan tuotannon kokonaan, tietenkin.

Ei niin triviaali. Soijanakkien kysyntä voisi huomattavasti kasvaa.

Nyt putosin kärryiltä, mutta ei se mitään.

Ajattelin sinun tarkoittaneen, että yrittäjyyttä, joka tuo valtion kassaan rahaa, ei saa tuhota. Siis halal-lihan tuotantoa pitäisi kannustaa taloudellisten syiden takia vaikka moraalia ja etiikkaa vastaan. Esimerkiksi Pouttu valmistaa soijasta "nakkeja" eli kasvista järsivätkin ihmiset voivat lisätä Suomalaisen ruokateollisuuden kannattavuutta siinä kuin halal-lihatuottamo.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Rauli on 02.08.2010, 14:26:26
Quote from: Oluttikka on 02.08.2010, 13:49:58

Tottakai löytyy joustoa. Mitäs pienistä kun on kyseessä Suuremmat Voimat eli i-uskonto.

Kysymys ei ole joustosta vaan tosiasioiden myöntämisestä. Ei ne elukat kauniisti kuole.

Anekdootti: Olipa kerran metsästysseura, jonka jäsen 4 muun seuran jäsenen nähden haavoitti hirveä, joka jatkoi verta vuotaen matkaansa metsän siimekseen. Syyssateessa haavoittunutta hirveä jahdattiin kaksi päivää kunnes saunaillassa päätettiin, että kyseessä oli ohilaukaus. No, ainakin korpit saivat ruokaa.

Tietääkseni halal-teurastuksen jäljiltä ei ole yksikään eläin elävänä poistunut.

Minä en ole mitenkään innostunut halal-lihasta vaan pyrin suhteuttamaan, mistä on kysymys, kun eläimiä tapetaan.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Oluttikka on 02.08.2010, 14:47:27
Quote from: RR on 02.08.2010, 14:26:26
Minä en ole mitenkään innostunut halal-lihasta vaan pyrin suhteuttamaan, mistä on kysymys, kun eläimiä tapetaan.

Eläimiä tapetaan, ei se haittaa. Tässä vaan ollaan muuttamassa vallitsevaa systeemiä ja ehkä jopa lakeja hiekkamaiden taikauskon takia. Se taikausko lisää turhaa kärsimystä vain sen takia, että satuolennon mielestä jokin eläin on saastainen.
Etkö todella näe halal-jutussa mitään eroa länsimaiseen ruokatuotantoon?

Tai mistäpä minä tiedän mitä loitsuja ne atrioilla ja saarioisilla käyttää kun nautaa viedään teuraaksi...



Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Taavitsainen on 02.08.2010, 15:00:50
siitä vain mutta brutaali teurastus ei tule onnistumaan, kiitos hippien eläinaktiivisuuden.
mikä sinäänsä on hyvä, tässä tapauksessa.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Axl on 02.08.2010, 15:15:57

QuoteJos haluaa syödä halpaa lihaa, pitää hyväksyä myös tuotantoeläinten jonkinasteinen kituminen teurastusvaiheessa.

No mutta eiköhän se tapahdu tulevaisuudessa täällä koska vihreät siunaavat ydinvoiman, koska feministit eivät täällä nosta metakkaa rauhanuskonnon naisen asemasta ja koska huutava työvoimapula.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: ämpee on 02.08.2010, 15:19:05
Jos kolmen (3) työntekijän tuotantolaitoksella(?) pääsee Turussa alan keisariksi, niin mitähän turkulaiset sanoisivat todellisesta suurtuotannosta?

:kättä naamaan:
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: ikuturso on 02.08.2010, 15:30:46
Quote from: Iloveallpeople on 01.08.2010, 22:49:32
QuoteTurkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta

Turkulainen Agali Groupin toimitusjohtaja ja omistaja Serggio Agali  aikoo investoida lähivuosina uuteen teurastamoon ja lihan jalostuslaitokseen Turun seudulla. Yrityksen nykyinen 150 neliömetrin jalostamo sijiatsee Hirvensalossa. Neliöitä uuteen tuotantolaitokseen tulee jopa kaksi ja puoli tuhatta.

Työntekijöiden määrä aiotaan nostaa nykyisestä kolmesta noin 15 henkeen. Yrityksen toimitusjohtaja Agali on käynyt jo katsomassa mallia uuteen tuotantolaitokseen Hollannissa, ja piirustukset ovat tuotantolaitosta varten valmiina.

Agalin suunnitelmat eivät lopu tähän, vaan mies aikoo perustaa Helsinkiin lihatukun, josta tullaan myymään 50?–?100 erilaista lihatuotetta.

Lihaliike Agali on erikoistunut Suomessa kasvaviin halal-lihan markkinoihin. Lihaliike valmistaa kebab-vartaansa noudattaen islamin halal-säännöstöä. Se on muslimien suositus, joka on alun perin käytännönläheinen ohjeistus ruuan hygieenisyyden varmistamiseen.

Halal-tavalla teurastetusta eläimestä täytyy vuodattaa veri pois mahdollisimman tarkasti. Vaikka hygieenisyydessä ei muuhun lihaan verrattuna ole nykyään juuri eroa, halal on jäänyt samanlaiseksi rituaaliksi kuin juutalaisten kosher-ruokakin. Myös kantasuomalaiset ovat nauttineet ehkä tietämättään halal-kebabista niissä lukuisissa kebab-ravintoloissa, joihin Agali toimittaa lihaansa. Nykyisin hänellä on Turussa kaksi ravintolaa ja yksi kahvila.

LUE LISÄÄ TORSTAIN TURUN SANOMISTA

Turun Sanomat (http://www.ts.fi/online/talous/149282.html)

Artikkelin faktaosiosta puuttuu maininta, että kaikkien teuraseläinten pää käännetään mekkaan päin, ja ennen teurastusta lausutaan rukous joka tainnuttaa eläimen.

-i-
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Lemmy on 02.08.2010, 15:50:25
Ei pidä unohtaa, että tiedemiehet ovat keksineet sikapartikkelien kasvatuksen laboratoriossa
http://www.iltalehti.fi/ruoka/200912090154356_ru.shtml
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Kommeli on 02.08.2010, 16:14:29
Quote from: RR on 02.08.2010, 12:48:58
Halal-liha on nyt vain vähän suoraviivaisempi prosessi ilman hienosteluja.
Mites sitten, jos meidänkin teurastajat jättäis tainnuttamisen pois kokonaan? Parantaisiko tämä huomattavasti tuotantolaitoksen kannattavuutta?
Jos halal-lihan tuotanto kerran on niin paljon kätevämpää mutta yhtä hygienista, niin miksi emme syö halal-lihaa kaikki?
Pakkohan tässä joku juttu on olla.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Kettu2 on 02.08.2010, 19:40:50
Quote from: ikuturso on 02.08.2010, 15:30:46
Artikkelin faktaosiosta puuttuu maininta, että kaikkien teuraseläinten pää käännetään mekkaan päin, ja ennen teurastusta lausutaan rukous joka tainnuttaa eläimen.

-i-

Onhan tätä halal-keskustelua ollut aiemminkin. Onko jotain todisteita ettei eläimiä tainnutettaisi konkreettisesti (muuta kuin höpönlöpön-sanoilla) ennen kurkun viiltämistä? Mikäli epäilyksiä laittomasta menettelystä olisi luulisi viranomaisten puuttuvan toimintaan. En tiedä onko täällä nyt tahallaan sekoitettu suomalainen halal-teurastus ja oikeaoppinen halal-teurastus mutta eräät ovat antanee ymmärtää (http://hommaforum.org/index.php/topic,32256.msg429082.html#msg429082) että Agalin teurastus menetelmät olisivat laittomia. Mies (kuten muutkin suomalaiset halal-teurastajat) kuitenkin lienee syytön ennen kuin toisin todistetaan.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: ikuturso on 02.08.2010, 20:57:44
Quote from: Kettu2 on 02.08.2010, 19:40:50
Quote from: ikuturso on 02.08.2010, 15:30:46
Artikkelin faktaosiosta puuttuu maininta, että kaikkien teuraseläinten pää käännetään mekkaan päin, ja ennen teurastusta lausutaan rukous joka tainnuttaa eläimen.

-i-

Onhan tätä halal-keskustelua ollut aiemminkin. Onko jotain todisteita ettei eläimiä tainnutettaisi konkreettisesti (muuta kuin höpönlöpön-sanoilla) ennen kurkun viiltämistä? Mikäli epäilyksiä laittomasta menettelystä olisi luulisi viranomaisten puuttuvan toimintaan. En tiedä onko täällä nyt tahallaan sekoitettu suomalainen halal-teurastus ja oikeaoppinen halal-teurastus mutta eräät ovat antanee ymmärtää (http://hommaforum.org/index.php/topic,32256.msg429082.html#msg429082) että Agalin teurastus menetelmät olisivat laittomia. Mies (kuten muutkin suomalaiset halal-teurastajat) kuitenkin lienee syytön ennen kuin toisin todistetaan.

Enpä ketään väitä laittomuuksiin syyllistyvän. Minua lähinnä huvittaa, kun erilaisissa artikkeleissa kerrotaan kansalle, mitä "halal" tarkoittaa. Tässäkin vain, että" Veri vuodatetaan pois mahdollisimman tarkasti, mutta hygieenisyydessä ei ole juurikaan eroa." Minusta kansalle voisi kertoa myös tämän rituaalisen puolen.

-i-
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Patriootti on 12.01.2012, 17:32:10
Siinä teille halalia, katsoo ken pystyy. Ei hermoheikoille.

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3Dh_bZzxep87c
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Jouko on 12.01.2012, 17:38:56
Täytyy muistaa että juutalaisten kosher on ihan vastaava rituaali. Se ei siis ole uskontosidonnainen vaan Lähi-Idän kulttuuriperinne. Sianlihankin kanssa sama juttu.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Toopo on 12.01.2012, 17:42:43
QuoteValtava kebabskandaali Suomessa

Elintarvikkeiden turvallisuutta valvova Evira on laittanut turkulaisen lihaliikkeen toimittamat tuotteet myyntikieltoon ja keskeyttänyt liikkeen toiminnan.

Agalin kautta on toimitettu lihaa lukuisiin suomalaisiin ravintoloihin ja suurkeittiöihin. Useimmat Eviran nimeämistä ravintoloista ovat etnisiä ruokapaikkoja.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119332-valtava-kebabskandaali-suomessa-–-katso-onko-kantapaikkasi-listalla

Liittyy myös tähän ketjuun
http://hommaforum.org/index.php/topic,62942.30.html
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Hoomeri on 12.01.2012, 18:54:03
Jaaha pääepäilty on turkulainen liikemies. Eikös turkulaisuuden mainitseminen tässä yhteydessä ole rasistista ja turkulaisia loukkaavaa?

"toimitusjohtaja Serggio Agali
Hallituksen jäsenet Kaupparekisterissä
Varsinainen jäsen: Agali Serggio
Varajäsen: Mahmoodi Hussein"

"Päätekijäksi epäillään turkulaista liikemiestä, ja muut epäillyt ovat hänen lähipiiristään. "
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011215070166_ru.shtml
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: pakruti2c263 on 13.01.2012, 09:42:03
QuoteEviran mukaan Lihaliike Agali Oy:n valmistamat lihatuotteet eivät täytä elintarvikkeille asetettavia vaatimuksia ja on syytä epäillä, että niiden turvallisuus ja hygienia ovat puutteelliset. Virheellisyyksiä on todettu jäljitettävyydessä, merkitsemisessä sekä säilytys- ja käsittelyolosuhteissa.

Turun elintarvikevalvontaviranomainen on keskeyttänyt Lihaliike Agalin toiminnan toistaiseksi vakavien epäkohtien takia. Evira on kieltänyt yrityksen valmistamien elintarvikkeiden myynnin sekä määrännyt ne käyttökieltoon. Tuotteet on hävitettävä.
------
Ihmiskauppaa ja veropetoksia
Keskusrikospoliisi, Rajavartiolaitos ja Varsinais-Suomen poliisilaitos ovat aloittaneet keväällä 2011 esitutkintakokonaisuuden, jonka kohteena on neljä Turussa toimivaa yritystä: Agali Oy sekä kolme muuta samaan kokonaisuuteen kuuluvaa yritystä.

Varsinais-Suomen poliisilaitos ja Rajavartiolaitos tutkivat tapaukseen liittyvää ihmiskauppaa, laittoman maahantulon järjestämistä sekä kiskonnan tapaista työsyrjintää. Keskusrikospoliisi vastaa näissä neljässä yrityksessä tapahtuneiden talousrikoksien (törkeä veropetos, törkeä kirjanpitorikos) sekä terveysrikoksen tutkinnasta.
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011215070166_ru.shtml (http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011215070166_ru.shtml)
Taisi suurtuotantolaitossuunnitelmat mennä mönkään.
Hyvä näin.
Myönnettäköön, tämä "kultamuna" on työllistänyt tähän mennessä runsaasti viranomaisia. Työllistää vielä lisäää.
Onneksi ei kai sentään pelastuslaitosta.

Ps.
Toinenkin ketju samasta "yrityksestä."  Voisiko yhdistää?
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: P on 13.01.2012, 12:54:08
Quote from: Hoomeri on 12.01.2012, 18:54:03
Jaaha pääepäilty on turkulainen liikemies. Eikös turkulaisuuden mainitseminen tässä yhteydessä ole rasistista ja turkulaisia loukkaavaa?

"toimitusjohtaja Serggio Agali
Hallituksen jäsenet Kaupparekisterissä
Varsinainen jäsen: Agali Serggio
Varajäsen: Mahmoodi Hussein"

"Päätekijäksi epäillään turkulaista liikemiestä, ja muut epäillyt ovat hänen lähipiiristään. "
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011215070166_ru.shtml

Selkeästi rasistit pistävät kampoihin hallal-kebabin suurtuotannolle?   :facepalm:  On tällä tulevalla Finlaysonilla ja Gutzeitilla nyt hivenen vastoinkäymisiä suvaitsemattoman hallinnon kanssa? :roll:
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: RP on 13.01.2012, 13:02:31
Quote from: ikuturso on 02.08.2010, 15:30:46
Agali on erikoistunut Suomessa kasvaviin halal-lihan markkinoihin. Lihaliike valmistaa kebab-vartaansa noudattaen islamin halal-säännöstöä. Se on muslimien suositus, joka on alun perin käytännönläheinen ohjeistus ruuan hygieenisyyden varmistamiseen.

QuoteLakimies Pitkänen kuvailee Agalin toimintaa "hulvattomaksi" ja "täysin edesvastuuttomaksi".

- Siellä ei ole millään tavalla huolehdittu hygieniasta. Pakastimien lämpötilat eivät ole pysyneet siellä, missä pitäisi. Minkäänlaista kirjanpitoa ei ole, Pitkänen sanoo.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119333-kebabtukun-%E2%80%9Dhulvaton%E2%80%9D-meno-%E2%80%9Dvakavaa-vaaraa-suomalaisille%E2%80%9D
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: retired on 13.01.2012, 13:52:26
QuoteMyönnettäköön, tämä "kultamuna" on työllistänyt tähän mennessä runsaasti viranomaisia. Työllistää vielä lisäää.
Onneksi ei kai sentään pelastuslaitosta.

No nythän on taas ruttokansantuotetta kohottettu oikein urakalla!?
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Papa Noel on 13.01.2012, 16:53:44
Joko Lipposka vetelee tyhjäkäynnillä keebab-marssia olohuoneessa?
Kauheet äärioikeistolaiset viranomaiset puuttuvat rehellisen lihatukkurin elämään.
http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/01/13/kebab-kiskonta-1-000-euron-vuosipalkka/201220909/137 (http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/01/13/kebab-kiskonta-1-000-euron-vuosipalkka/201220909/137)
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: Iloveallpeople on 13.01.2012, 17:09:27
Jaahas. Saa sitä näköjään etsiä positiivisia mamu-uutisia, kun nekin näyttävät lopulta lähes aina päättyvän kehnosti.
Title: Vs: 2010-07-29 TS: Turkulainen kebab-keisari suunnittelee suurtuotantolaitosta
Post by: pakruti2c263 on 14.01.2012, 15:47:08
IL Perjantai 13.1.2012 klo 10.26
Nämä paikat myivät kohukebabia - Löytyykö kantapaikkasi listalta?
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011315072996_ru.shtml (http://www.iltalehti.fi/ruoka/2012011315072996_ru.shtml)
No, ei löydy koska en syö kebakoita.