EU uhkaa nyt Euroopan kebabteollisuutta. Jäämme seuraamaan tilannetta suurella mielenkiinnolla. ;D
QuoteEU uhkaa kebabin tulevaisuutta
Erityisesti Saksassa ollaan huolissaan EU:n toimenpiteistä, joiden pelätään merkitsevän jopa loppua koko Euroopan kebablihateollisuudelle.
Guardianin mukaan Euroopan parlamentin terveyskomitea äänesti viime viikolla nurin ehdotuksen, joka olisi sallinut fosfaattien, fosforihapon sekä polyfosfaattien käytön lampaasta, naudasta tai siipikarjasta tehdyn kebab-lihan valmistuksessa. Lainsäätäjät ilmaisivat huolensa siitä, että viimeisimpien tutkimusten perusteella poikkeusluvan antaminen kebab-lihalle aiheuttaisi EU-kansalaisille entistä suuremman riskin sairastua esimerkiksi sydänsairauksiin.
Ehdotuksen kaaduttua asiasta päätetään nyt koko parlamentin laajuisessa äänestyksessä, jonka uskotaan toteutuvan parin viikon kuluessa. Mikäli parlamentti torjuu esityksen, se palautuu takaisin EU-komissiolle.
Lehden mukaan noin 200 000 ihmistä työskentelee kebab-teollisuuden parissa Euroopan alueella. Jos fosfaattien käyttö kebabin valmistuksessa kielletään, ovat heidän työpaikkansa niin ikään uhattuina.
Guardianin mukaan tämä jättäisi döner-kebabin tulevaisuuden vaakalaudalle EU-maissa.
– Jos EU-parlamentti saa tahtonsa läpi, se merkitsee kuolemantuomiota koko döner-teollisuudelle Euroopan unionissa, maalaili Saksan döner-kebab-tuottajien yhdistyksen edustaja Kenan Koyuncu pahimpia kauhukuviaan Bild-lehdelle uutistoimisto AP:n mukaan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005475735.html
Kebabissa voi käyttää monenlaista lihaa. Jos perinteinen lammaspaisti/makkara kielletään, niin on helppo käyttää muita raaka-aineita.
Ja esim. Suomessa valmistettu kebab taitaa useimmiten olla naudanlihasta.
QuoteEuroopan parlamentin terveyskomitea äänesti viime viikolla nurin ehdotuksen, joka olisi sallinut fosfaattien, fosforihapon sekä polyfosfaattien käytön
Monia asioita parlamentista tulee, joista en pidä. Sen sijaan erilaisten myrkkyjen kieltäminen "ruokatuotteista" on mielestäni yksinomaan hyvä asia. Sanon ruokatuotteet, koska kunnon kebab ei mitään fosfaatteja, fosforihappoa tai polyfosfaatteja tarvitse.
Hinta saattaa nousta paremman laadun myötä, mutta silloin saattaisin itsekin olla kebabpaikan asiakas. Koska pyrin välttämään tuollaista "laatua", teen himon iskiessä itse kebabbini ja hampurilaiseni.
Mihinkäs sitten miljoonia ja taas miljoonia kebabin paistajia tarvitaan? ???
Kebabhan oli yksi niistä lahjoista, joita eurooppalaisille on suotu kaukaisista kulttuureista. Miksi nyt ollaan katsomassa "Lahjahevosen suuhun" ylenkatsovasti? Tämähän on sama kuin kyseenalaistaisi Sinebrychoffien ja Finlaysoneitten ansiot.
Mistä kumpuaa tämä vihamielinen asenne vieraita kulttuureita kohtaan?
Fosfaatteja on laitettu meillä surutta makkaraan ja palvikinkkuihin. Kebabkiskat kyllä sopeutuu tilanteeseen jos rajoituksia tulee.
Kebabkiskat eivät noudata mitään muitakaan sääntöjä ja määräyksiä, miksi ihmeessä ne tätä tottelisivat?
QuoteKävin eilen sörkässä pitsalla(onneksi). Kun lähdin ulkopuolella oli tavarantuoja. Kuvasta voi jokainen päätellä että kuinka hygieeninen tavarantoimittaja on kyseessä. Autossa kaaos ja ruokaa lattialla. Tämä kuski vielä nosti kebablihat ensin maahan ja sitten kun sai minuutin jälkeen toisenkin lihatangon niin nosti toisen lihan maasta kainaloon ja vei sisään. Oli niissä hyvin elmukelmua mutta silti. Kuskin kansalaisuuttahan on turha mainita rasismisyytteiden pelossa. En myöskään kerro paikkaa missä söin kun ei se heidän vika ole. Suomi 100v.
https://www.facebook.com/groups/rajat.kiinni.kansanliike/permalink/1755390768101061/
https://www.google.fi/search?q=FinnKebab+Oy&oq=FinnKebab+Oy&aqs=chrome..69i57j0.6542j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Quote from: Java on 04.12.2017, 17:01:45
Kebabkiskat eivät noudata mitään muitakaan sääntöjä ja määräyksiä, miksi ihmeessä ne tätä tottelisivat?
Laittomasti maassa oleskeleva lihatuote voittaa varmaan nyhtöidun vihervassarin arvohierarkiassa. Jäämme odottamaan säädösmuutoksia ja sen jälkeen Nyt-liitteen hehkuttamia paperittoman lihan kebabpaikkoja.
Quote from: Golimar on 06.12.2017, 13:59:35
QuoteKävin eilen sörkässä pitsalla(onneksi). Kun lähdin ulkopuolella oli tavarantuoja. Kuvasta voi jokainen päätellä että kuinka hygieeninen tavarantoimittaja on kyseessä. Autossa kaaos ja ruokaa lattialla. Tämä kuski vielä nosti kebablihat ensin maahan ja sitten kun sai minuutin jälkeen toisenkin lihatangon niin nosti toisen lihan maasta kainaloon ja vei sisään. Oli niissä hyvin elmukelmua mutta silti. Kuskin kansalaisuuttahan on turha mainita rasismisyytteiden pelossa. En myöskään kerro paikkaa missä söin kun ei se heidän vika ole. Suomi 100v.
https://www.facebook.com/groups/rajat.kiinni.kansanliike/permalink/1755390768101061/
https://www.google.fi/search?q=FinnKebab+Oy&oq=FinnKebab+Oy&aqs=chrome..69i57j0.6542j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Evira?
evira.fi Sieltä löytyy valvontaa.