http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/830866/Turvapaikanhakijat+kokkasivat+jokirannassa
QuoteIhmisten suupielet kääntyivät hymyyn Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ja turvapaikanhakijoiden järjestämässä ravintolapäivän United by food -tapahtumassa.
Lauantaina järjestetyn ravintolapäivän yksi eniten huomiota herättäneistä ruokapaikoista oli turvapaikanhakijoiden United by food Turun jokirannassa.
Keskellä räntäsadetta tanssi ja lauloi parisensataa turvapaikanhakijaa yhdessä Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden kanssa.
Ruokateltoista leijui eksoottisten mausteiden tuoksu, ja annoksen sai syödäkseen parilla eurolla.
Myös ravintola Karu Izakayan keittiömestari osallistui tapahtumaan kokkaamalla oman erikoisannoksensa.
– United by food -ravintolapäivän ideana on saattaa turvapaikanhakijat, Suomessa jo asuvat maahanmuuttajat ja suomalaiset yhteen, tutustua uusiin ihmisiin ja maistaa eri kulttuurien kotiruokaa, kertoi Turun kauppakorkeakoulun opiskelija Tommi Pirilä, joka toimii Choose your future -hankkeen vetäjänä.
Tapahtumaan osallistui turvapaikanhakijoita Pansion vastaanottokeskuksesta, Pernon koulusta ja entisen retkeilymajan tiloista Linnankadulta.
Tapahtuman tuotot lahjoitetaan SPR:lle, joka ohjaa ne pakolaistyöhön.
Lue koko juttu sunnuntain Turun Sanomista tai näköislehdestä
QuoteUnited by food -ravintolapäivän ideana on saattaa turvapaikanhakijat, Suomessa jo asuvat maahanmuuttajat ja suomalaiset yhteen, tutustua uusiin ihmisiin ja maistaa eri kulttuurien kotiruokaa, kertoi Turun kauppakorkeakoulun opiskelija Tommi Pirilä, joka toimii Choose your future -hankkeen vetäjänä.
Choose your future?
Ei onnistu Suomessa. Valtaosa kansasta ei kannata nykyistä maahanmuuttoinvaasiota, sadat tuhannet ovat äänestäneet maahanmuuttokriittisiä puolueita, lahjoittaneet rahaa, tehneet poliittista vapaaehtoistyötä, kirjoittaneet netissä tuhansia ja tuhansia kirjoituksia, vedonneet päättäjiin ja yrittäneet saada keskustelua aikaan, mutta maahanmuuttovyöry vain jatkuu ja jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Suomessa kansa ei voi valita tulevaisuuttaan.
QuoteKeskellä räntäsadetta tanssi ja lauloi parisensataa turvapaikanhakijaa yhdessä Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden kanssa.
Niin stereotyyppistä suvakkipelleilyä että oksat pois. Katsotaanpa laulattaako kauppakorkean tyttöjä sitten kun kehitysmaa-elvikset alkavat ahdistelemaan joka kadun kulmassa. Näillä maahantunkeutuja määrillä ensi kesä voi olla jo painajaista naisille isoissa kaupungeissa. Onko talvi tullut koskaan parempaan aikaan kuin nyt? Ei ole.
Kun olen seurannut vierestä erään pienen vapaaehtoiskahvilan pyörittämistä kaikkine terveystarkastuksineen ja vaatimuksineen, niin on kiva huomata kuinka vaatimuksia höllennetään tai niitä ei suorastaan ole, kun on kyse kunniakansalaisista.
Onkohan seuraavat asiat kunnossa:
- hygieniapassi?
- tarttuvien tautien testit tehtynä, kuten salmonella ja vaikkapa tuberkuloosi tai hyvin yleiset hepatiittitartunnat?
Olen kyllä syönyt ulkomailla hyvinkin eksoottisia ruokia, mutta valinnut paikan niin että se on ollut suosittu eli täynnä ja annoksen hyvinpaistettuna tai keitettynä. En ole varma, että uskaltaisin terveystestaamattomien pakolaisten ruokia syödä.
Kai minä vain olen jonkin fobian vallassa... :-\
Tarjoilivatko ne raiskaleita ja pannutkakkua?
Vai sai annoksen kahdella eurolla? Kuka maksoi raaka-aineet? Kuka oli vastuussa hygieniasta?
Kuka sai myyntitulot? Kuka maksoi verot?
Kuka oli vastuussa niistä ihmisistä jotka tuon kahden euron annoksen nielivät?
Haiskahtaa todella lainvastaiselta touhulta.
Kokkasivat tai ei, faktana pysyy, että kysymyksessä on Suomeen kohdistuva haittamaahanmuutto, jota Suomi ei kestä taloudellisesti ja sosiaalisesti.
Luultavasti riisiä ja epämääräistä mössöä kokkasivat. Ja syötiin sormin yhteisestä kaukalosta. Nami nami.
En olisi maistanut, vaikka olisi maksettu.
Eihän maahanmuuttajien kohdalla ole tietoa, kellä on mitäkin vaarallisia tauteja tai kuka on vaikkapa Isiksen soturi, joka tahtoo myrkyttää eurooppalaisia.
Niin niin, mutta kun ihmisten suupielet kääntyivät hymyyn.
Se osoittaa, että maahanmuutosta on iloa suomalaisille.
Quote from: onni4me on 22.11.2015, 10:51:50
- hygieniapassi?
- tarttuvien tautien testit tehtynä, kuten salmonella ja vaikkapa tuberkuloosi tai hyvin yleiset hepatiittitartunnat?
Toivottavasti.
Nykyisistä turvapaikanhakijoista on itsellänikin sellainen mielikuva, että he tulevat kehitysmaista, joissa on surkeat hygieniaolot. Tarkoitan yleisellä tasolla, en siis näitä Ravintolapäivään osallistuneita henkilöitä.
Katsoin elintarviketurvallisuusvirasto Eviran sivuilta, että miten asia on. Ravintolapäivään ei vaadita hygieniapassia:
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus+ja+myynti/elintarvikehuoneistot+/usein+kysyttya/
QuoteElintarvikelain mukaan ns. pop up -ravintolatoiminta on mahdollista ilman elintarvikehuoneistoilmoituksen tekemistä. Pop up -ravintolan pitäjääkin koskevat elintarvikelain yleiset vaatimukset hygieniasta ja hänellä on aina vastuu valmistamiensa ja tarjoilemiensa elintarvikkeiden elintarviketurvallisuudesta. Elintarvikevalvojat voivat tehdä tarkastuksia myös pop up -ravintoloihin, mutta ne eivät ole säännöllisen elintarvikevalvonnan piirissä.
Mitä ihmeellistä on mausteissa? Itsekin käytän niitä tarpeen vaatiessa kokatessa. Ei sen takia tarvitse 30 000 vieraan armeijan miestä maahan raahata.
Quote from: Eino P. Keravalta on 22.11.2015, 11:19:05
Eihän maahanmuuttajien kohdalla ole tietoa, kellä on mitäkin vaarallisia tauteja tai kuka on vaikkapa Isiksen soturi, joka tahtoo myrkyttää eurooppalaisia.
Etkö sä tiedä, että ravintolapäivä on se päivä vuodesta, kun mikään tauti tai myrkky ei tartu? Siksi mitään lupia tahi passeja ei tarvita.
Quote from: Maija Poppanen on 22.11.2015, 11:32:29
Etkö sä tiedä, että ravintolapäivä on se päivä vuodesta, kun mikään tauti tai myrkky ei tartu? Siksi mitään lupia tahi passeja ei tarvita.
Se päivä saa tp-musun tanssimaan. Itse en moisiin pöperöihin koske edes riisitikulla.
Quote from: Frida Hotell on 22.11.2015, 11:24:33
Niin niin, mutta kun ihmisten suupielet kääntyivät hymyyn.
Minä puhkeaisin röhönauruun, jos nuo turvallisesta maasta tulevat huijarit heitettäisiin niskasta ja perseestä ulos maasta!
Taas ihanan pörröinen uutinen!
But the fact remains: mitä vitun hyötyä tästä on Suomelle?
Quote from: Muuttohaukka on 22.11.2015, 11:43:24
Se päivän saa tp-musun tanssimaan.
No, tekevät sitä mitä oikeamieliset niiltä odottavat. Ovat eksoottisia lemmikkejä... yhteiskunnallisesti kalliita sellaisia tosin, ja jos häiriintyneen yksilön lopettaa, siitä saa enemmän kuin ihmisestä.
Itse en juurikaan käytä mausteita. Mausteet peittävät ruo`an maun ja se niiden alkuperäinen tehtävä olikin.
Koska liha pilaantuu nopeasti, varsinkin etelässä, on mausteita käytetty hämäämiseen; peittämään pilaantuneen lihan maku ja haju. Koska liha kuitenkin oli/on kallisarvoinen elintarvike, ei sitä pienen mustumisen takia roskiin heitetty.
Ripoteltiin pippuria, paprikaa, paljon suolaa, chiliä.
Mausteiden alkuperäinen tarkoitus on peittää pilaantuneen ruo`an maku.
Etelässä se on ollut arkipäivää ammoisista ajoista lähtien, koska siellä on lämmintä, ja ruoka pilaantuu nopeammin.
Pohjoisessa mausteista oli tietenkin sama hyöty kesäkuumalla, mutta vasta eurooppalainen ihminen ryhtyi hifistelemään mausteilla. Etelässä mausteet ovat aina olleet pakon sanelemaa arkipäivää.
Mausteet olivat satoja vuosia luksustuote, kallis tuontitavara, ja ovat vieläkin, vaikka meillä on pakastimet ja mikrot,
koska ihmiset haluavat leikkiä ja kikkailla ruo`alla, heti kun mahdollista.
Jota en täysin ymmärrä.
Ravintolapäivänä maistui erinomaiselta kantasuomalainen kotiruoka. Turun kauppahallissa kalaliike Wallinin kermainen lohikeitto Rosalan saaristoleivän kera. Siisti ruokailutila, ruoanlaittoa saattoi seurata vierestä, puhtaat keraamiastiat ja käsidesiä oli mahdollista hieroa käsiin ennen ateriointia.
Helsingistä, mutta koska valmistivat "tepsi-kanaa", niin sopii tähän lankaan...
Hyysäri: Turvapaikanhakijoiden ravintolasta tuli tämän Ravintolapäivän hitti
(http://www.hs.fi/kaupunki/a1448077773489?jako=201f3906bd1b0c13c9b1e70665a00ec1&ref=tw-share)
"Bagdad Cafén herkkuja maistamaan Klockriketeaterniin virtasi Ravintolapäivänä ihmisiä jonoksi asti. Listalla oli irakilaista tepsi-kanaa..."
Tepsikana on tollasta paskasella lattialla sommiteltua mössöä.
http://www.hs.fi/kaupunki/a1448081711696 (http://www.hs.fi/kaupunki/a1448081711696)
QuoteTurvapaikanhakijoiden ravintolasta tuli Ravintolapäivän hitti
Kaupunki 22.11.2015 2:00
Maija Aalto HELSINGIN SANOMAT
Kenelle vielä tuli kanaa?
Bagdad Cafén herkkuja maistamaan Klockriketeaterniin virtasi Ravintolapäivänä ihmisiä jonoksi asti. Listalla oli irakilaista tepsi-kanaa, jonka olivat valmistaneet vasta Suomeen saapuneet uudet helsinkiläiset.
Turvapaikanhakijat olivat muutenkin tämän Ravintolapäivän suuri trendi. Helsingin Erottajan lisäksi he pitivät ravintolaa ainakin Tampereella, Turussa, Kauhavalla ja Harjavallassa.
Yksi Bagdad Cafén kokeista eli Moataz al-Timimi kertoi, että vastaanottokeskuksessa Ravintolapäivästä oli innostuttu heti, kun suomalaiset ystävät siitä kertoivat.
"Me kuulimme, että tämä on suomalainen perinne. Me haluamme tehdä kaikkea mitä suomalaisetkin tekevät, koska tämä on nyt meidänkin maamme", al-Timini perusteli.
Bagdad Café tarjoili lauantaina uunissa tehtyä tepsi-kanaa, jonka aineksissa on paljon suomalaisellekin tuttua: sitruunaa, perunaa, tomaattia. Erikoisen ateriasta teki maustekastike, jonka aineksia oli metsästetty Helsingin etnisistä ruokakaupoista. Taustalla soi vienosti ud-luuttu, vieressä toimi myös pop up -parturi.
Ravintola toimi Klockriketeaternin aulassa.
"Meillä oli pitkään idea, että haluamme tehdä edes jotain. Tällainen tempaus tuntui hyvältä tavalta toimia", kertoi teatterin tuottaja Eeva Bergroth.
Tempauksen tuotto meni suoraan kokeille, tai jaettavaksi vastaanottokeskukseen heidän haluamallaan tavalla.
"Eilen laitettiin ruokaa yötä myöten ystävämme kotona. Se oli sen arvoista", sanoi al-Timini. Hän kertoi, että hän ja Bagdad Cafén muut kokit Saddam Ahmed, Osama Aodad ja Omar Ibrahim eivät ole ammattilaisia, mutta kuitenkin loistavia ruuanlaittajia. Syöjät olivat samaa mieltä.
"Lapset sanoivat, että mikset isä tee kotonakin tällaista ruokaa", sanoi Markus Saukkonen, joka oli tullut syömään lastensa Toivon ja Saiman kanssa.
(Boldaus minun)
Sillä lailla!!!
On se kyllä kummaa, että Irakilainen ruoka maistuu hyvin suomalaisille ja irakilaiset ovat yritteliästä kansaa, mutta yhtään irakilaista ravintolaa ei taida Suomessa olla.
Quote
"Me kuulimme, että tämä on suomalainen perinne. Me haluamme tehdä kaikkea mitä suomalaisetkin tekevät, koska tämä on nyt meidänkin maamme", al-Timini perusteli.
Menkää sitten asumaan ulkomaille. Niin ne vihervasemmistolaiset urbaanisekopäätkin tekee. Ja turha valittaa puutetta. Ei niilläkään ole mukana kuin mitä rinkassaan kuljettaa.
Quote from: Rikastaja on 23.11.2015, 11:45:35
On se kyllä kummaa, että Irakilainen ruoka maistuu hyvin suomalaisille ja irakilaiset ovat yritteliästä kansaa, mutta yhtään irakilaista ravintolaa ei taida Suomessa olla.
Mikä ihme toi nyt on? Helsingissä on vain kolme kasvisravintolaa, vaikka kaikki siellä on ituhippejä, kouluissa pakkokasvispäivä...jne.
Miksi musulmaani töitä tekisi, kun kaiken saa vaatimalla, valittamalla, uhkailemalla, lakkoilemalla...
onkai niitä Irakilaisia ravintoloita, jotkut bloggarit + kommentoijat valittaa, että onkin vaan kurdi-tyylistä kebabia tarjolla, eikä "aitoa Irakilaista" ruokaa
"Lapset sanoivat, että mikset isä tee kotonakin tällaista ruokaa", sanoi Markus Saukkonen, joka oli tullut syömään lastensa Toivon ja Saiman kanssa."
Nuo halpahintaiset lasten suusta kuullut kirjoittelut ällöttää. Lapset sanoo saman asian monen muunkin uuden ja kivan jutun yhteydessä, varmaan myös monta itselleen uutta hyvää suomalaista ruokaa maistaessaan, mutta pitää vaan näissä turvisjutuissa nuo tuoda oikein erikseen esiin. Aina.
Koska ihana monikultti niin missään nimessä ei tarvitse eikä saa näiltä vaatia hygieeniapassia eikä muutakaan alaan liittyvää koulutusta, voihan sitä sitten aina jälkeenpäin ihmetellä että mikä piru suolistoon oikein iski.
Asiat näyttävät suvispiireissä valuvan entistäkin vauhdikkaammin siihen suuntaan että kun on turvapaikanhakija niin se sellaisenaan jo pätevöittää ohi standardien työhön kuin työhön.
Hiukan kuin jotkut politiikot, kun pääsevät eduskuntaan niin muuttuvat asiantuntijoiksi.
Quote"...koska tämä on nyt meidänkin maamme"
Mistäs tiedätte? Joko oleskelulupa irtosi?
Ihme valloittajaretoriikkaa. Toistaiseksi olette vain käymässä.
Quote from: al-Timinikoska tämä on nyt meidänkin maamme
Aika kovaa settiä, valloittajan elkeet. Kynttilää ei pidetä vakan alla.
Quote from: Hesari onanoivasta Suomeen saapuneet uudet helsinkiläiset.
LoL. Ja vielä kerran LoL.
Näitä etnisiä pöperöitä syötäessä niitä kehutaan aina ja lujaa. Niin tekee myös Anthony Bourdain ohjelmissaan. Olkoon vaikka missä afrikan savimajassa syömässä omituisia sotkuja, sanoo "hhmmm...sou crispy" vaikka huttu on vasta matkalla suuhun.
Tähän ravintolapäivään olen törmännyt ainoastaan kerran. Ostarin kulmalla oli aasialainen emäntä levittänyt leivoksia viltille siinä kävelytien varressa, niin että piti varoa ettei pöllytä hiekkaa ohi kulkiessa. Vähän jäi outo kuva koko hommasta, aika villiä vissiin saa olla tuo myynti.
Varmasti hienoa monelle erillaiset ruoat maailmalta, itse olen suht rajoittunut niiden suhteen enkä osaa arvostaa, no bratwurst on kyllä loistavaa.
Quote from: Kni on 23.11.2015, 12:16:26
Quote"...koska tämä on nyt meidänkin maamme"
Mistäs tiedätte? Joko oleskelulupa irtosi?
Ihme valloittajaretoriikkaa. Toistaiseksi olette vain käymässä.
"Listalla oli irakilaista tepsi-kanaa, jonka olivat valmistaneet vasta Suomeen saapuneet
uudet helsinkiläiset."
Hesari haluaa myös julistaa heitä jo uusina paikallisina. Ja toisaalta, en usko itsekään että mihinkään lähtisivät.
Quote from: MacGyver on 23.11.2015, 12:23:00
"Listalla oli irakilaista tepsi-kanaa, jonka olivat valmistaneet vasta Suomeen saapuneet uudet helsinkiläiset."
Hesari haluaa myös julistaa heitä jo uusina paikallisina. Ja toisaalta, en usko itsekään että mihinkään lähtisivät.
Aika vastenmielistä propagandaa siis taas Hesarissa. Samoin kuin lapsellisen pitkälle menevä liioittelu tuon jutun yhteydessä.
Olen minäkin syönyt usein ilmeisesti enemmän tai vähemmän irakilaista ruokaa, kun se ei ole vaikuttanut aivan suomalaiselta ja sen ovat valmistaneet irakilaiset kotioloissaan. Kyllähän se on ihan syötävää ollut, mutta ei nyt kuitenkaan tuollaisen lapsellisen hehkutuksen arvoista. Ja olen minä syönyt myös mm. irakilaisen laittamaa makaronilaatikkoa ja hernekeittoakin. Syötäviä nekin ovat olleet.
Quote"Me kuulimme, että tämä on suomalainen perinne. Me haluamme tehdä kaikkea mitä suomalaisetkin tekevät, koska tämä on nyt meidänkin maamme", al-Timini perusteli.
No voisitteko sitten alkaa lukea työllisyystilastoja ja työpaikkailmoituksia eikä Kelan tilastoja ja rikostilastoja siihen kotoutumisen opetteluun, pliis ? :facepalm:
Quote from: beehoo on 23.11.2015, 11:56:22
onkai niitä Irakilaisia ravintoloita, jotkut bloggarit + kommentoijat valittaa, että onkin vaan kurdi-tyylistä kebabia tarjolla, eikä "aitoa Irakilaista" ruokaa
Jotain enemmän tai vähemmän arabialaistyylisiä ja arabialaisten pitämiä ravintoloita on, mutta en ole varma kuinka irakilaistyylisiä ne ovat. Tuntemani irakilaiset eivät kyllä jostain syystä ole olleet erityisen innostuneita niistä.
Kerran kävimme irakilaisen ystäväni kanssa Habibissa, mutta se käynti jäi yhteen kertaan. Lisäksi ystäväni tuntui tahallaan haluavan henkilökunnalle antaa sen vaikutelman, ettei olisi arabialainen. Olen joskus myös ehdottanut Farougea, mutta kommenttina oli vain se, että ruuat näyttivät olevan siellä varsin perustasoisia, mutta hinnat korkeat ruokiin nähden.
"Terveystarkastaja teki keskiviikkona pistokokeen Helsingin keskustassa sijaitsevaan Painobaariin. Kaikki näytti olevan kunnossa, kunnes tarkastaja huomasi, että baarityöntekijällä ei ollut panini-leipää lämmittäessään suojahattua päässä."
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/uutiset/art-1417679124558.html
Toki samoilla spekseillä mennään myös Bagdad Cafessa?
Pop-up partureilla hygieniapuoli myös lapasessa?
http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/parturi-kampaamoiden-hygienia-paaosin-kunnossa/597740/
Tämä on järjetöntä menoa, ensin virkamiehet vaativat yrittäjiltä kaikkea mahdollista mitä vain mielikuvitus keksii ja lykätään jos jonkinlaista maksuvelvollisuutta.
Sitten pistetään pystyyn ihania monikultti-yrityksiä jotka eivät huolehdi mistään ja joilta ei vaadita yhtään mitään koska rikkaus ja toiseus.
Kun on leikattu letti irakilaisella pop-up parturilla ja syöty sattunnaisien irakilaisten laittamaa kanaa sekä vaihdatettu renkaat turviksilla, on aikaa ihmetellä miksi Suomi on taloudellisesti siinä kunnossa kun on ja kuinka ihmeessä partureitakin menee konkkaan.
Ilmeiseti on niin että tässä maassa saa tehdä vaikka minkälaista bisnestä ja duunia ilman virallisia pätevyyksiä kunhan se vain tapahtuu SPR:n tai sen yhteistyökumppanin toimesta.
Italiassa tätä tavataan kutsua Cosa Nostraksi eli mafiaksi.
Suomi ei ole irakilaisten maa.
Suomi on suomalaisten maa.
Ja tuokin juttu on sitten ihan kahteen kertaan erikseen (ei siis mitenkään ensimmäisen jutun päivityksena) julkaistu Hesarin verkkolahdessä, ekan kerran eilen 22.11 klo 16.16, aihealueilla "Ravintolapäivä" ja "Turvapaikanhakijat", kommenttiosiossa 11 kommenttia, ja sama juttu uudestaan tänään 23.11 klo 2.00, kommentteja 3 kpl. Tietenkin täysin eri kommentit kummassakin.
Miksi ihmeessä samaa juttua pitää tykittää moneen kertaan?
Ai, mutta onhan otsikoissa pientä eroavaisuutta (muttei asiassa): ensimmäinen juttu otsikolla
"Turvapaikanhakijoiden ravintolasta tuli tämän Ravintolapäivän hitti",
toinen, siis tämän ketjun juttu otsikolla
"Turvapaikanhakijoiden ravintolasta tuli Ravintolapäivän hitti".
Quote"...koska tämä on nyt meidänkin maamme"
Tämä ei ole teidän maanne, eikä tule koskaan olemaankaan! Te voitte valitettavasti saada täältä turvapaikan, tai oleskeluluvan, mutta teidän maatanne ei tästä ikinä tule.
Hyysärin jutut alkavat menemään päivä päivältä oksettavimmiksi ja epätoivoisemmiksi. Suurimmat viherpunikit tuottavat ja nielevät vaikka mitä, mutta tavan kansan silmät ovat jo hieman raollaan. Tämä Hyysärin ideologinen uutisointi yhdessä matuperseilyjen kanssa taannee silmien lopullisen avautumisen. Toivottavasti siihen ei mene kovin pitkään.
En ymmärrä miksi Helsingin Sanomat lietsoo vihaa Helsingin Sanomia kohtaan.
Mutta toisaalta taas ymmärrän: monikulttuuri saa aikaan kaikenlaista hullua.
Quote from: Marius on 23.11.2015, 13:04:10
En ymmärrä miksi Helsingin Sanomat lietsoo vihaa Helsingin Sanomia kohtaan.
Mutta toisaalta taas ymmärrän: monikulttuuri saa aikaan kaikenlaista hullua.
Helsingin Sanomien pääasiallinen ja tärkein kohderyhmä on nyt selvinnyt, se löytyy ketjun avausjutusta:
"Listalla oli irakilaista tepsi-kanaa, jonka olivat valmistaneet
vasta Suomeen saapuneet uudet helsinkiläiset."
Tosin lehden lukijoiden suomen kielen lukutaito saattaa olla vielä, (korostan, vain hetken vielä, ovat niin nopsia ja näpsiä oppimaan,) hieman, hmm, puutteellista, joten jospa Hesari alkaisi julkaista uutisensa pääasiallisen ja mieluisimpien kohderyhmiesä omilla kielillä, kiitos.
Quote from: Nina on 23.11.2015, 13:22:21
Tosin lehden lukijoiden suomen kielen lukutaito saattaa olla vielä, (korostan, vain hetken vielä, ovat niin nopsia ja näpsiä oppimaan,) hieman, hmm, puutteellista, joten jospa Hesari alkaisi julkaista uutisensa pääasiallisen ja mieluisimpien kohderyhmiesä omilla kielillä, kiitos.
Kenties Hesari voisi pelastaa itsensä alkamalla julkaista uutisia pitkälti arabiaksi ja lobata vielä entistä kovemmalla turbovaihteella kaikkien mahdollisten arabien rahtaamiselle Suomeen, riippumatta siitä keistä on kyse. Jospa sieltä löytyisi uusia tilaajia hautaan vanhuuttaan tai muuten vain katoavien suomalaisten lukijoiden tilalle.
Näitä human interest storyjä on alkanut taas ilmaantua entiseen malliin nyt kun matu-invaasion ensishokista ja meidän jokapäiväisistä VOKeistamme on päästy kyllästymispisteeseen asti. Tilanne on siis normalisoitunut. On aika hoilata kaikille tuttuja lauluja.
Vieläkin odotan valtamedialta ensimmäistä juttua Suomeen ja muualle Eurooppaan tulevista irtopäiden kannattelijoista.
https://twitter.com/eu_militiawatch?lang=fi
"Turvapaikanhakijoiden ravintolasta tuli tämän Ravintolapäivän hitti"
Kokkina entinen Bagdadin hitman!
Tepsikanaa, nam nam
(http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=107924.0;attach=50701;image)
Pöytä, tuo irakilaisille huippukokeille tuntematon keksintö?
Millähän taholla oikein on päätetty että "ravintolapäivänä" sopii tehdä bisnestä ilman kuittia, yleensä vaadittua hygieniapassia jnejne?
Ullatus!
Mikään muu ei tietenkään olisi tullut kuuloonkaan, hitti sen olla pitää! Aivan kaikki mamusitä ja mamutätä muodostuvat hiteiksi ja menestystarinoiksi jo ennen ensimmäistä palaveria. Idean ei edes tarvitse olla mamu itsensä keksimä, vaan pääasia on, että mamu tekee jotain kivaa ja harmitonta, silloin on hitti kyseessä. Lähelle samanlaista hehkutusta pääsevät yleensä lapset tehdessään jotain aikuisen kykyjä vaativaa hommaa. Nyt onkin yht'äkkiä lumenluonti niin maan ihmeellistä, että!! Ja miten MAMUT nyt lapiot kädessä!!11!! NE OSAA TEHÄ ETNISTÄ RUOKAA!!!1112345
Toisaalla linkattu pää-olkapää-peppu -video kertoo kyllä aivan kaiken tästä Suomen virallisesta kotouttamispolitiikasta. Meno on kuin ala-asteella. Miten aikuiset ihmiset kehtaavat...
Echidna, loistava valokuva. Mikä ravintolapäivän rafla oli kyseessä, Helsingissä jossain? Oma kuva vai löysitkö jostain?
Quote from: dothefake on 23.11.2015, 14:28:05
"Turvapaikanhakijoiden ravintolasta tuli tämän Ravintolapäivän hitti"
Kokkina entinen Bagdadin hitman!
Äläs nyt, onhan se voinut olla komppanian keittiömies-Lotina.
Quote from: Kni on 23.11.2015, 12:16:26
Quote"...koska tämä on nyt meidänkin maamme"
Mistäs tiedätte? Joko oleskelulupa irtosi?
Ihme valloittajaretoriikkaa. Toistaiseksi olette vain käymässä.
Kiinnitin samaan huomioni. Lisäksi rahoitus, luvat ja kaikki byrokratia on saatu tp-hakijastatuksesta huolimatta.
Sanoisin, että erittäin rasistista toimintaa. Suomalaiselle samassa ajassa tuskin onnistuu.
Boikotoin takuuvarmasti bagdad cafe-yritystä.
Samanniminen elokuva muuten on olemassa.
http://www.imdb.com/title/tt0095801/
Ravintola- alalla on erittäin tarkat hygieniasäännökset. Oliko kehitysmaalaisilla hygieniapassia? Onko heitä salmonellatestattu, kuten tavataan tehdä kokilla, joka käy etelän maissa? Onko heille kerrottu, että kakkapaskan ja kusemisen jälkeen pestään kädet?
Oliko ruoka ilmaista? Jos ei, kuka maksaa alvit, tellit ja lellit? Monia avoimia kysymyksiä ja tässä lienee vasikoimisen paikka hygieniapuolelle ja verotuspuolelle.
Quote from: Luotsi on 23.11.2015, 19:16:33
Millähän taholla oikein on päätetty että "ravintolapäivänä" sopii tehdä bisnestä ilman kuittia, yleensä vaadittua hygieniapassia jnejne?
Olihan se halal-kanaa? Tp-hakijoiden kylppärissä lahtaamaa, allahuakbaria hoettu?
Tepsi-kanaa (TPS?) salmonellahöysteellä? En huomannut suojakäsineitä kenelläkään tuossa kuvassa.
Wc:n käyttöäkään kun ei olla opittu, käsienpesusta puhumattakaan.
:facepalm:
Tarkemmin katsoen, olihan siinä joku kondoomi kädessä. Mutta tuo lattialla kokkaaminen ei kuulu Suomeen, jossakin bagdadissa varmasti paikallisille ihan gurmeeta.
Quote from: Echidna on 23.11.2015, 19:04:05
Tepsikanaa, nam nam
(http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=107924.0;attach=50701;image)
Paskastania Cafe.
Quote from: eilapsia on 23.11.2015, 19:43:09
Echidna, loistava valokuva. Mikä ravintolapäivän rafla oli kyseessä, Helsingissä jossain? Oma kuva vai löysitkö jostain?
Se on napattu tosta hyysärin jutun (http://www.hs.fi/kaupunki/a1448081711696) videosta kohdasta 0:20. Ihme kun eivät ole sensuroineet videota.
^^ Jossain lattialla möyhätään ruokien kanssa ja tarjoillaan pahaa-aavistamattomille ihmisille hymyssä suin? Kuinkahan monelta pottunokalta tuollainen onnistuisi edes ravintolapäivänä ennen kuin olisi viranomaiset niskassa. Hyi helvetti mitä sikoja.
Tepsi-kanaa.
Sepsis-kanaa paremminkin.
Quote from: Alaric on 23.11.2015, 20:42:22
^^ Jossain lattialla möyhätään ruokien kanssa ja tarjoillaan pahaa-aavistamattomille ihmisille hymyssä suin? Kuinkahan monelta pottunokalta tuollainen onnistuisi edes ravintolapäivänä ennen kuin olisi viranomaiset niskassa. Hyi helvetti mitä sikoja.
Kuinka moni noista tuota ruokaa ylistäen syöneistä oikeasti ylistäisi sitä, tai edes söisi, jos heille annettaisiin vain tuo ruoka eteen ja/tai näytettäisiin vain tuo kuva, eikä kerrottaisi, että ruuan laittoivat ihanat, uudet helsinkiläiset irakista?
Tempauksen tuotto meni suoraan kokeille?
En tiennytkään, että ulkomaalainen saa harjoittaa ravintolatoimintaa ilman lupia, terveystarkastajan hyväksyntää, hygieniapassia ja vielä verottomana. Saiko joku kuitin?
Oikein mikrouunillako ne kokkasivat? Miten eksoottista.
Quote from: Nina on 23.11.2015, 21:50:17
Kuinka moni noista tuota ruokaa ylistäen syöneistä oikeasti ylistäisi sitä, tai edes söisi, jos heille annettaisiin vain tuo ruoka eteen ja/tai näytettäisiin vain tuo kuva, eikä kerrottaisi, että ruuan laittoivat ihanat, uudet helsinkiläiset irakista?
Noh, kyllähän sitä moni on järkyttävämminkin valmistettua ruokaa ja myös ruokamyrkytyksiä saanut kotioloissa. Esimerkiksi näitä perinteisiä kissa/koira syönyt puolet joulukinkusta/ankeriaista, mutta vain puolet -tapauksia jne... Ja joillain ihmisillä on on sangen - hmm- suurpiirteiset käsitykset mm. tiskauksen, ruokien viimeisten käyttöpäivien yms suhteen. Tuleen vain väkisinkin mieleen nämä jutut joulun taas kerran lähestyessä...
Ruuastahan ei yleensä saisi valittaa, enkä valitakkaan, mutta totean silti, että nuo yllä kuvassa näkyvät annokset, jotka lattialla makaavat, näyttävät aivan koiran oksennukselta.
Hyi helvetti, kuka syö paskasella lattialla lajiteltua ruokaa.
Quote from: ArtturiE on 23.11.2015, 21:55:39
Tempauksen tuotto meni suoraan kokeille?
En tiennytkään, että ulkomaalainen saa harjoittaa ravintolatoimintaa ilman lupia, terveystarkastajan hyväksyntää, hygieniapassia ja vielä verottomana. Saiko joku kuitin?
Oikein mikrouunillako ne kokkasivat? Miten eksoottista.
Juu, kyllä saa kunhan on oikeasta kulttuurista tuleva vaatija.
Tämä on ihan laissakin mainittu että rikkaus ja toiseus ovat asioita jotka vain luonnonvoimien tavoin tapahtuvat.
Jaa että mistäkö tiedän?
No siitä että muutoinhan lakeja ja asetuksia valvovat virkamiehet olisivat näihin puuttuneet jo aikaa sitten.