QuoteSuomalaisia ei kiinnosta – tämä bisnes jää nyt ulkomaalaisille
Ulkomaalaisomisteisten pienravintoloiden määrä on lisääntynyt viime vuosina räjähdysmäisesti. Tähän bisnekseen ei suomalainen ryhdy – paikat menevät ulkomaalaisille.
Havainnon on tehynyt Actival Oy:n toimitusjohtaja Ari Larnemaa. Yritys on toiminut hotelli- ja ravintola-alan yritysjärjestelyiden parissa yli 30 vuotta. Se tarjoaa ravintoloiden myyntiin, arvonmäärityksiin sekä viranomaismääräyksiin ja ravintolakaupan asiakirjoihin liittyviä palevluksia.
Larnemaan mukaan suomalaiset eivät viitsi ottaa riskiä ja tehdä yhden-kahden miehen tai perheomisteissa paikoissa pitkää päivää. Näin ovet jäävät auki maahanmuuttajille.
Asia on tilastoitu viimeksi 2009. Silloin Suomessa oli 5 331 ulkomaalaistaustaista yritystä, joista ravintoiloita oli 1 443 kappaletta. Näistä 38 prosenttia oli turkkilaisia. Pääkaupunkiseudun ravintoloista jopa joka neljäs on tuolloin ulkomaalaistaustainen.
Vuonna 2009 Suomessa asuvista työikäisistä turkkilaistaustaisista henkilöistä lähes 13 prosenttia eli joka kahdeksas olikin ammatiltaan ravintola-alan yrittäjä.
Uusittu vuosin 2008-2013 tilasto valmistuu vielä tänä syksynä.
Kehitys on nyt kiihtynyt ja Larnemaa manitsee painavan syyn pienravintolakulttuurin muuttumiseksi monikulttuuriseksi:
– Kiinteistösijoittajien vuokrapäätöksiä ohjaa raha. Korkeimman vuokran tarjoavat maahanmuuttajat ja siksi he saavat myös tiloja. Tämä pätee myös kauppakeskuksissa.
Vuoden 2009 tilastossa ulkomaalaistaustaiset ravintola-alan yritykset olivat selvästi pienempiä kuin vastaavat suomalaistaustaiset yrittäjävetoiset yritykset.
Pääkaupunkiseudulla niiden keskimääräinen tilastoitu liikevaihto oli vain 173 000 euroa, kun suomalaistaustaisten liikevaihto oli 481 000 euroa, ja henkilöstöäkin niissä oli keskimäärin vain 2,1 (suomalaisissa 5,3).
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/306710-suomalaisia-ei-kiinnosta-tama-bisnes-jaa-nyt-ulkomaalaisille
Helppoahan se on ajaa pois bisneksestä rehelliset yrittäjät kun mitkään säännöt eivät koske kepappiloita.
Ja kuittia kanssa.
Voivoi. Kun seurataan näiden mokuyritysten rahaliikennettä, yrittäjä vaihtuu juuri kun verojen takavarikot tulevat maksuun, omistaja häipyy takaisin Turkkiin, Bosniaan, Irakiin...
Kukaan suomalainen ei voi pärjätä yrittäjille jotka eivät maksa veroja, yrittäjäeläkkeitä, sosiaalikuluja...
Vittu herätkää idiootit! >:(
Oletusarvoisesti mitään yrittäjävastuita ei kanneta, veronjenmaksun yms. sijaan rahalla tuetaan järjestäytynyttä rikollisuutta ja/tai terrorijärjestöjä, kilpailijat ajetaan pois polkemalla hintoja, ja jos ei muu auta turvaudutaan väkivaltaan tai sillä uhkailuun, jne. Ei tuollaisen kanssa voi kukaan kilpailla rehellisesti.
Tarkemmalla lukemisella kirjoituksessa näyttäisi olevan sisäinen ristiriita: kysymys ei ole niinkään suomalaisten viitseliäisyydestä, vaan maksukyvystä, eli ulkomaalaistaustaisilla yrittäjillä on varaa maksaa enemmän, ja liikepaikan omistaja vuokraa sille joka pystyy maksamaan eniten.
QuoteKehitys on nyt kiihtynyt ja Larnemaa manitsee painavan syyn pienravintolakulttuurin muuttumiseksi monikulttuuriseksi:
– Kiinteistösijoittajien vuokrapäätöksiä ohjaa raha. Korkeimman vuokran tarjoavat maahanmuuttajat ja siksi he saavat myös tiloja. Tämä pätee myös kauppakeskuksissa.
Vuoden 2009 tilastossa ulkomaalaistaustaiset ravintola-alan yritykset olivat selvästi pienempiä kuin vastaavat suomalaistaustaiset yrittäjävetoiset yritykset.
Pääkaupunkiseudulla niiden keskimääräinen tilastoitu liikevaihto oli vain 173 000 euroa, kun suomalaistaustaisten liikevaihto oli 481 000 euroa, ja henkilöstöäkin niissä oli keskimäärin vain 2,1 (suomalaisissa 5,3).
Joku voisi sitten ihmetellä, miten mamuilla on varaa maksaa enemmän, kun kuitenkin heidän firmansa ovat pienempiä.
Eräs tuttu baarin/ravintolanpitäjä kertoi, että miettii myyvänsä paikkansa ulkomaalaisille mamuille. Kun kysyin syytä, että miksi maahanmuuttajat haluavat huonosti tuottavan pizneksen ostaa, katsoi hän minua kuin riemuidioottia (mikä kai olenkin) ja sanoi, että saavat näin tuotua koko perheensä maahan...työpaikka kun odottaa...ja sossu...ja silleen...
:facepalm:
Quote from: onni4me on 06.08.2015, 18:31:52
Eräs tuttu baarin/ravintolanpitäjä kertoi, että miettii myyvänsä paikkansa ulkomaalaisille mamuille. Kun kysyin syytä, että miksi maahanmuuttajat haluavat huonosti tuottavan pizneksen ostaa, katsoi hän minua kuin riemuidioottia (mikä kai olenkin) ja sanoi, että saavat näin tuotua koko perheensä maahan...työpaikka kun odottaa...ja sossu...ja silleen...
:facepalm:
Toivottavasti kauppahinta on sitten sen arvoinen, kun kerran ostajasuku hyötyy kaupasta, pitkällä aikavälillä, ihan tuhottomasti. Kauppahintaan vähintään ykkönen eteen? Tai loppuun?
Yhdessäkään ravintolassa, jossa itse käyn ei ole maahanmuuttajaa omistajana. Ja en valitse ravintolaa sen perusteella onko omistaja karvaranne vai ei, mutta en vain käy syömässä 5e lättyjä. 99% tasokkaista ravintoloista omistaja on pottunokka.
Helppoahan se on näyttää tilastoissa, että on keskimäärin vain 2,1 työntekijää, koska "vain vähän auttamassa" olevat perheen- ja klaaninjäsenet tai tuttavat eivät ole virallisesti työntekijöitä.
On myös helppoa näyttää verotuksessa nollatuloja – mutta ei ikuisesti vuodesta toiseen.
Sitä voi sentään vielä itse kukin tykönänsä päättää että tukeeko omilla rahoillansa harmaata taloutta. Sellaista dystopiaa ei sentään koskaan synny että noissa paikoissa käymättä jättäminen olisi rangaistavaa.
Quote"On erittäin mielenkiintoinen ilmiö, että maahanmuuttajat eri puolilta maailmaa ostavat näin vauhdikkaasti ravintoloita. Maahanmuuttajat ovat kasvava ravintoloitsijakunta."
"He synnyttävät kovaa tulosta hyvinkin laihasta repusta. He kun ovat duunissa, kun moni muu dokaa tai pelaa golfia."
On se kiva aloittaa päivänsä lukemalla, että kaikki suomalaiset ovat juoppoja. Yksi etu tietty näillä maahanmuuttajilla on se, ettei tarvitse niin nuukasti noudattaa hygienia-, vero-, aukioloaika- tai vaikkapa työlainsäädäntöä. Suuri kilpailuetu juoppoihin suomalaisiin verrattuna.
Päätin juuri, etten tule enää koskaan syömään kotimaassa yhdenkään ulkomaalaisen omistamassa paikassa. Ei sinne kaltaisiani juoppoja haluta.
MUOKS: (Linkki unohtui)
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kun-suomi-poika-dokaa--maahanmuuttaja-yrittaa/HwcQX2fX
Quote"Toisin kuitenkin kuulee, koska kilpailijat eivät tulokkaista aina tykkää. Kilpailijat tapaavat käräyttää maahanmuuttajia viranomaisille."
Jos maahanmuuttajat hoitaisivat kaikki velvollisuutensa, ei varmasti tarvitsisi huolestua jos kilpailijat käräyttävät. :facepalm:
Kilpailuetuna myös yrittäjätuet ja jos yritystoiminta ei ota tuulta purjeisiin, niin yrittäjätukien loppumisen jälkeen toinen sukulainen ottaa yritystuet ja jatkaa yritystoimintaa.
Kirjoitin jo aikasemmin, mistä monet maahanmuuttajayrittäjät saavat kilpailuetua:
Quote1. Starttiraha, jonka jälkeen pizeria vaihtuu toisen nimiin.
2. Serkut töissä 12h päivässä. Palkkaa maksetaan noin 300e/kk, jotta voidaan nostaa toimeentulotukea.
3. Ruokaa haetaan roskiksita, tai ostetaan myymälävarkailta.
4. Luonnollisesti kaikki mahdollinen raha otetaan käteisenä, ilman kuittia. Nykyään tosin suurin osa käyttää korttia, joten ei pysty niin härskisti kusettamaan.
5. Vanhentuneita ruokia ei ole olemassakaan.
6. Juotavia haetaan Virosta, joka on luonnollisesti kiellettyä.
Minä käytän edelleen maahanmuuttajien ravintolapalveluita, mutta se edellyttää, että maahanmuuttaja on jokin muu kuin karva-allah, geeli-insinööri tai puska-aarporaaja.
Quote from: Rikastaja on 13.12.2015, 08:32:01
Kirjoitin jo aikasemmin, mistä monet maahanmuuttajayrittäjät saavat kilpailuetua:
Quote1. Starttiraha, jonka jälkeen pizeria vaihtuu toisen nimiin.
2. Serkut töissä 12h päivässä. Palkkaa maksetaan noin 300e/kk, jotta voidaan nostaa toimeentulotukea.
3. Ruokaa haetaan roskiksita, tai ostetaan myymälävarkailta.
4. Luonnollisesti kaikki mahdollinen raha otetaan käteisenä, ilman kuittia. Nykyään tosin suurin osa käyttää korttia, joten ei pysty niin härskisti kusettamaan.
5. Vanhentuneita ruokia ei ole olemassakaan.
6. Juotavia haetaan Virosta, joka on luonnollisesti kiellettyä.
Jos palkat maksettaisiin rehellisesti suomalaisten työehtosopimusten mukaisesti niin nämä pizzeriat olisivat joko huomattavasti harvemmassa tai hinnat olisivat Kotipizzan tasolla. Juuri näistä mainituista syistä suosin Kotipizzaa silloin harvoin kun pizzaa mieleni tekevi. Voi olettaa että asiat ovat edes jotenkin paremmalla tolalla suomalaisessa ketjussa.
Näistä artikkeleista unohtuu aina se pikkuinen fakta, että Suomi on nettohäviäjä maahanmuuttajien yrittäjyydessä. Esim. Applea rahoittanut Mike Markkula on tuottanut Suomen ulkopuolella enemmän BKT:ta kuin yksikään mamuyrittäjä Suomessa. Kaiken lisäksi mamuyrittäjyyden menestystarinat olivat joko Suomessa syntyneitä (esim. Fazer, Stockmann) tai ei varsinaisesti edes Suomeen muuttaneita (Sinerbrychoff).
Kauppalehti on muuttunut ihan kammottavaksi roskalehdeksi. Siellä on toimittelijoina kiihkeämpiä mokuttajia kuin itse Hyysärissä.
KL:n mukaan maahanmuutto on koko ajan pelkkää plussaa ja siihen ei liity mitään muita ongelmia kuin paskojen kantasuomalaisten rasismillaan aiheuttamia. Realismi loistaa poistaolollaan. Todella kökköä ja ideologisesti värittynyttä journalismia.
Kylläpäs toimittaja pisti repäisevän otsikon. Tasapuolisuuden nimissä toimittaja ei varmaankaan pahastuisi jos tekisin kirjoituksen otsikolla "Kun maahanmuuttaja raiskaa, suomi-poika opiskelee". Tuollaisen otsikon pystyisi sentään ihan tilastoilla todentamaan.
Eli kaikissa niissä wanhan ajan nakkikioskeissa oli kaikki ihan kännissä töissä, ja siksi nyt kaikissa nakkikioskeissa on mamu töissä? Sama varmaan on kyseessä stadin kaljabaarien kanssa, ei siellä kauheasti enää pottunokkia ole omistajina, noita ikuisessa humalassa eläviä kanta-astujia.
Luulin tähän vaihdokseen olleen syynä aivan muut asiat.
Kun turvapaikanhakija dokaa, suomalainen maksaa.